Prikaži potpunu verziju : Drajveri za AMD (ATI) grafičke karte - Catalyst
Mihajlo Ajduk
10.5.2014, 13:06
Koji Windows? Drajvere imaš legacy. Na AMD sajtu samo izaberi ispravnu kategoriju. A RAID preskoči jer čim ne znaš šta je ne treba ti.
Windows xp 32 bit. Koju kategoriju da izaberem, ovde imam ponudjeno ATI Radeon 7xxx Legacy, da li to da izaberem ili da izaberem 9550 seriju?
9550 seriju naravno.. Pod legacy nije on mislio na taj legacy..
Nego je jednostavno hteo da kaze da za 9550 nemas tipa 14.4 driver i slicno.. to je on mislio..
A sto se tice instalacije, ne opterecuj se nisakakvim raidom, samo vrati BIOS na default, butuj sa diska XP-a, instaliraj XP, zatim instaliras drivere i to je to..
A sto se tice seckanja na YouTube i slicno.. jednostavno ti je slaba masina, a YouTube je strasno neoptimizovan i jako zahtevan.. Ali ce ti zato verovatno raditi skinuti klipovi u nekom dobro playeru kao sto je MPC-HC..
Mihajlo Ajduk
10.5.2014, 13:45
Znaci to je bio problem sve vreme. Zahvaljujem. Pozdrav.:n_klanja:
Hmmmm jel se josh nekome desava "display driver stop responding" na youtube_u od jutros?
Hmmmm jel se josh nekome desava "display driver stop responding" na youtube_u od jutros?
Meni se desio neki dan.Procitaj par postova u nazad i videces da sam i ja imao isti problem sa indenticnom grafickom kao i ti .Doduse odradio sam ubdate fp i nisam od tad nijednom imao isti problem.
Reshio :) physx crashovao drajver bog te pitaj zasto XD
Meni se ova moja nesto greje do 71-72 stepeni. Cini mi se da nije bilo toliko sa proslim drajverima
@SAJEVAC nevideh da si pitao za slike evo :)
1- youtube (http://i.imgur.com/xlDSpXY.jpg)
2- furmark (http://i.imgur.com/hdHdZWH.jpg)
@Sakiboj normalno ti to,vidi eventualno da je ocetkas ako je zapushila mada to su normalne temps (:
http://imgur.com/hdHdZWH
@Sarajevac nevideh da si pitao za slike evo :)
1- youtube (http://i.imgur.com/xlDSpXY.jpg)
2- furmark (http://i.imgur.com/hdHdZWH.jpg)
@Sakiboj normalno ti to,vidi eventualno da je ocetkas ako je zapushila mada to su normalne temps (:
http://imgur.com/hdHdZWH
Ja sam SAJEVAC.Nije mi jasno zasto me ljudi ovde na forumu krste kao Sarajevca.Da to je to ,isti su naponi kao i kod mene .Samo sto sam ja ranije i dizao napone kad hocu da je klokujem maksimalno tj da je odvalim od zivota sa klokovanjem :P .Koliki su ti naponi kad nista ne radis.Jos mi to posalji ako ti nije problem.Sarajevo nikad u zivotu nisam video :D .
Pre neki dan sam je bas izduvao, ma vazno da sljaka al to je onaj sapphirov najbedniji cooling, to zuji ko vrsalica
Meni se ova moja nesto greje do 71-72 stepeni. Cini mi se da nije bilo toliko sa proslim drajverima
Mislim da to nije do drajvera.Drajveri ne bi trebali da imaju veze sa hardverskim delom tvog grafickog procesora sem ako slucajno nisi nametio rucnu kontrolu obrtaja kulera i smanjio na neki minimalnu vrednost.Ako je graficka cista onda ti preporucujem da promenis pastu na kuleru i vidis kakva je situacija.
C64freak odakle tebi physx na amd kartici ?
Ja sam SAJEVAC.Nije mi jasno zasto me ljudi ovde na forumu krste kao Sarajevca.Da to je to ,isti su naponi kao i kod mene .Samo sto sam ja ranije i dizao napone kad hocu da je klokujem maksimalno tj da je odvalim od zivota sa klokovanjem :P .Koliki su ti naponi kad nista ne radis.Jos mi to posalji ako ti nije problem.Sarajevo nikad u zivotu nisam video :D .
LOL pazi stvarno *facewall* ispravljeno XD
Evo fotke (https://i.imgur.com/67gEG0S.jpg) znachi taj fazon 0.825v
Ma stavio novu verziju physx_a zbog transformersa reko bolja je od one matore sto dolazi sa igrom kad ono prc lol
Kratak edit
Dodushe ista stvar se desila drugu pre dva dana it to isto samo na youtube ,par sati kad god klikne youtube klip zabode mu drajver a kad jednom u 100 pokusaja pusti klip bude zelen ne sihronizovan i mora da ga premotava da bi dobio normalnu sliku konfa (athlon x4 740,7850 ,8GB ram) flash player 13 instaliram i totalno ista stvar kao kod mene bez obzira koji browser koristim youtube krashuje drajver dok recimo one tupave flesh igre preko sajtova rade normalno znachi problem do youtube .
LOL pazi stvarno *facewall* ispravljeno XD
Evo fotke (https://i.imgur.com/67gEG0S.jpg) znachi taj fazon 0.825v
Ma stavio novu verziju physx_a zbog transformersa reko bolja je od one matore sto dolazi sa igrom kad ono prc lol
Kratak edit
Dodushe ista stvar se desila drugu pre dva dana it to isto samo na youtube ,par sati kad god klikne youtube klip zabode mu drajver a kad jednom u 100 pokusaja pusti klip bude zelen ne sihronizovan i mora da ga premotava da bi dobio normalnu sliku konfa (athlon x4 740,7850 ,8GB ram) flash player 13 instaliram i totalno ista stvar kao kod mene bez obzira koji browser koristim youtube krashuje drajver dok recimo one tupave flesh igre preko sajtova rade normalno znachi problem do youtube .
Isti su nam naponi skroz.Odradjeno po standardu .Nemora da znaci.Moze da bude problem i do drajvera.Meni se to desilo samo jednom pre par dana i zato sam zatrazio da uporedim napone cisto da vidim da slucajno mi graficka ne radi na nesto manjim naponima nego sto bi trebalo.Sad je svaka sumnja otklonjena kad sam video da i ti imas isti problem i da su nam naponi jednaki.Ali definitivno cu morati menjati ovaj r 7750 .Nisam zadovoljan grafickom uopste.Uzecu nesto jace.
Ma ja sam se bio nesto loshe istripovao jer prvi put kad mi se to dogodilo vrteo sam mjuzu u SecondLife igri i u jednom trenutku tip pusti youtube link u chat i ja reko ajde da pogledam neka sprdnja bila kad ono kako sam kliknuo link bam "display driver stop responding" zabode SL client logujem se nazad i izvalim da je ceo simulator pukao svi igrachi su dobili poruku da je pukao drajver amd,nvidia pa chak i ljudi sa kaljavim intel integrusama bukvalno svako je bio u fazonu wtf display driver crashed? :D
Tako da dobrih par sati nisam mogao da pogledam youtube dok mi nije palo na pamet da uninstall phyx jer ko zna mozda se nesto poremetilo jer sam instalirao igru i phyx dok je radio SL + stream mada lol nebi trebalo da ima nikakve veze al ajde, uglavnom od kad sam uninstall physx sve ok radi
Ma ja sam se bio nesto loshe istripovao jer prvi put kad mi se to dogodilo vrteo sam mjuzu u SecondLife igri i u jednom trenutku tip pusti youtube link u chat i ja reko ajde da pogledam neka sprdnja bila kad ono kako sam kliknuo link bam "display driver stop responding" zabode SL client logujem se nazad i izvalim da je ceo simulator pukao svi igrachi su dobili poruku da je pukao drajver amd,nvidia pa chak i ljudi sa kaljavim intel integrusama bukvalno svako je bio u fazonu wtf display driver crashed? :D
Tako da dobrih par sati nisam mogao da pogledam youtube dok mi nije palo na pamet da uninstall phyx jer ko zna mozda se nesto poremetilo jer sam instalirao igru i phyx dok je radio SL + stream mada lol nebi trebalo da ima nikakve veze al ajde, uglavnom od kad sam uninstall physx sve ok radi
Ma ja sam odmah znao da tu fp zeza stvar.Odmah je to meni bilo jasno.Doduse dobro sam se i ja istripovao da mi grafa u 2d modu ima problem sa naponima.Uvek eliminisem prvo ono osnovno pa tek onda krenem da sumnjam na hardver.Ali sam se mnogo zeznuo sa kupovinom ove r 7750 graficke.To necu sebi nikad oprostiti.Nije losa,radi fino ,ali da sam se malo strpio mogla je pasti i r 7850 ,a ne ova slabasna 7750 .Sad ce me forumasi odmah napasti zbog ovih poruka.Koliko god da je kloknes nema nikakvog rezultata osim jaceg grejanja gpu.Mozda 2,3 fps.
Slazem se 7750 je ok ali ako zelish 35+ FPS da djuskash nove igre na maxmimum podesavanjima nema sile,sad je definitivno 7850 best buy oko 15.000 a grafa stvarno jede malu decu + takodje netrazi jako napajanje
Eee sad sam igrao ovu bound by flame i nije prelazila 62-63
Slazem se 7750 je ok ali ako zelish 35+ FPS da djuskash nove igre na maxmimum podesavanjima nema sile,sad je definitivno 7850 best buy oko 15.000 a grafa stvarno jede malu decu + takodje netrazi jako napajanje
Na nju i ciljam.
Problem sa ovom mojom je sto ponekad radi samo jedan kuler a drugi tek kasnije upali, nisam to primecivao do sada. Ne znam zasto tako to odjednom radi. Kada je u windowsu radi normalno al kada upalim neku igru ona ugasi jedan pa tek kasnije upali i mozda cak i ne upali
Problem sa ovom mojom je sto ponekad radi samo jedan kuler a drugi tek kasnije upali, nisam to primecivao do sada. Ne znam zasto tako to odjednom radi. Kada je u windowsu radi normalno al kada upalim neku igru ona ugasi jedan pa tek kasnije upali i mozda cak i ne upali
Hm ,nisam siguran da je to normalno .
Evo malopre pustio msi kombustor i zagrejao je do 80 stepeni a onaj prvi kuler ne pali.
Evo malopre pustio msi kombustor i zagrejao je do 80 stepeni a onaj prvi kuler ne pali.
Mislis ventilator.Da ti se nije prekinuo dovod napona ?
Nije, pustim sapphire trixx fan control na 100% i upali ga posle nekog vremena ali u igrama ili aplikacijama nekad nece
Nije, pustim sapphire trixx fan control na 100% i upali ga posle nekog vremena ali u igrama ili aplikacijama nekad nece
Kazi mi jednu stvar.Jel to od skoro pocelo i kako je bilo kad si tek kupio graficku ?
Tek sam juce primetio a danas evo malopre video da taj jedan ventilator kasni sa paljenjem ili ga uopste ne upali
Tek sam juce primetio a danas evo malopre video da taj jedan ventilator kasni sa paljenjem ili ga uopste ne upali
A kolike su ti temperature bile ranije ?
