PDA

Prikaži potpunu verziju : Da li nosite naočare?

Strane : 1 [2]

NjegovaWisost
27.1.2012, 5:50
Хоћу да купим ћороскопе ленонке! =) Као Ленон, Дража, Хари Потер и ко зна ко их је носио... Чисто да имам за по кући, најобичније. Може ли диоптрија -5.5 на њих? Нешто нисам добро упознат са тим индексима преламања, шта и како и на које рамове...

Оно што ме занима, гдје могу да их нађем? Нису баш добри сајтови ових оптичарских радњи, а не бих да луњам и идем од једне до друге. Ако неко зна нека напише или јави ми на ПП =)

VojaM
27.1.2012, 14:39
Nosio ih je i Kuzma - još jedan razlog da ih kupiš i ti :D

Naravno da može ta dioptrija.

lobanja
27.1.2012, 15:37
od rodjenja,hubble telescope moze da mi pozavidi na optici

Nikola16789
30.1.2012, 15:02
Bio na pregledu skoro, citam poslednji red na onoj tabli bez problema :p

todos
30.1.2012, 16:26
Posto vozim i sad biciklu, jbg veceras idem na posao na -15, nosim providne naocare bez dioptrije model Husqvarna!:D. Cuva oci od vetra i snega!

CaptainCrash
1.2.2012, 22:27
Ni ja ne nosim naocare ali...
Od pre par godina,da li zato sto mozda to nisam nikad ranije primecivao ili se desilo to sto se desilo sticajem okolnosti,ja se pravio pametan i negde 2006-2007 kada je bilo pomracenje sunca odlucim da blenem bez ikakve zaastite...
To je sve bilo i proslo,cak sam i zmurio na jedno oko a drugim gledao.
Posle par meseci i od tada,do dana danasnjeg,ponavljam jos jednom da li zato sto nikada nisam obracao paznju na taj detalj dok to nisam probao pa se mozda uplasio ili zato sto je zaista bilo posledica jednostavno na levo oko kada gledam a zmurim na desno dosta je mutnije u odnosu na desno,znaci jednostavno neke sitne detalje vidim mutno i ne mogu da izostrim nikako dok sa desnim imam vid kao snajperista...:)
od tada,do dana danasnjeg nikada nisam isao na pregled jer me je iskreno i strah!
U komp odnosno TV i igrice blenem od negde 10-e godine,znaci u maju punih 20 god!
Nisam imao problema sem ovog nerazjanjenog slucaja,ne nosim naocare i ne smetama mi kada ne zmurim na desno oko :D

Razmisljam i razmisljao sam dosta o nekim obicnim naocarima bez dioptrije cisto za komp posto mi je 30cm od nosa,mada mozda je i kasno za to sada ali ako ima neko predlog neka mi javi slobodno...
Mora li se ici kod ocnog ili moze da se kupe neke(i koje) na divljaka negde ?

SirDuck
1.2.2012, 22:54
Od pre par godina,da li zato sto mozda to nisam nikad ranije primecivao ili se desilo to sto se desilo sticajem okolnosti,ja se pravio pametan i negde 2006-2007 kada je bilo pomracenje sunca odlucim da blenem bez ikakve zaastite...
Posle par meseci i od tada,do dana danasnjeg,ponavljam jos jednom da li zato sto nikada nisam obracao paznju na taj detalj dok to nisam probao pa se mozda uplasio ili zato sto je zaista bilo posledica jednostavno na levo oko kada gledam a zmurim na desno dosta je mutnije u odnosu na desno,znaci jednostavno neke sitne detalje vidim mutno i ne mogu da izostrim nikako dok sa desnim imam vid kao snajperista...:)
od tada,do dana danasnjeg nikada nisam isao na pregled jer me je iskreno i strah!
U komp odnosno TV i igrice blenem od negde 10-e godine,znaci u maju punih 20 god!
Nisam imao problema sem ovog nerazjanjenog slucaja,ne nosim naocare i ne smetama mi kada ne zmurim na desno oko :D

Razmisljam i razmisljao sam dosta o nekim obicnim naocarima bez dioptrije cisto za komp posto mi je 30cm od nosa,mada mozda je i kasno za to sada ali ako ima neko predlog neka mi javi slobodno...

Idi izmeri dioptriju i kupi naočare. Ako to ne uradiš samo možeš da pokvariš vid.

Takođe, kad ih staviš ima tek da vidiš šta je Full HD realnosti :D

Packypfc
2.2.2012, 0:03

Ja sam nešto slično utripovao pre par godina. Stalno pokrivao jedno oko, gledao drugim i sve mi se cinilo kako mi je levo oko slabije od desnog. Pa onda jos i citanje raznih clanaka o prvim simptomima gubljenja vida, raznim bolestima... Na kraju, odlucih da odem do oftalmologa. Kaze da ne vidi nikakve promene i da mi je vid odlican. Posle toga, gle cuda, ja se smirio i nestao mi taj problem. Sad nekoliko godina kasnije zivim u overenju kako imam oko sokolovo. Tripovanje i hipohondrija su cudo, narocito sad u doba neta, kada na svakom koraku imas razne dijagnoze za razne bolestine. Mozda i kod tebe prodje kao rukom ako odes kod ocnog i potvrdi ti da nema razloga za brigu. :)

NjegovaWisost
19.5.2012, 21:37
Preključe sam dobio nove naočare. Međutim, nisam zadovoljan. uzeo sam najveće umanjenje debljine sočiva (jer imam 5.5 dioptiju, a na naočarima mi je stavljena 5.25). Šta mi se dešava? Slika mi je iskrivljena kroz njih. Nekako loptasta. Kad gledam u ekran laptopa jasno vidim sikrivljenje recimo gronje ivice na dolje.
Dugo nisam nosio naočare (samo sočiva), ali i pored dva dana navike, isto mi je sve. Vjerovatno oftalmolog je negdje pogriješio. Da li znate u čemu je problem? Očigledno ću u ponedeljak morati da ga zovem... Napominjem da kroz kontaktna sočiva vidim odlično.

todos
20.5.2012, 13:52
Preključe sam dobio nove naočare. Međutim, nisam zadovoljan. uzeo sam najveće umanjenje debljine sočiva (jer imam 5.5 dioptiju, a na naočarima mi je stavljena 5.25). Šta mi se dešava? Slika mi je iskrivljena kroz njih. Nekako loptasta. Kad gledam u ekran laptopa jasno vidim sikrivljenje recimo gronje ivice na dolje.
Dugo nisam nosio naočare (samo sočiva), ali i pored dva dana navike, isto mi je sve. Vjerovatno oftalmolog je negdje pogriješio. Da li znate u čemu je problem? Očigledno ću u ponedeljak morati da ga zovem... Napominjem da kroz kontaktna sočiva vidim odlično.

Menjaj oftamologa ako dobijes iste rezultate onda ti verovatno sledujedugotrajno privikavanje!

NjegovaWisost
20.5.2012, 15:29
Menjaj oftamologa ako dobijes iste rezultate onda ti verovatno sledujedugotrajno privikavanje!

Nosim sočiva, to me spašava, ovo je za po kući...

todos
20.5.2012, 21:29
Nosim sočiva, to me spašava, ovo je za po kući...

Ali nije ti za goreg da odes kod drugog majstora da ti to pogleda iz njegovog ugla!