PDA

Prikaži potpunu verziju : Da li neko zna koji je ovo film?


Strane : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11

DavidovicN.S
26.6.2008, 22:53
moguce, moguce, sad jos kad bi se setio imena...

EDIT: Ustvari, ne moguce, nego je sigurno taj.

Martok
26.6.2008, 23:02
Lord of the Flies (http://www.imdb.com/title/tt0100054/) ili Lord of the Flies (http://www.imdb.com/title/tt0057261/) ?

DavidovicN.S
26.6.2008, 23:06
Da! To je Lord Of The Flies (1990). Hvala!

Martok
26.6.2008, 23:22
Gledaj to, sad sam se seto bas dosta detalja a davno sam gledao, znaci ostavlja utisak, dobar je film.

pirossi
26.6.2008, 23:27
1)Radi se o domacem filmu bio je juce na cinemaniji uvece.Stariji je film radi se o nekom liku koji izlazi iz zgrade i svaki put kad izadje neki klinac koji igra tetris mu kad izadje dobacuje P*dercino.Nisam gledao puno,pa ne znam radnju,ali znam da ga na kraju on opauci kad mu treci put to dobaci.To je neki kratkometrazni film
Paket aranžman (1995) (http://www.imdb.com/title/tt0114074/)
omnibus od 3 priče.
opisao si I priču - Mačo trip.

2)Isto stariji domaci film.Radi se o liku koji se uvek nadje na pogrenom mestu u pogresno vreme.Tog lika neki doktor(ne mogu da se setim glumca,ali to je onaj isti sto glumi najmladjeg Topalovica)unajmi da mu ubije zenu.Na kraju se sve iskoplikovalo i glavni lik se upoznaje sa nekim bivsim vojnikom koji stalno slusa ono 200 na sat u krivinu,dok je bezao od doktora kojeg je za*ebo oko ubistva zene.Na kraju taj vojnik zarobi i glavnog lika i doktora i njegovu zenu,i trazi od ljubavnika docine zene da i****** kljuc od nekog sefa.Svega se secam samo naziva filma ne
zvuči šašavo ali isti film - Paket aranžman (1995) (http://www.imdb.com/title/tt0114074/).
samo druga priča - Noć bez sna:)

3)Americki film.Radi se o gangsterima koji drze kockarnice po americi.Mislim da su to dva brata,ne znam kako se zove glavni brat,ali ovaj drugi se zove mislim Niki i on vrsi sve prljave poslove(ubistva,pljacke).Franky koji je bio pomocnik Nikia na kraju ga izdaje i ujedini mnoge mafijase pa sve ove glavne poubijaju.Tog glavnog brata nisu ubili jer su mu postavili bombu u auto koji je imao neku zastitnu plocu.Nikia i njegovog mladjeg brata ubiju gvozdenim bejzbolkama u nekoj pustinji i zakopaju ih zive.Secam se i da su jos jednog mafijasa ubili,u nekoj kuci na vodopadu.Stariji je film

Unapred zahvalan
Casino (1995) (http://www.imdb.com/title/tt0112641/), Martina Skorsezea.
Nikija Santora glumi ona chiu-ua-ua Džoe Peši :D

Sun Tzu
30.6.2008, 23:58
Hmm... Jel' gledao neko juče u otprilike ovo vreme film na Avali? Nisam video kako se zove, grupa mladića i devojaka beži po nekom ostrvu od nekog što ih juri da ih ubije, jer su mu mučili sina koji se onda ubio, ili tako nešto... Ili ako imate nedeljni program pogledajte kako se zvao... :D
Wilderness (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=554512&postcount=3527)...

hristina82
6.7.2008, 20:11
Kao mala sam gledala jedan jako dirljiv film. U nasem prevodu je preveden kao: Obecanje! Ali ja ge nigde ne mogu naci.

E ovako, film je jeko tuzan. Secam se da film pocinje ovako: Otac je sa troje ili cetvoro dece na groblju, oprasta se od supruge i obecava kako ce cuvati decu....U nastavku filma, znam da mu oduzimaju decu i da ih vode u dom i tamo ih bas muce...dalje se ne secam :-(


Hvala unapred!

Hristina

Iris
6.7.2008, 20:23
Zvuči kao da je ovo: A Son's Promise (http://www.imdb.com/title/tt0100660/), iz 1990. godine

dacajak
8.7.2008, 10:17
Kako se zove sledeci film: ne mogu da se setim naslova, a davno sa gledao film ,pa ne mogu da se setim detalja. Radi se o neka dva Britanska klinca (inace je film Britanski), znaci likovi su totalni coole-ri:cool: (tipicno britanski ruzni:Freddy:, jedan je malo puniji sa pegama). Po ceo dan nista ne rade samo miksuju neke pesme:qliranje:, zato sto hoce da postanu DJ-evi. Treba na leto da idu na Ibicu sa roditeljima i tu su videli savrsenu priliku da se ukljuce u svet DJ-eva zato sto tamo ima jedna od najvecih zurki u Evropi (znate i sami). Naravno upoznace nekog DJ-a jako poznatog, htece da mu uvale neke njive kasete, mix-eve, ali bice nekih komplikacija bla bla, uvek bude i ako se ja dobro secam nesto ce da mu se desi (tom DJ-u) ili ce biti sprecen da dodje, tako nesto ili ce im cak igrom slucaja dopustiti da pustaju muziku sa njim(ja mislim da je to negde pred kraj filma). I naravno njima dvojici ce se zivotna zelja ostvariti i pustace njihovu muziku na main stage-u i svi ce da uzivaju (ako se ja dobro secam). I sad ne znam da li je to kraj filma. I ne znam da li su se vratili kuci, da li su imali jos nekih komplikacija, nije vazno valjda je ovo dovoljno da se neko seti? :confused:
Film je iz nekih devedesetih. NJihova neka uzrecica kada vide dobre ribe je bila onako tinejdzerskim mutiranim glasom "Hi ladeas" (Haj lajdas)
Inace film je totalno :cool::rofl:

Toliko :ciao:

DeCoy
8.7.2008, 11:26
Kevin & Perry Go Large (http://www.imdb.com/title/tt0205177/)

Gledao sam film, ali ni ja se nisam mogao setiti naslova...ne znam zašto malo više ne koristite Google...ukucao sam...

british movie kids dj ibiza parents

i kao prvi hit je bio ovaj film...

pyost
10.7.2008, 22:03
Ovo ne bih bas definisao kao film, ali nije ni dokumentarac... U pitanju je "film" u kojoj je prikazan dogadjaj koji se stalno ponavlja, ali uvek na drugaciji nacin (kao epizoda Zone Sumraka u kome se glavnom liku stalno ponavlja period od 13 do 14 casova :D) - lik putuje negde avionom (London - NY, lupam), i svaki put se desi neka katastrofa (ne mogu da se setim sta je tacno u pitanju, ali recimo da ima veze sa nuklearnim necim...). Jako mi se svideo taj pristup, a kako nisam gledao od samog pocetka, zanima me da li neko zna kako se zove ovaj film :)

HaveBreak
10.7.2008, 22:06
To je prikazivano na Exploreru,mislim da to nije film,to je nesto kao mini dokumentarac.Ni nema kao neki specifican naziv,nikad nisam ni video naziv uvek je pocinjala direktna radnja

dacajak
10.7.2008, 22:25
To je taj film, hvala ti puno. Gledam na youtube-u extra je.

Samo ne razumem o kakvom dokumentarcu pricate?!
Ali OK, hvala ti

zone2403
11.7.2008, 1:18
Mislim da se zove nesto kao smak sveta, ili sudnji dan. U pitanju su cetiri price sa razlicitim scenariom za globalnu katastrofu, udar komete, ogroman cunami, pandemija smrtonosnog virusa i na kraju naucni eksperiment koji slucajno stvara crnu rupu i unistava celu planetu. Emitovan je ili na Exploreru ili na Discoveryu a i B92 ga je prikazala kod nas.

dzonihsv
11.7.2008, 2:42
Ovo ne bih bas definisao kao film, ali nije ni dokumentarac... U pitanju je "film" u kojoj je prikazan dogadjaj koji se stalno ponavlja, ali uvek na drugaciji nacin (kao epizoda Zone Sumraka u kome se glavnom liku stalno ponavlja period od 13 do 14 casova :D) - lik putuje negde avionom (London - NY, lupam), i svaki put se desi neka katastrofa (ne mogu da se setim sta je tacno u pitanju, ali recimo da ima veze sa nuklearnim necim...). Jako mi se svideo taj pristup, a kako nisam gledao od samog pocetka, zanima me da li neko zna kako se zove ovaj film :)

Gledao sam , mocna stvar. Stvarno zanimljivo. To se zove End Day. Uradjen je na foru dokumentarca.

End Day. Program investigates five possible scenarios of apocalypse, which have all been predicted by scientists, and uses stunning special effects to dramatise what each scenario would mean for civilisation. In the scenarios a mega-tsunami (tidal wave) strikes New York; volcanic explosion hits the state of Wyoming; a dead comet annihilates Berlin; Britain falls victim to a deadly virus; and finally, in an attempt to recreate a black hole, scientists destroy the Earth. How do you want your day to end?

pyost
11.7.2008, 13:38
Da, bas to je u pitanju, hvala! :D

Mario Pavićević
11.7.2008, 13:42
U tom filmu ina neki Philips-ov digitalni casovnik koji ima jako kul izgled i pozadnisko osvetljenje secam se da sam razmisljao kako bi mi se dobro uklopio uz monitor:)

dzonihsv
11.7.2008, 14:26
U tom filmu ina neki Philips-ov digitalni casovnik koji ima jako kul izgled i pozadnisko osvetljenje secam se da sam razmisljao kako bi mi se dobro uklopio uz monitor:)

To je onaj kad se budi onaj lik ???
Jeste dobar . I ja sam nesto slicno razmisljao... ;)

bojanh
15.7.2008, 11:47
poz svima:)

e ovako,pre jedno 3,4 godine sam gledao neki bolestan horor pa da pokusam opisati otprilike

koliko se secam radnja filma se odvija na nekoj farmi,gde zivi jedna porodica.
sad posto nisam gledao film od pocetka nego tek pri kraju,znam da na tu farmu dolazi neki manijak i secam se ove scene:zena uzela telefon da nazove policiju a taj manijak valjda uzme neki noz,sataru ili sta vec,i odsece joj sake i onda baci telefon pred nju,jedino mi ta bolesna scena ostala u glavi:(

ako neko zna otprilike koji je to film,neka mi pomogne,hteo bih da ga odgledam celog

Ilija-sax
15.7.2008, 13:41
Da li neko zna kako se zove film u kojem neki likovi u avionu prolaze kroz auroru borealis i vracaju se u proslost gde nema nikoga i nista ne radi? Pojavljuje se neka slepa devojcica i neki ludi lik.

branko999999999
15.7.2008, 15:28
Da li neko zna kako se zove film u kojem neki likovi u avionu prolaze kroz auroru borealis i vracaju se u proslost gde nema nikoga i nista ne radi? Pojavljuje se neka slepa devojcica i neki ludi lik.
The Langoliers '95.
http://www.imdb.com/title/tt0112040/

Crusader88
15.7.2008, 17:39
u pitanju je mafijaski film cini me se 30-te godine- u americi.
pojavljuje se 1 lik kaze da je neki izresetani mafijas sa 20 metka koji je to proziveo ali u stvari mu je ukrao identitet. znam da je jevrej i ima njegova majka valjda radnju ima i sestru u koju se zaljubljuje njegov partner mafijas koji se posle postaje jevrej da se ozeni njome. i da znam da posle vencanja glavni lik i partner idu da opljackaju nesto kao poklnon za mladozenju ali na kraju gine mladozenja i zet ga dovodi mrtvog na slavlje pose vencanja. nadam se da je dovoljno.:ciao:

Milan Maunic
19.7.2008, 13:36
The Langoliers.
Extra film. Tek neki dan sam uspeo da dodjem do njega posle mnogo godina trazenja.

MiDa
19.7.2008, 21:53
Ovo kuca moj drug:
Film se desava u alternativnoj noci izmedju 1999 i 2000 god (pa verujem da je tada i izasao), u americi je trend neki aparat koji ubacuje podatke sa diskova direktno svest coveku (stavlja se na glavu). Na ulicama haraju likovi koji prodaju diskove sa seksualnim sadrzajem za taj aparat (ilegala, neo pimpovi). Na jednom od diskova se vidi smrt devojke i glavni lik je optuzen.

DeCoy
19.7.2008, 22:09
Strange Days (http://www.imdb.com/title/tt0114558/), odnosno Čudni Dani, mislim da je to...

Wolverine
19.7.2008, 22:21
Strange Days (http://www.imdb.com/title/tt0114558/), odnosno Čudni Dani, mislim da je to...

Ne postoji bolji film sa slicnom tematikom, sa kraja minulog milenijuma...

MiDa
20.7.2008, 3:08
To je taj film. Drugar vam je zahvalan. :)

GordoN
24.7.2008, 21:54
Ja imam malo drugacije pitanje, ne znam da li je ovo tema u kojoj mogu da pitam..

Zanima me ima li nekih emisija ili dokumentarnih filmova koje obradjuju big bang ,galaksije ,solarni sistem ,planete ,svemir - kako je sve to nastalo itd

Nadam se da razumeta sta sam hteo da kazem

zoran845
24.7.2008, 23:31
... ima li nekih emisija ili dokumentarnih filmova koje obradjuju big bang ,galaksije ,solarni sistem ,planete ,svemir - kako je sve to nastalo itd...Kako da nema, a krem kremova je serija (kao i istoimena knjiga) "Cosmos: A Personal Voyag (http://en.wikipedia.org/wiki/Cosmos:_A_Personal_Voyage)e" Karla Sejgana (Carl Sagan (http://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Sagan)).:)

To niko ne bi smeo da propusti, pa sve i da ga uopšte ne interesuje Vaseljena.

