![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#401 |
Banned
Član od: 12.12.2008.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 62 puta na 56 poruka
|
![]()
Ma RTCW ima najjpricu i atmosferu( WWII,Hitler-nemci,okultno,cudovista u oklopima sa macivima,sci-fi, oruzija iz buducnosti, paranormalno,mracna atmosfera), a i Vietkong, kako su te dve igre dobro odradjene , bruka. OK prica nije nesto epic dugacko, ali je dovoljno da stavite obadve igre u hall of fame.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Vietkong?
You serious? |
![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Banned
Član od: 12.12.2008.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 62 puta na 56 poruka
|
![]()
Moras da zastanes i poslusas igru, da se zezas malo a ne samo da trcis napred i resetas vietkongovce, a i DMOM ima dobru atmosferu, tajna je u sitnicama i trigerima u igri. Recimo u DMOM mozes da se sakrijes iza nekog coska i slusas gobline kako se sprdaju medjusobno pricaju neke viceve itd, u ovim igrama imas milion takvih stvari.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Starosedelac
Član od: 20.8.2007.
Zahvalnice: 597
Zahvaljeno 301 puta na 178 poruka
|
![]()
AOM i Titans.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 725
Zahvaljeno 1.285 puta na 984 poruka
|
![]()
Hajde da i ja dam skroman doprinos temi:
Half Life: bez premca najbolja prica ikada ispricana u jednom FPS-u RTCW: prica sasvim dobra i originalna za FPS Star Wars Kotor: Prica je odlicna ali samo ako neko voli Star Wars serijal. ja licno volim SW filmove ali igre mi bas nekako ne leze - kao ni Elder Scrolls serijal... Vampire the masquerade Bloodlines i Redemption: ko voli "vampirsko okruzenje" na konju je ne zbog same price u igrama koja je ok vec zbog celog univerzuma koji je mnogo kompleksniji. Legacy of Kain: apsolutno super prica epskih razmera Gothic, BG: po meni, sve ove igre imaju slicne zaplete s tim sto je Baldur's Gate originalan jer je medju prvima od FRP-a, a Gothic je sa kaznjenickom kolonijom i barijerom apsolutno najoriginalniji rpg tog tipa. Mafia: bez komentara odlicna prica i odlicno izvodjenje The Longest Journey 1 i 2: u prvom delu sigurno najlepsa prica ispricana u jednoj P&C avanturi Culpa Innata: originalna prica na aktuelnu politicku temu sa vrlo dobrom atmosferom Syberia: divna lirska prica o ljubavi i zrtvovanju sa vrlo originalnim scenarijem The Witcher i Neverwinter Nights su takodje igre sa dobrim pricama ali ne i originalnim Deus Ex 1 - verovatno najbolje koncipirana i vodjena prica u jednom FPS-RPG-u Thief 1, 2 odlicna i originalna ideja za igru u prvom licu i prve igre sunjalackog tipa Broken sword serijal: najbolje istorijski potkovana prica u jednom P&C serijalu Gabriel Knight 2 i 3: ko je igrao znace da ceni kvalitet price (imati u vidu kada su igre izasle) Anachronox: najuvrnutija prica u jednom PC RPG-u verujem Sanitarium: bizarna ali dobra prica Nameless One ![]() ![]() Final Fantasy serijal: iako izvorno nije PC igra prica je apsolutno remek delo Homeworld: verovatno najbolja prica epskih razmera u jednoj RTS SF igri. MMORPG igre ne pominjem jer je za uspesno pracenje njihovih prica potrebno bar 300-400 sati igranja sto daleko prevazilazi prosecan (PC) naslov. Poslednja ispravka: Laskaris (28.5.2010 u 15:21) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci: | ||
pentraksil (28.5.2010) |
![]() |
#406 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Banned
Član od: 14.2.2010.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 13 puta na 8 poruka
|
![]()
Mozda ce vam zvucati glupo ali po meni je najbolja prica iz igre,GTA Vice City
Mislim da svi zanju ali evo: Radi se o coveku koji je od zelenasa pozajmio veliu sumu novca,i nije imao odakle da vrati pa se trudi da ih vrati,na svakave nacine,igra omoguava da se radie misije.Oh da da ne zaboravim da je moguce biti taksista,biti vozac ambulatnih kola,biti policajac.Na jednoj od misija upoznaje prijatelja i partera Lensa koji ga kasnije izdaje,i Sa svojim advokatom nastavlja da radi.Postoji bogatas po imenu Diaz i ima veliku kucu koju kasnije (kada ga ubijes) uzimas za sebe.Na kraju kada sve misije predjes i kada sve moguce nekretnine kupis i operes taj novac,dolazi momak od koga si pozajmio pare da ti ih uzme.Novac ti jako brzo nestaje a Sonny pokusava da te ubije.Zapanjen sam siframa koje su vam ponudjene jer je veoma uzak izbor a i ne doprinose mnogo vec se sam moras truditi.Na kraju igre ubijas sonnyja i vracas pare nazad,tako da su svi koji su ti bili prijatelji poginuli osim advokata koji za malo nije dobio infarkt....Ah da svidja mi se i prica iz hitman-a ali ovo poslednjeg...Kao on umire pa su ga opet oziveli,pa opet pokusavaju da ga ubiju,i svidja mi se prica iz Hitmana 2,gde se zaposlio u manastiru pa mu ubijaju svestenika i on ide da se sveti...Na kraju je jako tuzno nalazi svestenika ubija tog lika koji je za sve kriv a svestenik mu polu ziv dajen neku amajlinu koju on na izlazku iz manastira okaci na vrata i kaze nesto u fazonu ‚‚nisam ja za ovo" ...... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Starosedelac
Član od: 7.3.2006.
