![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Deo inventara foruma
Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 1.929
Zahvaljeno 1.916 puta na 819 poruka
|
![]()
Do sada je uvek u Japanu prvo izlazilo. Amerika je PS3 dobila nedelju dana kasnije. Evropa tek u martu, cetiri meseca kasnije. Tako otprilike i sada ocekujem, Japan i USA ce dobiti u novembru verovatno, mi vrvtno u februaru.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Starosedelac
Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 676
Zahvaljeno 273 puta na 156 poruka
|
![]()
Mene zanima kako ce se ovo odraziti na cene za PC komponente.Hteo bi da kupim novi i jaci PC komp.E sada da li mi se ispati kupovati pre ili posle izaska PS4?Da li ce cene grafickih k i ostalih delova rasti ili padati?Posto danas gajming indrustirja se orijentise uglavnom na konzole
|
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Veteran
Član od: 25.4.2010.
Zahvalnice: 134
Zahvaljeno 93 puta na 69 poruka
|
![]()
Nego jesu li predstavili kako ce ovo cudo da izgleda, uopste?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Starosedelac
Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 676
Zahvaljeno 273 puta na 156 poruka
|
![]()
Predstavice na E3
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.667 puta na 4.099 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.795 puta na 1.854 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Deo inventara foruma
Član od: 1.9.2006.
Zahvalnice: 437
Zahvaljeno 1.113 puta na 716 poruka
|
![]()
Vidim da se neki vec pitaju da nisam pobego od mocnog PS4... Nisam! Imao sam mali nesporazum sa svojim internet provajderom pa nisam imao net par dana. Evo sad gledam ovo cudo za PS4, ali nista ovo nije spektakularno za sad, sve se ovo vec znalo od ranije.
Koliko vidim, bio sam u pravu za gaikai! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Odgledao sam ovo famozno cudo i samo jedna recenica je dovoljna da opise sve ove njihove tehnicke mambodzambo gluposti:
Moj PC moze da uradi sve ovo vec sad. Sto se tice tih tehnickih mambodzambo gluposti, PS4 ce biti jedna veoma skupa masina, pre svega zbog prevelike kolicine RAM-a (nemojte odmah da budete ushiceni od srece, verovatno ce polovina biti potrebna za ove video gluposti i sistem). Potvrdjeno je da se radi o APU-u, ne klasicnom CPU+GPU kombinaciji, sto je ista stvar kao i Wii U. Ja licno ne padam na njihove fore 2T flops-a, to je sve teoretski, a mnogi strucnjaci pricaju da sadasnje konzole nisu iskoristile ni 80% tog teoretskog broja (sem u nekim igrama). Da budem jasan, Sony je imao solidnu prezentaciju, sa solidnim predstavljanjima igara. Sve to izgleda lepo, ali mislim da obicnog coveka mnogo boli uvo za 90% funkcija koje su oni spomenuli, da ne pricam da vecinu tih funkcija niko nece ni koristiti. Sve u svemu, tresla se gora, rodio se mis. Ja i dalje ostajem pri svome da je PC + Nintendo najbolji combo za mene. PS4, mozda, za nekih 5 godina kad mu cena padne ispod 200e. I da, zaboravio sam. Bice vrlo tesko nabediti korisnike PS3 i Xbox-a 360 da predju na nove sisteme, tu pre svega mislim na ono sto oni nazivaju "casual" publikom! Razlog, skok nije ni izbliza tako veliki da opravda 500$+ za kupovinu novog sistema. Slika ispod objasnjava sve: ![]() Poslednja ispravka: dragomix (23.2.2013 u 3:55) |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ti se ubi pričajući o tim teraflopsima na drugoj temi, a sad, odjednom više nisu bitni. Šta je od ta dva? A ovo ostalo što si napisao, više mi deluju kao lične želje nego nešto drugo.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ocelot na korisnoj poruci: | ||
Aibo (23.2.2013) |
![]() |
#171 |
Veteran
Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 196
Zahvaljeno 185 puta na 117 poruka
|
![]()
Iako niti sam ikad imao niti cu najvjerovatnije (u skorije vrijeme) imati PS, meni se prezentacija svidjela. Niko nije ocekivao da ce PS4 biti jaci od danasnjih top racunara ali za relativno nisku cijenu nudi nesto sto ce narednih par godina biti nedostizno za racunare iste ili vise cijene. Sad druga je stvar ako uzmes 2 GeForce Titan u SLI pa mozes do sledece generacije konzola igrati sve na max ali ce te to samo za graficke 2000€ kostati. Da cijene igara nisu po 60€ ja bih ga rado uzeo ali dok ne zavrsim fakultet i sam pocnem zaradjivati meni su i one steam rasprodaje maksimum onoga sto mogu potrositi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 308
Zahvaljeno 1.511 puta na 1.043 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku M.C. na korisnoj poruci: | ||
shin-bojan (24.2.2013) |
![]() |
#173 |
Starosedelac
Član od: 24.12.2009.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 458 puta na 297 poruka
|
![]()
Ja jedva cekam PS4 da izadje da bi skrljao cenu PS3 da bi je uzeo zbog eksluziva.
