Prikaži potpunu verziju : Counter Strike: Global Offensive
Nzm koji je postupak, nisam nikada radio :confused:
Samo odneseš ličnu kartu. :)
Imas i u games-u da kupis, ako ti je komplikovano da uzimas karticu.
Chicharito 14
2.12.2012, 20:13
ima ovde cs: go za 1300 din.
http://www.computerlandgames.rs/counter-strike-global-offensive-key-6158-c52-pl1-view.htm
Hvala vam. Tako cu i kupiti, otici u radnju i uzeti. :D
Ako hoćeš da platiš duplo skuplje - izvoli. :)
Kako mislis duplo skuplje, pa koliko je na stimu 11e, a u radnji 1200-300 din, to je tu. ili gresim?
Trenutno da, ali sačekaj malo, od 20.-og decembra do 4.-og januara je velika zimska rasprodaja, igra će ponovo biti na popustu (5,5€) kao i pre nedelju dana. Ili možeš da uzmeš CS Complete (CS 1.6, CS:Source, CS:GO, Condition Zero) za 7,7€. Taman dok ti stigne kartica.
Ma bas mi se igra igrica, i sada sam je igrao :D Dobio sam od coveka Complete.
Recite mi da li ima nekih domacih servera.
Chicharito 14
6.12.2012, 16:55
Recite mi da li ima nekih domacih servera.
http://www.gametracker.com/search/csgo/RS/?
http://www.gametracker.com/search/csgo/RS/?
E hvala, bas sam hteo isto da pitam :)
trenutno je 11,5 evra complete na steamu :) uzeo sam prezadovoljan sam :) zanima me jel i vi mozete da prolazite kroz druge igrace kao i ja? jel to neki bag? :) znaci bleji drugi igrac i ja mu pridjem i mogu da prodjem kroz njega :D
U svim modovima koji nisu Classic Competetive je iskljucena kolizija izmedju saigraca :)
znaci to je svima tako? ne samo kod mene :) dobra je igra :D
Uzeo za 5.5e, cs 1.6 sam razbijao a sada se oni na meni izivljavaju :D. Dosta se razlikuje od 1.6, ali je atmosfera ostala ista.
Sta im dodje tekst koji sam podvuko :
http://imageshack.us/photo/my-images/7/54460775.png/
Sta im dodje tekst koji sam podvuko :
http://imageshack.us/photo/my-images/7/54460775.png/
Igrajuci "Takmicarski" ti se vezujes na citav mec, koji moze trajati i 90 minuta. Napustanje meca nakon sto pritisnes "ACCEPT" ce rezultirati "kaznom".
TestamenT_jbt
14.2.2013, 2:39
Odlican je,bio sam skeptik u pocetku i dok sam imao betu verziju nisam hteo da je instaliram jer sam verovao da je promasaj kao sto je bio cs:s,ali igra je odlicna,samo jos malo bolji komp zbog fps-a i bice super :D
sidewinder989
16.2.2013, 15:39
u toku je prvi ozbiljniji turnir u cS:GO u srbiji - KGB CM STORM.. livestream mozete pratiti ovde
http://www.youtube.com/user/ElectronicFragTV
ako je neko za, mogli bi neki competitv mod odigrati zajedno......
Sladjan85
28.2.2013, 23:21
Sjajna igra, nadam se da gledate meceve tima e-Sports Srbija.
http://www.e-sports.rs/vesti/csgo
Mogu reci da su nasi igraci vrlo dobri i da pariraju odlicnim ekipama sa mnogo vecim sponzorima. Jos ako dodamo da su nedavno okupljeni, a ovako dobro igraju ,vidim im svetlu buducnost. Isto tako imaju supertalentovanog klinca po imenu : Nikolino ,pa zaista vredi gledati njihove HLTV meceve. I kad gube ne brukaju se i protiv najboljih ekipa.
CS 1.6 je definitivno mrtav i ovo ce biti sigurno najbolja mrezna pucacina sledecih X godina.
Ljudi,kupio sam igru preko steama. Otisao na can you run it pise max mogu da teram igricu (u profilu imate konfu). Medjutim staaalno mi baguje igrica. Zabode pa odbode :D,nekad izadje,nekad izadje pa se ponovo pokrene. Stvarno je iritirajuce...ping mi je kako kad.Preko 50 nikad. Pomagajte!
Ljudi,kupio sam igru preko steama. Otisao na can you run it pise max mogu da teram igricu (u profilu imate konfu). Medjutim staaalno mi baguje igrica. Zabode pa odbode :D,nekad izadje,nekad izadje pa se ponovo pokrene. Stvarno je iritirajuce...ping mi je kako kad.Preko 50 nikad. Pomagajte!
pa stavi na default, ako i to ne pomaze iskljuci neka podesavanja->video->advanced
Ja napr. nisam sve stavio na higth, lakse klizi na manjim podesavanjima, sto ne znaci da nemoze poterati igru na max
Koji su najpopularniji ex-yu serveri?
Chicharito 14
27.3.2013, 15:01
Zgubidani i BalkanPowerGaming trenutno najjači i u Srbiji a i u okolini.
Counter dobija Pass DLC koji ce kostati 2.99$/2.99e i sav prihod ide kreatorima mapa koje ce se nalaziti u DLC-u. Ukoliko neko uzme pass moze pozvati prijatelej da igraju sa njim potpuno besplatno. Vise informacija ovde:
http://www.vg247.com/2013/04/26/counter-strike-global-offensive-launches-operation-payback-paid-dlc-pass/
http://blog.counter-strike.net/operationpayback/?snr=1_41_4__42
moze neko da mi pojasni o cemu je ovde rec ?
Zar post iznad tvog nije dovoljno jasan?
Aleksandar1987
2.5.2013, 10:59
Gde moze da se kupi CS:GO za male pare? I koja je uopste cena u igri sad?
Čekaš da dođe na popust na Steam-u, ako hoćeš za male pare (~3-4 eura). Bio je do sad 100 puta.
http://store.steampowered.com/app/730/
Aleksandar1987
2.5.2013, 11:15
A to moram preko neta? Ima li nesto ovako da se kupi a da nije preko neta?
Možeš da kupiš Steam ključ (CS: GO se ne prodaje kao fizička kopija) u domaćim prodavnicama igara, ali će te skuplje izaći, 1200-1300 din.
Aleksandar1987
2.5.2013, 11:40
A kako to ide preko neta? Nisam nikad kupovao preko neta i ne znam sta mi je potrebno...Da li moram da imam onu internet karticu ili kako to vec ide? I recimo na koliko idu te promocije?
Izvadiš interntet karticu u Intesi, treba ti samo lična karta, uplatiš sredstva na nju i vozi. Sledeća velika rasprodaja će biti u julu, CS:GO će sigurno biti uključen, mada se može i pojaviti ranije kao daily deal. Mislim da je bio 5,5€ ako se ne varam, a ceo komplet 7,5.
Da bio je na 66% off, ali to dok je cena bila viša. Sad je 11 eura puna cena, pa će sa tolikim popustom manje izaći.
Aleksandar1987
2.5.2013, 15:23
A sta obuhvata ceo komplet?
CS + CS:CZ + CSS + CS:GO
http://store.steampowered.com/sub/16223/
Aleksandar1987
3.5.2013, 16:18
Pazario sam danas u uscu CSGO, doduse platio sam skupo ali mrzi me da cekam popuste a i da se cimam do intesa banke za karticu. 1300 RSD sam puko. Sad cekam da se skine sa steama, nadam se da se necu razocarati. Tamo pise CS:GO Retail, valjda je to to? Kako se biraju serveri, ima li nasih?
Znam da nije za pohvalu ali ovo je moj prvi original i zbog toga se nadam da me nece razocarati igra...
SlobodanStojkovic
3.5.2013, 16:21
toliko je i na steamu,11 evra... Ima nasih servera,nadji na gametrackeru :)
Aleksandar1987
3.5.2013, 18:06
Mape ucitava jako sporo. Na kom serveru igrate vi sa foruma, da se prikljucim? :)
Mape ucitava jako sporo. Na kom serveru igrate vi sa foruma, da se prikljucim? :)
Ja uglavnom igram na Zgubidani a sto se tice mapa, da u parvu si a tek kako downloaduje sporo........
Aleksandar1987
7.5.2013, 22:16
Malo sam razocaran igrom. Rekao bih da je malo bagovita. Osecaj da zrna prolaze kroz bilo sta. Glave lete ko lude, i razlike u oruziju ko da ne postoje. Isto pucam i sa M4 i sa nekom drugom puskom... Jednim metkom mogu da te ubiju a da te ne pogode u glavu sto je malo bzv, bar takav slucaj nije bio u ranijim delovima. A isto tako nekad ispalim ceo sarzer u protivnika i da ga ubijem tek sa poslednjim hitcem... Ovo su moji prvi utisci...
SlobodanStojkovic
13.5.2013, 9:54
Meni se ne svidja ni malo,ne znam mozda sam mator za neke inovacije u omiljenoj igri..Sta znam,ali ovu igru necu igrati definitivno :)
Malo sam razocaran igrom. Rekao bih da je malo bagovita. Osecaj da zrna prolaze kroz bilo sta. Glave lete ko lude, i razlike u oruziju ko da ne postoje. Isto pucam i sa M4 i sa nekom drugom puskom... Jednim metkom mogu da te ubiju a da te ne pogode u glavu sto je malo bzv, bar takav slucaj nije bio u ranijim delovima. A isto tako nekad ispalim ceo sarzer u protivnika i da ga ubijem tek sa poslednjim hitcem... Ovo su moji prvi utisci...
Pazi to sam i ja mislio na početku, ali sada nakon skoro 4 meseca igranja nema šanse da se vratim na 1.6. To što kažeš za glave stoji, za zrna se ne mogu složiti tvojom konstatacijom, ali kada ti dođu bolji protivnici videćeš šta je srž ovog CS-a. Mehanika igre se dosta promenila, sada su pištolji mnogo učinkovijiti sem degale-a koga su totalno nerfovali i ne vredi bacati pare na njega. Probaj da igraš 5vs5, jako je zarazno :)
edit: ako neko želi parti pošaljite zahtev za prijatelja : meteorolog90
nisam noob, ali nisam ni pro, zlatna sredina :D
Ja sam tek danas uzeo igru, tj dobio key. Ali igrao sam i pre toga betu. I meni je ovo definitivno najbolji CS do sad. A igrao sam svaki. Super je.
Najvise igram deathmatch. Nekako najzabavnije. Samo moram da se naviknem jos na oruzja. Pre ovog sam igrao dosta CSS. Pa mi je sad skroz drugacije. Ne mogu skoro nista da ubodem.:kreza: Ali navikavam se.
Posto ce CS:GO da bude free to play do nedelje ,zanima me kako da ga skinem i igram preko steam ?Trazio sam na stranici CS:GO na steamu i nigde ne mogu da pronadjem .
Napravi nalog na Steam-u, skini klijent, instaliraj, uloguj se i u library će da ti bude CS:GO odakle pokrećeš instalaciju igre.
Imam vec steam ali u game library mi ne prikazuje cs:go i ako pise da moze da se igra do nedelj .
Klik hir (steam://install/730/)
Instalirao i namestio sve ,uzgred ako neko zna neki nas dobar server nek prosledi ..:ciao:
Kako da se podesi da modeli u cs go-u izagledaju bolje tj da se vide bolje ?Igra je po meni uzasna u tome ne moze lepo da se razlikuje ko je teror a ko kanter ,a tek vidljivost na mapi uzas.
drugari jel i vama ucita oko 2500 servera od kojih na samo 70 ima ljudi da igraju,ostalo je prazno?? :(
Хех, терористи са Балкана који причају руски, имају ЈНА тенковски шлем и изгледају као ружније верзије Николе Белића из GTAIV. Наравно, тамнопути су и брадати, чисто да се заокружи класична расистичка представа просечног играча из Valve-ове циљне групе. Сличне небулозе могу да се нађу и код других терористичких група из игре. Анархисти су ваљда одраз страха због таласа левичарских протеста широм света, гусари су резервисани за Сомалију и звуче као Арапи, док су Баскијци означени као "сепаратисти", што се може протумачити на занимљив начин, али добро, небитно. У сваком случају, стари бљутав збир тренутно владајућих стереотипа, предрасуда и страхова.
Што се тиче саме механике игре, остала је мање-више иста и ту нема замерки, једино што је субјективни осећај прилично другачији због промењене графике (гомила детаља на реалистичној мапи, камуфлажне униформе). Е и да, систем менија је превише конзолашки.
nema veze igrica sa kanterom
Stigli itemi i trading i u CS:GO, bilo je samo pitanje vremena.
http://blog.counter-strike.net/armsdeal/
bata_kameni
25.9.2013, 14:40
Je l' to u ovom novom Counter-u stvarno moraš nekoga dvatput pogoditi u glavu da bi pao, ili mi se samo čini? :grin:
Je l' to u ovom novom Counter-u stvarno moraš nekoga dvatput pogoditi u glavu da bi pao, ili mi se samo čini? :grin:
Sa m4 je uvek bilo 2 metka, dok kalas ubija iz 1. (osim ako ne nose helmet, pa ga ubijes i sa m4 iz metka)
Braco po igrama, koji Counter-Strike je najbolji za igranje? Ja sam pre igrao CS: Zero i bio sam zadovoljan, ali me int. misljenje NAJBOLJE CS igre, po vama. Ja sam mislio da skinem CS: Source, a posle ovaj Global Offensive, da vidim koji ce mi leci bolje.
Braco po igrama, koji Counter-Strike je najbolji za igranje? Ja sam pre igrao CS: Zero i bio sam zadovoljan, ali me int. misljenje NAJBOLJE CS igre, po vama. Ja sam mislio da skinem CS: Source, a posle ovaj Global Offensive, da vidim koji ce mi leci bolje.
Vidi ovako, ja sam dugo igro 1.6 pa sam prešo na CS:GO. Source nisam igro, ali po komentarima vidim da je CS:GO znatno bolji, i da su igrači zadovoljni (slažem se sa njima). Moja preporuka je CS:GO, mani se Source-a.
Pa zavisi šta oćes da igraš. Klanski i na turnirima se igra samo cs:go.
Ako oćes da igraš pub i ostale drangulie, totalno ti je svejedno, igraj šta ti se najviše sviđa, s tim što csgo ima matchmaking kao dota, pa možeš odma da nadjes 5vs 5 sa nekim random likovima.
bata_kameni
1.10.2013, 14:29
Icemama, hvala na odgovoru. Davno sam igrao, i jednostavno sam zaboravio. :)
Upravo zbog toga nikada nisam ni uspeo da se naložim na Counter (malo oštećenje i skakutavi protivnici koji su brži od veverica), iako mi se ostalo dopadalo (atmosfera, ograničene količine municije, perma-death itd).
Nego, kad se uzme licenciran CS GO, da li pravi problem sa opštenarodnom verzijom Windows-a (Win 7 64), i da li skuplja podatke i šalje ih dalje?
Icemama, hvala na odgovoru. Davno sam igrao, i jednostavno sam zaboravio. :)
Upravo zbog toga nikada nisam ni uspeo da se naložim na Counter (malo oštećenje i skakutavi protivnici koji su brži od veverica), iako mi se ostalo dopadalo (atmosfera, ograničene količine municije, perma-death itd).
