Prikaži potpunu verziju : Drajveri za AMD (ATI) grafičke karte - Catalyst
Drugari imam problem pri instalaciji ovih drajvera. Radim sve kao i svaki put sa DDU-om izbrisem stare onda instal nove i pici, ali sada kad krene instalacija izbacuje gresku "Install Package Failure" i ja kliknem ok on instalira ali na kraju ne pise da su drajveri uspesno instalirani. Sta to moze da zeza?
Idi uninstall pa u c:\ obrishi amd folder, resetuj pc I onda regularno instaliraj
Idi uninstall pa u c:\ obrishi amd folder, resetuj pc I onda regularno instaliraj
Nisam sedeo ovih dana za kompom imao sam obaveza, evo danas probao i sve radi kako treba havla baki.
Izasli su 16.4.1 drajveri neki hotfix instalirao ga i za sada je sve okej :D
Radi dobro,posle blackscrina ulazi bez problema u win,na prethodnim moralo je iz safe mode,Oc je malo slabiji os 16.3.2 msm u FPS,normalno je jer je beta
Opet mi puca Radeon Settings na 16.3.2:
http://i.imgur.com/uY43xnW.png
Sve je ok ako isti ne otvorim. Ako ga otvorim da podesim nesto, bilo sta, nakon par minuta dobijem ovaj error i moram da zatvorim program.
Nije mi jasno da evo pola godine nisu ovo ispravili i da nije nadjeno resenje, ili ja ne znam sta da radim.
water wizard
13.4.2016, 14:42
imam i ja istu verziju i ne puca mi ništa, u stvari pukne mi ponekad kad menjam eyefinity ali samo se restartuje i nastavim dalje
Meni se ponovo pojavio onaj bag sa pixelima I kockicama kad pokrenem dve ili vishe 3D igre....
Zdravko Stakić
13.6.2016, 23:38
Imam problem sa krešovanjem datoteke ati3duag.dll u toku učitavanja igrice FarCry i Half Life 2 Episode two. U pitanju je Ati Radeon Xpress 1270 na laptopu ER710X proizvođača MSI. Večeras sam igrao igru Far Cry i slušao muziku. Odjednom dok se učitavala igra kada je ono došlo da kraja začulo se trrrrrrr, pojavio BSOD i restartovao računar dok kod Half Life 2 episode two se ovo desi na samom početku. U prilogi ide i slika. ŠTA SE TO DEŠAVA? Hvala unapred na pomoći. Na ekranu ispiše KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED.
D:\Greška ati3duag
Vlad Cepesh
14.6.2016, 0:53
Slika se ne vidi, ali verovatno ti je instalacija drajvera otisla u aut. A mozda i koristis neku stariju verziju. Definitivno treba da reinstaliras drajver na najnoviju verziju koja postoji podrzana za tvoju graficku.
Imam konfiguraciju: mp Asus M4A87TD EVO, AMD Phenom II X6 1055T 2,8GHz, 16GB RAM-a i napajanje LC 6600 sa Windows 10(x64)... Koristim SSD SATA III 256GB i klasičan HDD 1TB SATA III.
Od pre nedelju dana imam AMD grafičku R7 360 Sapphire Nitro i najnoviji AMD drajver sa Net-a ali me namučila; Prvo da postavim da moj TV bude samo kopija monitora, a ne neki EyeFinity izgled (ranije su to zvali Extended), kako mi AMD Radeon Settings natura. Ako neko zna da namesti gledanje na dva monitora sa različitim rezolucijama, plaćam pivo pored cene same usluge...
A zatim najvažnije - u svim softverskim plejerima za filmove (BS, Zoom, KM, WMP, MPC KMx64, itd) pojavljuje mi se crvena linija na sredini, osim u VLC-u... Neki kažu da je crvena linija zbog napajanja koje je možda slabije od 600W? :eek:
Zbog snage napajanja nije sigurno, 360 nije neki potrosac. BS i KM imaju svoje kodeke, tako da sumnjam da je i do toga. Pogledaj koji renderer koristi VLC pa probaj sa istim i na svim ostalim plejerima.
Ljudi, prilikom restarta sistema drajveri mi nestaju odnosno nekako se brisu sami od sebe...Jel se nekom nesto slicno desavalo?Ne mogu na netu nista konkretno da nadjem...Poslednji drajveri su u pitanju win10....
Da ih mozda Win10 ne gazi svojim auto-updejtom?
Kako to mogu uopste da znam?Posle restarta nemoguce je uci u bilo kakva podevanja vezana za drajvere.
water wizard
26.6.2016, 0:23
verovatno zato što nisu signed tj whql tj beta su, poslednja whql verzija je 16.3.2 pa probaj nju
Zbog snage napajanja nije sigurno, 360 nije neki potrosac. BS i KM imaju svoje kodeke, tako da sumnjam da je i do toga. Pogledaj koji renderer koristi VLC pa probaj sa istim i na svim ostalim plejerima.
R7 360 traži dodatni 2x3pinski utikač sa napajanja i naravno da sam ga priključio, a proizvođač kaže da troši troši 85W... Meni glupom za to :boodala:, ako može najkraće objasni gde da tražim renderer (u Pluggins?) i šta da radim sa njim?
Imam konfiguraciju: mp Asus M4A87TD EVO, AMD Phenom II X6 1055T 2,8GHz, 16GB RAM-a i napajanje LC 6600 sa Windows 10(x64)... Koristim SSD SATA III 256GB i klasičan HDD 1TB SATA III.
Od pre nedelju dana imam AMD grafičku R7 360 Sapphire Nitro i najnoviji AMD drajver sa Net-a ali me namučila; Prvo da postavim da moj TV bude samo kopija monitora, a ne neki EyeFinity izgled (ranije su to zvali Extended), kako mi AMD Radeon Settings natura. Ako neko zna da namesti gledanje na dva monitora sa različitim rezolucijama, plaćam pivo pored cene same usluge...
A zatim najvažnije - u svim softverskim plejerima za filmove (BS, Zoom, KM, WMP, MPC KMx64, itd) pojavljuje mi se crvena linija na sredini, osim u VLC-u... Neki kažu da je crvena linija zbog napajanja koje je možda slabije od 600W? :eek:
Ad I pitanja gore: Monitor mi je Full HD, TV je UHD i ne mogu da postavim različite rezolucije na ova dva displeja sa ove kartice iako ona prepozna 4K sa UHD TV-a. Ako postavim da je osnovna UHD, onda mi je na monitoru samo deo displeja sa UHD-a. Da li je za ovu situaciju bolje da imam dve grafičke kartice; 2g staru koja je samo za Full HD i ovu novu koja će biti samo za UHD TV? I naravno onda bih morao da uzmem i neko realno 700W napajanje, verovatno? :facepalm
Cek, ti imas 4K TV? Tu moze da bude problema sa AMD-om, ne podrzavaju svi modeli 4K/60Hz cini mi se.
Cek, ti imas 4K TV? Tu moze da bude problema sa AMD-om, ne podrzavaju svi modeli 4K/60Hz cini mi se.
Postavio sam odmah najnoviji AMD i on je prepoznao i postavio baš 4K rezoluciju odmah, ali "ne voli" ili ne ume da postavi različitu rezoluciju na dva displeja; monitorski Full HD i TV UHD, već moram da biram jednu od te dve rezolucije da budu na oba displeja... Zato pitam, da li da vratim i staru GK AMD i da sa nje teram monitor, a sa nove samo UHD TV uz jače napajanje od mog LC6600? :paranoia:
MARE GSX R
28.6.2016, 19:49
Ljudi aj opet glupo pitanje, ali sta da se radi... imam amd grafiku iz profila, i sve radi super, nego danas vidim da mi je ostao od ranije nvidia physx da obrisem to odmah, treba li mi li to, ili pak da li smeta necemu inace u igrama nisam primetio nikakve probleme...?
Послато са LG-P760 уз помоћ Тапатока
Ale[x]andar
29.6.2016, 1:04
Ja mislim da ne smeta. Secam se da sam instalirao igru koja je zahtetevala da se instalira NVIDIA PsysX i to je tako mesecima ostalo instalirano bez pravljenja problema. A imam AMD graicku.
MARE GSX R
29.6.2016, 1:12
Pa i kod mene tako, nego nisam bio siguran da li treba, pa sam hteo da obrisem, al kad vec ne steti onda i ne smeta, neka ga.. :)
Послато са LG-P760 уз помоћ Тапатока
R7 360 traži dodatni 2x3pinski utikač sa napajanja i naravno da sam ga priključio, a proizvođač kaže da troši troši 85W... Meni glupom za to :boodala:, ako može najkraće objasni gde da tražim renderer (u Pluggins?) i šta da radim sa njim?
Nisam više :boodala: Problem svih plejera sa crvenom vertikalnom linijom na sredini je zbog Video Renderovanja u postavci na EVR (Video Enhanced Rendering)... Čim se postavi neko drugo renderovanje, nestane crvena linija. Isprobao sam sva ostala renderovanja i ipak postavio na Internal Video Renderer koji je u BS-u i default i radi super.... Napomena: VMR-i 7-9 imaju krupnije pixele i ne savetujem ni to. :alealeee:
Mario Pavićević
29.6.2016, 12:45
Postavio sam odmah najnoviji AMD i on je prepoznao i postavio baš 4K rezoluciju odmah, ali "ne voli" ili ne ume da postavi različitu rezoluciju na dva displeja; monitorski Full HD i TV UHD, već moram da biram jednu od te dve rezolucije da budu na oba displeja... Zato pitam, da li da vratim i staru GK AMD i da sa nje teram monitor, a sa nove samo UHD TV uz jače napajanje od mog LC6600? :paranoia:
Moze sigurno, i ne koristim Catalyst vec Windows za podesavanje, bez problema preko HDMI ide slika u Full HD na TV a 1280x1024 na monitoru. Samo vodi racuna o Duplicate/single/extend opcijama, ne mozes u svakom rezimu ici sa razlicitim rezolucijama.
Moze sigurno, i ne koristim Catalyst vec Windows za podesavanje, bez problema preko HDMI ide slika u Full HD na TV a 1280x1024 na monitoru. Samo vodi racuna o Duplicate/single/extend opcijama, ne mozes u svakom rezimu ici sa razlicitim rezolucijama.
Radeon je upravo pustio novu verziju drajvera 16.6.2 (beta!) i ne znam da li zbog toga ili se meni posrećilo potom u setovanju, odmah sam postavio dve različite rezolucije na dva različita displeja... :rofl: pri čemu su oba kopija onog koji izabereš da bude primarni... Eyefinity Mode ne preporučujem nikome ko neće da mu se desktop ekran podeli na 2 do 3 monitora, po delovima po vertikali ili horizontali...
water wizard
30.6.2016, 0:30
ma moglo je i pre ja sam nameštao na jednom monitoru virtual super resolution nego nisi znao da namestiš
water wizard
13.7.2016, 1:52
Primetio sam kad dignem win7 iz stendby da mi voltaža stoji na srednjoj jačini i to rešavam sa logout/login
Imam problem koji ne znam kako da resim, pa molim za pomoc ako neko moze da predpostavi sta je u pitanju
Kupio sam graficku Radeon R7 250 1GB ali racunar je uopste ne prepoznaje
koristim win 7
8 gb rama Kingston
Intel Pentium G620 2.60gh
ploca je Asus P8H61 MLX3
neko napajanje 500W
proverio sam na inrernetu i ploca i procesor mogu da rade sa ovom grafickom ali...
Ako iko zna kako ovo da resim molim da mi pomogne
water wizard
16.8.2016, 14:47
Ubodi monitor u matičnu pa proveri u biosu da li je postavljeno da primarno bude pci express grafička
water wizard
probao sam sta si mi rekao ali kada prebacim da primarni adapter ne bude integrisana grafika nego ova r7 250 sistem nece da se digne i dobijem poruku power saving mode.. da li imas neki novi predlog ili da napokon ispunim sebi zelju i vidim koliko moj kompijuter moze da odskoci kada ga bacim sa 3 sprata..
water wizard
17.8.2016, 19:41
Probaj u drugom kompjuteru grafičku ili drugu grafičku, proveri da li si uboo 6pin konektor ako ima, bilo bi bolje da se otvori tema pre će da vidi neko ko zna a i ovde se priča o drajverima
Jedno pitanje.