Pa u IDLE bile oko 32-34 sad 38-40
Pa u IDLE bile oko 32-34 sad 38-40
Tacno je onda problem u tom ventilatoru.Dal je brljotina u biosu graficke ili cisto softverska stvar to sad ne mogu da procenim.Usput da li se svaki put upali ventilator kada graficku opteretis recimo na 100 $ u furmarku .
Evo vidi, tek je upalila drugi kada je dostigla 79 stepeni i onda je smanjila na 71 i odrzavala. Dal to tako treba ili da je reklamiram?
E sada sam uradio onaj 15 minuta burn in benchmark 1920x1080 i isto drugi vent se upali na oko 78 i spuste na 70-71 i odrzavaju tako svo vreme. Ali interesantno je da posle toga kada odradi taj test i kada se ona zagreje ne gasi drugi ventilator nego rade oba istovremeno.
Prosto. Vrati te prosle drajvere pa proveri temperature;)
Evo vidi, tek je upalila drugi kada je dostigla 79 stepeni i onda je smanjila na 71 i odrzavala. Dal to tako treba ili da je reklamiram?
E sada sam uradio onaj 15 minuta burn in benchmark 1920x1080 i isto drugi vent se upali na oko 78 i spuste na 70-71 i odrzavaju tako svo vreme. Ali interesantno je da posle toga kada odradi taj test i kada se ona zagreje ne gasi drugi ventilator nego rade oba istovremeno.
To meni nesto nije normalno.Mislim da to nije do drajvera,ali ga nista ne kosta da proba.Sta mislis da ventilatori ne funkcionisu u biosu ili kad drajveri nisu instalirani...
Isto je i sa proslim 13.12 drajverima. Ovaj drugi upali tek na oko 79 i rade oba i smanje temp na 71-70 i tako je odrzavaju dok igram nesto ili nesto zahtevnije, kad zavrsim on se posle nekog vremena ugasi i ostane samo jedan da radi.
water wizard
12.5.2014, 21:07
važno da radi poso
Nesto me zanima.Da li na toj grafickoj konstantno treba da se vrte oba ventilatora.
Heh pojma to nemam, ja sam ti oduvek imao nvidiu i uzeo pre 6 meseci ovu
Heh pojma to nemam, ja sam ti oduvek imao nvidiu i uzeo pre 6 meseci ovu
Nazalost ni ja nisam siguran da li je to normalno .Nisam cuo za tekve slucajeve.
Nema sile da je to normalno na svakoj grafi sa dva fan_a koju sam imao do sad oba su radila isti broj obrtaja i konstantno.
Ako imash garanciju druze reklamiraj koliko sutra
P.S. trip da je ova moja V2 sa jednim fanom ladnija od te sa dva o.O
Ma imam garanciju, uzeo je u decembru. Mislim da ih i nema vise pa se brinem sta ce da mi ponude ako od ove nista. Koji je ekvivalent ovoj?
Na grafi, sa dual fan sistemom, treba da rade uvek 2 ventilatora, tako da ako ti radi samo jedan, moguce da je grafa neispravna, tako da bih ja to reklamirao, imao sam 3 grafe sa dual fan sistemom hladjenja pocevsi od Nvidia 260gtx 216cp, pa sam imao gtx560ti, sad imam r9 270x i uvek su mi radila oba venta, bez obzira sta radio, igrao se ili googlao...
Prosto nisam siguran da li su je tako fabricki podesili ili nesto nije okej,ali stvarno nisam cuo za takve slucajeve.Ja bi to reklamirao .
Pa evo celo popodne se zezam i radi samo jedan, ovaj drugi se tek pali na 79 al opet se gasi. Jel znate mozda koji je ekvivalent od nvidije ovoj? Da me ne zeznu. Tad je bila 33k sad su ih digli na 42-43 ako ih i ima uopste
http://www.dodaj.rs/f/2w/Fy/BnyFkHO/dscn0403.jpg
hImV_WgMuvc&feature
Evo ovako to izgleda, jel ne treba tako?
Sa garancijom i racunom, mooraju da ti daju istu grafu bez obzira na cenu koja je trenutno... Malo ima natezanja oko toga, ali malo pretnje trzisnom itd urodice plodom, a to je neki kvar, jer ne bi to smelo da se desava, ili probaj da joj bios izmenis, ali ne znam da li to podleze garanciji ako nesto krene naopako, jer drugog problema nema, da nisi neke drajvere ubacivao speed fan ili tako nesto pa da su ti ostali repovi tih procesa?
Ja se ne bi igrao sa biosom kad moze da zameni grafu.Nisi ti duzan da se zezas sa tim kad je pod garancijom.To se vodi kao hardverski problem i imas pravo da trazis zamenu.Ovako samo rizikujes da ostanes i bez grafe i bez garancije.
Ma jok, evo 2 puta instalirao windows i isto. Ma u cetvrtak sam uzeo ovu plocu i ovaj i7 i evo danas videh da me graficka zeza. Uzeo je u winwin-u, sapphire daje garanciju 2 god pa je winwin politika takva da ako je do 2 godine onda je racun garancija.
Evo sad sam printscreen gpuz, da zapisem one brojeve da me ne zeznu.
Ma jok, evo 2 puta instalirao windows i isto. Ma u cetvrtak sam uzeo ovu plocu i ovaj i7 i evo danas videh da me graficka zeza. Uzeo je u winwin-u, sapphire daje garanciju 2 god pa je winwin politika takva da ako je do 2 godine onda je racun garancija.
Evo sad sam printscreen gpuz, da zapisem one brojeve da me ne zeznu.
Idi licno tamo i trazi na licu mesta da ti zamene ako imaju u radnji.Insistiraj da ti daju bas tu graficku i nijednu drugu.Usput ja bi uvek ostavio neki trag mali na grafi cisto da budes siguran da ti ne uvale istu.Nesto malo markekom jako malo da samo ti znas gde je .
Jao sunce im poljubim, moram da im saljem, nisam iz Bg-a a u mom gradu winwin shop to nema milion posto. A nesto sad kad palim ovaj chrome i neki artifakti do pola monitora iskacu. Da je ja skidam i da turam moju staru cyclone 2 gtx 650ti, nema leba od ove
Ma imam garanciju, uzeo je u decembru. Mislim da ih i nema vise pa se brinem sta ce da mi ponude ako od ove nista. Koji je ekvivalent ovoj?
Pa imash ovu moju V2 sa jednim fanom http://www.winwin.rs/graficka-kartica-amd-radeon-7750-msi-oc-1gb-ddr5-hdmi-dvi-128bit-r7750-pmd1gd5-oc-v2-1157551.html
Ne morash da shaljes za BG vrati u prodacnici u kojoj si kupio i trazi zamenu ukoliko budu bezobrazni samo reci okrenite trzisnu inspekciju i dajte mi telefon :)
Online sam narucio, moracu da zovem reklamacije pa im objasnim i vratim u radnju pa oni onda salju na servis i tako za****ija u krug
Ma jok nemorash,ja sam im pre par dana odneo neke slushke koje sam narucio preko neta ,nista samo lupish potpis oni shalju u servis to i za max 15 dana dobijesh odgovor
Odneo je i rekoh da ako ne moze nista da zamenim za nov i da doplatim ako treba pa tek za 15 dana da vidimo sta ce biti.
Definitivno ne treba da radi onako. Ne znam sta da radim ako nista ne moze, dal da uzimam neku nvidiu ili opet neki 280x
Odneo je i rekoh da ako ne moze nista da zamenim za nov i da doplatim ako treba pa tek za 15 dana da vidimo sta ce biti.
Definitivno ne treba da radi onako. Ne znam sta da radim ako nista ne moze, dal da uzimam neku nvidiu ili opet neki 280x
Uzmi to sto si imao.
+1 za 280x. Dobre su one generalno... Safirke i Asusofke;)
Turnesh ih u plocu bacih drajver i nakrvisih kapu... A problem obicnu nastanu kad se cackaju, klokuju i testiruju do "zla boga" a mnogi ih natezu i na rudarenju;)
Pa rudarila malo 2 meseca, isplatila se i prestao. VIdim da imaju asusove sad ako nemaju ove onda videcemo, mozda doplatim i uzmem asus
Wolfstain
13.5.2014, 16:00
Prokleti WinWin, mislim da ne postoji način da me više neko natera da nešto kupim kod njih. Za jedan monitor koji je od prvog dana pucketao zavitlavali su me skoro 3 meseca, dvaput sam morao da ga šaljem u servis i na kraju sam dobio izgreban monitor sa svih strana kao da su ga vukli po podu. Nema veze što si naručio online, oni u radnji ti daju otpremnicu, za max 15 dana dobiješ odgovor preko SMS koju uvek glasi da ono što reklamiraš ide u servis i da ne može odmah zamena makar to kupio dan pre od njih. A posle ti ostaje samo da se moliš Bogu da se neko seti da pogleda to što si im poslao.
Ma svi su oni isti.Ja znam slucajeve da prodaju coveku grafu bez racuna,samo garancija i posle kad se nesto zezne traze racun.Ne bi da imenujem servis.
Meni dok ne daju racun ja uzimam i odlazim, nema racuna nema para, jednostavno.
Meni dok ne daju racun ja uzimam i odlazim, nema racuna nema para, jednostavno.
E pa nisu svi ti drugar moj.Ima naivnih ljudi mnogo.
A sta da ti kazem dok se ne opeces ne naucis jbg. Trazicu im da im doplatim i da uzmem asusku ako oce sunce im njihovo, ipak je ovo dobra graficka
Pa tako je pravilo ako ti ne daju racun ne moras da im platis. Mene si jednom u ogromnoj kutiji iz emmija, doduse to je ista firma poslal seagate hdd u ogromnoj kutiji u kojoj je on landarao gore dole i naravno kad mi je stigao i ja video, sok. Prvo mi cudno kako ovo salju, ovolika mala stvar u povecoj kutiji bez ikakve zastite. Platim ja, namontiram i ne moze ni windows da instalira jer riknuo tokom transporta. Kakvih 15 dana, pare sam dobio nazad za 3 dana kad malo pripretis i imas svu dokumentaciju.
Jednom u Krusevcu trazim onaj dodatak za vga kabl za ovu nvidiu, lik u pretrazi kuca ovako "n v idia". Ja ne mogu da verujem, radi u radnji i ne moze da upamti dva cipa grafickih. Umro sam od smeha i na kraju on rece aj ti. Jao kako je to bilo smesno.
A sta da ti kazem dok se ne opeces ne naucis jbg. Trazicu im da im doplatim i da uzmem asusku ako oce sunce im njihovo, ipak je ovo dobra graficka
Pa tako je pravilo ako ti ne daju racun ne moras da im platis. Mene si jednom u ogromnoj kutiji iz emmija, doduse to je ista firma poslal seagate hdd u ogromnoj kutiji u kojoj je on landarao gore dole i naravno kad mi je stigao i ja video, sok. Prvo mi cudno kako ovo salju, ovolika mala stvar u povecoj kutiji bez ikakve zastite. Platim ja, namontiram i ne moze ni windows da instalira jer riknuo tokom transporta. Kakvih 15 dana, pare sam dobio nazad za 3 dana kad malo pripretis i imas svu dokumentaciju.
