![]() |
![]() |
|
Tableti i e-readeri Tablet računari i e-readeri |
Pregled rezultata glasanja: Koji uređaj koristite za čitanje e-knjiga? | |||
Amazon Kindle 2,3,4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
28 | 16,09% |
Amazon Kindle DX |
3 | 1,72% |
Amazon Kindle Paperwhite |
21 | 12,07% |
Amazon Kindle Touch |
9 | 5,17% |
Barns & Nooble Nook |
8 | 4,60% |
Kobo |
2 | 1,15% |
Prestigio PERXXXX |
4 | 2,30% |
Sony PRS-5XX-6XX |
2 | 1,15% |
Sony PRS-T1/T2 |
4 | 2,30% |
Tablet (Ipad, Nexus i ostali LCD tableti) |
47 | 27,01% |
PC |
45 | 25,86% |
Ne čitam knjige u elektronskom formatu |
20 | 11,49% |
Glasanje sa više mogućnosti izbora. Glasova: 174. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#621 |
Član
Član od: 15.3.2008.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 2 puta na jednoj poruci
|
![]()
da citam dosta....ne dolazi u obzir samo e-link bas zbog toga...zna li se koliko cu platiti porez i carinu na kindle dx, je li to 30 % ? to nije malo preko 100 usd samo za carinu i poreze...ne znam da li bi mi uspele ove varijante sto su spominjali drugi sa posrednickim sajtovima da mi ne ocarine...da probam kad mi salju da napisu manju vrednost posiljke recimo ispod 70 usd...naravno nemam nekog da mi donese
|
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Novi član
Član od: 30.4.2012.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
odlucio sam se da pazarim kindle touch. Uzeo bih ga iz Amerike i bio bi sa reklamama. E sad me interesuje, kako da ih uklonim kad mi stigne (nesto je bilo da se ne kaci na net)? Jos nesto, gde pronalazite knjige, i jel ima neko srpski recnik?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Model sa reklamama ne mozes da narucis, ne isporucuju ga van Amerike, osim ako imah nekog da ti ga donese.
Srpski recnik za Kindle ne postoji. Knjige mozes pazariti preko Amazona, a ako mislis na piratizovane verzije, onda o toj raspravi nije mesto na ovom forumu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Novi član
|
![]()
Imam varijantu donosenja odande, da li tad moze da se skine? Znaci ne moze vujaklija da se postavi kao osnovni recnik? Ne mislim na piratizovane, nego konkretno za sada na lektire (tesko da neko ima autorska prava za Gilgamesa)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Za uklanjanje reklama recimo ovo:
http://pathartl.me/5387/remove-ads-on-kindle-touch A malo proguglaj ima dosta slicnih resenja po netu. Knjige na srpskom jeziku za sada ne mozes legalno nabaviti nigde. Ako si mislio na engleski, onda recimo Project Gutenberg . |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Veteran
Član od: 18.10.2009.
Zahvalnice: 238
Zahvaljeno 254 puta na 157 poruka
|
![]()
Ovo je uglavnom tačno, ali nije sasvim tačno. Naime, postoji sajt Antologija srpske književnosti http://www.ask.rs na kojem imaš preko 130 dela klasične srpske književnosti. Naravno, knjige su dostupne za skidanje sasvim legalno. Knjige su u .docx formatu i na ćirilici (nisam siguran da li Kindle može da je reprodukuje, ranije je pisalo da ne može a sada vidim da ističu za novi model da podržava ćirilicu), u svakom slučaju uz upotrebu nekog ćirilica-latinica konvertora u Wordu, a onda uz provlačenje fajlova kroz Calibre i prebacivanje u .mobi format, mogu se dobiti sasvim funkcionalne i legalne domaće klasične knjige za čitanje na Kindlu.
Kindle 3 (a.k.a. Kindle Keyboard) ima bolju (tj. izdržljiviju) bateriju i više memorije za skladištenje knjiga u odnosu na običan novi Kindle. Takođe, meni odgovaraju veće dimenzije i prostor za tastaturu kod K3 jer mi je lakše da tako držim knjigu. Pogotovo ovo važi kada se zavalim u krevet, naslonim Kindle na grudi i tako udobno čitam. Da nema tastature, ekran bi bio par centimetara niže i bilo bi mi nezgodno da obaram pogled tako nisko. Dakle, ima stari Kindle 3 svojih prednosti. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku star-duster na korisnoj poruci: | ||
Shark (31.5.2012) |
![]() |
#627 |
Član
|
![]()
hvala sto ste mi odgovorili za carinu i poreze, kolko bi bilo za kindle dx ili generalno da li je to 30 % ?
