Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.4.2013, 18:16   #621
<S2N><Mefisto>
Veteran

Član od: 24.5.2010.
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 193 puta na 104 poruka
Određen forumom Re: Rome Total War 2

Nesto novih i preciznijih informacija u odgovorima sa org sajta .

Spoiler za Q & A:
Cavalry smashes through enemy formations now.
-Barbarian berserkers are back, and they are human steamrollers
-Infantry units use their shields defensively when under archer attack
-Switching in and out of testudo is very fluid and quick
-Roman soldiers can throw their pilum while running
-NO destructible environments (one of the questions was about starting forest fires during combat; CA was worried it would create too much havoc and detract from the combat)
-The Line of Sight element was expanded upon - if your soldiers cannot see the enemy, neither can you
-Flaming Pigs are coming back!
-Naval warfare will incorporate ramming and boarding actions. The Corvus was hinted at.
-Campaign map goes much farther east, though they would not elaborate how far
-Multiplayer will be getting some TLC from the developers; expect more news on that soon
-Viewing settlements on the Battle Map could be incorporated IF there is high demand for the feature. Some of us made a pretty good case for the feature as a way to devise a defense of a city, without actually being under siege, as well as get the satisfaction of watching the city grow and develop.
-Enemy AI will be more intuitive; i.e., attempting to outflank you during pitched battles, or flooding a wall breach during a siege.
-CA is trying to lure players into pitched battles on open terrain - they feel siege battles should not be the focus of combat.
-Internal conflict and civil war will act as a check to balance gameplay should the player's empire become a rich military juggernaut.
-Navies are able to control sea regions, and must be forcibly dislodged.
-The system for seasonal rotation is still being adjusted to conform to the 1 turn/1 year play style.
-Terrain covered with dead bodies will become bloodstained, but it is very mild. Craig from CA told me that a blood DLC is likely.

Spoiler za Jos Q & A:
My answers from the demo and question/answer session and private discussions with Mike Simpson and other developers.

-You can put your navies in different modes like the armies, like raiding.
-Routing unit flags not in the battle, may be added later (the unit flag turning to white) The unit flag just goes away and the men run.
-Arrows bounce off armor and shields. Was pretty cool to watch when zoomed in. Some stuck and others bounced off.
-Seasons will show up in battles. How exactly this works is still being developed
-Characters have more movement points than armies. One example I talked with Mike Simpson about is Scipio Africanus where he gave up command of an army in Spain and was in Sicily in a few months training a new army for the African invasion. In game terms he boarded a ship and sailed to Sicily in the one turn/year.
-PC specs are being developed toward the high end and refined for the low end. Example: People with high end machines will see the technology being pushed pretty close to what can be done. But, people with low end machines AND INCLUDING INTEGRATED GRAPHIC CHIPS will be able to run the game with graphic settings that look good. Mike was very specific about this that they worked with Intel and other chip makers to bring the low end, generic machines to be able to run RTW2 with as great as graphics as possible.
-Armies can move over rivers without building boats/bridges
-Attrition will not be vastly different from how it was in previous Total War titles. There are of course differences (including different types of attrition), but you will still find it rather familiar.

-Battle maps will look just as good as the stuff you have seen so far. In fact, there is a tile for the area the Teutoburg Forest and if you start a battle in that area, you will get the same map as the historical battle is fought on.
-The map will go farther east than RTW. I joking asked "To Japan?" and got hit with a roast pig.
<S2N><Mefisto> je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku <S2N><Mefisto> na korisnoj poruci:
batakpudla (30.4.2013), Isko (24.4.2013), JAZO (24.4.2013), pentraksil (24.4.2013)
Stara 24.4.2013, 18:26   #622
JAZO
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka
Određen forumom Rome Total War 2

Pitanje oce li oni sto od tog izbacati prije E3 a mozda ni tamo.Ja ocekujem da ce na gamescom nesto izbaciti
JAZO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.4.2013, 20:03   #623
Endless
Veteran

Član od: 9.10.2010.
Zahvalnice: 67
Zahvaljeno 108 puta na 78 poruka

Kakav je ovo interfejs ?
Jel se to neko šali ?
U šogunu su me izuzetno nervirale one ilustracije tj kartice koje su katastrofa, ove su još gore. Misim ako je total war od 2006 do 2013 spao na ovo onda zaista nemam reči.

Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	03.jpg
Viđeno:	116 puta
Veličina:	83,5 KB
ID:	46200

Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	1.jpg
Viđeno:	118 puta
Veličina:	41,7 KB
ID:	46198

Totalno sam se iznervirao jer igra zaista deluje brutalno.
Ovo ako ne promene onda stvarno...
Endless je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Endless na korisnoj poruci:
Nestor (24.4.2013)
Stara 24.4.2013, 20:06   #624
JAZO
Deo inventara foruma

Shvati takav je art i nije los,a ne moze biti game breaker.Inace vidim po forumu da se ljudi zale na iste stvari ,arrows,cavalry charge....Vjerovatno ce srediti onda cim ljudi pisu o tome dosta
Stara 24.4.2013, 20:43   #625
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 3.923 puta na 2.443 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Ja ne znam sta je tolika pomama za karticama jedinica, stil ne moze svakom da se svidi, ali nije neki sakat dizajn koji bi eventualno smetao tokom igranja. Isto su kukali i za Shogun 2 kartice, pa na kraju nije nista strasno ispalo. Meni su se cak i dopale.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.4.2013, 21:08   #626
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Ja sam se samo smorio kad sam video da konjica opet "gura" pesadiju umesto da je gazi... verovatno bolje od toga ne mogu da naprave.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.4.2013, 21:14   #627
JAZO
Deo inventara foruma

Citat:
perablenta kaže: Pregled poruke
Ja sam se samo smorio kad sam video da konjica opet "gura" pesadiju umesto da je gazi... verovatno bolje od toga ne mogu da naprave.
Pa rekoh vidim da se zale,nadam se da ce to da isprave.U napoleon je to barem meni solidno uradjeno,imalo je scena gdje lete kao karton
Stara 24.4.2013, 21:31   #628
Nestor
Deo inventara foruma

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka

Citat:
Endless kaže: Pregled poruke
Kakav je ovo interfejs ?
Jel se to neko šali ?
U šogunu su me izuzetno nervirale one ilustracije tj kartice koje su katastrofa, ove su još gore. Misim ako je total war od 2006 do 2013 spao na ovo onda zaista nemam reči.

Prilog 46200

Prilog 46198

Totalno sam se iznervirao jer igra zaista deluje brutalno.
Ovo ako ne promene onda stvarno...
To sam i ja reko ali oni su od Shogun 2 krenuli taj autenticni fazon sto se meni bs i ne svidja mnogo. Kad je vec igra 3D pa nek sve bude 3D i neznam da l im je to neka fora da im je tako lakse ili su stvarno ubedjeni da je to pravi izbor.
Nestor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.4.2013, 22:29   #629
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

Neki i dalje izgleda da ne razumeju sta znaci pre-alpha ...
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Leonida na korisnoj poruci:
pentraksil (24.4.2013)
Stara 24.4.2013, 22:38   #630
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
Leonida kaže: Pregled poruke
Neki i dalje izgleda da ne razumeju sta znaci pre-alpha ...
Dobro je da nisu primetili glic sa stitovima na ovom snimku, to bi tek bila kritika
Stara 24.4.2013, 22:50   #631
Isko
Deo inventara foruma

Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 668 puta na 346 poruka

Shvatite da su pokusali da prenesu tadasnji zivot i kulturu. Zbog toga su takve kartice. Ako pogledamo Rimsku umjetnost tog doba to je to. Bas me zanima kakve ce biti slike Egipta i ostalih. Nadam se da ce zamjeniti. I ako vam se ne svida, sacekajte DVA mjeseca i eto MOD da promjeni to.
Isko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.4.2013, 22:51   #632
jaomile
Veteran

Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 184 puta na 116 poruka

Jedina stvar koja mi se ne svidja je to da jedan turn traje godinu dana. Ne znam kako ce onda da uklope godisnja doba. Najbolji izbor bi po mrni bio jedan turn 3 mjeseca ali da jedinice mogu manji put preci. Znam da bi to dosta produzilo kampanju ali mi to ne bi smetalo jer mi je kampanja u Shogun 2 bila prekratka.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
jaomile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.4.2013, 22:55   #633
Isko
Deo inventara foruma

Citat:
jaomile kaže: Pregled poruke
Jedina stvar koja mi se ne svidja je to da jedan turn traje godinu dana. Ne znam kako ce onda da uklope godisnja doba. Najbolji izbor bi po mrni bio jedan turn 3 mjeseca ali da jedinice mogu manji put preci. Znam da bi to dosta produzilo kampanju ali mi to ne bi smetalo jer mi je kampanja u Shogun 2 bila prekratka.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
odakle ti to da turn traje godinu dana? :O ono kao na shogun 2 je bilo najbolje. nadao sam se da ce ovde napraviti jedan turn jedan mjesec. E to je ono sto treba da trazimo da poprave a ne kartice.
Stara 24.4.2013, 22:57   #634
JAZO
Deo inventara foruma

^
Pogledaj sto je mefisto izbacio
Citat:
The system for seasonal rotation is still being adjusted to conform to the 1 turn/1 year play style
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku JAZO na korisnoj poruci:
Isko (24.4.2013)
Stara 24.4.2013, 23:03   #635
Isko
Deo inventara foruma

Citat:
JAZO kaže: Pregled poruke
^
Pogledaj sto je mefisto izbacio
Ma procitao sam onako na brzinu pa nisam primjetio... Auuuh... ovo je bas tuzno. Kampanja je nesto najbolje u ovoj igri valjda ce pocet kao ostale kompanije da na DLC dodaju najvrednije stvari.