Za grafičku karticu XFX R7970 3GB, koji su najbolji drajveri?
Dešava mi se na sve drajvere da konstantno vrti ventilator na 56%.
Odem u podešavanja za AMD, gaming options i za fan, stavim na auto i isto.
Instaliran mi je MSI Afterburner ali kao da nema efekta, podesio sam na OSD-u da se prikazuju one karakteristike ali fan ne prelazi 65%.
Zna li neko što je problem?
Vlad Cepesh
30.8.2016, 5:15
Zvanicna WHQL verzija drajvera je 16.7.3 tako da bi trebao da stavis nju. Takodje imas verziju 16.8.2 hotfix, ako igras novi Tomb Rider, inace je isti drajver za ostalo.
Sto se tice ovog za ventilatore nisi mi jasan sta hoces da postignes. Naime, najbitnije su temperature grafickog cipa, pa u skladu sa time podesiti brzine ventilatora. Ako ti je recimo na 30% brzine tempatura graficke do 60 stepeni, onda si na konju. Nije ni uvek najpametnije drzati te ventilatore na maksimalnom broju obrtaja. U principu bolje je sto manje, ali ne na ustrb temperatura.
Zvanicna WHQL verzija drajvera je 16.7.3 tako da bi trebao da stavis nju. Takodje imas verziju 16.8.2 hotfix, ako igras novi Tomb Rider, inace je isti drajver za ostalo.
Sto se tice ovog za ventilatore nisi mi jasan sta hoces da postignes. Naime, najbitnije su temperature grafickog cipa, pa u skladu sa time podesiti brzine ventilatora. Ako ti je recimo na 30% brzine tempatura graficke do 60 stepeni, onda si na konju. Nije ni uvek najpametnije drzati te ventilatore na maksimalnom broju obrtaja. U principu bolje je sto manje, ali ne na ustrb temperatura.
Koju gođ da instaliram verziju brzina ventilatora se ne mijenja u odnosu na temperature, to je problem.
A MSI Afterburner iako je instaliran i podešen, on ka` da ne postoji.
Ne reaguje.
Kako gođ da se podesi fan u Radeon settings, on vrti konstantno na isti procenat, 56% ili 50% ili 40% konstatno ista brzina ventilatora.
Ne držim ja na maximalnu vrijednost nego kako je podešeno u settings.
Nervira me što se bez obzira koje su temperature, ventilatori vrte na istu brzinu.
To je problem.
Vlad Cepesh
30.8.2016, 15:20
Moguce je da ti je pobrljavio sam drajver. Uradi cistu instalaciju drajvera, to u nekim situacijama pomaze.
Moguce je da ti je pobrljavio sam drajver. Uradi cistu instalaciju drajvera, to u nekim situacijama pomaze.
Moguće.
Pokušaću sa tim jer je bilo drajvera raznih.
A voljalo bih i reinstalaciju jednu malenu da odradim.
Ljudi prijavljuju mnogo bolje DX11 performanse sa drajverima koji su izasli danas.
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/51qr80/amd_dx11_api_overhead_1691_vs_1683/
Hm, ako je istina zanimljivo bi bilo vidjeti ponovo testove GTX1060 vs RX480.
Jel ja ovaj drajver trebam da instaliram za RX 470? Radeon Software 243 MB Crimson Edition 16.9.1 Hotfix 9/13/2016
Lord Vucko
29.9.2016, 12:45
Hm,imam cudan problem,pa da vidim da li neko ima iste simptome. Imam R7 370 od Asusa, sa drajverima 16.9.1. Problem mi je sa nekim igricama,npr RTW,CSGO kada ih pokrenem base clock mi ostane na osnovnom ( 300 Mhz),i naravno imam nizak frame rate. Onda moram da igru minimizujem i ponovo vratim i onda ,,ozivi'' i sve bude uredu. Jel neko ima iste probleme?:kreza:
Heh opet mi se pojavljuju artifakti tj one krzave kockice sa ovim novim drajverima...
Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
water wizard
29.9.2016, 22:01
kod mene sve ok manje više čini mi se da je bolje hlađenje nisam mnogo igrao skyrim i nfs neki
Dobro barem nije ko ranije , za sad se desilo samo 3 puts
Eh al opet zna da nervira lol
Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
Novo izdanje Crimson softvera stiže osmog Decembra, donosi bug fikseve i nove mogućnosti:
http://wccftech.com/amd-radeon-software-crimson-relive-driver-leak/
Najzad smo i mi docekali AMD Shadowplay odnosno, Radeon ReLive. Po slikama vidim ima "klizac" da namestis bitrate koji ti odgovara, to je meni jako vazno. Vidim ima i ono standardno rezoluciju i FPS da podesis.
http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2016/12/file-page7-copy-881x1140.jpg
http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2016/12/file-page8-copy-881x1140.jpg
http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2016/12/file-page14-copy-881x1140.jpg
Jeste da planiram na leto da uzmem 1060Ti, ali ovo ce me dobro sluziti do tada.
Sta je WattMan i cemu sluzi?
RIP 280 i 270 series. :(
Space Beer
9.12.2016, 8:59
Sta je WattMan i cemu sluzi?
RIP 280 i 270 series. :(
Bolja OC kontrola, više opcija za power management. Za1ebavancija, nego to je sad popularno.
Jedina korisna stvar za mene u novim drajverima je ovaj ReLive, i to samo zbog snimanja ekrana, pošto većina bespaltnih rešenja nije besplatna za poslovne korisnike ili ima glupe reklame ili opcije. Sad bar ne moram o tome da razmišljam. Ono strimovanje će verovatno značiti jutjuberima.
Nije ni loše što su ubacili ovu VP9 podršku, i to za sve GCN karte (od HD7000). Nije efikasno kao custom hardversko rešenje, ali znatno bolje od CPU-a. Jedino što za sada radi samo na Chrome-u, tako da meni ništa ne znači. A i slabo šta gledam online. Ali vidim da i to ljudima treba
Roronoa Zoro
9.12.2016, 13:55
meni ReLive ne radi, samo šticne i to je to (snimi .mp4 fajl od 48kb, da je kako nešto radio)
meni ReLive ne radi, samo šticne i to je to (snimi .mp4 fajl od 48kb, da je kako nešto radio)
Koju graficku imas, da li ima GCN?
Igraj se malo sa opcijama, meni radi super. Kvalitet je dobar i ne zauzima mnogo fajl, ja sam podesio na 18000 bitrate, 1080p 60 fps. Za sad sam samo wow testirao, probacu neku zahtevniju igru, inace nema pada performansi tokom snimanja videa.
Roronoa Zoro
9.12.2016, 16:20
R7 260 je GPU
Ok, imas GCN 2.0, tako da ne bi trebalo da ima problema sa te strane, onda je do samih drajvera. Probaj da ih obrises na onaj proveren nacin, preko driversweeper-a, kompletno, pa onda sveze da ih instaliras, ako si do sada vec sve pokusao u opcijama.
Space Beer
9.12.2016, 17:21
Misliš DDU?
Roronoa Zoro
9.12.2016, 18:08
sa DDU sam obrisao stare (morao sam 16.4.1 jer na novijim zbog CPU-a nije hteo dx12 da radi) i instalirao ove nove. jedino da stavim low pa da vidim, mda nisam čačkao previše, jer i nema nekih opcija
water wizard
9.12.2016, 18:37
mora malo da sazri.. srediće u narednim verzijama valjda
Evo probah malo stvar, radi fino. Malo sam snimao Mass Effect 2, iako sam ostavio u opcijama da bude in-game rezolucija (što je bilo UHD u ovoj igri) snimilo se u 1080p. Možda zato što je, izgleda, trenutno ograničenje da se snima na 30fps pri UHD rezoluciji, pa je da zadrži 60fps sputilo na 1080p? Kvalitet je vrlo dobar, na 30mbs zauzima 1,44GB za nepunih 9 minuta snimanja. Nije loše za početak, a i u prosjeku ima manji udar na performanse nego Shadowplay. Sad je i WattMan uključen za starije serije, plus borderless fullscreen Freesync. Ma, svega do guzova.
sasagrof
19.12.2016, 10:50
Kupio sam pre nedelju dana sapphire nitro rx480. Nakon instalacije najnovijih drajvera, odvrteo sam 3dmark i sve je bilo ok. Probam igru pojave se obojene kockice i zamrzne se slika.Verovatno vec znate sta cu da pisem. Vec sam hteo da vratim graficku kao neispravnu medjutin precesljam po netu i vidim da je to uobicajena stvar tj da puno ljudi ima taj problem. Procitao sam od coveka da mu se to ne desava otkako je revertovao na 16.7.1 hotfix, uradim i ja opet clean install i od tada za nekih 5-6 sati forsiranog igranja raznih naslova nisam imao problema. Da li je to random pojava pa je moj primerak s***** ne znam, ali najnoviji drajveri kod mene ne rade tj zamrzava se sistem bez ikakvog pravila. E sad lik na youtube na losem engleskom i sa smesnim akcentom objasnjava da je to resivo putem wattmana. evo link:
The fix is to undervolt the card slightly at max GPU and to increase the available power to the card. Both can be done via the drivers using the "Wattman" tab under "gaming --->Global settings". see here: https://www.youtube.com/watch?v=nWDgrAQ678g
Nemam zivaca za klip sve sto nije tekstualno napisano i sa grafikonima otpisujem kao neozbiljno ali mozda ima istine u tome sto ovaj prica.
Uglavnom smesno, to je glavni razlog zasto 4-5 godina unazad koristim samo i samo Nvidiu ali jednostavno bas sam hteo da uzmem ovu graficku nadam se resenju.
Space Beer
19.12.2016, 11:24
Lik je Škot, otuda i takav engleski :) Kaže ti da smanjiš napon i povećaš Power limit. Mada video sadrži i više od toga i koristan je. I ne znam zašto je tebi teško da odvojiš 15 minuta svog vremena da pogledaš, a očekuješ da drugi troše svoje vreme da ti pomognu.
Inače, mislim da su ovaj Wattman zakomplikovali previše, mada ga i ne koristim.
Johnny-24
19.12.2016, 12:40
Odavno nisam instalirao drajvere za GPU, pa me interesuje da li su ovi koje ja imam najnoviji, ili ima novija verzija?
Hvala
http://i.imgur.com/Vcc3uJT.jpg (http://www.igreklik.com/slike/)
water wizard
19.12.2016, 12:46
to su ti iz juna drajveri
Johnny-24
19.12.2016, 12:49
Hvala, skinuo sam ove najnovije. Sada cu da ih instaliram :D
Hvala jos jednom :)
Johnny-24
19.12.2016, 15:05
Izvinjavam se zbog duplog posta.
Instalirao sam drajvere najnovije, i na kraju je izbacilo ovo, kao da nisu uspesno instalirani, sve je proteklo super, zasto sad ovo ?
http://www.igreklik.com/slike/images/03595201974577821271.jpg (http://www.igreklik.com/slike/)
Space Beer
19.12.2016, 15:29
Kako si instalirao? Jesi li prvo uklonio prethodni?
Johnny-24
19.12.2016, 17:38
Jesam naravno pomocu Display Driver Uninstalera u safe modu, mada sam igrao jedno sat vremna Rise Of Tomb Rider sve radi kako treba.
Space Beer
19.12.2016, 18:08
Proveri šta piše nakon restarta :)
sasagrof
19.12.2016, 18:28
Povecao sam snagu dovoljno je logicno u wattmanu da to i sam shvatim, nemam probleme nakon reverta na stare drajvere, uradicu to isto i sa najnovijim drajverima ako se resim da ih stavim na drugu particiju. Wattman mi se kao parce softvera dopada jer je itekako koristan.
A ovo :
"I ne znam zašto je tebi teško da odvojiš 15 minuta svog vremena da pogledaš, a očekuješ da drugi troše svoje vreme da ti pomognu."
