Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Ostale komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 26.4.2011, 2:49   #2181
vazquez
Član

Član od: 15.8.2006.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 117 puta na 70 poruka
Određen forumom Re: Napajanja

Citat:
flamingos kaže: Pregled poruke
i opet mi dodjosmo do lc powera da je kinez! Sto smo puta rekli da je nemacka firma. elem djavole a da razmisli o onoj 6790 ili kako vec bese se zove u mid segmentu?
LM, stvarno ste ga ljudi preterali (NE citirani flamingos)... LC power JESTE nemachka firma, apsolutno isto koliko je i NOKIA finska, Sagem - francuski, a ovamo 99% komponenti u njihovim uredjajima je manufakturirano u kineskim provincijama (da ne pravimo preveliku digresiju pa da krenemo sa kompanijama tipa ASUS, MSI, etc...)...

Od svih kineza, MS Industrial je zakon u svakom segmentu, iako ne bih nikome ko moze da priushti sebi iole vishe preporuchio kupovinu pomenutog napajanja! Ako vec mora, onda neka bude MS Industrial; u klasi (ili polu-klasi) iznad je DEFINITIVNO - LC... Zabatalite iskustva IT svet korisnika & kojekakve testove sumnjivog kredibiliteta: napajanja koja vas zanimaju, unimer u ruke, 2h vremena utrosenog na testiranje & voila - svaka dalja diskusija u ovom threadu postala bi apsolutno izlishna und bespredmetna...

P.S. Jos kad chujem da je PFC extremno bitan faktor kvaliteta napajanja...

Poslednja ispravka: vazquez (26.4.2011 u 17:21)
vazquez je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.4.2011, 3:16   #2182
flamingos
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka

Citat:
Al_Amar kaže: Pregled poruke
Ah Boze Muke i na ovom Forumu Neko ovako neko ovako ali dobro nasli smo zajednicki jezik hvala svima sto ste mi pomogli a najvise Red_Devil_89 FrankRibery Flamingos,nekako mi najbolje obijasne skraceno i jasno sto sam i "TRAZIJO".I meni izgleda 5670 nekako solidna Graficka a imam merak da uzmem GTS 450 To je u Mak negde 110 evra kao i ATI RADEON 5770.I obe mi se dopadaju a kako sam od dosta ljudi cuo Nvidia je mnogo bolja jaca i brza tako da ce u prednosti biti GTS 450.Za napajanje trazit cu Chieftec i Seasonic "JER" Lc Power po vecini komentara ovde shvatio sam da su Kineska i nekako sada nemam poverenja u Lc Power.Hvala DRUGOVI.

eto i posle na kraju..svi ispastamoo..Lc power nije za zaobilazenje cak sta vise recimo lc power 6650gp3 napjanje bi ti bez porblema guralo tu gts450 graficku. Cisto da ti spomenem. Naravno u svakom slucaju ti se raspitaj sta ima pa baci ovde na uvid da donesmeo konacan sud ako se i ti slazes.

Na kraju svi smo na istoj kocki i svi rizikujemo nesto nasim preporukama tako da treba biti svestan toga.
flamingos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.4.2011, 3:55   #2183
Thaedass
WALL-E

Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka

Boze,od napajanja ste namestili rocket science..

Sto trubite na sva zvona da li je LCP dobar ili los? Ovo dvoje ce se smoriti da spamuju u svakoj SDK temi gde se preporucuje LCP napajanje pa ce se sve lepo sloziti na svoje mesto,a mi cemo dobiti lep kes za reklami i svi zadovoljni..
Thaedass je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Thaedass na korisnoj poruci:
flamingos (26.4.2011)
Stara 26.4.2011, 9:59   #2184
FrankRibery
Banned

Član od: 7.8.2010.
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 37 puta na 35 poruka