Zahvalnice: 1.167
Zahvaljeno 647 puta na 285 poruka
|
![]()
Za Vice City nije tacno da su ga svi izdali, samo Lance.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Banned
Član od: 14.2.2010.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 13 puta na 8 poruka
|
![]()
Nisam ni rekao da su ga svi izdali,ali su svi poginuli samo nije onaj spanac i dekica,a ostali su Lace i Kent!I ona dva brata koja su poginula!Znas kada idu da pljackaju postu???
Ah da general je otisao a njegova cerka Mercedes je poginula kada se snimala scena za neki film! i pogledaj malo http://sr.wikipedia.org/sr/GTA_Vice_City Poslednja ispravka: DeCoy (28.5.2010 u 17:24) |
![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Član
Član od: 5.5.2010.
Zahvalnice: 174
Zahvaljeno 193 puta na 124 poruka
|
![]()
Prelazim Witchera po 6 put, i isto uzivam.Prica je odlicna i puna zanimljivih momenata, Geralt nije klasican vitez na belom konju koji spasava svet od zla, vec sve sto radi radi iz licne koristi.Zatim odluka kome se prikljuciti i koga prijatelja izdati,Siegfrieda ili Yaevinna, ili mozda obojicu.Shani ili Triss?.Koga spasiti popa koji prodaje decu salamandri,strazara koji siluje,trgovca koji trguje sa pobunjenicima,bogatasa koji je ubio rodjenog brata radi para ili vesticu koja ih snadbeva otrovima i bavi se vudu magijom.Ovde je siva zona izmedju dobra i zla, ko je vece cudoviste, vampir il ghoul ili covek?.Za sve one koji nisu probali igru neka to urade sto pre, jer na prolece 2011 stize najbolja igra ikad(nadam se) The Witcher 2:Assassin's of Kings.
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Geralt na korisnoj poruci: | ||
GordoN (28.5.2010), Pandemonium (28.5.2010) |
![]() |
#411 |
Veteran
Član od: 10.4.2008.
Zahvalnice: 372
Zahvaljeno 381 puta na 205 poruka
|
![]()
Hvala, Geralt, ja sam nekako toliko bežao od tog Witcher-a, ali posle ovoga ću morati da ga probam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Veteran
|
![]()
Uh ,evo i mene si zainrigirao sad. Ja sam jednom stigao do kraja prvog poglavlja i jednom do kraja drugog, ali spletom okolnosti (dal izgubljeni save ili nedostatak vremena) nisam stigao da zavrsim nijednom. A svidja mi se strasno, samo me mrzi da prelazim po treci put isto tj ,ta prva dva poglavlja...Al eto,podsetio si me da je to dobra igra pa cu uskoro probati i taj treci put da je odigram i zavrsim..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]() Citat:
Pitam se kako li su se samo toga setili!? ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marti Misterija na korisnoj poruci: | ||
RUSuper (31.5.2010) |
![]() |
#414 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
Kad budes nasao makar naznaku da sam ikad negde makar imalo pomenuo da bilo koja RPG igra ima originalnu pricu pitaj me ponovo to iz prethodnog posta, do tada nemoj molim te da impliciras nesto sto niti sam rekao niti sam pomislio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 725
Zahvaljeno 1.285 puta na 984 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Veteran
Član od: 10.4.2008.
Zahvalnice: 372
Zahvaljeno 381 puta na 205 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Član
Član od: 5.5.2010.
Zahvalnice: 174
Zahvaljeno 193 puta na 124 poruka
|
![]()
Meni prica ne mora da bude bas toliko orginalna da bi bila sjajna, vazno je da nema onog "ja sam izabrani koji treba da spasi svet od velikog zla koje ce sve da zavije u tamu, svi me vole i svi mi se dive, jer ja sam veliki heroj bez mane i straha".Danas je veoma tesko napraviti orginalnu pricu, nesto sto vec nije vidjeno.Imamo Mass Effect i Mass Effect 2, vi ste heroj alijanse koji spasava celu galaksiju od drevnog zla, u drugom delu vas ta ista alijansa napusta i vi postajete renegade agenat koji radi za mocnu korporaciju i opet pokusava da zaustavi zlo.Zatim Dragon Age,isto kao mass effect samo u fantasy okruženju.Toliko sto se tice Biowere u poslednjie tri godine.Bethasda dao bog, nikada nije ni imala dobre price u svojim modernim igrama.Vise mi se svidja kada je glavni lik dobro izdefinisan, kada ima svoju proslost, a ne neki bezimeni heroj koga je sudbina odredila da postane heroj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Starosedelac
Član od: 18.1.2008.
Zahvalnice: 524
Zahvaljeno 279 puta na 197 poruka
|
![]()
Nije sve u priči, dobar dio ide u prezentaciju i uvjerljivost. Bethasda je od početka pravila ''orginalne'' priče, odlično zapakirane u detaljno razrađene svjetove koji su te tjerali da ideš dalje. Jednostavno ljudi znaju kako da odrade sve da valja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
igre, prica |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Po kojoj biste igri voleli da se snimi film, i zasto? | Marko_L | Kompjuteri i film | 691 | 6.11.2015 15:17 |
Najbolja atmosfera u igri | tiberije | O igrama uopšte | 159 | 20.10.2013 21:44 |
Najbolja mini igra? | alex92 | Male igre | 56 | 21.2.2009 19:02 |
Najbolja LINUX šminka | JovanK | Slobodni softver | 10 | 18.5.2007 8:45 |