Sun Tzu
24.7.2008, 23:31
Zanima me ima li nekih emisija ili dokumentarnih filmova koje obradjuju big bang ,galaksije ,solarni sistem ,planete ,svemir - kako je sve to nastalo itd Nadam se da razumeta sta sam hteo da kazemImaš sigurno gomilu takvih emisija; skoro svaki naučno/obrazovani kanal emituje ili je emitovao nekad emisije takvog tipa. ;)

GordoN
24.7.2008, 23:37
Pa da , sigurno je da ima ,sinoc sam ukucao big bang u wikipediji ,i sledeca 2 sata je krenula lancana reakcija ,nisam mogao da se nacitam. Samo sto mi je malo tesko da citam na ekranu ,a pogotovo na engleskom pa zato pitam! Knjiga je cak i bolje resenje, potrazicu je. Hvala vam obojici na odgovorima

zone2403
25.7.2008, 0:25
Ja imam malo drugacije pitanje, ne znam da li je ovo tema u kojoj mogu da pitam..

Zanima me ima li nekih emisija ili dokumentarnih filmova koje obradjuju big bang ,galaksije ,solarni sistem ,planete ,svemir - kako je sve to nastalo itd

Nadam se da razumeta sta sam hteo da kazem
Emisija Horyzon povremeno se bavi ovakvim temama.

next
25.7.2008, 0:52
Pa da , sigurno je da ima ,sinoc sam ukucao big bang u wikipediji ,i sledeca 2 sata je krenula lancana reakcija ,nisam mogao da se nacitam. Samo sto mi je malo tesko da citam na ekranu ,a pogotovo na engleskom pa zato pitam! Knjiga je cak i bolje resenje, potrazicu je. Hvala vam obojici na odgovorima

heheheheh
Ja sam pisao seminarski iz astronomije na temu " Big Bang " -a ...
Mogu to da ti poshaljem....;) :D

Stiven Vajnberg - " Prva 3 minuta "

Mislim da ce ti ta knjiga biti dovoljna da saznash sve shto te zanima, naravno morash da imash neko onovno predznanje o chesticama, jer se prvi trenutci Velikog praska upravo od toga sastoje, formiranje,interakcija,anihilacija itd... chestica....

A ako hocesh josh neshto da prochitash imash i :

Stiven Hoking - " Kratka povest vremena " i

Pol Dejvis - " Poslednja 3 minuta "

A mogao bi i jednu nauchno-popularnu knnjigu Stivena Hokinga - "Kosmos u Orahovoj ljusci ", u njoj imash o svemu - shvatanje Svemira, crne rupe, veliki prasak, buducnost Svemira i josh mnogo toga...

Nadam se da sam pomogao...

bojanh
25.7.2008, 15:50
ovako,opisacu nekoliko scena.
film je kao neki horor,u filmu kad se uslika slika fotoaparatom uvek se na slici vidi kao neki duh,ali bude izmrljano.
ima neki rodjendan sto ga slavi klinac,i jedna zena se popne na vrh goleme kuce,a kuca je kao neki praistorijski dvorac,i uzme kanap,zaveze oko vrata i pre nego sto skoci,kaze "<ime slavljenika> ovo je za tebe" i zatim skoci

u tom filmu taj mali decko kome je rodjus je zapravo neki demon koji pogledom naredjuje odraslim osobama da se ubiju,i kad to sazna jedan svecenik on dolazi kod njegovog oca da se nadju na sastanku i da se dogovore da ubiju tog demona u njemu.
zatim jedva nekako otac tog deteta odlazi da se nadje sa svecenikom dok pada kisa,i zatim kad se zavrsio razgovor,svecenik se vraca u crkvu,a i taman sto je stao ispred vrata crkve,udara grom u neku stanglu gore na crkvi,i to pada i probada cvecenika pravac kroz telo.
valjda ce ovo biti dosta da neko kaze koji je film,znam samo da glumi ako se ne varam Brad Pitt ali ne znam naziv filma,i nisam 100% siguran da glumi on.

zoran845
25.7.2008, 15:54
... ima neki rodjendan sto ga slavi klinac, i jedna zena se popne na vrh goleme kuce, a kuca je kao neki praistorijski dvorac, i uzme kanap, zaveze oko vrata i pre nego sto skoci kaze "<ime slavljenika> ovo je za tebe" i zatim skoci...Ime slavljenika je Demijan. U pitanju je "Predskazanje" (The Omen (http://www.imdb.com/title/tt0075005/)).

23192 23194

Bred Pit se tad igrao u pesku. ;)

bojanh
25.7.2008, 16:03
sad sam ubacio dvd pre 5 minuta i setio se da je to taj film,ali nisam mislio na originalan nego na remake tog filma,gde glumi ona plavusa i onaj lik iz vriska,nebitno,uglavnom saznao sam koji je film pre nego sto si odgovorio,ali za trud svejedno hvala.

Acid
26.7.2008, 20:32
Film je stari, crno beli, gledao sam ga kao klinac, ali ga pamtim... Covek, ubica, na vrlo sofisticaran nacin ubija svoje najblize ukucane. Pre ubistva odlazi preko granice, koja je vrlo blizu, preko nekog jezera. Nocu se vraca roneci jezerom sa maskom, ulazi u kucu i sobu u kojoj je zrtva potpuno izoluje (vazdusno) tako sto vrata i prozore izlepi trakama. Zatim stavlja masku, pusta plin i sakriva se u tajnu prostoriju ispod sobe u koju ulazi kroz mala tajna vratanca u podu... Kad guzva prodje, iskrada se odatle, vraca se jezerom preko granice, da bi se sutradan vratio iz inostranstava sa uredno pecatiranim pasosem - sa idealnim alibijem. Dolijao je tako, sto je neko, nakon jednog ubistva pomerio orman i blokirao tajna vratanca u podu...
Da li je nekom ovo poznato??? Filmofili, pomagajte!!!

breeder
2.8.2008, 13:23
poz

u pitanju je episoda neke serije.

Mozda je Twilight Zone,mozda i nije.

Neznam bas pocetak(jer verovatno nisam bas uhvatio pocetak).

Radnja je ustvari da je neki covek(mislim da celav) upao u vremenski "loop",tj odredjeno vreme od recimo 1 h se stalno vrti u krug.

On se pojavi na sred ulice i kad prodje tih sat vremena ponovo se pojavi tu i ponovo je isto vreme,isti ljudi,sve je isto.

Razne stvari radi,i na kraju dolazi kod nekog naucnika koji je proucavao vreme i to stalno "ponavljanje",i on mu valjda kaze nesto u smislu "da je verovatnoca veoma mala da se prekine to ponavljanje i vrati vreme na stari kolosek"

poz

naso sam u pitanju je film 12:01 PM (1990 film) :)

Ketchua
2.8.2008, 14:17
^ ako se ja dobro secam, bila je i jedna takva epizoda u Twilight Zone-u...:)

zone2403
3.8.2008, 1:00
Nije, 12:01 je nesto kao rom. komedija sa primesama sf-a, koja se doduse drzi te radnje, ali glavni lik ovde uporno pokusava da spase naucnicu u koju je zaljubljen, a razlog za ponavljanje vremena je ukljucivanje akceleratora cestica (ili nesto sl.) sto izaziva taj efekat. Ovo sto si ti opisao jeste iz jedne od epizoda ''Zone Sumraka'' koja je emitovana tokom 80-ih, kao sto je Ketchua rekao.

gorillaz23
4.8.2008, 23:02
Nije, 12:01 je nesto kao rom. komedija sa primesama sf-a, koja se doduse drzi te radnje, ali glavni lik ovde uporno pokusava da spase naucnicu u koju je zaljubljen, a razlog za ponavljanje vremena je ukljucivanje akceleratora cestica (ili nesto sl.) sto izaziva taj efekat. Ovo sto si ti opisao jeste iz jedne od epizoda ''Zone Sumraka'' koja je emitovana tokom 80-ih, kao sto je Ketchua rekao.

Da nije Dan Mrmota (http://www.imdb.com/title/tt0107048/)?

zone2403
5.8.2008, 1:26
Da nije Dan Mrmota (http://www.imdb.com/title/tt0107048/)?
Ne, dan mrmota je isto komedija sa J. Belusijem i E. Mekdauel, isto se ponavlja dan, ali ovo sto je breeder spomenuo je mnogo mracnije, blize hororu. Ako se dobro secam na pocetku taj lik se ubija posto je vec n puta preziveo taj isti dan.

Ketchua
5.8.2008, 10:15
sa J. Belusijem

sa B.Murrayem...:)

dzambo
5.8.2008, 23:36
Setih se jednog filma koji sam voleo kao mali. Tematika je kao neki S&F, horor.

U nekoj labaratoriji, ko zna gde, vrsen je eksperiment... Covek koji je vrsio na experimentu dogodila mu se nesreca i pretvorio se u kao neku vrstu polu coveka polu drvo... Pobegao je u mocvaru gde je nastavio da se krije... Zatim tu se pojavljuje jos jedno cudoviste, koje podseca na vukodlaka, koji zeli da ubije ovog coveka-drvo...
Ima i jedna scena kada mu vukodlak odseca ruku sa macem, pa mu posle na suncu zaraste..

Bas davno bese. Zato sam ovako i bezveze opisao. Ali mislim da ako je neko gledao i seca se imena da ce mu biti ovo dosta da se seti. Film nije izasao pre 1990 ili tu oko 1990.

Ketchua
5.8.2008, 23:42
stvar iz mocvare?:)

branko999999999
5.8.2008, 23:43
@dzambo
da nije Swamp Thing :
http://www.imdb.com/title/tt0084745/
ili The Return Of Swamp Thing :
http://www.imdb.com/title/tt0098193/

.

dzambo
5.8.2008, 23:51
Branko, izgleda da je to :). Thx. Nisam ni znao da je bio izasao drugi deo.

Ketchua
5.8.2008, 23:54
sta sam ja rekao? mada mislim da je crtac mnoooogo bolji...stripskija je atmosfera...

branko999999999
5.8.2008, 23:59
Citao sam ranije strip i gledao sam prvi deo filma ali pre 15 godina pa se na nista ne secam...

Ketchua
6.8.2008, 0:22
potrazi crtac... verujem ce biti pleasant surprise...:)

Nash Knight
6.8.2008, 0:55
Ako ce te vec da se zamlacujete Swamp Thing-om, potrazite strip Alana Moora, dobio je silne nagrada a nije ni losh :)

Iris
6.8.2008, 0:58
OK, we got it, vratimo se molim na filmove :Freddy:


(Tema o stripovima (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=4207&page=13) se nalazi u Brbljaonici...)

zone2403
6.8.2008, 3:01
sa B.Murrayem...:)
U pravu si, moja greska, ponekad ih brkam! :)

Mil00rad
19.8.2008, 12:36
Ne mogu da se setim kako se zove jedna bosanska drama a baš se pre koji dan vrtela na FOX-u...:icon_scraGlavni lik je taxista u nekom Renou kojeg su mu kasnije na kratko ukrali sa sve detetom u njemu.Majka tog deteta,Azra se j**ala sa nekim drugim jer je kasnije taj lik saznao da nikad nije mogao imati dete.To se desilo na kraju pregleda zbog nesporazuma u bolnici oko deteta neke ribe koju je on samo prevezao.Pored tih muka za vratom mu je i jedna seljačina Sejo koja ne izlazi iz Mercedesa i stalno ga ganja i ucenjuje zbog jednog običnog odela što mu je taxista ostao dužan.Da bi izmirio dug morao da da preko hrvatske granice pretera 10kg droge za jednog mafijaša kojeg je Sejo predstavio kao"sportistu".Pre toga je taj taxista vozio neke Japance i pokazivao im olimpijsku bob stazu,valjda u Sarajevu(znam da je Olimpijada bila '84 u Bosni ali gde tačno-pojma nemam)zajedno sa znakom te fešte uz reči:"That's a symbol of better times..."
http://www.crwflags.com/fotw/images/b/ba@zoi84.gif

Iris
19.8.2008, 12:43
(znam da je Olimpijada bila '84 u Bosni ali gde tačno-pojma nemam)[/I]
http://www.crwflags.com/fotw/images/b/ba@zoi84.gif

Piše ti na simbolu, zar ne? Sarajevo! Olimpijske discipline su se održavale na planinama u neposrednoj blizini grada - na Jahorini, Bjelašnici, Igmanu... Opšta kultura, Milorade! :dedica:

Mil00rad
19.8.2008, 15:48
Piše ti na simbolu, zar ne? Sarajevo! Olimpijske discipline su se održavale na planinama u neposrednoj blizini grada - na Jahorini, Bjelašnici, Igmanu... Opšta kultura, Milorade! :dedica:
Ovo je to što nisam znao,bilo mi je nelogično da je fešta baš u Sarajevu.Nego...Znaš li ti koji je ono film iznad?:D

Len0
19.8.2008, 16:35
^ Film se zove "Teško je biti fin".

Ketchua
13.9.2008, 0:51
da li neko zna kako se zove film sa Meryl Streep u kome ona igra radnicu u nekoj fabrici, u kojoj ljudi naprasno pocinju da se razboljevaju (a i ona medju njima), a sefovi ne preduzimaju nista povodom toga? Ona se kasnije obrati stampi, pa sefevi pokusavaju da joj smeste saobracajnu nesrecu... malo konfuzno, ali :kreza:...

Iris
13.9.2008, 0:53
Silkwood (http://www.imdb.com/title/tt0086312/)?

Maverick
17.9.2008, 0:13
Pre dve godine na cinemanii u onom njihovom delu o najavama i trailerima filmova, bila je najava za neki film, trebalo je da se pojavi 2007 mislim, radi se o SF Fantasy ili tako nešto, u današnje vreme, nekoliko braća koje imaju natprirodne moći, studiraju fax, zezaju sve oko sebe, dok se ne pojavi neki davno izgubljeni brat, očigledno negativac sa kojim počinju muke. Sećam se scene kada voze auto, prođu pored nekoga, slete, navodno sa litice, taj neko se istraumira, a oni barabe iskoriste te moći i polete sa autom preko njega. E sad nije da mi je o glavu za film, nego više me nervira što ne mogu da ga nađem ni na IMDB-u ni nigde... Pa ako neko zna...

GordoN
17.9.2008, 8:35
The Covenant (http://www.imdb.com/title/tt0475944/)

Martok
17.9.2008, 23:36
U pitanju je Ruski, verovatno stariji film i trebalo bi da je relativno poznat. Ukratko, koliko se secam, radnja se vrti oko momka koji se prihvatio posla da napravi crkveno zvono a bas i ne zna kako se to radi, a ako zvono ne bude bilo OK njemu leti glava. Zna li neko na sta mislim?

zoran845
17.9.2008, 23:39
To je iz čuvenog filma "Andrej Rubljov (http://www.imdb.com/title/tt0060107/)".

http://www.mirroredmind.com/blog/Andrey_Rublyov/Andrey%20Rublyov13.jpg

Martok
17.9.2008, 23:43
To je iz čuvenog filma "Andrej Rubljov (http://www.imdb.com/title/tt0060107/)".