To je pogresna interpretacija onoga sto sam napisao. A napisao sam da volim tekst i grafikone a ne brbljanje i povlacenje misa po ekranu. To sto svako moze da okaci klip na youtube ne znaci da treba da zaboravimo da pisemo. I hvala ne treba ti da odvajas svoje vreme da mi pomognes jer je moja prva ozbiljna graficka woodoo 1 od 3dfx pa izracunaj koliko sam ih promenio od 96 naovamo. Konstatovao sam problem sa drajverima koji jedna ozbiljna kompanija ne sme sebi da priusti a koji se ponavlja unazad desetak godina u nekom obliku, nvidia je uvek imala bolje napisane drajvere prosto mi ne ide u glavu da neko stalno ponavlja iste greske.
Space Beer
20.12.2016, 11:36
Nisu iste greške, pošto se problem javlja kod novog hardvera sa novim softverom. A i veće kompanije prave greške sa ozbiljnijim softverom (Microsoft, Apple, Autodesk, nVidia...). Uvek će neko imati neki problem, jer je nemoguće sve istestirati - različiti čipovi, različiti AIB partneri, operativni sistemi, ostatak hardvera i softvera...
Koliko vidim Google izbacuje sličan broj rezultata za "nvidia driver issue", kao i za "amd driver issue", čak i kad dodaš npr. 1060 i 480 u pretragu. I jedni i drugi support forumi su puni, i jedni i drugi su izbacivali fixeve da reše probleme sa klokovima, prikazom, konekcijom... I hardver i softver postaju sve složeniji i zabluda je da neko može da napravi nešto što će svima raditi. Najveći problem je zapravo što korisnik ima sve više posla da natera svoj PC da radi kako treba, posebno što nikad nisi siguran ko je uzrok problema (OEM/AIB, Microsoft, AMD/nVidia ili sam korisnik)
Johnny-24
20.12.2016, 21:20
Proveri šta piše nakon restarta :)
Nisam bio pored kompa sinoc i danas, bio na poslu, pa kod ujke dobio je bebicu pa sam iso malo kod njih, i sad sam seo malo da poigram nesto, sve radi okej, nista ne koci, secka i slicno u 2D modu je isto sve super.
Nakon restarta nista nije pisalo, neka ga ovako msm da je sve dobro :D
dvocevka
24.12.2016, 17:07
Da li ima neko resenje za klokove graficke koji zaglave posle pokretanja nekog MP4 fajla i ostanu na 450/1400(na mojoj 270x),umesto da se vrate na 300/150.To je pocelo da se desava od 16.8 drajvera...I samo restart pomaze...
Rockstar
24.12.2016, 17:21
Реинсталирај драјвере, то обично помаже :)
water wizard
24.12.2016, 17:35
logout login ti je brže od restart
Space Beer
24.12.2016, 17:36
Šta je problem sa tim klokovima? Ostanu na 400/1500 i neće da se podignu na default u igrama?
water wizard
24.12.2016, 17:39
neće da se spuste na minimum ima 3 brzine ostanu u srednjoj igre rade normalno
Space Beer
24.12.2016, 17:48
Pa i nije neka razlika, ne znam što se cimaš oko toga. To je UVD bug, poznat na GCN 1.0 kartama. Probaj neki drugi drajver, mislim da na 16.7.2 nema tih problema, bar tako drugi kažu. Na tvom mestu, ja ne bih gubio vreme oko toga
Nemam zivaca za klip sve sto nije tekstualno napisano i sa grafikonima otpisujem kao neozbiljno ali mozda ima istine u tome sto ovaj prica.
Uglavnom smesno, to je glavni razlog zasto 4-5 godina unazad koristim samo i samo Nvidiu ali jednostavno bas sam hteo da uzmem ovu graficku nadam se resenju.
"I ne znam zašto je tebi teško da odvojiš 15 minuta svog vremena da pogledaš, a očekuješ da drugi troše svoje vreme da ti pomognu."
To je pogresna interpretacija onoga sto sam napisao. A napisao sam da volim tekst i grafikone a ne brbljanje i povlacenje misa po ekranu. To sto svako moze da okaci klip na youtube ne znaci da treba da zaboravimo da pisemo. I hvala ne treba ti da odvajas svoje vreme da mi pomognes jer je moja prva ozbiljna graficka woodoo 1 od 3dfx pa izracunaj koliko sam ih promenio od 96 naovamo. Konstatovao sam problem sa drajverima koji jedna ozbiljna kompanija ne sme sebi da priusti a koji se ponavlja unazad desetak godina u nekom obliku, nvidia je uvek imala bolje napisane drajvere prosto mi ne ide u glavu da neko stalno ponavlja iste greske.
Odlučio si da ne pogledaš jednog od boljih Youtubera koji ima zaista kvalitetan sadržaj, koji neretko odvaja vreme da analizira i potencijalno rešava probleme sa aktuelnim hardverom, najčešće GPU-ovima. To nisi znao i pritom, kada ti čovek saspe u lice da nisi spreman da odvojiš svoje vreme da rešiš problem koji imaš a očekuješ da neko drugi odvoji svoje vreme radi tebe ti napišeš da voliš samo "tekst i grafikone". Kakav argument, ej.
Da si pogledao još neki klip od AdoredTV-a video bi da ima itekako grafikona i tekstova.
Sve bi ljudi danas instant u Q&A formatu servirano onako kako njima treba i odgovara.
MitraljezaC
30.12.2016, 21:54
Probao sam ovaj novi drajver na 285-ci i odmah se pojavio veliki problem sa igrom Watch Dogs 2.
Posle 10 sekundi u igru od jednom je ugasi bez ikakvog error-a ili upozorenja i odmah zatim ugasi i Radeon Settings program.
Svasta nesto sam pokusavao da osposobim i jedino resenje vracanje na stare 11.5 drajvere koji su uzasli bas za Dogs-e.
Bas steta jer ovaj ReLive deluje ok, barem ovo malo sto sam testirao.Lakse hvata slike nego Windows-ov Game DVR.
Evo i ja da se javim s jednim problemom s jednom grafičkom kartom.
Naime, nedavno sam "nabavio" Gigabyte R7 360 OC 2GB DDR5 (Rev4).
Grafika nova, samo isprobana bez tačke vidi se.
E sad kad se instalira s ovim novim drajverima (mada i sa starim).
Ostvaruje ogromne temperature (oko 90 stepeni) i to u vrlo kratkom roku dođe do tih temp.
Džabe postavim Afterburner i kulere podesim da bolje lade, ništa.
Nešto sam traga` po netu i piše kao da je to normalna temp ali mi opet čudno jer sam imao Asus R7 360 OC i na nju nije 75 prelazilo i nije bila bučna.
Može li da bude da je neka fabrička greška?
Jer mi je nenormalno da tako radi.
Ma prevelika je temp čak i za referentni model a kamoli taj Gigabyte. Možda se zapekla pasta. Desilo se mom bratu jednom. Demontirali kulere, očistili staru, stavili novu i sve bilo dobro nakon toga.
I ja mislim da je prevelika pa da je referentni model.
Ništa, probaću da zamjenim pastu pa da vidim onda temp.
Chicharito 14
14.2.2017, 14:40
Btw. izašli su novi drajveri 17.2.1.
http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Crimson-ReLive-Edition-17.2.1-Release-Notes.aspx
Johnny-24
21.2.2017, 19:22
Ovo dobijam kada se zavrsi instalacija drajvera, ovih najnovijih 17.2.1. Zna li neko u cemu je problem ?
http://prnt.sc/ebn4qo
weedman984
21.2.2017, 19:45
Meni se to desava kad idem na update, probaj da skines driver na hdd pa onda instaliraj
Johnny-24
21.2.2017, 19:55
Evo sada radim updatujem Windows posto to pise kao moguci problem, jer drajver zahteva apdejtovan W, uradio sam onu proveru sto pise, sve je ok. Videcemo posle, inace drajver obrisem sa DDU pa prodjem sa CCleaner i onda tek instaliram nov, kako mislis sa HDD-a? Iz C pa onaj AMD folder i onda Setup?
weedman984
21.2.2017, 20:12
Ma download driver i rucno instaliras
Johnny-24
21.2.2017, 20:36
Nece opet isto, sve sam uradio kao sto pise na netu, i nece, cak sam i rucno instalirao :/
Roronoa Zoro
21.2.2017, 21:26
i meni isto, ali pošto instaliram relive (koji i ne radi, izbaca prozorče sa greškom kada hoću da snimam).
Johnny-24
21.2.2017, 21:33
Ostavicu ga ovako, i ja ne koristim taj real live, pa ako bude problema vraticu starije drjavere i to je to :D
EDIT: Moracu da vratim stare drjavere, ovi nece pa nece :(
Zasto kad instaliram novi drajver za AMD Radeon r7 250 1gb ddr5(moja graficka) Nekad neki hoce da instalira al nece da ga upali. Pise "amd radeon has stopped working", a nekad i u toku instalacije izbaci to. Isao sam i u Safe Mode brisao sam DDU pa sam opet isao da instaliram nista.. Moze li pomoc neka hitno!
Johnny-24
23.2.2017, 20:12
Pa zato sto je AMD zeznuo nesto sa tim zadnjim drjaverima, ni meni nisu hteli da se instaliraju pa sam vratio na starije 16.2.2 cini mi se i sljaka sve super.
Johnny-24
25.2.2017, 17:26
Da li je neko instalirao ove 17.2.1 drajvere, ja mucim muku vec nekoliko dana sa instalacijom istih.
Na neke graficke ne moze da se instalira. Ne moguce je. Imam taj problem. A na drugom kompijuteru instaliram perfektno.
Roronoa Zoro
25.2.2017, 23:22
takođe, ali nešto ne štima to je sigurno
Johnny-24
25.2.2017, 23:47
Uh, dobro je. Ja se uplasio da mi nije nesto do grafe, ali iako je izbacio gresku, on radi super. Valjda ce da poprave to :D
Ja sam ih instalirao na svež sistem pre desetak dana i šljakaju ekstra. Problem je što nemam ReLive iz nekog razloga iako sam ga instalirao mada mi nije ni potreban.
Gde da nadjem driver za ATI radeon HD6450 (https://www.kupujemprodajem.com/ATI-Radeon-HD6450-1gb-1x-DVI-1x-DP-42491741-oglas.htm)
ne znam sto mi stoji AMD radeon (TM) 7450 verovatno pogresan driver
https://postimg.org/image/d4tjhlm29/
water wizard
4.3.2017, 21:51
da ti nije to od integrisane u procesoru?
inače drajver na amd.com
Ne znam stvarno i rezoluciju nemogu da promenim vise,nemoguce sa integrisanom da sam mogao da imam 1920x1080 sad nemogu,driver mi nadje ali ga neregistruje...
Farmer BL
31.3.2017, 18:44
Zamolio bih ako moze pomoc.
Nedeavno sam kupio graficku AMD Radeon R7 250 2GB GDDR5. Pravilno sam je ugradio i potom sa CD-a koji je dosao uz nju instalirao sve sto je trebalo. Dakle svi update-i su instalirani.
Medjutim od kako sam stavio pomenutu graficku uvijek mi izbacuje obavjestenje Please reinstall/update the display driver and program. kada upalim racunar.
Moze li neko da mi objasni da li je ovo neki problem ili greskom izbacuje ovo obavjestenje i da me uputi kako bih mogao da provjerim da li je sve uredno instalirano. Drajvere sam instalirao sa CD-a prateci uputstvo koje je bilo prilozeno.
Prije ove graficke sam imao nVidia graficku i drajvere za nju sam sve obrisao tako da nije moglo doci do "konflikta".
Vlad Cepesh
31.3.2017, 18:54
Verovatno ti windows update prepoznao da imas zastarele drivere. Idi na AMD-ov sajt (www.amd.com) i nadji drajver za os i graficku koji imas. Problem ce verovatno ti biti resen.
Instalirao se Windows Creators update danas, pa rekoh da instaliram i ove nove 17.4.2 drajvere koji su napravljeni za to ažuriranje. I gle, u opcijama vidjeh da se spominje sad ovaj Turbo Vsync:
http://i.imgur.com/V9LHqdY.png
Izgleda kao njihova verzija nVidijinog Fastsync-a, ali ne mogu nigdje da nađem gdje se pali. Ionako se služim Freesync-om, al fino da postoji kao opcija.
Pa verovatno ne možeš da ga aktiviraš jer ti je aktivan freesync.
