![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Was I right ? Or was I right ?
![]() CA is like clock work, sto se tice pustanja informacija i trailera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 | ||||
Veteran
Član od: 23.9.2009.
Zahvalnice: 597
Zahvaljeno 312 puta na 165 poruka
|
![]() Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka
|
![]()
prica je danas bila o modovanju i buducnosti total war serijala,ocekujte na eurogamer vise informacija
|
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Veteran
|
![]()
Evo da prokomentarišem (i izrazim malo razočarenja) trejler:
- Definitivno je ovo u trejleru iz onog demoa koji je prikazan novinarima iza zatvorenih vrata jer se podudara sve. - Šlemovi rimljana su mi skroz neobični. Možda je to skroz istorijski realno ali mi je čudno da su odabrali stil uniformi kakav nije korišćen u skoro ni jednom filmu (a gledao sam skoro sve o rimljanima). - Animacije je odlična ali grafika definitivno nije fotorealistična. Primećujem dosta preterivanja sa efektima. Boje pomalo podsećaju na izlazak/zalazak sunca ali je bleštavilo na oklopima pa čak i na koži ruku kao da je u pitanju podne u sred leta. I uopšte prisutan je prejak kontrast, zacrnjene senke i neki umetnički efekat tako da sve izgleda maksimalno epski u stilu nekih straijih umetničkih stilova... Napoleon TW mi na primer deluje mnogo realističnije. - Scipio Aemileanus je u prvom redu pri izlaženju iz opsadne kule i kasnije je u prvom redu ili bolje rečeno sam pred slonovima. To je skroz nerealno da general ide u prvom redu u tim najrizičnijim momentima bitaka a pogotovo nerealno za rimljanje (kod njih su bogati i plemstvo bili tek u trećoj liniji) a pogotovo kad komanduje tako velikom vojskom. - Bitka u Kartagi je trajala ceo dan (tačnije 7 dana) i rimljani su se borili u tri smene. Takve bitke su definitivno morale da se odvijaju u nekom sporom ritmu. A ovde je sve u nekoj ekstremnoj jurnjavi. Toliko žurba nije realna ni za one bitka na poljanama. ...izgleda su suviše inspirisani onim akcionim scenama iz filma Troja. Nadam se da je to samo trejler takav a da u igri neće biti tih zamerki. Ali za ovo sada lagao bih kad bi rekao da mi se dopada sve što sam video u ovom trejleru. Poslednja ispravka: Stranger2 (27.9.2012 u 5:22) Razlog: popravio par slova i dodao 7 dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Slazem se to za efekte i teksture. Meni jos od prvih screenova nije bilo jasno zasto tako cudno izgledaju boje i same teksture. Nekako mi je Shogun 2 bio skroz fotorealistican dok Rome 2 izgleda nekako sto ti rece ''umetnicki'', kao da su slikane cetkicom teksture a ne sklapane u nekom programu.
Mozda to izgleda tako zbog nekih opcija koje mogu off/on, mozda ce cela igra imati neki stil, za sada samo mozemo da nagadjamo dok ne izadje neki preview sto sumljam da ce ove godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Odabir slemova je realan, jer se rat sa Kartaginom odvijao mnogo pre Marijevih reformi (a tu se vec pojavljuju okolpi na kakve smo navikli u fimovima). Slazem se da je cela ta narandzasta atmosfera pomalo cudna ali Afrika ima dosta interesantnu boju neba i zalaska sunca. Morate uzeti u obzir da ovo nije bas autenctican gameplay snimak vec cinematic pre i u toku bitke odradjen u enginu igre. Sto se tice prvih borbenih linija slazem se, ali koliko je meni poznato Scipio je sam ucestvovao u bitkama vise puta, znam da je njegov sin bio valjda centurion. A onaj vojnik ispred slona nije Scipio ja mislim vec neki centurion. Nazalost bloom i odsjaj su oduvek bili boljka Total War igara, recimo Shogun 2 je imao zaista smesan bloom gde oklop izgleda kao da je od plastike a konji kao da su plastificirani. Sto se tice bitke u tri smene opet se slazem i koliko ja znam ovaj scenario ce trajati bukvalno do zalaska sunca kako pricaju u CA jer je mapa ogromna. Sto se tice trajanja bitaka u kampanji tu se ne bi bas nadao da ce bitke trajati dugo, jer jednostavno nije povoljno za gameplay igrati jednu bitku skoro ceo dan. Ali ja bih voleo kada bi odradili faze tj. skirmishe i vise napada kako bi simulirali taj jedan ili dva dna koliko bi bitka i napad trajao, jer mi naslov uliva nadu nakon izjave da ce bitke biti redje ali odlucujuce i da zele da izbace jurnjavu vojski po mapi i bukvano pedeset bitaka u toku jednog kruga. Videcemo kako ce sve to da izgleda ovo je jako rana faza igre, izgledace to 100% drugacije kako se izlazak bude priblizavao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 | ||||
Veteran
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
(Inače cela opsada kartage je trajala nekoliko godina dok nije došlo do ove bitke. Tokom opsade su rimljani imali par neuspešnih pokušaja napada na zidove.) Citat iz knjige "Carthage Must Be Destroyed". Podebljao sam taj deo oko trajanja bitke i odmaranja. Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Veteran
Član od: 11.3.2006.
Zahvalnice: 249
Zahvaljeno 252 puta na 147 poruka
|
![]()
Gde na netu moze da se nadje ova knjiga da se chita?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mene iskreno najvise zanima MP i detelji, pogotovo od kada su najavili da imaju nesto ''specijalno'' za novi MP.