Koji sam pacijent :boodala: evo sada ga nadjoh medju diskovima odavno spremljenog za gledanje ...

BrutaLiS
19.9.2008, 23:38
Hmm, ovako, gledao sam ga pre mozda godinu, godinu ipo, pocinje tako sto se neki trojica klinaca crnaca druze i pocinju da diluju kokain cini mi se, kako rastu sve vise ide posao, na kraju njih trojica postaju glavni tako nesto al uvek imaju nekih problema, jedan je dosta debeo i u jednom delu filma ubice ga njegov cale, ima dugu cupavu kosu(njegov cale). Usao mu je u stan napravio se da mu je lose i ovaj otisao da mu donese casu vode i ovaj ga ubije. Posle su se osvetili tj glavni glumac je jedini preziveo. Takodje glavni glumac ima sestru pa se navukla na kokain i onda ga ej cale napadao da prekine jer ce unistiti i svoju porodicu, i sestru je jednom sreo na ulici i ona mu je nudila svakakve usluge samo da joj da malo belog za dz... nadam se da ce neko skontati ...

bujo
20.9.2008, 18:30
Film je kod nas preveden (koliko se secam) kao "zurka na plazi", i radi se o nekom klincu kome se prividja duh pokojne porno zvezde.
On pokusava da nadje devojku,a duh mu kao u tome pomaze.
Znam da je objasnjenje vrlo opsezno :D,ali samo toga se (kroz maglu) mogu setiti.
Pokusavam da iskopam engleski naziv,ali nikako mi ne uspeva.
Mislio sam da je Beach House (1982) (http://www.imdb.com/title/tt0078834/),zato sto klinac zivi u nekoj stracari na plazi ili vec negde :confused:
Ali se nigde u opisu nespominje duh od porno glumice,pa kontam da nije to to.
Ima li neko ideju ???

next
20.9.2008, 19:03
Dakle ovako....
Stari Rim.Neki reklo bi se agent u to vreme dobija zadatak da za odredjenu sumu nadje nekog,usput neko mu je neku uslugu platio tako shto mu je umesto para dao nekog roba koji je najbolji borac i sve ribe u RImu se pale na njega,i ma i neku pomocnicu i oni se tako jure po Rimu...

Znam da je ovo shto sam napisao mnogo konfuzno,all 'jbg....Kad sam morao da zurim i uhvatio sam samo par scena i to josh pre 2 meseca....Nadam se da ce neko i iz ovoga uspeti da vidi o chemu se radi...

BrutaLiS
20.9.2008, 20:25
Hmm, ovako, gledao sam ga pre mozda godinu, godinu ipo, pocinje tako sto se neki trojica klinaca crnaca druze i pocinju da diluju kokain cini mi se, kako rastu sve vise ide posao, na kraju njih trojica postaju glavni tako nesto al uvek imaju nekih problema, jedan je dosta debeo i u jednom delu filma ubice ga njegov cale, ima dugu cupavu kosu(njegov cale). Usao mu je u stan napravio se da mu je lose i ovaj otisao da mu donese casu vode i ovaj ga ubije. Posle su se osvetili tj glavni glumac je jedini preziveo. Takodje glavni glumac ima sestru pa se navukla na kokain i onda ga ej cale napadao da prekine jer ce unistiti i svoju porodicu, i sestru je jednom sreo na ulici i ona mu je nudila svakakve usluge samo da joj da malo belog za dz... nadam se da ce neko skontati ...

Posto niko nije znao, otisao sam na www.rtl.hr i caprkao po arhivi i posle 25min trazenja nasao. zove se put do pakla, tj tako je preveden, eng. je blue hill avenue, evo neki trailer http://www.youtube.com/watch?v=4Ue1JG-3tro

Gordon Freeman
20.9.2008, 23:03
Dakle ovako....
Stari Rim.Neki reklo bi se agent u to vreme dobija zadatak da za odredjenu sumu nadje nekog,usput neko mu je neku uslugu platio tako shto mu je umesto para dao nekog roba koji je najbolji borac i sve ribe u RImu se pale na njega,i ma i neku pomocnicu i oni se tako jure po Rimu...

Znam da je ovo shto sam napisao mnogo konfuzno,all 'jbg....Kad sam morao da zurim i uhvatio sam samo par scena i to josh pre 2 meseca....Nadam se da ce neko i iz ovoga uspeti da vidi o chemu se radi...

Cekaj da taj glavni lik nije neki detektiv ,a gladijator na koga se pale sve ribe plav dzin i on radi neki poso za neku zenu on nekog senatora ,zadatak je da nadje njenog brata ,koji ispadne mrtav na kraju????? pa posle neki levi rasplet sa imperatorom i td.????
Malo je stariji film i ide na komediju?

next
21.9.2008, 2:26
Cekaj da taj glavni lik nije neki detektiv ,a gladijator na koga se pale sve ribe plav dzin i on radi neki poso za neku zenu on nekog senatora ,zadatak je da nadje njenog brata ,koji ispadne mrtav na kraju????? pa posle neki levi rasplet sa imperatorom i td.????
Malo je stariji film i ide na komediju?

Eeeeee, bash to!!

Znash li mozda kako se zove???Delovao mi je kao dobra popodnevna zabava,al' jbg uhvatih samo 10tak - 15tak minuta filma....

P.S. Nisi bash morao da mi kazesh za rasplet i ostalo...;)

Gordon Freeman
21.9.2008, 15:27
Eeeeee, bash to!!

Znash li mozda kako se zove???Delovao mi je kao dobra popodnevna zabava,al' jbg uhvatih samo 10tak - 15tak minuta filma....

P.S. Nisi bash morao da mi kazesh za rasplet i ostalo...;)

Mislim da sam gledao dobar deo filma , prilicno sam siguran da sam zapamtio ime ali nema sile da se setim ... dobar opusten filmcic ... da se ne secas na kom je kanalu bio mozda kopamo po arhivi letos je bio i to pocetnom jula mislim!:D

Ajd da zamolim Iris il nekog drugom moda da srede to ,stave u tag il sta vec:)

Iris
21.9.2008, 16:44
A ti se seti pa sam stavi spoiler tag sledeći put kad nešto postuješ, jer zato opcija i postoji :dedica:

Gordon Freeman
21.9.2008, 16:59
Sry ,zaleteo se bio....:o

next
21.9.2008, 17:21
Mislim da sam gledao dobar deo filma , prilicno sam siguran da sam zapamtio ime ali nema sile da se setim ... dobar opusten filmcic ... da se ne secas na kom je kanalu bio mozda kopamo po arhivi letos je bio i to pocetnom jula mislim!:D

Ajd da zamolim Iris il nekog drugom moda da srede to ,stave u tag il sta vec:)

Bio je na b92, da letos tako neshto pochetkom jula, cchini mi se da sam zurio na upis za fax pa zato nisam gledao...

Gordon Freeman
21.9.2008, 18:09
Bio je na b92, da letos tako neshto pochetkom jula, cchini mi se da sam zurio na upis za fax pa zato nisam gledao...

Tesko da cemo kopanjem po sajtu bilo sta naci :(

BrainDamage
25.9.2008, 19:00
Pozdrav od novog clana !
Znaci , film je ja mislim negde iz 90' . Komedija po zanru . Glavna stvar koju sam zapamtio je da je glavni lik na pocetku filma zgoljavko , streber ( znate onaj tipicni klise sa naocarima :) ) ... nesto se tu zbiva i on preko noci pocinje da se menja. dobija misice , raste u visinu , raste mu polni organ .. :kreza: i postaje najpopularniji muskarac .. i secam se scene, seta plazom i sve devojke gledaju u njega ... jako dobra komedija... :)
P.s to mi je film iz detinjstva , i bas bih voleo da cujem ako neko ima neku ideju ...

nikos
25.9.2008, 19:57
Jedno pitanje za ostale filmofile, drug me smara vec neko vreme sa filmom koji je akcija relativno noviji, lik pripadnik svoje rase bezi dok ga drugi love, film je skuplji po produkciji kaze efekti su skroz ok. Tip bezi kroz neku skikaru ili neki tropski predeo valjda i kad pobegne nailazi na brdo leseva prethodnih begunaca, bio bih jako zahvalan kad bi neko rekao naslov posto neznam kako da trazim na googlu i sl.

Gordon Freeman
25.9.2008, 20:08
Jedno pitanje za ostale filmofile, drug me smara vec neko vreme sa filmom koji je akcija relativno noviji, lik pripadnik svoje rase bezi dok ga drugi love, film je skuplji po produkciji kaze efekti su skroz ok. Tip bezi kroz neku skikaru ili neki tropski predeo valjda i kad pobegne nailazi na brdo leseva prethodnih begunaca, bio bih jako zahvalan kad bi neko rekao naslov posto neznam kako da trazim na googlu i sl.

Ako je to sa majama inkama i sl ,to je verovatno apokalipto;)

steve89
25.9.2008, 21:19
Jeste apocalypto... :)

http://www.imdb.com/title/tt0472043/

bujo
26.9.2008, 18:47
Pozdrav od novog clana !
Znaci , film je ja mislim negde iz 90' . Komedija po zanru . Glavna stvar koju sam zapamtio je da je glavni lik na pocetku filma zgoljavko , streber ( znate onaj tipicni klise sa naocarima :) ) ... nesto se tu zbiva i on preko noci pocinje da se menja. dobija misice , raste u visinu , raste mu polni organ .. :kreza: i postaje najpopularniji muskarac .. i secam se scene, seta plazom i sve devojke gledaju u njega ... jako dobra komedija... :)
P.s to mi je film iz detinjstva , i bas bih voleo da cujem ako neko ima neku ideju ...

Da nije mozda Hunk (1987) (http://www.imdb.com/title/tt0093231/)
Ima nekoliko isecaka iz filma na YouTube.
Samo potrazi Hunk Golden...

Jamiroquai
4.11.2008, 22:44
Bio je večeras na TV1000 ako se ne varam...Mladi advokat valjda saznaje da mu je deda na robiji zbog podmićivanja eksploziva nekim jevrejskim porodicama ili kako već, pa pokušava da ga spasi od gasne komore :)

Da li neko zna o čemu je reč ?

zoran845
4.11.2008, 23:13
"The Chamber (http://www.imdb.com/title/tt0115862/)"?

The search powered by Google (http://www.google.com/search?hl=en&as_q=young+lawyer+grandfather+gas+chamber+film&as_epq=&as_oq=&as_eq=&num=10&lr=&as_filetype=&ft=i&as_sitesearch=&as_qdr=all&as_rights=&as_occt=any&cr=&as_nlo=&as_nhi=&safe=images). :D

Shadowfax
5.11.2008, 0:09
Da, to je taj. Na TV1000 preveden kao Osudjen (ik) , ako se ne varam.

dacajak
8.11.2008, 20:12
@Naslov
u nekoj americkoj pustinji (Nevada, New Mexico, Arizona; tu negde) neki ljudi su prolazili autobusom (ako se dobro secam izgleda onako zut kao oni skolsi autobusi), ne znam gde su isli i sta su radili tamo, trailer filma sam video na TV-u jedno 20 sec. pred kraj i samo sam toliko uspeo da upamtim!! Ja mislim da je iz 2006, 5 ne znam tacno i kljusna stvar je to sto ih jeno cudoviste ja mislim da je letelo - ih je posmatralo (neznam mozda je imao neku vrstu inteligencije ili ih je samo zivotinjskim instinktom proganjao) ja mislim da im se u nekom trenutku-cima srusavao na autobus ili sta je vec. Uglavnom grupa ljudi bog zna gde, sami sa cudovistem (stvorenjem) koje ih posmatra jedno vreme i onda ono klasicno attack, panika, herojstvo itd. Jako se malo secam, ali ako je neko gledao neka mi kaze koji film je u pitanju?
Hvala

Ketchua
8.11.2008, 20:36
Ja mislim da je neki od Jeepers Creepers-a...tipujem na dvojku...a povodom tog filma mogu samo da kazem: "Frensise Forde, sram te izeo!":)

jelenamm
9.11.2008, 12:16
Ja mislim da je neki od Jeepers Creepers-a...tipujem na dvojku...a povodom tog filma mogu samo da kazem: "Frensise Forde, sram te izeo!":)

Slozila bih se sa tim. 95% sanse da jeste Jeepers Creepers.

Milos Darmanovic
25.11.2008, 14:12
Komedija 2005-6 odprilike. Tri lika idu na svadbu bivse djevojke jednog od njih. Tu se desavaju razne peripetije. Jedanog od njih mijesaju sa popularnim manekenom. Drugi se opet smuva sa bivsom i unistava vjencanje, za treceg se ne mogu sjetiti sta radi. Pokusao sam da se sjetim makar imena glumaca pa bih tako lako nasao koji je film u pitanju ali sile nema da to mogu.

Martok
25.11.2008, 16:35
Wedding Crashers (2005)

Milos Darmanovic
25.11.2008, 21:47
Ne wedding crashers je drugi film tu su ona dvojica ludaka sto upadaju na svadbe. Ovi su pozvani na svadbu i trojica ih je.

LoneWolf
26.11.2008, 0:15
Komedija 2005-6 odprilike. Tri lika idu na svadbu bivse djevojke jednog od njih. Tu se desavaju razne peripetije. Jedanog od njih mijesaju sa popularnim manekenom. Drugi se opet smuva sa bivsom i unistava vjencanje, za treceg se ne mogu sjetiti sta radi. Pokusao sam da se sjetim makar imena glumaca pa bih tako lako nasao koji je film u pitanju ali sile nema da to mogu.

My best friend's wedding (Svadba mog najboljeg druga) ?