Roronoa Zoro
15.4.2017, 16:31
ja ReLive i nemam, jer su izgleda rešili da R7 260 ne podržava isti, ali sreća D3DGear je tu
Koliko sam čuo u međuvremenu, ovo su neke stvarčice koje su slučajno procurile i trebaju se tek predstaviti sa RX500 serijom. Nije ni čudo što ih nigdje ne mogu naći, sa ili bez Freesync-a.
Kupio sam pre dva 3 dana R7 370 2gb, imam pitanje u vezi drajvera. Da li da mu sibnem crimson ili pak klasican drajver tipa 15.7 . Imali razlike u fps? Pitanje za vlasnika r7 370. Hvala
Vlad Cepesh
24.4.2017, 21:10
Kao vlasnik doskorasnji 7850 i od skorasnji R9 270x, idi slobodno na Crimson drajvere, verziju 17.4.3. Rade mi kako treba.
Smrtonosna Šorka
29.4.2017, 16:52
Nabacio sam rx 460 i instalirao drivere. Gledam gpu z, gledam youtube, temperatura je skoro 50c, a moja bivša gtx 650 je bila na 30ak i manje u idle. Međutim ventilator se ne vrti. Normalno je da ne vrti dok ne pređe neku vrednost, jel taj fazon? I gpu core clock je 1200mhz a memory samo 300mhz, zar ne bi trebalo da bude manje i gpu core jer ništa ne radim, otvoren fb, i twitch...
Nabacio sam rx 460 i instalirao drivere. Gledam gpu z, gledam youtube, temperatura je skoro 50c, a moja bivša gtx 650 je bila na 30ak i manje u idle. Međutim ventilator se ne vrti. Normalno je da ne vrti dok ne pređe neku vrednost, jel taj fazon? I gpu core clock je 1200mhz a memory samo 300mhz, zar ne bi trebalo da bude manje i gpu core jer ništa ne radim, otvoren fb, i twitch...
Sve je OK, video ti koristi GPU za dekodiranje a ne CPU.
Da to je ta fora da se ne vrti ventilator dok nema realne potrebe za hlađenjem i to mi sa baš sviđa kod ove nove generacije karti. Moji se gase na 45C, kod tebe izgleda na malo više i to je potpuno OK.
Smrtonosna Šorka
3.5.2017, 13:42
Par dana kod mene i već problemi, kada se monitor ugasi zbog nekorišćenja kompa i ja se vratim prodrmam miš da se upali ponovo, dobijem crnu sliku, i onda čekam, nekad mora restart nekad ne, i kad dođe na desktop piše Driver has stopped working, and has recovered...Isto tako kada prvo palim komp pa ukucam windows sifru i treba da uđem na desktop nema ništa crna slika, pa se oporavi. Prvo što ću da radim je reinstal OS, ako nije to onda jbg.
Meni se to bilo dešavalo pre par nedelja sa 17.4.2 drajverom čini mi se, čim sam instalirao ovaj najnoviji prestalo je da se dešava.
water wizard
20.6.2017, 21:36
Konačno mi se vratili klokovi na najniže vrednosti 300/150 Mhz u idle umesto 450/1400 baš na vreme kad kreće vrućina :D
Mislim da ima veze sa initialize graphic first u bios podešavanjima da se stavi grafička nisam siguran pošto sam dosta čačkao svašta
Moze li da se updejtuje direktno iz drajvera starijeg, ili na stari nacin, da obrise, pociste registri pa nov drajver da se instalira?
water wizard
5.7.2017, 15:19
može kako hoćeš ako baš nešto zeza odradi uninstal sa DDU
Sutra izlaze novi drajveri koji donose neke nove opcije, ali glavna je tzv Enhanced Sync, odnosno alternativa nVidijinom FastSync-u:
https://videocardz.com/71172/amd-radeon-software-17-7-2-brings-enhanced-sync
Pozz. Skoro sam pazario novu R7 250 (hitno bilo potrebno, nisam imao vremena da skupljam keš za nešto bolje). Nekad mi se javlja problem, kao da se monitor isključi i uključi na par sekundi, uz zvuk kao da se ušteka i išteka fleš-memorija. Grafička mi djeluje ispravno, jer igram par "zahtjevnijih" igara bez ikakvih problema (CoD: BlOps2, WoT, CoH2...), i to nekad maratonske igračke sesije, i grafička se ponaša super.
Problem je samo kod par igara, kad gledam određene video snimkr na FB (ne sve!) i nekad u MS Paint3D xD .
Kontam da je do drajvera, jer da je grafa defektna mislim da bi bilo puno više brljanja. Da li postoji neka starija verzija drajvera optimalna za ove matorije karte? Ovo mi je prva Radeon kartica u životu, čitao sam da znaju brljati sa drajverima xD
Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
Bilo je isto i sa mojom 390-kom nakon godinu i po dana, i morao sam je reklamirati na kraju. Mada prije toga sam dobijao neke savjete tipa idi u display podešavanja u Crimsonu, i u Scaling Mode odabereš Full Panel.
Crk'o mi monitor danas. Možda je to :D . Elem, rekoše mi u servisu da R7 250 ne može izgurati rezoluciju mog monitora (1680*1050), pa otud problemi. Mada, opet me čudi zašto je brljanje bilo tako selektivno. Odnio sam monitor na reklamaciju a kućište na testiranje da vide da l' su grafa i ostale komponente ispravne.
water wizard
27.7.2017, 19:12
kad lupe tako nešto u servisu da ne može r7 250 da izgura tu rezoluciju, pa ja znam ljude koji koriste integrisanu radeon staru 10 godina na 1920x1080 :boodala:
Menjaj servis...
Maximum resolution (HDMI)4096 x 2160 (4K)Maximum resolution (DisplayPort)4096 x 2160 (4K)Maximum resolution (DVI-I)2560 x 1600 (WQXGA)
Lololol, a meni prodadoše priču kako je slabija grafika pa je problem ta viša rezolucija. A još sam mjerio i temperature i bile normalne :D
HD4200 Radeon integruša sa AM2 ploče sa mog starog kompa gura 1080p na Windwos 10-ci...
A da li je mogao biti problem do toga što monitor ima VGA kabl, a grafa DVI i HDMI, pa sam koristio VGA-DVI adapter?
HD4200 Radeon integruša sa AM2 ploče sa mog starog kompa gura 1080p na Windwos 10-ci...
GeForce 4 MX 440 na mom retro rigu gura 1080p bez problema (desktop, da budem precizan :))
A da li je mogao biti problem do toga što monitor ima VGA kabl, a grafa DVI i HDMI, pa sam koristio VGA-DVI adapter?
U teoriji da, ali ako je bas krs adapter, mada tu nema sta, ili radi ili ne.
Mogao je da pravi problem tipa imas smetnje na slici i nista vise, taj serviser koji ti je rekao da problem moze da bude do grafe i rezolucije je teska budaletina jer tvoja grafika podrzava 4k rezuluciju kao i svaka druga grafika
Instalirah ove nove drajvere, i za sada nove stvarčice rade super. Pomjerili su neke opcije iz nekadašnjeg kontrolnog panela unutar samog interfejsa, poput pixel formata, ili odabira dubine boja. Enhanced Sync funkcioniše besprijekorno u kombinaciji sa Freesyncom, kad padne ili ode iznad FS frekvencije ES preuzima stvar, nisam primjetio cjepkanje, a i latencije su niske. Bar u igrama gdje inače cjepka k'o luda, poput Dawn of War 2 The Last Stand moda, ili Team Fortress 2.
http://i.imgur.com/g4DBnVv.png
http://i.imgur.com/DbySPBW.png
Jedine zamjerke koje imam je što mi je jednom interfejs krahirao pa nisam vidio ništa od opcija, i što je restartovanje malo čudno sada. Kao da se komp potpuno ugasi na par sekundi pa ponovo upali, umjesto uobičajeno neprimjetnog glat restarta.
Dragi, prijatelji, nisam naročito vičan komunikaciji na forumima ali sam u situaciji da mi je neophodna pomoć pa ću pokušati.
Naime, matori sam zanesenjak za ETS 2. Konfiguracija je takva kakva je ali sam uspevao da igram na nekoj staroj Ati radeon kartici (ne znam tačan model) sa 512 Mb memorije.
Od prijatelja sam neki dan dobio Ati radeon HD 4800. Otišao na AMD sajt i uz pomoć njihovog alata instalirao drajvere. Uključio ETS i nakon učitavanja crash.
Isključio sve modove i opet isto. Reinstalirao drajvere - isto. ETS mi više ne radi.
Ajde malo pomoći, molim.::icon_stud
Koji ti je bio prethodni GPU?
Jesi li probao da očistiš sve GPU drajvere sa DDU (Display Driver Uninstaller, izguglaj) i onda restartuješ komp pa iznova instaliraš drajver za Radeon 4800?
Koji ti je bio prethodni GPU?
Jesi li probao da očistiš sve GPU drajvere sa DDU (Display Driver Uninstaller, izguglaj) i onda restartuješ komp pa iznova instaliraš drajver za Radeon 4800?
Doktore, hvala što si se odazvao. Juče sam bio odsutan od kuće.
Evo upravo sam pokušao sa DDU (po metodi step to step i u sejf modu kako se traži) ali se ništa nije promenilo iako je nađeno more fajlova.
Hteo sam ovdce da okačim ličnu kartu konfiguracije ali se nisam snašao pa je kopiram iz worda.
Stara grafa je bila ATI 3600 ali mi detalji nisu poznati.
Процесор
Intel Core 2 Duo E8400
Језгара 2
Нити 2
Име Intel Core 2 Duo E8400
Кодно име Wolfdale
Паковање Socket 775 LGA
Технологија 45nm
Спецификација Intel Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Породица 6
Суфикс породице 6
Модел 7
Суфикс модела 17
Ревизија A
Исправка E0
Инструкције MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, Intel 64, NX, VMX
Виртуелизација Подржано, Укључено
Рад са хипернитима Not supported
Брзина вентилатора 2198 RPM
Брзина магистрале 333.1 MHz
Номинална брзина магистрале 1332.3 MHz
Фабричка брзина језгра 3000 MHz
Фабричка брзина магистрале 333 MHz
Просечна температура 54°C
Кеш меморије
Величина L1 кеша за податке 2 x 32 килобајта
Величина L1 кеша за инструкције 2 x 32 килобајта
Величина L2 јединственог кеша 6144 килобајта
Језгара
Брзина језгра Множилац Брзина магистрале Номинална брзина магистрале Температура Нити
0. језгро 1998.5 MHz x 6.0 333.1 MHz 1332.3 MHz 55°C APIC ID: 0
1. језгро 1998.5 MHz x 6.0 333.1 MHz 1332.3 MHz 52°C
Меморија
Конектори за меморију
Укупно 2
Искоришћено 2
Слободно 0
Меморија
Тип DDR2
Величина 4096 мегабајта
Број канала 2
DRAM фреквенција 399.7 MHz
CAS# латенција (CL) 5 откуцаја
RAS# на CAS# кашњење (tRCD) 5 откуцаја
RAS# пуњење (tRP) 5 откуцаја
Трајање циклуса (tRAS) 18 откуцаја
Учесталост команди (CR) 2T
Физичка меморија
Искоришћеност меморије 32 %
Укупно физичке 3.25 GB
Доступно физичке 2.20 GB
Укупно виртуелне 6.49 GB
Доступно виртуелне 5.36 GB
SPD
Број SPD модула 2
#%. конектор1
#%. конектор2
Графика
Монитор
Назив PHILIPS 107E6 on ATI Radeon HD 4800 Series (Microsoft Corporation WDDM 1.1)
Тренутна резолуција 1280 x 1024 пиксела
Радна резолуција 1280 x 984 пиксела
Стање Enabled, Primary, Output devices support
Ширина приказа 1280
Висина приказа 1024
Густина приказа 32 бита по пикселу
Фреквенција 60 Hz
Уређај \\.\DISPLAY1\Monitor0
ATI Radeon HD 4800 Series (Microsoft Corporation WDDM 1.1)
Manufacturer ATI
Model Radeon HD 4800 Series (Microsoft Corporation WDDM 1.1)
GPU RV770
ID уређаја 1002-9440
Заступник ATI (1002)
Тренутни ниво перформанси Level 0
Технологија 55 nm
Међупростор 256 mm²
Транзистори 956 M
Датум издавања Jun 25, 2008
DirectX подршка 10.1
Модел DirectX модула за сенчење 4.1
OpenGL подршка 3.0
Такт језгра у BIOS-у 750.00
Такт меморије у BIOS-у 900.00
Верзија управљачког програма 8.56.1.15
Верзија BIOS-а 113-B50702-102
ROP-ови 16
Модули за сенчење 800 јединствена
Тип меморије GDDR5
Меморија 1024 MB
Ширина магистрале 32x8 (256 bit)
Noise Level Moderate
Max Power Draw 150 Watts
Count of performance levels : 1
Level 1 - "Perf Level 0"
Матична плоча
Произвођач Foxconn
Модел G31MX Series (Socket 775)
Верзија OEM
Произвођач чипсета Intel
Модел чипсета P35/G33/G31
Ревизија чипсета 10
Произвођач јужног моста Intel
Модел јужног моста 82801GB (ICH7/R)
Ревизија јужног моста A1
Температура система 40°C
BIOS
Марка Phoenix Technologies, LTD
Верзија 6.00 PG
Датум 30-Jul-08
Напон
CPU CORE 1.168 V
MEMORY CONTROLLER 1.792 V
+3.3V 3.344 V
+5V 5.268 V
+12V 12.096 V
-5V (4.800) V
+5V HIGH THRESHOLD 5.027 V
CMOS BATTERY 2.992 V
PCI подаци
Прикључак PCI
Тип прикључка PCI
Коришћење прикључка Доступно
Data lanes x16
Ознака прикључка PCI1
Characteristics 5V, PME
Број прикључка 0
Прикључак PCI
Тип прикључка PCI
Data lanes x1
Ознака прикључка PCI2
Characteristics 5V, PME
Број прикључка 1
Прикључак PCI
Тип прикључка PCI
Ширина магистрале 32 bit
Ознака прикључка PCI3
Characteristics 5V, PME
Број прикључка 2
Прикључак PCI
Тип прикључка PCI
Ширина магистрале 32 bit
Ознака прикључка PCI4
Characteristics 5V, PME
Број прикључка 3
Hvala ti na odvojenom vremenu.