Citat:
Ovo dvoje ce se smoriti da spamuju u svakoj SDK temi gde se preporucuje LCP napajanje
Zaista ga spominjete u svakoj temi kao da je jedino na svetu i to uvek jedni te isti clanovi, kao da ne postoji ni jedna druga marka samo LC Power......... mislim stvarno. Da nije IT Sveta ne bi ni znao koliko marki ima kod nas da se kupi i ko sve proizvodi napajanja. Niko ne spominje ni jednu drugu marku do 50e osim LC-a
FrankRibery je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.4.2011, 11:11   #2185
OWERKLOKER
Starosedelac

Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 204
Zahvaljeno 334 puta na 311 poruka

Citat:
Thaedass kaže: Pregled poruke
Boze,od napajanja ste namestili rocket science..

Sto trubite na sva zvona da li je LCP dobar ili los? Ovo dvoje ce se smoriti da spamuju u svakoj SDK temi gde se preporucuje LCP napajanje pa ce se sve lepo sloziti na svoje mesto,a mi cemo dobiti lep kes za reklami i svi zadovoljni..
Koje dvoje?
Sve ce doci na svoje mesto kada budete prestali da uzdizete LC kao da je neki kvalitet.I apsolutna svako ko pita za preporuku odmah stizete vas nekoliko sa LC-om.
Al Amar,dobro si odlucio zaobilazenjem LC-a.Ako imas para uzmi proverenu stvar,a ovi sto preporucuju LC neka ga uzimaju za svoju masinu.
OWERKLOKER je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku OWERKLOKER na korisnoj poruci:
FrankRibery (26.4.2011)
Stara 26.4.2011, 11:17   #2186
ivanza
Deo inventara foruma

Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka

Citat:
FrankRibery kaže: Pregled poruke
Zaista ga spominjete u svakoj temi kao da je jedino na svetu i to uvek jedni te isti clanovi, kao da ne postoji ni jedna druga marka samo LC Power......... mislim stvarno. Da nije IT Sveta ne bi ni znao koliko marki ima kod nas da se kupi i ko sve proizvodi napajanja. Niko ne spominje ni jednu drugu marku do 50e osim LC-a
I sada ćeš još jedno 50 strana da hejtuješ LC Power zato što ti je crkao LC600H koji je drugi od pozadi najslabiji LC Power i koji je prvenstveno namenjen za office mašine a ne za quad core i 9800gt. Napajanje koje košta kao LC600H i reklamira se kao da ima 600W nikako ne može da ima 600W već daleko manje.

Još me više začuđuje koliko lažu na nalepnici tog napajanja. Piše da ima +12V1 i +12V2 od 18A a totalni otput za 12V rail piše 480W. Poznato je da kada napajanje ima više 12V grana onda se ukupna kombinovana snaga 12V grane ne dobija prostim sabiranjem tih grana. Kod konkretnog napajanja čak i da probamo prosto sabiranje onda je to 36A. Kada se 36A pomnoži sa 12 dobija se 432W. Obzirom na gore rečeno dve 12V grane od po 18A ne verujem da mogu da daju više od 24A. 24A je 288W. Ja bih rekao da napajanje LC600H ima realnih 300W što je 100W manje od onoga što traži grafička kao 9800gt. Nvidia 9800gt traži napajanje od realnih 400W.

Edit :
Da si kupio npr. LC6550GP2 koji ima kombinovanu snagu od 31A na 12V grani stvari bi bile drugačije. 31A daje 372W što mu na kraju dođe da LC6550GP2 ima realno 400W.

Edit 2 :
Navešću kao primer napajanje Corsair CX400W. Ono ima jednu 12V granu od 30A što mu se opet svodi na 400W koliko i piše da ima.

Čak i napajanje kao Chieftec GPS 550W AB-A ima kombinovano 30A na 12V grani tako da i ono ima realno 400W.

I na kraju :
Napajanje koje ima 48A na 12V grani kao npr. Chieftec CFT 600W-14CS, stvarno ima 600W.