Mali Mrav
26.11.2008, 1:13
Pomagajte, kako se zove ovaj film:

4 crnca (valjda 4), jedan od njih je pisac koji je hoce da izda knjigu, ortak mu je neki sportista (valjda), koji je verio devojku i uskoro treba da je ozeni. E sad, ovaj koji pise knjigu opisuje kako se nekad davno smuvao sa verenicom svog ortaka koji naravno nema pojma, ali u knjizi nisu stvarna imena... onda se pojavljuje bivsa riba pisca koja objavljuje tu knijgu pre vencanja pa nastaje haos...mislim da sam lepo objasnio samo fali ime filma:to_care::kreza:

Radovan Brčin
26.11.2008, 1:33
Mislim da nije ni taj jer je taj sa Džuliom Roberts a ovde nema poznatih glumaca;bar ne preterano poznatih.Znam film ali ne i naziv.Da li je to ono kad se oklade pre svadbe:jedan od njih je veliki bačje i kladi se da neće ništa opremiti(što bi rekao Zmaj od Šipova) dok se svadba ne završi a ako izgubi opkladu gubi i svog kabriolet Kadilaka koji je nekad bio u vlasništvu Vilta Čembrlena.Drugi ortak je crnac i njega pomešaju sa manekenom koji reklamira donji veš.Ipak mi je najjača ona riba koja je izlečena nimfomanka pa poludi kad joj ukradu lekove.Sve znam osim imena.

Ketchua
26.11.2008, 4:31
To je onaj gadni film, gde svinja oralno zadovoljava devojku? Jedan od retkih koji sam ugasio pre kraja...mislim da onog tipa sto ga mesaju sa manekenom (sto ostane bez bradavice) igra Donald Faison...

Eni
6.12.2008, 22:55
Da li neko zna kako se zove stari (horor?) film u kojem je glavni negativac neka bela pena koja izvire iz zemlje, a neki likovi je kao prodaju kao lažni slatkiš da je ljudi jedu, dok ona jede ljude iznutra, pa neki klinac vidi kako se mrda u frižideru i digne dreku... :D

Red Dragon
8.12.2008, 0:48
Da li neko zna kako se zove stari (horor?) film u kojem je glavni negativac neka bela pena koja izvire iz zemlje, a neki likovi je kao prodaju kao lažni slatkiš da je ljudi jedu, dok ona jede ljude iznutra, pa neki klinac vidi kako se mrda u frižideru i digne dreku... :D
E kakav li je to horor? Na trenutak mi se ucinilo poznato...ali corak.
Ali ne verujem da cu skoro jesti slag.:kreza:

Nash Knight
8.12.2008, 2:32
Ja sam gledao to ali nema sanse da se setim kako se zove.

dacajak
8.12.2008, 14:38
Da li neko zna kako se zove stari (horor?) film u kojem je glavni negativac neka bela pena koja izvire iz zemlje, a neki likovi je kao prodaju kao lažni slatkiš da je ljudi jedu, dok ona jede ljude iznutra, pa neki klinac vidi kako se mrda u frižideru i digne dreku... :D

Probaj na YouTube-u da ukucas kljucne reci (ako znas engleski) i trazi dok ne ubodes. Meni je youtube u mnogim situacijama pomogao, kada nisam mogao da se setim naziva neke pesme ili filma!
I mozes li da se setis iz koje je godine film, makar po kvalitetu slike, odeci glumaca ili necemu da procenis?

dacajak
14.12.2008, 3:29
U pitanju je jedan Japanski ili Kineski, uglavnom azijski film. Secam se dela na nekim dokovima (onim betonskim) onako ljudi normalno setaju jedno 300-400 metara od dokava onako vidi se put gde jure kola (valjda) i ogroman grad u pozadini. Verovatno Tokio ili sl. I sad ono sve lepo klasican letnji dan (suncan) ljudi setaju uzivaju, kad ono kamera usmerena na vodu i izlece jedno cudoviste (morsko). Ima cetiri noge onako sa onim membranama za plivanje izmedju prstiju duzine nekih i repom isto sa nekim membranama za plivanje, pa ne znam 5m sirine ili vise a visine 2-3 metra. Znaci ogromno je, onako zelenkasto sive boje ima neku odvratnu facu i pocelo ko ludo da juri onim dokovima i ljudi poceli da beze, vriste i cudoviste sve pred sobom rusi, jede, grebe, ubija koga stigne. Cudoviste je slicno kao u filmu "Cloverfileld" samo sto je visine i duzine kao sto sam naveo. Sad nesto razmisljam mozda je i vece. Koliko se secam na tim dokovima su bili i oni " kontejneri" sto nose oni prekookeanski brodovi. Kao sto ima u americkim filmovima. Znam da se unutra sakrila/o azijat/kinja (ja mislim da je student) i ako se dobro secam cudoviste je onako osmatralo, njuskalo kontejner i mislim da ga je dobro izudaralo i izpomeralo sto znaci da je veoma jako cudoviste (ti kontejneri imaju i po nekoliko tona). Dalje ne mogu da se setim, valjda je nastavilo da ubija? Uglavnom sam to gledao na nekoj emisiji sto je bila na televiziji ART sto vode ona dva lika, jedan onako malo deblji celavi sa brkcicima a drugi onako uvek u crnom i nasminkan oko ociju kao oni "darkeri", "gothic" sa kracom crnom kosom i govorio je rrrr. Emisija se pustala negde oko 1, 2 posle ponoci zato sto je bilo i scena za gledaoce iznad 16-18 god. Pricali su o filmovima uglavnom B, C produkcije nama manje poznatim.
Bas bih hteo da odgledam taj film, pa ako se neko seti bio bih mu zahvalan.

dzonihsv
14.12.2008, 3:53
The Host - http://www.imdb.com/title/tt0468492/

http://img34.picoodle.com/img/img34/3/12/13/f_SDC12903m_775e5d1.jpg

Gledao sam jedno 10-ak minuta filma i nije los. Pogledacu ga celog kada budem imao vremena ;).

dacajak
14.12.2008, 15:26
To je to care, hvala ti puno. Jedva cekam da ga odgledam. Evo sad gledam snimak i prilicno sam ga dobro opisao s obzirom da sam taj snimak pogledao pre 2-3 godine na 5 min. Nadam se da dobro snam da procenim film, da se necu razocarati kada ga pogledam.

Nash Knight
14.12.2008, 16:39
Film je koreanski, znaci nije ni kineski ni japanski, i extra je, uopste nije B-C produkcija, samo sto nemaju sve zemlje tone para za bacanje kao USA tj. Holivud. Pored SF i horor elemenata ima i dubinu, a cak je i zasnovan na istinitim dogadjajima (naravno, cudoviste je izmisljeno :))

dacajak
14.12.2008, 17:11
Ja sam rekao kineski, japanski posto su meni svi oni slicni i rekao sam uglavnom azijski, i nisam rekao da je film B, C produkcije nego likovi koji su vodili emisiju na ART-a su uglavnom pricali o filmovima tih kategorija. A ovaj film po trailer-u mi se svidja, volim takve filmove.

Disco Stu
14.12.2008, 23:58
U filmu koji me zanima neki covek ubedi neku bogatu zenu da je muz vara, potom je napije, pa je vodi kuci. Kad ona zaspi on se slika sa njom u fazonu da su upraznjavali seks, kasnije je tim slikama ucenjuje. Da li neko zna koji je to film? Help please

TOTTFIROOB
15.12.2008, 1:50
Mene zanima ime ovog filma... radnja se odvija u brazilu, u favelama, radi se o bandama, nasi su film valjda preveli kao rajski grad ali nisam siguran, gledao sam ga ranije na rts-u, ima tu i jedan klinac, on je kao fotograf, pa on izvestava za lokalne novine, slika te bande i tako to, oko njega se ustvari vrti radnja...
Nasao sam ^^ http://www.imdb.com/title/tt0317248/

Jamiroquai
15.12.2008, 2:04
Mene zanima ime ovog filma... radnja se odvija u brazilu, u favelama, radi se o bandama, nasi su film valjda preveli kao rajski grad ali nisam siguran, gledao sam ga ranije na rts-u, ima tu i jedan klinac, on je kao fotograf, pa on izvestava za lokalne novine, slika te bande i tako to, oko njega se ustvari vrti radnja...
Nasao sam ^^ http://www.imdb.com/title/tt0317248/


''Cidade de deus'' se zove film.


http://www.imdb.com/title/tt0317248/

TOTTFIROOB
15.12.2008, 2:08
''Cidade de deus'' se zove film.


http://www.imdb.com/title/tt0317248/
Nasao sam, ali hvala u svakom slucaju :) (izgleda da covek sve moze samo kad hoce)

Srpski)lord
5.1.2009, 4:16
film govori o vitezu koji odlazi u svetu zemlju kako bi ratovao, ranije se prikazivao na rts-u. mislim da su ga nasi preveli kao "pepeo i krv", ali pod tim nazivom ne postoji

zoran845
5.1.2009, 12:45
Malo si podataka dao, ovo (http://www.imdb.com/title/tt0320661/) mi jedino pada na pamet.

Inače, kad pitate za neki film, nije na odmet ako kažete ko od (poznatih, a i onako) glumaca u njemu igra, kada se radnja dešava/o kojoj epohi delo govori/kako su akteri obučeni, u kom mestu (gradu, selu) i u kojoj državi se sve dešava, ime nekog od likova. Pomaže (meni naročito) i ako navedete neku upečatljivu scenu, detalj, (pogotovo) bizarnost, nešto po čemu se naslov koji tražite izdvaja iz mase sličnih (primer: mnogo je lakše naći film u kome neko ubija grabuljom :opanachke nego neki u kome ubica koristi nož).

Naravno da kad pitate ne znate sve ovo gore, ali bilo šta čega se setite olakšava traženje.

Martok
5.1.2009, 13:40
film govori o vitezu koji odlazi u svetu zemlju kako bi ratovao, ranije se prikazivao na rts-u. mislim da su ga nasi preveli kao "pepeo i krv", ali pod tim nazivom ne postoji

Mislim da nije pepeo nego "Krv i pesak", ali nisam siguran da li mislimo na isti film. Preturi po imdb-u da vidi ...

Srpski)lord
5.1.2009, 21:11
slabo me sluzi secanje ali mislim da se secam jos nekih scena, u jednoj od scena karavan u kome je on bio napadaju neki likovi i odvode neku devojku koju on kroz ceo film pokusava da spase, pojavljuje se i neki bradati lik u svojstvu izdajnika... to je jos cega se secam iz filma, gledao sam ga pre nekoliko godina i sad bi opet da gledam :)

Srpski)lord
7.1.2009, 18:38
posto sam sad odgledao film kingdom of heaven setio sam se jos nekih scena koje mogu da pomognu, film je slican kao k. of h. samo sto u ovom filmu koji ja trazim on nema svoju vojsku vec ide sam u svetu zemlju. na putu za svetu zemlju upoznaje nekog lika koji mu postaje prijatelj, kasnije se taj lik vraca kuci i zeni se sa zenom od glavnog lika, posto ona misli da je on mrtav a on je u stvari u zarobljenistvu. nadam se da sam dosta pomogao :)))

paulvandyk68
7.1.2009, 19:20
Dali mozda neko zna naziv filma? Radnje je u sledecem:
Naftna polja su explodirala i traze se dobrovoljci koji ce do busotina da prevezu Nitoglicerin u bocama. Prevoz Nitra mora da se obavi kamionima i traze se dobrovoljci. Javljaju se mnogi i svi su na testu, test prolaze samo 4 vozaca i oni sa 2 kamiona napunjenim osetljivim nitrom krecu na odrediste.

Dali neko zna naziv ovog filma?

zoran845
7.1.2009, 19:23
"Nadnica za strah (http://www.imdb.com/title/tt0046268/)". Obavezno gledati.
A ima i nešto slično (http://www.imdb.com/title/tt0076740/).

Eddy
12.1.2009, 19:30
Pozdrav svima.

Da li neko zna naziv filma u kojoj se radnja odvija na podmorici (ako ne gresim), koja u odredjenim trenucima moze da simulira izgled kita. Kad je u obliku kita, ostale podmornice ne mogu da ga vide, al zato ga vidi neki ribolovac, koji ih gadja harpunom. U pitanju je komedija. Ima i jedna kabina u podmornici gde kapetan igra golf. Ta kabina je cudna posto kad se udje u nju nema zidova (citaj: scene iz te kabine su snimali na otvorenim mestima) vec potpuno simulira odredjeno okruzenje.
Jedino znam da nije film "Down periscope" koji je isto izuzetno dobar. Steta sto vise ne snimaju takve filmove, vec sve neke scary movie, hairy movie, marry movie i slicne gluposti sa sve pet nastavaka.

bujo
12.1.2009, 20:03
Pozdrav svima.

Da li neko zna naziv filma u kojoj se radnja odvija na podmorici (ako ne gresim), koja u odredjenim trenucima moze da simulira izgled kita. Kad je u obliku kita, ostale podmornice ne mogu da ga vide, al zato ga vidi neki ribolovac, koji ih gadja harpunom. U pitanju je komedija. Ima i jedna kabina u podmornici gde kapetan igra golf. Ta kabina je cudna posto kad se udje u nju nema zidova (citaj: scene iz te kabine su snimali na otvorenim mestima) vec potpuno simulira odredjeno okruzenje.
Jedino znam da nije film "Down periscope" koji je isto izuzetno dobar. Steta sto vise ne snimaju takve filmove, vec sve neke scary movie, hairy movie, marry movie i slicne gluposti sa sve pet nastavaka.

Jel ima scena kad im curi voda u podmornicu,a oni dovedu lika koji gurne prst u rupu da zacepi rupu?
Film mi je poznat,ali nikako nemogu da se setim gde sam vidjao glumca koji glumi kapetana.
Ili sam pobrkao loncice...