Odigrao sam na stotine bitaka u Shogun 2, i jako mi se svideo MP, jednostavno sam pronasao perfekat MP gameplay za mene. MP TW sa puskama je za mene tezak BS i EXTREMNO sam srecan sto je u pitanju Rome 2 gde nepostoji barut uopste. SP sam igrao jos od prvog Shoguna i vise mi nije No 1. na listi kada dobijem novu TW igru, vec njen MP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka
|
![]()
Trebalo bi oko 16:00 da je prezentacija Rome Total War 2 na Eurogamer EXPO
|
![]() |
![]() |
![]() |
#211 |
Veteran
Član od: 11.3.2006.
Zahvalnice: 249
Zahvaljeno 252 puta na 147 poruka
|
![]()
Ako bude nekog materijala kacite ovde.
p.s. posle duzeg vremena dobijamo TW bez baruta. odvikao sam se i bice mi jako zanimljivo. cak stavise jako mi je drago jer jo to po meni ono izvorno. vracamo se korenima ![]() Poslednja ispravka: _Maximus_ (27.9.2012 u 11:36) |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Starosedelac
Član od: 23.5.2008.
Zahvalnice: 246
Zahvaljeno 225 puta na 185 poruka
|
![]()
Šta mislite, koje će sve frakcije postojati sa kojima će igrač moći da igra?
Rim, Kartagina, Grčka, Egipat...razna plemena!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@Strager2
SLazem se ja sa svime sto si ti rekao ali ocekivati potpunu rekonstrukciju bitke je zaista nemoguce. Rotacija po jedinicama ima koliko ja znam (redovi u jedinici ce se smenjivati nakon odredjenog vremena) a citave jedinice mozes i sam da zamenis. Ali ocekivati bitku od 7 dana je nemoguce, to odmah odpisi. Jednostavno je tesko tako nesto ubaciti uspesno u igru...Mozda za nas istorijske fanatike ima zabave tu, ali je to tesko izvodljivo i moze da smori. Istorijske bitke u R2TW moze da prati ovaj scenario (bitka traje 7 dana) ali je ipak nerealno ocekivati tako nesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 | ||
Veteran
|
![]() Citat:
A inače imam još jedno 10-ak na temu kartage i punskih ratova a ukupno oko 100 o istoriji i ratovanju iz tog perioda (rimljani, ancient...). Citat:
|
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Stranger2 na korisnoj poruci: | ||
_Maximus_ (27.9.2012) |
![]() |
#215 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Veteran
Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 184 puta na 116 poruka
|
![]()
Pa trailer i jeste da ti privuce paznju, nece staviti neke usporene scene kako marsira vojska ili kako citav dan pucaju iz katapulta. U traileru su prikazane samo neke najdinamicnije scene iz borbe za kartaginu a ne citava bitka.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Veteran
Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
|
![]()
Pa mozda ako dodaju jos jedan sloj izmedju poteznog i realnog vremena bitka bi mogla da traje 7 dana. Vece armije koje kao u stvarnosti broje desetine hiljada. Srecu se negde i onda prelazi na zum celog bojnog polja. Potezno pomeras, jedan potez 1sat ili dan, jedinice od po par hiljada ili manje i igras taj skirmishing pred glavni pokolj, rotiras jedinice, vrsis opkoljavanja, prepade itd. Ili bombardovanja u opsadama i tako nikakav katapult ne bi mogo da probije zidove za 2 minuta a cekati dva dana da napravi neko ostecenje nije za igre.
Nesto kao jedna velika bitka bi se sastojala iz desetak malih na koje bi uticao iz tog medju dela. A igrale bi se naravno real-time kao i dosad. Naravno to je previse ocekivati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Veteran
|
![]()
Evi i isečak iz audio knjige "Carthage Must Be Destroyed: The Rise and Fall of an Ancient Civilization (Audiobook)":
http://samples.audible.com/bk/gdan/0...581_sample.mp3 ...oko 4 minute čitanja, otprilike isti onaj deo koji sam citirao nekoliko postova ranije. Za one koji ne vole da čitaju ![]() Inače ta knjiga je bazirana na zapisima istoričara Polibiusa koji je bio prijatelj sa Scipio Aemileanusom a takođe je spominjao i nepravde prema kartaginjanima tako je da su njegovi zapisi najverovatnije precizni. Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Stranger2 na korisnoj poruci: | ||
Dimo (27.9.2012), pentraksil (27.9.2012) |
![]() |
#219 |
Veteran
|
![]()
Za sada je objavljeno samo ovo:
http://www.eurogamer.net/articles/20...ere-these-days |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Deo inventara foruma
Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 668 puta na 346 poruka
|
![]()
Alati za modificiranje i Steamworks za TW: Rome 2
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
campaign, rome, screenshot, senat, total war, war |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Medieval II Total War | DukeofSerbia | Strateške igre | 1963 | 19.4.2023 14:53 |
Rimska država u video igrama | Red Wing | O igrama uopšte | 29 | 29.5.2021 15:24 |
Rome Total War Alexander | _Maximus_ | Strateške igre | 33 | 22.6.2007 19:46 |
Upomoc imam problem (Rome total war) | groefdracula | O igrama uopšte | 14 | 7.7.2006 0:49 |
Rome Total War problem | NjegovaWisost | Strateške igre | 5 | 28.3.2006 22:35 |