Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 16.12.2009, 16:23   #981
bojanh
Starosedelac

Član od: 26.9.2007.
Zahvalnice: 540
Zahvaljeno 291 puta na 243 poruka
Određen forumom Re: Bioshock

bravo voodoo,tvoja apoteka je ispravna.

evo sad sam instalirao patch 1.1 i stavio aspirin iz tvoje apoteke i nema vise crashovanja kad se klikne na gameplay i audio.

svaka cast
bojanh je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bojanh na korisnoj poruci:
voodoo_ (16.12.2009)
Stara 4.3.2010, 4:50   #982
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.884
Zahvaljeno 1.004 puta na 623 poruka

malo kasnim sa ovom igrom, ali je bila toliko najs da sam morao to da kazem.
dugo nisam neku igru tako tesko gasio kao ovu -> vrrrlo lepa gejming nedelja zahvaljujuci njoj!
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.3.2010, 3:02   #983
RUSuper
Deo inventara foruma

Član od: 10.11.2007.
Zahvalnice: 2.120
Zahvaljeno 786 puta na 496 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku RUSuper Slanje poruke preko Skypea korisniku RUSuper

Sad kreni i drugi deo i ulepsaces i drugu nedelju
RUSuper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.7.2011, 18:46   #984
Pjanovic
Banned

Član od: 22.1.2007.
Zahvalnice: 2.940
Zahvaljeno 2.739 puta na 1.903 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Pjanovic
Određen forumom Re: Bioshock Infinite

Debele preterujete.

Bioshock 1 predstavlja jednu od najboljih fps igara ikada, svaka komponenta ove fps igre je na vrlo visokom nivou.

To sto ima konstantno akcije, ne moze i nije nikakva mana.
Sta bi vi, da pobijete 5 splicera, pa da cesete mooda 10 minuta.

Igra je zestoko skriptovana i kao takva je vrhunska.

I meni nisu nedostajali (nebitni) NPC-ovi, da gubim vreme na prazne recenice.
Ovo je fps sa elementima rpg-a, a ne obrnuto.

A vidim da najvise izgleda smeta rpg igracima, koji nisu nimalo objektivni, jer ko zna sta su ocekivali, System Shock 3 izgleda.

Poslednja ispravka: Pjanovic (8.7.2011 u 19:00)
Pjanovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku Pjanovic na korisnoj poruci:
Asmodeus (9.7.2011), r0nIn (9.7.2011), RUSuper (9.7.2011), Skenderevo (8.7.2011), stankovic82 (8.7.2011)
Stara 8.7.2011, 18:58   #985
High life
Starosedelac

Član od: 12.9.2009.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 807 puta na 347 poruka

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
Heh, barem ovde mozes da napravis dva-tri koraka, a da te neko ne zaskoci! To je ogroman plus, po meni, jer je kec bio jedna od najzamornijih igara koje sam ikada odigrao. Ovde imas friendly NPC-e, i zone u kojima nema akcije, za razliku od prve igre, gde je makljanje konstantno (zaeba i Diablo, tamo barem imas gradove)..

Stvarno, ne kapiram zasto se ljudima svidja kec?! Ta filozofska pitanja, su bila tako jadna, siromasna, i svodila su se na dve recenice, koje je onaj Rajan iznova ponavljao kao pokvarena ploca (paraziti, istok, zapad, bla bla..). Pacing je uzasan; kada mi je iskocio milioniti splajser, malo je falilo da izbrisem igru. Onaj deo sa dr. Braumhaferlsds (sto cuva male sestrice), ili kako vec, mi je dosao kao oaza nekom nesrecniku u pustinji..

Atmosfera, muzika, graficki stil i par otkacenih ideja (big daddy, little sisters, plazmidi) jesu bili kul, ali sve je to nedovoljno da bi igra imala takvu prodju. Da nema respawna onih pajsera, igra bi bila mnogo podnosljivija..