Nego, kad se uzme licenciran CS GO, da li pravi problem sa opštenarodnom verzijom Windows-a (Win 7 64), i da li skuplja podatke i šalje ih dalje?
Nisam bas shvatio pitanje, ali Steam (klijent potreban za igranje original igre) normalno radi na bilo kom windowsu, bio on original ili ne.
bata_kameni
1.10.2013, 14:50
Nisam bas shvatio pitanje, ali Steam (klijent potreban za igranje original igre) normalno radi na bilo kom windowsu, bio on original ili ne.
Ne, ne, kapiram da će da radi, nego da li šalje podatke o operativnom sistemu i drugim stvarima (ovo me zanima nezavisno od toga da li ja ili neko drugi ima originalni Windows ili ne). Dakle, da li se zna nešto o tome, tipa, ljudi sa ne-baš-retail Win-om su se već kojekuda žalili da su trpeli posledice zbog toga što je Win takav'i'takav, iako je igra original?
bata_kameni
2.10.2013, 17:00
Ok, da preformulišem pitanje ....
Da li STEAM skuplja podatke o instaliranom hardveru i/ili softveru koji nađe na računaru korisnika?
Da, ali anonimno.
Npr, moći ćeš na kraju meseca da vidiš koliko % korisnika ima Win7 x64 a koliko XP 32bit, ko ima nVidia a ko Intel HD, ali niko neće znati koji od 50.000.000+ korisnika si ti. Povrh toga, oko 80% korisnika Steama koristi mikro torrent, pa još niko nije imao "posledica". Zašto bi te terali ako želiš da im daš pare, nisu ludi.
bata_kameni
2.10.2013, 18:16
Hvala, Eni.
To sa (relativnom) anonimnošću kad je takva vrsta podataka stvarno nije problem. Neka znaju koji imam Win i koju grafičku. Ako treba, rećiću im sam. Međutim, čuo sam da imaju običaj da ti pokupe spisak instaliranog softvera, a, to već, nije ista priča.
Za takve stvari te pitaju da li želiš da učestvuješ.
Mada i tad jednostavno piše u globalnoj statistici koliko % korisnika ima M$ Office a koliko Libre, koliko Photoshop, koliko Chrome, Firefox, a ne ko ima šta.
bata_kameni
3.10.2013, 14:00
Ako je stvarno tako, to je već prihvatljjivo.
bata_kameni
5.10.2013, 20:26
Noob pitanje (nisam od onih što "seckaju" svoje saigrače na početku partije i ne mogu da pogode ništa, ali očigledno jesam noob i neke mi stvari još uvek nisu jasne :)) ....
Zašto se ljudi ljute kada neko koristi SCAR-20 (bar je tako u deathmatch-ovima; lepo su me napsovali)? Mislim, ok, jeste moćno oružje i sve, ali dostupno je svima! Zašto se bolji igrači gnušaju "auto-snajpera"? Korišćenje istog pokazuje nedostatak veštine?
Ili je to samo za deathmach tako, a u classic modovima, kad mora da se sakupi 5K za isti, onda ga koriste svi (verovatno ne?), pa čak i oni koji su sa AWP-om debelo bolji nego ja sa SCAR-om?
Deathmatch je nebitan. Ne kapiram likove koji se ljute zbog bilo cega u deathmatchu. Ako se igra competitive auto sniper i nije toliko dobar. Nacin na koji funkcionise jeste totalno brain dead ali auto je skup. A i imas counter za njega. Smoke, flash. Kao i rush sa bizonom...
Ja izbegavam da ga koristim. Cak i da znam da cu imati 100 killova nema veze. Nije mi to to. Samo AWP i Scout.
Deathmatch je nebitan. Ne kapiram likove koji se ljute zbog bilo cega u deathmatchu. Ako se igra competitive auto sniper i nije toliko dobar. Nacin na koji funkcionise jeste totalno brain dead ali auto je skup. A i imas counter za njega. Smoke, flash. Kao i rush sa bizonom...
Ja izbegavam da ga koristim. Cak i da znam da cu imati 100 killova nema veze. Nije mi to to. Samo AWP i Scout.
Kako to mislis nije toliko dobar, auto sniper je OP, i svi se zale na to. Mozes nekog da ubijes iz 2-3 metka sa velike razdaljine.
E sad ne znam samo kako mislis da ubijes nekog ko ima rafalni snajper sa bizonom, jer taj koji ima rafalni uvek hvata daleke stekove, a bizon je close range puska.
Nisam toliko vidjao SCAR na DM serverima, mnogo cesce ljudi kampuju sa AWP-om.
bata_kameni
12.10.2013, 18:37
.... Samo AWP i Scout.
Eto, da se ljute likovi koji sve vreme kupuju Scout (odnosno SSG-08 u novoj verziji), to bi bilo drugo. Uzmeš lepo pušku koja ubija samo ako potrefiš glavudžu i ok. Ali ....
.... mnogo cesce ljudi kampuju sa AWP-om.
... upravo se ti AWP-ovci ljute najviše. Nekima od njih svaka čast na veštini (neki stvarno imaju reflekse kao veverice i veliku preciznost; ili to, ili koriste cheat-ove), ali mnogi se uštekaju negde i rokaju prolaznike, a ti se najviše ljute. :D :)
Ja sam se okanuo SCAR-a (osim kada mi ga igra sama dodeli - greota je da se ne iskoristi :D, a i ranije sam ga koristio samo par rundi). Ni na kraj mi pameti nije bilo da tu postoji neka anatema, ali dobro. I bolje je da se vežbam na svim poljima i nadoknađujem propušteno, kad već nisam počeo na vreme da kidam Counter sa svojom generacijom onomad.
Southpaw
14.10.2013, 19:21
jel ima igraca iz Srbije/Balkana da igraju ovu igru...?
pitam, posto sam na gametrackeru video samo jedan server pun (i to samo donekle 26/32), a imam mogucnost da tradeujem neke iteme u doti 2 za gift cs...
a inace sam dosta dugo igrao cs 1.6 ...
Ima, slabo se igraju publici.
WhenDarknessFalls
14.10.2013, 20:30
auto sniper je OP, i svi se zale na to. Mozes nekog da ubijes iz 2-3 metka sa velike razdaljine.
Zamisli. :)
Svratio sam ovde samo da kazem da ova igra ima jednu od najodvratnijih zajednica ikada. Igrati comp bez minimum dvoje ljudi koje znas je kao da nekog pitas da ti opali samar.
Zamisli. :)
Svratio sam ovde samo da kazem da ova igra ima jednu od najodvratnijih zajednica ikada. Igrati comp bez minimum dvoje ljudi koje znas je kao da nekog pitas da ti opali samar.
Hm pa nisam bas siguran, igrajuci ranked na lolu, susreo sam se sa mnogo gorim osobama nego igrajuci MM u csgo.
Mada je po meni sve to isto sra** samo druga igra ...
WhenDarknessFalls
14.10.2013, 21:13
Ne igram lol ali verujem ti, ipak je to najigranija igra u svetu trenutno.
Sto se OP oruzja tice, SCAR je skroz ok, nije bez potrebe toliko skup. Uostalom, ima mnogo gorih problema sto se tice balansa - prvo i najpre P90. Sve, sve ali kad mi neko udari headshot sa 100 metara iz rafala od 20 metaka u dve sekunde stvarno mi ne bude dobro. :) Drugo sto M4A1S nema nikakvu penetraciju, igrao sam dosta Agency zadnjih par dana, doslo mi je kosu da cupam koliko terori imaju prednost samo zbog nasumicne paljbe.
Onda susta suprotnost je MP7 koji je maltene neupotrebiv, kao i USP koji jednostavno mora da ima bar 20% brzi rate of fire. Ili to ili da se glock malo nerfuje.
Nego, koje skinove vi imate i koje bi voleli najvise da dobijete?
Meni su extra AK predator, M4A4 jungle tiger, FAMAS doomkitty, Galil winter forest i P250 gunsmoke. Te i posedujem.
Iskreno nemam nijedan, uglavnom sam prodao sve, i neke dao drugu.
Ipak ne mogu da kazem da mi se ne svidja m4a1-s bright water.
bata_kameni
15.10.2013, 11:18
Ja bih lično voleo samo jedan "ne-Bosch" AWP (počeo je možda da mi se sviđa više od SCARA, kohga sam se, kao što rekoh, manje-više već okanuo) i možda još par komada drugih. Većina tih finiša je smejurija. Counter igraju uglavnom (ja koliko kapiram), mladi(đi) muškarci između 15 i 35 godina, i njima je ponuđeno "šminkanje" ..... ej(!) ..... ni manje ni više nego oružja?! :D
Ja sam srecan k'o kuce u liftu kad god dobijem neki camo u igri :D
Za sada sam dobio:
- MAC-10 Urban Digital Patern
- SG 553 Tornado camo
Igram mozda 2 partije Deathmatch-a dnevno. Cisto da se izduvam :) Obicno odmah nakon camo-a dobijem i weapon crate koji je skoro postao bezvredan.
bata_kameni
15.10.2013, 12:38
Ljudi, da li postoji neki način da se nišan podesi tako da centralna tačka bude jako mala (0.5), a četiri crtice malo veće (1.5)?
Dakle, nezavisno jedno od drugog.
Dakle, neki cl_crosshairdotsize? :)
WhenDarknessFalls
15.10.2013, 12:57
http://www.krisskarbo.com/csgocrosshair
Imas tu generator, podesis rucno velicinu/debljinu/tacku ili ne itd, i dobijes dole spisak komandi. I kad vec kacim linkove, ovo je prilicno korisno, spray seme za sva oruzja plus linije za "cimanje" misa za kontrolisanje rafala. :)
http://twowordbird.com/articles/csgo-recoil-mechanics/
I evo (http://s9.postimg.org/yfmdrh88v/ss_2013_10_15_at_01_05_46.jpg) sta imam od skinova trenutno. :)
bata_kameni
15.10.2013, 13:13
http://www.krisskarbo.com/csgocrosshair
Imas tu generator, podesis rucno velicinu/debljinu/tacku ili ne itd, i dobijes dole spisak komandi ....
Druže, mene zanima da li to može da se podešava nezavisno jedno od drugog (kao što sam i napisao), tako da mi nisi odgovorio na pitanje. :)
Znam ja za taj generator (ne mrzi me da koristim google). Ali, jednostavno ne izgleda isto kao u igri (niti je izgled isti, niti je osećaj isti), tako da je taj generator, po mom skromnom mišljenju, zapravo dobra stvar samo za one koji se slabo snalaze sa RGB vrednostima i programskim kodovima, a, ja nisam taj (koliko god bilo ružno da to čovek kaže sam za sebe). :)
WhenDarknessFalls
15.10.2013, 13:23
Bez uvrede ali ja stvarno ne razumem sta ti hoces. :)
Kada napravis nesto priblizno tome sto ti hoces, dobijes komande, ostaje ti samo da eksperimentises u konzoli sa svakom komandom pojedinacno i raznim vrednostima dok ne nadjes nesto sto ti odgovara. :)
bata_kameni
15.10.2013, 13:51
Bez uvrede ali ja stvarno ne razumem sta ti hoces. :) .....
Pa, vidim ja da ti ne razumeš. * ;)
Hoću da centralna tačka bude što manja, a da širina crtica bude veća od dimenzija te tačke.
Kada podesiš cl_crosshairthickness, to utiče i na tačku, i na crtice. Ja bih hteo, ako eventualno može (kao što, koliko mi se čini, nije slučaj), da ih podesim nezavisno.
Eto, to. :)
Edit:
* .... ali je to otprilike isključivo zato što ja nisam napisao sve što treba. Sorry! :) Moraću da prestanem da radim četiri stvari istovremeno. Mislio sam, dakle, konkretno na širinu (thickness).
Ja koliko znam ne moze.
Probaj ovo:
brg o
gap -15
size 900
thickness 1
Ja od kad koristim taj crosshair nesto bolje igram. :p
bata_kameni
15.10.2013, 14:14
^ Ma, i meni se čini da ne mоžе, ali morao sam ipak da pitam. :)
A, za to da postavim size na 900, ne mogu, pa ne znam šta. :D :)
Edit:
Nema tu neke magije, ja bih rekao. Kao i za sve, ako čovek nema talenta, ostaje mu samo da vežba koliko može.
Having said that, meni se najviše sviđa classic dynamic crosshair sa uključenim outline-om (to niko ne radi koliko znam, ali meni se baš nekako dopada; možda previđam nešto, ali za sada mi se dopada). Stavim size 3, thickness 1 i belu boju (ili nešto svetlije) za osnovne crtice i crnu za outline, i onda je središnja tačka mala i može precizno da se nišani i pri tom se bele crtice vide naspram tamni(ji)h pozadina, a crne outline linije se vide i naspram svetlijih.
Meni npr. samo smeta sto nisan ne moze da se podesi kao u starijim verzijama cs-a.
Znaci statican kad se pomeras, a kad pucas da se siri u zavistonsti od recoila itd.
Verovatno bi to pomoglo ljudima da imaju malo vise osecaja kod pucanja, narocito kad se uzme u obzir da u igri ima aimpunch sa pancirom.
bata_kameni
16.10.2013, 12:26
Imao sam neke svoje pretpostavke po pitanju toga kako sve to sa nišanom funkcioniše, ali nisam hteo ništa da pišem dok ne proverim sve na nivou piksela. Sinoć sam napravio par screenshot-ova, i stvari stoje onako kako se i dalo očekivati ....
-Thickness 0.5 znači da je centralna tačka zapravo jedan piksel, a crtice su širine jednog piksela. Dakle, mala tačka = najprecizniji nišan, ali, strogo formalno, pomeren u odnosu na centar ekrana. Pošto je rezolucija izražena preko dva parna broja, to znači da u centru nema piksela.
-Thickness 1 znači da je centralna tačka sastavljena od 2x2 piksela, a nišanske crtice imaju širinu dva piksela. Manje precizno, ali je bar tačka u samom centru ekrana (mislim, naravno da ovo nema neke prave veze, ali eto, kao što rekoh, strogo formalno).
-Thickness 1.5 znači da je centralna tačka sastavljena od 3x3 piksela, pomerena u odnosu na centar (isto kao i kad je thickness 0.5), a nišanske crtice imaju širinu tri piksela. Još manje preciznosti, tačka nije u samom centru ekrana ....
I tako redom ....
Dakle, jedino što bi moglo da prođe je neko uparivanje: dot 0.5 i 1.5 crtice, dot 1 i crtice 2 itd.
Ma koristi default nisan. Ja sam se vratio na njega i mozda je taj i najbolji.
Imas sve indikatore, sad jedino sto se siri ali meni to ne smeta.
bata_kameni
16.10.2013, 17:13
^ Ma, jok, ja ću ovaj klasični (sa širenjem i skupljanje, za sada, a kad se malo navežbam, onda ću onaj skroz klasični).
