Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 9.12.2011, 18:22   #4161
<S2N><Mefisto>
Veteran

Član od: 24.5.2010.
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 193 puta na 104 poruka
Određen forumom Re: The Elder Scrolls V - Skyrim

Citat:
Apostrof kaže: Pregled poruke
Ubio sam sigurno preko 100 zmajeva do sada, i nijednom nisam video ove kill animacije..... jer mi to igra nesto gadno baguje ili se "pojavljuju" samo s vremena na vreme a ja bas nemam srece?
Ma kakve animacije ja to strelom za par minuta nemam ti ja vremena za to TREBA SPASAVATI SKYRIM inace ode sve u pm a posle cemo lako na tenane GOLIM RUKAMA BRE ako treba!!!
<S2N><Mefisto> je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku <S2N><Mefisto> na korisnoj poruci:
leka (9.12.2011), Levčanin (9.12.2011), Stefan 5 (9.12.2011)
Stara 9.12.2011, 19:12   #4162
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 725
Zahvaljeno 1.285 puta na 984 poruka

Citat:
Vulee kaže: Pregled poruke
Može biti, ali najveći problem sa sanbox igrama je to što dizajneri nemaju pojma gde ćeš biti i šta ćeš raditi u određenim fazama igre. Linearnijim pristupom je moguće za njih da znaju npr. kako stojiš sa main questom dok radiš neki sporedni, to im onda omogućava da i taj sporedni upletu u glavnu priču na neki način, i stvore još uverljivije iskustvo.
Ali ono, to each his own.
Tacno je ali treba takodje reci da su moderne igre "sa cvrstom i epskom pricom" kako si vec rekao zapravo skoro sve "tunel igre" gde slobode imas koliko i kanarinac u lepom kavezu. DA fransiza je eklatantan primer toga. Sve je lepo spakovano u kecu i dobra je igra ali je "tunelasta" pa osim kretanja po tunelu i nemas bas nekoh izbora (OK, biras redosled tunela ). Glavna mana Skajrima je praznjikavost sveta i nepostojanje jednog jedinog "zivog" NPC-a. Lore je odlican, svet prostran ali opet nekako..sustinski prazan i bezivotan. Sve beth igre zapravo pate od toga, neke vise neke manje. To ih ne cini zaista losim. Jednostavno je tako.
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci:
Marti Misterija (9.12.2011), Vulee (9.12.2011)
Stara 9.12.2011, 19:31   #4163
GrimReaper
Starosedelac

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 154 puta na 115 poruka

Kako da ubacim modove? Po uputstvima, lepo prebacim .esp fajl u Data folder, ali kad startujem Launcher, Data files opcija mi je zacrnjena. Jel zna neko u čemu je problem?
GrimReaper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2011, 19:37   #4164
jozvan_Kg
V.I.P. Test Drive

Član od: 8.11.2005.
Zahvalnice: 1.572
Zahvaljeno 822 puta na 457 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku jozvan_Kg

Otvoriš onaj SkyrimPerfs.ini u My documentsu i tu nadji liniju ili ako je nema dodaj:

[Launcher]
bEnableFileSelection=1

Prosto i jednostavno.
jozvan_Kg je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku jozvan_Kg na korisnoj poruci:
GrimReaper (10.12.2011)
Stara 9.12.2011, 19:49   #4165
evanghelion
Veteran

Član od: 25.3.2006.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 272 puta na 155 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku evanghelion

Jel postoji fix za kupovinu kuce u Windhelmu? Postoji opcija ali kad izaberem kaze mi da kuca trenutno nije dostupna.
evanghelion je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2011, 21:12   #4166
Apostrof
Veteran

Član od: 27.11.2007.
Zahvalnice: 352
Zahvaljeno 391 puta na 198 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Apostrof

Citat:
Marti Misterija kaže: Pregled poruke
A da pre nego sto odgovoris jos jednom pazljivo procitas moj post mozda bi video da niti sam rekao da iko ikog ne tera da bilo sta radi niti da ista moras da radis vec je jednostavno glupo sto mozes da odjednom budes svastara (i mage i thief i archer i warrior) i da teoretski mozes da budes uspesan i kao jedno i drugo... nisam rekao da to mora biti bas i iskljucivo na 30 nivou ...