Poslednja ispravka: ivanza (26.4.2011 u 11:30)
ivanza je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.4.2011, 11:30   #2187
galebns
Starosedelac

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka

Naleteo sam na zanimljivu temu vezanu za single rail napajanja. Ako je neko to vec "razglabao" slobodno brisite

http://www.overclock.net/power-suppl...tter-than.html
galebns je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.4.2011, 11:41   #2188
OWERKLOKER
Starosedelac

Citat:
ivanza kaže: Pregled poruke
I sada ćeš još jedno 50 strana da hejtuješ LC Power zato što ti je crkao LC600H koji je drugi od pozadi najslabiji LC Power i koji je prvenstveno namenjen za office mašine a ne za quad core i 9800gt. Napajanje koje košta kao LC600H i reklamira se kao da ima 600W nikako ne može da ima 600W već daleko manje.

Još me više začuđuje koliko lažu na nalepnici tog napajanja. Piše da ima +12V1 i +12V2 od 18A a totalni otput za 12V rail piše 480W. Poznato je da kada napajanje ima više 12V grana onda se ukupna kombinovana snaga 12V grane ne dobija prostim sabiranjem tih grana. Kod konkretnog napajanja čak i da probamo prosto sabiranje onda je to 36A. Kada se 36A pomnoži sa 12 dobija se 432W. Obzirom na gore rečeno dve 12V grane od po 18A ne verujem da mogu da daju više od 24A. 24A je 288W. Ja bih rekao da napajanje LC600H ima realnih 300W što je 100W manje od onoga što traži grafička kao 9800gt. Nvidia 9800gt traži napajanje od realnih 400W.

Edit :
Da si kupio npr. LC6550GP2 koji ima kombinovanu snagu od 31A na 12V grani stvari bi bile drugačije. 31A daje 372W što mu na kraju dođe da LC6550GP2 ima realno 400W.

Edit 2 :
Navešću kao primer napajanje Corsair CX400W. Ono ima jednu 12V granu od 30A što mu se opet svodi na 400W koliko i piše da ima.

Čak i napajanje kao Chieftec GPS 550W AB-A ima kombinovano 30A na 12V grani tako da i ono ima realno 400W.

I na kraju :
Napajanje koje ima 48A na 12V grani kao npr. Chieftec CFT 600W-14CS, stvarno ima 600W.
Ajde da se i ja umesam.Problem je u tome sto su mu to napajanje preporucili.
S obzirom da LC6550GP2 ima 400W,kao sto kazes,a takodje i cx400 koje je po tebi bolje napajanje?
Stara 26.4.2011, 11:50   #2189
FrankRibery
Banned

Ivanza i onda kazu kako je to LC600h kvalitetno napajanje a laze 300W??? Sta je tu kvalitet, mozda kutija u kojoj je upakovano ?
Stara 26.4.2011, 11:53   #2190
OWERKLOKER
Starosedelac

Kvalitetno crkava.
Stara 26.4.2011, 11:59   #2191
FrankRibery
Banned

Citat:
OWERKLOKER kaže: Pregled poruke
Kvalitetno crkava.
Tacno, nije povuklo ni jednu komponentu sa sobom ali zato fantasticno varnici, LC600H je svetlosno napajanje, ne treba ti svetleci kuler
Stara 26.4.2011, 12:21   #2192
OWERKLOKER
Starosedelac

Sad ce paljba,samo da stignu branioci LC-a.
Stara 26.4.2011, 14:03   #2193
aconi
Starosedelac

Član od: 15.10.2010.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 183 puta na 176 poruka

Nece vise branioci da se javljalju jer sa vama dvojicom ne vredi .Taman smo poceli sa Frankom lepo da pricamo a on opet poceo staru pricu.Uzivajte u svojim napajanjima
aconi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.4.2011, 15:06   #2194
Thaedass
WALL-E

Citat:
FrankRibery kaže: Pregled poruke
Nahh ni sarkazam se vise ne prepoznaje.. Inace velik si mi ti poznavaoc napajanja kad si se skoro na IT Svetu informisao.. Steta sto ne citas Skandal mozda nesto naucis o single rail napajanjima.

Citat:
Koje dvoje?
Sve ce doci na svoje mesto kada budete prestali da uzdizete LC kao da je neki kvalitet.I apsolutna svako ko pita za preporuku odmah stizete vas nekoliko sa LC-om.
Al Amar,dobro si odlucio zaobilazenjem LC-a.Ako imas para uzmi proverenu stvar,a ovi sto preporucuju LC neka ga uzimaju za svoju masinu.
Uzdizem LC Power? To je kao kad bih rekao da je Chieftec strava napajanje (sad cekam i Pjana da se odazove)

Sa jedne strane mogu da te shvatim,ali aj mi odgovori na pitanje koje je neko ovde postavio,a ti iskusno izvrdao..

a) Preporuci mi napajanje za racunar sa recimo X2 procesorom i HD5670
b) Preporuci mi napajanje do 20e
Stara 26.4.2011, 15:41   #2195
OWERKLOKER
Starosedelac

Citat:
aconi kaže: Pregled poruke
Nece vise branioci da se javljalju jer sa vama dvojicom ne vredi .Taman smo poceli sa Frankom lepo da pricamo a on opet poceo staru pricu.Uzivajte u svojim napajanjima
Pa vidis da se zezam jbt.
Samo opusteno.
Citat:
Thaedass kaže: Pregled poruke
Nahh ni sarkazam se vise ne prepoznaje.. Inace velik si mi ti poznavaoc napajanja kad si se skoro na IT Svetu informisao.. Steta sto ne citas Skandal mozda nesto naucis o single rail napajanjima.

Uzdizem LC Power? To je kao kad bih rekao da je Chieftec strava napajanje (sad cekam i Pjana da se odazove)

Sa jedne strane mogu da te shvatim,ali aj mi odgovori na pitanje koje je neko ovde postavio,a ti iskusno izvrdao..

a) Preporuci mi napajanje za racunar sa recimo X2 procesorom i HD5670
b) Preporuci mi napajanje do 20e
Nisam mislio konkretno na tebe da ga uzdizes ali ga sve jedno preporucujes.
Pa u svakom slucaju je bolji od LC-a.
Nisam ni video da je neko postavio ta pitanja ali evo da ti odgovorim.
a)Za to moze bilo kakvo napajanje ako nema jos gomila dodatnih potrosaca ali sve jedno ne bih isao ispod SS400ET.
b)Zasto do 20E?Ko normalan uzima napajanje od 20E(a brine o komponentama i zeli da mu duze traju)?
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku OWERKLOKER na korisnoj poruci:
FrankRibery (26.4.2011)
Stara 26.4.2011, 15:46   #2196
OWERKLOKER
Starosedelac

Citat:
Isti ti je djavo stavio taj lc420W ili stavio frontier 500W.I jedno i drugo daju otprilike istu snagu,tako da ne znam zasto je LC toliko bolji izbor?A zasto ne bi jednostavno dodao jos 10E i pazario proverenu stvar?S' obzirom da i sam kazes da nije kvalitetan zasto bi ga neko uopste uzimao?Napajanje je komponenta na kojoj ne treba stedeti,i svakako je,gledano na duze staze,bolje ispruziti se za nesto normalno nego posle razbijati glavu.
Koji Corsair npr. je deklarisan na snagu koju ne moze da izdrzi?Ipak je OCZ bio u prednosti jer je kvalitetnije napajanje i bio je bolji izbor(ako se ubode primerak koji ne pisti).Ima njihovih napajanja i iz gornjeg doma koja ne daju deklarisanu snagu ili daju ali samo u peaku.
Sve je to ok,ali svakako da je bolje izbeci LC(iz bilo kog ranga) ako je moguce.Slazes se?
Zasto bi LC bio dobar za izbor za srednji segment kad u tom rangu ima kvalitetnijih napajanja za slicnu cenu?
Ajde sad ti meni odgovori na ovo a posebno na ovo boldovano ali bez vrdanja kao do sad.
Stara 26.4.2011, 16:19   #2197
Thaedass
WALL-E

