Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Ostale komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 8.4.2011, 17:21   #2041
Red_Devil_89
Deo inventara foruma

Član od: 17.11.2010.
Zahvalnice: 321
Zahvaljeno 941 puta na 899 poruka
Određen forumom Re: Napajanja

Pa pazi kada je napajanje slabo za neki racunar, tebi taj komp onda ne bi radio normalno, npr gasio bi se u toku rada i sl. Ne mozes da ocekujes da ako kupis jace napajanje da ce ti komp bolje raditi. Mislim sad ja kupim napajanje od 200e, da bi mi bolje radio komp, nema to veze, bitno je da napajanje ne pravi probleme, a sad najbolje je da uzmes sto kvalitetnije napajanje da bi bio siguran da ce to isto napajanje lepo drzati komponente. U svakom slucaju ti je ovaj LC Power od 600W bolji od tvog prepravljenog Frontiera, ko zna koliko bi taj Frontier izdrzao, a ovako si zamenio sa boljim napajanjem i miran si. A to za tisinu ne verujem, ne moze da se poredi Frontier koji ima u sebi 8cm ventilator sa ovim ventilatorom u LCP-u od 12cm, ja imam to isto napajanje i mogu ti reci da nije bucno. Proveri ti to, cenim da ti vise buke prave kuleri na grafickoj i procesoru.
Red_Devil_89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2011, 17:25   #2042
Picard
Deo inventara foruma

Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 730
Zahvaljeno 4.355 puta na 3.596 poruka

Par stvari o AXP napajanjima (evo linka da ne kopiram post):

http://forum.benchmark.rs/showthread...=1#post2523664
Picard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2011, 17:28   #2043
Red_Devil_89
Deo inventara foruma

^ AXP napajanje od 630W kosta slicno kao LC Power od 650W GP3, sta je tu bolje? Ovaj LC Power GP3 pravi Great Wall.
Stara 8.4.2011, 17:32   #2044
Mr.Simpson
Veteran

Član od: 7.11.2008.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 189 puta na 157 poruka

Citat:
FrankRibery kaže: Pregled poruke
Sto se tice samog napajanja samo je tezi u odnosu na Frontiera a sto se tice rada racunara nikakva poboljsanja nisam primetio. Mogu slobodno da kazem da sam bacio 35e
"Samo" teze? A sta mislis zasto je teze? Frontier nije ni (household) brend to je samo neki tamo naziv da ne bi pisalo "Najjeftinija Kina". Sta reci o "kompaniji" na cijem sajtu na glavnoj stranici za napajanja pise "Support latest technology: Dual Core systems - Pentium D and Athlon64 X2. SATA power connector. PFC (optional)"!!! Za plakanje!

Citat:
Zato sto sam mislio da cu poboljsati performanse sa napajanjem lc power i da ce biti tisi racunar a ono sve isto .
Poboljsati performanse?? Tisi racunar?? Izgleda da tebi nije jasna uloga napajanja u racunarskoj konfiguraciji... I zao mi je zbog toga...
Mr.Simpson je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2011, 19:09   #2045
Picard
Deo inventara foruma

U onom linku na Benchu je navedeno da verzija od 500W daje 21A na 12V, što nije tačno jer se sa ove slike:

vidi da se radi o 31A, tako da je ovo napajanje sasvim dobro za mašine niže i srednje klase.
Stara 8.4.2011, 19:20   #2046
Red_Devil_89
Deo inventara foruma

Citat:
Picard kaže: Pregled poruke
U onom linku na Benchu je navedeno da verzija od 500W daje 21A na 12V, što nije tačno jer se sa ove slike:

vidi da se radi o 31A, tako da je ovo napajanje sasvim dobro za mašine niže i srednje klase.
Koja slika?

A sta mislis jel i taj AXP ili ti Super flower laze za specifikacije kao LC Power?
Stara 8.4.2011, 19:50   #2047
FrankRibery
Banned

Član od: 7.8.2010.
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 37 puta na 35 poruka

Citat:
Mr.Simpson kaže: Pregled poruke
"Samo" teze? A sta mislis zasto je teze? Frontier nije ni (household) brend to je samo neki tamo naziv da ne bi pisalo "Najjeftinija Kina". Sta reci o "kompaniji" na cijem sajtu na glavnoj stranici za napajanja pise "Support latest technology: Dual Core systems - Pentium D and Athlon64 X2. SATA power connector. PFC (optional)"!!! Za plakanje!

Poboljsati performanse?? Tisi racunar?? Izgleda da tebi nije jasna uloga napajanja u racunarskoj konfiguraciji... I zao mi je zbog toga...