Eddy
12.1.2009, 20:33
Moguce, kod takvog filma bas ocekujes takvu scenu. Davno sam gledao pa se ne secam.

bujo
12.1.2009, 21:12
Ako nije ovaj,onda stvarno neznam ;)
Going Under (1990) (http://www.imdb.com/title/tt0099675/)
Bill Pullman,tako se zove :D
Ako nadjes negde,baci mi PM ;)

Eddy
12.1.2009, 21:34
Moguce da je taj. Nesto je slabo zastupljen na netu. Ako nadjes javi.

tiho86
12.1.2009, 22:33
Pozdrav svima.Danas mi pade na pamet jedan film iz kojeg samo mogu da se setim veoma malo stvari.Secam se da se radnja vrti oko nekog ubice koji je ronioc(da se tako izrazim).Stalno je pod vodom i tako napada svoje zrtve,nosi crno gumeno odelo i harpun.Jos jedino cega se secam je scena kada on roni ispod vodenog duseka na kome je zena zatim probija dusek i tako je ubija.

next
19.1.2009, 13:22
Da li neko zna mozda kako se zove film. radnja je sledeca....
Negde u Britaniji, mislim da je Skotska....Postoji opklada izmedju 2 vlasnika bara, da ako fudbalski tim jednog pobedi ove druge 100 puta za redom onda dobija protivnichki bar...Naravno radnja se dogadja kada ovi likovi imaju 99 pobeda, i fali im samo jedan poobeda da bi preuzeli bar...Oni su zli, a ovi drugi su dobri...To je i lokalni poznavalac fudbala koji je zaljubljen u neku devojku koja se odselila ali se sada na kratko vratila u to mesto, on ce biti trener ekipe itd...

muki85
20.1.2009, 21:06
Da li neko zna koji je ovo "Crtani" ili "Animirani" film. Kao mali sam ga gledao, moj stari je uzimao kasetu od koleginice s' posla, a na kaseti je pisalo robotek, a ovo nikako nije bio robotek, ali ima veze sa robotima. Oni su neka vrsta transformersa, ali se ne pretvaraju svi u kola ili avione, a neki se cak i ne transformisu. Radnja se odigrava na zemlji posto ima ljudi po mom secanju. Jedna od najupecatljivijih stvari mi je bio jedan od negativaca, koji je licio na zmiju koja je sa obe strane imala pricvrscena po dva velika tocka - tacnije neka vrsta zmije sa dvokolicama? Da li neko moze da mi pomogne?

Edit: Posle 4 sata googlovanja uspeo sam da nadjem: Nadam se da ce nekome pomoci. Radi se o GoBots-ima (http://www.imdb.com/title/tt0139769/) :D

pirossi
23.1.2009, 19:51
Da li neko zna mozda kako se zove film. radnja je sledeca....
Negde u Britaniji, mislim da je Skotska....Postoji opklada izmedju 2 vlasnika bara, da ako fudbalski tim jednog pobedi ove druge 100 puta za redom onda dobija protivnichki bar...Naravno radnja se dogadja kada ovi likovi imaju 99 pobeda, i fali im samo jedan poobeda da bi preuzeli bar...Oni su zli, a ovi drugi su dobri...To je i lokalni poznavalac fudbala koji je zaljubljen u neku devojku koja se odselila ali se sada na kratko vratila u to mesto, on ce biti trener ekipe itd...

The Match (1999) (http://www.imdb.com/title/tt0165384/)

ekvi
25.1.2009, 1:07
Nemacki film. Mislim da je snimljen po romanu. Lik iz 2. svetskog rata - Nemac biva zarobljen od strane Rusa i odveden u logor daleko u Sibir. Posle nekoliko godna, uz velike muke, bezi iz logora gde radi u rudniku, i nekoliko godina putuje do kuce, skrivajuci se. Za svo to vreme, prati ga jedan KGB oficir... Bio je na B92 pre nekoliko godinica. Naslov:icon_scra

ekvi
25.1.2009, 1:20
Dali mozda neko zna naziv filma? Radnje je u sledecem:
Naftna polja su explodirala i traze se dobrovoljci koji ce do busotina da prevezu Nitoglicerin u bocama. Prevoz Nitra mora da se obavi kamionima i traze se dobrovoljci. Javljaju se mnogi i svi su na testu, test prolaze samo 4 vozaca i oni sa 2 kamiona napunjenim osetljivim nitrom krecu na odrediste.

Dali neko zna naziv ovog filma?
Secam se tog filma i siguran sam da je crno beli. Gledao sam ga kao klinja i mene bas interesuje kako se zove.

tiho86
25.1.2009, 1:26
Misli da vam u tom filmu da glumi Roy Scheider http://www.imdb.com/name/nm0001702/ ali ne znam kako se zove film

Da nije http://www.imdb.com/title/tt0076740/

Mil00rad
25.1.2009, 1:34
Da napomenem:treba mi crtani!Sećam se da je bio crno-beli na francuskom jeziku i da se jedne večeri emitovao na RTS 2 nekih pola sata posle ponoći.Stric devojčice je bio u zatvoru(valjda ratni zarobljenik)i ta devojčica govori jednom dečaku kako ga ne treba izbegavati zato što je njegov otac ubijao ljude,na šta joj on odgovara(citiram prevod):"Moj otac je ubijao Komuniste.To nisu ljudi-to su đavoli!":eek:Fascinirala me smelost autora i zato sam rešio da nabavim ceo crtani,pa ovde pitam za naziv ako iko zna..

Doolio
25.1.2009, 1:40
malo je zeznuto jer se secam jako malog broja stvari, a i to sto se secam ne znam da li je iz tog filma:)))

ono sto je sigurno je da postoji neki lik koji valjda ima paranormalne sposobnosti i bleji u komi. secam se da je pisao nesto na nekom papiru i secam se da je izazvao zemljotres negde dok je bio u komi. neki italijani mi se vrzmaju po glavi, ne znam zasto:) film je prilicno mator i mislim da je prilicno poznat.

eto, to je sve sto znam, pa reko, mozda me i usere da neko skonta sta je:)

Sun Tzu
25.1.2009, 1:43
Nemacki film. Mislim da je snimljen po romanu. Lik iz 2. svetskog rata - Nemac biva zarobljen od strane Rusa i odveden u logor daleko u Sibir. Posle nekoliko godna, uz velike muke, bezi iz logora gde radi u rudniku, i nekoliko godina putuje do kuce, skrivajuci se. Za svo to vreme, prati ga jedan KGB oficir... Bio je na B92 pre nekoliko godinica. Naslov:icon_scra
Možda: http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=701435&postcount=2364

Doolio
25.1.2009, 1:47
ahah, setio sam se sam od sebe, dodir meduze:)

tiho86
25.1.2009, 1:54
Evo i meni pade na pamete jedna crtana serija,jedino cega se secam da se radnja vrti oko neke druzine,super junaci koji su valjda u svemiru(ili se radnja desava u buducnosti).Najupecatljiviji mi je ostao lik kao neki decak sa kacigom i plastom,kaciga mu je kao kod vojnih pilota samo sto onaj deo sto ide preko ociju,kod pilota je crn a kod njega je plav.Secam se da sam imao tavku igrackicu,a mislim da je serija bila veoma popularna.

zoran845
25.1.2009, 4:03
Naftna polja su explodirala i...
Da li neko zna naziv ovog filma?

Secam se tog filma i siguran sam da je crno beli. Gledao sam ga kao klinja i mene bas interesuje kako se zove.Da si nastavio sa čitanjem, saznao bi. Odgovor je u poruci broj 363 (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=687873&postcount=363). :icon_stud

ekvi
30.1.2009, 22:46
Evo i meni pade na pamete jedna crtana serija,jedino cega se secam da se radnja vrti oko neke druzine,super junaci koji su valjda u svemiru(ili se radnja desava u buducnosti).Najupecatljiviji mi je ostao lik kao neki decak sa kacigom i plastom,kaciga mu je kao kod vojnih pilota samo sto onaj deo sto ide preko ociju,kod pilota je crn a kod njega je plav.Secam se da sam imao tavku igrackicu,a mislim da je serija bila veoma popularna.
Ta serija se zvala po naski Bendzi, Zex i decak iz svemira. Ima da se nadje na jutjubu.

highlandertokio82
4.2.2009, 14:32
e ovako, trazim sledecu stvar: film je mislim iz osamdesetih, i cini mi se da glumi Martin Sheen, prica je sledeca: on je (koliko se secam) general u americkoj vojsci zaduzen za nuklearne probe i planira se proba neke mega atomske bombe (od 80 megatona) negde na arktiku, ali njemu se pojavi mislim bogorodica i kaze mu da ne baca tu bombu da ce to biti kraj sveta, on pokusava da ubedi politicare i vojsku da ta bomba netreba da se baci jer ce kao gorivo koristiti vodonik iz atmosfere i vode i nece se zaustaviti na tih 80 megatona vec ce explozija unistiti citav svet..

dali neko zna kako se zove ovaj film???

Beagle
4.2.2009, 15:25
Evo i meni pade na pamete jedna crtana serija,jedino cega se secam da se radnja vrti oko neke druzine,super junaci koji su valjda u svemiru(ili se radnja desava u buducnosti).Najupecatljiviji mi je ostao lik kao neki decak sa kacigom i plastom,kaciga mu je kao kod vojnih pilota samo sto onaj deo sto ide preko ociju,kod pilota je crn a kod njega je plav.Secam se da sam imao tavku igrackicu,a mislim da je serija bila veoma popularna.

To meni zvuchi kao Megaman/Rockman, mada u to doba bilo je 2^100 anima takvog tipa :)

Aca973
4.2.2009, 18:54
Nemam pojma koji su glumci...

Radnja se odvija u pozoristu, a vrti se oko nekog deteta, koje u jednom momentu umre, pa svi prilaze da uzmu poneki deo deteta, pa ga na kraju totalno iskasape... Ima i scena silovanja, koja je trebala da bude lazna (pozorisna predstava), ali se na kraju maltene cela sala izredja na nesrecnici...

Zavrsava se tako sto se svi (i glumci i publika) okrecu ka ekranu i tapsu...

Nisu neke smernice, ali sam samo to zapamtio. Gledao sam ga negde pocetkom devedesetih... Poneko prepozna pricu, ali niko mi dosada nije dao naziv filma...

sasabe
8.2.2009, 20:16
Jel neko zna kako se zove ovaj film? radnja filma je o posadi nemacke podmornici za vreme drugog svetskog rata, film daje pravi dozivljaj podmornice, mislim da na kraju svi ginu. I cini mi se da u nazivu filma stoji oznaka podmornice U-... pa neki broj.

Ketchua
8.2.2009, 20:20
U-571? (http://www.imdb.com/title/tt0141926/)

sasabe
8.2.2009, 21:34
U-571? (http://www.imdb.com/title/tt0141926/)

Mislim da jeste taj, a mozda sam ga malo i pobrkao sa dosta starijim filmom Das Boot. U svakom slucaju hvala na informaciji.

zone2403
9.2.2009, 1:44
Mislim da jeste taj, a mozda sam ga malo i pobrkao sa dosta starijim filmom Das Boot. U svakom slucaju hvala na informaciji.
Mislis na Das Boot, posto je U-571 americki film, radnja je o njihovom pokusaju da zarobe nemacku podmornicu kako bi zarobili Enigma masinu za sifrovanje.

aerochivija
9.2.2009, 3:46
Sigurno je Das Boot (http://www.imdb.com/title/tt0082096/) Volfganga Petersena, jedan od najboljih (anti)ratnih filmova ikad.

oljacnc
9.2.2009, 15:31
Da li neko zna koji je ovo film? Stari, crno-beli film. Radnja pocinje na zeleznickoj stanici, gde se devojka koja nema dovoljno novca za regularnu cenu vozne karte prerusava u devojcicu i kupuje kartu upola cene. U vozu je proganja kondukter jer je siguran da nesto nije uredu. Dok bezi od njega upoznaje nekog strasnog dasu ...
Film se zavrsava tako sto ona uvece sedi na verandi svoje kuce u svom pravom izdanju u nekoj lepoj haljini i taj opaki dasa se pojavljuje u nekvoj, cini mi se, vojnoj uniformi...
Bas sam bila klinka kada sam ga gledal. Prikazivao se na RTS1 u ili u nekom ciklusu filmova ili za vreme skolskih raspusta u sklopu skolskog programa.

Mario Pavićević
9.2.2009, 15:38
Da li neko zna koji je ovo film? Stari, crno-beli film. Radnja pocinje na zeleznickoj stanici, gde se devojka koja nema dovoljno novca za regularnu cenu vozne karte prerusava u devojcicu i kupuje kartu upola cene. U vozu je proganja kondukter jer je siguran da nesto nije uredu. Dok bezi od njega upoznaje nekog strasnog dasu ...
Film se zavrsava tako sto ona uvece sedi na verandi svoje kuce u svom pravom izdanju u nekoj lepoj haljini i taj opaki dasa se pojavljuje u nekvoj, cini mi se, vojnoj uniformi...
Bas sam bila klinka kada sam ga gledal. Prikazivao se na RTS1 u ili u nekom ciklusu filmova ili za vreme skolskih raspusta u sklopu skolskog programa.
http://www.tcm.com/tcmdb/title.jsp?stid=82445
?

joca93
10.2.2009, 23:59
E .. PozZ svima ... Hteo bih da pitam da la li neko zna koji je ovo film ... ? Ovako ...Ovo je komedija i verujem da je svako od Vas gledao Mrak film ...E ovde su svi glumci iz tog Filma ... Cak je i radnja slicna ... Skako ima istu ulogu kao i mraku .. Kao napadaju Vanzemaljci i Sindi Kembl i onaj njen lik pokusavaju da se spasu .. ali je neverovatna komedija ... Ako neko zna koji je ... Neka javi :P:o:confused:

dzonihsv
11.2.2009, 0:04
Da nije Scary Movie 4. Tj. Mrak Film 4 jer mi nista drugo ne pada na pamet. :)
Tu se pojavljuju parodirani alien-i iz onog Spielberg-ovog filma (War of the Worlds).

joca93
11.2.2009, 19:58
lol .. Moracu da vidim pa vam javim :D Hvala u svakom slucaju :)

Nash Knight
13.2.2009, 15:57
Secam se da je neko na temi pitao za film u kome ljudi nadju nekakvu belu penu koja izvire iz zemlje a koja je ukusna pa se posle isposatvi da ubija ljude.. Cini mi se da niko nije nasao naziv filma.

Ako nije, evo ga: The Stuff (http://www.imdb.com/title/tt0090094/) . Ako jeste, od viska glava ne boli.

Andrej Axy
14.2.2009, 23:22
Nzm ciji je film ali pocinje kako starcu jave da su nasli les njegovog brata...
nakon cega on ode klekne i pocne da place..i zatim prepricava kako je bilo u ratu..rat izmedju juzne i severne koreje..njih dvojca mladi i siromasni..odvode ih u rat ..stariji stalno jurisa i istice se kako bi zasluzio cin i mladjeg poslao kuci...kasnije mladjeg zarobe i zapale tu kucu ..stariji pomisli da mu je brat mrtav..odustane od zivota i pridruzi se protivnickoj strani..posle mladji mora da
se u sred jurisa probije do svog brata i dozove ga svesti ...stariji se tesko vrati k sebi uzme mitraljez i pocne da ubija sve redom..i dobije metak...molim vas super je film!!

edit: pronasao sam ga film se zove Taegukgi (Brotherhood) vrh je!