![]() i da li ima sanse da koristim posrednicke sajtove u americi pa da mi oni posalju i eventualno umanje vrednost posiljke pa da to prodje neocarinjeno, tipa ako se napise da je ispod 70 usd ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Član
|
![]()
brate sta ce ti srpski recnik, uci english direktno sa engleskim objasnjenjem reci, a takav recnik vec postoji u kindlu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Novi član
|
![]()
nisi me razumeo, naravno da tako ucim engleski i ne treba mi englesko-srpski, nego srpski-srpski
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#631 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#632 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#633 | |
Član
Član od: 5.8.2006.
Zahvalnice: 106
Zahvaljeno 51 puta na 27 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() Elem, upravo narucih Kindle Touch. Iako mi bi prvi izbor bio Sony (hardware dugmici, bolji browser i lakse hvatanje beleski),a imam mogucnosti da ga nabavim, nedostatak podrske i cimanje u slucaju kvara me opredelio za KT. Nadam se da su ovi "losi" carinici uhapseni juce pa da necu da iskesiram jos 50% vrednosti njima... ![]() Izvestavam o razvoju dogadaja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Član
Član od: 7.1.2008.
Zahvalnice: 26
|
![]()
Da li mozda Mario ili neko drugi ima informacije sta ce se u skorijoj buducnosti (2-3 meseca) desavati sa Kindle Dx - om tj da li se ocekuje nova verzija?
1 maja je bila akcija gde je prodavana refurbished verzija za 249 $ ali na zalost to sam primetio tek kad je zavrsena... Takodje ako moze preporuka da li se odluciti za kupovina DX sada sa Amazona 380 $ ,kupiti na ebay-u refurbished za 280 $ ili sacekati jos malo.Da li konkurenti mozda planiraju da izbace neki slican uredjaj u narednih par meseci? |
![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sa samim DX-om ne verujem da ce biti ista pametno. Od konkurecnije imas Jetbook kolor varijatnu u toj velicini, i moje je misljenje da ce sledeci Amazonov citac velike dijagonale upravo biti nesto zasnovano na kolor e-ink ekranu, ali ne bas u skorije vreme, za sada Amazon radi na svojoj varijanti e-ink citaca sa osvetljenjem poput Nook Glow-a.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mario Pavićević na korisnoj poruci: | ||
saphire (1.6.2012) |
![]() |
#636 |
Starosedelac
Član od: 1.9.2008.
Zahvalnice: 610
Zahvaljeno 434 puta na 256 poruka
|
![]()
Za srpsko-srpski recnik bi mogao da uradis sledece- uzmes Android e-reader (ili bilo koji koji ima podrsku pretrazivanja unutar .pdf knjiga) i prebacis Vukajlija na reader.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#637 | |
Novi član
|
![]() Citat:
nisam razumeo ovo za android reader. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Starosedelac
Član od: 1.9.2008.
Zahvalnice: 610
Zahvaljeno 434 puta na 256 poruka
|
![]()
E-reader koji ima Android operativni sistem, cistvo zbog mnostva aplikacija koje mogu da citaju pdf-fajlove. Cini mi se da postoji valjda default pdf citac u Android operativnom sistemu koji moze da auto-reflowuje tekst, a to znaci da samo prebacis pdf fajlove i ne mora da brines da nece nesto da ti stane. Konretno mislim da rootujes Sony Reader T1 pa onda mozes sta god hoces da instaliras. Mada, mozda je to mnogo posla tako da nemoj da mene mnogo slusas xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Novi član
|
![]()
malo previse
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Član
Član od: 7.1.2008.
Zahvalnice: 26
|
![]()
Hvala ti Mario na brzom odgovoru...
Jetbook color deluje odlicno ,mada mi je trenutno malo iznad sume koju sam planirao da izdvojim za reader (koliko vidim trenutno je 500 $) ali svakako mnogo bolja kupovina nego dx. Cim se skupi jos koji $ bice narucen |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|