Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje > Pravljenje igara
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Pravljenje igara Programski jezici, tehnike, alatke u službi pravljenja igara...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.8.2010, 21:01   #1
KecmaNedjo
Član

Član od: 5.7.2010.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Ideja :)

Posto kod trenutnog projekta cekam nesto sto mi je potrebno da zavrsim ... dosadno, pa sam odlucio da smislim pricu za novu igru (koju cu poceti praviti po zavrsetku ove ).

Prica :
Vi ste jedan lovac na blago. Dosli ste u Egipat u potrazi za velikim bogadstvom u egipatskim piramidama. Pronasli ste jednu piramidu, ali iz te piramide dosad niko nije izasao ziv, veruje se da ima mnogo prepreka i cudovista koje cuvaju blago. Vi ste uporan lovac na blago i voli te izazove. Vi necete odustati dok ne nadjete skriveno blago u piramidi, pa makar vas to kostalo zivota.

Sta mislite ? .... sta trebam dodati ili da odustanem od ove price pa da smisljam nesto drugo :/
KecmaNedjo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2010, 21:10   #2
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.383
Zahvaljeno 3.326 puta na 2.300 poruka
Određen forumom Re: Ideja :)

Ako ti treba samo podloga tj. izgovor za izradu "kill 'em all" igre prošlo bi i nešto o bubašvabama-mutantima koje su svemirskim dirižablom došle na Zemlju

Ako ti treba neka originalna priča za igru, ovo je daleko od toga

Ideja k'o ideja, dakle, nije preterano originalna, mada igra može da bude zabavna ako ideju dobro sprovedeš u delo
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2010, 21:31   #3
KecmaNedjo
Član

Pa iskreno receno mucio sam se da bude sto originalnija ... zato sto je tesko naci originalnu pricu a da nisi dobio inspiraciju od neke igre ili filma ... jos teze zato sto ima mnogo igara sa razlicitim pricama ... tako da maltene ni nemoze biti 100% originalna ... ako se treba nesto dodati samo recite ... i da posto ce ovo biti flash igra ... dali da grafika bude retro style ( da se vide onako pixeli ) ili da bude savremenija ... dali ce biti problema sa frame rate-om ... zato sto ce ovo biti platformska igra (level dugacka slika ) i sa dosta grafickih detalja ... znaci retro ili savremeno .. sta vi preporucujete ... ja bi savremenu grafiku zbog opsteg izgleda samo me brine frame rate ... pa sta vi mislite ?
Stara 24.8.2010, 21:35   #4
Bokile
Banned

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.493
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka

Citat:
KecmaNedjo kaže: Pregled poruke
Prica :
Vi ste jedan lovac na blago. Dosli ste u Egipat u potrazi za velikim bogadstvom u egipatskim piramidama. Pronasli ste jednu piramidu, ali iz te piramide dosad niko nije izasao ziv, veruje se da ima mnogo prepreka i cudovista koje cuvaju blago. Vi ste uporan lovac na blago i voli te izazove. Vi necete odustati dok ne nadjete skriveno blago u piramidi, pa makar vas to kostalo zivota.

Sta mislite ? ....

Ne staj!
Nastavi!!!
Bokile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Bokile na korisnoj poruci:
doctor (24.8.2010)
Stara 24.8.2010, 21:38   #5
doctor
Deo inventara foruma

Tvoja priča me je odmah podsetila na film "Mumija", dakle, nije preterano originalno

Inače, retro vs. moderno, to zavisi od toga da li misliš da ćeš moći da napraviš lepšu igru u retro ili modernom stilu, ukusi se razlikuju.
Što se FPS-a tiče, nisam upućen u izradu flash igara, ali verujem da FPS neće biti veći problem na iole modernim mašinama, ali moraćeš da paziš oko CPU usage-a i RAM-a jer je flash, koliko ja znam, uvek "gladan" resursa.

Bokile, nemoj da ga motivišeš preterano
Stara 24.8.2010, 21:41   #6
KecmaNedjo
Član

OK ... ali uvek sto mrzim kod pravljenja igre je na pocetku ... pravljenje resursa -.- ... a onda zabavniji deo , pisanje kodova i resavanje problema ... ali da bi napravio sprite-ove treba mi odgovor na pitanje ... retro grafika (pixelovana (tako da kazem)) ili savremena (sa detaljima) ??
Stara 24.8.2010, 21:43   #7
irreal
V.I.P. Programiranje

Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka

Citat:
Pa iskreno receno mucio sam se da bude sto originalnija ...
razlog za to je krajnje jednostavan - nisi pisac po struci.

ne postoje dzabe ljudi koji se bave samo pisanjem prica.

ti mozes i da nacrtas grafiku, i da isprogramiras logiku i da napises pricu.

ali znas kako kazu "jack of all trades - master of none"

ne mozes u svemu da budes jako dobar. nesto ti lezi nesto ne. nesto si izucavao nesto nisi.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.8.2010, 21:43   #8
KecmaNedjo
Član

Dobro meni ram nije problem 4gb ... razmisli cu jos ili odluciti dok mi neko odgovori (iskusniji sa flash-om) dali ima velike razlike izmedju retro i savremenog stila grafike u frame rate-u
Stara 24.8.2010, 21:46   #9
KecmaNedjo
Član

Citat:
irreal kaže: Pregled poruke
razlog za to je krajnje jednostavan - nisi pisac po struci.

ne postoje dzabe ljudi koji se bave samo pisanjem prica.

ti mozes i da nacrtas grafiku, i da isprogramiras logiku i da napises pricu.