Beagle
15.2.2009, 2:01
edit: pronasao sam ga film se zove Taegukgi (Brotherhood) vrh je!

Uuu bilo je to pre godinu-dve na TV-u. Extra je film. Hvala ti ko bratu :)

oljacnc
16.2.2009, 23:28
The Major And The Minor (1942)


To je taj film. Hvala punoooooooooooooo, Mario. :)))))

dark mesiah
20.2.2009, 13:22
Jos davno dok sam bio klinac, gledao sam jedan film kog se secam kroz maglu... Film je cini mi se sci fi, uglavnom lika juri policija jer se sumnja da je on ustvari vanzemaljska bomba ili tako nesto, i da on to ustvari ne zna, jer nije svestan toga. U bekstvu mu pomaze njegova zena, i na kraju se ispostavlja da je ona to sto oni traze a ne njen muz. To je sve cega se secam.

Nutsbre@ker
20.2.2009, 14:15
Jos davno dok sam bio klinac, gledao sam jedan film kog se secam kroz maglu... Film je cini mi se sci fi, uglavnom lika juri policija jer se sumnja da je on ustvari vanzemaljska bomba ili tako nesto, i da on to ustvari ne zna, jer nije svestan toga. U bekstvu mu pomaze njegova zena, i na kraju se ispostavlja da je ona to sto oni traze a ne njen muz. To je sve cega se secam.
Film se zove Impostor-Uljez/Varalica sve zavisi kako ga nasi prevedu
http://img18.imageshack.us/img18/8090/impostorcx6.th.jpg (http://img18.imageshack.us/my.php?image=impostorcx6.jpg)
a glavni glumac je
http://img5.imageshack.us/img5/7823/70804625el0.jpg (http://imageshack.us)
Gary Sinise

dark mesiah
20.2.2009, 14:26
Film se zove Impostor-Uljez/Varalica sve zavisi kako ga nasi prevedu

e jeste :), hmm cinilo mi se da je film stariji jer je bio na tv-u dosta davno cim ga se nesecam, mada mozda sam gledao sam kraj filma pa sam samo to zapamtio...

gle... baziran na kratkoj prici filip k. dick-a

Dreamfall
21.2.2009, 15:27
Jel zna neko kako se zove onaj francuski film (mislim da je Zan Reno u gl. ulozi) kada valjda Z.R. ide u Japan gde je ostavio zenu pre 19 god. ona nesto umrla i ostala mu cerka pa on ide nesto s'njom tamo-vamo i jure ih neki likovi i tako to...treba mi ime filma(ako znate) da bih konacno uspeo da ga odgledam od pocetka do kraja...unapred hvala :D :o

BTW gledao sam tog Impostora-strasan film(bar po mom misljenju) :a_whistli

Iris
21.2.2009, 15:36
Jel zna neko kako se zove onaj francuski film (mislim da je Zan Reno u gl. ulozi) kada valjda Z.R. ide u Japan gde je ostavio zenu pre 19 god. ona nesto umrla i ostala mu cerka pa on ide nesto s'njom tamo-vamo i jure ih neki likovi i tako to...treba mi ime filma(ako znate) da bih konacno uspeo da ga odgledam od pocetka do kraja...unapred hvala :D


Film je francusko-japanske produkcije: Wasabi (http://www.imdb.com/title/tt0281364/)

Eddy
23.2.2009, 0:16
Da li neko zna koji je sledeci film: Ako se ne varam u pitanju stop motion. U pitanju je bajka, glavni akter ima poseban dzak u koji ubacuje djavolcice i svira na nekom instrumentu (na violini ako se ne varam)?!

paulvandyk68
6.3.2009, 23:17
Slican i ja problem imam, u grad dolazi neki lik sa frulom i odvodi decu zato sto mu gradjani nesto kao nisu dali. On svira u frulu i odvodi ih. A kasnije ih vraca i pacove koji su dosli u grad odvodi muzikom iz svoje frule.

branko999999999
6.3.2009, 23:53
Slican i ja problem imam, u grad dolazi neki lik sa frulom i odvodi decu zato sto mu gradjani nesto kao nisu dali. On svira u frulu i odvodi ih. A kasnije ih vraca i pacove koji su dosli u grad odvodi muzikom iz svoje frule.

The Pied Piper of Hamelin.

http://www.imdb.com/find?s=all&q=The+Pied+Piper+of+Hamelin&x=9&y=15

paulvandyk68
6.3.2009, 23:53
The Pied Piper of Hamelin.

http://www.imdb.com/find?s=all&q=The+Pied+Piper+of+Hamelin&x=9&y=15
Nije da te hvalim ali stvarno si car.

Ernesto
7.3.2009, 16:20
ne mogu nikako da pronadjem na netu kako se zove film...to je komedija o pokusajima atentata na fidela kastra

Martok
7.3.2009, 16:27
ne mogu nikako da pronadjem na netu kako se zove film...to je komedija o pokusajima atentata na fidela kastra

638 Ways to Kill Castro?

Ernesto
7.3.2009, 16:33
ne,to je ozbiljan film o atentatima...ovo sto ja trazim je komedija;)

Greko Darstiva
13.3.2009, 20:16
Pre nekoliko godina sam gledao jedan film i sad ne mogu da pronadjem engleski naziv tog filma. Mislim da je kod nas preveden kao "Sifra".Radnja se desava za vreme drugog svetskog rata. Secam se da glavni lik (americki vojnik) ima probleme sa jednim uhom jer mu ga je na pocetku filma raznela granata. Radnja se desava ako se dobro secam negde po Japanu.
Da li neko mozda zna engleski naziv ovog filma?

caine
13.3.2009, 21:16
Mislim da je Windtalkers - http://www.imdb.com/title/tt0245562/

NIx Car
13.3.2009, 22:47
Pre mozda godinu dana sam gledao jedan film u kom se radnja odvija u diskoteci i neki likovi treba da provale u sef da uzmu lovu (a samo uz odredjenu muziku zvuk explozije se ne oseti u diskoteci) znam samo da je glumac Stiffler iz American Pie

caine
14.3.2009, 2:53
To ti je Stark Raving Mad. (http://www.imdb.com/title/tt0286152/)

zone2403
14.3.2009, 13:39
ne,to je ozbiljan film o atentatima...ovo sto ja trazim je komedija;)
Da nije ovo:http://www.imdb.com/title/tt0462300/

Ernesto
14.3.2009, 19:35
nije..izgleda da je u pitanju Company Man

Red Wing
22.3.2009, 16:44
Pratim seriju Shogun na rtv1, koja me je pokrenula na blesavo razmisljanje o tome kako bi izgledala borba samuraja i moderne americke vojske :kreza:
Eto, tako sam se setio jednog filma, koji sam gledao pre 10 god. i ne secam se ni glumaca, ni nekih velikih detalja - samo znam da je snimljen krajem 70-tih godina.

Radnja je sledeca: americka vojska vrsi vojne vezbe u Japanu, negde u periodu posle vijetnamskog rata. Jedan helikopter sa oko 20 vojnika, upada u vremenski portal i pojavljuje se u dobu shogunata i samuraja. Tu dolazi do sukoba i pucnjave na sve strane, samuraji shvataju situaciju i pocinju sa trikovima, nadmudruju i desetkuju amerikance i njihovu vatrenu nadmoc - na kraju se tek par vojnika izvlaci i vraca u u svoje doba.

Da li neko mozda zna o kom je filmu rec? Rado bih ga opet pogledao...

zoran845
22.3.2009, 18:41
Najpribližniji film opisanom je ovaj (http://www.imdb.com/title/tt0083050/).

Red Wing
23.3.2009, 20:53
:n_klanja:zoran845

Kao sto sam i napomenuo, film sam gledao kad sam imao 7-8 god i moguce je da sam nesto pobrkao - mada secam se da je bio na engleskom i da je u helikopteru bilo par vojnika crnaca. U svakom slucaju, nabavicu film, pa cu osveziti i proveriti secanje...

paulvandyk68
23.3.2009, 21:37
Nemogu da se setim naziva filma, film je Engleski u crno beloj tehnici. SF je po zanru. Uglavnom radnja je sledeca pri dolasku u jedno selo sve zivo pada kada se predje linija, pocev od stoke aviona i sve sto prodje tu liniju. Dolazi Britanska vojska i pustaju coveka sa maskom na kanapu da prodje preko te linije.

zoran845
23.3.2009, 21:40
:n_klanja:zoran845Hehe, tačnije je :n_klanja:Google (http://www.google.com/search?hl=en&as_q=helicopter+time+travel+samurai&as_epq=&as_oq=&as_eq=&num=10&lr=&as_filetype=&ft=i&as_sitesearch=&as_qdr=all&as_rights=&as_occt=any&cr=&as_nlo=&as_nhi=&safe=images)!

Lepo si opisao film, pa je bilo dovoljno ubaciti ključne reči u polje za pretragu.
Zbunio si me samo "američkim marincima", jer se u sižeu na IMDb kaže da je reč o japanskim rezervistima, tako da nisam mogao da tvrdim da je to ono što si tražio.
Zanimljiv film u svakom slučaju. :)

... film je Engleski... SF je po zanru. ... selo ... da prodje preko te linije.Taj film je verovatno "Village of the Damned (http://www.imdb.com/title/tt0054443/)".
Opet Google (http://www.google.com/search?hl=en&lr=&as_qdr=all&q=SF+film+%22cross+the+line%22+english+village&btnG=Search).

Martok
24.3.2009, 16:35
P1: Od celog filma se secam samo sledece scene. Neki studenti rade neki ispit, ni muva se ne cuje. Negde na plafonu je skrivena kamera kojom se studenti spiuniraju, valjda dal' prepisuju. Ko ce biti spijuniran oderdjuje pritiskom na dugme (nesto kao skriveni dugmici ispod stola) neki dezurni profesor. Paznja pada na jednog studenta... Film je verovatno malo stariji (crno-beli ?). Jel' zna neko sta je u pitanju?

P2: Aj' i ovo ako neko zna pa da me postedi googlanja. Treba mi ime nekog filma Akija Kaurismakija (nisam 100% siguran da je njegov ali dosta lici na njega) u kome se pojavljuje gomila nekih likova koji se svi zovu isto (imaju isto ime).


Najpribližniji film opisanom je ovaj (http://www.imdb.com/title/tt0083050/).

ili ovaj :kreza:
Sengoku jieitai 1549 (2005) (http://www.imdb.com/title/tt0453396/)

sasha vukelic
24.3.2009, 16:50
e ovako, treba mi pomoc za jedan film... no, problem je u tome sto sam ga bas davno gledao (a ne mogu ni ocjeniti koliko je to "davno" - mozda 10-15 godina) i sjecam se svega nekoliko detalja, za koje, opet, ne garantujem da su tacni. ako se neko sjeti, svaka cast :D

znaci, fazon je u tome sto glavni lik (valjda je glavni) se zaljubljuje u neku djevojku-zenu. medjutim to uopste nije zena vec muskarac! glavni glumac to saznaje tek na samom kraju filma, kada su trebali da zavrse u krevetu.

neki moguci detalji: cini mi se da je glavni glumac crnac i da je neko od njih dvoje policajac.

film je strani (99% da je engleski) i zbog nekog razloga sam mislio da je glavna uloga bio forest whitaker, medjutim, prelistavajuci njegove filmove na imdb, nisam bas siguran da je on u pitanju.

caine
24.3.2009, 16:55
The Crying Game - http://www.imdb.com/title/tt0104036/

BrunnenG
24.3.2009, 22:51
Znam naziv filma. Pa, barem onaj pod kojim je prikazivan u nasim bioskopima.
Dakota Haris: Tajna uskrsnjeg ostrva
Mene zanima kako se film zove u originalu ili barem kako se pise Dakota haris da bi ga nasao na internetu.

Radnja filma: Film pocinje tako sto u avionu prevoze neku kamenu plocu sa natpisima. Avion ulazi u oluju, ploca pocinje da svetli, ... Cela radnja se kasnija odvija oko te ploce koja ima veze sa moai.

Iris
24.3.2009, 22:57
Film se zove Sky Pirates (http://www.imdb.com/title/tt0091964/), iz 1986. Dakota Harris je ime glavnog protagoniste ;)

Review imaš na adresi http://10kbullets.com/reviews/dakota-harris/

BrunnenG
24.3.2009, 23:23
Film se zove Sky Pirates (http://www.imdb.com/title/tt0091964/), iz 1986. Dakota Harris je ime glavnog protagoniste ;)

Review imaš na adresi http://10kbullets.com/reviews/dakota-harris/

To je bilo brzo.
Ja sam bezuspesno pokusavao da nadjem 'secret of the eastern island' i razne kombinacije imena sa ovim recima.

Marshall George
31.3.2009, 18:15
Treba mi naziv jednog japanskog filma. Radnja se dešava u srednjoj školi/koledžu, nebitno, klinci su neki majstori borilačkih veština, a jedan od njih, glavni junak, poseduje paranormalne moći. Jedino što još znam je da je prikazan na BK pre par godina u ciklusu japanskog filma/borilačkih veština, i da se taj momak i još par njih bore protiv 3 ili 4 borca u crnom, na foru Matrixa, i da klinac kada se čini da je pobeđen/izudaran leži na zemlji, a tada počne padati kiša i tada se budi 'full powered' kao Goku i razbija ih nekim vodenim kuglama napravljenim od kapi kiše pomoću svojih paranormalnih moći...Film nisam uspeo pogledati ceo niti do kraja, pa ako neko zna još neke sem ovog, slične tematike neka mi i to preporuči... Hvala unapred !!! :cool::opanachke

zone2403
1.4.2009, 0:51
Battle Royal, mozda

Iris
1.4.2009, 1:06
Ne, Battle Royal je brutalna akcija, niko od protagonista nema nadnaravne moći.