Naravno, moje misljenje, koje ne zelim nikome da namecem..
Samo mi odgovori jednu stvar - Da li si razocarani fan System Shock 2 ? Da znam pa da se ne mucim kucanjem ako jesi.
High life je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku High life na korisnoj poruci:
Pjanovic (8.7.2011)
Stara 8.7.2011, 18:59   #986
Pjanovic
Banned

Član od: 22.1.2007.
Zahvalnice: 2.940
Zahvaljeno 2.739 puta na 1.903 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Pjanovic

110% jeste .

Ali ne moras da se mucis, ja sam se izmucio .
Pjanovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.7.2011, 20:25   #987
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Nisam neki fan SS2, nema to veze sa time, iako smatram da je mnogo bolja igra od Bioshocka! Ono sto mi smeta sam lepo napisao, a to je preterano oslanjanje na akciju, konstantno makljanje sa splicerima, koji se stalno respawnuju, sto postaje vrlo brzo monotono i zamarajuce. Da su smanjili makljanje za 30% (na sedamdeset), a to iskoristili da ubace malo prijateljskih NPC-eva, safe zona, koji bi smanjili monotonost, i doprineli boljem story tellingu, atmosferi, igra bi bila neuporedivo bolja, a ovako je neiskorisceni potencijal, kako kaze player1..

Npr. ja kada gledam neki horor film, mnogo volim kada glavni lik, posle pretrpljenog uzasa i konstantne opasnosti, iznenadno nabasa na neke likove, koji se kriju u svom sklonistu.. Tada se oseti neki momenat predaha, lazne sigurnosti, a isprepletenost ljudskih sudbina u takvom opasnom okruzenju, daje neku dubinu prici, atmoferi (ala sam se pr*srao).

Mislim da je i sam Ken Levin svestan toga, sto se lako moze videti na ovom klipu za Infinite. Jednostavno, 'shoot everything that moves' tip igre mene nikada ne moze da opcini (kao sto ne moze ni h'n's podzanr RPG-a)..
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci:
player1 (8.7.2011)
Stara 8.7.2011, 20:49   #988
RUSuper
Deo inventara foruma

Član od: 10.11.2007.
Zahvalnice: 2.120
Zahvaljeno 786 puta na 496 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku RUSuper Slanje poruke preko Skypea korisniku RUSuper

Izvini a kako je to SS2 bolji od Bioshocka? Mislim kako svemirski brod moze da se poredi sa perfekcijom rapturea ili pomahnitali komp sa celom pricom iz BSa.Nije da je SS2 los,ali jednostavno kad bi se stavili u isto vreme zanemarili grafiku i obratili paznju samo na gameplay,pozadisnku pricu i atmosferu(koja je na strani BSa zbog napretka igara,ali recimo da je moguce i to) Bs bi jednostavno bio bolji u svakom pogledu,jednostavno je originalnije smisljen i ako sumnjam da bi bio smisljen uopste da nije SS2,zbog cega sam mu zahvalan(kao i zbog toga sto mi je pruzio par sati zabave).A i ubacivanje friendly NPCova je bilo u BSu,pa mozda ne friendly,ali te nisu ni makljali,makar ne pre nekog dela igre kada pokazu filmic zasto te taj NPC napada odjednom.Na kraju krajeva o ukusima se ne raspravlja,ali da bi igru nazvao losom(ne direktno ali kroz tvoja 2 posta se vidi da smatras igru failom teskim),prvo treba da pogledas objektivno.
RUSuper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku RUSuper na korisnoj poruci:
r0nIn (13.7.2011), Skenderevo (8.7.2011)
Stara 8.7.2011, 21:00   #989
Skenderevo
Starosedelac

Član od: 20.11.2010.
Zahvalnice: 3.732
Zahvaljeno 979 puta na 534 poruka

Meni se prvi BioShock neverovatno svideo zbog predobre atmosfere, napusteni podvodni grad iz 50-tih , odlicna grafika i posebno zvuk, dok je i sam sistem borbe bio jako zabavan sa kombinovanjem vatrenog oruzja i plazmida. Ocene koje je dobio je itekako zasluzio, jer to je, u objektivnom smislu, retko kompletna igra u kojoj su svi elementi sabijaju. Pretpostavljam da ce i ovaj Infinite biti odlicna igra.

