Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Ostale komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.4.2011, 14:19   #2141
Red_Devil_89
Deo inventara foruma

Član od: 17.11.2010.
Zahvalnice: 321
Zahvaljeno 941 puta na 899 poruka
Određen forumom Re: Napajanja

Citat:
FrankRibery kaže: Pregled poruke
Ovde na forumu ima puno prodavaca LC Power napajanja pa im nije bas u cilju da ih pljuju. Koliko sam se samo nacitao komentara na IT Sve*u od ljudi koji su kupili LC pa su se pokajali.To sto vama radi dobro ne znaci da je kvalitet pa i KME mnogima radi extra pa nije kvalitet. Kako moze biti nesto kvalitet kad u samom startu laze 100W???
haha, pa na itsvetu ti prodavci najvise ostavljaju komentare, ovde tesko da ce neko da hvali nesto sto je krsh...

LC Power nije kvalitet naspram Seasonic-a, Enermaxa, Corsaira,.... ali za budzetske konfiguracije je sasvim ok izbor, nece sigurno neko ko daje za procesor 50e, da uzima napajanje od 60e.... jeste da je to preporucljivo, ali za nase uslove u Srbiji, je LC Power bestbuy napajanje.

A ti Ribery, koliko si pljuvao po LC-u, sto si uzimao isto napajanje? Pa ja da sam toliko pljuvao po tom napajanju mislis da bih ga uzeo.Ti imas viska para za bacanje pa si resio da uzmes to napajanje cisto da vidis kako radi i da li je bolje od tvog "Francuskog" Frontiera... Kako to da nisi uzeo tvog voljenog Chiefteca ili nesto drugo??
Red_Devil_89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2011, 14:22   #2142
FrankRibery
Banned

Član od: 7.8.2010.
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 37 puta na 35 poruka

Citat:
Red_Devil_89 kaže: Pregled poruke
haha, pa na itsvetu ti prodavci najvise ostavljaju komentare, ovde tesko da ce neko da hvali nesto sto je krsh...

LC Power nije kvalitet naspram Seasonic-a, Enermaxa, Corsaira,.... ali za budzetske konfiguracije je sasvim ok izbor, nece sigurno neko ko daje za procesor 50e, da uzima napajanje od 60e.... jeste da je to preporucljivo, ali za nase uslove u Srbiji, je LC Power bestbuy napajanje.

A ti Ribery, koliko si pljuvao po LC-u, sto si uzimao isto napajanje? Pa ja da sam toliko pljuvao po tom napajanju mislis da bih ga uzeo Sta ti imas viska para za bacanje pa si resio da uzmes to napajanje cisto da vidis kako radi i da li je bolje od tvog "Francuskog" Frontiera... Kako to da nisi uzeo tvog voljenog Chiefteca ili nesto drugo??
Hteo sam da ustedim jer nemam para za bacanje i poverovao sam vam da je LC zaista malo kvalitetnije napajanje i pogresio sam debelo. Sad placam iz svog dzepa doplatu za drugo napajanje plus brzu postu i zbog tog LC-a sam na gubitku
FrankRibery je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2011, 14:24   #2143
Juraj
Starosedelac

Član od: 18.1.2008.
Zahvalnice: 521
Zahvaljeno 279 puta na 197 poruka

Citat:
Hteo sam da ustedim jer nemam para za bacanje i poverovao sam vam da je LC zaista malo kvalitetnije napajanje i pogresio sam debelo. Sad placam iz svog dzepa doplatu za drugo napajanje plus brzu postu i zbog tog LC-a sam na gubitku
Pa meni je izgorila 4850 i nisam se pretjerano žalio, kada kupiš nema kajanja.
Juraj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2011, 14:42   #2144
OWERKLOKER
Starosedelac

Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 204
Zahvaljeno 334 puta na 311 poruka

Citat:
Kakav crni fanboy ja nemam nista od tog LC Power-a, samo hocu razresimo da su napajanja sasvim ok za cenu po kojoj se prodaju, a tu mislim na LC do 50e, ova preko su precenjena, jesu kvalitetna, ali preskupa.