Jednom u Krusevcu trazim onaj dodatak za vga kabl za ovu nvidiu, lik u pretrazi kuca ovako "n v idia". Ja ne mogu da verujem, radi u radnji i ne moze da upamti dva cipa grafickih. Umro sam od smeha i na kraju on rece aj ti. Jao kako je to bilo smesno.
Jojj brate i posle dodje neki deda i ostavi mu komp na servis :D .
Al3k5an9ar
15.5.2014, 2:14
E ovako za ubuduce mozda je vec bilo al' da pomognem ljudima koji imaju isti problem kao ja a nisu videli raniji post, prilikom instalacije nove verzije AMD drivera 14.4(WHQL) uncheck AHCI drivere jer ako to ne uradite provescete sledecih sat vremena cupajuci kosu sta se desilo i kako da se vratite nazad.
Windows nece da prodje logo screen pa prilikom repaira nece naci resenje a prilikom startovanja safe mode-a ce zakucati opet tako da necete biti u mogucnosti da obrisete driver preko njega. Poludeo sam i potrosio previse vremena na ono sto je trebalo da bude update drivera.
Magarci iz AMD- a su pustili driver a nisu videli da im je taj isti AHCI corruptovan i pravio probleme ljudima na sta su oni odgovorili tako sto sto su skinuli driver sa sajta i posle ga opet uploadovali a problem nisu resili.
Cemu sluzi ovaj AMD Gaming Evolved? Instalirao pre par dana 14.4 i ne znam cemu uopste sluzi ovaj program, deluje mi kao neka glupost.
Inace kako instalirate nove drivere? Koristite li ovaj njihov uninstall program? Ja samo obrisao stare iz CP reboot i instalirao 14.4.
Dark Magician
26.5.2014, 17:21
Ja često samo instaliram preko. Ne pravi problem.
Isto i ja. Radio sam i sa uklanjanjem prethodnih ali do sada nikakvih problema nije bilo.
AMD Gaming Evolved skroz nebitan program.
airforce_on
26.5.2014, 17:52
Gaming Evolved је неки AMD-ов клијент програм,нешто слично Steamu,Originu итд,али не исто.Углавном служи за процену перформанси AMD-овог хардвера (графичког),који је активан у позадини док играш неку игру и када изађеш из игре он ти да предлоге за оптимизацију и прилагођавање хардвера игри.Како играш све више игара,скупљаш неке поене,које касније можеш да искористиш на куповину игара и хардвера у виду попуста.Нпр, када скупиш 250 RP поена,можеш их искористити на попуст од 29% за Сафирову R9 270 графичку карту.
Нпр, када скупиш 250 RP поена,можеш их искористити на попуст од 29% за Сафирову R9 270 графичку карту.
250RP nije popust od 29% na kupovinu karte, već učešće u lutriji za izvlačenje. Za kupovinu neke karte je potrebno više desetina hiljada (npr. 80,000RP za R9 270).
Ostaje i pitanje kako je moguće kupiti na taj način grafičku kartu kod nas kada bi eventualno sakupili toliko RP-a.
Cemu sluzi ovaj AMD Gaming Evolved? Instalirao pre par dana 14.4 i ne znam cemu uopste sluzi ovaj program, deluje mi kao neka glupost.
Inace kako instalirate nove drivere? Koristite li ovaj njihov uninstall program? Ja samo obrisao stare iz CP reboot i instalirao 14.4.
Game launcher tipa Steam plus imash opciju da ingame gledash youtube,surfujesh,chat od facebook_a preko steam_a etc,strimujesh,sherujesh slike video iz igara na facebook etc,optimizujes igre za tvoj hardwere update_ujes drajvere etc i eto ta opcija sa GP pomocu kojih mozesh da ostvarish popust il pak kupish odredjene igre i hardwere (za hardwere neznam dali je moguce kod nas)
Sve u svemu lepo samo je bio mnogo bolji kao samo raptr bagova skoro da i nije bilo plus stari reward sistem je bio vrhunski dok je ovo sa store djubre, mnogli su da ostave stari + dodaju store al...
Jel normalno da r9 290 ovako ima gpu usage?
Jel normalno da r9 290 ovako ima gpu usage?
Normalno skroz
Vlad Cepesh
31.5.2014, 12:27
Skroz normalno. Naime, R9 290 i 290X imaju dinamicko odredjivanje frekvencija graficke u zavisnosti od opterecenja. Moze graficka da radi 700, a mozda na 1000MHz. Dokle god je u okviru TDP-a. Moze to ponasanje da se iskljuci, ali nije preporucljivo. Moze onda zagrevanje da ode u 3 djavola :dzavo:
water wizard
31.5.2014, 18:06
štedi struju i ne greje se kad ne treba.. opusti se i uživaj dok sve radi nema šta da brineš.. čak mislim da nisi trebao ni da menjaš onu zbog ventilatora al ajde
štedi struju i ne greje se kad ne treba.. opusti se i uživaj dok sve radi nema šta da brineš.. čak mislim da nisi trebao ni da menjaš onu zbog ventilatora al ajde
Ma ne ona je riknula, uvazili reklamaciju. Ova odma pali oba da rade.
Neka menja dokle god moze kad ima neki problem.Ti kao potrosac nisi duzan da trpis zbog kvara.Platio si da rade oba ventilatora i neka rade.Nije to softverski problem da ti mozes da ga sredis kad ti se cefne.
Ma uzeo posle safirke MSI r9 290 gaming 4G. Greje se za 2 minuta do 90 stepeni i pukne mi film i teraj sve u tri lepe i lepo kad sam dodavao za r9 290 dodam jos 6k i uzmem asus 780 gtx dcIIoc i milina. Temp u idle 30. Kod one msi r9 290 u idle je bilo 42-44.
Lich_king2
9.6.2014, 16:20
Da li je jos neko primetio da je temperatura sa 14.4 mnogo veca nego pre? :paranoia:
Ma ja to nista ne pratim,samo drzim stranicu otvorenu uvek i povremeno izduvam prasinu i to je to.
Ale[x]andar
9.6.2014, 19:29
Ja to često pratim, i isto je kao sa prethodnom verzijom drajvera. Barem kod mene..
Da li je jos neko primetio da je temperatura sa 14.4 mnogo veca nego pre? :paranoia:
To se zove "doslo leto". :D
Lich_king2
9.6.2014, 23:23
To se zove "doslo leto". :D
Jeste doslo ali nije toliko brzo doslo za idle :D
Kakvi su ovi novi beta drajveri 14.6 ?
Kada sam juče hteo da skinem 14.6 RC2 primetio sam nešto krajnje neočekivano što je Amd napisao o ovom drajveru i onda sam za svaki slučaj pobegao sa W8 na W8.1. :kreza:
Last Updates: 6/25/2014
Article Number: RN-WIN-RC14.6
Starting with AMD Catalyst 14.6 Beta, AMD will no longer support Windows 8.0 (and the WDDM 1.2 driver)
Windows 8.0 users should upgrade (for Free) to Windows 8.1 to take advantage of the new features found in the AMD Catalyst 14.6 Beta
AMD Catalyst 14.4 will remain available for users who wish to remain on Windows 8
A future AMD Catalyst release will allow for the WDDM 1.1 (Windows 7 driver) to be installed under Windows 8.0 for those users unable to upgrade to Windows 8.1
http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalyst-windows-beta.aspx
water wizard
29.6.2014, 18:21
pa da 8,1 je ispeglano i poboljšano verovatno i sa nekim novim funkcijama.. čak mi se čini da je win8 bio neka beta za testiranje i sad kad je test gotov treba preći na noviju verziju, i mene su tako zeznuli sa win7 beta da moram da reinstaliram
u svakom slučaju i taj RC ti je Release Candidate isto beta ja lično izbegavam da budem tester beta drajvera i ostalog..
sačekaj zvaničnu verziju..
Vlad Cepesh
30.6.2014, 10:29
+1 za preporuku iznad. Verujem da ce finalni drajveri imati punu podrsku za Win8. Ako nemaju, onda je neko u AMD-u lud.
Zasto je lud? Nece jednostavno da odrzavaju WDDM 1.2 bez potrebe, cist visak, bolje da se bave pametnijim stvarima.. A nema ni trunke razloga zasto bi neko bio na 8.0, ajde reci mi samo jedan razlog?
Meh, AMD i njihova traljava podrska...
OK. Evo znam par ljudi koji su na 8 i super im radi, a nisu presli na 8.1 bash zbog AMD-a. Zato sto nepostoje drajveri za 4xxx seriju. Pa graficke koje jos uvek mogu da rade sasvim ok od 46xx i 48xx, lose rade na 8.1, a dobro rade na 8. Evo covek ne moze da upari dva monitora na 8.1, a ima 4850, a na windows 8 moze, a bolje mu sve radi nego na 7.
Neka naprave drajvere za 8.1 ko ljudi za sve, pa neka se onda prve vazni kako nece vise da izbacuju drajvere za 8:p:p
Meh, AMD i njihova traljava podrska...
OK. Evo znam par ljudi koji su na 8 i super im radi, a nisu presli na 8.1 bash zbog AMD-a. Zato sto nepostoje drajveri za 4xxx seriju. Pa graficke koje jos uvek mogu da rade sasvim ok od 46xx i 48xx, lose rade na 8.1, a dobro rade na 8. Evo covek ne moze da upari dva monitora na 8.1, a ima 4850, a na windows 8 moze, a bolje mu sve radi nego na 7.
Neka naprave drajvere za 8.1 ko ljudi za sve, pa neka se onda prve vazni kako nece vise da izbacuju drajvere za 8:p:p
Pa nije im u interesu da ljudi koriste stare graficke,nego da kupe nove.
^^ Naravno.
A Nvidija to koristi u svoju korist... Evo 8600 256mb savrseno radi na 8.1 sa punim podrskom drajvera i softvera... Pa neko ko je imao 46xx i 48xx sad prelazi na Nvidiju bez razmisljanja;)....
Vlad Cepesh
30.6.2014, 20:19
Problem po meni je u tome sto ima masa ljudi koji nece da se bakcu sa verzijama Windows-a, nego hoce da im nesto radi kako treba kada kupe. Nije neka razlika izmedju 8 i 8.1, ima cak i opcija za besplatnu nadogradnju u nekim verzijama 8 na 8.1, ali opet, ne moze to svako da priusti ili ne zeli. To je kao da bi neko ukinuo podrsku za Windows 7 u drajverima zbog ne znam cega. Glupost.
Da ne preteram ali zadnjih desetak godina koristim AMD grafe i nikad ni najmanji problem,stvarno se iznenadim kad vidim na forumima da ljudi pisu da imaju ovakve ili onakve probleme.
EDIT:i uvek sam koristio najnoviji windows,jedini izuzetak je bila Vista,nju sam preskocio.
Problem po meni je u tome sto ima masa ljudi koji nece da se bakcu sa verzijama Windows-a, nego hoce da im nesto radi kako treba kada kupe. Nije neka razlika izmedju 8 i 8.1, ima cak i opcija za besplatnu nadogradnju u nekim verzijama 8 na 8.1, ali opet, ne moze to svako da priusti ili ne zeli. To je kao da bi neko ukinuo podrsku za Windows 7 u drajverima zbog ne znam cega. Glupost.