Nije to meni baš toliko bitno. Jeste mi postao zabavan Counter, ali mislim da i neko duplo mlađi od mene može da bude dovoljno zreo da skapira da takve stvari nisu previše bitne (ok, ako će neko oko nišana da se cima satima, ili čak i danima mesecima .... nemam ništa protiv .... stvarno :)). Ali, nišan ne nišani sam od sebe. :) Hteo sam samo da napišem još koju reč (iako jeste otprilike očigledno), jer možda nekom bude zanimljivo. Nisam doduše proveravao kako tačno radi ono sa baš float vrednostima (kad neko stavi recimo thickness 1.46), ali verujem da je onda samo alpha spoljnjih piksela manja i ništa drugo (al' mi ide ovo primećivanje ultraočiglednih stvari! :D).
Još dva pitanjca .....
-One ključiće za otključavanje sanduka sa oružjem ne prodaje niko kod nas ili grešim? Ako je tako, onda ili da obnavljam račun u Intezi (što me mrzi), ili da ne otvaram sanduke.
-Da li je moguće dospeti na neke od onih visokih kutija (na recimo Dust II mapi), bez pomoći saigrača? Za neke sam provalio sitne forice, a za druge mi deluje da ipak mora "lopovski". :)
WhenDarknessFalls
16.10.2013, 19:45
Ja sam poceo da igram relativno skoro, mozda 2 meseca kako ima, i do sada sam igrao sa klasicnim 1.6 staticnim nisanom, s tim da sam ga smanjio da bude jako, jako mali i sa dosta transparentnosti. Iskreno ne vidim poentu tacke jer je osvetljenje jako cudno ponekad i na vecim daljinama iovako moze nekad da bude zeznuto uocavanje, mislim da tacka tu samo odmaze. :)
Medjutim, pre par dana sam uzeo da probam dinamicki, znaci sve isto, mali nisan, samo sa dinamikom i ne znam da li mi se cini samo, ali mislim da mnogo lakse pogadjam HSove. Ima istine kad kazu "to je samo nisan, kakve veze ima", ali opet lakse je kada postoji korelacija izmedju ponasanja oruzja i tog feedbacka koji ti nisan pruza na neki nacin. Ortaci koji su me nagovorili da zapravo krenem da igram CSGO su mi u startu pricali da namestim samo tacku, ali dzabe, neverovatno je tesko kontrolisanje rafala kada nemas vertikalni/horizontalni orijentir. :)
Imam za sada nekih 130 sati i jos uvek ucim mape (doduse to je sve mahom comp, pa ne cudi, ne podnosim ove clusterfuck pubove sa 10v10 rostiljanjem). Sto se dust2 tice, mozes da se popnes na vrh one kutije na B sajtu odmah kada udjes iz tunela, kao i na vrh kutije na samom sajtu gore kod prozorceta. Za "dugo A" i onaj plavi kontejner mora neko da te podigne vec. :) Ne znam na koje kutije tacno mislis?
Ne znam kako ide ovo sa sanducima i kljucevima ali mislim da to moze samo preko steama. :)
bata_kameni
16.10.2013, 20:23
E, pa da, mislim da mislimo na iste kutije. Penjao sam se na te kutije odmah kad izađeš iz džamije, penjao sam se na one kutije koje su sa desne strane kad kreneš od plavog kontejnera pa prođeš dupla vrata i na onom nekakvom trgu gde je bombsite A sam se penjao na kutije, ali nisam uspeo da se popnem na najvišu. Probao sam zalet sa zidića, pa na one nekakve košare, pa onda na kutiju, ali nije uspelo nikako (probao sam i sa onih plavih burića pored, ali nisam uspeo nikako da skočim na najvišu kutiju). Možda ne znam foru (ali, taj crouch-jump ili kako ga već zovu mi inače uspeva; recimo, jedna ona paleta odmah do bombsite-a A - neće sa običnim skokom, ali mi uspeva tako što stisnem ALT pošto skočim*). Penjao sam se i na Infernu na bunar onaj nekakav .... nije problem, ali neke stvari izgleda ne mogu da se izvedu tek tako.
(*ALT sam ja stavio da bude za crouch, a space za hodanje. Nekako mi tako najbolje odgovara.)
A, za tačku, šta znam .... mislim da mi se još uvek dopada. Kasnije ću (gotovo sam siguran), staviti classic static nišan (verovatno mali), a, da li ću skinuti tačku .... ko zna. :)
Sanduke otvaras specificnim kljucevima (ima ih vise, po jedan tip za svaki tip sanduka), kupuju se ili u ingame prodavnici ili na Steam Marketu. U oba slucaja ti treba platna kartica :)
Obrati paznju na to da svaki kljuc ima jednu upotrebu takod a je ovo velika kocka.
bata_kameni
16.10.2013, 20:29
Sanduke otvaras specificnim kljucevima (ima ih vise, po jedan tip za svaki tip sanduka), kupuju se ili u ingame prodavnici ili na Steam Marketu. U oba slucaja ti treba platna kartica :)
Obrati paznju na to da svaki kljuc ima jednu upotrebu takod a je ovo velika kocka.
Oko, sve sam to znao, ali aj mi pojasni ovo boldovano? Znači da je jedan ključ za jednokratnu upotrebu?
Otvoriš jedan sanduk i moraš da kupiš novi ključ? Nije valjda tako?
Sladjan85
16.10.2013, 20:34
Pa tako je oduvek bilo. Za ljude koji koriste auto-snipe se kaze da su "noob" ,"bots" itd itd... Vrlo retko vidim i u 1.6 i u CS:Go da neko koristi auto-snipe. U principu nema nista lose, ali neko nepisano pravilo je da se ta puska ne kupuje, isto kao sto je bilo nepisano pravilo da niko kod kantera ne kupuje onaj stit. Zato te "Prozivaju".
WhenDarknessFalls
16.10.2013, 20:34
Otvoriš jedan sanduk i moraš da kupiš novi ključ? Nije valjda tako?
Da, tako je. Najbolje ti se isplati da skupljas te sanduke, prodaju se valjda za 0.10e, skupis gomilu, prodas i uzmes neki skin koji ti se svidja. Ili se samo trejdujes na kraju krajeva :)
Vrlo retko vidim i u 1.6 i u CS:Go da neko koristi auto-snipe.
Nisam do sad igrao competitive partiju a da neko nije koristio auto snajpere, a imam nekih skromnih 70 i kusur pobeda do sada.
U 1.6 niko ne koristi zato sto je na ovim domacim "divljim" serverima to uglavnom zabranjeno u serverskim podesavanjima, kao sto je i zabranjeno kampovanje na terasi na infernu izmedju ostalih gluposti.
Sladjan85
16.10.2013, 21:26
Pa dovoljno je da pogledas neki HLTV mec. Kako igraju profi timovi 5 na 5. Niko ne uzima auto-snipe ,a time se obicno rukovode i obicni igraci. Ja ga licno nikad ne bi uzeo ,pa makar isao sa UPS. Samo obican AWP i ponekad iz sprdnje pticarku.
Cak su trazili da auto-snipe uklone, jer ga koriste nobovi za budzenje ranka :
http://steamcommunity.com/app/730/discussions/0/864969320480979274/
bata_kameni
16.10.2013, 21:48
Pa tako je oduvek bilo. Za ljude koji koriste auto-snipe se kaze da su "noob" ,"bots" itd itd... Vrlo retko vidim i u 1.6 i u CS:Go da neko koristi auto-snipe. U principu nema nista lose, ali neko nepisano pravilo je da se ta puska ne kupuje, isto kao sto je bilo nepisano pravilo da niko kod kantera ne kupuje onaj stit. Zato te "Prozivaju".
Pa, ja, prijatelju, i jesam noob za sada, tako da nemam šta ni da se ljutim. Mislim, nisam nešto posebno loš, za manje od dve nedelje skupio sam skoro 300 headshot-ova (od toga skoro 50 sa AWP-om; mada sam sa dotičnim i dalje priličan papak), a to su uglavnom ljudi koji su debelo bolji od mene (što je u principu super za mene, u smislu učenja), tako da nisam skroz za bacanje, ali ni izdaleka nisam ko ti bolesnici* neki sa kojima se povremeno kidam (sve je to uglavnom moja ili tvaoja generacija, reklo bi se po glasovima koji se povremeno čuju, samo što oni nisu "bežali sa časova kao ja), niti je realno očekivati da budem, tako da ja za sebe držim da sam još uvek noob.
Apsolutno nebitna stvar u suštinskom smislu.
* Mislim bolesnici u pozitivnom smislu.
(BTW, kao što već napisah, prestao sam da koristim SCAR u okršajima sa drugima i prešao sam na AWP.)
Da, tako je. Najbolje ti se isplati da skupljas te sanduke, prodaju se valjda za 0.10e, skupis gomilu, prodas i uzmes neki skin koji ti se svidja. Ili se samo trejdujes na kraju krajeva :) ....
Genijalno! Fenomenalno. Mnogo bolje. Hteo sam da dam 400 dindži za ta dva ključa, ali mi ne pada na pamet da dajem po 200 dindži za svaki (i pri tom dobijem ko zna šta). Još bolje. Kad se nakupi koječega biće dovoljno da se to zameni za tih par komada koji mi se sviđaju i kraj priče :)
WhenDarknessFalls
16.10.2013, 22:14
Kad vec pominjes HLTV i profi timove, pretpostavljam da znas da je neko nereceno fer plej pravilo da se ne koristi vise od jednog AWP po timu u rundi. Jos mi reci da se i to postuje u prosecnom kompetitivnom mecu. :)
Mislim, sad vec skacemo iz krajnosti u krajnost i poredimo random meceve gde me valve matchmaking spoji sa nekih 5 klinaca od po 15 godina koji micspamuju i ne interesuje ih timska igra uopste i HLTV meceve.
To sto ti imas neke licne principe je jedna stvar, ja ti pricam o cinjenici da normalna osoba nece nikad da ti kaze da si noob ili bilo sta samo zato sto koristis neko odredjeno oruzje. E sad ako ti vrednujes svacije misljenje od ljudi na koje naletis u igri jednako, onda ne znam sta da ti kazem. :) Da ne citiram svoju prvu poruku na ovoj temi sa prethodne strane bez potrebe. :)
Sladjan85
16.10.2013, 22:32
Ja sam odgovorio zasto drugi ljudi misle da ste "noobovi" i "botovi" ,posto je to neko gore pitao. Sta ja mislim to je nebitno, jer je meni svejedno ko sta kupuje. Ja igram UPS + AK 47 (m4) ili AWP + dezert. Nailazio sam ja isto na auto-snipe i video sam ja da svi stekaju lovu za awp ,pa ih nekoliko kupi odjednom u jednoj rundi, ali neko neobavezno pravilo je da se auto-snipe ne kupuje i da se ne koristi vise od 1 AWP po timu u rundi. Bas kao sto si ti i rekao. Logicno da se nece svako pridrzavati toga, kao sto ni u onom Battlefieldu svi ne rade sto su u igri uzeli.
Ja licno se trudim da igram po tim nezvanicnim pravilima (i velika vecina igraca), a posto igram i 5 na 5 sa timom, igram po HLTV pravilima. Znaci samo 1 AWP i nema auto-snipe. Sto se tice medalja, odlicja i dostignuca, to me bas i ne zanima, niti to gledam.
Nikad nisam cuo za to fer plej pravilo za jedan awp.
Od kad pratim cs, na train se uzimalo (ne uvek, ali u svakom mecu se desavalo) 2 awp-a kao ct. Jedan za unutra, i jedan za napolje. (pricam o 1.6).
Drugo je kad imas 2 awp-a kao teror, to ti je kao da imas igraca manje na nekim mapama.
Ja do sada nisam video Aztec bez 3 AWP-a minimum po CT timu.
Sladjan85
17.10.2013, 14:34
Aztec 5 na 5 ? Ne pricamo o "pub".
bata_kameni
17.10.2013, 17:11
.... Iskreno ne vidim poentu tacke jer je osvetljenje jako cudno ponekad i na vecim daljinama iovako moze nekad da bude zeznuto uocavanje, mislim da tacka tu samo odmaze. :) ....
E, jeste stvarno bolje bez tačke. :)
@Sladjan85: Pricam o Competitive naravno.
bata_kameni
20.10.2013, 23:32
Ja sam prestao da se cimam oko nišana, ali malo sam istraživao šta to CS lepo ima od komandi (za dodavanje botova u svrhu vežbe i tome slično), i evo malooko sintakse za one koji bi da isprobavaju razne nišane u samom programu (naravno, koristiti na sopstvenu odgovornost i proveriti da li ovi tasteri kojima sam ja dodelio funkcije iz programa već rade nešto itd.):
bind "F8" "+incrementvar cl_crosshair_drawoutline 0 1 1" // Uključivanje i isključivanje outline-a, taster F8
bind "DEL" "+incrementvar cl_croshairdot 0 1 1" -// Uključivanje i isključivanje centralne tačke, taster DEL
bind "KP_SLASH" "+incrementvar cl_crosshairsize 0 100 1" // Podešavanje dužine nišanskih crtica, taster "/"
bind "KP_MULTIPLY" "+incrementvar cl_crosshairthickness 0.5 5 0.5" // Jednovremeno podešavanje širine nišanskih crtica i dimenzija centralne tačke, taster "*"
bind "KP_MINUS" "+incrementvar cl_crosshairgap 0 15 1" -- Podešavanje zazora između centralne tačke i nišanskih crtica, taster "-"
bind "F9" "incrementvar cl_crosshaircolor 0 5 1" // Podešavanje boje, s tim da su od 0 do 4 predefinisane boje, a 5 je podešavanje koje omogućava zasebno podešavanje RGB kanala (taster F9) ....
bind "INS" "+incrementvar cl_crosshaircolor_r 0 255 5" // Podešavanje R vrednosti u koracima od 5, taster Insert
bind "HOME" "+incrementvar cl_crosshaircolor_g 0 255 5" // Podešavanje G vrednosti u koracima od 5, taster Home
bind "PGUP" "+incrementvar cl_crosshaircolor_b 0 255 5" // Podešavanje G vrednosti u koracima od 5, taster Pasge Up
bind "PGDN" "cl_crosshaircolor_r 255; cl_crosshaircolor_g 255; cl_crosshaircolor_b 255" // Postavlja skroz beo kursor; polazna tačka za dalja isprobavanja, Taster Page Down
bind "END" "cl_crosshaircolor_r 0; cl_crosshaircolor_g 0; cl_crosshaircolor_b 0" // Postavlja skroz crn kursor; polazna tačka za dalja isprobavanja, Taster End
P.S.
Tasteri Insert, Delete, Home, End PgUp i PgDn su onni iznad strelica, ne oni na numeričkom delu tastature, a "/","*" i "-" su oni sa numeričkog dela.
P.S. #2
U neku ruku, ovo nisam ja smislio, komande su iz CS-a, ali ove kombinacije upotrebljene u ovu svrhu nisam nigde našao. Ako negde ima, mogao je neko da mi kaže, da samo prepišem (dok mi je još bilo bitno). :)
Svidja mi se kako su uradili weapon workbench. Mozete sami praviti skinove i share-ovati na marketu a najbolje ocenjeni ce biti ubaceni u igru. :) Odlican potez, nema sta Valve zna da odrzava community na pravi nacin :)
Za podesavanje nisana imate ovaj sajt http://www.krisskarbo.com/csgocrosshair/#alpha=200/color=5/color_b=50/color_r=50/color_g=250/dot=0/gap=0/size=5/style=2/usealpha=1/thickness=0.5/outline=0/outline_draw=0
Bitno je da copirate config u konzolu i dobijate kursor koji ste sami kreirali.