BTW, onaj prvi momenat kad vidite Rapture, to je nezaboravno

Skenderevo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Skenderevo na korisnoj poruci:
acinic (8.7.2011), DylaN (9.7.2011)
Stara 8.7.2011, 21:36   #990
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.788
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

^Steta sto ostatak igre provodis u rusevinama istog i boris se protiv splicera. Tako da veoma malo iskusis sto se tice pravog Rapture-a.

Secam se kako mi je taj pocetak odusevio. A posle kako je tekla igra, sve to odusevljenje je polako splaslo (narocito kad ukapiras da je 99% populacije grada ludo, ako se izuzme par story likova koje sreces u igri).

Poslednja ispravka: player1 (8.7.2011 u 21:44)
player1 je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.7.2011, 21:38   #991
High life
Starosedelac

Citat:
Heh, barem ovde mozes da napravis dva-tri koraka, a da te neko ne zaskoci! To je ogroman plus, po meni, jer je kec bio jedna od najzamornijih igara koje sam ikada odigrao. Ovde imas friendly NPC-e, i zone u kojima nema akcije, za razliku od prve igre, gde je makljanje konstantno (zaeba i Diablo, tamo barem imas gradove)..
Preterujes u vezi "konstantnog" makljanja. Ogroman broj igara, kako istog gameplay zanra (FPS) tako i tematskog zanra (avantura sa survival horor elementima) ima vise napucavanja nego Bioshock 1.
Pretpostavljam da si stekao takav utisak zbog nacina na koji ide progresija u Bioshocku. Nema cutscenea, nema puno scriptovanih sekvenci, veoma malo dijaloga licem u lice, prica se otkriva u hodu preko audio fajlova i radio transmisija, osim Tenenbauminog skklonista nema nikakvog safe havena u igri itd. Samim tim u igri nema tacki koje bi mogle da jasno zakljuce jedno poglavlje u prici i pocnu drugo. Zato se tebi cini da se igra sastoji od neprekidnog napucavanja bez odmora.
Uz to, ne vidim gde si video te prijateljski nastrojene NPCeve u BS:I. Gde god su sreli neke ljude , ti ljudi su zapucali na njih - bili oni iz Vox Populi ili iz The Foundersa.

Citat:
Stvarno, ne kapiram zasto se ljudima svidja kec?! Ta filozofska pitanja, su bila tako jadna, siromasna, i svodila su se na dve recenice, koje je onaj Rajan iznova ponavljao kao pokvarena ploca (paraziti, istok, zapad, bla bla..).
To je zato sto pausalno posmatras igru. Daleko od toga da je Rajanova propaganda jedini intelektualni angazman koji Bioshock moze da pruzi. Ona je ono sto jeste - propaganda koja sluzi da te upozna sa premisom i pojaca atmosferu u igri.
Bioshock se bavi mnogim pitanjima i ne predstavlja samo kritiku objektivizma. Tu su i problemi etike, ljudske zelje za moci, dehumanizacije modernog ljudskog drustva, granice covekove slobode (intelektualne, kreativne, u svakom smislu).
Naravno, u igri se ove teme nigde direktno ne deklamiju, niti su prikrivene iza banalnih alegorija pa da mozes odmah da ih uocis. Bioshock se ovim temama bavi suptilno - kroz likove, motive, scenografiju (narocito reklame)
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku High life na korisnoj poruci:
acinic (8.7.2011), Skenderevo (8.7.2011)
Stara 8.7.2011, 22:22   #992
White Ripper
Deo inventara foruma

Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka

Citat:
Heh, barem ovde mozes da napravis dva-tri koraka, a da te neko ne zaskoci! To je ogroman plus, po meni, jer je kec bio jedna od najzamornijih igara koje sam ikada odigrao. Ovde imas friendly NPC-e, i zone u kojima nema akcije, za razliku od prve igre, gde je makljanje konstantno (zaeba i Diablo, tamo barem imas gradove)
Par kolega sa posla mi se žalilo na istu stvar. Meni je nekako bilo nelogično da u kecu postoje prijateljski NPC-ovi, osim eto da su ubacili neke preživjele, ali bi u tom slučaju bio smanjen osjećaj survival napetosti. Meni lično nije to smetalo, ali sve više srećem ljude koje je ta stvar nervirala.
Što se tiče pitanja zašto mi se sviđa, mogu samo da kažem da je najbolja stvar ,ubjedljivo, kad ti se nešto sviđa a ti pojma nemaš zbog čega je to.
U svakom slučaju, Bioshock je igra koja se igra samo jednom, tj. uživa se samo jednom, a ostali prelasci su mehanički, ja da vam kažem.
White Ripper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.7.2011, 22:33   #993
Levčanin
Starosedelac

Član od: 18.12.2008.
Lokacija: Srbija/Šumadija Avatar: -~~=<¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷> (anakonda ili piton)
Zahvalnice: 340
Zahvaljeno 241 puta na 189 poruka

Ma prvi deo je super.
konstantno napeta i blesava igra, retko koja me je tako dobro prikovala za komp. meni se to dopalo.

jedna od naj igara koje sam odigrao a retko me koja igra natera da sednem i odigram do kraja. zato znam da je dobra.

drugi deo je već bio malo izlizan... treći će nastaviti istim putem pretpostavljam, šta da se radi takav je trend.
Levčanin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.7.2011, 22:37   #994
Uros12
Deo inventara foruma

Član od: 2.1.2008.
Zahvalnice: 521
Zahvaljeno 812 puta na 556 poruka

Nah,meni se prvi deo nije uopste dopao.Prvi put kad sam igrao cinilo mi se da je atmosfera bezveze i nije mi se svidelo okruzenje.Medjutim kad sam malo dalje dogurao svidelo mi se,ali sam posle imao nekih tehnickih problema,igra bi se zamrzla,save bi se pokvario itd. nije mi se dalo da ga odigram do kraja te sam odustao.Drugi deo nisam igrao,ovo mi deluje simpaticno ali ne verujem da cu igrati.Just my two cents.
Uros12 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.7.2011, 23:15   #995
nameless1
Deo inventara foruma

Citat:
RUSuper kaže: Pregled poruke
Izvini a kako je to SS2 bolji od Bioshocka?
Izvini, ali kako nije?! Sve, ali sve, je bolje, kompleksnije..

Citat:
High life kaže: Pregled poruke
Preterujes u vezi "konstantnog" makljanja. Ogroman broj igara, kako istog gameplay zanra (FPS) tako i tematskog zanra (avantura sa survival horor elementima) ima vise napucavanja nego Bioshock 1.
Ajde, navedi mi te naslove? Odigrao sam i ja gomilu FPS-eva, SH avantura, pa me nijedna nije toliko izmrcvarila sa konstantnim puskaranjem; primer. ides od lokacije A do lokacije B, pobijes gomilu splajsera, odradis neki banalan zadatak, odslusas par traka, pa te qvest marker ponovo vodi do lokacije A, gde su se drkadzije respawnovale, pa se ponovo mlati sa njima, i tako u krug..

Citat:
Uz to, ne vidim gde si video te prijateljski nastrojene NPCeve u BS:I. Gde god su sreli neke ljude , ti ljudi su zapucali na njih - bili oni iz Vox Populi ili iz The Foundersa.
Pogledaj malo bolje te klipove! Evo, samo u ovom poslednjem su prosli pored gomile ljudi, koji ih nisu zaskocili. U prvom klipu je prosla pored Bukera mehanicka kocija, sa sve kocijasem, bez da smara..