water wizard
20.9.2017, 12:46
probaj neku drugu verziju drajvera, i koje napajanje imaš mislim da 4800 zahteva jače napajanje, a možda i grafička nije ispravna, pa biraj
Prvo proveri da li sama grafika ima dodatni ulaz za napajanje, pa ako nema proveri da li ti je trenutno napajanje dovoljno za nju kao što reče water wizard...
Ako je sve to ok, onda izvadi tu grafiku, pa vrati staru i onda uradi kompletnu deinstalaciju drivera i onda ugasi komp i tek onda zameni sa novijom, pa probaj.
Ako ništa od toga ne prođe onda ta grafika ne valja.
Vlad Cepesh
20.9.2017, 15:13
Radeon 4800 serija je sarena po pitanju zahtevnosti za napajanje. Dolaze u varijantama od 85 do 190W, i ima ih koji traze jedan 6-pinac (4830, 4850), do onih koji idu sa 2 (4890). Ali svakako nedovoljno jako napajanje ili starije proizvodnje moze isto da izvede ovo sto se desava u opisu problema. Svakako bi valjalo graficku proveriti na drugoj masini.
Prvo proveri da li sama grafika ima dodatni ulaz za napajanje, pa ako nema proveri da li ti je trenutno napajanje dovoljno za nju kao što reče water wizard...
Ako je sve to ok, onda izvadi tu grafiku, pa vrati staru i onda uradi kompletnu deinstalaciju drivera i onda ugasi komp i tek onda zameni sa novijom, pa probaj.
Ako ništa od toga ne prođe onda ta grafika ne valja.
da, grafika ima potrebu za dodatnim napajanjem jer joj je snaga 150 vati. U tu svrhu sam ugradio još jedno napajanje od 250 vati koje je samo za nju.
Na drugoj matičnoj je radila besprekorno (MSI) ne znam tačan model.
sve parametre kompa i grafike sam iskopirao u prethodnoj poruci.
probaj neku drugu verziju drajvera, i koje napajanje imaš mislim da 4800 zahteva jače napajanje, a možda i grafička nije ispravna, pa biraj
water wizard, hvala na odzivu. Pokušavao sam sa instalacijom drugog tipa drajvera ali ne uspevam jer mi sa ATI sajta skida uvek isti. Kako da izaberem po svojoj odluci?
Vlad Cepesh
20.9.2017, 18:22
Imas 2 napajanja od 250W? Ako sam dobro razumeo. CPU koji vuce 65-95W, ostatak sistema 50W, graficka preko PCI-e 16x slota ide do 75W maksimalno, su mozda previse. Nisam siguran unapred da kazem. Ostatk struje vuce sa drugog napajanaja. Vidjao sam ljudi da to rade, izvodljivo je. 3600 je znacajno manji potrosac nego li 4870 (verovatno ti je to graficka u pitanju), 35W naspram 150W. Nije zanemarljiva razlika uopste kada se pogleda, i ako 4870 vuce pola struje sa PCI-e 16x slota, a ostatak preko drugog napajanja.
Ne kazem da sam u pravu, ali bi trebao da probas graficku na sistemu koji ima priblizno 450-500W krsteno napajanje.
glavno napajanje je 450 vati a dodatno za grafu je 250. Ugradio sam ga najpre zato što nisam imao dovoljan broj konektora. To dodatno napajanje sam takođe dobio od prijatelja koji mi ja i dao grafu i sa kojim je ona i kod njega radila. Zaista mi ništa nije jasno ali meni je i opravdano jer sam još uvek u rangu amatera u svemu ovome.
i to sam probao. Ništa se nije promenilo. U celini sve ostalo funkcioniše odlično osim ETS-a. Njega počne učitavati, dođe do dela kada treba da učita ponudu poslova i tu zabaguje a čuje se sampo tiho brujanje slično onome kao kada dotakneš vrući vod na nekom pojačalu.
MARE GSX R
21.9.2017, 4:13
A sto ne probas da reinstaliras igru...
Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока
Je l si siguran da to drugo napajanje daje struju?
ATX napajanja se aktiviraju tek kad PS_ON signal na glavnom konektoru bude nula. Uzmi neku žicu pa spoj PS_ON i masu na konektoru, evo ti pin-out ovde:
https://i.stack.imgur.com/F95A0.png
Dobro veče svima.imam jedan problem sa drajverima za graficku.u pitanju je laptop asus n56dp na njemu je istaliran windows 10 pro ali ne mogu da nadjem odgovarajuce drajvere za graficke kartice.hvala unapred
Sass Drake
3.10.2017, 21:27
Dobro veče svima.imam jedan problem sa drajverima za graficku.u pitanju je laptop asus n56dp na njemu je istaliran windows 10 pro ali ne mogu da nadjem odgovarajuce drajvere za graficke kartice.hvala unapred
Vrlo je vjerovatno ih je 10 automatski instalirao. Šta kaže dxdiag i GPU-Z?
ne prepoznaje graficke.na 8.1 mi radio bez problema.
Je l si siguran da to drugo napajanje daje struju?
ATX napajanja se aktiviraju tek kad PS_ON signal na glavnom konektoru bude nula. Uzmi neku žicu pa spoj PS_ON i masu na konektoru, evo ti pin-out ovde:
https://i.stack.imgur.com/F95A0.png
Izvini, poduže me nije bilo.
Ynam poveyivanje i pravilno sam spojio te napajanje radi ( 14-ti 8 15-ti pin, crna i zelena, itd.).
Ipak je problem sa samom grafičkomU svakom slučaju hvala veliko.
Je l' skinuo neko još Adrenalin edition drajvere? Navodno donose mnogo korisnih funkcionalnosti i nije mi jasno kako I zašto ovo nismo imali do sada:
https://youtu.be/1FaghGZSVME
Zapravo jesam. Igram se malo s njima danas. Radilo je bez problema u prvoj partiji, a onda dobih čudan krah u drugoj:
https://www.youtube.com/watch?v=n-GkaPhzzoQ&feature=youtu.be
Prvo se zamrznu slika, pa crn ekran skroz, no ton se čuo i dalje. Nakon restarta monitora pojavila se slika al je baš bio lag, i prestah da snimam. Nakon što sam ponovo pokušao da otvorim performans monitor krahira sve, i izleće na desktop. Vidim da se u notesima nešto spominje sa problemima oko zaglupljivanja aplikacije sa uključenim performans monitorom, i kad se displej pali i gasi.
Van toga, paket je ekstra, al možda fali još malo peglanja cijeloj stvari.
Instalirao sam malopre drajvere, performanse faktički iste ali overlay i performance metrics koje tu mogu da se uključe su odlične stvari.
Uglavnom sam testirao sve ovo sa Doomom (Vulkan) i Chill takođe radi ali unosi neki stuttering i input lag kod mene koji verovatno većini ljudi neće smetati ali ja sam ekstremno osetljiv na te stvari tako da mi smeta. Istina, obara power consumption i temperature baš kako treba i u pitanju je fantastična opcija za igre gde reaction time i input lag nisu toliko važni (turn-based igre, recimo). Framerate cap na 90 ili 120 je bolje rešenje od Chilla trenutno, barem što se mene tiče jer čak i na 60Hz displeju više gotivim niži input lag pa makar to značilo screen tearing i viši power consumption... Ako AMD sredi sve te stvari oko Chilla, input laga i stuttera u nekim igrama - biće to verovatno jedna od najboljih opcija u celom ovom paketu - manja potrošnja struje, manje temperature, manje buke...
AMD Link je odlična aplikacija ali ima mnogo mesta za unapređenja. Zanimljivost - aplikacija je izgleda razvijena u Srbiji:
https://imgur.com/a/eOZsm
Drugi put mi se desilo zamrzavanje ekrana dok sam igrao Titanfall 2 sa stats monitorom, posle restartovanja monitora sama se ugasi opcija. Teško da je slučajnost, igrao sam prije toga i nije bilo problema dok je nisam palio. I to samo trenutno u TF2, npr. u WiC-u nije pravio probleme. Inače, ne uspijevam dodati PC na AMD link, sve dobijam deadline_exceeded, connection timed out.
Smrtonosna Šorka
17.12.2017, 20:57
Zašto dole u tray pored sata imam po nekoliko radeon settings ikonica, i kad kliknes ono nesto zabaguje piše has stopped working....Grafičku sam već reklamirao zbog random crash-ova, išla u Mađarsku, vratila se kao provereno zdrava, a ona opet nasumično baci artifakte pa ce kao povrati posle 2,3 sec, i sve bude ok.
Jel to mene je*u drajveri u stvari? Pošto ja nju više ne mogu da šaljem...da je čekam mesec dana i zaje*avam se.
water wizard
17.12.2017, 21:01
pa probaj da ih obrišeš sa ddu
Smrtonosna Šorka
17.12.2017, 21:50
Jesam kad se vratila (pre 7 dana) sve sam izbrisao sa ddu i one intel hd drajvere, bukvalno sve...
I meni se ovo sa više ikonica Radeon drajvera u traju dešava već mesecima, brisao sa DDU, bez razlike pre ili kasnije ponovo iskoče. Nešto se nisam puno uzrujavao s obzirom da grafika radi bez problema. Od kako sam instalirao ove nove Adrenalin Edition, nisam primetio da se isto događa.
Vlad Cepesh
18.12.2017, 14:33
Ja kada instaliram drajver, samo stavim video drajver, bez ikakvih dodatnih opcija za kontrol panel i sl. I nema bagova nikakve vrste, dok je zauzece RAM-a isto manje. Ne koristim i onako dodatne funkcije graficke.
rendzer25
19.12.2017, 15:36
Imao isti problem sa drajverima, dve ikonice u tray-u, od toga jedna baguje kada se klikne na nju. Sa zadnjim apdejtima ovaj problem je nestao, Atijevi drajveri znaju da budu musicavi tako da ovo ne iznenadjuje.