Ja licno imam pozitivna iskustva sa LC-om, samo pogledaj ovde na forumu koliko ljudi koristi ista napajanja, nije mali broj...

Neces na LC600H da nakacis 6970, jer je to nemoguce da radi, ali za neki Athlon X4/X3 i 5770 je sasvim dovoljno. Nekad se jedino takvo napajanje uklapa u budzet i bolje je da se uzme to nego neki Frontier, KMe,... kapiras.

I ne nisam mislio na itsvet, daleko od toga, tu nema nista korisno da se procita, nego na ozbiljnije strane forume.
LC najbolji izbor do 50E?
Ako tako mislis onda nemamo o cemu vise da diskutujemo.
Pa neka skrese sa procesora,rama,grafe ili cega vec hoce pa nek uzme bolje napajanje.Bitnije je to nego 2gb rama vise npr.
Na ozbiljnijim stranim forumima se LC preporucuje kao najbolje do 50E?Varas se...
Citat:

A ti Ribery, koliko si pljuvao po LC-u, sto si uzimao isto napajanje? Pa ja da sam toliko pljuvao po tom napajanju mislis da bih ga uzeo.Ti imas viska para za bacanje pa si resio da uzmes to napajanje cisto da vidis kako radi i da li je bolje od tvog "Francuskog" Frontiera... Kako to da nisi uzeo tvog voljenog Chiefteca ili nesto drugo??
To sto ce neko pre da da 150E na grafu,nego 50 za napajanje je zalosno ali ne mozes ti da kazes da je bestbuy samo zato sto ljudi nece da dodaju za nesto bolje.
OWERKLOKER je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2011, 14:49   #2145
Red_Devil_89
Deo inventara foruma

Član od: 17.11.2010.
Zahvalnice: 321
Zahvaljeno 941 puta na 899 poruka

Citat:
OWERKLOKER kaže: Pregled poruke
LC najbolji izbor do 50E?
Ako tako mislis onda nemamo o cemu vise da diskutujemo.
Pa neka skrese sa procesora,rama,grafe ili cega vec hoce pa nek uzme bolje napajanje.Bitnije je to nego 2gb rama vise npr.
Na ozbiljnijim stranim forumima se LC preporucuje kao najbolje do 50E?Varas se...

To sto ce neko pre da da 150E na grafu,nego 50 za napajanje je zalosno ali ne mozes ti da kazes da je bestbuy samo zato sto ljudi nece da dodaju za nesto bolje.
Nisam nigde napisao da je najbolji izbor do 50e, nego da su napajanja sasvim ok izbor za te pare. Naravno da tu imas Seasonic 400ET, koji je bolji izbor ili najbolji izbor do 50e, ali se tesko nalazi, dok LC imas gotovo u svakoj radnji. Ova druga napajanja su manje vise ista kao LC, a tu mislim na Chieftec(koji je precenjen kod nas) i AXP. E znas samo koliko ima slucaja sa crkavanjem Chiefteca, pa opet nisam dosao da pljujem ta napajanja, kao sto ti pljujes LC. Mislim ne vidim poentu ovog sto pises, ti samo kontriras ko god da kaze nesto dobro za LC Power.
Rekao si sta imas, svi su videli da nisi fanboy LC-a, i tu treba sve da se zavrsi ili planiras da pljujes LC u narednih godinu dana ili kada neko samo pomene tu marku napajanja. Pozdrav i toliko od mene, jer ne vredi raspravljati se sa tvrdoglavim ljudima.
Red_Devil_89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2011, 14:50   #2146
aconi
Starosedelac

Član od: 15.10.2010.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 183 puta na 176 poruka

Ne znam da li ti citas sta ja pisem,nisam nikad izjavio niti necu da su LC preterano dobra napajanja ali je surova istina da izvikani Chieftec nije nista bolji i to je sto posto tako,i ako neki akazu da bi pre kupili Chiefteca grese
aconi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2011, 15:18   #2147
OWERKLOKER
Starosedelac

Citat:
Nisam nigde napisao da je najbolji izbor do 50e, nego da su napajanja sasvim ok izbor za te pare. Naravno da tu imas Seasonic 400ET, koji je bolji izbor ili najbolji izbor do 50e, ali se tesko nalazi, dok LC imas gotovo u svakoj radnji. Ova druga napajanja su manje vise ista kao LC, a tu mislim na Chieftec(koji je precenjen kod nas) i AXP. E znas samo koliko ima slucaja sa crkavanjem Chiefteca, pa opet nisam dosao da pljujem ta napajanja, kao sto ti pljujes LC. Mislim ne vidim poentu ovog sto pises, ti samo kontriras ko god da kaze nesto dobro za LC Power.
Rekao si sta imas, svi su videli da nisi fanboy LC-a, i tu treba sve da se zavrsi ili planiras da pljujes LC u narednih godinu dana ili kada neko samo pomene tu marku napajanja. Pozdrav i toliko od mene, jer ne vredi raspravljati se sa tvrdoglavim ljudima.
Ma u pravu si ti,LC je ok zato sto ga ima u svakoj radnji a za seasonic moras da se iscimas malo.
Zavrsavamo diskusiju,pozdrav.
Citat:
aconi kaže: Pregled poruke
Ne znam da li ti citas sta ja pisem,nisam nikad izjavio niti necu da su LC preterano dobra napajanja ali je surova istina da izvikani Chieftec nije nista bolji i to je sto posto tako,i ako neki akazu da bi pre kupili Chiefteca grese
A zasto ih onda preporucujes kad nisu dobra napajanja?
Bolje reci da se protegnu za jos malo i uzmu proverenu stvar.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku OWERKLOKER na korisnoj poruci:
FrankRibery (25.4.2011)
Stara 25.4.2011, 18:31   #2148
Al_Amar
Novi član

Član od: 25.4.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

C51GM-M Maticna Ploca
Processor AMD Athlon (tm) 64 x2 Dual Core Processor 4200+ 2.20 GHz
Ram Memorija 3.00 GB Kingston

Ovo je nesto malo od konfiguracije! Koje bi mi napajanje predlozili? uz napajanje planiram i Graficku da uzmem neku DDR5.Hvala unapred.
Al_Amar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2011, 19:08   #2149
aconi
Starosedelac

Neki LC power ce da zavrsi posao,eventualno Axp,ili Chieftec.A bilo bi dobro da kazes koju graficku nameravas da kupis.Po konfuguraciji bi rekao da bi najvise pasao Radeon 5670 ddr5
Stara 25.4.2011, 19:19   #2150
aconi
Starosedelac

Citat:
A izjavio si da je ipak LC kvalitetno napajanje,da se to vidi i spolja i iznutra
Stara 25.4.2011, 19:23   #2151
NIDZA bOj
Deo inventara foruma

Član od: 26.12.2008.
Zahvalnice: 789
Zahvaljeno 657 puta na 571 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIDZA bOj

Citat:
galebns kaže: Pregled poruke
Pa ne gresim , samo je i sada plave
NIDZA bOj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2011, 19:25   #2152
Mr.Simpson
Veteran

Član od: 7.11.2008.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 189 puta na 157 poruka