Svi su govorili, LC Power je bolji od Francuskog Frontiera i rekli mi da menjam taj Frontier (koji mi je fantasticno radio) za LC Power. Dao sam 35 e i meni racunar radi potpuno isti kao i sa Frontier-om koga ste toliko pljuvali a zaista nema razlike u radu racunara izmedju Frontier-a i LC-a. Jedino sto sam osetio to je da imam 35e manje u novcaniku . Od sada svima preporucujem Frontier koji radi isto kao i LC Power a kosta duplo manje.
FrankRibery je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2011, 19:56   #2048
aconi
Starosedelac

Član od: 15.10.2010.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 183 puta na 176 poruka

Ja ne znam da li ti razumes da od napajanja nece racunar da radi bolje,kako to ne mozes da shvatis, aLC power nije nahvaljen nego je to realno stanje
aconi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2011, 19:58   #2049
Picard
Deo inventara foruma

Francuski Frontier? Ti imaš neku specijalnu verziju?
Da ne ponavljam, objasnili su ljudi čemu služi kvalitetnije napajanje.

@:

Ne vidi se slika? Pročitao si onaj post koji sam linkovao?
Realno više verujem Super Flower-u nego LC-u, normalno da je sasvim moguće da i oni lažu manje ili više. Nemam dovoljno informacija da bih mogao da kažem nešto preciznije, trenutno mi deluju kao bolja kupovina od ekvivalentnih LC-a, ostaje pitanje kakvi su u poređenju sa sličnim Chieftec-ima.

EDIT:
Evo slike ponovo

Stara 8.4.2011, 20:03   #2050
Red_Devil_89
Deo inventara foruma

Citat:
Svi su govorili, LC Power je bolji od Francuskog Frontiera i rekli mi da menjam taj Frontier (koji mi je fantasticno radio) za LC Power. Dao sam 35 e i meni racunar radi potpuno isti kao i sa Frontier-om koga ste toliko pljuvali a zaista nema razlike u radu racunara izmedju Frontier-a i LC-a. Jedino sto sam osetio to je da imam 35e manje u novcaniku . Od sada svima preporucujem Frontier koji radi isto kao i LC Power a kosta duplo manje.
Ovo ti je najveca glupost koji si rekao. Pa ti i da si uzeo Seasonic SS-850KM sto kosta 190e isto bi ti racunar radio, shvati da sa napajnjem ne poboljsavas performanse racunara, nego dobijas na stabilnosti. "Francuski" Frontier to ti je najgora kinezija od napajanja,.... haahha

Taj LC Power je budzetsko napajanje, ali je opet za klasu bolje od tvog Frontiera. Necu vise da se raspravljam sa tobom posto si izjavio da je Frontier isti kao LC Power, to dovoljno govori koliko poznajes napajanja, ali da si ocekivao da ti komp brze radi sa novim(jacim) napajanjem, e to je izjava veka.
Stara 8.4.2011, 20:04   #2051
FrankRibery
Banned

Određen forumom

Citat:
aconi kaže: Pregled poruke
Ja ne znam da li ti razumes da od napajanja nece racunar da radi bolje,kako to ne mozes da shvatis, aLC power nije nahvaljen nego je to realno stanje
Pa zasto onda ljudima ne preporucite napajanje Francuskog proizvodjaca Frontier koji se sklapa u Kini, nego ih terate da kupuju duplo skuplje napajanje a racunar ima radi isto??? Govorim o konfiguracijama od 400e do 500e? Zasto dati duplo vise para za napajanje ako sam ja imao bukvalno isti efekat vec godinu dana za duplo manje pare?

Citat:
Red_Devil_89 kaže: Pregled poruke
Ovo ti je najveca glupost koji si rekao. Pa ti i da si uzeo Seasonic SS-850KM sto kosta 190e isto bi ti racunar radio, shvati da sa napajnjem ne poboljsavas performanse racunara, nego dobijas na stabilnosti. "Francuski" Frontier to ti je najgora kinezija od napajanja,.... haahha

Taj LC Power je budzetsko napajanje, ali je opet za klasu bolje od tvog Frontiera. Necu vise da se raspravljam sa tobom posto si izjavio da je Frontier isti kao LC Power, to dovoljno govori koliko poznajes napajanja, ali da si ocekivao da ti komp brze radi sa novim(jacim) napajanjem, e to je izjava veka.