Novi Adrenalin drajveri imaju imaju problema sa starijim naslovima, tj mnogi DX9 naslovi se ne mogu igrati uopšte. Da stvar bude gora, za sada nema najave popravke problema.
http://www.guru3d.com/news-story/amd-adrenalin-driver-has-issues-with-older-dx9-games.html
Lično sam skoro koristio RX 570 karticu (za igranje) i stalno je brljao Watman sa AF (opet Adrenalin drajveri). Da ne pominjem stalne probleme sa sleep-om, i okretanje ventova na 100% pre nego što se smire i odu u idle.
Sa nVidia-om nula problema. Dosta brlja AMD u GPU segmentu i hardver i softver zaostaju za zelenima.
"Somebody from AMD responded on its official support forums that it is "unlikely to devote any valuable engineering resources to this issue." "
Kakve džiberčine. Simpatisao sam AMD, ako ništa makar da Nvidia ne bi sama vedrila i oblačila, ali zbog ovakve izjave zaslužuju da propadnu, a njihovi priučeni indijski inženjeri lepo da se vrate na njivu i batale ćorav pos'o.
Vidi baš, slučajno sam imao Witcher instaliran, i krah pri lansiranju. Doduše, vidim likove da komentarišu da GoG verzija radi posle ažuriranja klijenta.
Није ни nVidia имуна на такве проблеме (управо спремам PC за LAN party, AvP 2 једноставно одбија да ради како треба са nVidia картама (пре 660 имао сам 240)) али ова листа је баш дугачка плус све саме C&C игре. Искрено, то ми је прилично битно.
Није ни nVidia имуна на такве проблеме (управо спремам PC за LAN party, AvP 2 једноставно одбија да ради како треба са nVidia картама (пре 660 имао сам 240)) али ова листа је баш дугачка плус све саме C&C игре. Искрено, то ми је прилично битно.
To je problem OS-a, igra jednostavno mnogima ne radi na novijim OS, cesto nece da se pokrene ni sa AMD kartama. Instaliraj XP pa ces videti kako radi sa nvidia drajverima...
Ovde se govori o aktuelnim problemima AMD drajvera, ne o igrama starim 15+ godina koje cesto nece ni da se pokrenu na Win 7/8.1/10, pa mnogi po netu traze razne "trikove".
water wizard
1.1.2018, 19:55
prelistaj malo i nvidia temu..:p
To je problem OS-a, igra jednostavno mnogima ne radi na novijim OS, cesto nece da se pokrene ni sa AMD kartama. Instaliraj XP pa ces videti kako radi sa nvidia drajverima...
Ovde se govori o aktuelnim problemima AMD drajvera, ne o igrama starim 15+ godina koje cesto nece ni da se pokrenu na Win 7/8.1/10, pa mnogi po netu traze razne "trikove".Problem OSa ili drajvera - nije sija nego vrat. Znam da je dosta toga izbaceno jos u Visti (directdraw npr) ali opet su postojala elegantnija resenja. AvP nije radio kod mene sa nVidia/Win7 ali jeste kod drugara sa 5750 i Win7 i to savrseno. Mada, koliko je tesko zapravo i kupiti AMD kartu za igre... Nije kao da ce ovo neko osetiti.
prelistaj malo i nvidia temu..:p
Naravno da nvidia nije savrsena, daleko od toga, ali nije mi jasno kako to neki clanovi tako cesto imaju probleme sa drajverima (nebitan tabor)...
Rešenje vaših problema je dgVoodoo, odličan wrapper za stare igre. Ne opravdavam AMD-ov potez ali šta je tu je, nije im prvi put da urade ovako nešto (mislim i na AMD i na kompletnu industriju). Ja sa Adrenalin drajverima trenutno nemam problema, radi sve od prvog Deus Exa do Wolfensteina 2.
https://www.computerbase.de/2018-01/amd-adrenalin-dx9-problem/
"In the meantime, the problem was successfully narrowed down. Apparently,
missing DirectX 9 libraries are at fault, which can be installed
manually. With the DX9-SDK installed, the games are thus starting."
I na OC netu slični nalazi:
http://www.overclock.net/t/1645013/tpu-amd-unlikely-to-fix-dx9-games-bugged-by-adrenalin-driver/30#post_26526939
"Easy and brainless fix:
Just copy an older version of atiumdag.dll into the game's executable folder.
Problem solved.
Witcher:EE no longer crashes.
There is also an atiumd64.dll but I don't know what that's for or what uses that. Try that file too.
We've been having to do this for years. (ok, even more than years. Over a decade, sometimes)."
Terry iz AMD-a je odgovorio na glasine kako se neće ništa popraviti:
https://twitter.com/CatalystMaker/status/948227463188017152
water wizard
2.1.2018, 19:00
https://www.computerbase.de/2018-01/...n-dx9-problem/ (https://www.computerbase.de/2018-01/amd-adrenalin-dx9-problem/)
"In the meantime, the problem was successfully narrowed down. Apparently,
missing DirectX 9 libraries are at fault, which can be installed
manually. With the DX9-SDK installed, the games are thus starting."
Ovo se dešavalo još pre 10 godina kada sam se bavio igricama, ako nekome ne radi instalira dx sa diska od igre
Ostaje pitanje, kako je radilo sa ranijim drajverima a sad naprasno ne radi bez instalacije dodatnih DX9 DLL-ova?
Prvi put da vidim Alpha drajver...
https://videocardz.com/driver/amd-radeon-adrenalin-edition-18-1-1-alpha
Za korisnike koji imaju probleme sa lansiranjem dx9 naslova, rana verzija, nije preporučen za generalnu upotrebu, blabla.
imam gpu radeon rx 560 2 giga i obicno kad ubodem drajver za nju na kome radi sve onda se vodim po onom ne kvari ono sto radi al neda djavo mira pa kad sam apdejtovo na prvi andrenalin odma problemi pa sam vratio na zadnju verziju grimson i naravno prvo sve obriso pomocu ddu-a pa rucno skino zadnju verziju grimsona i nista ne diram dok se ne ukaze potreba
imo sam i amd i nvdijine kartice i sto se tice drajvera sve je to ista banda
nikad necu ni zaboraviti davnih dana kad sam pazario moju prvu graficku geforce 5200 i otrco kuci sretan ko mali majmun da cu konacno moci zaigrati prvi far cry da malo i ja vidim tu cuvenu grafiku u igri i instaliram drajvere sa cd-a sto sam dobio kad ono uzas u igri sve plavo pa je resenje bilo instalirati stariji drajver sto sma vec koristio pre i problema nije bilo
tako da amd-nvidia-drajveri sve je to ista banda tako da najbolje probati pa koji ti drajver najbolje odgovara zato nama sto zaigramo na pc-u nikad nije dosadno :D
http://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/ces-2018-2018jan07.aspx
AMD also announced that Radeon™ Software will add support for HDMI 2.1 Variable Refresh Rate (VRR) technology on Radeon™ RX products in an upcoming driver release. This support will come as an addition to the Radeon™ FreeSync technology umbrella, as displays with HDMI 2.1 VRR support reach market.
Ukratko, dešava se ono što je bilo neizbežno pojavom 2.1 standarda, buduće konzole će dobiti punu Freesync podršku preko HDMI kabla . Time će jedan od velikih prednosti (neko će reći i jedina) nestati u korist konzola. Praktično povežete dobar monitor sa konzolom (PS5 ili kako se već bude zvao) i na konju ste.
PS Nemoj neko da je obavestio PCMR :to_care:
Pozdrav drugari.
Jel moguće da AMD-Radeon ne zna da napiše drivere za moj GPU?
Ili meni jednostavno grafička nije ispravna?
Imam godinu i po dana Sapphire Nitro r9 380x i na svakih 5-9 meseci izađe driver koji radi perfektno.
Da li je to moguće?
Evo da sumiram poslednja tri.
Na aktuelnom (12-19. decembar) se pojavljuju artefakti u igrama, prilikom varnica npr cepa se slika.
Driver pre toga (novembar) je imao bug izbacivao mi je gfx error u igrama u nasumičnim intervalima. Izbaci me na desktop, tek tako...
A driver pre toga mi je bio omiljeni. Sve je radilo ok, dok odjednom nisu fanovi počeli da se vrte na 100% na nekih par minuta i onda se sami od sebe ugasili? :tapsh::to_care:
Trenutno koristim "crimson-relive-17.3.1-mar3" i on radi savršeno.
Zaista nikad nikakav problem nisam imao osim ako probam da stavim novi driver...
Driver pre ovog koji je radio perfektno je "crimson-16.10.1-oct6".
а то је стандард и код једних и код других
Meni je takav bio utisak svaki put kad mi Radeon grafika malo vise zastari (bilo dekstop, bilo laptop).
Sve u svemu AMD ima uzaslo losu podrsku za starije graficke (licno iskustvo).
Johnny-24
15.1.2018, 14:15
Ja imam R9 270X i ni jedan jedini problem sa drajverima, nije mi jasno kako vas zeza, koristim ove Adrenalin drajvere i sve radi super, bez greske :D
Može li neko da mi ostavi link do drajvera za:
OS - Win 7 x64
grafička karta - ATI Mobility Radeon 530v
nigdje ne mogu da iskopam nijedan drajver koji radi. Laptop je HP Probook 4520s. Speccy pokazuje "standard vga adapter", išao na uninstall i ništa, opet isto. Ima li neki pouzdan a dobar program da samostalno nalazi i skida drajvere a da je besplatan ili bar lako dobavljiv? Hvala
Vlad Cepesh
26.2.2018, 11:27
Radeon 530v je u sustini rebrand od HD 4350. Stara grafika, ali jos uvek ima drajver aktuelan za nju. Probaj sa ovim:
https://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows%207%20-%2064
Sass Drake
26.2.2018, 14:19
Jesi li probao ovo?
https://support.amd.com/en-us/download/auto-detect-tool
EDIT: Probao si ovaj?
https://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy3&os=Windows+7+-+64
Probao i neće da ga detektuje ni da mi da bilo kakav drajver koji bi normalno prepoznao grafiku. Ne znam šta da radim, nije mi jasno. Možda i griješim pa nije taj GPU, ali kako saznati bez da otvaram laptop?
Vlad Cepesh
27.2.2018, 23:56
Skini GPUz program sa neta. On bi trebalo da detektuje graficku karticu kako treba.
Sass Drake
28.2.2018, 17:21
Skini GPUz program sa neta. On bi trebalo da detektuje graficku karticu kako treba.
GPU-Z se oslanja na drajver nažalost. :kreza:
Jedino možda HWInfo ili AIDA64.
dejan_osipaonica
1.3.2018, 23:18
Probaj drajver za taj laptop sa HP sajta. Ima laptopova gde samo ti orginal drajveri rade. S drugima mora nesto da se cacka da bi proradila instalacija.
Ja imam R9 270X i ni jedan jedini problem sa drajverima, nije mi jasno kako vas zeza, koristim ove Adrenalin drajvere i sve radi super, bez greske :D
I ja sam imao Sapphire R9 270x Vapor X, ali pre par meseci se uželim GTA V i Witcher 3 da igram i šokiram se - Witcher 3 prečesto ima neko iritantno treperenje tekstura, a na GTA V dolazi do čestog "stutteringa", probijanja i gubljenja tekstura (nešto slično kao ovde - https://linustechtips.com/main/uploads/monthly_10_2015/post-190701-0-73807200-1444785557.jpg ), te sam probao razne "fixeve", ali malo je pomagalo. Na kraju sam, iz čistog nerviranja i očaja kupio Nvidia GTX 1060 sa 6GB i nema ni traga problemima koje sam imao sa Radeonom. Sve teče glatko kao bebina guza.
Iako sam i sam ljubitelj AMD grafike (ovo mi je tek druga Nvidia posle 6600 od pre Hrista, sa kojom, takođe, nisam imao problema), ali njihov softver i drajveri su mi potrošili previše živaca za života, tako da sam se zakleo sebi - Radeon nikada više. Ma koliko primamljivo i dobro zvučalo, njihov sofver i drajveri će ubrzo sve to upropastiti. Što je prava šteta.
Da li još neko ima probleme sa povremenim crash-ovanjem prilikom igranja sa Adrenaline drajverima za AMD kartice?