Proizvodjaci hardvera saradjuju sa softverasima i hoce na silu da te nateraju da predjes na nesto drugo kako bi zaradili .
madscientist
8.7.2014, 10:00
Nije pitanje o Catalystu i driverima, ali je o softveru koji dolazi uz njega. Da li neko od vas koristi "AMD Gaming Evolved Client" ili "Raptar"? Zanima me da li se isplati skupljanje bodova za besplatne igre i hardver?
Nekom mojom racunicom godisnje je moguce skupiti dovoljno bodova za jednu do dve igre, ali zanima me kako je u praksi? :)
Dark Magician
8.7.2014, 13:20
Svima je besplatan 8.1 i to je praktično service pack. A vidim da je ljude to zbunilo, i sad misle da su različiti operativni sistemi. Pa se još više boje da stave...
Pa da.. Kao sto npr dosta programa i drivera uopste vise ne podrzava ni Win7 bez SP1.. To je ista prica..
Vlad Cepesh
9.7.2014, 0:40
Po sajtu MS-a, nisu sve iste verzije 8.1 i ne podrzavaju free upgrade. Nije to onda samo prosti SP.
Mario Pavićević
9.7.2014, 18:47
I ne rade svi drajveri koji su radili u 8.0 na 8.1, licno sam imao problema na velikom broju HP masina starije generacije koje su radile u 8.0 verziji, prvenstveno sa skenerima/multifunkcijskim uredjajima.
Ali, o Windows-u molim diskutujte u adekvatnoj temi, ovu ostavile za ono za sta je namenjena, drajveri za AMD kartice.
NjegovaWisost
11.7.2014, 0:36
Dok sam je imao, meni je 4670M radila OK sa bilo kojom verzijom wina 7, 8 i 8.1
Da pitam nesto sto do sada nisam.Kad sa presao sa 7750 na 7870 ja nisam uninstalirao drajvere nego sam samo izvadio jednu graficku i stavio drugu.Zna li to da pravi neke probleme,da usporava komp tj grafu i td ili nema apsolutno nikakve veze sa mozgom i opusteno tako mogu i u buducnosti.
Vlad Cepesh
17.7.2014, 4:06
Uvek valja uraditi cistu instalaciju drajvera da bi se izbegli potencijalni problemi. Tesko da mogu da se jave, ali mogu.
U njegovom slucaju, posto prelazi sa AMD na AMD, dovoljno je samo da pusti novu instalaciju drivera nakon zamene kartice, ne mora prvo da radi uninstalaciju starih, cisto da bi se driveri rekonfigurisali za novu karticu i redetektovali nanovo sve sto treba.. Jer ipak je u pitanju razliciti cip..
Podrobno brisanje starih drivera je potrebno iskljucivo ako prelazi sa nvidia na amd ili obrnuto..
U njegovom slucaju, posto prelazi sa AMD na AMD, dovoljno je samo da pusti novu instalaciju drivera nakon zamene kartice, ne mora prvo da radi uninstalaciju starih, cisto da bi se driveri rekonfigurisali za novu karticu i redetektovali nanovo sve sto treba.. Jer ipak je u pitanju razliciti cip..
Podrobno brisanje starih drivera je potrebno iskljucivo ako prelazi sa nvidia na amd ili obrnuto..
Ma dobro to znam za amd i nvidiu,al ovo je bila bas ista serija,razlicit model grafe pa sam kontao da nece biti problema.Sad ne znam da li da to uradim cisto preventivno.Mozda se jos povecaju performanse.
water wizard
17.7.2014, 12:02
neverujem..
neverujem..
Onda necu cackati ako nema potrebe .
^Al opet to sto tebi radi ne znaci da postizes maksimalne performanse, i da ti je sve savrseno optimizovano..
Dosta ljudi ne kapira razliku izmedju necega sto samo "radi" i necega "sto radi savrseno zategnuto optimizovano i tweakovano"..
AMD drajveri svakako nisu zategnuti niti tweakovani.
Za razliku od nvidia-e koja ,ko sta radi, ona tweakuje drajvere. :-D
Ljudi, da se ne lazemo i jedni i drugi umeju zesce da zeznu sa drajverima, imao sam vise i jednih i drugih kartica. Nikad nisam naisao na znacajniji problem (tipa da nisam mogao da ga resim) ni sa ATI(AMD) ni sa Nvidiom.
Bilo je par slucajeva kad su noviji drajveri odbijali da funkcionisu sa nekom starom igrom, ali to je bio slucaj i sa nvidiom. Trenutno sam na AMD, sledeca ce verovatno biti Nvidia, cisto da promenim malo, ali nikakav problem sa drajverima ja nisam imao, a cesto se susrecem sa razlicitim masinama
A to savrsen, upakovan, tweakovan, kao atomski sat tacan pc kod koga se nece pojaviti ni jedan problem (ne samo drajver), to jos nisam video, tako da te price o amd drajverima jednostavno ne piju vodu.
Bogami ja nisam mogao da nateram graficku da radi sa drajverima dok nisam ugasio integrisanu u windows device manageru. Iz nekog razloga CCC je instalirao drajvere za HD3000 iako sam skinuo one za R7 seriju.
Ne kazem ja da su AMD drajveri losi, ali da su zategnuti, to svakako nisu.
E druze, zato lepo sve integrisano sto neces da koristis pogasis jos u BIOSu, da ga windows ni ne vidi, a kamoli da instalira drajvere. Kako ide instalacija sa ukljucenom integrusom, ne znam, ja uvek sve sto mi ne treba i znam da mi nece trebati (integrisana zvucna, graficka) iskljucim u biosu i nikakav konflikt nisam imao.
Cuo sam za par slucajeva da diskretna nije htela da baca sliku ako je iskljucena integrusa, ali mislim ili da se ljudi nisu snasli u Biosu ili da je ploca bila neispravna.
Jedino od problema sto sam imao jeste da flash nekad pobrljavi, baci zeleni ekran, ali nisam siguran vise sta je to izazivalo.
Izadje novi flash, stari ubrzo pocne da brljavi ili firefox kaze da nece da radi sa starom verzijom ,,iz sigurnosnih razloga", apdejtujem flash, onda pocne da zabada na YT, onda drajver za graficku apdejtujem i sve je uredu. Ne mogu da dokucim ko je tu kriv, ali pre tipujem na adobe nego amd, jer mi se slicno desava i sa geforce 8600gt na drugom kompu.
Ne kazem ja da su AMD drajveri bez greske, daleko od toga, ali mislim da ni zeleni nisu nista bolji, odnosno tu su negde.
Vlad Cepesh
17.7.2014, 23:12
Da ne ulazim u rasprave ko ima bolje drajvere, AMD ili Nvidia zato sto je to subjektivno misljenje i stvar razlicitih iskustava, ja sam odavno naucio da prilikom instalacije novog parcete hardvera koje zameni staro, UVEK deinstaliram drajver pre ubacivanja novog. Tako su najmanje sanse da se dese problemi, Win pravilno konfigurise drajver i sve radi kao zategnuto. Naravno da je situacija sa drajverima bolja nego pre recimo 10ak godina, ali nije ni toliko idealna, da samo moze da se vade kartice i menjaju kako ko hoce, a bez da izbije neki problem.
I sto se tice Flash sadrzaja, posto Adobe sa novim verzijama Flash-a koristi GPU za video akceleraciju, i tu su sa novom verzijom flash player-a, treba cesto staviti i novi drajver. Postalo je slicno kao sa video igrama.
Da ne ulazim u rasprave ko ima bolje drajvere, AMD ili Nvidia zato sto je to subjektivno misljenje i stvar razlicitih iskustava, ja sam odavno naucio da prilikom instalacije novog parcete hardvera koje zameni staro, UVEK deinstaliram drajver pre ubacivanja novog. Tako su najmanje sanse da se dese problemi, Win pravilno konfigurise drajver i sve radi kao zategnuto. Naravno da je situacija sa drajverima bolja nego pre recimo 10ak godina, ali nije ni toliko idealna, da samo moze da se vade kartice i menjaju kako ko hoce, a bez da izbije neki problem.
I sto se tice Flash sadrzaja, posto Adobe sa novim verzijama Flash-a koristi GPU za video akceleraciju, i tu su sa novom verzijom flash player-a, treba cesto staviti i novi drajver. Postalo je slicno kao sa video igrama.
Upravo tako. Deinstalacija starih je 10 min posla, da se udje u safe mode driver sweaperom odradi dezinfekcija, i siguran si da nema ,,repova". Ovako, ko zna, mozda amd i nvidia namerno ubace neki kod koji bi ometao rad drugog proizvodjaca.
Realno, za nekog ko se ne bavi servisiranjem racunara, to treba da radi jako retko, ja cak i kad apdejtujem driver odradim gore navedenu proceduru, ali kao sto rekoh i drajvere menjam samo kad moram, jer nikad nisam primetio da je neki drajver nesto narocito optimizovan za neku igru (mada opet, retko kad igram neku igru cim izadje, tako da za to nisam merodavan)
water wizard
18.7.2014, 2:54
ja sa NVidijom nikad nisam brisao drajvere, čak sam i grafičku menjao pre nekoliko godina a na jednom kompjuteru sam čak ostavio AMD drajvere i posle dodavanja Nvidia grafičke jer je do tad koristio integrisanu pa rekoh možda zatreba.. jedino što iskače obaveštenje neko valjda da nema AMD grafička inače sve radi kako treba
tako da ono, ako ima nekih problema, možda vredi probati brisanje drajvera inače mislim da je bespotrebno
Ja uvek prvo ocistim predhodni drajver dole vec pomenutom procedurom,pa onda odradim ubdate.
Momci imam pitanje.. Uzeo sam novu graficku sve je povezao(valjda kako treba) i nece da mi je prepozna uopste, imam problem sa instalacijom drivera, pise da je zavrsena instalacija posle 2 minuta... Ima li neko resenje, treba mi hitno? Inace pise mi kad udjem u Device Manager da ne prepoznaje AtiTool.
Vlad Cepesh
25.7.2014, 21:23
Odgovor na tvoj problem si sam dao. Ili si lose povezao karticu, ili pokusavas da instaliras losu verziju drajvera za OS i karticu koju imas. Tesko da si uzeo novo i da je neispravno.
Instalirao nove 14.7 drajvere preko starih 14.4 i evo sta se desava.Nece da udje u catalist.Kako pritisnem misa tako krene da ucitava i na kraju ni neudje...
Aleksandar_021
26.8.2014, 8:02
Ja sam imao problem na Win 8.1
Izbacivao je neki cudan error prilikom instaliranja drajvera (failed to load detection driver)
Problem mi je resio neki driver detector, ne znam kako mu je naziv. Pokrenuo ga, i on sam svukao sve drajvere koji fale, i instalirao ih.
Ja sam imao problem na Win 8.1
Izbacivao je neki cudan error prilikom instaliranja drajvera (failed to load detection driver)
Problem mi je resio neki driver detector, ne znam kako mu je naziv. Pokrenuo ga, i on sam svukao sve drajvere koji fale, i instalirao ih.
Pa meni nije pokazivao eror ja samo ne mogu u catalist da udjem.Kad kliknem nista se ne desava.
A jesi li uradio ovo ↓ ili si išao preko starih? :)
Ja uvek prvo ocistim predhodni drajver dole vec pomenutom procedurom,pa onda odradim ubdate.
