![]() |
![]() |
|
ŠDK - Nosači podataka Saveti u vezi sa kupovinom hard diskova, optičkih uređaja (CD/DVD), flash diskova, floppyja... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#21 | |
Član
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Ponovicu da je moguc pogresan upis podatka na HDD i da nije glupost. Vidim da si ovde nov kao i na benchu ( u sekciji za HDD uredjaje ) pa je dobro da prvo upoznas korisnike citajuci njihove predhodne postove isto tako kao sto sam ja tebe citajuci upoznao. Dakle nema sto je apsolut i da je operisano od gresaka. Cesto na forumima koriste rec "GREMLINI" za ono sto se ne moze objasniti a trebalo bi po svim pravilima da radi onako kako je naznaceno. Na fakultetu sam izucavao predmet KIBERNETIKA ( poglavlje organizacija systema ). System je uredjena celina bio to komp, HDD, graficka kartica... To sam malo uprostio. ![]() Tako da je sve moguce kada se navodi, osim naravno cinjenice da postoji ljudsko neznanje kao limitirajuci faktor. Da li se u nekom slucaju radi o ljudskom neznanju ili Entropiji nekada je tesko dati pravilan odgovor. ![]() Ja se licno trudim kada pisem da to bude iz mog licnog iskustva mada nisam operisan od neznanja kao i svaki zivi covek. Uostalom covek se uci dok je ziv pa opet lud umre. ![]() Dakle nema frke i slobodno komentarisi moje postove kao sto cu i ja komentarisati tvoje ako smatram da je primereno. Pozdrav tebi. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Član
|
![]()
Evo i rezultata za RAID Maxtor 120GB ATA133 + Maxtor 80GB ATA133:
![]() Nemam sliku za Maxtor 80+80 RAID0 ali znam da je kriva citanja pocinjala od 120MB/sec a zavrsavla se istom brzinom. Moze i ovo samo je malo glupo iz dva razloga. Dobijete u malo sporiji RAID i izgubite 40GB. Najgora kombinacija je RAID sa dva HDD-a razlicitih proizvodjaca. Citat:
![]() Pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka
|
![]()
Koliko je Raid 0 brži nego bez Raida?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Član
|
![]()
Teorijski duplo. Prakticno nesto manje od toga, oko 90-95%.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Član
Član od: 25.12.2005.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 12 puta na 7 poruka
|
![]()
Ma ova fora sa dva diska u RAID 0 je sjajana. Bio sam malo skeptik po pitanju da za 100 evra kupujem 160Gb a mogu 1x250 GB ali dobitak u performansama je očigledan! Naročito nakon mog 3,5 god. starog Maxtora od 60 Gb. Kao preporođen. A skoro sam kupio Raptora. Dobro je konsultovati forum pre svake kupovine. THX svima jos jednom.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Novi član
Član od: 30.7.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ako mislish koristit maxtor sa nekom Nforce3 il NForce 4 plocom sto K8N4-E jeste zaboravi , MAXTOR NERADI SA NJIMA il u najboljem slucaju radi jadno
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koji program za nadgledanje instalacije drugih programa? | ZoNi | Aplikativni softver | 10 | 30.12.2007 6:53 |
Koji program??? (CD prezentacije) | U-SERB | Aplikativni softver | 4 | 13.7.2006 1:26 |
Koji player koji se puni preko USB | dodo | Foto i audio/video | 8 | 1.6.2006 21:48 |
Uzeo bih IrDA na USB2.0 - koji je najbolji ??? | Ilic Marko | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 3 | 23.2.2006 19:45 |