![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
|
![]()
Mislim da je naziv teme sasvim dovoljan. Dakle hocu da napravim program (u c#-u) koji bi menjao kod nekog drugog programa i to neku konkretnu liniju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
hmmm....ne vidim vrednost takvog programa?
tesko da bi mogao da menjas kod vec kompajliranog programa, sto znaci da bi menjao samo tekstualne fajlove, a posle toga bi svejedno taj drugi program koji menjas morao da kompajliras. jedino ako si mislio da napravis program koji bi analizirao ceo source code i onda ti dao informaciju koliko ima kojih petlji, promenljivih, instanca klasa, objekata i sl. i onda da mozes da menjas to. Ali opet...slaba upotrebna vrednost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.403
Zahvaljeno 1.946 puta na 1.424 poruka
|
![]()
Nešto kao Ressource Hacker?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 16.4.2010.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
|
![]()
ili kao Cheat Engine.
Teško da ćeš moći išta da menjaš u runtime-u. Jedino možeš da hvataš i da menjaš assembly kodove nekog programa, ali čisto sumnjam da to može da se izvede u c#-u. Možda me neko demantuje. ![]() Poslednja ispravka: Todors (18.10.2011 u 22:38) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Koja ste gomila skeptika
![]() ![]() Dva su razloga sto mi to treba. Prvi je to sto sam imao fiksni ID ood nekog nesrecnog workflow-a u kodu, pa da ne bih svaki put kad treba da iskoristim isti kod morao da pokrecem celo razvojno okruzenje, radi promene samo jedne linije koda. Drugi je cista radoznalost. No ima neke koristi od ovoga...upravo sam shvatio koliko sam glup ![]() Dakle, ajde da pokusamo ovako... Program koji menja kod nekompajlirane solucije u VS-u i onda je iskompajlira. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 2.5.2006.
Zahvalnice: 136
Zahvaljeno 75 puta na 59 poruka
|
![]()
A zar nije jednostavnije brze i bezbednije, da ako vec kompajliras i imas code tog programa, ne ubacis jednu malu formu u kojoj ces da menjas to sto hoces?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
Član od: 18.10.2011.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
ili jednostvano odradis define u zaglavlju i onda samo promenis to sto ti treba gore bez trazenja po datoteci, a mozes i da napises mali c programcic koji ce ti to odraditi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
I kao sto vec rekoh gore, prosvetlio sam sam sebe u pogledu nacina resavanja tog problema konkretno. Mada me i dalje kopka kako bi moglo da se odradi menjanje koda... cista radoznalost
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Član
Član od: 16.4.2010.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
|
![]() Citat:
Pa naravno da možeš da menjaš kod bez ikakvog problema u WF-u, WF je i predviđen da to može. Ali WF u tom slučaju mora da bude dinamički i da kreiraš aktivnosti, da bi ažuriranje bilo dinamično. Nakon toga moraš da kreiraš da WF dinamički učitava serijalizovanu klasu koju si kreirao iz druge aplikacije i da je naravno koristi na način na koji si ti hteo. I to bi trebalo da reši tvoj problem. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Todors na korisnoj poruci: | ||
Lucic Nemanja (22.10.2011) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koji program... | Firebolt | Audio softver | 4 | 17.12.2009 22:42 |
program koji menja velicinu particija | stepanov | Aplikativni softver | 1 | 28.5.2009 21:59 |
Program koji snima audio zapis koji izlazi iz PC računara | Farmaceut | Audio softver | 5 | 23.5.2009 12:53 |
Koji program da koristim za uređenje dvorišta? | danijela5432 | Grafički softver i radovi | 1 | 13.3.2009 2:35 |
Program koji ne dozvoljava zatvaranje odredjenih programa? | mant3ra | Aplikativni softver | 2 | 27.9.2006 9:52 |