Citat:
To je zato sto pausalno posmatras igru. Daleko od toga da je Rajanova propaganda jedini intelektualni angazman koji Bioshock moze da pruzi. Ona je ono sto jeste - propaganda koja sluzi da te upozna sa premisom i pojaca atmosferu u igri.
Bioshock se bavi mnogim pitanjima i ne predstavlja samo kritiku objektivizma. Tu su i problemi etike, ljudske zelje za moci, dehumanizacije modernog ljudskog drustva, granice covekove slobode (intelektualne, kreativne, u svakom smislu).
Naravno, u igri se ove teme nigde direktno ne deklamiju, niti su prikrivene iza banalnih alegorija pa da mozes odmah da ih uocis. Bioshock se ovim temama bavi suptilno - kroz likove, motive, scenografiju (narocito reklame)
Postoji takva premisa, ali ona nije nesto preterano razvijena! Pogledaj prva dva Fallouta, i koliko tu ima vise 'filozofskog', pa to malo ljudi pominje. Ali, ok, mogu da prihvatim da sam ovde isuvise olako ispljuvao..

P.S. Neko rece da mrzim igru, sto uopste nije istina, zato sto sam svestan da su neki njeni aspekti vrhunski (setting, atmosfera, art stil, muzika, glasovna gluma..), ali igra ne zasluzuje 96 na metacriticu, po meni (ne bih joj dao preko 80), zato sto ima jasne dizajnerske propuste. Zaista, nemam zelju da je ponovo prelazim, zato sto znam da cu 80% vremena da se mlatim onim smorovima, i da ce kraj biti nezadovoljavajuc..

To je moje misljenje, i neka ostane na tome, nema potrebe da vise repliciramo jedni drugima..
Stara 8.7.2011, 23:57   #996
High life
Starosedelac

Citat:

Pogledaj malo bolje te klipove! Evo, samo u ovom poslednjem su prosli pored gomile ljudi, koji ih nisu zaskocili.
Kako ih bre nisu zaskocili. Jos su dovukli dirizabl sa artiljerijskom baterijom.
Stara 9.7.2011, 0:08   #997
nameless1
Deo inventara foruma

Pogledaj ponovo! Napadnuti su kod onog dela sa postarom, a pre toga su prosli pored gomile ljudi, koji beze od vp-a, cak i pored nekih clanova vp-a, koju su samo nesto progundjali, ali ne i zaskocili..
Stara 9.7.2011, 0:33   #998
High life
Starosedelac

Citat:
Pogledaj ponovo! Napadnuti su kod onog dela sa postarom, a pre toga su prosli pored gomile ljudi, koji beze od vp-a, cak i pored nekih clanova vp-a, koju su samo nesto progundjali, ali ne i zaskocili..
Pa dobro. Ako ti je jedna sekvenca sa NPCevima koji ne napadaju toliko bitna da odvaja dobru igru od slabe, neka ti bude. Kao sto si rekao- to je tvoje misljenje.
Stara 9.7.2011, 0:42   #999
nameless1
Deo inventara foruma

Ma, imas i Elizabet, znacajan NPC, koja te prati, sa kojom imas interakciju..

Meni su takve stvari znacajne za imerzivnost, ali dobro..
Stara 9.7.2011, 0:52   #1000
High life
Starosedelac

Citat:
Ma, imas i Elizabet, znacajan NPC, koja te prati, sa kojom imas interakciju..

Meni su takve stvari znacajne za imerzivnost, ali dobro..

Opet, i u Bioshocku imas Atlasa, Tenenbaum, Sinklera..
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
bioshock

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Uskoro stizu BioShock i Crysis!!!! sffs Akcione igre 40 7.5.2007 18:25

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:57.