Citat:
Nisam mislio konkretno na tebe da ga uzdizes ali ga sve jedno preporucujes.
Pa u svakom slucaju je bolji od LC-a.
Nisam ni video da je neko postavio ta pitanja ali evo da ti odgovorim.
a)Za to moze bilo kakvo napajanje ako nema jos gomila dodatnih potrosaca ali sve jedno ne bih isao ispod SS400ET.
b)Zasto do 20E?Ko normalan uzima napajanje od 20E(a brine o komponentama i zeli da mu duze traju)?

Ja znam u kojim situacijama mogu da ga preporucujem jer znam sta takva napajanja mogu da guraju

Jeste Chieftec generalno bolji od LC Power-a,ali shvati da su jaca LC Power napajanja prepakovani Chieftec (bukvalno,da ne ulazim u minorne razlike). Takodje,niskobudzetni Chieftec-i nisu neki kvalitet te opet dolazimo do istog problema.

Ok,desava se da se nesto izmakne oku i hvala sto si odgovorio jer sad mogu dalje da te navedem na problematiku

Odgovor a) Onaj ko uzima novu masinu sa X2 procesorom i recimo HD5670 verovatno ima ogranicen budzet te je malo teze preporuciti napajanje od 4500 dinara. A i zasto bi kad takve racunare uspesno nose i kinezi od 1000 dinara? U odnosu na te najgore kineze LC420-H ipak nudi nesto vecu pouzdanost te je ta mala investicija vredna. Bilo bi odlicno kada bi ljudi imali kesa za sve - ne bi kineze ni uzimali u usta (ni pomenuti LCP)

Odgovor b) Imas ljudi koji imaju ogranicen budzet ili jednostavno nemaju potrebe za necim boljim. Pomenuta kombinacija graficke i procesora je pravi primer,nema potrebe za necim jacim,a napajanje pruza dozu pouzdanosti.

Citat:
Ajde sad ti meni odgovori na ovo a posebno na ovo boldovano ali bez vrdanja kao do sad.
Nema sta da se vredjamo,ja ovo sve uzimam sa dozom humora Ako si moje postove shvatio kao uvredu ja ti se ovim putem izvinjavam

Govoriti o kvalitetu za te pare je vrlo nezahvalan posao.. I dobra napajanja ranga cene 60-75e nisu preterano kvalitetna - uradjeni su odredjeni kompromisi kako bi se cena maksimalno spustila. Druga stvar je sto su odredjeni proizvodjaci uboli uber dobre platforme pa im je ovaj cin daleko laksi.

Imao sam prilike da vidim iskezecenih Frontier napajanja na kile i par (dva) LC420-H. Ne spominjem ovo za dzabe Statisticki gledano je mnogo veci procenat spaljenih Frontier-a (i ostalih kineza) nego ovog LCP-a. To i dalje ne govori o kvalitetu LCP-a,ali ce svako normalan shvatiti da LC420-H nudi nesto bolji kvalitet u odnosu na ostalu boraniju.

I to je cela poenta mojih postova u ovom trodnevnom maratonu
Stara 26.4.2011, 16:30   #2198
Doomche
V.I.P. Test Drive

Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka

Auh, sine, al ste raspleli o LC Poweru, pushi se forum .

Kratko i jasno - za sve LC Powere van Metatron serije (koja je preskupa i pored toga shto su specifikacije naduvane) - bolji su od svih "kineza" pod koje spadaju i Codegen, Frontier, MS Industrial, Bluberry koji su josh vazhili za kvalitetnije od smeca. Ostale da ne pominjem.