Citat:
Ne kazem da sam najpametniji na forumu a i uopste ali iza sebe imam 9 godina rada sa elektronikom u praksi (fabrike, razni servisi...) a i u teoriji, imam iskustva mnogo iza sebe tako da stojim iza onoga sto govorim. Za 3000 din ne mozes dobiti nista kvalitetno od elektronskih uredjaja a kamoli neko napajanje. Kondenzatori koji idu u sekundaru mreze srednjeg kvaliteta kostaju 150 din komad a gde su ostale komponente??? Ljudi o kakvom vi kvalitetu pricate??? LC Power je kvalitet??? Mogao sam da ostanem bez racunara zbog tog vaseg kvaliteta i zbog vas. Lazete tu ljude a ja zbog vas imam problema i sa napajanjem i sa servisom i imam manje para u dzepu jer sam slusao vas i uzeo LC Power umesto da sam otisao u prodavnicu i lepo kupio chieftec-a i resio sve probleme zato ne lazite ljude kako je LC Power kvalitet
Imas 9 godina iskustva na radu sa elektronikom a drzao si konfiguraciju sa X4 Athlonom i 9800GT na budjavom kinezu??? Kako ti nije bilo zao tih komponenti koje su se mucile jer nisu dobijale krsten napon? Ja ne znam ni kako ti je to radilo uopste? Da nije taj Frontier mozda imao 6pin PCI Express konektor? Pritom ne stojis iza onoga sto govoris, jer par dana pricaj jednu a par dana drugu pricu. Mi lazemo ljude? Imas 9 godina iskustva na radu sa elektronikom (sto je veoma pohvalno za tvoje godine a pri tom jos i studiras) a tvrdis da je Frontier FRANCUSKI BREND? Niti je francuski niti je brend. Ili mi daj jedan dokaz pa cu da zacutim ili prestani da se brukas! Imas 9 godina iskustva na radu sa elektronikom a mislio si da ces kupovinom napajanja poboljsati performanse racunara??
Citat:
Zato sto sam mislio da cu poboljsati performanse sa napajanjem lc power i da ce biti tisi racunar a ono sve isto . Ipak je Frontier dovoljan za moju masinu
Citat:
OWERKLOKER kaže: Pregled poruke
Sve je to ok,ali je problem sto se LC predstavlja kao kvalitet i onda ljudi misle da su uzeli kvalitetno napajanje za 20-30E.
To jeste problem. Problem koji nastaje samo zamenom redosleda reci u recenici:
Q: Koje napajanje da kupim za tu i tu konfiguraciju?
A: Imas LC Power za 30e.
nije isto sto i:
Q: Koje napajanje da kupim a budzet mi je 30e?
A: LC Power.

Zato se mnogi od nas ne razumeju medjusobno. Dakle, LC je najjeftinija ne-Kinescina ako nemate dovoljno novca, a PREPORUCLJIVO je da uzmete sto kvalitetnije napajanje BEZ OBZIRA na konfiguraciju! I tacka (naravno bez preterivanja u razlici i overkillu). E sad to sto >85% konfiguracija ima kineza to stvara dodatnu zbrku.

Citat:
IT Svet je veoma koristan jer tu ljudi pisu koliko su zadovoljni proizvodom i veoma mi je korisno da procitam i jos necije misljenje, vise cu nauciti i napredovati. LC600H nije najbolje napajanje do 50e ali mi nije jasno sto ga i dalje hvalite kad laze za snagu???? Opet poredis Frontier sa KME, Zito , Vito i ostalim krsem. Frontier nije kvalitet ali je daleko bolje resenje od ostalih kineskih cuda.
Xa, napredovaces citajuci komentare na IT Svetu??? C, c, c, ko zna dokle ces dogurati za jos 9 godina... Zanima me, na cemu li zasnivas misljenje da Frontier nije u rangu sa KME-om i ostalim kinezima?

Poslednja ispravka: Mr.Simpson (25.4.2011 u 19:40)
Mr.Simpson je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Mr.Simpson na korisnoj poruci:
aconi (25.4.2011), alexandar87 (25.4.2011), Red_Devil_89 (25.4.2011), Thaedass (26.4.2011)
Stara 25.4.2011, 20:19   #2153
Al_Amar
Novi član

Član od: 25.4.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Hvala na odogovoru za Napajanje,u salonu gde sam bio predlozili su mi 650w do 40-45 evra ali za marku nisam pitao,pretpostavljam da je neko solidno dobro da kazemo.Za Graficku planiram da odvojim do 100 evra a 5670 je u Mak... negde do 80 evra pa eto ako bi mogla neka druga poput GTS 450 da kupim ali samo zelim da izcuve maksimum.Hvala unapred drugovi.Pozdrav.
Al_Amar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2011, 20:37   #2154
Banko
Starosedelac

Član od: 2.5.2008.
Zahvalnice: 207
Zahvaljeno 186 puta na 124 poruka

U Em*i ima msi hd5770 1gb ddr5 za 9500din na akciji.
a za napajanje , LCpower 6550 v2.2 550w bi ti bio dovoljan, on je oko 40e.
Banko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2011, 20:38   #2155
aconi
Starosedelac