Citat:
-PC specs are being developed toward the high end and refined for the low end. Example: People with high end machines will see the technology being pushed pretty close to what can be done. But, people with low end machines AND INCLUDING INTEGRATED GRAPHIC CHIPS will be able to run the game with graphic settings that look good. Mike was very specific about this that they worked with Intel and other chip makers to bring the low end, generic
Mozel ovo neko malo ljepse da mi objasni, zvuci mi bas dobro, pa da se nisam malo presao.
Stara 24.4.2013, 23:38   #636
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
Isko kaže: Pregled poruke
Ma procitao sam onako na brzinu pa nisam primjetio... Auuuh... ovo je bas tuzno. Kampanja je nesto najbolje u ovoj igri valjda ce pocet kao ostale kompanije da na DLC dodaju najvrednije stvari.

Mozda se i to promeni, ko zna, posto vidim da oni pominju godisnja doba u neki Q&A tako da je moguce da ce se nesto menjati. I ja mislim da bi bila steta izbaciti taj segment. Modovi ce sigurno srediti to ali steta da toga ne bude od starta. Videcemo jos je rano.
Stara 25.4.2013, 8:57   #637
M1L0SH
Veteran

Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka

Citat:
PC specs are being developed toward the high end and refined for the low end. Example: People with high end machines will see the technology being pushed pretty close to what can be done. But, people with low end machines AND INCLUDING INTEGRATED GRAPHIC CHIPS will be able to run the game with graphic settings that look good. Mike was very specific about this that they worked with Intel and other chip makers to bring the low end, generic machines to be able to run RTW2 with as great as graphics as possible.
Ma samo pricaju ne verujem dok ne vidim.

Citat:
Endless kaže: Pregled poruke
Misim ako je total war od 2006 do 2013 spao na ovo onda zaista nemam reči.
Glupost pogledaj sta se sve radi oko ove igre a njemu je spala s konja na magarca.
Sta zvocate oko tih kartica vremenom ces da se naviknes na njih. Uostalom bice modova a mozda ih u medjuvremenu dorade. Uostalom i jesu u duhu tog vremena sto je pozitivna stvar. A sad sigurno nisu toliko lose da propustam igru zbog toga. Potpuno su nebitne na kraju.

Ono sto meni pada u oci je "stupid flaming pigs are back" a ovamo city view se diskutuje.
A naravno spominje se i idiotski blood DLC. Krv je esencijalna za ovakvu igru i nije nista tesko da bude ukljucena u vanila igru. Sa prekidacem on/off u opcijama, kad vec toliko brinu za one sa slabim srcem, stomakom sta vec.
M1L0SH je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2013, 9:16   #638
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Citat:
M1L0SH kaže: Pregled poruke
A naravno spominje se i idiotski blood DLC. Krv je esencijalna za ovakvu igru i nije nista tesko da bude ukljucena u vanila igru. Sa prekidacem on/off u opcijama, kad vec toliko brinu za one sa slabim srcem, stomakom sta vec.
Tu je dobro pitanje kako onaj ESRB daje ocenu, da li nije vazno ako ima on/off opciju ili smanjuju sa 18 na 13+ (teen) u zavisnosti od toga.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2013, 11:26   #639
JAZO
Deo inventara foruma

Ovo za intergrated rade sigurno,da ste pogledali onaj video sto sam izbacio od intela vidjeli biste.Vec sad izgleda da na shogun 2 mogu da igraju sa integrated
Stara 25.4.2013, 13:55   #640
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
perablenta kaže: Pregled poruke
Tu je dobro pitanje kako onaj ESRB daje ocenu, da li nije vazno ako ima on/off opciju ili smanjuju sa 18 na 13+ (teen) u zavisnosti od toga.
Ljudi ne shvataju da je upravo zbog toga ovaj DLC tu. Zbog ESRB ratinga. U mnogim zemljama postoje striktne kontrole sto se toga tice pa cak i zabrana distribucije nekog naslova ukoliko ima krvi (Australija npr. i njen famozni stav prema nasilnim igrama). Ovako je manji rating i veca publika. Kasnije dodje DLC koji je 18+ (za bednih dolar) i samim tim ne remete rating ESRB osnovne igre. Da je to besplatan pec, ja mslim da bi morala da se menja i ocena osnovne igre. Tako da opet ne znam cemu frka. Svi srecni, svi zadovoljni.
Sto se tice gradova, ja bih zaista voleo da ubace opet City View, pogotovu sto su sada mnogo vise paznje uputili izgledu gradova. I drago mi je da ne posustaju od odluke da smanje broj opsada, to je ono sto me poprilicno nervira u TW igrama. Jos samo da bitke budu odlucnije i redje i eto nama odlicnog napretka
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
Dimo (25.4.2013)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
campaign, rome, screenshot, senat, total war, war

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Medieval II Total War DukeofSerbia Strateške igre 1963 19.4.2023 14:53
Rimska država u video igrama Red Wing O igrama uopšte 29 29.5.2021 15:24
Rome Total War Alexander _Maximus_ Strateške igre 33 22.6.2007 19:46
Upomoc imam problem (Rome total war) groefdracula O igrama uopšte 14 7.7.2006 0:49
Rome Total War problem NjegovaWisost Strateške igre 5 28.3.2006 22:35

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:19.