![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 22.9.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Da vas uputim u pricu. Ortak je nosio komp kod nekih majstora neznalica koji su mu skoro s*****i komp, posle kada je odneo kod pravog majstora, oni su pomenuli da su mogli da mu ****u plocu tako sto su gurali ram memorije razlicitih frekfrencija i ko zna sta su jos radili. Jos pre toga je imao problem sa pamcenjem podesavanja u BIOS-u, tj. CMOS ne radi. Menjao je bateriju, cistio konektore, ispravljao jer je jedan bio malo iskrivljen i idalje isti problem. Sta moze da bude?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
И ти други што је носио комп код њих нису никакви мајстори, чим кажу да су могли да зезну плочу са меморијама различите фреквенције. Најгоре у том случају што може да се деси је да се комп не пробуди, тј. да не POST-ује. А то се решава вађењем спорне меморије.
То што комп не памти сетовања BIOS-a је изгледа до фаличног CMOS модула на плочи. Једноставно, чип је изгледа отпевао своје. То би можда могло да се среди са EEPROM програматором, уређајем који поседују само бољи и јачи сервиси. Ако је у питању нека старија плоча, највероватније да ће еквиваленту половну наћи за десетак евра, а ту нек' баци, лакше је и брже него да пуца новац на то флешовање. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Je l' mozes da me uputis u pricu kako da reprogramiram cip, imam programator koji mislim da moze da programira taj cip?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.384
Zahvaljeno 3.329 puta na 2.303 poruka
|
![]()
Haha... Ja da ti kažem, nemoj da se igraš sa time sam ako ti je stalo do te ploče...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
@CompMaster
Искрено, никада до сада нисам имао прилике да радим са ЕЕPROM програматорским уређајима, тако да једино што могу да ти кажем је да тражиш неко упутство на нету. У принципу, чип би требало да се постави у тај уређај, да му некако убациш биос за ту плочу и покренеш програмирање. Али како се то конкретно ради, појма немам. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Па скини последњи биос за ту плочу са сајта произвођача, и њега упрограмирај.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa adapterom i baterijom DELL Ispiron 1300 | maximusbrut | Kvarovi | 0 | 12.11.2009 11:15 |
Problem sa Adobe Flash performansama na Windows Vista x64 Home Premium OS-u | VladimirBalt | Kvarovi | 0 | 23.8.2009 0:29 |
Gigabyte NX96T 9600GT, čudan problem | De_Italiano | Grafika | 7 | 19.7.2009 19:31 |
Veliki problem sa RAM memorijom | leka | Kvarovi | 10 | 27.7.2006 10:17 |