A jesi li uradio ovo ↓ ili si išao preko starih? :)
Isao preko starih :D .Reko da probam taj sistem.
Probaj onda "starom" metodom. :)
Probaj onda "starom" metodom. :)
Ma samo da ne ostane smece u kompu.
zvezdan84
26.8.2014, 12:51
Koji drajver koristiti za r9280x na win7 64?
Zanimljivo,sve uninstalirao i instalirao ponovo i sad ni nema catalysta.....Zna li ko u cemu je stvar?
Vlad Cepesh
26.8.2014, 13:35
@zvezdan84
Koristi zadnji oficijelni
@SAJEVAC
Probaj da uradis kompletan remove iz safe mode-a. Pa onda sveza instalacija. Ako ni to ne uspe, probaj sa AMD Clean Uninstall Utility http://www.ngohq.com/news/24778-amd-clean-uninstall-utility-1-4-0-0-a.html . Samo obrati JAKO PAZNJU na to sta uninstaliras i na to da ovaj program moze da deinstalira i neke drajvere koje su drugi, ne samo od Graficke ili AMD-a.
Trenutno najbolje resenje naravno iz safe moda
Display Driver Uninstaller
http://www.wagnardmobile.com/DDU/
Ako i ovo ne pomogne probaj da vratis vreme uz pomoc system restore naravno ako je ukljucen,ova stvar koju mnogi gase me je vise puta izvuko iz da ne kazem sta,ako i to ne pomogne samo format.Desavalo mi se to za catalyst i sve sam probao i nije bilo resenja,ili pukne catalyst ili display drajver se ne iznstalira kako treba.
A da nije stvar zeznuta nesto sa 14.7 beta drajverima ?Nisam jos probao ovo dole predlozeno.Malo kasnije cu.
Trenutno najbolje resenje naravno iz safe moda
Display Driver Uninstaller
Ako i ovo ne pomogne probaj da vratis vreme uz pomoc system restore naravno ako je ukljucen,ova stvar koju mnogi gase me je vise puta izvuko iz da ne kazem sta,ako i to ne pomogne samo format.Desavalo mi se to za catalyst i sve sam probao i nije bilo resenja,ili pukne catalyst ili display drajver se ne iznstalira kako treba.
Da se zahvalim svima na pomoci,a tebi posebno.Ne kazem da su drugi manje pomogli ali tvoja metoda je pomogla.Ja sam se mucio sa Driver Sweeperom i nista uradio nisam dok nisam probao tvoj program koji si mi dao.Problem resen,sve radi super.I sta smo sada naucili.Nikad ne treba instalirati drajvere jedan preko drugog bar kad je amd u pitanju....Kratak edit.Imam osecaj da mi bolje igre rade sa ovim drajverima...
@SAJEVAC
Kod mene normalno radi kad sam ubacio 14.7 preko 14.4, ali recimo 13.9 na 14.4 nije htelo lepo.
@SAJEVAC
Kod mene normalno radi kad sam ubacio 14.7 preko 14.4, ali recimo 13.9 na 14.4 nije htelo lepo.
Mozda je do wina.Ja sam sad odradio i ubdate windowsa.Realno komp mi radi stvarno zadovoljavajuce.Samo ima tu jos nesto.Ja kad sam ubacivao r 7870 kod mene nisam uninstalirao drajvere nego sam samo ubacio karticu,a imao sam 7750.
Jel si pronasao razliku izmedju 14.4 i 14.7, koja je razlika i jel vredi da se skidaju? meni na r9 280x savrseno rade ovi 14.4...
Jel si pronasao razliku izmedju 14.4 i 14.7, koja je razlika i jel vredi da se skidaju? meni na r9 280x savrseno rade ovi 14.4...
Pa mislim da mi igre tecnije rade....Bar mi se za sada tako cini...Mada kao sto sam vec rekao kod mene je bilo malo komplikacija jer sam promenio grafu,a drajvere nisam menjao....
zar niko da mi odgovori na ovo?
Iskreno, ja koliko znam nemoze :( jbg
Neznam da li si pokusavo da koristis neki program koji skidaju drajvere... Pokusaj sa SlimDrivers preko tog programa uvek skidam drajvere i nikad nisam imao probleme.
14.8 WHQL izaso: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=392402
Moram da pitam odakle ti drajveri i zasto:kreza::kreza:??? Pominjete 14.7 i 14.8... a nema ih na oficijalnom AMD ATI sajtu????
Vlad Cepesh
1.9.2014, 10:57
Zadnji su 14.4 WHQL, ima i 14.7 Beta. Ostalo nije zvanicno nista i sa tim se ne igram.
Druze, drajveri su procureli od guru3d, ljudi su ih instalirali i rade perfektno sa R9 serijom kartica, tako da ono, obrises stare, inst nove tj 14.8 vidis na cemu si :D Ljudi su zadovoljni, neki kazu da su primetili i ubrzanja pojedinih naslova, trenutno ne mogu da ih inst. ali cim se vratim kuci, probam, pa javljam iz prve ruke kako je i sta... :)
!!!
Ukoliko bilo ko ima bilo kakav problem/bug u vezi AMD drivera, neka ga prijavi sada i ovde: http://bit.ly/1vYnuai
!!!
NjegovaWisost
8.9.2014, 16:07
Zadnji su 14.4 WHQL, ima i 14.7 Beta. Ostalo nije zvanicno nista i sa tim se ne igram.
Pa ti nemoj, ko te tjera :D
Meni su sve kasnije verzije od 14.4 radile znatno bolje nego sami 14.4
Možda i ovo probam.
Meni 14.4 rade kao predhodni, a i oni pre njih... ISTO i ODLICNO :):)
Nego bi bilo fino da kada pominjete drajvere koji jos nisu izasli to naglasite ili ostavite neki link o cemu se radi, nista drugo ;)
Dark Magician
12.9.2014, 14:22
Ja sam na onim 14.8 koji su navodno samo za APU obeleženi. Dobro mi rade.
Dta mi predlazete za 4850? Ima li neki 'unapredjeni'?
polarnimeda
13.9.2014, 1:26
ima li kakvih resenja za ati radeon hd 2600 pro... ne usudjujem se da kopam, ali evo skroo godinu dana nije izasao novi zvanican drajver... :/
Vlad Cepesh
14.9.2014, 7:56
Nema. Zadnji drajver zvanicni je iz novembra 2013te.
polarnimeda
15.9.2014, 17:14
Nema. Zadnji drajver zvanicni je iz novembra 2013te.
ono, hvala ti sto si mi ponovio ono sto sam konstatovao i u pitanju... :opanachke
Vlad Cepesh
15.9.2014, 23:58
Nema na cemu i drugi put :D
ima li kakvih resenja za ati radeon hd 2600 pro... ne usudjujem se da kopam, ali evo skroo godinu dana nije izasao novi zvanican drajver... :/
Ta kartica je toliko prevazidjena za nove naslove da je nikakav drajver ne moze izvaditi,zato je i prekinuta proizvodjnja,a za stare naslove dobri su i zadnji drajveri za nju.....Tako da batali trazenje.
peyotleaca
18.9.2014, 20:37
Od kad imam ovu 6850 (2 meseca) sve je radilo super.Zadnjih par dana mi pucaju driveri non stop.Probao i sa 14.4 koji su radili zadnja dva meseca i ni jednom nisu zaboli i sa 14.7 i isto se desava.
Sinoc reinstaliram windows komplet format HDD i evo opet se isto desava.
Isti problem sam imao odavno sa starom 4650.
Temp. naponi sve je super.
Ima li jos neko ovaj problem?Sta bih jos mogao da probam?
water wizard
18.9.2014, 20:57
bolje napajanje?
Vlad Cepesh
18.9.2014, 21:11
Ovo moze biti do napajanja. Reci nam model prvo pa da presudimo.
peyotleaca
18.9.2014, 21:21
Chieftec gp500a8 staro 2 meseca kao i grafa.Cudno nesto se desava ,kad pokrene Aidin Stability test samo GPU ceo komp zabode na par sekundi pa proradi i tako stalno.
Sad sam skinuo Fur Mark i radi burn in test normalno nista ne zabada.
I da malopre upalim Defiance i posle 2 min. blokirao komp.
EDIT : Ipak ni sa Fur Markom nije u redu.Pucaju teksture i pola onog kruga pocrni.Temp. memorije je najvisa i dodje do 80c a pre je znala da ode i do 90c pa se ovo nije desavalo.
Crkava grafa?
Vlad Cepesh
19.9.2014, 3:16
Po svemu sudeci si odgovorio sam sebi na pitanje, tako da nemam sta da dodam. Graficka je pocela da se kvari i pregreva. Mozda ne bi bilo lose da probas graficku na nekoj drugoj masini, da vidis kako se ponasa. Neko privremeno resenje mozda bude da otvoris stranicu kucista, uzmes ventilator da duva direktno u graficku ako imas isti ili da dodas u kuciste par ventilatora da struje vazduh.
peyotleaca
19.9.2014, 15:40
I crkla :D
Tako mi i treba kad se pravim pametan i kupujem polovno.Smucio mi se i AMD i ATI.Nikad vise nista od njih.
Narucio sam Inno3D Geforce GT 740 bar ima 2 god. garancije :)
Jel je imala ta garanciju sto si kupovao, ili je bilo nije rudarila, pecena przena i ostalo, najke mi?
Tako mi i treba kad se pravim pametan i kupujem polovno.Smucio mi se i AMD i ATI.Nikad vise nista od njih.
Narucio sam Inno3D Geforce GT 740 bar ima 2 god. garancije :)
Da, amd ti je kriv :rolleyes:
Tako mi i treba kad se pravim pametan i kupujem polovno........
A ostalo nema veze.... Polovne PC komponente su uvek rizik... Procesor i memoriju bih mozda i kupio i kupovao sam polovne al graficku, maticnu , napajanje, hdd nikad cak ni od prijatelja.... To nema veze sa brendom... AMD ATI polovan crkva jednako kao i Nvidia...... A da ne pricam sto Nvidije peku u rerni pa prodaju.... itd... Bolje sacekati i stekati pare za nesto novo...
I dalje koristim 14.4 drajvere... Na Spintires je bilo nekih problema sa senkama ( zanemarljivo )... Tim koji je pravio igru objavio da ce to biti reseno sa novim ATI drajverima (14.6) al nesto ih nema:icon_scra
peyotleaca
19.9.2014, 17:49
Da, amd ti je kriv :rolleyes:
Izvini a gde sam ja rekao da je AMD kriv?Ja sam rekao da su mi se smucili.
Non stop problemi, te nece win da se instalira te driveri za grafu te ovo te ono.
Imam 3 kompa , 2 intela i jedan AMD i samo taj amd non stop probleme pravi.
evo najbanalniji primer , pogledaj samo koliko strana imaju teme za drivere nvidia i amd :)
Realno Intel i Nvidia su pojam za njih.
Vlad Cepesh
20.9.2014, 11:30
AMD nije savrsena kompanija, i pravi greske sa proizvodima i softverom, ali daleko od toga da je djubre. Iskustva ljudi se razlikuju i to treba postovati tudja misljenja, ali ne i preterivati. Ja sam imao losa iskustva u praksi i sa Intel i sa Nvidia, pa sada treba da kazem da su djubre? Npr. na staroj masini sa GeForce 9500GT karticom, imao sam problam sa pokretanjem starijih igara od 2004-5te godine, dobijem samo crn ekran, a zvuk ide normalno. Sestri na Intel masini (Core I3 2100) sa integrusom nije hteo da radi flash sadrzaj kako valja. Stavio sam joj neki stari Radeon 2600 i radi sve kao podmazano. Ovo su samo 2 primera i imam ih gomile. Razloga za ovakve vrste problema mogu da budu i van hardvera i drajvera. No da ne duzim, i AMD, i Intel, i Nvidia prave brljotine na trzistu, sto se tice hardvera i drajvera, neko manje, neko vise, ali generalno svi su oni imaju dobre proizvode. Fanbojevi i hejt spike su nesto sto nije mesto na forumu, po meni, osim u slucaju kineskih napajanja.
zvezdan84
23.9.2014, 10:00
da li ti radi zvuk preko hdmi sa 14.4 drajverom?
Da, bez problema samo treba da se podesi da ide preko tva zvuk a ne preko kompa, instalirao sam i 14.8 drajvere i radi sve cak cini mi se da igricr nesto tecnije rade manje mi pada fps, konkretno Bf4 i Max p, need for speed rivals mi je ostao isti tj radi kao i sa starim drajverima, ja sam kompletno obrisao drajvere , pa instalirao ove nove msm to uvek radim, malo vise posla ali nema repova... Tako da probaj da podesis kako treba prvo preko realteka, pa ako nece pogledaj imas na youtube dosta objasnjenja kako da postavis.
gorgilije
29.9.2014, 21:30
14.9!
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+7+-+64
14.9!
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+7+-+64
Mislio sam da ovaj dan nikad svanuti neće... Ovo me muči, doduše:
Known Issues
[404660]: GPU gets stuck in a low power state after it was previously stressed to max power
Od kad imam ovu 6850 (2 meseca) sve je radilo super.Zadnjih par dana mi pucaju driveri non stop.Probao i sa 14.4 koji su radili zadnja dva meseca i ni jednom nisu zaboli i sa 14.7 i isto se desava.
Sinoc reinstaliram windows komplet format HDD i evo opet se isto desava.
Isti problem sam imao odavno sa starom 4650.
Temp. naponi sve je super.
Ima li jos neko ovaj problem?Sta bih jos mogao da probam?
Ja imam Safirovu 6850 i drzim je na 13.9 drajverima. Zadnji put kada sam probao 14.4 drajvere pukao mi je Windows tako da sam odradio roll back na 13.9 i sve radi ok.
Novi drajveri su prvenstveno za novu R seriju kartica, a posto su to u stvari rebrandovane iz serije HD 7000 onda rade savrseno i za njih. Za starije serije, 6000, 5000 itd znaju da prave problem (i moji drugari su imali isto problem sa pucanjem WIndowsa nakon instalacije novih drajvera sa karticama iz 5000 serije) pa bih ti preporucio da ih izbegavas i drzis se 13.9.
Pozdrav!
Dark Magician
30.9.2014, 10:04
Mislio sam da ovaj dan nikad svanuti neće... Ovo me muči, doduše:
Known Issues
[404660]: GPU gets stuck in a low power state after it was previously stressed to max power
Lista problema je kao da je u pitanju beta...
Probao 14.9, rade odlicno na Sapphire HD7770 Ghz edition OC 1gb. Nema vishe problema na Spintires:nov_guita
Probao na windows 7 x64 ultimate up-to-date i windows 8.1 x64 pro up-to-date.
p.s Sada je vec opste poznat traljav support za starije ATi AMD grafe, pa ne cudi sto na 5xxx i 6xxx ima probelma, isto se desavalo i sa 4xxx... i na kraju su prstali da izbacuju podrsku za 4xxx. Ne ide im u korist sto su ih pravili kavlitetno i sto se i dalje te sve grafe dobro drze pa i dalje dobijaju gomili prituzbi od starne potorsaca ali sada vec tradiciajno bez probelma ne rade na tome nista :a_whistli:a_bleh:
Budimir_Trajkovic
30.9.2014, 15:54
Ja imam problem jer sam stavio da mi se gasi monitor posle idlovanja od 15 min. Kad se ugasi monitor ventilator na grafičkoj počne da radi full speed i ne pomaže ništa, čak ni reset dugme, samo power off. :nov_mad2:
mene sa novim drajverima ubi kvalitet videa na youtube
i za ovog što reče da je za R seriju,radi se o R9 290X
tako da ati nastavlja da brljavi sa drajverima
Chicharito 14
5.10.2014, 11:44
Da menjam sa 14.7 beta na 14.9? Ili da ne diram ništa?
Odlicni su 14.9.. Ja bih promenio..
Ja presao na 14.9,jel ima poboljsanja u novim igrama?Nisam jos stigao da oprobam.
Za moju r200 graficku ima, u proseku za 10%
Highlights of AMD Catalyst™ 14.9 Windows Driver
Support for the AMD Radeon R9 285
Performance improvements (comparing AMD Catalyst 14.9 vs. AMD Catalyst 14.4)
3DMark Sky Diver improvements
AMD A4 6300 – improves up to 4%
Enables AMD Dual Graphics / AMD CrossFire support
3DMark Fire Strike
AMD Radeon R9 290 Series - improves up to 5% in Performance Preset
3DMark11
AMD Radeon R9 290 Series / R9 270 Series - improves up to 4% in Entry and Performance Preset
BioShock Infinite
AMD Radeon R9 290 Series – 1920x1080 - improves up to 5%
Company of Heroes 2
AMD Radeon R9 290 Series - improves up to 8%
Crysis 3
AMD Radeon R9 290 Series / R9 270 Series – improves up to 10%
Grid Auto Sport
AMD CrossFire profile
Murdered Soul Suspect
AMD Radeon R9 290X (2560x1440, 4x MSAA, 16x AF) – improves up to 50%
AMD Radeon R9 290 Series / R9 270 Series – improves up to 6%
CrossFire configurations improve scaling up to 75%
Plants vs. Zombies (Direct3D performance improvements)
AMD Radeon R9 290X - 1920x1080 Ultra – improves up to 11%
AMD Radeon R9290X - 2560x1600 Ultra – improves up to 15%
AMD Radeon R9290X CrossFire configuration (3840x2160 Ultra) - 92% scaling
Batman Arkham Origins:
AMD Radeon R9 290X (4x MSAA) – improves up to 20%
CrossFire configurations see up to a 70% gain in scaling
Wildstar
Power Xpress profile
Performance improvements to improve smoothness of application
Performance improves up to 30% on the AMD Radeon R9 and R7 Series of products for both single GPU and Multi-GPU configurations
Tomb Raider
AMD Radeon R9 290 Series – improves up to 5%
Watch Dogs
AMD Radeon R9 290 Series / R9 270 Series – improves up to 9%
AMD CrossFire – Frame pacing improvement
Improved CrossFire performance – up to 20%
Assassin's Creed IV
Improves CrossFire scaling (3840x2160 High Settings) up to 93% (CrossFire scaling improvement of 25% compared to AMD Catalyst 14.4)
Lichdom
Improves performance for single GPU and Multi-GPU configurations
Star Craft II
AMD Radeon R9 290X (2560x1440, AA, 16x AF) – improves up to 20%
Za moju r200 graficku ima, u proseku za 10%
Highlights of AMD Catalyst™ 14.9 Windows Driver
Support for the AMD Radeon R9 285
Performance improvements (comparing AMD Catalyst 14.9 vs. AMD Catalyst 14.4)
3DMark Sky Diver improvements
AMD A4 6300 – improves up to 4%
Enables AMD Dual Graphics / AMD CrossFire support
3DMark Fire Strike
AMD Radeon R9 290 Series - improves up to 5% in Performance Preset
3DMark11
AMD Radeon R9 290 Series / R9 270 Series - improves up to 4% in Entry and Performance Preset
BioShock Infinite
AMD Radeon R9 290 Series – 1920x1080 - improves up to 5%
Company of Heroes 2
AMD Radeon R9 290 Series - improves up to 8%
Crysis 3
AMD Radeon R9 290 Series / R9 270 Series – improves up to 10%
Grid Auto Sport
AMD CrossFire profile
Murdered Soul Suspect
AMD Radeon R9 290X (2560x1440, 4x MSAA, 16x AF) – improves up to 50%
AMD Radeon R9 290 Series / R9 270 Series – improves up to 6%
CrossFire configurations improve scaling up to 75%
Plants vs. Zombies (Direct3D performance improvements)
AMD Radeon R9 290X - 1920x1080 Ultra – improves up to 11%
AMD Radeon R9290X - 2560x1600 Ultra – improves up to 15%
AMD Radeon R9290X CrossFire configuration (3840x2160 Ultra) - 92% scaling
Batman Arkham Origins:
AMD Radeon R9 290X (4x MSAA) – improves up to 20%
CrossFire configurations see up to a 70% gain in scaling
Wildstar
Power Xpress profile
Performance improvements to improve smoothness of application
Performance improves up to 30% on the AMD Radeon R9 and R7 Series of products for both single GPU and Multi-GPU configurations
Tomb Raider
AMD Radeon R9 290 Series – improves up to 5%
Watch Dogs
AMD Radeon R9 290 Series / R9 270 Series – improves up to 9%
AMD CrossFire – Frame pacing improvement
Improved CrossFire performance – up to 20%
Assassin's Creed IV
Improves CrossFire scaling (3840x2160 High Settings) up to 93% (CrossFire scaling improvement of 25% compared to AMD Catalyst 14.4)
Lichdom
Improves performance for single GPU and Multi-GPU configurations
Star Craft II
AMD Radeon R9 290X (2560x1440, AA, 16x AF) – improves up to 20%
Ima li sta za moju graficku ?
Ima li sta za moju graficku ?
Ne kazu nista, al obzirom da je moja 270x rebrendirana tvoja graficka, moguce da ces dobiti neka ubrzanja. Ostaje samo da budemo pozitivni da su ovi drajveri generalno ispeglaniji od prethodnih, i da ce ubuduce biti sve bolji.
matejarmus
16.10.2014, 21:55
Ne znam da li sam na pravom mestu za ovo pitanje. Pitanje se tiče ATI Radeon grafičke karte i Catalyst-a. Naime moja konfiguracija je sledeća:
Windows 8.1 64-bit TOSHIBA Satellite L75D-A
BIOS: 1.20
AMD A6-5200 APU sa Radeon(TM) HD Graphics (4
CPUs), ~2.0GHz
6144MB RAM
DirectX Version: DirectX 11
AMD Radeon HD8400
Display Memory: 3055 MB
Dedicated Memory: 495 MB
Shared Memory: 2560 MB
Da li mogu u Catalyst-u promenim dedicated memory? Možda mi nešto promiče. Da li je uopšte moguće to napraviti, jer sam na raznim forumima čitao da to nije moguće zato što je lap-top u pitanju. Kao prozvođači ne daju pristup BIOS-u ograničen. Hoću da iskoristim ceo displaz memory, naravno zbog igara. Možda ne razumem nešto što se tiče memorija integrisane grafičke karte, pa ako ima neko da mipomogne, bilo bi odlično.