Odlican je workbench. Sad gledam skinove u workshopu i ima dosta fantasticnih skinova za koje bi dao i pare iako do sad to nisam radio.
Ja razmisljao da uzmem da pravim skinove al jedva imam vremena i da igram. Mada i to je vec eksplodiralo dosta, konkurencija je jaka...
bata_kameni
30.10.2013, 11:06
Da li u ovim radnjama kod nas koje prodaju igre moze da se dopunjava Steam Wallet?
(Nesto cenim da ne moze, ali ajde da pitam. Imam karticu koja je istekla, ali ne ide mi se u Intesu samo zbog ovoga.)
Ne moze, to moras sam :)
Jedino gde sam cuo da postoje Wallet dopune su americki Gamestop, tamo je fora da kao kupis prepaid karticu al u stvari dobijes kod na fiskalnom.
forTz.LoGiTeCh^
4.11.2013, 11:34
Jel ima ova igra da se kupi u nekoj radnji tj. steam key posto ne bi da se bakcem sa kreditnim karticama itd.Cuo sam da ima u radnji gam** ?
bata_kameni
4.11.2013, 12:07
^ Ima. :)
forTz.LoGiTeCh^
4.11.2013, 14:01
^ Ima. :)
Kako to funkcionise,kupis steam key ili kako?Kako se aktivira ,jel se dobija na mail??
bata_kameni
4.11.2013, 14:19
Kako to funkcionise,kupis steam key ili kako?Kako se aktivira ,jel se dobija na mail??
U radnji se kupi activation key u zapecacenoj koverti, a sve ostalo ide preko mail-a. Jednostavna je procedura skroz.
Jel ima ova igra da se kupi u nekoj radnji tj. steam key posto ne bi da se bakcem sa kreditnim karticama itd.Cuo sam da ima u radnji gam** ?
A mozes i da pazaris gift kod ovlascenih forumskih Steam dilera :D
bata_kameni
4.11.2013, 19:43
A mozes i da pazaris gift kod ovlascenih forumskih Steam dilera :D
To onaj gift gde sistmeski kalendar mora da se podesi na neki datum pre 01.10. da bi CS GO mogao da se pokrene? :D
Ne znam za takve giftove, ja nabavljam iskljucivo RoW giftove koji se aktiviraju svugde(nisu region locked).
CSGO je region-free igra :rolleyes:
kakvo crno pomeranje sata, nije to Games for Windows Live
bata_kameni
4.11.2013, 21:34
.... kakvo crno pomeranje sata ....
Mislio sam da Wolf misli na narodnu verziju CS GO koja je prsla prvog oktobra i jedini način da se pokrene je da se kalendar vrati u septembarske dane.
bata_kameni
10.11.2013, 12:41
U radnji se kupi activation key u zapecacenoj koverti, a sve ostalo ide preko mail-a. Jednostavna je procedura skroz.
Ali .... ko kupi u radnji, a ne preko sajta, neće moći posle 30 dana da koristi njihov community market! Samo da znaju oni koji bi da kupuju u radnji.
Evo ja juce kupio u prodavnici i poceo da igram..Sad mi nesto nije jasno, dok sa emkom metak leti tamo gde ocu pa cak moze i da se rostilja sa kalasem ne mogu da nateram metak da leti tamo gde mu je kursor, na 1.6 si barem mogao da gadjas po 2 metka u glavu i kraj, ovde sa kalasem jedino mogu da napravim kill na close range.. kako vi pucate sa ak? I nekako posle 1.6 igra je bas brza, ubijes ali i umres za dve seknude :D
bata_kameni
10.11.2013, 17:10
Ja lično sasvim ok gađam iz Kalaša, iako ni izdaleka nemam nikakvu pravu veštinu (hoću reći, ne vidim da je sa Kalašem išta naopako). Imaš onaj "stutter step", pa vežbaj to. Vučeš u jednu stranu, pa se naglo zaustaviš pritiskom na strelicu za suprotni smer i istog trenutka pucaš (naravno, nišan/kursor mora biti na meti). Kad to uradiš, videćeš da se nišan odmah skupi.
Ima likova koji Kalašem iz daleka pogađaju protivnike pravo u glavu. Velika podloga, mali DPI, i uz puno ili malo vežbe može se i to naučiti.
Evo ti moja kompilacija komandi, pa vežbaj ako hoćeš. :)
sv_cheats 1;
god;
mp_autoteambalance 0;
mp_limitteams 20;
mp_roundtime 9999;
mp_roundtime_defuse 0;
mp_roundtime_hostage 0;
mp_buytime 9999;
mp_buy_anywhere 1;
mp_respawn_on_death_t 1;
bot_stop 1;
Ovo smestiš u jedan fajl i nazoveš ga recimo "vezba.cfg" (staviš ga u isti folder gde je i config.cfg).
Odeš na Classic Casual, mapa - Dust, staviš no bots ....
Kad se učita, otvoriš konzolu i upišeš: exec vezba (to pokrene sve komande koje si upisao u fajl vezba.cfg),
(Ja sam to zapravo privezao za taster na tastaturi: bind "INS" "exec vezba"; čisto da ne moram da otvaram konzolu.)
Potom, dodas sebi botova koliko ti treba (recimo vežeš to za taster; kod mene je F9):
bind "F9" "bot_add_t"
Daš sebi Kalaš:
give weapon_ak47
.... i vežbaš stutter step i roštiljaš ceo sat stojeće botove do mile volje!
Edit:
E, da, pošto ja nisam nigde naveo infinite ammo tamo među komandama, onda ti treba i komanda:
impulse 101
(To ti daje municiju za oružje koje trenutno koristiš, i takođe 10 hiljada, ako hoćeš da otvaraš dijalog za kupovinu oružja.)
Da li mozes da mi objasnis kako da modujem nisan sada kada nema konzole?
Video sam neki guide http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=172467889#134351 sta ti mislis o njemu i ako bi mogao malo da mi pojasnis kako se ovo pravi :D
I kako da znam kolko neki skin ^vredi^, tj da li se uvek trejduje 1za1 ili neki vrede vise neki manje?
bata_kameni
15.11.2013, 10:43
Da li mozes da mi objasnis kako da modujem nisan sada kada nema konzole?
Video sam neki guide http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=172467889#134351 sta ti mislis o njemu i ako bi mogao malo da mi pojasnis kako se ovo pravi :D
I kako da znam kolko neki skin ^vredi^, tj da li se uvek trejduje 1za1 ili neki vrede vise neki manje?
Kako bre nema konzole? Odeš na (čini mi se da je konkretno; nemam trenutno CS blizu), Game Settings, i staviš Enable Developer Console. :)
Što se skinova tiče, upravo na tom community marketu se skinovi (kupo)prodaju i tu su date cene. Ako si tamo gde sam ja bio pre mesec dana, tvoji skinovi verovatno vrede zajedno oko 40, 50 Evro centi.
(Meni je lično većina tih skinova jako bezveze, i nisu u duhu igre s kojom su u vezi, ali ajde .... ima i dobrih.)
Kako bre nema konzole? Odeš na (čini mi se da je konkretno; nemam trenutno CS blizu), Game Settings, i staviš Enable Developer Console. :)
Što se skinova tiče, upravo na tom community marketu se skinovi (kupo)prodaju i tu su date cene. Ako si tamo gde sam ja bio pre mesec dana, tvoji skinovi verovatno vrede zajedno oko 40, 50 Evro centi.
(Meni je lično većina tih skinova jako bezveze, i nisu u duhu igre s kojom su u vezi, ali ajde .... ima i dobrih.)
E hvala ti, ja nisam mogao konzolu da ukljucim pola godine i ako sam video da ima dugme i sve drndao nisam video ono enable :D i jos pitao nekog lika on mi rekao da su je iskljucili :D Nego ovo za skinove, ne mislim ja da prodajem nego recimo imam ak predator i neki lik mi je nudio tri neka skina za njega al ipak mi se ovaj moj vise svidja, nego za ubuduce kad dobijem neki skin ili zelim da menjam kako da znam sta da trazim :D
bata_kameni
16.11.2013, 0:44
E hvala ti, ja nisam mogao konzolu da ukljucim pola godine i ako sam video da ima dugme i sve drndao nisam video ono enable :D i jos pitao nekog lika on mi rekao da su je iskljucili :D Nego ovo za skinove, ne mislim ja da prodajem nego recimo imam ak predator i neki lik mi je nudio tri neka skina za njega al ipak mi se ovaj moj vise svidja, nego za ubuduce kad dobijem neki skin ili zelim da menjam kako da znam sta da trazim :D
Odeš ovde:
http://steamcommunity.com/market/
Vidiš koliko košta jedno, koliko košta drugo, uporediš .... vidiš da li ti se isplati i to je otprilike - to. :)
bata_kameni
27.11.2013, 22:34
Rasprodaja trenutno na Steam-u, CS-ovi sa 50% popusta.
Kad sam igrao prvi put cs go free wikend izgledao mi lose danas sam ga kupio i odmah odigrao 4 i po sata bez prekida duh starog kantera u novom odelu bas ono sto je trebalo.
Slazem se. Iako mozda nije izgledalo na pocetku, ovo je najbolji CS. A bice i jos bolji.
Roronoa Zoro
1.12.2013, 13:51
ja san CS noob, ali igra mi se dobar multi fps pa sam uzeo takođe.
Ale[x]andar
4.12.2013, 20:31
Uzeh i ja dok je bio na popustu pre 2-3 dana. Hajde reko' malo da probam i to čudo (inače 1.6 igram prilično dugo).
Mape mi se sviđaju jako, jedino mi je inferno kao da je nekako "sužen". Prolazi su uži dosta, i prilaz malom tj. B sajtu sa ct baze je nekako defektan.. Uglavnom mape su mi odlične. Igrao sam malo sa botovima čisto da steknem kakav-takav osećaj igre. Najviše sam igrao DM sa botovima, da uđem u štos sa recoilom.
Strašno koliko je drugačije u odnosu 1.6, ali strašno. Ne kažem da je loše, nego jednostavno drugačije. Recoil prvog dana nisam mogao da ukapiram nikako (ni sada nije puno bolje :D), mnogo je promenjeno pucanje.. Nemam taj osećaj kad pucam kao u 1.6, nekako, kao da ni ne znam gde pucam, takav mi je jednostavno osećaj. Kad lupim hed, često ni ne znam da sam mu lupio hed dok ne pogledam gore desno. U 1.6 se nekako trese ceo ekran dok pucaš, jednostavno "znaš" da pucaš i kad mu daš hed. Ali dobro, valjda ću se navići vrremenom.
Sviđaju mi se inovacje sa bombama. Decoy je mnogo moćna stvar, molotovljev koktel isto. Igra je koliko vidim izbalansirana što se tiče oružja. SMG puške su MNOGO korisnije nego u 1.6. P90 puška je brutalno dobra, ali brutalno.
Isto tako mi se sviđa što nema buđavog skrolanja i bani hopa (iako se 90% igrača 1.6 najviše žali što nema bani hopa).
E, jedina loša stvar u ovom kaunteru su mi modeli. Modeli su užasni. Kreću se kao da imaju grbu na ledjima, pogrbljeni nekako.. Skaču jako čudno i smešno, kreću se možda malo brže nego što sam navikao i to mi je najveća smetnja. Ne mogu tako lako da se penjem na neke kutije i sl. zato što mi je jako čudno kretanje.. No, dobro ako nastavim da igram valjda ću se naviknuti.
E, i ti skinovi za oružja mi i nisu preterano zanimljivi. Nekako mi je to preteran kičeraj, šarenilo, ne znam. Dobio sam par komada za neke puške, ali jednostavno ne koristim to, ne sviđa mi se.
Igram pomalo DM na nekim serverima i sa botovima, i pičim samo competitive mečeve. Ne zanimaju me pablik serveri, to nisam ni igrao na 1.6. Malo zamara kad upadneš sa nekim strancima koji baš veze nemaju, a ja nisam navikao tako da igram. Najbolje je imati 5 igrača na ts, pa tako igrati. Sve u svemu, nije loša igra, nije. Moram priznati da sam se malo "navukao". 1.6 nisam pipnuo od kako sam kupio.
andar;1822981']Uzeh i ja dok je bio na popustu pre 2-3 dana. Hajde reko' malo da probam i to čudo (inače 1.6 igram prilično dugo).
Mape mi se sviđaju jako, jedino mi je inferno kao da je nekako "sužen". Prolazi su uži dosta, i prilaz malom tj. B sajtu sa ct baze je nekako defektan.. Uglavnom mape su mi odlične. Igrao sam malo sa botovima čisto da steknem kakav-takav osećaj igre. Najviše sam igrao DM sa botovima, da uđem u štos sa recoilom.
Strašno koliko je drugačije u odnosu 1.6, ali strašno. Ne kažem da je loše, nego jednostavno drugačije. Recoil prvog dana nisam mogao da ukapiram nikako (ni sada nije puno bolje :D), mnogo je promenjeno pucanje.. Nemam taj osećaj kad pucam kao u 1.6, nekako, kao da ni ne znam gde pucam, takav mi je jednostavno osećaj. Kad lupim hed, često ni ne znam da sam mu lupio hed dok ne pogledam gore desno. U 1.6 se nekako trese ceo ekran dok pucaš, jednostavno "znaš" da pucaš i kad mu daš hed. Ali dobro, valjda ću se navići vrremenom.
Sviđaju mi se inovacje sa bombama. Decoy je mnogo moćna stvar, molotovljev koktel isto. Igra je koliko vidim izbalansirana što se tiče oružja. SMG puške su MNOGO korisnije nego u 1.6. P90 puška je brutalno dobra, ali brutalno.
Isto tako mi se sviđa što nema buđavog skrolanja i bani hopa (iako se 90% igrača 1.6 najviše žali što nema bani hopa).
E, jedina loša stvar u ovom kaunteru su mi modeli. Modeli su užasni. Kreću se kao da imaju grbu na ledjima, pogrbljeni nekako.. Skaču jako čudno i smešno, kreću se možda malo brže nego što sam navikao i to mi je najveća smetnja. Ne mogu tako lako da se penjem na neke kutije i sl. zato što mi je jako čudno kretanje.. No, dobro ako nastavim da igram valjda ću se naviknuti.
E, i ti skinovi za oružja mi i nisu preterano zanimljivi. Nekako mi je to preteran kičeraj, šarenilo, ne znam. Dobio sam par komada za neke puške, ali jednostavno ne koristim to, ne sviđa mi se.
Igram pomalo DM na nekim serverima i sa botovima, i pičim samo competitive mečeve. Ne zanimaju me pablik serveri, to nisam ni igrao na 1.6. Malo zamara kad upadneš sa nekim strancima koji baš veze nemaju, a ja nisam navikao tako da igram. Najbolje je imati 5 igrača na ts, pa tako igrati. Sve u svemu, nije loša igra, nije. Moram priznati da sam se malo "navukao". 1.6 nisam pipnuo od kako sam kupio.