ali znas kako kazu "jack of all trades - master of none"

ne mozes u svemu da budes jako dobar. nesto ti lezi nesto ne. nesto si izucavao nesto nisi.
Znam da je tako .... bas i price mi nesto i ne idu xD , ali moram nesto smisliti, ali ne volim kopirati 100% price. Najvaznije da mi ime bude originalno .. to je jos teze ali sislicu nesto xD ... ali dobro ima vremena ... resicu sve to , bar se nadam
Stara 24.8.2010, 21:51   #10
doctor
Deo inventara foruma

Citat:
Dobro meni ram nije problem 4gb ... razmisli cu jos ili odluciti dok mi neko odgovori (iskusniji sa flash-om) dali ima velike razlike izmedju retro i savremenog stila grafike u frame rate-u
Razlike mislim da nema više to zavisi od toga koliko, na primer, memorije sprajtovi jedu (samim tim i dimenzije istih), količina objekata na ekranu (odnosno prisutnih u memoriji), količina koda koja se izvršava (ondosno kompleksnost i preciznost proračuna) itd itd.

Inače, nema svako 4GB RAM-a i quad-core čudovište, ne smeš da gledaš tako na to Igra bi morala da radi relativno glatko i na konfama od pre 4-5 godina (tj. i single-core mašinama sa 512MB RAM-a).

Inače Flash je sam po sebi (pre)zahtevan multimedijalni format, ja mislim, tako da nije toliko do developera koliko do same tehnologije

Što se imena igre tiče... Takve stvari dođu same od sebe ukoliko su ti ideja i realizacija dobri. Ne opterećuj se oko nekih stvari koje su sitnice u odnosu na, na primer, level design itd.

Poslednja ispravka: doctor (24.8.2010 u 22:08)
Stara 24.8.2010, 22:02   #11
KecmaNedjo
Član

Hvala na odgovoru svima ... odlucio sam za savremeniji stil ... jeste vise posla ali volim da sam zadovoljan izgledom zavrsene igre ... a ne da se smorim kada zavrsim igru zbog loseg izgleda ... odluka je donesena ... ako neko ima nesto dodati slobodno ili ako ima neku kritiku slobodno neka napise ... ali posto traje zavrsetak jedne igre koja se nemoze zavrsiti zbog odredjenih razloga, progres u sledecih nekoliko dana ce biti mali zbog druge igre ... molim vas da nepisete komentare u ovom smislu : "sto pocinjes praviti drugu igru ako ni prvu nisi poceo" ... zato sto cekam neki resurs od odredjene osobe za izradu prve igre ... pa dok cekam malo da se zabavim
Stara 24.8.2010, 22:38   #12
NISAM NESTO SMART
Član

Član od: 14.7.2009.
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 73 puta na 54 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NISAM NESTO SMART

Pa prica kao prica i nije toliko bitna jedino ako nije nesto bas extra ali to tesko...bolje se usresredi na gameplay a sto se tice grafike polako inace pitanje je da li ti znas dobro da crtas...a sto se tice framerate sumljam da ce grafika da bude problem jedino mozda da pazis na velicinu swf-a generalno nije dobro biti preko 7mb a koliko znam 10 je u vecini slucajeva limit.
NISAM NESTO SMART je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.8.2010, 10:16   #13
Stevvan
Veteran

Član od: 17.12.2005.
Zahvalnice: 97
Zahvaljeno 179 puta na 104 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Stevvan Slanje poruke preko Skypea korisniku Stevvan

95% publike flash igara uopste nije zainteresovano za neku dublju pricu sto se tice igre. Vecina njih zeli samo da se zabavi 10-15 min na pauzi u skoli, poslu ili gde vec... Retko ce ko posvetiti sate i sate igrajuci tu igru. Tako da mislim da ti je vaznije da se skoncentrises na gameplay i ostale elemente, nego da sad smisljas novog Gospodara prstenova U vecini slucajeva sva prica koja je potrebna je jedna intro scenica na pocetku igre. Uglavnom mislim da ljudi vole kada je prica i sama igra saljiva, tako da bi mogao da probas da je razvijas u tom smeru. Sto se grafike tice, nemoj se puno zamarati oko nje u ovoj fazi. To ne znaci da placeholderi treba da ti budu obicni kvadratici (nekad i malo bolja grafika moze da ti ulije dosta volje za rad na igri, pa je stoga preporucljivo da imas neke malo komplikovanije oblike) ali takodje ne znaci da sad u ovoj fazi treba da trosis previse energije na grafiku. U sustini, moj savet ti je da se skoncentrises na gameplay, napravis neki prototip, pa cemo videti dal to ima potencijala ili ne
Stevvan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Stevvan na korisnoj poruci:
doctor (25.8.2010)
Stara 25.8.2010, 11:01   #14
doctor
Deo inventara foruma

Jes' da sam pljuvao priču () ali, da, kod flash igara priča nije bitna koliko zabava. Tačnije njen udeo u popularnosti igre je negde izmedju 0-5%

Svi moji postovi do sada se nisu ticali priče u flash igrama nego "ozbiljnim" igrama
Stara 27.8.2010, 12:48   #15
KecmaNedjo
Član

Pokusacu da bude sto zabavnija .... nece biti previse duga ... mozda 15 lvl-a ... necu da je napravim pretesku da se ljudi ne smore posle 4 lvl-a ... ima jos vremena
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Potrebna ideja - C# Ivan452 Programiranje 9 16.9.2009 23:59
Ideja za web-školu programiranja Branislav Gavric Programiranje 58 18.7.2009 3:16
Generisanje imena, titula, ideja za RPG pricu... BrunnenG Zanimljive Web lokacije 1 9.5.2009 2:32
Ideja za igru Andross Pravljenje igara 6 16.12.2007 19:34

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:03.