Molim te reci mi gde sam ja to izjavio da ce mi komp raditi brze zbog novog napajanja????????? Ne izvrcite mi reci. Rekao sam samo da sam bacio 35e za isti efekat jer sam savrsenu stabilnos imao i sa Frontier-om. Racunar mi je savrseno radio godinu dana dok nisam ubacio novo napajanje. Ne vidim svrhu kupovine ovog LC-a eto to sam hteo da kazem

Poslednja ispravka: FrankRibery (8.4.2011 u 20:12)
Stara 8.4.2011, 20:10   #2052
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka

pa čim je neka malo zahtevnija grafička mora kvalitetno napajanje ili će da komp crkne ekspresno. Kakav bre Frontier to može da drži samo integrušu
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2011, 20:11   #2053
FrankRibery
Banned

Nije istina, meni je drzao 9800GT gainward-a vec godinu dana i racunar mi je savrseno radio
Stara 8.4.2011, 20:11   #2054
Red_Devil_89
Deo inventara foruma

Citat:
Picard kaže: Pregled poruke
Francuski Frontier? Ti imaš neku specijalnu verziju?
Da ne ponavljam, objasnili su ljudi čemu služi kvalitetnije napajanje.

@:

Ne vidi se slika? Pročitao si onaj post koji sam linkovao?
Realno više verujem Super Flower-u nego LC-u, normalno da je sasvim moguće da i oni lažu manje ili više. Nemam dovoljno informacija da bih mogao da kažem nešto preciznije, trenutno mi deluju kao bolja kupovina od ekvivalentnih LC-a, ostaje pitanje kakvi su u poređenju sa sličnim Chieftec-ima.

EDIT:
Evo slike ponovo

Da procitao sam post sa onog linka. Po svemu sudeci Super Flower je za nijansu bolja firma od Great Wall-a(LC Power GP3), ali u principu bolje je dodati jos 10e i uzeti Chieftec 500W BPS ili Seasonic 500ET, posto ne verujem ni da AXP-Super Flower ima pravih 630W isto kao sto ni LC Power GP3 nema 650W.
Stara 8.4.2011, 20:16   #2055
Picard
Deo inventara foruma

Naravno da je uvek bolje dodati još 10e, ovde razmatramo šta je najbolje kada tih 10e ne mogu da se dodaju.
Stara 8.4.2011, 20:16   #2056
aconi
Starosedelac

Član od: 15.10.2010.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 183 puta na 176 poruka

Imeni je KME jedno vreme drzao 9800 gt ali sam ga zamenio.Sto se tice Frontiera ako ga opteretis necim jacim postoji velika verovatnoca da ce da rikne mnogo pre nego recimo LC Power ili Chieftec ili slicni ,u tome je poenta
aconi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2011, 20:18   #2057
Luka Filipovic
Starosedelac

Član od: 9.7.2010.
Zahvalnice: 750
Zahvaljeno 536 puta na 369 poruka

Ovde je sve objasnjeno,....

Citat:
Patton kaže: Pregled poruke
Sve zavisi kakav racunar imas. Procesori i graficke najnovije generacije zahtevaju kvalitetno napajanje i drago mi je sto potiskuju ostala kineska cudesa koja mogu da se nadju za neku bagatelu, a mogu da nanesu vise stete nego koristi. Lose napajanje moze da izazove crkavanje komponenti, a narocito ploce. Od loseg napajanja moze da varira napon procesora, tako da ako se jos bacis na neki overclocking, neces daleko dogurati. Ja sam imao kinesko napajanje i desavalo mi se da mi se usred rada ugasi hard-disk. Kome jos to treba u zivotu? Osim toga, kineska napajanja dostizu deklarisanu vrednost (napon na kojem kobajagi rade) samo ako udari grom u obliznju trafo-stanicu, u ostalim slucajevima daju jedno 150W manje nego sto im pise na kutiji (ako se uopste isporucuju sa kutijom). Veruj mi, ako imas iole ozbiljnije i vredne komponente u racunaru i ako ti je stalo do njih, pre ces uzeti kvalitetno napajanje nego jacu graficku, vise memorije...itd. Ako uzmes neki brend od 350W, veruj mi da je mnogo bolje nego neki kinez od 500W. Ja od prosle godine imam LC Power 500W i prezadovoljan sam, tada sam ga platio oko 4000din.
Citat:
Mario Pavićević kaže: Pregled poruke
Svaka racunarska komponenta se sastoji od elekotronskih komponenti koje su deklarisane za rad na odredjenoj jacini struje i visini napona naravno sa nekim tolerancijama.Ukoliko napajanje ne isporucuje stuju i napon u granicama koje su propisanje za rad tih komponenti moze doci do nestabilnosti u radu u boljem slucaju ili do kvara komponenti u gorem.Na maticnoj ploci naravno postoje filtiri koji pokusavaju da ispeglaju napon i stuju tako da je i dobra ploca bitna u ovoj prici ali opet ni jedna ploca ne moze da nadomesti lose napajanje vec samo sitnije nepravilnosti(u granicama toleranicije).Napajanje je ujedno jedna od stvari koja se u svim elektronskim uredjajima najcesce kvari jer naravno zavisi od ulaznog napona iz nase struje uticnice koji je kod nas veoma nestabilan sto opet moze izazvati kvar napajanja.Dobro napajanje pri kvaru ne bi smelo da ugrozi ostale komponente sto se kod "narodnih" napajanja cesto desava(posle varijacije u naponu,udaru groma...crklo napajanje a uz njega i ploca i hdd).Sve u svemu dobro napajanje je osnova za pouzdan i siguran rad na racunaru.
Citat:
Bryan Fury kaže: Pregled poruke
Zamisli to ovako - kupio si najnovijeg Mercedesa S klase i onda gorivo kupuješ iz nečijeg gepeka u plastičnim flašama. To svakako nije deo na kojem treba štedeti. Naravno, ima dosta primera da je neko no name napajanje radilo godinama kako treba, ali isto tako i puno primera da je to no name napajanje "riknulo" (zbog lošeg napona, nekvaliteta, itd) i "usput" spalilo hdd, matičnu, grafičku... Ja ne volim da se kockam.
Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
Eto, meni su se stalo kvarili Maxtorovi diskovi, dok nisam nabavio kvalitetnije napajanje.