Slazem se sa tobom, cak i za modele samo moram da dodam da su modeli odradjeni da se tesko primete na mapi sto je po meni lose ali realno. Ne bih rekao isto za skinove posto ima nekih mnogo gotivnih.Moze neko da mi objasni razliku izmedju competetive i casual defuse mission meceva koje ja igram od kad sam poceo...?
Ale[x]andar
4.12.2013, 21:07
Casual je manje-više nalik pabliku. Nije baš pablik ali nije ni daleko.Na startu, imaš ful pancir sa šlemom, imaš 1000$, 150$ dobijaš za kill. Valjda je i friendly fire isključen, možeš da izađeš iz gejma kad hoćeš (ispravi me ako grešim).
Dok, u competetive meču igraš na 16 dobijenih rundi. Imaš 2 halfa, prvi half traje 15 rundi (npr 10-5, 8-7 i sl.), i drugi se igra ko pre dođe do 16 dobijenih. Napuštanje meča može biti sankcionisano banom na određeno vreme (dakle, ne možeš da igraš competetive meč dok traje ban), osim ako ti ne pukne internet konekcija. Friendly fire je uključen, imaš 800 dolara za kupvinu na startu bez pancira. Mnogo više kalkulišeš kad ćeš da kupuješ oružje, a kad si eco. 300$ se dobija za kill. Isto tako mora mnogo ozbiljnije da se igra (barem ja u većini slučajeva igram jer sam navikao u 1.6 tako), da se ne rašuje bespotrebno. Sajtovi se čuvaju drugačije (sve zavisi od taktike). I u competetive meču ti raste/opada rank, na primer. Što više pobeda imaš dobijaš neku ikonicu ispod steam avatara sa nazivom ranka. Ja trenutno imam rank sa nazivom "Gold Nova III", sa 15 pobeđenih mečeva..
To je otprilike glavna razlika...
bata_kameni
4.12.2013, 21:52
Skinovi su uglavnom (jedno 90%) bezveze, zato što niti imaju veze sa oružjem, niti sa Counter-om. Tu su da se ljudi zaglupljuju i troše ogromne pare.
Roronoa Zoro
5.12.2013, 2:43
Skinovi su uglavnom (jedno 90%) bezveze, zato što niti imaju veze sa oružjem, niti sa Counter-om. Tu su da se ljudi zaglupljuju i troše ogromne pare.
pda, ali dobra je stvar da uz malo sreće vremenom igra sama sebe isplati.
bata_kameni
5.12.2013, 20:29
pda, ali dobra je stvar da uz malo sreće vremenom igra sama sebe isplati.
To - da.
Ali, ljudi koji bi da izigravaju Del Boy-a na Steam marketu (i tako zarade neku igričicu ili šta već), dobro neka obrate pažnju na ono što sam napisao na (čini mi se) prethodnoj stranici. Dakle, dok neko ne kupi nešto od njih direktno preko sajta (može i uplata u Steam Wallet), pa posle toga prođe 30 dana, neće moći da kupuje i prodaje na Steam market-u.
Takođe, na Steam market-u postoji provizija koju Valve uzima. Mislim da je 15%. Dakle, ti ceniš P2000 Silver (na primer) 1€; kupac će morati da ga 1.15€. Dakle, jedino oni dobijaju RL lovu, i pri tom, naplaćuju i proviziju.
Ale[x]andar
6.12.2013, 0:31
Kad smo kod CS:GO, recite mi je l' postoje neke set launch komande koje je poželjno ukucati? Npr. kao u 1.6 što su se kucale tipa -noforce komande za isključivanje akceleracije miša, +ex_interp 0.01 i slično? Znam za onu komandu -novid koja disejbluje početni video prilikom ulaska u igru...
I da, da l' je potrebno podestiti rejtove, updaterate, cmdrate kao u 1.6?
Meni je sve to na defaultu i radi mi sve odlično, ali eto, čisto da pitam je l' možda i ovde treba...
Brate na originalu si ne treba :)
Roronoa Zoro
6.12.2013, 3:08
naravno, prodavao ili kupovao, Steam mlati novce.
Chicharito 14
7.12.2013, 14:56
Sto sam veci rank, sve vise cheatera ima.
Roronoa Zoro
7.12.2013, 15:53
znači, ima ih i pored "Valve Anti-Cheat" opcije?
Ma kakav VAC, mogu da prodju i meseci dok nekog VAC ne banuje, a postoje i cheatovi koji ga zaobilaze...
bata_kameni
10.12.2013, 16:35
Je l' ima neka igraonica u Beogradu gde bi mogao da se isproba Deathadder ili Logitech G400, i koliko uopšte košta sat igranja na takvim mestima u današnje vreme? :confused:
Ale[x]andar
10.12.2013, 17:52
Ima ih. Juče sam malo gledao meč jednog prijatelja na stimu i videh nekog lika koji trči samo i deli hedove. Reportov'o sam ga istog sekunda, a popio je i od ostalih igrača report. Sad, ne znam da l' je dobio VAC ban on record... Kapiram da jeste, jer lik nije krio čit ni malo...
Pivalica
14.12.2013, 20:59
Retko koja igraonica drzi DA ili G400, ili bilo sta od novijih, skupljih miseva.
Ali ako si probao MX500, isto ti je G400.
Zar nema u kgb-u g400 ? U defjuzu je isto bio neki logi samo mislim da je mx518 ali nisam siguran.
Chicharito 14
19.12.2013, 14:26
Update Release Notes for 12/18/2013
2GB
http://www.dodaj.rs/f/3j/K6/1ICmNzw1/capture.png
[ CSGO ]
- Added three purchasable gift options:
-- Gift Package - gives a random item to a random player in your match.
-- Pallet of Presents - gives random items to up to nine people in your match.
-- Audience Participation Parcel - gives random items to up to 25 viewers watching your match.
- Added the Winter Offensive Case, the first-ever community-made case.
- Replaced the eSports case with the new eSports Winter Case.
[ MAPS ]
- Added Cobblestone and Overpass maps, which are available to community servers and offline play. Official matchmaking is limited to Operation Bravo in order to collect additional map balancing data prior to a wider release.
- Fixed an exploit in Assault
- Minor bugfixes in Bank, St.Marc and Sugarcane
[ GAMEPLAY ]
- Walking into shallow water no longer makes an audible splash.
[ MISC ]
- Added a link to share downloaded matches. To access this link, download one of your recent matches, view the scoreboard from that match, and click on 'Copy Link.'
- Added say_team support for coaches.
- Added holiday cheer.
[ CS:GO SDK ]
- Fixed a Steam authentication problem when running individual CS:GO SDK tools not from Steam Library, but directly from command line.
- Fixed a bug causing workshop uploader tools to retrieve only the first 50 of a user's items.
Kako da uklonim (u deathmatchu) notifikaciju ''invulnerability cancelled'' koja traje po deset sekundi, a stoji preko nišana?
Nije mi smetala do današnjeg updatea, jer je valjda bila malo spuštena dole, pa sam bio u stanju da igram.
Chicharito 14
24.12.2013, 23:39
Kako ova igra časkom iznervira pa to je strašno.
Koliko samo noobova i retarda ima u ovoj igrici da ne poveruješ.
Dođem da igram taktički i dobijem u timu 4 igrača od kojih 1 ima mikrofon a ostala 3 em što su retardi a i ne sarađuju i ne pričaju. I tako u 70% mečeva koje odigram. Srećan sam ko majmunče kad naiđem na neke normalne igrače.
Ali kad se igra sa prijateljima onda je to druga priča.
Ale[x]andar
25.12.2013, 17:51
Kako da uklonim (u deathmatchu) notifikaciju ''invulnerability cancelled'' koja traje po deset sekundi, a stoji preko nišana?
Nije mi smetala do današnjeg updatea, jer je valjda bila malo spuštena dole, pa sam bio u stanju da igram.
E, to sam i ja hteo da pitam. Posle tog malog update-a, te notifikacije su po sred nišana. :eek: Kakva je to glupost? To treba što pre da srede. U sred sam meča, imam glock i prebacim na burst i ta notifikacija po sred ekrana, tj. na nišanu. Ista stvar je kad baciš neko oružje, pokupiš c4, planta se c4 u svim tim situacijama iskače po sred ekrana. Ne vidim protivnika te 2-3 sekunde kako treba.
A o nerviranju ne želim da pričam...
Da to je bag. Probajte da povecate malo rezoluciju (valjda ga malo smanji) dok ne isprave to.
Game Options -> Enable Game Instructor = NO
Sladjan85
25.12.2013, 19:55
Da li pratite domaci GamePub (ex iNation) na medjunarodnim (i domacim) turnirima ? Polako se probijaju na vrh svetske cene i u rame uz rame su sa najboljim timovima.
http://cs320625.vk.me/v320625215/86d8/Nx1VTJRIBKE.jpg
Ale[x]andar
25.12.2013, 20:32
Game Options -> Enable Game Instructor = NO
To sam prvo uradio kad sam kupio igru. Nije to. Evo, dok kuckam ovo, upravo ide update za CS:GO, možda je ispravljen taj bag.
Ispravljen je taj bug, sad je sve u redu, kao ranije.
Ovaj Blitz update je bio jedno od prijatnijih iznenađenja.
Ale[x]andar
26.12.2013, 6:30
Ovaj Blitz update je bio jedno od prijatnijih iznenađenja.
Fora je što imam drugara koji nije ni primećivao razliku. Do duše, on nije igrao ozbiljno ni nešto dugo ni jednu verziju cs-a pa da mu smetaju sitnice, ali svejedno. I igra ovo 4-5 dana svega.. Ja ga pitam, je l' kod tebe tako (mislim na tu notifikaciju po sred nišana) on kao da, u čemu je problem, tako je bilo od kako igram bla bla. I u fazonu ne smeta mu to, kaže skloni se posle 2 sekunde. Čoveče, za 2 sekunde mogu da me zlostavljaju sa svih strana jer jednostavno ne mogu da vidim čoveka lepo.
Da nije odrađen update, pokušao bih na sve načine da sklonim to obaveštenje.
@Sladjan85
Pratio sam nešto malo. Mislim da su pobedili Astana Dragons-e, i to baš izdominirali. Izgubili su od Na'vi tima na de_mirage 16 - 11 ili tako nešto. Dobri su, dobri su.
andar;1830582']Da nije odrađen update, pokušao bih na sve načine da sklonim to obaveštenje.
Šta sve ja nisam pokušavao :opanachke
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1533868_471508752953455_489524587_n.png (https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1533868_471508752953455_489524587_n.png)
Ale[x]andar
6.2.2014, 17:04
Izašao novi update za CS:GO.
Release Notes for 2/5/2014
[ STICKERS ]
- Added Sticker Capsules. Each capsule contains one sticker out of a series of sticker designs.
- Sticker Capsules can be received as drops at the end of matches, and are opened using a Sticker Capsule Key.
- A sticker can be applied to any gun, and each gun can hold multiple stickers.
[ MISC ]
- Several adjustments to improve performance for a range of hardware configurations.
- Ended Operation Bravo.
- Overpass and Cobblestone maps are now available to everyone.
- Removed the following items from the store:
-- Season's Gifts. They are still marketable on the Community Marketplace and remain fully functional.
-- Operation Bravo Passes. They are still marketable on the Community Marketplace and can be redeemed for an Operation Bravo Coin.
- Doing an ent_create now orients the created entity opposite the player's orientation so it's facing the player.
- Added a new material type called 'Lightmapped_4WayBlend' that can be used on displacements. Documentation can be found here: https://developer.valvesoftware.com/wiki/Lightmapped_4WayBlend
- Added more diagnostic information for buffer overflows in network channel.
[ UI ]
- Removed rouge [sic] pixel on mode map selection UI.
- Added player teammate colors in Competitive Mode that displays a unique color per teammate in the radar, playercount panel, scoreboard and the arrow over their head (can be toggled offline with cl_cmm_showteamplayercolors).
- Reduced translucency of avatars in playercount panel and did some minor visual updates.
- Enemies icons on radar are now a different shape than teammates.
- Hostages on radar now have an H in the dot and never rotate.
- Added sort method 'Equipped' to the Inventory.
- Added a setting to Game Options that allows hiding Team Tags in death notices.
- Team tags now scale to fit in the scoreboard and no longer overlap ping or get get cut off.
- Fixed an issue where sometimes no live games could be found in the Watch panel for the first minute after game launch.
[ GAMEPLAY ]
- All grenades now have a secondary fire that throws an underhand grenade a short distance in front of the player.
-- Secondary fire can be combined with primary fire to precisely adjust the strength of the throw.
- Weapon balance has been adjusted:
-- Improved Desert Eagle accuracy recovery
-- Improved Sg553 and AUG rates of fire.
-- Improved Sg553 and AUG scoped control ( reduced inaccuracy and recoil ).
-- Increased movement inaccuracy on all automatic weapons by 50%.
-- Movement inaccuracy when walking is now calculated differently, resulting in better walking accuracy across the board.
- sv_airaccelerate has been slightly increased.
[ MAPS ]
- Mirage
-- Fixed a bug where you could peek over a crate at CT stairs.
-- Added a peek position in Bombsite A connector, towards Palace exit.
-- Clipped benches inside palace.
-- Fixed some boost/exploit spots (Thanks F3RO!).
-- Breakable metal panels can no longer be shot through without triggering break effect.
-- Made it easier to get into hole leading to CT sniper window.
-- Made it easier to move over cart leading to B route from CT spawn.
-- Reworked cover in Bombsite A.
-- Reworked cover in Bombsite B.
- Overpass
-- Changed cover in playground.
-- Fixed smoke sorting on water.
-- Made players easier to see in park connector stairs.
-- Raised upper park divider to prevent peeking over it.
-- Increased ambient lighting.
-- Made bridge near Bombsite B twice as wide.
-- Made it easier to spot players in T side of canal.
-- Simplified the layout of Bombsite B slightly.
-- Removed small tree at CT side of upper park.
-- Blocked visibility through truck in Bombsite A.
-- Tweaked soundscape.
-- General optimizations.
- Inferno
-- Fixed a bug where players could get stuck in ceilingfans.
-- Fixed some areas where thrown C4 could get stuck.
-- Increased brightness slightly in hallway leading to balcony in Bombsite A.
-- Fixed gaps that players could see through in Bombsite B.
-- Made wall penetration in construction more consistent (Thanks Pawlesslol!).
-- Nerfed the refire rate on the churchbells (changed from infinite dings per second to 1 ding per second).
-- General optimizations.
- Dust 2
-- Removed dark texture near tunnel stairs.
-- Removed sky collision over building near T spawn.
-- Covered up shadow that looked like a player near CT spawn.
-- Fixed invisible ledges on curved corners.
- Assault
-- Fixed various graphical bugs.
-- Fixed bugs related to prop_physics_multiplayer.
-- Added a CT van to CT spawn.
-- Fixed an exploit where players could get out of the map.
Ale[x]andar
6.2.2014, 19:15
Užasno veliki pad FPS nakon ovog update-a.. Je l' i kod vas tako? :confused:
Probaj da stavis mat_queuemode "2" u video txt fajlu igre, (cso/cfg folder) pa read only.
U launch options -threads x (gde je x broj jezgara tvog procesora).
Valjda multicore rendering ne radi, pa ti csgo koristi samo jedno jezgro.
