PDA

Prikaži potpunu verziju : Pomoć pri deljenju bežičnog interneta

darko31
31.5.2013, 16:12
Pozdrav svima,

imam bežični internet, gde se nakačim na mrežu i unesem username i password pomoću PPPOE konekcije. Znači da bih mogao da koristim internet, kompjuter mora biti upaljen i konektovan, a hteo bih da za to služe dva rutera koja mi leže u ormaru, ne rade ništa, tako da ne moram stalno držati kompjuter upaljen.

Ideja je bila da jedan ruter (Tenda W311R+) bude spojen na tu bežičnu mrežu što koristim i da se ponaša kao most, sa bežične na žičnu vezu. Drugi ruter (TL-WR841ND) bih spojio kablom u prvi, podesio da se konektuje preko PPPOE i delio mrežu sa njega žično i bežično dalje na ostale kompjutere, telefone itd.

Prvi problem na koji sam naišao je sa Tendom, priključio sam antenu, spojio se mrežu, napravio WDS most, i probao sam da se pomoću PPPOE konekcije na kompjuteru spojim na internet, ali iz nekog razloga ne može da se konektuje. Probao sam i žično i bežično da se povežem na mrežu i to je uspelo bez problema, ta mreža na koju je Tenda povezana se uredno pojavila, ali PPPOE konekcija ne može da se konektuje.

Šta radim pogrešno?

soneje
1.6.2013, 20:02
Da li su oba rutera ispravna,ne bih znao sta je problem mozda ti odgovori neko iskusniji.

Nutsbre@ker
1.6.2013, 23:12
Ko je provajder? I koju tacno opremu dobijas? U principu potrebno je da antenu podesis u bridge mode ( najverovatnije je neki Airgrid, ili bullet i sl. ), a da u ruteru kreiras ppoe konekciju ( kako bi ruter dodeljivao sve sto treba racunarima ).

darko31
2.6.2013, 11:25
Da li su oba rutera ispravna,ne bih znao sta je problem mozda ti odgovori neko iskusniji.

Trebalo bi da su oba ispravna.

Ko je provajder? I koju tacno opremu dobijas? U principu potrebno je da antenu podesis u bridge mode ( najverovatnije je neki Airgrid, ili bullet i sl. ), a da u ruteru kreiras ppoe konekciju ( kako bi ruter dodeljivao sve sto treba racunarima ).

Provajder je NSRadioLan, oprema je moja, grid antena sa wireless karticom.

To i hoću da napravim, da Tenda zajedno sa antenom radi u bridge-u, a sa drugim da PPPOE konekciju i deljenje na ostale uređaje. Pre spajanja drugog rutera, prvo sam spojio kompjuter da vidim da li će raditi samo sa Tendom u bridge-u ali iz nekog razloga PPPOE ne može da se konektuje. Ništa, probaću još da čačkam, ali to će morati da sačeka neko vreme, sad sam u stisci sa slobodnim vremenom.

Samo sam hteo da proverim, da ne pravim negde neku očiglednu grešku.