Nedavno sam kupio RX 560, radi odlično (temperature i sve ostalo je ok), ali mislim da su problem drajveri. U igranju GTA online, ponekad nakon
dva-tri sata igranja igra crashuje, samo me vrati na desktop. Nemam tih problema izvan gaminga, samo prilikom igranja.
Johnny-24
18.6.2018, 15:52
Ja sam zamenio grafu za 280X i opet nikakvih problema :D
Meni ovi adrenalin jako lepo rade od kada su izasli
Ja stvarno više ne znam. Danas sam igrao satima, nijedan jedini crash, ali juče jedan, prekjuče dva, a pre tri dana takođe nijedan. Ne znam šta da mislim. Znači, potpuni random crashevi, retko se dešava, ali se ipak desi, sa nvidijom nisam imao nikad problema. Ne verujem da je GPU neispravan, mislim, bilo bi mnogo većih problema i crashovanja. Crashuje nekad samo kad igram multiplayer online, ali ne i offline.
water wizard
18.6.2018, 23:19
onda je do igre
onda je do igre
Veoma moguće. I kad sam pre 3 godine imao r9 280x u svim igrama je radila kako treba, ali samo u gta 5 su bili neki artefakti kada bih uključio msaa.
Pa dobro to je normalno , sto kaze wiz do igre je nema sta. Meni je recimo do ovog update_a ARK redovno krasovao kad igram na ultra dx 11 dok sad ne za divno cudo lol
Sent from my Samsung Galaxy J7 2017 using Tapatalk
Hvalim te Bože da sam i ovo konačno dočekao *krsti se i lijevom i desnom*. Titanfall 2 više ne krahira kad je uključen HBCC sa 18.7.1 drajverom. Doduše, nije krahirao ni sa 18.5.1, ali su ReLive snimci patili od audio-gličeva i povremenih ubrzanja videa. Sad konačno sve radi k'o podmazano:
https://youtu.be/sYEBT4UBBi4
Sve hocu da pitam al jbg zaboravim :facepalm
Od kada sam presao na 7xxx seriju pa evo i sad na r7 desava mi se da mi pojedine igre krasuju i dobijem poruku da je problem u "LLVBOPpool buffer" ,probao sam da googlam al nista nema, jer zna neko mozda o cemu se radi?
Navodno, za dva dana puštaju novu nadogradnju drajvera, Adrenalin 19. Ovdje je otprilike sve od zanimljivosti:
https://videocardz.com/79307/amd-radeon-software-adrenalin-2019-edition-all-you-need-to-know
I evo ga:
https://videocardz.com/driver/amd-radeon-adrenalin-2019-18-12-2-beta
Ima na GamersNexusu sa Watsonom ukratko pojašnjenje većine funkcija:
https://www.youtube.com/watch?v=FuXEhtRBuZE
[]D.[].[]v[].[]D.
15.12.2018, 17:56
Kako da se resim ove poruke koja stalno izadje kad upalim PC??
https://imgur.com/a/D2B1ewl
kad se obrise poruka, opet kad se upali pc, posle 1-2 min iskoci nortifikacija. Sta je uopste ovo ?
Pihhh posle 2 godine opet mi se vratio problem na 7770 GHZ edition:boodala:
Sa poslednjim drajverima iz 2019. zmarzava se slika kada gasi monitor usled mirovanja PC. Taj problem sam imao na Windows 10 pa se posle azurirnja OS ali i drajvera 17.7 magično rešilo. Do tada sam isključio vremensko gašenje monitora. Sad evo opet. Kao da me gurjkaju da kupim novu grafu:to_care:, ponovo :kreza: ( tada nisu uspeli)
Ima li jos neko sl problem, mozda ima neko resenje ( a da nije windows 7)? Tipa da se ukljuci/ iskljuci nesto od featuresa sto ima u podesavanjima od drajvera, a vala ima ih dosta.
Necu da se vratim na stare drjajvere zato sto mi HITMAN 2 radi znatno bolje sa ovim poslednjim 19.1.2. Tako da sam ponovo iskljucio vremensko gasenje monitora. Problem je power saver (nekad se to zvlao ZERO CORE GPU) ali ne vidim opciju da se to iskljuci nije bilo ni tada:icon_scra
Vala od 2012 imam ovu grafu, vreme je da je menjam :kreza:
p.s. mada guglajući vidim da se nista nije znatno promenilo, bagova ima i na novim grafama:D
Ako neko zna kako da kontrolišem brzinu ventilatora na grafičkoj karti u Linux - Ubuntu OS-u bio bih mu zahvalan.
Sve ovo što sam po internetu našao razne opcije i rešenja sa ukucavanjem onih raznih komandi u terminalu nije dalo uspeha, čak štaviše, posle toga mi se ceo sistem samo s*ebe i više ni ne mogu da uđem u Ubuntu.
edit: e da, karta je rx 570
Posto sam nov sa Crvenim kartama,obicno kroz 15 godina sam imao sve Zelene i Plave imam par pitanja:
Amd Link>>ima li koristi od ovoga i sem nekog app monitoringa zasta bi u relanom svetu moglo da se koristi? Zasta ga vi koristite?
Radeon chill>>ima li koristi od ovoga?
C:\Amd folder>da li je bezbedno da se obrise da mi ne zauzima 6gb dzabe ,kao sto sam radio sa Nvidinim folderom
Da li Google Chrome ovako bugeje na win 10 i sa radeon kartama samo ili je to i sa Nvidinimnim kartama (cim krene video akceleracija zabode na seknud i krene normalno)
verzija 19.4.1,mada se ponsalo kroz prosle drajvere
darkowozzd
22.10.2019, 3:43
drustvo, imam mali problem (nista strasno, samo ne znam gde se podesavanje nalazi)
updateovao sam na 19.9.2 jutros i nisam palio komp od tada, sad kad sam se vratio, Crne boje su mnogo dublje nego sto mi odgovara, jednostavno napada mi Oci, ne mogu bolje da se izrazim ... nije samo u igrama, nego i u desktopu ... a u igrama , pola stvari koje su u senci ne mogu da vidim , previse je mracno, a brightness da pojacam ne ide, samo crna postane malo vise tamno siva nego sto se zapravo vidi nesto, jel zna neko sta se zeznulo/promenilo?
Promeni pixel format u Full RGB
https://www.amd.com/en/support/kb/faq/dh-007
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
darkowozzd
22.10.2019, 10:05
Promeni pixel format u Full RGB
https://www.amd.com/en/support/kb/faq/dh-007
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
vec je bio u full RGB
Anualni AyyMD drajver će svakog momenta:
https://videocardz.com/newz/amd-announces-radeon-adrenalin-2020-edition-drivers
https://www.overclock3d.net/reviews/software/radeon_software_integer_scaling_tested_-_this_is_how_it_s_done/1
https://youtu.be/fGg-oFnpdcs
Sve u svemu - nema čega nema.
UI novih drajvera je bomba. Brži (mada može to i bolje), lepši, pregledniji a overlay je isto sjajno odrađen.
Uf, baš sam se naložio da kupim 5700XT, odnos cena/performanse je daleko najbolji od svih grafika na tržištu trenutno, ali opet ti prokleti drajveri, a, Bogme, i pregrevanje...
Ko im, bre, radi u tom softverskom odeljenju za grafike AMD-a??? Inženjeri ili priučeni studenti dizajna koji se trude da sve, eto, izgleda lepo, ali da li će da radi nije bitno...
Ja je uzimam 100% ali me ubi koliko je slab izbor grafičkih... Asus ima, preskupa, powercolor sa nekim srozanim taktom i nabasao sam na jednu safirku.
Ja je uzimam 100% ali me ubi koliko je slab izbor grafičkih... Asus ima, preskupa, powercolor sa nekim srozanim taktom i nabasao sam na jednu safirku.
Ukratko - Imaš NAJJEFTINIJU (https://www.emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-amd-radeon-rx-5700-xt-xfx-8gb-gddr6-hdmi-3xdp-rx-5.11.html?productId=83956) kod nas, i imaš ODLIČNU (https://www.emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-amd-radeon-rx-5700-xt-gigabyte--8gb-gddr6-hdmi-3xd.11.html?productId=86521) uz dobro objašnjenje ZAŠTO (https://www.youtube.com/watch?v=Muy91S9EmZc&t) je odličan izbor, iako nešto skuplji.
water wizard
4.2.2020, 15:20
te turbine niko normalan neće ni da razmatra :D
OVO (https://www.computeruniverse.net/en/xfx-radeon-rx-5700-xt-thicc-iii-ultra-80-gb-oc-enthusiast-graphics-card) ja tražim
Sačekati 5600XT - to će donekle i imati smisla kupiti. I to neku provereno 14 Gbps verziju. Uflešuješ joj BIOS i voziš.
Sačekati 5600XT - to će donekle i imati smisla kupiti.
Vec se pojavile ali kostaju vise nego RX 5700 :rofl:
Cak i da padne cena za 10 hiljada, opet nema smisla.
Zašto?? Dve godine garancije, dve godine je otplaćujem na rate, za dve godine padne RTX 4060 ili RX 7700XT, pa opet tako... :D
Ipak ću sačekati da mi u maju isteknu svi krediti pa onda da vidim šta valja pazariti od grafika...
Zašto??
Zato sto ne kupujes polovnu matoru kartu za 5000 din, nego novu za 50+ hiljada. Kada placas premium cenu, valjda ocekujes da karta prilikom jaceg opterecenja ne bude bucna kao Sloboda Cacak usisivac.
R9 290X Noise Test (https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=u5YJsMaT_AE&feature=emb_logo) :D
Vec se pojavile ali kostaju vise nego RX 5700 :rofl:
Cak i da padne cena za 10 hiljada, opet nema smisla.
A ja mislio još ih nema kod nas. Pa lol bre to sve ludo :)
Zato sto ne kupujes polovnu matoru kartu za 5000 din, nego novu za 50+ hiljada. Kada placas premium cenu, valjda ocekujes da karta prilikom jaceg opterecenja ne bude bucna kao Sloboda Cacak usisivac.
Dobra fora.
Imam "turbinsku" Zotac 1060 i gotovo je nečujna zbog mog kućišta koje ima 5 kom. 14-ca za uvlačenje vazduha na Mastercase Maker 5. A zatvorena je pozadi, za razliku od 5700XT. I kako bi bilo da u pozadinu takve XT duvaju dva ventilatora na 10 cm daljine???
A ja mislio još ih nema kod nas. Pa lol bre to sve ludo :)
Zbog toga se jako ložim na 5700XT za 51.000... Cene suludo preterane, a ovo opet...
ŠTA DA RADIM???!!!! :D;):)
Imam "turbinsku" Zotac 1060 i gotovo je nečujna zbog mog kućišta koje ima 5 kom. 14-ca za uvlačenje vazduha na Mastercase Maker 5.
GTX 1060 ima TDP ~120W, dosta hladnija karta od RX 5700 XT (225W).
Load Niose Levels (https://images.anandtech.com/graphs/graph14618/111350.png)
Load GPU Temperatures (https://images.anandtech.com/graphs/graph14618/111347.png)
Load Power Consumption (https://images.anandtech.com/graphs/graph14618/111344.png)
Mala "turbina" je problem kod toplijih kartica, mali potrosaci (hladnije karte) su druga prica.
GTX 1060 ima TDP ~120W, dosta hladnija karta od RX 5700 XT (225W).
Mala "turbina" je problem kod toplijih kartica, mali potrosaci (hladnije karte) su druga prica.
Znam to, ali ja ponajviše koristim komp samo kad igram igre ili gledam filmove/serije, a ako radim nešto u PS ili Office programima pustim muziku u pozadini, tako da mi ni najjbučniji ventilator ne smeta. Da ne pominjem da na radnom mestu imam tri kompjutera stara preko 10 godina koji konstantno tandrču, tako da mi bučan ventilator neće smetati ni najmanje.
Mada se ozbiljno razmišljam da naručim Accelero Extreme IV (https://www.arctic.ac/eu_en/ax4.html) , jer, koliko vidim, ova firma šalje za Srbiju za razliku od onih sa E-bay-a. A koliko sam video ume dosta da spusti temperaturu.