Sta ste se uhvatili toga "ne moras", "niko te ne tera" i slicno - toga da ne moram i da me niko ne tera sam bio svestan i bez tih "saveta", samo sam rekao da je glupo sto nema bas nikakvih ogranicenja.

I naravno mislim da ni u cemu ne treba ici u jednu ili drugu krajnost pa tako kao sto ne treba ogranicavati sve i svasta isto tako ne treba ni omogucavati bas i apsolutno sve i svasta. Negde treba povuci granice - i sa jedne i sa druge strane.
Zapravo, ne mozes. Igra ima lvl-cap na 81 lvl-u, tako da imas 80 talenata. Da bi bio uspesan Warrior treba ti nekih 12-15 u weapon of choice, 15 u armor of choice, stavices barem 5 u speech da bi svaki pridavac hteo da kupuje svu vrstu robe da eskiviras setkanje po radnjama kad hoces da trgujes, verovatno ces ubaciti i nekih 10-ak poena u blok ili marksman cisto da malo zaokruziz lika, i jos onda nekih barem 20 na crafting profesije i eto. A da ne govorimo da je soft cap na 51 lvl-u i da je posle toga potrebno bas mnogo skill up-ova da se dostigne sledeci level, i jos si sve skilove koje zapravo koristis nabio na 100-ku tako da ti ne preostaje nista drugo nego da odes u neki bandit kamp i ubijas jednog po jednog sa flames ili da ih pustis da te biju pa se lecis sa restoration ili sl. U predhodnim TES igrama si mogao da budes sve to ali u Skyrimu ne bas.

Uostalom kada bi se i mucio (kljucna rec mucio) da nabijes 81 lvl, sta je tu tako strasno i nerealno da neko bude dobar ratnik, mag i lopov. Imas istoriskih primera ljudi koji su se isticali u vise "disciplina" (doduse ni jedan nije bio mag), npr. Paul Robeson ili Asimov, ili od ovih sto su bas bili the boss Muhamed ili Oktavijan Avgust.
Apostrof je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2011, 21:29   #4167
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka

Citat:
... sta je tu tako strasno i nerealno da neko bude dobar ratnik, mag i lopov.
Sorry, nista nije nerealno... U stvari bas je prilicno realno da budes i mag i thief i warrior i archer... i sve to istovremeno.

A nabrojani su inace bas poznati kao ekstremno uspesni u svemu sto su radili, narocito ako uzmemo u obzir da to ne budu slicne "discipline" vec dijametralno suprotne... No dobro, da ne offtopicimo vise.
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2011, 22:13   #4168
Kris12
Član

Član od: 20.8.2007.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 20 puta na 8 poruka

Citat:
Uostalom kada bi se i mucio (kljucna rec mucio) da nabijes 81 lvl, sta je tu tako strasno i nerealno da neko bude dobar ratnik, mag i lopov. Imas istoriskih primera ljudi koji su se isticali u vise "disciplina" (doduse ni jedan nije bio mag), npr. Paul Robeson ili Asimov, ili od ovih sto su bas bili the boss Muhamed ili Oktavijan Avgust.
To je tacno. Multidisciplinarni ljudi se nazivaju polimate. Mozda je najbolji primer bio Leonardo da Vinci.
http://en.wikipedia.org/wiki/Polymath
Kris12 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2011, 22:17   #4169
NaraYan
Starosedelac

Član od: 11.11.2005.
Zahvalnice: 855
Zahvaljeno 326 puta na 204 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku NaraYan Slanje poruke preko MSN-a korisniku NaraYan Slanje poruke preko Skypea korisniku NaraYan

Citat:
Koliko me je iskvario ovaj forum, tek sad vidim.
Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
A ovamo meni nesto prebacuje!
Citat:
Hej hej, ti si imao debelog udela u mom prelasku na tamnu stranu.
Citat:
jozvan_Kg kaže: Pregled poruke
A ti drveni se tek ne javljaj...