Sass Drake
17.10.2014, 20:09
Ne znam da li sam na pravom mestu za ovo pitanje. Pitanje se tiče ATI Radeon grafičke karte i Catalyst-a. Naime moja konfiguracija je sledeća:
Windows 8.1 64-bit TOSHIBA Satellite L75D-A
BIOS: 1.20
AMD A6-5200 APU sa Radeon(TM) HD Graphics (4
CPUs), ~2.0GHz
6144MB RAM
DirectX Version: DirectX 11
AMD Radeon HD8400
Display Memory: 3055 MB
Dedicated Memory: 495 MB
Shared Memory: 2560 MB
Da li mogu u Catalyst-u promenim dedicated memory? Možda mi nešto promiče. Da li je uopšte moguće to napraviti, jer sam na raznim forumima čitao da to nije moguće zato što je lap-top u pitanju. Kao prozvođači ne daju pristup BIOS-u ograničen. Hoću da iskoristim ceo displaz memory, naravno zbog igara. Možda ne razumem nešto što se tiče memorija integrisane grafičke karte, pa ako ima neko da mipomogne, bilo bi odlično.
Tri gigabajta da daš integruši od 6GiB ukupnog RAM-a koliko imaš?! Ne isplati se stavljati pola RAM-a integrisanoj kartici i kada bi mogao to da uradiš.
matejarmus
18.10.2014, 0:12
Tri gigabajta da daš integruši od 6GiB ukupnog RAM-a koliko imaš?! Ne isplati se stavljati pola RAM-a integrisanoj kartici i kada bi mogao to da uradiš.
Mhm. Mislio sam da sama grafička, iako je integrisana, ima tri giga, ali da ih skroz ne koristi. Još uvek sam laik po pitanju hardware-a, mada se nikad nisam ni trudio da saznam više :).
Sass Drake
18.10.2014, 0:22
Mhm. Mislio sam da sama grafička, iako je integrisana, ima tri giga, ali da ih skroz ne koristi. Još uvek sam laik po pitanju hardware-a, mada se nikad nisam ni trudio da saznam više :).
Integrisane grafičke nemaju svoj RAM već uzimaju određenu količinu sistemskog. U tvom slučaju njoj je dodijeljeno 495 MB kako piše u tvom postu, mada bi mi bilo logičnije da tu piše 512MB.
matejarmus
18.10.2014, 10:24
Integrisane grafičke nemaju svoj RAM već uzimaju određenu količinu sistemskog. U tvom slučaju njoj je dodijeljeno 495 MB kako piše u tvom postu, mada bi mi bilo logičnije da tu piše 512MB.
Razumeo. U igrama, npr. Shadow of Mordor, prepoznaje 512Mb na grafici. Znači zato i ne mogu u BIOS-u da promenim dedicated memory. Preopteretio bih RAM i onda ništa nisam uradio. Hvala na odgovorima.
Aleksandar Stanojevic
24.10.2014, 13:39
Od kad sam stavio radeon kartu (predhodno imao GTX760), povremeno pri restartu i ponovnom podizanju sistema, mi se javlja bsod, evo sta kaze bluescreen viewer,http://www.imageupload.co.uk/image/5Kjc SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x1000007e, izaziva je pdc.sys, adresa pdc.sys+217e koliko vidim na netu ovo bi trebalo da ima veze sa drajverima za grafiku, trenutno koristim poslednje beta drajvere (14.9.1 cini mi se), javlja se i sa whql drajverima 14.9... Ima li neko neki predlog??? Kad je sistem podignut, sve radi normalno, dakle ovo se samo pri resetu desava, kad treba da ucita ponovo win, desi se bsod, probao sam 2-3 reinstalacijom sistema, opet isto, win 8.1 je u pitanju...
Od kad sam stavio radeon kartu (predhodno imao GTX760), povremeno pri restartu i ponovnom podizanju sistema, mi se javlja bsod, evo sta kaze bluescreen viewer,http://www.imageupload.co.uk/image/5Kjc SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x1000007e, izaziva je pdc.sys, adresa pdc.sys+217e koliko vidim na netu ovo bi trebalo da ima veze sa drajverima za grafiku, trenutno koristim poslednje beta drajvere (14.9.1 cini mi se), javlja se i sa whql drajverima 14.9... Ima li neko neki predlog??? Kad je sistem podignut, sve radi normalno, dakle ovo se samo pri resetu desava, kad treba da ucita ponovo win, desi se bsod, probao sam 2-3 reinstalacijom sistema, opet isto, win 8.1 je u pitanju...
Ja bi pre rekao da je do same graficke.Drajveri su skroz okej.Prema utiscima forumasa niko nije imao nikakve anomalije sa njima.Naponi slabi u 2d modu verovatno tj bios kartice problematican.Uradices sledece.Instaliraj DISPLAY DRIVER UNINSTALER i iz safe moda izbrisi drajvere koje sad imas,zatim instaliraj prethodnu stabilnu verziju drajvera.Obavezno radi iz safe moda.Ako popijes opet plavi ekran pravac reklamacija.
Aleksandar Stanojevic
24.10.2014, 21:13
Ja bi pre rekao da je do same graficke.Drajveri su skroz okej.Prema utiscima forumasa niko nije imao nikakve anomalije sa njima.Naponi slabi u 2d modu verovatno tj bios kartice problematican.Uradices sledece.Instaliraj DISPLAY DRIVER UNINSTALER i iz safe moda izbrisi drajvere koje sad imas,zatim instaliraj prethodnu stabilnu verziju drajvera.Obavezno radi iz safe moda.Ako popijes opet plavi ekran pravac reklamacija.
Isprobao sam sve to vise puta, i sa DDU i AMD driver removal, reinstalirao win nekoliko puta, evo upravo sam vratio na 14.9 i opet isto, ali izgleda da sam naso problem.Za sada sve upucuje na manjak amperaze, grafika se napajala iz jedne 12+ grane na 40A (jedan kabl sa dva 8pin konektora, kod mene), kad sam povezao da vuce struju iz dve 12v grane, probao restartovanjem, sve je bilo ok, cim sam vratio na staro, cini mi se prvi reset i BSOD, onda opet vratim na dve grane, resetovao ga 20puta i ni jedan BSOD... Razmisljao sam i ovome ali, me odbijalo to sto je grafika u radu bila kako treba a i negde sam video da joj treba 35A pa sam ovu varijantu odmah iskljucio...
Isprobao sam sve to vise puta, i sa DDU i AMD driver removal, reinstalirao win nekoliko puta, evo upravo sam vratio na 14.9 i opet isto, ali izgleda da sam naso problem.Za sada sve upucuje na manjak amperaze, grafika se napajala iz jedne 12+ grane na 40A (jedan kabl sa dva 8pin konektora, kod mene), kad sam povezao da vuce struju iz dve 12v grane, probao restartovanjem, sve je bilo ok, cim sam vratio na staro, cini mi se prvi reset i BSOD, onda opet vratim na dve grane, resetovao ga 20puta i ni jedan BSOD... Razmisljao sam i ovome ali, me odbijalo to sto je grafika u radu bila kako treba a i negde sam video da joj treba 35A pa sam ovu varijantu odmah iskljucio...
Probaj drugo napajanje,ako ne proradi,reklamacija ili nosi kuciste na lice mesta tamo i isprobavajte.
Jel ima jos neko problema sa 14.9 drajverima.
Dok su 14.4 bili stabilni, ovi imaju nekoliko problema sa igrama koje igram.
Divinity Original Sin - konstantno treperenje, ako igram full screen
Warlock 2: Exiled - korupcija na slici, plus velika bela strafta preko diagonale.
Koristim Dell laptop sa 7730M grafikom.
Da li neko ima ovaj problem, nakon nove instalacije Windows 7 64bit i drajvera 14.9 imam "screen tearing" kada vucem neki prozor i kada skrolujem u browseru. Danas sam menjao konfiguraciju, presao sa AMD iz potpisa na Intel i5 4460, 2x4GB Corsair Vengeance, Gigabyte G1 Sniper B5. Dok sam koristio AMD konfiguraciju, imao sam 14.3 drajver i sve je stabilno radilo... Da li je mozda drajver problem ili nesto drugo?
EDIT: Ovo je cudno... problem se resio ukljucivanjem Aero teme... :D
Ima neko iskustva sa amd-catalyst-14.11.1beta-64bit-win8.1-win7-nov9
? (STABILNOST i PERFOMANSE)
Ako zna neko ijedne novije drajvere posle 14.4, a da rade sa Radeon 7730M (laptop) neka javi.
I pod radi mislim da nema korupcije u pola igara.
Chicharito 14
17.11.2014, 0:03
Ima neko iskustva sa amd-catalyst-14.11.1beta-64bit-win8.1-win7-nov9
? (STABILNOST i PERFOMANSE)
Meni rade normalno, pogotovo na PES2015, sa 14.9 je bilo laga dok sa 14.11 radi odlično. Još samo probao na CS:GO, Insurgency, BF4, BF3, COD: BO II, FC4 i rade dobro.
^Potvrdjujem, i meni rade dobro.
zaneobre
20.11.2014, 15:35
Што се тиче 14.9 драјвера ја нисам имао никаквих проблема осим у игри Русе али њу слабо палим ,држим да је игра стара и да није ажурирана неким печовима,јављају ми се неке сенке ако екран остане фиксиран неко време итд.
Не знам да ли да прелазим на 14.11 пошто немам никаквих проблема за сад ???
Nekakvo čudo zvano Catalyst Omega drajveri procurilo prerano izgleda, kako informativno tako i za download. AMD ih je već uklonio, a i artikli koji govore o njima polako nestaju jedan za drugim. Međutim ovaj još stoji: http://videocardz.com/54128/amd-announces-catalyst-omega-drivers-with-virtual-super-resolution
Uglavnom, mnogo bolji od dosadašnjih, i donose poboljšanja poput mogućnosti uključivanja supersamplinga preko drajvera, nešto što zeleni kamp podržava od poslednje verzije njihovih drajvera.
Ja se obradovah da nisu oni "stari" Omega drajveri. :D Mada i ovo zvuči lepo, ostaje da se vidi u praksi.
9. Decembar je release date.
A cekajte bas ne kapiram, jel ce oni paralelno da imaju 2 linije drivera, ili se ekskluzivno prelazi na te Omega od sad?
^^ Da sacekamo pa da vidimo.
Taman cu do 9. da pribavim AC: Unity za probu :to_care:
Ivan Belic
9.12.2014, 10:03
Upravo skinuo Omega drivere. Updateovalo se sve zivo osim samog display drivera koji je ostao isti 14.9. Razlike apsolutno ne vidim znaci nove igre mi rade isto kao i do sada :D
Mada me vise zanima ovo gore da li je to do mene, da li mi mozda instalacija zabagovala ako je to moguce pa da probam opet ili ukoliko se desilo jos nekome da li mozda ovako mora :) ?