Mada se ozbiljno razmišljam da naručim Accelero Extreme IV (https://www.arctic.ac/eu_en/ax4.html) , jer, koliko vidim, ova firma šalje za Srbiju za razliku od onih sa E-bay-a. A koliko sam video ume dosta da spusti temperaturu.
Kad uracunas cenu za taj Accelero, mogao si odmah da kupis neki bolji model RX 5700XT sa napucanim hladjenjem. Ovako moras sam da "budzis".
Na kraju ce jeftinija karta da izadje skuplja :opanachke
water wizard
10.2.2020, 13:51
i plus gubi garanciju..
i ja htedoh reci za garanciju al nisam bio siguran. losa opcija totalno, izgubiti garanciju na 50k din je veliki promasaj.
Kad uracunas cenu za taj Accelero, mogao si odmah da kupis neki bolji model RX 5700XT sa napucanim hladjenjem. Ovako moras sam da "budzis".
Na kraju ce jeftinija karta da izadje skuplja :opanachke
Jedino što može da se kod nas uzme na rate, a da je oko 60.000 su stari MSI Evoke sa lošim hlađenjem i XFX Thicc II (ne novi Thicc III). Da ne pominjem koliko je accelero efikasniji za hlađenje, plus što može da se kupuju rezervni delovi. Pokvare se ventilatori?? Nije problem, ventilatori komplet - 5€, 10 sa dostavom.
Imao sam neki 5850 OC koji je užasno radio, krčali su mu ventilatori pa nije bilo podložno garanciji,te sam skarabudžio nekakav hladnjak od toga, uvezao par 9-ki ventilatora za kućišta i to i dan danas fercera kod jednog klinca...
A i ovo ću da gledam da mu smanjim vatažu i podignem broj obrtaja kulera, jer mi buka ne smeta ni najmanje, pa ako radi tako na 85 stepeni u junction, onda nemam potrebe za accelero...
KevinFlynn
25.2.2020, 21:32
Kakvi su vam utisci sa ovim novim 2020 drajverima na win7? Meni se non stop pojavljuje onaj kruzic kao da se non stop ucitava nesto pa sam morao da vratim na proslogodisnju verziju
Ne znam za Win7, ali sa friškom instalacijom Win10 i poslednjih drajvera imao sam samo problema prilikom podizanja RDR2, ali je sa zadnjim pačem iz Rockstar i to rešeno, mada ne sasvim. Sada je dovoljan jedan Alt+Tab pa da sve bude ok, za razliku od nekoliko pre. Naravno.
Sve igre koje imam instalirane (RDR2, GTA V, AC Odyssey, Witcher 3, Shadow of Tomb Raider, Jedi Fallen Order rade bez trunke problema). Za mesec dana koliko imam 5700XT samo jednom mi se desio onaj "crn ekran" i to je sve.
Kao neko ko je imao 5850 i R9 270X očekivao sam uobičajeno "RADE ONI (ali malo sutra)" probleme koje sam imao sa prethodne dve opisane karte, ali za sada (da kucnem u drvo) sve funkcioniše bolje nego što sam očekivao.
Naravno, Nvidija ih po stabilnosti šije za dva koplja, ali to i naplaćuje.
Imam 5700Xt referentnu i kad igram RDR2 (a zbog toga sam je i kupio) ume dobro da se zagreje, sa AC Odyssey, tu i tamo, a GTA V je i ne "oznoji". A s obzirom da su odnedavno većinu inženjera koji su sa Zen arhitekturom sahranili Intel prebacili u GPU diviziju, ima Nvidija uskoro debelo da se pomuči da se ne bi "Intelirali". Ne sumnjam da će im ono što mislim o njihovim drajverima uskoro biti samo ružna prošlost.
KevinFlynn
28.2.2020, 23:21
Hmmm probao i kod drugara na win7 isti problem sa kruzicem za ucitavanje, igre takodje rade normalno samo ovaj bag bas nervira
jel mogu negde da se skinu stariji drajveri za HD5870 ?
uzeo sam polovnu referentnu i ubija me ovaj poslednji drajver.
zakuca mi video memorija na 1200mhz i nabija mi preko 80 stepeni u idle
klokovi isto rade nešto iznad normalnog
jel mogu negde da se skinu stariji drajveri za HD5870 ?
uzeo sam polovnu referentnu i ubija me ovaj poslednji drajver.
zakuca mi video memorija na 1200mhz i nabija mi preko 80 stepeni u idle
klokovi isto rade nešto iznad normalnog
Probaj ovde:
1) https://www.techpowerup.com/download/amd-radeon-graphics-drivers/ (pod "Show older versions")
2) https://www.filehorse.com/download-ati-catalyst/
water wizard
15.3.2021, 17:25
hoće posle nekih igri da zabaguje i da ostane na višim klokovima, ako reinstaliraš obriši sa ddu inače neće ništa da se promeni
Adrenalin mi ne pomaže ,zadnji drajver za 5870 je iz 2016.
Na ovom drugom linku ima verzija 13.nešto,mogla bi da šljaka dobro.
Samo da se rešimo ostataka starih drajvera pa ću pokušati .
Znao sam da ću se pokajati što sam prodao 5700xt onom majneru,samo nisam znao da ću se kajati na ovaj način.
Nisam mogao da odolim parama.
Samo da se rešimo ostataka starih drajvera pa ću pokušati .
Znao sam da ću se pokajati što sam prodao 5700xt onom majneru,samo nisam znao da ću se kajati na ovaj način.
Nisam mogao da odolim parama.
Ti si iscupao GPU iz takve skockane konfiguracije i to u ovo vreme grafickih... :eek: Nadam se da je vredelo takvo kockanje danas...i pare nemoj potrositi na jednom mestu ;)
Trinaestica jeste stabilna, ali ima iritirajuće "bubice" na Win7x64 (Aero "odleprša" i sl.). Govorim iz ličnog iskustva. Meni je na HD 5770 četrnaestica (uz malo čačkanja) bolje radila.
Evo ti zvanični AMD-ov izvor za tu tvoju karticu:
https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/ati-radeon-hd-5000-series/ati-radeon-hd-5870
Ti si iscupao GPU iz takve skockane konfiguracije i to u ovo vreme grafickih... :eek: Nadam se da je vredelo takvo kockanje danas...i pare nemoj potrositi na jednom mestu ;)
Dao mi čovek 870€ ,i ja šta ću...
Dao mi čovek 870€ ,i ja šta ću...Ma pametno, jedino si pogrešio oko sadašnje kartice, posebno ako si na Win10. Neka starija nVidia bolje rešenje.
Nista onda, kupi GTX 1050Ti. :kreza:
water wizard
15.3.2021, 23:18
5870 košta 20ak e a 1050ti i polovna oko 100e.. ima i bolji izbor..
tako sam je i platio,nekih možda 25e
čisto da baca sliku na monitor ,pa kad se situacija malo popravi uzeću neku pilu opet.
Nista onda, kupi GTX 1050Ti. :kreza:GTX 580/570 je pandan 5870. 750-Ti bi bio idealan, al..
instalirao sam nekoliko različitih verzija drajvera i opet ništa.
problem je i dalje tu.
katastrofa.
water wizard
16.3.2021, 12:09
bolje da si uzeo neku sa pasivnim hladnjakom nego tu turbinu... pretpostavljam da ti više smeta buka nego temperatura, jer je grafička jeftina pa nije bitno što se peče na 80c
možda u afterburneru da joj smanjiš klokove?
Ma turbina je posebna priča.
Smanjio sam klokove preko ccc-a ali dobijam neki "flickering"
Ceo monitor treperi.
water wizard
20.3.2021, 18:51
evo sad se i meni desilo da zabode na 1400 Mhz memorija, menjao sam vga na hdmi kabl i posle toga zabolo, dobro još sam nešto čačkao po drajverima u podešavanjima..
Vratio sam na normalno ovako
desni klik na desktop, screen resolution, advanced settings, monitor, prebacio sa 59 na 60 refresh rate i odmah pali klokovi na idle
to je to,vraćanje sa 144 na 60hz je pomoglo
ali koji ghosting sad imam,to je strašno
kako se čovek lako navikne na nešto dobro
da me neko pitao da li ima neke razlike u 2d između 60 i 144hz,rekao bih veze nema
water wizard
21.3.2021, 14:49
meni sad kombinacija DP i DVI ne obara, a dao sam hdmi drugaru :mad:
stavio sam na 100hz,ne diže mi klokove a sve je tečnije.
Sveža stvar, a tiče se DDU-a, ovde često pominjanog:
How to use DDU to uninstall AMD gpu driver without uninstall amd chipset driver? (https://www.wagnardsoft.com/forums/viewtopic.php?f=5&t=3467&sid=571be580593e7fd7f9eb8781c6e8c920)
Obratite pažnju na to ko je odgovorio.
Uzeo relativno povoljno Asus ROG Strix RX470 04G Gaming, a 1050Ti cusnuo u fioku kao rezervnu. Na papiru i nije neki apgrejd (ca. 25 posto) ali realno je ovo znatno brza kartica i kvalitativna razlika u gamingu definitivno postoji, mada se i vise greje. Za casual gaming u 1080p sasvim ok, jos neko vreme.
Ako sa nekoliko novijih Adrenalin/Catalyst ili kako se vec sada zovu drajvera imate timeout error problem (trepne slika, crn ekran i restart drajvera) instalirajte Radeon-Software-Adrenalin-2020-20.11.2 drajver (novembar 2020). Odlazak u standby/sleep mod i budjenje iz njega radi takodje savrseno i sa dva tj tri displeja.
AMD je "svestan problema i radi na tome". Ko ima malo vise iskustva sa njima znace da cemo na taj timeout error fix cekati poduze. Problem postoji na RX 4xx familiji pa navise (mozda i nanize).
Da li je neko probao AMD FidelityFX FSR? Podrzan je od drajvera 21.6.1, tj. od pre par dana. Ima li kakve vajde od toga? Prakticni rezultati me zanimaju.
Izasli su noviji drajveri 21.6.2. .Elem, ne znam za te probleme na ROG-STRIX-RX570-4G-GAMING
Ma pun je net prituzbi u vezi sa tim problemom i naravno da nije ogranicen samo na ASUS kartice a mozda je i povezan samo sa nekom kombinacijom hardvera ili verzije windowsa 10 (koristim LTSC 1809). Nije da je to sad neka katastrofa kakvih sve problema moze da ima ali opet je iritantno. AMD je potvrdio problem pa cemo videti. Imala je i nVidia takve problemcice sa drajverima. Uzgred, instaliram samo kad naziv drajvera izgubi non_whql prefiks :)
Da li je neko probao AMD FidelityFX FSR? Podrzan je od drajvera 21.6.1, tj. od pre par dana. Ima li kakve vajde od toga? Prakticni rezultati me zanimaju.
Lično, nijedna igra koja me iole zanima ne podržava Fidelity FX, pa ni DLSS, ali mogu da te uputim na čoveka koji poprilično zna o tome i zove se Stiv Burk (https://www.youtube.com/watch?v=KCzjQ4qP124). :)
Čovek zaista ima znanja, ali ne zna kako da napravi video kraći od pola sata ili bar da priča malo razgovetnije. Jednom sam gledao neki video JayZTwoCents gde priča o nečemu, a onda kaže nešto u stilu "...ukoliko vas zanima više informacija o ovome pogledajte ovaj video (pa postavio link) sa Gamers Nexus i ako ne zaspite pre završetka videa javite mi..."
Jedno pet minuta nisam mogao da dođem sebi od smeha zbog lakoće kojom je to rekao...
Opet ovaj prokleti navi pravi gluposti.Tu i tamo dok igram igre ponekad mi se desi da mi drajver zabode.....:opanachke .Probao sam zadnja 3 drajvera i desava se isto...Nema neke veze sa mozgom kada ce da se desi bag...Mogu da se igram ceo dan i da sve bude okej,a moze i da zakuca za 2 minute...Problem nije stalan i ucestal.....U sitentickim testovima stress nisam imao takvih anomalija...
Spusti malo takt memorije na grafickoj bar za 100 pa probaj
Mislim da to na naviju nije moguce ili ja mozda gresim.
:icon_stud
Flickering Issues With AMD GPUs? Driver Settings And Choosing Proper Cables (https://www.youtube.com/watch?v=Yt7NTP4AD9Y)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.