Znači carevi ste

@Apostrof
Nije to toliko mučenje, ko što rekoh. Skilovi na malom levelu se brže leveluju. A imaš na svakom levelu da istreniraš skil koji hoćeš za 5 kod trenera ako ti je baš stalo. Pa, izračunaj. Tako da ko hoće da se multiklasuje to može da napravi bez mnogo muke. A i ne treba ti ništa u speech, ne treba toliko ni u weapon itd. Uz pažljiv odabir perkova možeš samo tako da budeš svašta.
NaraYan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2011, 22:22   #4170
Markonije
Starosedelac

Član od: 14.3.2009.
Zahvalnice: 209
Zahvaljeno 276 puta na 179 poruka

To je cisto da americki klinci nebi bi ispadali 'noobovi' i kupili igru,iz hard core u soft da prodamo vise kopija.
Mentolski je tvrditi da mozes biti podjednako dobar strelac i ratnik.

Strela 2kg Mac 20kg (iz krstaskih ratova primera radi)
Strelac (vid,refleks,smirenost)
Ratnik (snaga,izdrzljivost,bes)

Uastalom sva D&D i 'Tolkinologija' je logicno(realno) koncipirana :

Strelac - izrazito visok ,odlicnog vida, dugih udova
Ratnik - visok,snazan,neustrasiv
Dwarf - nizak mali sabijen, zbog toga koristi sekiretinu od 50 kila

To je isto kad bi rekli da Mesi moze da odmeni Vidica u odbrani lol

Asimov,Muhamed wtf nonsens

Valjda Karl Luis ono....
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Markonije na korisnoj poruci:
AcMilan91 (9.12.2011), Marti Misterija (9.12.2011)
Stara 9.12.2011, 22:43   #4171
squall_whatever
Član

Član od: 13.1.2011.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 19 puta na 8 poruka

Evo jedan zanimljiv mod:

http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=3035

Dinari u Skyrimu Samo da ne krene inflacija...
squall_whatever je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku squall_whatever na korisnoj poruci:
acaf (11.12.2011), leka (10.12.2011)
Stara 10.12.2011, 0:49   #4172
Starface
Starosedelac

Član od: 8.5.2008.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 96 puta na 61 poruka

Kako stoji nasa scena sa modovanjem Skyrima tj generalno TES ? Mogli bi smo da napravimo par predloga pa ako i bude nesto zanimljivo da ubace u mod hmm ?
Starface je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2011, 1:17   #4173
NaraYan
Starosedelac

Član od: 11.11.2005.
Zahvalnice: 855
Zahvaljeno 326 puta na 204 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku NaraYan Slanje poruke preko MSN-a korisniku NaraYan Slanje poruke preko Skypea korisniku NaraYan

Pa... ako bi mogli da ubace poneki insta kast, skok iz sprinta i kraftanje magija ja bih bio stvarno zadovoljan.
NaraYan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2011, 1:22   #4174
Bascelik
Starosedelac

Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 899
Zahvaljeno 1.190 puta na 639 poruka

@Markonije
Mentolski jedino po holivudu ili D&D-u ,kako god...
Mnogi vojnici su bili i dobri strelci i "ratnici" (mislim da je bas neko i na ovom forumu u TW:S2 temi objasnjavao o samurajima). Ako treniras i jedno i drugo , logicno je da poznajes obe vestine (sad to dosta zavisi i od induvidue). Jednostavno u istoriji cesto nije bilo prakticno i izvodljivo ,iz vise razloga... da ne idem dalje u offtopic

Izvini ali i primer ti je do mojega... Mesi i Vidic, sto nisi rekao Drogba i Vidic?
Ako gledas cisto fizicku snagu i spremnost. Da ne kazem sto i fudbal nije pravo poredjenje, bolje da si uzeo drugi sport, npr. MMA... Sad ako je neko dobar bokser, on ne moze da nauci parter? To jednostavno nije istina...

Isto vazi i za obrazovanje (sto bi po nekoj fantazi logici bili carobjnaci) ,primer od pre par dana, kucaj na google : Odlazak fudbalskog doktora

Poslednja ispravka: Bascelik (10.12.2011 u 1:49)
Bascelik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2011, 1:36   #4175
Starface
Starosedelac

Član od: 8.5.2008.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 96 puta na 61 poruka
Određen forumom

Pa mislio sam nesto tipa iz destruction magija da ubace.Fazon korenje iz zemlje krene da zvace neprijatelja,instant frost (bioshock stil), bacanje neprijatelja uz silu (star wars stil) itd.Ima bas tako dobrih ideja koje bi mogao neko koje vican tome da ubaci.Samo ne znam dal mogu modovi ici do te mere da se stvaraju nove magije
Starface je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2011, 2:29   #4176
Vule76
Član

Član od: 25.4.2008.
Zahvalnice: 70
Zahvaljeno 25 puta na 23 poruka

Preturio sam pola Interneta da nađem rešenje za seckanje i usporen rad igre, instalirao 20 patcheva i boostera ali bez nekog većeg uspeha. Posle instalacije najnovijeg patcha stanje je ostalo skoro nepromenjeno što se toga tiče, ne mislim na bagove, to su sredili.