Ale[x]andar
6.2.2014, 19:46
A kontam da će biti neki update u skorije vreme (veoma brzo) koji će srediti to (mislim neće biti potrebno kucati to u set launch option), Mnogo ljudi ima slabije mašine kojima je svaki frejm bitan. :)
A generalno, šta mislite o update? :opanachke
Po mom mišljenju, update je realno ok, jedino mi se ne sviđaju te nalepnice što su ubacili. Preteruju sa kičerajem i šarenilom.
Ali dobro, imaš mogućnost da ne koristiš to kao i skinove (inače, ne koristim ništa od toga).
Ova inovacija sa bacanjem bombe mi je manje-više ok.
Šta znam, utisak jedino kvari drastičan pad fps-a..
Evo, upravo mi je skinuo update od nešto malo više od 8 MB.
Fps je ponovo kao pre.
bata_kameni
7.2.2014, 16:48
Meni, sa ovim najnovijim update-om, ne dozvoljava da odigram ni jednu celu partiju (u stvari, pukne već posle deset, dvadeset sekundi)!
http://steamcommunity.com/profiles/76561198013899386/inventory/#730
:D
Ale[x]andar
7.2.2014, 19:26
Meni, sa ovim najnovijim update-om, ne dozvoljava da odigram ni jednu celu partiju (u stvari, pukne već posle deset, dvadeset sekundi)!
Dosta mojih prijatelja na stimu se žallilo na istu stvar, neki su čak dobili i banove 24h zato što nisu mogli da se vrate u gejm. Ja nisam imao tih problema, meni je samo problem bio u padu fps. Ali bio je sinoć update od 8.1 MB i kad smo igrali sinoć, situacija im je bila dosta bolja (što se tiče fps-a i krešovanja igre).
Evo i sada je odrađen neki update manji od 1 MB, kontam da je to to sad..
@Soho
WTF? Je l' me neko sprda ovde? Pa koliko taj inventory košta, kapiram da košta preko 2 hiljade €? :eek:
^Tako nesto. Mozda i vise.
Ale[x]andar
9.2.2014, 21:32
Kakvo s***e su napravili poboljšavanjem AUG "šterke". Užas jedan. Pa sada i idiot može da puca njom. Prvih 5-6 metaka gotovo da ide u 1 tačku. Ni trunčicu skilla ne zahteva igranje tom puškom.
Sve više i više ljudi je koriste u mm.. Užasno. :mad:
Ima da koristim zumare dokle god ih ne nerfuju :D
Ale[x]andar
10.2.2014, 2:53
Ma gde bre, to je botovski. Mislim, da, razumem, ima svako pravo da uzima šta god hoće, ali nerealno je. Mislim da ta puška ne bi trebala da bude tako "overpowered" u igri kao što je csgo. Svako ko iole igra "ozbiljnije" kaunter, shvata da je to prevelika glupost. Kao sto je rekao markeloff, AUG je sad p90 sa zumom. Samo mnogo precizniji i jači. Najbrutalnija puška na cs ubedljivo.
Gledao sam neke yt klipove od poznatih csgo jutjubera, svi su zgroženi novim AUGom.
Tako da kontam da će sledećim apdejtom da je nerfuju i da nema potrebe da igram sa tom puškom. Bzvz da se navikavam na nešto prelako, i onda kad uzmem AK ili M4 ne znam 'de bijem. :) Evo, upravo smo dobili n 16:2 neke "AUGere" i izuzetno mi je drago. :D
Uglavnom, nadam se apdejtu u što skorije vreme.
Svidja mi se sto su malo mirage sredili, dodali neke nove stekove i to.
Sto se tice auga, stvarno je prejak i svi ga uzimaju.
Nadam se samo da im nece trebati 100 godina da srede pusku kao kad su nerfovali dgl i glock ranije.
I stalno mi zabada igra na sekundu u random momentima i to me izludjuje. Da ne pricam o tome da imam puno manji fps nego kad je izasla igra.
***** ih skinovi :D
Roronoa Zoro
12.2.2014, 1:56
heh, ja baš puškaram sa njom, ali dobro još sam noob.
mda ono ne igram ja da mi bio najbolji ili šta već, već onako iz zezanja i jurim ačivmente. tako još tri ubistva sa njom i prelazim na drugu prangiju i tako.
Jel neko zna kako da se popravi ovaj novi nisan, uvek mi je podesen na defaula a ponasa se kao defaul static ? Ovo je izgleda novi oblik nisana :mad:
Chicharito 14
13.2.2014, 16:21
nefrovan AUG i dodat novi automatski pistolj CZ75-Auto sa novim updateom.
Release Notes for 2/12/2014
[ CZ75-Auto]
- Added the CZ75-Auto as a new stock pistol that is a loadout alternative to the P250. Its stats are identical to the P250's with the exception of being fully automatic and having only two magazines.
http://blog.counter-strike.net/index.php/2014/02/8644/
[ CS:GO Weapon Case #3 ]
- Introducing the CS:GO Weapon Case #3, comprised entirely of pistol finishes, including finishes for the new CZ75-Auto.
[ GAMEPLAY ]
- Weapon adjustments based on data collected:
-- Increased Aug recoil
-- Reduced Aug rate of fire
-- Reduced Aug and Sg553 scoped run speeds
-- Increased Desert Eagle accuracy recovery by 2.5%
- Improved scope visuals for Aug and Sg553.
- Aug now has a new firing sound.
- Pressing the walk key while running now properly decelerates your speed to walking instead of instantly capping it.
- Fixed regression that broke environment fog not being reduced when zoomed with a scoped weapon.
[ UI ]
- Added text filter to loadout.
- Added peel animation when player cycles position.
- Fixed enemies on the square radar not rotating to match their view.
- Fixed teammate colors sometimes shuffling on some panels when a player disconnected in Competitive Mode.
- Crosshair style 2 (Classic) has been changed to accurately show weapon accuracy.
- Added some ConVars to be used with crosshairstyle 2 (Classic) to allow users to further customize how they want it to display. (cl_crosshair_dynamic_splitdist, cl_crosshair_dynamic_splitalpha_innermod, cl_crosshair_dynamic_splitalpha_outermod, cl_crosshair_dynamic_maxdist_splitratio)
[ MAPS ]
- Overpass
-- Improved visibility.
-- Removed small cover on CT side of Bombsite B.
-- Drastically reduced the number of trashcans.
-- Widened tunnel near T spawn.
-- Widened lower door in park connector.
-- Widened corridor near CT sniper room.
[ MISC ]
- Fixes to improve game stability during startup.
- Added diagnostic info to debug video config reset.
- Fixed dedicated server to write steam_appid.txt
- Fixed several game server memory leaks.
- Fixed a bug causing certain workshop maps to re-download every time the game is launched.
Ale[x]andar
13.2.2014, 22:19
Taman se ponadam i obradujem i onda us**u stvar.
Okej je ovaj automatski pištolj, nije loše. Mada, po mom mišljenju ne može da se poredi sa p250. Imaš opciju da biraš koji ćeš, to mi se sviđa.
Nerfovan je AUG i SSG, KONAČNO. Sad ne može tako lako da se igra sa AUGom.
Do duše promenjen je izgleda skoupa koji mi se ne sviđa ni malo, ali ok, šta sada. I onako sam retko kad igrao sa tom puškom, mogu da živim sa takvim zumom koji malo podseća na CoD.
Zvuk u igri je totalno s***an. Barem kad ideš da igraš offline sa botovima. Odzvanja kao u praznoj hali. To moraju da srede što pre.
I moja glavna zamerka, deo update koji me najviše razočarao je nišan.
Igrao sam na classic crosshair (tako sam igrao godinama i 1.6), i sad su ga izmenili totalno. Ima nekoliko podešavanja za taj novi classic crosshair, ali koje god podešavanje da stavim, ne odgovara mi. Jednostavno ne izgleda kao što je izgledao. Jeste, mogao bih da se naviknem na classic static (većina ljudi igra tako, i većina pro igrača). Ali tako mi ne odgovara, jednostavno nemam takav osećaj kad pucam...
Uglavnom, OPET se nadam update koji će srediti to. Malo teže da će vratiti stari classic nišan, ali makar nek' zvuk srede.
andar;1849170']Taman se ponadam i obradujem i onda us**u stvar.
Okej je ovaj automatski pištolj, nije loše. Mada, po mom mišljenju ne može da se poredi sa p250. Imaš opciju da biraš koji ćeš, to mi se sviđa.
Nerfovan je AUG i SSG, KONAČNO. Sad ne može tako lako da se igra sa AUGom.
Do duše promenjen je izgleda skoupa koji mi se ne sviđa ni malo, ali ok, šta sada. I onako sam retko kad igrao sa tom puškom, mogu da živim sa takvim zumom koji malo podseća na CoD.
Zvuk u igri je totalno s***an. Barem kad ideš da igraš offline sa botovima. Odzvanja kao u praznoj hali. To moraju da srede što pre.
I moja glavna zamerka, deo update koji me najviše razočarao je nišan.
Igrao sam na classic crosshair (tako sam igrao godinama i 1.6), i sad su ga izmenili totalno. Ima nekoliko podešavanja za taj novi classic crosshair, ali koje god podešavanje da stavim, ne odgovara mi. Jednostavno ne izgleda kao što je izgledao. Jeste, mogao bih da se naviknem na classic static (većina ljudi igra tako, i većina pro igrača). Ali tako mi ne odgovara, jednostavno nemam takav osećaj kad pucam...
Uglavnom, OPET se nadam update koji će srediti to. Malo teže da će vratiti stari classic nišan, ali makar nek' zvuk srede.
Taj problem sa nisanom sam i ja spominjo, resava se komandom :
cl_crosshair_dynamic_maxdist_splitratio 0.10
Kada to ukucas ne bi trebalo dolaziti do sirenja nisana na clasic podesavanju
Jel to zaustavlja sirenje outline linije za odredjen broj ili nisan postaje kao static?
Ale[x]andar
14.2.2014, 1:25
Ma nije to to. Nije kao pre.
I da, primetio sam da posle ovog apdejta igra štuca često. net_graph 1 mi je uključen i primetio sam da u momentu kada štucne, fps bude 50-60, pa se vrati normal. Definitivno će sutra biti update...
Jel to zaustavlja sirenje outline linije za odredjen broj ili nisan postaje kao static?
Postaje kao clasicni, ali nema potrebe izaso je update koji ispravlja taj problem:
Release Notes for 2/13/2014
[MISC]
- Aug and SG 553 scope modes now correctly respect players' zoomed mouse sensitivity settings.
- Fixed game client unexpectedly loading installed plugins. -LoadPluginsForClient is now required if client needs to load plugins, however with plugins client will start in insecure mode.
- Added buymenu localization tokens for the CZ75-Auto.
- Player teammate colors now stay consistent throughout a match in both Competitive MM and most third party services.
- Adjusted the teammate colors a bit based on feedback.
- Fixed miniscoreboard causing hitches by refreshing the avatars too often.
- Fixed the chat on Macs showing hex colors instead of names.
- Fixed Scar-20 icon not being visible in the in-game weapon inventory.
- Fixed NameTag text field not taking input.
[Shipped yesterday]
- Fixed Classic Static (crosshairstyle 4) not being static.
- Fixed player color arrows being bot colored in casual.
- Fixed letter label showing up over player dots in radar when spectating / watching a demo.
Ale[x]andar
14.2.2014, 5:23
Postaje kao clasicni, ali nema potrebe izaso je update koji ispravlja taj problem:
- Fixed NameTag text field
- Fixed Classic Static (crosshairstyle 4) not being static.
Taj update ne vraća stari izgled nišana. Lepo piše: "fixed classic static". A, classic static nije isto što i classic. Ne znam šta su uradili tim apdejtom osim nekih malih promena sa zumiranjem augom i ssg.
Zvuk u igri je i dalje užasan...
andar;1849240']Taj update ne vraća stari izgled nišana. Lepo piše: "fixed classic static". A, classic static nije isto što i classic. Ne znam šta su uradili tim apdejtom osim nekih malih promena sa zumiranjem augom i ssg.
Zvuk u igri je i dalje užasan...
Da li neko zna kako i da li uopste moze da se namesti da nisan bude dinamican ali da mi se ne siri preko celog ekrana, posto ja ocu da vidim kada imam recoil al ovako poludi, rasiri se i ne znam gdee pucam...
Da li neko zna kako i da li uopste moze da se namesti da nisan bude dinamican ali da mi se ne siri preko celog ekrana, posto ja ocu da vidim kada imam recoil al ovako poludi, rasiri se i ne znam gdee pucam...
http://www.krisskarbo.com/csgocrosshair/#alpha=200/color=5/color_b=50/color_r=50/color_g=250/dot=0/gap=0/size=5/style=2/usealpha=1/thickness=0.5/outline=0/outline_draw=0
Ale[x]andar
15.2.2014, 17:32
@Monster
Može preko tog generatora što je dao pmale da se namesti nešto slično možda kao classic, ali nije to to. Koliko vidim izbacuju stalno neke update od par MB, ali ne ispravljaju još neke ključne stvari.
Na primer onaj radar sa bojama igrača baguje užasno. Ne znam šta su radili sa tim, pre je radilo odlično. Znam da može da se isključi, ali korisno je onako, sa bojama...
I masa se na forumu baš žali na radar i klasični nišan, ali ni jedan update (a bilo ih je 4-5 u toku 2 dana) nije uradio ništa po tom pitanju.
Moraćeš da se navikneš jednostavno na classic static, i to je to. Ja se polako navikavam, jbg šta ćeš. :D
Sjajan dokumentarac!
LSvhvdTC93Y
Ale[x]andar
21.2.2014, 16:14
Novi update.
[ OPERATION PHOENIX ]
- Started Operation Phoenix
- Operation Phoenix Passes are available for purchase. They provide access to:
-- Eight maps, chosen by the community, available on official CS:GO matchmaking for all game modes.
-- An upgradable Operation Coin, that tracks all competitive matchmaking statistics for the duration of the event.
-- Exclusive access to the new Operation Phoenix Case, with 13 Community-Created Weapon Finishes.
[MISC]
- Teammate Colors:
-- Added convar cl_color to allow players to set their preferred teammate color index.
-- Renamed teammate colors convar to cl_teammate_colors_show and added option to display Color Letters over teammate colors in competitive ("cl_teammate_colors_show 2").
-- Teammate preferred color can now be chosen when in a lobby and displays above player avatars.
- Damage can no longer be done to teammates during a freeze period in any mode.
- Fixed cs_baggage skybox texture.
- Fixed cl_draw_only_deathnotices 1 and cl_teamid_overhead 0 not hiding the overhead player arrows.
- Fixed player flair icons getting cropped on avatars in the lobby.
[Aug and SG556]
- Scope dot no longer fades too quickly during online play.
- Scope dot is slightly more visible against bright backgrounds.
- Scope dot is now tinted using the player's crosshair color settings.
[MAPS]
- Overpass
-- Smoothed out movement on truck in Bombsite A
-- Simplified cover in bombsite B
-- Removed some trees in upper park
-- Smoothed out ground in canal
-- Removed small walls near playground entrance
-- Tweaked cover in playground
-- Small fence at birthday area no longer block bullets/grenades
-- Simplified corridor to CT sniper position
-- Improved player visibility
-- Improved performance
- Nuke
-- Made wallbanging through large metal doors consistent
-- Added back pretty lighting in bombsite B
-- Made it possible to throw grenades through skylights in warehouse
-- Fixed some graphical bugs
[NETWORK]
- Added support for threaded socket processing on clients and servers.
- Significantly reduced the size of client connect packet to be below MTU.
- Optimized split packet processing sequence.
- Client address is no longer transmitted in official game events or saved in official GOTV demos.
- Client P2P NAT requests are now always rejected when connected to a game server.
Operation Phoenix mi se jos brze isplatila nego prethodne dve, u prvoj partiji dobio Phoenix case koji se lako prodaje za nekoliko evra :)
Pa da, ne samo da se povrate pare, nego se i zaradi :D
Ale[x]andar
25.2.2014, 20:11
Ja nikako da dobijem tu Operation Phoenix kutiju. :\
Inače, igru sam platio 2.74€ i isplatila mi se 5 puta do sada. :D
A što se tiče te operacije, bezveze mi je skroz. Od tih 10ak mapa što dolaze sa feniks operacijom igrive su možda 2-3. Cache i Ali su mi odlične mape, a ovo sve ostalo nah... Ali ok, šta sada. :)
andar;1853481']Ja nikako da dobijem tu Operation Phoenix kutiju. :\
Inače, igru sam platio 2.74€ i isplatila mi se 5 puta do sada. :D
A što se tiče te operacije, bezveze mi je skroz. Od tih 10ak mapa što dolaze sa feniks operacijom igrive su možda 2-3. Cache i Ali su mi odlične mape, a ovo sve ostalo nah... Ali ok, šta sada. :)
Ni ja nikako da dobijem, a nemam para na walletu da ga kupim(pass) posto kad kupis pass, imas vece sanse da ti se dropuje bas phoenix kutija.
A i njegova cena je super, jos ko je sreckovic pa otvara kutije moze da dobije stvarno vredne skinove.
Ja sam otvorio jedno 6-7 kutija do sad, nikad nista nisam dobio, a ima nekih likova prvi put otvore pa dobiju noz ili tako nesto -.-
Ni ja nikako da dobijem, a nemam para na walletu da ga kupim posto kad kupis pass, imas vece sanse da ti se dropuje bas phoenix kutija.
A i njegova cena je super, jos ko je sreckovic pa otvara kutije moze da dobije stvarno vredne skinove.
Ja sam otvorio jedno 6-7 kutija do sad, nikad nista nisam dobio, a ima nekih likova prvi put otvore pa dobiju noz ili tako nesto -.-
Znate sta mene zanima, gde mogu najlakse i najpouzdanije da nadjem ljude koji bi trejdovali one kutije sto se placa da se otvore za neke skinove za oruzja?Znam da ljudi to rade posto sam do sad uspeovao to da uradim samo mi je oduzimalo puno vremena dok nadjem tradeing partnera(a najgori su ovi nasi sto pokusavaju da te zavrnu na svaki moguci nacin samo zato sto su zemljaci pa misle smilovaces se :n-cc2:)
msm na winter cases,stickere i ostale kutije
Znate sta mene zanima, gde mogu najlakse i najpouzdanije da nadjem ljude koji bi trejdovali one kutije sto se placa da se otvore za neke skinove za oruzja?Znam da ljudi to rade posto sam do sad uspeovao to da uradim samo mi je oduzimalo puno vremena dok nadjem tradeing partnera(a najgori su ovi nasi sto pokusavaju da te zavrnu na svaki moguci nacin samo zato sto su zemljaci pa misle smilovaces se :n-cc2:)
msm na winter cases,stickere i ostale kutije
Probaj ovde (http://csgolounge.com/) da postavis ponudu.
(http://csgolounge.com/)
Roronoa Zoro
26.2.2014, 0:04
misliš na one sticker capsule ili ono što se iz njih dobija?
Mislim na kapsule, esport winter cases i one kutije ostale
Dacu ti ja za dzabe kutije sto imam,i ovako mi ne trebaju.
Samo reci user da te dodam.
Roronoa Zoro
26.2.2014, 0:46
ako je tako imam dve kapsule i daću ti ih gratis
samo baci na pm tvoj steam profil
Ale[x]andar
26.2.2014, 2:58
Ni ja nikako da dobijem, a nemam para na walletu da ga kupim(pass) posto kad kupis pass, imas vece sanse da ti se dropuje bas phoenix kutija.
Znam za to dropovanje, imao sam prethodni operation.
Ista stvar je kod mene, trenutno ne dobijam ni jedan vredan drop koji može da se proda za nešto više na marketu, a na walletu imam svega 0.72€ :o. Sve neki skinovi od 0.03€ (a kada prodaš zapravo dobiješ 0.01€), blagi užas trenutno.
Što se tiče kutija, tj. otvaranja istih, jako sam lošu sreću sam imao. Otvorio sam možda 10-15 kutija i najvrednija stvar koju sam dobio bio je galil od 0.10€.
Dok, na primer, moj prijatelj na stimu, otvori 3 kutije i dobije skinove u vrednosti oko 20€. :n-cc2:
darkowozzd
26.2.2014, 12:00
probao sam "narodnu" verziju, i svidelo mi se, mozda kupim sa steama,nego koja nacija se pretezno srece na steamu? nemogu da igram sa rusima i pingom od 200 vise :paranoia:
U mom slučaju najviše švabe, mada na svakom koraku imaš srba, bosanaca i hrvata. Mislim da nećš imati mnogo problema s pingom.
Kako funkcionise rank sistem ovde? Odigrao sam 10 pobeda i mecovan sam u gold nova 1(ne znam koliko je to dobro/lose), zanima me da li ako ne igram competative padam rankove kao u LoLu ili je i dalje isti?I po kom principu se gleda taj elo?
Ale[x]andar
26.2.2014, 18:52
Pa pazi, ako voliš malo ozbiljnije da igraš cs, onda je to manje-više loše (mislim na rank). A, ako nisi nešto preterano igrao ranije verzije cs-a i manje-više si casual igrač koji voli tako ponekad da opikaš competitive onda je to odlično. :) Moje mišljenje... Što se tiče ranka, rank ti ne pada kad ne igraš, ostaje isti. Dobijanje višeg ranka zavisi od više stvari. Ako igraš prosečno (budeš negde u sredini što se tiče bodova) i pobedjuješ, sledeći rank dobijaš posle 3 ili 4 pobede (nekad i 5). Ako igraš odlično, tipa da budeš ubedljivo prvi možeš da dobiješ rank posle 2 pobede, ili posle nerešene i pobede sve zavisi. Isto tako dobra stvar za rank je igranje protiv jačih rankova. Npr. u lobiju budeš sa mnogo višim rankovima od tebe i pritom dobiješ više rankove kao protivnike, ako pobediš možeš odmah da dobiješ viši rank... Sve zavisi.. :)
A što se tiča nacija, kao što je rekao JzmA, ima ih raznih. I ja u poslednje vreme često nailazim na Nemce.. Sve zavisi u koje vreme igraš.
Možeš u podešavanjima igre da podesiš max acceptable matchmaking ping, tako da ping neće biti problem...
Chicharito 14
13.3.2014, 22:33
2.7 GB apdejt, još nema patch-notes.
EDIT: Bag :) apdejt vraća verziju igre na onu iz Avgusta 2012. xD Good job valve.
I sad su izbacili drugi apdejt od 3.1 GB koji vraća stvari na normalu...
2.7 GB apdejt, još nema patch-notes.
nesto su izgleda zeznuli, probaj restar steam......
BTW: steam je opet offline :(
Ale[x]andar
13.3.2014, 23:24
Posle tog update, skida 3.1 GB. :eek: Kasno sam video u temi "Steam" da je to nekakav bag, i ako ne prekinem download, moraće da se skine ispočetka. Što izgleda i radi. Omg, ima da se vratim 1.6 kaunteru. Za**bi ti više stalno neke loše apdejte, bagove, krešovanja i slične stvari.
andar;1859207']Posle tog update, skida 3.1 GB. :eek: Kasno sam video u temi "Steam" da je to nekakav bag, i ako ne prekinem download, moraće da se skine ispočetka. Što izgleda i radi. Omg, ima da se vratim 1.6 kaunteru. Za**bi ti više stalno neke loše apdejte, bagove, krešovanja i slične stvari.
Sta da se radi, jednostavno moraju uvek vrsiti nove update, i to zbog piraterije.
Ale[x]andar
14.3.2014, 5:50
Razumem ja to. Nego, izađe update i taj update zezne nekoliko stvari, i onda izađu još 5, i tek u 5. bude okej.
A ne znam da l' si baš pratio dešavanja večeras. Najviše kukam kukam zbog večerašnjeg "apdejta".
Dakle, steam je nekoliko puta pucao, na kraju pukne na nekih sat vremena skroz.
Vrati se sve u normal, bam, stim mi prijavljuje daunload apdejta za cs go težak 2.7 GB. Kasno videh na forumu da je to nekakav bag, tj to je re-roll na verziju koja je izašla 2012. godine (wtf valve, wtf :eek:). Da bi posle PONOVO skidao update od 3.1 GB koji vraća stvari na svoje mesto. Užas.
bata_kameni
15.3.2014, 13:44
Meni se CS:GO lepo smučio. I to naravno ne sama igra, nego sve to oko igre: sviranje penisu sa apdejtovima, skinovima i sličnim glupostima.
Ale[x]andar
27.3.2014, 3:22
Izašao novi update za CS:GO
UI
Scoreboard changes:
Added ability to use mouse cursor in scoreboard.
Cursor will be enabled on the scoreboard by default in halftime and endmatch.
When alive or spectating, if the scoreboard is visible, the cursor can be enabled by using secondary fire.
Players in scoreboards have left click context menus that allow you to commend, report, block communcation, etc.
Scoreboard will adjust to the size of the number of players in the match. Max is still 24 players.
Combined clan tag and name tag into one field.
Fixed the CZ-75A icon not showing overhead during freetime.
Added Commonwealth of Independent States flag, uses alpha 2 code "CC".
Fixing aspect ratio of a few flags.
On community servers after mp_swapteams or vote to swap teams the game will also swap team names and flags.
GAMEPLAY
Adjusted the rules for dropping a grenade upon death: you now drop your most recently selected grenade. If you never selected a grenade, you will drop the most expensive one.
Improved player hitbox alignment.
Players shot in the head from the side will play a new left or right headshot flinch animation, instead of forward or backward.
Defuse kit art has been adjusted to make them more visible.
MISC
Reduced client virtual memory usage.
Fixed an out of memory crash that could occur while downloading workshop maps.
Fixed a hitch related to inventory icon loading.
Players that fail to properly validate with VAC will no longer get the generic "Invalid STEAM UserID Ticket" message and instead see "An issue with your computer is blocking the VAC system. You cannot play on secure servers."
Started a trial of official competitive matchmaking on servers in South Africa.
MAPS
Overpass:
Added connector from T water to T tunnels
Opened up small concrete hut near Bombsite A
Made wood stack near door to A tunnels climbable
Made it possible to shoot through wood wall near Bombsite B
Made area near fountain in park slightly larger
Tweaked environment light
Dust2:
Removed some small gaps between crates in Bombsite B
Inferno:
Added wallbanging on low wall near barbecue (Thanks Spunj!)
Revised clipping on balcony near mid
Sviđaju mi se promene koje su napravili sa tabelom, mnogo je lepša i pristupačnija sada. I generalno ok je update. Mada, to je Valve, mora u roku od 2 dana barem još 3 update jer uvek nešto zeznu...
Moze neko da mi objasni kako vi zaradjujete pare ovde? Ja imam 2 case-a i onu stiker kapsulu kako ja to da prodam sad?
Ale[x]andar
29.3.2014, 0:59
Moze neko da mi objasni kako vi zaradjujete pare ovde? Ja imam 2 case-a i onu stiker kapsulu kako ja to da prodam sad?
Moraš da imaš izvršenu kupovinu neke igre (ili bilo čega) na stimu. Onda možeš da učestvuješ na stim makretu. Dakle, sve što dobiješ na MM ili DM možeš da prodaš na stim marketu. Barem ja tako radim. :)
Ne znam dal sam utripovao ili sto sam veca liga sve vise citera(msm na wh), moguce je da su bas bolji u skilu ali nekako sve znaju?Recimo da svaku drugu,trecu partiju naletim na citera...Ne znam da li sam umislio ili je moguce da cituju?
^Moguce je i jedno i drugo, ali je verovatnije da si umislio :D
Logicno je da su citeri visi rank, medjutim ima ih najvise kad je igra na rasprodaji.
S obzirom da je rasprodaja prosla i valve redovno apdejtuje vac, pre bih rekao da su to dobri igraci (naravno uvek je moguce da se nadje po neki citer).
Ja sam LEM i bas retko srecem citere ali nadju se poneki sumnjivi i tesko je reci dal imaju.
CS:GO in-game knife sold for $23,850 (http://www.reddit.com/r/Games/comments/22zb2a/csgo_ingame_knife_sold_for_23850_thoughts/)
:eek:
Platio je 23 hiljade dolara za noz?!
Platio je 23 hiljade dolara za noz?!
I to virtuelni, ako vest nije fake. Mada sta su sve prodavali od itema u drugim igrama ne bi me cudilo da je neko stvarno iskesirao tolike pare za noz.
Ima neko eSports ili Phoenix case da mu ne treba? :D
Samo igraj,dobices vremenom.Imam ja jedno pitanje za ove profesionalce,do kog ranka se smatraju low skill igraci?
Ale[x]andar
15.4.2014, 20:57
Nisam profesionalac, ali mogu da ti kažem svoje mišljenje vezano za rankove. :)
Moje mišljenje, do nekog gold nova 3 ranka (3 zvezdice). Uglavnom sve preko toga su igrači koju su igrali ranije verzije cs-a, koji znaju osnove igre..
Samo igraj,dobices vremenom.Imam ja jedno pitanje za ove profesionalce,do kog ranka se smatraju low skill igraci?
Pa svako verovatno ima drugaciji pogled na to. Po mom misljenu za ozbiljno igranje prosecan igrac je rank DMG.
Mislim da ima potrebno znanje i umece da bi igrao dobro, ali mu nesto fali dal to bilo pucanje, kretnja ili mozda timski rad) da bi bio jos bolji.
Eagle master i LEM su vec bolji igraci koji dobro igraju i timski su igraci. Ddao bih samo da je i razlog sto eaglovi i mozda da dodam tu DMG igraju bolje jer igraju vise timski i bolje koriste bombe (prvenstveno fleseve za saigraca, a znaju i smokove da pobacaju tamo gde treba).
Dok su naravno poslednja 2 ranka najbolji igraci koji retko prave lose izbore, i na njih ne treba trositi reci.
Mislim da rankovi ispod imaju neke solidne mane u igri, i zato su tu gde jesu.
Dodao bih samo da random global elite ne mogu da se porede sa profesionalnim igracima (iako su i oni sami GE), i da bi svaki profesionalni tim lagano dobio tim od 5 random GE igraca.