Pomislila sam prvo na The Storm Riders (http://www.imdb.com/title/tt0165499/), ali je to kineski film...

bvitnik
1.4.2009, 2:59
Treba mi naziv jednog japanskog filma. Radnja se dešava u srednjoj školi/koledžu, nebitno, klinci su neki majstori borilačkih veština, a jedan od njih, glavni junak, poseduje paranormalne moći. Jedino što još znam je da je prikazan na BK pre par godina u ciklusu japanskog filma/borilačkih veština, i da se taj momak i još par njih bore protiv 3 ili 4 borca u crnom, na foru Matrixa, i da klinac kada se čini da je pobeđen/izudaran leži na zemlji, a tada počne padati kiša i tada se budi 'full powered' kao Goku i razbija ih nekim vodenim kuglama napravljenim od kapi kiše pomoću svojih paranormalnih moći...Film nisam uspeo pogledati ceo niti do kraja, pa ako neko zna još neke sem ovog, slične tematike neka mi i to preporuči... Hvala unapred !!! :cool::opanachke

U pitanju je Volcano High (Hwasango) (http://en.wikipedia.org/wiki/Volcano_High) i nije ni japanski ni kineski nego korejski film :a_bleh:.

P.S. Ako nameravaš da nabavljaš i gledaš film, potrudi se da nabaviš originalnu korejsku verziju - ne verziju koju su amerikanci sasekli i izmenili.

Marshall George
1.4.2009, 12:50
E hvala ti mnogo,upravo sam ovih dana odgledao Tenjou Tenge anime ostale su mi 2 OVA epizode Utimate Fight,i da znaš kada sam malo bolje razmislio radnja dosta i liči na taj anime kao što i piše u Vikipediji...:)

Beagle
1.4.2009, 21:02
Hehe, malo glupo pitanje, ali sam pod utiskom penzionisanja Vladetovog dresa, pa moram da pitam :D

Film se radi o nekom satrapi koji nema pojma basket, pa se sa neba pojavi Sakil o Nil i da mu neke extra ruzne patike i on postaje neverovatan kosarkas

Seca li se neko? :)

EDIT film je ekstra mator, gledao sam kao klinac :)

zoran845
1.4.2009, 21:35
Kazaam (http://www.imdb.com/title/tt0116756/)
Film je iz "pradavne" 1996. godine. :opanachke

Beagle
1.4.2009, 22:02
Kazaam (http://www.imdb.com/title/tt0116756/)
Film je iz "pradavne" 1996. godine. :opanachke

E, mislim da nije taj :D
Ovde je Shakil glavna uloga, a ovom se samo pojavljuje na pocetku i na kraju.

dzonihsv
1.4.2009, 22:10
Blue Chips? (http://www.imdb.com/title/tt0109305/)

Imdb pa trazi... ;)

BrunnenG
3.4.2009, 11:52
Kod nas je film prikazan (na tv) pod imenom 'Ples sa macem'. Mislim da je korejski. Borilacki. Vec duze vreme pokusavam da ga nadjem ali bezuspesno. Ima li neko ideju kako bi mogao da se zove u originalu ili pod kojim imenom da gatrazim?

dzonihsv
3.4.2009, 11:57
http://www.cduniverse.com/productinfo.asp?pid=7413468
http://www.imdb.com/title/tt0488763/

?

BrunnenG
4.4.2009, 2:24
http://www.cduniverse.com/productinfo.asp?pid=7413468
http://www.imdb.com/title/tt0488763/

?

Onaj drugi nije sigurno a za prvi nemogu da utvrdim. Lici.
U opisu se spominju epizode a ono sto trazim je film.

Nasao sam neki video koji je izgleda iz te serije:
http://www.youtube.com/watch?v=9fqo1bWyNe8
Spominju se imena koja su otprilike ista kao u filmu al meni treba film.


Probacu da potrazim 'Bi Chun Mu' film a ne seriju ako postoji.

Beowulf
4.4.2009, 2:26
Hehe, malo glupo pitanje, ali sam pod utiskom penzionisanja Vladetovog dresa, pa moram da pitam :D

Film se radi o nekom satrapi koji nema pojma basket, pa se sa neba pojavi Sakil o Nil i da mu neke extra ruzne patike i on postaje neverovatan kosarkas

Seca li se neko? :)

EDIT film je ekstra mator, gledao sam kao klinac :)

Da nije ovaj: http://www.imdb.com/title/tt0114469/

Ako je taj, onda se ne pojavljuje Sekil O'Nil, vec Karim Abdul-Dzabar ;).

BrunnenG
4.4.2009, 2:34
Nasao sam film koji sam trazio.
Bichunmoo (2000) (http://www.imdb.com/title/tt0278351/)
slika (http://asia.cinemaland.net/poster/bichunmoo.jpg)

Hvala na pomoci

BrunnenG
4.4.2009, 2:56
Da nije ovaj: http://www.imdb.com/title/tt0114469/

Ako je taj, onda se ne pojavljuje Sekil O'Nil, vec Karim Abdul-Dzabar ;).

Ernest (Jim Varney). Pokoj mu dusi.

dacajak
6.4.2009, 22:48
Kako se zove onaj film iz devedeset i neke godine, kada su ljudi u nekom putnickom avionu
prosli kroz neku crnu rupu, crvotocinu kako vec i nasli se u nekom potpuno drugacijem vremenu gde je cela planeta pusta, a oni samo zaglavljeni na aerodromu, zbunjeni, puni pitanja? Medju njima se nalazio neki slepi decak (sa naocarima za slepe) ili devojcica ne znam sta je, nesto neindentifikovano, koji oseca da neko dolazi, da se krece prema njima. Ispostavilo se da su to neka stvorenja koja jedu celu planetu, i kada su to saznali krenuli su da beze avionom i iz vazduha su videli kako cela planeta nestaje. Na kraju su prosli kroz tu rupu u svoje vreme i ziveli su srecno do kraja zivota. E da jos da dodam da su kroz tu rupu preziveli samo oni koji su spavali u tom avionu, oni koji nisu bili su mrtvi.
Zna li neko koji je film u pitanju?
Hvala

branko999999999
6.4.2009, 22:53
@dacajak
The Langoliers (http://www.imdb.com/title/tt0112040/)

GordoN
6.4.2009, 23:09
Treba mi engleski naziv filma...Kad sam bio mali voleo sam ovaj film da gledam i imao sam ga na VHS kaseti ,al nazalost zavrsila je na gradskoj deponiji. Koliko se secam ,nas naziv bi bio "Velika Braća"...

-Znam da su glavni likovi nabildovani blizanci (gle iznenadjenja :)) ,kao neke kamiondzije ili sta vec.
-Secam se da negde na pocetku filma voze kamion i pevaju onu pesmu "100 bottles of beer on the wall, 100 bottles of beer. Take one down and pass it around - 99 bottles of beer on the wall itd..
-A prica se vrti oko nekog daljinskog ko za televizor ,kojim mogu da se upravljaju svi elektricni (?) i elektronski uredjaji. Kao pokupe tu devojku koja je ukrala taj daljinac iz firme u kojoj su ga napravili . I sad ih kao neki jure da uzmu taj daljinac ,blabla, pa malo fajt itd

dijego_
6.4.2009, 23:42
think big

Milan Maunic
7.4.2009, 16:59
@ GordoN
ako ti se svideo Think big, onda nadji "Twinsitters" sa ista dva bildera.

Beagle
7.4.2009, 18:20
Da nije ovaj: http://www.imdb.com/title/tt0114469/

Ako je taj, onda se ne pojavljuje Sekil O'Nil, vec Karim Abdul-Dzabar ;).

Hahaha, taj je :)

Vidi stvarno Dzabar :D. A gde sam znao koji je, imao sam tada jednocifren broj godina :opanachke

Iris
7.4.2009, 18:56
Baš si našao koga ćeš da brkaš jednog sa drugim :boodala:


Karim Abdul-Džabar ne samo da je jedan od najvećih igrača NBA-a ikada, nego je za sobom ostavio i nekoliko značajnijih filmskih i TV uloga, od kojih je verovatno najznačajnija ona u filmu Game of Death (http://www.imdb.com/title/tt0077594/), gde je protivnik (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Yellow_Jump_Shirt.jpg) samom Bruce Lee-ju.

GordoN
7.4.2009, 19:30
@Milan Maunic

Voleo sam film kao klinac, a sad posle deset godina se prisecam polako tih nekih filmova pa mi ovaj pade na pamet i voleo bih opet da ga odgledam. Nazalost taj film nije izasao na DVDu tako da nema ni digitalna kopija na netu (ili ja ne mogu da nadjem). hehe, dobro si me podsetio,i twin sisters sam gledao davno al sam na njega potpuno zaboravio

BrutaLiS
7.4.2009, 21:25
Drug mi je pricao o nekom filmu o ovom ratu 90ih, nas valjda film. Uglavnom jedino se secam da mi je rekao da se radi o 2 najbolja prijatelja, a zatim se u ratu rastaju, i kasnije se na bojnom polju vide kroz nisan na snajperu, jedan opali i promasi i onda ga ovaj drugi ubije, zna li neko koji je film?

Greko Darstiva
7.4.2009, 21:46
Drug mi je pricao o nekom filmu o ovom ratu 90ih, nas valjda film. Uglavnom jedino se secam da mi je rekao da se radi o 2 najbolja prijatelja, a zatim se u ratu rastaju, i kasnije se na bojnom polju vide kroz nisan na snajperu, jedan opali i promasi i onda ga ovaj drugi ubije, zna li neko koji je film?

Mozda Vukovar, Jedna prica (http://www.imdb.com/title/tt0111646/).

BrutaLiS
7.4.2009, 21:57
Pogledacu, hvala.

edit: evo nasao sam ovaj snimak, valjda je to to.

http://www.youtube.com/watch?v=To1g8A6WbCc

Shlaymara
7.4.2009, 22:01
Setih se i ja jednog filma koji sam gledao davno davno na drzavnoj televiziji. Film je, cini mi se, francuski ali vrlo je lako da moze biti i nemacki ili italijanski, jedino sam siguran da nije engleski. Radnja filma se odigrava u 70-im (mozda cak i ranije) a i sam film je otprilike to godiste.
Radnja: Neki pametan lik napravi cudnu spravu koja ispaljuje smrtonosne zrake i to u televizor. Sa tim cudom nisani voditelje na ekranu i ubija ih, ali samo ako je direktan prenos (eh da mi je takva sprava:kreza:). Tu ga ganja policija i nemam pojma sta se dalje desava. Secam se scene gde su policajci pravili namestaljku pa su direktan prenos pustili sa nekoliko sekundi zakasnjenja i voditeljka je prezivela a oni su valjda dobili neke korisne informacije...nemam pojma.
Zna li neko koji je to film?

BrunnenG
7.4.2009, 22:25
@ GordoN
ako ti se svideo Think big, onda nadji Twinsitters sa ista dva bildera.

Pogledaj i ovaj: The Barbarians (1987) (http://www.imdb.com/title/tt0092615/)

Beagle
7.4.2009, 22:44
Baš si našao koga ćeš da brkaš jednog sa drugim :boodala:


Samo smireno :)

Kada je taj film bio aktuelan, ja sam imao nepunih osam godina, a ni basket mi nikad nije bio jacha strana, tako da... U get the point ;)

BrunnenG
7.4.2009, 22:45
Setih se i ja jednog filma koji sam gledao davno davno na drzavnoj televiziji. Film je, cini mi se, francuski ali vrlo je lako da moze biti i nemacki ili italijanski, jedino sam siguran da nije engleski. Radnja filma se odigrava u 70-im (mozda cak i ranije) a i sam film je otprilike to godiste.
Radnja: Neki pametan lik napravi cudnu spravu koja ispaljuje smrtonosne zrake i to u televizor. Sa tim cudom nisani voditelje na ekranu i ubija ih, ali samo ako je direktan prenos (eh da mi je takva sprava:kreza:). Tu ga ganja policija i nemam pojma sta se dalje desava. Secam se scene gde su policajci pravili namestaljku pa su direktan prenos pustili sa nekoliko sekundi zakasnjenja i voditeljka je prezivela a oni su valjda dobili neke korisne informacije...nemam pojma.
Zna li neko koji je to film?


Film je francuski. Mislim da je taj sto ubija voditelje isti onaj debeli iz zandara iz sen tropea (adjutant). Nazalost nemam ideju kako bi se film mogao zvati.
Pokusao sam da nadjem ovaj film u listi njegovih filmova na imdb-u ali nijedan na koji sam kliknuo nijeimaoniti sliku niti opis.

White Ripper
9.4.2009, 21:42
Hoce li mi ko odgonetnuti kako se zove film u kom glavne uloge igraju glumac koji je igrao Mr Bean-a i Zan Klod Van Dam,i radnja se vrti oko toga kako je otet Mr Bean, pa Zan Klod Van Dam mora da ga spasi.Inace film je recimo "akciona komedija".Please

Iris
9.4.2009, 21:48
Odeš na imdb i pregledaš filmografiju i jednog (http://www.imdb.com/name/nm0000241/) i drugog glumca (http://www.imdb.com/name/nm0000100/), pa nađeš film u pitanju - obzirom da znaš ko uopšte igra glavne uloge u filmu, to bi trebalo da bude lako?

Eddy
9.4.2009, 22:53
Da li si siguran da je JCVD u pitanju? Ja ipak mislim da tebi treba film Hot shots 2.

http://www.imdb.com/title/tt0107144/

Ernesto
10.4.2009, 0:16
Drug mi je pricao o nekom filmu o ovom ratu 90ih, nas valjda film. Uglavnom jedino se secam da mi je rekao da se radi o 2 najbolja prijatelja, a zatim se u ratu rastaju, i kasnije se na bojnom polju vide kroz nisan na snajperu, jedan opali i promasi i onda ga ovaj drugi ubije, zna li neko koji je film?

mislim da je to ovaj film
http://en.wikipedia.org/wiki/Shot_Through_the_Heart

BrutaLiS
10.4.2009, 12:18
mislim da je to ovaj film
http://en.wikipedia.org/wiki/Shot_Through_the_Heart

potrazicu, hvala... :D

Deathclaw
10.4.2009, 14:16
mislim da je to ovaj film
http://en.wikipedia.org/wiki/Shot_Through_the_Heart

NE,

Film je "Vukovar - jedna prica"

http://www.imdb.com/title/tt0111646/

EDIT:
Ipak nije, my bad...( u filmu takodje postoji scena sa snajperistima koji se traze...)

paulvandyk68
19.4.2009, 21:54
Nemogu tacno da se setim naziva filma, Radnja filma je kradja nacistickog zlata tik posle 2 svetskog rata. Za koje Sovjeti optuzuju amerikance, i ubistvo generala Pato na koji je obecao da ce istraziti i ispitati tu kradju. Nemogu da se setim naziva tog filma.

zoran845
19.4.2009, 22:06
Evo ga (http://www.imdb.com/title/tt0077272/).