Sto se tice PS4 trenutno a verovatno me nece skoro zainteresovati za kupovinu jer vecina igrica ce idalje izalziti za sadasnje konzole, a jednu vec posedujem. Za sve ostalo je tu PC u koji razmisljam da uguram jos 4 GB rama i novu grafu i to je to dovoljno za Next Gen ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MitraljezaC na korisnoj poruci: | ||
nikolapfc89 (23.2.2013) |
![]() |
#174 | |||||
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.009
Zahvaljeno 4.075 puta na 2.445 poruka
|
![]()
@Dragomix
Čestitam, količina iskrivljenih činjenica i bashovanja svega što nije Nintendo je dostigla apsolutni maksimum. Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
A za gaikai ćeš biti u pravu tek kada budemo igrali Uncharted i Havy Rain na PC-u a ne na PS4. ![]() P.S. Generalno mrzim ovakve prepirke i kilometarske citate, ali ti ga brate pretera. Jedno je kada hvališ nešto što voliš preko mere, ali kad pokušavaš praznom retorikom da srozaš lepo zaokružen i promišljen sistem to stvarno nema smisla. Poslednja ispravka: Aibo (23.2.2013 u 9:49) |
|||||
![]() |
![]() |
Sledećih 9 korisnika se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
Asmodeus (26.2.2013), batakpudla (23.2.2013), dex3108 (23.2.2013), iMa_NeKo_PljUgU (2.3.2013), jaomile (23.2.2013), JAZO (23.2.2013), M.C. (23.2.2013), Stojadin (23.2.2013), zdravkelja (23.2.2013) |
![]() |
#175 |
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.667 puta na 4.099 poruka
|
![]()
@Dragomix
Tvoj PC je mogao 90% stvari koje moze Wii U prije 2 godine ![]() Sem toga ako nisi procitao moje poredjenje najava obe konzole mozes ovde: http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...&postcount=133 I jos jedna stvar Sony je dokazao da je voljan prodavati konzole i ispod cijene tako da za cijenu ipak treba sacekati zvanicne izjave, a sem toka 500$ za PS4 nije uopste puno ako se uzme sta konzola nudi i koliko developera vec radi na igrama za istu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kakav fan rage...
Prvo, PS4 je SOC kao i Wii U, o tome sam pricao. Sve je na jednom komadu silikona, i GPU i CPU. Posto u svom kompu imam APU bez GPU-a i znam koliko se to cudo greje, znam i da ce SONY imati muke da ohladi cip, i to velike. Konzola ima 8 jaguar jezgara koje je AMD planirao kao platforma za TABLETE, a GPU je HD7870M (M, ne zaboravite cuveno M) i to oslabljena verzija. Daj ljudi ne budite smesni nije ovo nikakva zver! Drugo, da li vi stvarno mislite da ce svih 2 T flops-a biti dostupno developerima a da mozes u isto vreme i da snimas gameplay? NE! Uostalom sta ste svi zapeli sa tim snimanjem, dal je toliko vazno pokazivati svetu sta ste uradili u nekoj igri. Pritom, PC to moze vec dugi niz godina. Cinjenica je i da kad govorimo o Wii U-u i PS4, govorimo O DVE RAZLICITE ARHITEKTURE! Wii U ima dosta fiksnih funkcija u GPU-u, PS4 nece imati ni jednu sem teselatora. Poredjenje snage ove dve konzole je nemoguce iako na prvi pogled izgleda da je Wii U 5x slabiji, mislim da govorimo ipak o 2-3x slabijem hardveru. Sve se na kraju svodi na igre! Sta je to SONY prikazao da da pada vilica do poda? Killzone je FPS ko svaki drugi, danas vec mogu na PC-u da odigram barem 10 boljih. Onaj robotic je zanimljiv, ali iskreno ne dovoljno zanimljiv. Watch Dogs dolazi i na Wii U. U vreme kad PS4 bude dobijao ove igre, Wii U ima da strefi brdo kvalitetnih igara iz Nintendove kuhinje. Igre kakve covek ne moze da odigra ni na jednom sistemu sem na Nintendovoj konzoli. Opet kazem, PC+Nintendo je za mene licno dobitna kombinacija, ova najava nista nije promenila sem cinjenice da sam ubedjen da cena Wii U-a nece pasti u neko dogledno vreme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.009
Zahvaljeno 4.075 puta na 2.445 poruka
|
![]()
Reč je o HD7950M koji je po svim karakteristikama tačno između desktop varijanti HD7850 i HD7870. Nije zver ali je respektabilno jak GPU, iskreno i više nego što je većina očeivala. By the way, za snimanje videa se koristi posvećeni video čip.
![]() A potpuno si u pravu da su igre najbitnije i da je pokazano samo par naslova. Sa druge strane, ima još skoro godinu dana do izlaska konzole...neki drugi ne uspevaju da prikažu ovoliko igara ni nakon lansiranja. Mislim da je sasvim dovoljno da čovek pogleda PS3 ekskluzive i da po tom pitanju ima vere i u PS4. Ako ti hardver nije dovoljno moćan, daj primer konzole čiji jeste, ako ti se čini da će biti malo igara, daj primer konzole gde će ih biti više... I prosto ne mogu da verujem da ti nekom kažeš "fan rage...", ti koji unapred znaš da će konzola oštati 500+$ i imati problema sa grejanjem. Tako si isto pre par meseci "znao" da će PS gotovo sigurno u cloud i da će Wii-U da ostane jedina prava konzola na tržištu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Deo inventara foruma
Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 1.929
Zahvaljeno 1.916 puta na 819 poruka
|
![]()
Igre iz Ninendo kuhinje koje nisu ni u najavi
![]() A Sony je jos dosta stvari ostavio za E3 ![]() Citat:
Killzone je uvek pravljen kao benchmark za ostale, da ljudi vide sta konzola moze (i uspeo je jer su mnogi skupljali vilice sa patosa), a pored toga je i odlican fps. Dalje, potencijal svakako moze biti iskoriscen jer Sony developerima dozvoljava da ''dodju do metala'', rade na najnizim nivoima programiranja. Nintendo developerima nije rekao ni sa cime rade. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pazi, trenutno Wii U ima vise najavljenih igara nego PS4!
Nije to ni bitno. Bitna je cinjenica da se ovde bore exkluzive. PC ce dobijati sve multiplatformske naslove ove generacije. Ni prosle nije PC zaobislo nesto mnogo igara, a ako izuzmemo RDR nisu one nesto ni bile mnogo dobre. Sad kad pogledas kakav PC mozes da uzmes za 400-500e koliko ce PS4 kostati, pa u sekundi bi izabrao PC. PS4 exkluzive mi za sad izgledaju vise istog. Vec imamo na PC-u dosta FPS-ova i TPS-ova, kupovina konzole da bi se odigrao neki Uncharted ili Killzone nije opravdana investicija. Jednostavno nije. Sa druge strane mi je opravdana investicija da uzmem konzolu od 250e (za koliko sam uzeo Wii U) i na njemu odigram Mario, Zelda, Metroid, Donkey Kong... igre, jer ne postoje slicne igre koje mogu odigrati na PC-u. Vecina ljudi na nasim prostorima su pre svega PC igraci i mislim da bi realnije bilo da svi kupe bolji komp nego da predju na konzolu u ovom trenutku. Kad je izasao Xbox 360 ili PS2 mogao bih nekoga da posavetujem da je bolja investicija u tom trenutku konzola, kao sto sad mogu da savetujem da ako hoce da igra samo igre a nema jak PC da kupi konzolu (Xbox ili PS3). Da li bi nekome preporucio da odabere PS4 pored PC-a? NE, nikako, ni u kom slucaju. Zato i kazem PC + Nintendo (vec ko zna koji put) je po meni dobitna kombinacija. PS4 prikazivanje to nije promenilo! @zdravkelja: Igre iz nintendove kuhinje jesu u najavi. Bio je jedan Nintendo Direct pre mesec dana koji je sve najavio! ![]() U pravu si ovo za developere, ali opet ponavljam sve multiplatformske igre cu kao i sad odigrati na PC-u. Briga me ako Wii U ne dobija multiplatformske igre. I aj mi kazi samo da Killzone izgleda bolje od Crysis-a 3 na PC-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Neko ko moze da "tera" C3,BF3,Metro na max podesavanjima ne verujem da bas balavi na PS4 grafiku. Ono sto mene najvise privlaci je stabilan, visok framerate i visoka rezolucija. *droll* |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ozivljavanje PS1 | batakpudla | Konzole | 35 | 14.9.2015 16:58 |
Pitanje za Sony Playstation 2 | Helldiver | ŠDK - Ostale komponente | 9 | 24.2.2014 9:49 |
Sony PlayStation 4 | Љуша | Konzole | 2 | 25.2.2012 11:30 |
Treba mi spindle hub za Playstation 1! | rapsod | Brbljaonica | 6 | 25.1.2010 20:25 |
Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nitendo Wii (Sta vam vise odgovara) | PeTkO | Konzole | 978 | 7.5.2008 12:53 |