To je samo moje misljenje, i naravno da ne mislim da su master guardian losi igraci, ali jednostavno dosta su losiji u odnosnu na druge, i za nesto ozbiljnije mislim da bi morali dosta da vezbaju i napreduju :D
Ja sam master guardian 1 sad, ako neko zeli da igramo nek ostavi nick da ga dodam, a od tebe icemama bi stvarno zeleo nesto da naucim pa kad budes imao vremena da odigra mo koju(casual da ti ne kvarim rank) :D
Ja sam master guardian 1 sad, ako neko zeli da igramo nek ostavi nick da ga dodam, a od tebe icemama bi stvarno zeleo nesto da naucim pa kad budes imao vremena da odigra mo koju(casual da ti ne kvarim rank) :D
Imam te na steam-u medjutim slabo u poslednje vreme igram, a i pre kad sam igrao uglavnom sam igrao sa nekim ljudima koje sam znao i bilo nas je 5.
Videcu kad budem imao vremena da te zovnem ponekad da igramo, sada ga bas i nemam xD
Inace dodao bih da je vrlo vazno da onaj koji igra solo a losiji je igrac dosta ce teze postati pravi timski igrac, jer jednostavno nece uvek naleteti na MM-u na igrace koji zele da komuniciraju i igraju na taj nacin.
Ili su jednostavno ostali igraci zajedno, i oni teraju svoje a ti se "gubis po mapi" :D
Mislim da je dosta vazno naci nekog sa kojim ces uvek da igras, pa kad njih nadjes onda lepo i probas nesto timski, pokusavas da pomognes saigracu sa fleseviam kao ct, i sto vise razmisljas u tom pravcu da probate nesto zajedno, a ne solo da se igra.
EDIT :
Dosta pomaze i gledanje meceva i turnira, tamo sve moze da se vidi. Od bacanja bombi, do ct postavke, i postavke terora kada se plenta bomba i kako oni igraju.
Bitno je kad se gleda i da se malo razmisli zasto je taj igrac to uradio, mada vecina boljih komentatora to sama i kaze.
Ma znam,ali sam konacno stavio neke pare na steam wallet pa mi se otvaraju sad haha.
Ma znam,ali sam konacno stavio neke pare na steam wallet pa mi se otvaraju sad haha.
Ja sam otvorio preko 10 kejsova, dobijao sam samo bizone i ostale "puske".
Ako nisi neki sreckovic, vise ti se isplati da kupis skin koji zelis na marketu :)
Na marketu moze i da se zaradi, ali za to treba i vremena (kupis jeftine skinove sa stikerima pa posle prodas za vece pare, ili kupis nocu bas jeftino kad padne cena i prodas sutra za vece pare, mada za to treba i iskustva).
A treba da cekam 30 dana dok ne mogu da koristim market. Bas smor.
A treba da cekam 30 dana dok ne mogu da koristim market. Bas smor.
Ne znam koliko koristis steam, ali ako planiras u buducnosti da ga koristis, ja bih sacekao tih 30 dana. Mala je sansa da dobijes bilo sta sto vredi iz kejsova.
Mada ipak ako zelis da rizikujes opet to je tvoja odluka, samo da ti kazem da ce ljudi tesko da ti daju te kejsove sto trazis jer oni dosta vrede. Da si trazio one zute od 0.2 dobio bi sigurno neku.
Ako nemas phoenix pass, mogao bi njega da uzmes, isplatice ti se u svakom slucaju, a posle imas i kejsove da otvaras (ako to zelis naravno).
Roronoa Zoro
16.4.2014, 14:54
ja baš i nemam sreće, otvorio sam onaj običan case2 prvi put dobio smešnu pušku (Nova), posle sam dobio LMG od WOC i Gali. dao oko 6E za ključeve, a skinovi skupa ne vrede ni 15c. bolje da sam ih prodao. dok sam otvrio i jednu kapsulu i dobio hologramsku nalepnicu tu sam zaradio 10ak centi
mda vidim da bravo case-ovima samo raste cena, pa ću sačuvati ovaj Phoenix što imam za sada.
i uz sve to javlja mi se neki lik (naš) i nudi mi dirtcheap skinove i capsule za P. case, kao da sam se juče rodio
ja baš i nemam sreće, otvorio sam onaj običan case2 prvi put dobio smešnu pušku (Nova), posle sam dobio LMG od WOC i Gali. dao oko 6E za ključeve, a skinovi skupa ne vrede ni 15c. bolje da sam ih prodao. dok sam otvrio i jednu kapsulu i dobio hologramsku nalepnicu tu sam zaradio 10ak centi
mda vidim da bravo case-ovima samo raste cena, pa ću sačuvati ovaj Phoenix što imam za sada.
i uz sve to javlja mi se neki lik (naš) i nudi mi dirtcheap skinove i capsule za P. case, kao da sam se juče rodio
Problem kod phoenixa je sto traje to do 4 juna (plus verovatno 2 nedelje), do tada ce cena jos da padne.
Mislim da ti je najbolje da do tada prodajes te kejsove, a onda kad prestane operacija pokupujes jedno 30-40 u zavisnosti koliko imas para i ako budes strpljiv zaradis lepe pare.
Ja sam prvi put probao to sa bravo kejsovima, kupio sam 50 komada, ali me je uplasilo to sto je nekoliko dana padala cena pa sam sve rasprodao a mogao sam da uzmem dobru kintu xD
Ale[x]andar
24.4.2014, 14:48
Izašao nov update za CS:GO.
UI
The options menu now has a setting for specifying which command will enable the mouse on the scoreboard. The option has a few presets but any command may be set using the convar cl_scoreboard_mouse_enable_binding directly (e.g. 'cl_scoreboard_mouse_enable_binding +jump').
Fixed uninitialized scorecard for competitive matches being visible.
Improved lobby performance.
Added saving of inventory sort and filter dropdowns.
Fixed chat window scroll bars getting stuck at the top/bottom.
Fixed scoreboard mouse input when watching gotv.
SDK/MAPPING
Added a new trigger (trigger_bomb_reset) that teleports dropped bombs back to a valid in-play position. This is intended to be used in player-inaccessible areas where a dropped bomb cannot be retrieved.
Bots no longer see through tools/toolsblock_los func_brushes (npc line-of-sight blockers).
Bot maximum vision distance can be set per-map by "Bot max vision distance" in info_map_parameters. Default is unlimited.
Prop doors (prop_door_rotating) that are in the process of opening or closing can be checked to see if they are "Locked" and if so, ignore player +use.
MAPS
Mirage
Enabled collision on arch corners (Thanks NBK!)
Fixed some spots where C4 could get stuck
Vertigo
Added bomb teleport trigger to prevent bomb falling out of playable area
Closed off dumpster in chokepoint near bombsite B
Improved signage
Fixed players being able to climb down elevator shaft
MISC
In Official Competitive matchmaking, the initial warmup timer will now start at 5min and reduce to 30s when the last player connects.
In Official Competitive matchmaking, if any player has not connected by the end of warmup, they will receive an abandon and the match will be aborted.
Fixed vote accounting in cases when players disconnect while the vote is in progress.
Fixed a bug related to purchasing armor.
Fixed smoke grenades popping again when thrown into more than one molotov fire in a row.
Smoke volumes are now more consistently shaped with the particles more evenly distributed. The overall shape is now round and no longer square.
Increased minimum distance from the center of a smoke grenade volume in which a player's view will be completely obscured by smoked.
Fixed some "micro hitches" related to picking up weapons with custom finishes and new players joining a game.
Fixed several potential crashes.
Fixed some Coach bugs
Fixed radar and overview maps for coaches not behaving like players.
Fixed scoreboard item status for coaches not behaving like players.
Added support for concommand spec_player_by_name for in-game spectators.
Improved Official Competitive matchmaking scheduler to support more than 65,535 users playing competitive matches concurrently.
Default USP, M4A1-S, and CZ-75 Auto weapons that are on the ground will show the correct names in "swap for" message.
Decoy grenades now work properly for the USP-S, M4A1-S, and CZ75 Auto.
Steam accounts that have never played CS:GO can now purchase and receive CS:GO inventory items via Steam Trading.
net_graph appears to have been modified
"In Official Competitive matchmaking, if any player has not connected by the end of warmup, they will receive an abandon and the match will be aborted."
"Fixed a bug related to purchasing armor."
:tapsh:
Ale[x]andar
2.5.2014, 3:30
Još jedan update za CS:GO.
CSGO
Added the Huntsman Case.
Added the Bank Collection to the drop list.
Added Community Sticker Capsule One.
UI
The bomb inventory icon in the UI now shows an arrow when you pick it up in a addition to the sound and center screen message.
Fixed some relative positioning of elements to the radar to work consistently with hud scaling and resolution.
Players now have the option to adjust HUD elements. This includes:
Place the Player Count element at the top of the screen or bottom (cl_hud_playercount_pos).
Show all avatars in the Player Count element or just the player count number (cl_hud_playercount_showcount).
Size the Radar element (cl_hud_radar_scale).
Choose a color to display the main parts of the HUD (health, ammo, money, etc) (cl_hud_color).
Adjust the HUD background alpha for the colored elements. (cl_hud_background_alpha).
Select to show the bomb position under the radar or in the default inventory position (cl_hud_bomb_under_radar).
Display the health and ammo with or without bars/bullets (cl_hud_healthammo_style).
Updated the look of the options menu.
Removed the pop-up confirmation dialogue in the video options menu with tooltips.
Added some tooltips to various options menu widgets.
Dropdown panels now don't go away and reappear when you click on them.
Drop panels will now hide if you click on the header when they are open.
The health number in the health panel now supports displaying numbers greater than 100.
Fixed the health bar not scaling properly with health greater than 100.
When a player opens a sticker capsule on the game server it will now correctly print in chat the rarity and actual sticker found.
COMMUNITY SERVERS
UPS, M4A1-S, & CZ75a are now available in Community Arms Race and Demolition games. To use them, add them to your server's gamemodes config file.
Increased default downloadable file size from servers to 150MB, added client launch option -maxdownloadfilesizemb N if clients needs to download even larger files from community servers.
Added a convar weapon_reticle_knife_show, when enabled will show knife reticle on clients to be used for game modes requiring target id display when holding a knife.
MISC
Starting the game with a different anti-virus or in different paged pool memory configuration will no longer reset all video settings.
Fixed matchframework shutdown order during dedicated server shutdown process.
MAPS
Seaside
Added bomb teleport trigger, to prevent bomb getting stuck in water
Overpass
Removed one-way dropdown near entrance to bombsite B, making the site easier to defend
Reduced volume of environment sounds
Removed ramp at back of truck in Bombsite A
Updated radar
Added cover in T side of canal
Made upper park divider wider
Improved visibility in park
Inferno
More accurate collision model on blue truck
Jel sam samo ono ja video kad je taj update izasao da su nesto napisali u vezi kupovanja aimbota ?
I stigla nova kutijaa,i stiker kapsula
I novi problem, igra mi trokira posle ovog patcha :kreza:
Danas mi se javlja ortak kaze otvorio kutiju prvi put i dobio Electric Hive AWP. Kakva sreca covek haha.
Chicharito 14
3.5.2014, 20:51
Hahahaha eeeee moj Valve. Pa ovo nije normalno.
Upravo sam dobio BAN na 7 dana, eeeeeeej na 7 dana ni zbog čega?
Samo sam igrao competetive i BUMP dobio BAN.
I kasnije vidim da ima još ovakvih problema. Ali bilo je kasno.
"An issue with your computer is blocking the VAC system. You cannot play on secure servers."
https://imagizer.imageshack.us/v2/1260x709q90/841/cxxsm.jpg
https://imagizer.imageshack.us/v2/1260x709q50/834/lexgp.jpg
Najtužnije je to što sam se taman vratio posle prvog bana od 7 dana, sada dobijem ovo. Teško da ću u bližoj budućnosti opet pokrenuti ovu igru.
Ne moze ni zbog cega da se dobije ban. Jesi siguran da nista nisi uradio?!
Kao sto vidis nije mogao da se rekonektuje i popio je abandon, a samim tim i 7 day cd.
Au covece. Stavio pare na steam wallet i treba da cekam 30 dana. I evo danas 30-ti dan i ja stavim pare ali s druge kartice. I sad treba da cekam jos 7 dana da je oni "verifikuju". Poludeo sam.
Ale[x]andar
8.5.2014, 15:22
Update za CS:GO.
[MATCHMAKING]
- Fixed buytime ending as soon as all players join in QMM.
- Increased warmuptime when all players are connected from 30 sec to 60 sec
[UI]
- Fixed the default radar scale and money position settings overlapping with the spectator UI in the most common resolutions.
- Dropdown panels now support more than 20 options.
- Fixed inventory grenades icons drawing black.
- Fixed the bottom position player counter being a bit too low and cut off.
- Fixed hud alert flickering.
- Fixed Deathmatch Bonus Panel overlapping excessively with radar in extreme cases.
- Optimized some hud options code which improves performance.
- Money position relative to radar now considers safezone.
- Fixed HUD background alpha not saving if you set cl_hud_background_alpha to 0.
[SDK]
- Added concommand ‘rangefinder’ for map makers (provides 2d and 3d distance to target).
- In Demolition games, the last weapon can be any weapon and trigger the end of round logic if enabled.
[MISC]
- Added Effective range and rangefinder functionality to cl_weapon_debug_print_accuracy convar.
- Fixed bad hostage icon positioning in some cases.
- In DeathMatch it now says the right name for all guns.
- In Demolition games, the next weapon panels now work for all guns.
- Optimized backend performance when when accessing CS:GO inventory on Steam Community.
Ne znam za vas ali igra je posle ovih patcheva pocela da mi stuca, prije je sve radilo glatko. i5, 8gb ddr3, 7850 2gb grafika.
Roronoa Zoro
11.5.2014, 18:32
meni i dalje radi ok, ako iključim pucanje igre čim učita mapu u comp.
Meni se desava da mi igra odjednom zabode na 1-2 sekunde i onda nastavi sasvim normalno da radi.
Mislim da je to pocelo sa skinovima ali nisam siguran. Nema sta nisam pokusao ali ne vredi...
Ale[x]andar
15.5.2014, 5:38
Opet update za CS:GO.
CSGO
The Trade Up Contract no longer restricts items to a single collection. In exchange for 10 items of identical quality, the Trade Up Contract provides one item of the next highest quality, from a collection of one of the items provided.
MAPS
Agency
Updated with bugfixes.
MISC
Fixed CZ75a reload animation: the player will now perform a traditional magazine reload if the forward magazine has already been used. If there’s enough spare ammo, the forward magazine is restored when the weapon is hostered and re-drawn.
Plugins can now precache new particle systems within pcf files by calling PrecacheGeneric() and passing the particle’s pcf file path.
r_drawscreenoverlay is now set to 1 by default and is modifiable by the server.
Ljudi imam oko 20 evra na steam walletu i hteo bih da vas pitam kad bi bilo najbolje da kupim skinove,tj. kad su cene najnize?
Ljudi imam oko 20 evra na steam walletu i hteo bih da vas pitam kad bi bilo najbolje da kupim skinove,tj. kad su cene najnize?
Ja sto sam primetio da cene padaju preko noci, i onda porastu preko dana.
I naravno kad izadje novi case. Inace predlog, ako si razmisljao AK redline da kupis, mozes da nadjes field tested za malo para sa minimal wear izgledom ako se malo potrudis :)
(ides inspect in game i nadjes onaj koji nije ogreban)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.