Pa ne znam za 40 evra 650w,Za taj gts bi bio dobar Lc 6650 gp3 ali on je 52evra,ili Chieftec gps 550 nesto je skuplji kvalitet isti ili Seasonic ako nadjes
Stara 25.4.2011, 20:58   #2156
OWERKLOKER
Starosedelac

Citat:
Al_Amar kaže: Pregled poruke
C51GM-M Maticna Ploca
Processor AMD Athlon (tm) 64 x2 Dual Core Processor 4200+ 2.20 GHz
Ram Memorija 3.00 GB Kingston

Ovo je nesto malo od konfiguracije! Koje bi mi napajanje predlozili? uz napajanje planiram i Graficku da uzmem neku DDR5.Hvala unapred.
Seasonic 400ET.
Citat:
Mr.Simpson kaže: Pregled poruke

To jeste problem. Problem koji nastaje samo zamenom redosleda reci u recenici:
Q: Koje napajanje da kupim za tu i tu konfiguraciju?
A: Imas LC Power za 30e.
nije isto sto i:
Q: Koje napajanje da kupim a budzet mi je 30e?
A: LC Power.

Zato se mnogi od nas ne razumeju medjusobno. Dakle, LC je najjeftinija ne-Kinescina ako nemate dovoljno novca, a PREPORUCLJIVO je da uzmete sto kvalitetnije napajanje BEZ OBZIRA na konfiguraciju! I tacka (naravno bez preterivanja u razlici i overkillu). E sad to sto >85% konfiguracija ima kineza to stvara dodatnu zbrku.

Ali zato pokusas da mu stavis do znanja da time ne dobija kvalitet i da za "samo" 10E vise ima proverenu stvar.
Bas tako,zato je po meni LC promasena investicija.To si u pravu,ali pre ce daju na graficku nego na napajanje nazalost.
Stara 25.4.2011, 21:00   #2157
galebns
Starosedelac

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka

Citat:
NIDZA bOj kaže: Pregled poruke
Pa ne gresim , samo je i sada plave
Kako bre? Lepo pise active PFC, a ti rece da C nema to
galebns je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2011, 21:19   #2158
FrankRibery
Banned

Mr.Simpson, velika je razlika izmedju najnovijeg modela Frontier-a i ostalih krs Kineza KME, JNC,Vito,Zito i ostale boranije. Prvo, najnoviji Frontier od 550W je mnogo tezi a drugo ima 6 pinski konektor za graficku sto to nije slucaj kod ovih Kineza. Frontier nije kvalitet ali je daleko bolja kupovina od ovih najgorih Kineza

Cime se ti bavis ako nije tajna i koliko ti imas iskustva u elektronici kada toliko dobro sve znas? Da nisi ti mozda odrzavao najvece fabrike u svom gradu i bio glavni majstor u njima kada sve toliko znas? Sve se mislim da jesi ....
Stara 25.4.2011, 21:33   #2159
flamingos
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka

ako ti zbog tezine napajanja odredjujes kvalitet onda
flamingos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2011, 21:38   #2160
FrankRibery
Banned

Citat:
flamingos kaže: Pregled poruke
ako ti zbog tezine napajanja odredjujes kvalitet onda
Napajanje mora da ima tezinu, jer ako nema tezinu znaci da je coper trafo mali a mali coper trafo ne moze da ima veliku snagu. Lako napajanje je krs i to bi trebalo da bude jasno svima. Snagu daje coper trafo i ako on nije dobar dzabe ti sve ostale komponente u napajanju
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
lc power, napajanje, ocz, power supply, psu, seasonic

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Kućište velikih dimenzija do 50 €, prvenstveno bez napajanja ivanza ŠDK - Ostale komponente 11 6.10.2008 0:35
Koje od ovih napajanja da uzmem? pharaon.92.bc ŠDK - Ostale komponente 21 2.10.2008 19:04
Zamena napajanja... matke Šta da kupim? 0 11.10.2007 18:12
Q-Tech napajanja. vertigo ŠDK - Ostale komponente 7 11.1.2007 11:07
Problemi posle ugradnje napajanja!!! Pera123 Kvarovi 13 27.12.2006 15:16

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 13:59.