Konačno sam našao rešenje koje može da umanji to seckanje, bar je meni pomoglo, međutim pojavljuju se drugi sitni bagovi zbog toga ali meni ne smeta, više mi je smetalo to seckanje a pogotovo loadovanje igre, kako na samom startu tako i prilikom brzog putovanja ili ulaženja u neki grad koje je trajalo i do 10 minuta.

Ovo možete da pokušate pa ako niste zadovoljni vrlo lako i da vratite na prethodna podešavanja.

Samo za Nvidia grafičke!

1. Otvorite Control panel - Nvidia control panel - Manage 3D settings - Program settings - Add program - pronađite exe fajl u folderu gde vam je igra instalirana:

2. Global settings - Texture filtering podesite na "High performance" a Vertical sync na "Force off":

To je to. Možete da probate i samo jednu od te dve opcije i ako vam ne odgovara nijedna prosto vratite kako je bilo.
Vule76 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2011, 4:11   #4177
Iceman_37
Starosedelac

Član od: 2.8.2008.
Zahvalnice: 512
Zahvaljeno 933 puta na 531 poruka

Ja sam pre za to da stavite AF 8x u CP i taj filter na High Quality

Ako se u nV Control Panelu selektuje "show only programs found on this computer", i ukoliko u listi postoji skyrim nema potrebe za "Add" dugmetom i nalazenjem exe fajla.

Inace istina da je Vsync ukljucen po defaulty u skyrimu, sto nema potrebe i to je preporucljivo da se ugasi.
Iceman_37 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2011, 5:40   #4178
AcMilan91
Starosedelac

Član od: 8.4.2008.
Zahvalnice: 302
Zahvaljeno 24 puta na 21 poruka

ljudi treba mi pomoc oko onog quesa na onoj zurci,kad odem do onog sanduka gde treba da uzmem svoju opremu ,pise empty?
AcMilan91 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2011, 9:37   #4179
Vule76
Član

Citat:
Iceman_37 kaže: Pregled poruke
Ja sam pre za to da stavite AF 8x u CP i taj filter na High Quality

Ako se u nV Control Panelu selektuje "show only programs found on this computer", i ukoliko u listi postoji skyrim nema potrebe za "Add" dugmetom i nalazenjem exe fajla.

Inace istina da je Vsync ukljucen po defaulty u skyrimu, sto nema potrebe i to je preporucljivo da se ugasi.
P adobro, ovo je za one sa slabijim grafikama. Ja sam samo rekao svoj primer, u svakom slučaju možete da pokušate da podesite nešto u Nvidia control panelu pa šta kome pomogne.
Stara 10.12.2011, 9:40   #4180
Vule76
Član

Citat:
AcMilan91 kaže: Pregled poruke
ljudi treba mi pomoc oko onog quesa na onoj zurci,kad odem do onog sanduka gde treba da uzmem svoju opremu ,pise empty?
Spoiler za Odgovor:

Moraćeš da se mučiš malo. Goloruk moraš da ubiješ makar jednog i da mu uzmeš oružje a onda šta ti Bog da dok ih ne pobiješ sve.

Oprema će ti biti vraćena kada odeš odatle i završiš quest.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Vule76 na korisnoj poruci:
AcMilan91 (10.12.2011)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
bethesda, elder scrolls, skyrim

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Elder Scrolls Online Angelo Serafin MMORPG igre 1190 18.1.2024 23:55
The Elder Scrolls 5 dzangrizalo Role-Play 4 17.1.2010 0:51
Elder Scrolls MMORPG donator99 Mrežne igre 10 14.11.2007 10:42
Elder Scrolls vs Gothic? karlito brigante otpaTci 6 21.11.2006 23:58

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 13:19.