Jos nesto graficka mi se vise ne vodi kao R9 280x vec je windows svuda imenuje kao 7900 serija....znam i zasto al ovaj bug je bio na pocetku samo nisam ocekivao ce se pojavi opet posle godinu dana :D
water wizard
9.12.2014, 10:50
pa display driver je najvažniji ostalo su sve neke gluposti :D
Upravo skinuo Omega drivere. Updateovalo se sve zivo osim samog display drivera koji je ostao isti 14.9......... :D
Ako si obrisao predhodne drajvere driver sweeperom ne bi trebalo da imash problema.... Ako nisi, obrisi sve klasicnim putem, pa posle ostatke driver sweeperom pa ponovo instaliraj poslednje 14.12;)
Ivan Belic
9.12.2014, 11:56
Obrisao sve rucno kao sto sam i do sada radio ali mislim da sam ukapirao sta se desilo...ne znam sta mi bi da iskoristim Ati driver detection tool da mi skine adekvatnu verziju omege (obicno nisam lenj i sve radim rucno ali ajde)
A ovaj tool napravi se pametan i skinuo mi beta verziju omege i tako nastade frka a dokaz tome mislim da sam nasao u CCC koji pokazuje da obicna verzija nije prisutna a beta jeste...
i posle par restarta i rucnog downloada sve ispade ok :)
Lenjost u svetu kompjutera je neoprostiva obecavam da cu sve svoje kilograme opravdati i nikada vise ne koristiti ovakva pomagala vec rucno sam skidati drivere ^_^ <3
Instalirao sam ove najnovije drajvere i mogu reci da ima zaista poboljsanja u performansama.Testirao sam na AC:Unity i zaista ide dosta bolje nego na prethodnim drajverima,bar je tako kod mene.:D:tapsh:
Ja za sada testirao na Shadow of Mordor i poboljsanja vise nego primetna.Prosecni fps na njegovog benchmarku veci za skoro 20%.
Na yvanicnoj stranici ima klasican 14.12 drajver danas izasao... E sad..gde je taj omega i jel ima razlike?
Na yvanicnoj stranici ima klasican 14.12 drajver danas izasao... E sad..gde je taj omega i jel ima razlike?
To je omega :D
Barem za HD7xxx;)
Kako brisete stare drivere? Samo iz CP, restart i instal novih ili??
↑ Ja tako radim. Ranije sam koristio Driver Sweeper ili Catalyst Uninstall, ali nisam dosad imao problema klasičnim putem preko Control Panel-a.
Obrisao sam stare preko CP pa posle programom Display Driver Uninstaller ostatke i instalirao ove najnovije Omega. za sad ne vidim nikakva poboljsanja.
Nije mi samo jasno zasto nisu mogli downsamling i za 280x da odrade tj. zasto nije podrzana kad je jaca graficka od 285.
Tacnije jasno mi je ali bolje da cutim.
Dark Magician
10.12.2014, 2:40
Zato što je to novi čip, za razliku od 280x. Sada, pitanje je šta konkretno hardverski zahteva, ili je samo urađeno da uskrate ostale.
Vala ja uradio rollback na 14.11.1 beta.
Sa omegom sam imao random zakucavanje kompa a i par igara uopste nije htelo da radi.
Što se mene tiče, deinstalacija AMD drajvera mi nikad nije bila prevelika mudrost, samo pokrenem instaler od trenutnog drajvera i odaberem "Express Uninstall" opciju i on sve obriše. Ako slučajno ostanu neki repovi njih Tune Up Utilities ukloni.
Ovaj put Omega drajveri mi to nisu nudili pošto su izgleda u svakom pogledu odvojeni od Catalyst-a, al nema veze, imao sam installer od prethodne verzije koji se za to pobrinuo. Koristim Omega drajvere već danima i nikakvih problema nemam, al ne primjećujem baš previše benefita na mojoj sada već vremešnoj 6850.
Ljudi kako da instaliram te drajvere?Prosli put kad sam instalirao instalirao je cini mi se samo catalist i nista vise....Klasicno sam ga skinuo sa www.amd.com pa iz safe moda potpuno uklonio prethodne,medjutim desio se problem...Sad hocu ponovo to da uradim...
Ljudi kako da instaliram te drajvere?Prosli put kad sam instalirao instalirao je cini mi se samo catalist i nista vise....Klasicno sam ga skinuo sa www.amd.com pa iz safe moda potpuno uklonio prethodne,medjutim desio se problem...Sad hocu ponovo to da uradim...
Ja sam sa DDU obrisao pa instalirao Omega drajvere bez problema
Ja sam sa DDU obrisao pa instalirao Omega drajvere bez problema
I ja njega koristim da uninstaliranje drajvera,ali ovo jos nisam video...Mozda drugi put upali.
Uradio ponovo istu proceduru i sve je ok :cool:
Tako sam ih slatko obrisao....
KOd mene situacija sledeca> Bf 4 sam igrao sve na ultra bez AA.....70-80fps
Sad igram sa 4x aa isto tako na 70 80 fps....
U Far Cry 4 situacija se ne menja 40-50 tako da ....:kreza:
******************************** ме дан кад сам ставио омегу,нити раде они нити стари драјвери кад вратим..шта сад да радим?
каталист контрол центар неће ни да стартује.
Očisti sistem sa DDU, pa instaliraj drajvere.
ма решио сам некако,вратио старију верзију...а тај програм код мене неће да мрдне. покренем га,пита ме хоћу у safe mode кад уђе једино што можеш је да помераш поинтер,остало не реагује,само црн десктоп.
после тога није мрднуо кад га покренем.
ма решио сам некако,вратио старију верзију...а тај програм код мене неће да мрдне. покренем га,пита ме хоћу у safe mode кад уђе једино што можеш је да помераш поинтер,остало не реагује,само црн десктоп.
Predvidjen je da se pokrece iz safe moda.
Tebi se nesto poremetilo. Sigurno lose obrisani stari drajveri.
Ja sam obrisao preko CP stare, onda Display Driver Uninstallerom iz safe mode-a ostatke (kod mene je sve radilo). I onda install Omega drajvera.
A sta je ono "Set windows automatic driver installation to default"?
ма,све у свему,чекаћу финалну верзију.
Lich_king2
13.12.2014, 0:51
Read it: http://www.legitreviews.com/windows-7-kb3004394-update-causes-driver-issues-many_155145
kako mislis finalnu?
ону која није бета
Mani se tih kaljavih programa i uradi sledece:
1- normalno uninstall is control panela
2- obrishi AMD folder sa C:\ i iz program files
3- ocisti C particiju i registry sa ccleaner (https://www.piriform.com/ccleaner/download)
4- instaliraj koje god hoces drajvere
друже,до сада сам сваки али сваки пут ишао на manage-device manager и онда ударим uninstal и ставим да обрише све драјвере..никад ни најмањи проблем нисам имао и сад,кад сам опет исто направио оно катастрофа..
драјвери нису најсјајнији и то је чињеница,сачекаћу следећу ''туру''
Ovi Omega drajveri koliko ja znam su finalni, mozda si instalirao onu beta verziju sa dna stranice?
Drajveri su dobri, ja recimo nikakakvih problema nisam imao prilikom instalacije i nakon instalacije. E sad sigurno zavisi od hardvera do hardvera jer svaki put se po neko zalio i na ranije verzije. Ja nikad nisam imao probleme mada ne menjam ih cesto, tj. ne instaliram svake sledece. Neko ima problem sa drajverima dok nekom drugom rade odlicno, jbg. tako je.
Opet kazem moze i da bude da je nesto poslo po zlu prilikom brisanja starih drajvera ili same instalacije novih, obicno je to uzrok.
ма инсталирање драјвера постала наука...на праисторијској машини са радеон 9550 ударим нове преко старих драјвера и шљака као сат.
сад мораш да пазиш да случајн не остане у регистрију иначе попијеш bsod
Ako zna neko ijedne novije drajvere posle 14.4, a da rade sa Radeon 7730M (laptop) neka javi.
I pod radi mislim da nema korupcije u pola igara.
Evo da javim da mi 14.12 drajveri rade sjajno.
Mogu cak da igram Civ: Beyond Earth sa Mantle-om.
Mario Pavićević
14.12.2014, 12:21
Na kojoj kartici? I updateuj racunar u profilu.
Na kojoj kartici? I updateuj racunar u profilu.
Pa pise ti u samoj poruci.
Inace laptopov profil je potpuno up to date.
Mario Pavićević
14.12.2014, 12:50
Gledao sam desktop masinu :)
Ajd neko ko ima ove omaga drajvere da mi kaze da li se i kod njega desava da ne moze da promeni brzinu obrtanja ventilatora na grafi..Kako god kliknem uvek je na 40 % dok automatsko povecavanje radi...
Ajd neko ko ima ove omaga drajvere da mi kaze da li se i kod njega desava da ne moze da promeni brzinu obrtanja ventilatora na grafi..Kako god kliknem uvek je na 40 % dok automatsko povecavanje radi...
Ja u CCC mogu da stavim manuelno i slajderom podešavam.Moraš da imaš čekirano i "Enable Graphics OverDrive"
Ja u CCC mogu da stavim manuelno i slajderom podešavam.Moraš da imaš čekirano i "Enable Graphics OverDrive"
O mene budale sto sam se izbagovao.Ja ukljucio samo kontrolu obrtaja bez GOD ...Radi sve :P .
zvezdan84
16.12.2014, 12:24
jel su omega drajveri i za r9 280x dobri? da skidam ili da se drzim trenutnih?
Imam instalirane Omega na desktopu sa Radeonom 280X i na laptopu sa 8750M, na obe mašine rade bez ijednog problema.
Chicharito 14
27.3.2015, 19:56
Niko nije video da su izašli novi beta 15.3 driveri? :D
http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalyst-windows-beta.aspx
Neka neko napise utiske, kako radi u odnosu na predhodne, sem crossfire profila, ne vidim da su istaknuta neke poboljsanja u fps.
Ti drajveri su za freesync, nema vajde od njih za nas obicne korisnike. Video sam jos prvog dana na amd stranici fb-a da su izasli, ali nema ih potrebe instalirati.
Mario Pavićević
3.4.2015, 9:56
Ako se ovako nastavi drajveri ce izlaziti jednom godisnje, nije ni cudo sto je AMD trazio ljude za pisanje drajvera :kreza:
NjegovaWisost
13.4.2015, 22:38
Novi driveri za GTA V :D
^^AMD Radeon™ Grand Theft Auto V Optimized Beta DriverThis release enables peak driver performance optimization for AMD Radeon™ graphics users in Grand Theft Auto V.
:p
NjegovaWisost
13.4.2015, 23:10
Šta sve nećemo doživjeti :D
^^AMD Radeon™ Grand Theft Auto V Optimized Beta DriverThis release enables peak driver performance optimization for AMD Radeon™ graphics users in Grand Theft Auto V.
:p
E stvarno svasta hehe .
Da li se isplati preci na nove drajvere zbog gta 5 ?Meni i ovako radi super...
^^ Onda ne:D
Ja sam pre nego sto sam instalirao V, presao na nove. GTA V radi sjajno.
Ali kad sam na Mozili odnosno netu cesto imam "display driver stop working" i tako to...
Izbacice sigurno oficijalne uskoro, pa sacekaj njih;)
Za divno cudo na ovom dinosaurusu rade fenomenalno,mala ispravka 15.4 b
Izasli AMD Radeon™ driver 15.5 BETA za The Witcher 3 – Wild Hunt :to_care:
Al da se ne uljude i da ne izbace zvanicne drajvere jos uvek, nije mi jasno:p
A sta ako hocu i GTA i Witcher da igram....
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.