Rezultat: 2 mrtva Maxtorova diska i jos jedan zamalo (brljao je, ali kad sam promenio napajanje radi savrseno)
Citat:
Marko Stanojkovic kaže: Pregled poruke
Kvalitetno napajanje znatno može poboljšati ukupan rad računara. Svi znamo da bez elek. energije nije moguć rad računara, ako se nepravilno (pod tim podrazumevam neadekvatan napon, slabu struju i snagu) dostavlja komponentama onda te komponente ne mogu da daju veliki doprinos dobrim performansama.

Meni se desilo, ja sam imao dobro napajanje a drug "mejd in čajna" da su mu pucale texture u igri a imali smo približno isti (da ne kažem potpuno isti) računar.
To napajanje je riknulo, kada smo ga zamenili sve je bilo u savršenom redu!

Ne štedi na napajanju! Moja preporuka LC POWER
LC6550
Luka Filipovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Luka Filipovic na korisnoj poruci:
FrankRibery (8.4.2011)
Stara 8.4.2011, 20:19   #2058
water wizard
Deo inventara foruma

Citat:
Nije istina, meni je drzao 9800GT gainward-a vec godinu dana i racunar mi je savrseno radio
Nisi ti džabe kupovao napajanje.. malo sam prelistao profil i poruke

Citat:
Bitna: Napajanja
Broj pregleda: 108.209
Postavio FrankRibery
Re: Napajanja

evo testa, pa vidite da li je to dobro?

http://img201.imageshack.us/i/mojtest.png/

Stara 8.4.2011, 20:21   #2059
FrankRibery
Banned

Citat:
aconi kaže: Pregled poruke
Imeni je KME jedno vreme drzao 9800 gt ali sam ga zamenio.Sto se tice Frontiera ako ga opteretis necim jacim postoji velika verovatnoca da ce da rikne mnogo pre nego recimo LC Power ili Chieftec ili slicni ,u tome je poenta

Slazem se, Frontier nije visokobudzetno napajanje nego je napajanje za standardne konfiguracije ali mi je samo krivo sto sam dao tolike pare za isti efekat PLUS, sto cu morati opet da menjam napajanje kroz 2 god. zar ne?
Stara 8.4.2011, 20:22   #2060
water wizard
Deo inventara foruma

Sad si miran
Citat:
Iskreno, za sada mi komp vec godinu dana radi odlicno i napajanje nikada nije pravilo problem ali za GTX 460 plus da klokujem procesor, malo je rizicno drzati Frontier? Sta vi mislite? E da.... da...
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku water wizard na korisnoj poruci:
FrankRibery (8.4.2011)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
lc power, napajanje, ocz, power supply, psu, seasonic

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Kućište velikih dimenzija do 50 €, prvenstveno bez napajanja ivanza ŠDK - Ostale komponente 11 6.10.2008 0:35
Koje od ovih napajanja da uzmem? pharaon.92.bc ŠDK - Ostale komponente 21 2.10.2008 19:04
Zamena napajanja... matke Šta da kupim? 0 11.10.2007 18:12
Q-Tech napajanja. vertigo ŠDK - Ostale komponente 7 11.1.2007 11:07
Problemi posle ugradnje napajanja!!! Pera123 Kvarovi 13 27.12.2006 15:16

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:14.