Koliki je kvalitet? Zavisi od merila kvaliteta samog korisnika:

- za nekoga ko ceni zaista kvalitetna napajanja, LC Power bi spadao u nizhu (sve do GP2) do nizhe-srednje klase (GP2 i GP3). Niko ne mozhe reci da se razbijaju od kvaliteta.

- za situaciju u Srbistanu, s obzirom na to kakva se napajanja nalaze u konfiguracijama, LC Power je sasvim lep pomak...

@galebns - E sad, dve stvari:

1. U vezi single-rail vs multi-rail, ima jedna josh korisnija tema: klik.

Svodi se na to da multi-rail napajanje mora biti jako dobro dizajnirano (Enermax je poznat po njima) da bi bilo kvalitetno, a da svaki "gushter" na polju napajanja, kao shto je recimo XFX, mozhe da nagruva jak single-rail i da dobije vrhunsko napajanje. Generalno, vrhunski dizajnirano multi-rail napajanje je chak i bolje od vrhunskog single-rail napajanja, a ta razlika se povecava sa snagom napajanja.

2. Super vs Turbo serija diskusija je bila na nekom forumu, u praksi je CS samo C sa unapredjenom efikasnoshcu, bar sa ovim novijim serijama. Razlika je mizerna.
Doomche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.4.2011, 0:08   #2199
galebns
Starosedelac

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka

Prvo odmah da kazem da se u napajanje tek ponesto razumem, znaci nisam najkompetentniji, mada sam citao tekst i sa tog linka
Celom ovom tematikom se bavim ovih dana iz razloga sto moj CFT 650 14C izgleda nema dovoljno amperaze (pored ostalih stvari u kucistu a ima i 2-3 godine staza) da napaja Gainward GTX570 Phantom. Probao sam sve moguce varijante (hvala Rockeru na savetima )ali i dalje zakucava u zahtevnijim 3d stvarima (bilo da je igra ili program). Problem je izolovan na karticu i na napajanje. Narucio sam novo napajanje (Silverstone Stider Plus 850) koje je single rail pa cu videti jesam li u pravu. Na zalost ovo je jedini nacin da proverim jer ne znam nikog ko moze da mi pozajmi jace napajanje (ili da odnesem karticu kod njega).
Inace mislim da si pobrkao C je efikasniji od CS
galebns je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.4.2011, 0:31   #2200
Doomche
V.I.P. Test Drive

Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka

Imash dve vrste "prevare" sa takvim napajanjima:

Neka su jednostavno single-rail iako pishe da su multi-rail, a imash i napajanja sa jednim izvorom struje, koji je jednostavno izdeljen uz pomoc nekoliko OCP-ova na nekoliko grana, pa opet nisu nativni multi-rail. 90% multi-rail napajanja su ovaj drugi tip, na njih sam i mislio kada sam generalizovao. Enermax to nije, na primer.

A za GTX570 problem, mozhe biti da kuje napajanje, mada i ne mora, a li na to smrdi. Realno, GTX570 moli za ljudsko napajanje za svoju cenu .
Doomche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Doomche na korisnoj poruci:
galebns (27.4.2011)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
lc power, napajanje, ocz, power supply, psu, seasonic

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Kućište velikih dimenzija do 50 €, prvenstveno bez napajanja ivanza ŠDK - Ostale komponente 11 6.10.2008 0:35
Koje od ovih napajanja da uzmem? pharaon.92.bc ŠDK - Ostale komponente 21 2.10.2008 19:04
Zamena napajanja... matke Šta da kupim? 0 11.10.2007 18:12
Q-Tech napajanja. vertigo ŠDK - Ostale komponente 7 11.1.2007 11:07
Problemi posle ugradnje napajanja!!! Pera123 Kvarovi 13 27.12.2006 15:16

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 7:40.