PDA

Prikaži potpunu verziju : Najbolji progam za snimanje sa TV Kartice

Predrag Stankovic
12.8.2006, 12:31
Imam TV karticu KWorld sa Philipsovim chipom, povezao sam video rekorder na nju i hteo bih da sa VHS-a prebacujem snimke u neki od popularnih formata DivX,DVD,VCD, ali nisam zadovoljan njenim softverom, tj, kvalitetom snimanja. Podesim ja da snima u DVD formatu (mpeg2) rezolucija 720x756/25fps, bitrate 8000 kbit/s, mislim to bi bilo najkvalitetnije sto moze ali snimak ipak ne ispadne priblizno dobar kao original, probao sam da snimam i pomocu programa Nero Vision (koji je sastavni deo Nero 7 paketa) on nudi mnogo vise mogucnosti ali je kod njega snimak jos losiji . Pa me interesuje sta se od softvera inace koristi za to i koji bi bio najbolji program za snimanje sa tv kartice.

Predrag Stankovic
12.8.2006, 12:50
Samo da napomenem TV kartica odlicno prikazuje VHS snimak, ali ga lose grebuje njen softver, tako da mislim da bi neki drugi program za to mogao da napravi kvalitetniji snimak

voodoo_
12.8.2006, 13:56
Potraži na googlu WinDVR.

Postoje programi koji daju bolju sliku za gledanje, ali WinDVR daje najbolji kvalitet pri snimanju, i pritom snimanje u DVD kvalitetu radi već na 1.1-1.2 GHz procesora. Isto imam low-budget karticu sa Philipsovim čipom i sve radi ok.