Inače ga nigde nema po "prodavnicama". :(

Kisr
20.4.2009, 5:01
E ljudi,ajde ako zna neko,bila je i na forumu tema u vezi ovog filma,a pre toga je bila i u temi drugi ugao,znaci odes na zvanican sajt filma koji je uradjen u fazonu neke flash igre i onda te odjednom isprepada slika nekog klinca.Ubih se trazeci!:Freddy:

Stribor
21.4.2009, 12:58
Zdravo, ne mogu tacno da se setim detalja, ali prica ide otprilike, kao, muz i zena, i cekaju dete, a u isto vreme na nebu kao decak i devojcica zive i kao, jedan od njih dvoje treba da sidje, tj. da se rodi, pa valjda devojcica se rodi tj. ode na zemlju i decak na nebu bude tuzan, tako nesto... ili mozda obrnuto, decak ode a devojcia ostane na nebu... ostalog se slabo secam... devojcica ima kovrdzavu kosu... iz osamdesetih je verovatno...
Da li neko zna o cemu se radi?!? Unapred Hvala!!

PsyDuck
21.4.2009, 16:11
priča kaže sledeće...
naučnici prave novu vrstu broda koja bi putovala ne pravolinijski već na relaciji prostor-vreme [tj. savijala bi isti i time bi se brže stizalo na željenu lokaciju...]...
brod biva poslat u nekakvu misiju,da obidje neki drugi-gde pronalaze mrtve članove posade... potom isto počinje da se dogadja i njima [ovima koji su potom poslati]...
na kraju se ispostavlja da su otvorili vrata pakla,i da je glavni član misije sve vreme to znao...

dal` iko zna kako se zove film???

dzonihsv
21.4.2009, 16:16
Da nije Event Horizon (http://www.imdb.com/title/tt0119081/)?

Nikola Milosavljevic
21.4.2009, 19:04
priča kaže sledeće...
naučnici prave novu vrstu broda koja bi putovala ne pravolinijski već na relaciji prostor-vreme [tj. savijala bi isti i time bi se brže stizalo na željenu lokaciju...]...
brod biva poslat u nekakvu misiju,da obidje neki drugi-gde pronalaze mrtve članove posade... potom isto počinje da se dogadja i njima [ovima koji su potom poslati]...
na kraju se ispostavlja da su otvorili vrata pakla,i da je glavni član misije sve vreme to znao...


Da, ovo je Event Horizon 100%. Inace jako volim taj film!

knezevicaca
25.4.2009, 16:01
Glavni lik je mislim nisam siguran neki crnac koji je ukrao dijamant i sakrio ga u ventilaciji jedne ne dovrsene zgrade posle cega su ga uhapsili kada je izasao iz zatvora dosao je po dijamant ali ta zgrada je bila zgrada policije kasnije se on ubaca kao policajac sve u cilju da uzme dijamant,........Zna li neko koji je ovo film???

zoran845
25.4.2009, 16:06
To treba da je ovaj film (http://www.imdb.com/title/tt0181316/).

Kako je nađen naslov (http://www.google.com/search?hl=en&as_q=%22stolen+diamond%22+police+station+film&as_epq=&as_oq=&as_eq=&num=10&lr=&as_filetype=&ft=i&as_sitesearch=&as_qdr=all&as_rights=&as_occt=any&cr=&as_nlo=&as_nhi=&safe=images).

zone2403
1.5.2009, 19:31
Zna li neko ime filma koji govori o americkom olimpijskom hokej timu iz 1984, snimljen je oko 2000 godine, pokusao sam da saznam preko imdb, ali bez uspeha.

Iris
1.5.2009, 21:58
Mogao si da pretražiš IMDB po ključnim rečima... hockey, team, 1984.

Dobio bi ovaj rezultat (http://www.imdb.com/title/tt0276918/) - jeste o američkom olimpijskom hokej-timu (doduše, onom iz 1980. godine), snimljen je oko 2000. godine (konkretno, 2001.)...

zone2403
1.5.2009, 23:09
Zamisli pokusavao sam sa american+hockey+team, i sa olympic+hockey i slicnim kombinacijama i nisam uspeo, zato sam i postovao ovde, hvala u svakom slucaju! :)

knezevicaca
2.5.2009, 18:24
Film je komedija,govori o momku i devojci kako idu na neko putovanje ima scene kada on pokvari struju u celom hotelu,kada sruse zid u hotelu i secam se jos da su uleteli kolima u velik sneg i tu su boravili zatrpani neko vreme...Zna li neko koji je ovo film?:)

GordoN
2.5.2009, 18:31
Film je komedija,govori o momku i devojci kako idu na neko putovanje ima scene kada on pokvari struju u celom hotelu,kada sruse zid u hotelu i secam se jos da su uleteli kolima u velik sneg i tu su boravili zatrpani neko vreme...Zna li neko koji je ovo film?:)

Just Married (http://www.imdb.com/title/tt0305711/) ;)

Eddy
3.5.2009, 18:32
Film je valjda komedija. Ako se ne varam odigrava se u Africi, mislim da ima i scena sa vojnicima u plavim slemovima. Ono sto znam sigurno da neki noj proguta dijamant, i pretpostavljam da se radnja odvija oko pronalazenja iste. Pokusavao sam da trazim po kljucnim recima, ali bezuspesno. Ako neko ima ideju koji je ovo film, nek javi.

dzonihsv
3.5.2009, 18:40
http://www.imdb.com/title/tt0257568/ ?

Eddy
3.5.2009, 18:55
Nije taj. Film je dosta stariji, i ako se ne varam nema kengura u africi. Film sam gledao negde u prvoj polovini devedesetih. Valjda je taj dijamant nekome ispao, a posto nojevi vole svetlucave (i ostre stvari za bolju probavu) jedan nadje taj dragulj i proguta ga.

dzonihsv
3.5.2009, 19:07
Ovo je pametni kengur koji ide svugde, tako da mu nije Afrika nije problem. :D Poznat mi je taj film o kome pricas ali ne mogu da se setim tacno...

dzonihsv
3.5.2009, 19:33
Da nije ovaj (http://www.imdb.com/title/tt0065025/)?

Eddy
3.5.2009, 19:55
Taj sam i ja nasao, ali mi je bilo cudno da je bazirano na nekom romanu Zila Verna. Sa druge strane u jednom od opisa javlja se: "peculiar thief ostrich". Pa sam u fazi nabavljanja tog filma. Javljam ako je to taj.

Doolio
4.5.2009, 2:30
Film je francuski. Mislim da je taj sto ubija voditelje isti onaj debeli iz zandara iz sen tropea (adjutant). Nazalost nemam ideju kako bi se film mogao zvati.
Pokusao sam da nadjem ovaj film u listi njegovih filmova na imdb-u ali nijedan na koji sam kliknuo nijeimaoniti sliku niti opis.

jao, sad i ja ocu da gledam to:)
sad sam se setio jos neceg. oni kad su izvalili fazon sa kasnjenjem od par sekundi, onda je debeli prepravio spravicu i onda je rokno voditeljku i pored tog kasnjenja. i znam da je stalno bio u fazonu da roka voditeljke zato sto 'lazu, *****, samo lazu' :)
takodje, secam se da su ga izvalili na user, on je valjda krio spravu na tavanu i spektor je dosao i nije nista skontao i taman da zapali, a igrao se sa nekim dinarom ili zatvaracem za flase, ne secam se, i baci dinar u vazduh i ovaj se ne vrati nego se zalepi za plafon i ovi onda izvale magnet dza bu sta ti je to na tavanu i skembaju debelog:)

edit:
zainatio sam se i gledao sam sve filmove i nasao sam:)
http://www.imdb.com/title/tt0091322/

InCorrect
6.5.2009, 23:06
Ne mogu da se setim ovog film, gledao sam ga pre vise od 10 godina i secam se samo na jedna-dve scene.
Mislim da je srpski, a scena je ova, malo bezobrazna:
Jedan matori lezi u krevet, uzeo je onu pumpu za ku*ac, i pumpa ga sve dok ne mu se digne. (to mi je bilo veoma smesno) I onda vice po zenu "Caaaaannoooo, Caaannnoooooo" (ili neko slicno ime, ne secam se bas), i onda dolazi zena i ovaj je je*e
Ako neko zna koji je ovaj film, nek mi odgovori. Bicu mu veoma zahvalan

wipeout
7.5.2009, 1:45
skoro sam se setio filma kojeg sam gledao na RTS-u (znam da je bilo za vreme nekog parznika - mislim oko nove godine)

Azijska (mislim kineska) fantazijska kung fu bajka. Nesto u fazonu pritajnog tigra ili kuce letecih bodeza. Vecina radnje je u planini i sumi. Koliko se secam borci su koristili i "bacanje" magija. Nije niskobudzetno ostvarenje, onako solidnih efekata i dobre kamere i kadriranja. Uglavnom ima dosta tuce i bezanja kroz sumu

glupo je da navedem da sam jeo rusku salatu dok sam gledao film

Ernesto
7.5.2009, 1:52
Ne mogu da se setim ovog film, gledao sam ga pre vise od 10 godina i secam se samo na jedna-dve scene.
Mislim da je srpski, a scena je ova, malo bezobrazna:
Jedan matori lezi u krevet, uzeo je onu pumpu za ku*ac, i pumpa ga sve dok ne mu se digne. (to mi je bilo veoma smesno) I onda vice po zenu "Caaaaannoooo, Caaannnoooooo" (ili neko slicno ime, ne secam se bas), i onda dolazi zena i ovaj je je*e
Ako neko zna koji je ovaj film, nek mi odgovori. Bicu mu veoma zahvalan

mislim da je to vampiri su medju nama

Iris
7.5.2009, 1:54
Azijska (mislim kineska) fantazijska kung fu bajka. Nesto u fazonu pritajnog tigra ili kuce letecih bodeza. Vecina radnje je u planini i sumi. Koliko se secam borci su koristili i "bacanje" magija. Nije niskobudzetno ostvarenje, onako solidnih efekata i dobre kamere i kadriranja. Uglavnom ima dosta tuce i bezanja kroz sumu


House of Flying Daggers (http://www.imdb.com/title/tt0385004/)

wipeout
7.5.2009, 14:31
@Iris

nisu bodezi, gore u tekstu i navodim da mi film lici na the house of flying daggers tigar/zmaj. U tom je fazonu ali je definitivno neki drugi film u pitanju

Iris
7.5.2009, 15:14
Sori, nisam obratila pažnju. Znaš li možda još neki detalj, da li je film kineski ili korejski?

zone2403
7.5.2009, 17:40
Mozda je ovo: http://www.imdb.com/title/tt0086308/

munited
8.5.2009, 0:17
Veoma mi je bitno [zbog muzike u filmu] ako neko zna kako se ovaj film zove.Svugde sam probao da ga nadjem ali ne uspevam .Bio je na nasim TV kanalima.Probacu da opisem.

Film nije mnogo mator ,mozda 90 godine.Radnja je smestena u 17,18 veku,kini ili japanu za vreme nekog rata.Film je na engleskom jeziku.Radi se o jednom kralju[kinez,japanac] koji je pozvao Englesku uciteljucu da dodje u njegovu zemlju i da poducava decu i njegovog malog celavog sina engleskim jezikom.Engleska uciteljica je imala plavu kosu.

Deo iz filma....
Nekoliko stotina vojnika je trebalo da napadne Kraljevo selo ,a kralj nije imao vojsku da se odbrani.Jedan most je odvajao selo i put ,tako da su vojnici prvo morali preko mosta da prodju da bi napali selo.Kralj je odlucijo da digne most u vazduh i da pogine na mostu.I tako kralj je minirao most i sebe postavio kao mamac na mostu.Protivnicki vojnici su ga spazili i krenuli za njim i tada se uciteljica setila i uzela neku vojnicku trubicu i pocela da svira kao sto sviraju britanski vojnici.Vojska se uplasila jer je pomislila da dolazi britanska konjica i razbezala se .Na kraju filma Kralj i uciteljica su se zaljubili jedno u drugo i ostaju zajedno.

Ako neko zna kako se ovaj film zove bicu mu beskrajno zahvalan.Gledao sam ga pre 6-7 god i nema sanse da ga nadjem.

zone2403
8.5.2009, 0:49
Mslim da se radi o Tajlandu, a ne Kini ili Japanu, probacu da nadjem naslov.
Mozda je ovo: http://www.imdb.com/title/tt0166485/

branko999999999
8.5.2009, 0:55
@munited

Anna and the King (http://www.imdb.com/title/tt0166485/) (1999)?

Nisam znao za ovu verziju, ja sam ranije gledao mini TV seriju "Anna and the King" (http://www.imdb.com/title/tt0068039/) (1972) sa Yul Brynner (http://www.imdb.com/name/nm0000989/)-om. :)

Marti Misterija
8.5.2009, 11:13
Sad se nesto setih dva filma koja sam gledao osamdesetih godina ali bih ih rado pogledao ponovo.
Filmovi su francuski i kod nas su ih preveli kao Mangupi polazu maturu i Mangupi overavaju maturu.
Potrazio bih ih preko IMDB ali ne znam kako se zovu u originalu, narocito zato sto nemam pojma francuski jezik, a sudeci po tome kakve debilne prevode originalnih naslova nasi daju ne bi me zacudilo da nas prevod nema nikakve veze sa originalnim naslovom.

dzonihsv
8.5.2009, 11:19
http://www.youtube.com/watch?v=vzDlDvFNJlc

Imas ovaj remake American Pie-a?

Marti Misterija
8.5.2009, 11:35
Video sam to, ali sam mislio na filmove iz odsmdesetih koji nemaju bas dodirnih tacaka sa American Pie (nijednim od sest delova) jer je radnja skroz drugacija, a cini mi se da nisu remakeovi nekog jos starijeg filma.

zoran845
8.5.2009, 12:19
... dva filma koja sam gledao osamdesetih...
Filmovi su francuski i kod nas su ih preveli kao Mangupi polazu maturu i Mangupi overavaju maturu.Mislim da su to filmovi Les sous-doués (1980) (http://www.imdb.com/title/tt0081541/) i Les sous-doués en vacances (1982) (http://www.imdb.com/title/tt0083110/).

munited
8.5.2009, 12:46
Hvala ljudi nemate pojma kolko ste mi pomogli:):ciao:.To je to.Svaka cast na brzini:aplauz: