PDA

Prikaži potpunu verziju : Predrag Bećirić - prevara u igrama na sreću...

Strane : 1 [2]

player1
17.2.2011, 9:49
Pa varali su lutriju, predstavljuci druge ljude kao dobitnike. ;)

P.S.
Bar meni deluje da je to ono, oko cega se lakse moze napaviti slucaj, a ne oko samog tehnickog izvodjenja dobitaka.

stepanz
17.2.2011, 10:28
Leleleeee, covek ulozio 435000 evra za slanje poruka i ostao kratak 111000 evra!!!

http://www.mondo.rs/s197887/Hronika_i_Drustvo/Beciric-_Vest_sam_a_ne_prevarant.html

Nikola16789
17.2.2011, 11:38
P.S.
Bar meni deluje da je to ono, oko cega se lakse moze napaviti slucaj, a ne oko samog tehnickog izvodjenja dobitaka.

Pa svakako da je lak slucaj kad je covek "unapred osudjen", i drzava ga zeli u zatvoru i da mu pokupi sve sto ima. Ne vidim poentu sudjenja kad je neko na vrhu vec odlucio kako ce biti. Nezavisno sudstvo - yea right :rolleyes:
Znam da bas ne sme politika, ali je usko povezano pa sam morao :)

player1
17.2.2011, 11:56
Leleleeee, covek ulozio 435000 evra za slanje poruka i ostao kratak 111000 evra!!!

http://www.mondo.rs/s197887/Hronika_i_Drustvo/Beciric-_Vest_sam_a_ne_prevarant.html

Uglavnom se slazem sa ovim sto je rekao, tako da definitivno treba ici na kartu laznog predstavljanja (sto jes jes, ljudi koji su se sepurili, sa imenom i prezimenom, nisu bili dobitnici, i on im je davao pare za to), ako zele za nesto da ga osude. ;)

interesantno:
Bećirić je naveo da mu je Državna lutrija Srbije "ukrala projekat SMS licitacije", koji se njegovom zaslugom pojavio u Srbiji, pošto je ga je kupio od bugarske firme IMS sa kojom je osnovao preduzeće IMS Srbija i počeo da organizuje licitacije u emisijama Granda na televiziji Pink posle dogovora sa prvim čovekom Granda Sašom Popovićem i sklapanja ugovora sa operatorima mobilne telefonije.

"Imali smo mišljenje Ministarstva finansija da to nije igra na sreću. Kada se isplate operatori i plati porez, mi smo zadržavali 15 posto, a Grandu je išlo 85 posto. Sredinom 2009. godine Grand nas obaveštava da ne sme više da organizuje SMS licitacije, a Ministarstvo finansija odjednom izdaje mišljenje da je reč o igri na sreću. Tako sam izgubio unosan posao i kasnije postao optuženi. Popović mi je rekao da će nastaviti posao sa Lutrijom i tada sam shvatio da sam izbačen", rekao je Bećirić.

DragonSlayer
17.2.2011, 11:57
Pa varali su lutriju, predstavljuci druge ljude kao dobitnike. ;)

P.S.

Baš to, i samo to. Jer nije on ništa muvao sa njihovim sistema. Nije hakerisao njihov sistem, niti upadao. Našao je slabost, i iskoristio svoje znanje i svoju opremu da dobije.

U suprotnom, bila bi kažnjiva i upotreba digitrona, ako ne računaš iz glave.

On je sve poslate poruke platio, nikom ništa nije ukrao. Bio je brži, bolji i pametniji od ostalih.

toxic
17.2.2011, 13:15
Pa ne znam ni koliko je to cvrst slucaj za lazno predstavljanje, niko meni ne moze da zabrani da izvadim karticu i dam je nekom drugom, niti da je dam nekom drugom da poupi nagradu za mene. Jeste da sve to izgleda sumnjivo na prvi pogled, ali cini mi se da ovde nema pravog slucaja. A ona prica da je zabranjeno koriscenje racunara je tek smesna jer vecina danasnjih telefona i jesu racunari.
Sve je to meni vise boranija jer su zeznuli Pink i RTS.

Schnak3
17.2.2011, 13:17
Mogao je da kupi 20 android telefona i da ih isprogramira da salju poruke. Tehnicki to je mobilni.

player1
17.2.2011, 13:45
Pa ne znam ni koliko je to cvrst slucaj za lazno predstavljanje, niko meni ne moze da zabrani da izvadim karticu i dam je nekom drugom, niti da je dam nekom drugom da poupi nagradu za mene. Jeste da sve to izgleda sumnjivo na prvi pogled, ali cini mi se da ovde nema pravog slucaja. A ona prica da je zabranjeno koriscenje racunara je tek smesna jer vecina danasnjih telefona i jesu racunari.
Sve je to meni vise boranija jer su zeznuli Pink i RTS.

Pa lepo pise u pravilima igra da dobitnik nagrade mora da dodje licno, i ucestvuje u snimanju i sta god. U suprotnom se nagrada ponistava.

A i da fore radi oni stvarno dobijaju, pa eto poklanjaju nagrade Predragu, i u tom slucaju bi trebao da se plati porez na poklon, pa dokumentacija za prenos imovine, pa sve ostalo. ;) Sto ocigledno nije slucaj.

Onaj argument sto je sam Predrag (ili njegov advokat) pomenuo u novinama po tom pitanju, poredeci sa lutrijom, ne pije vodu.

toxic
17.2.2011, 14:53
Oni njemu nisu poklanjali nagrade, vec su ih prodavali, a onda delili novac. Jednostavno, on njima da karticu, oni uzmu nagradu, prodaju je i podele pare. Koliko god to bilo ,,nemoralno" u odnosu na druge ucesnike, ja ne vidim neki jak slucaj ovde, samo jednu dobru kombinaciju :).

player1
17.2.2011, 15:24
Pa nije tako. Davao im je do 300evra da glume i to je to. Nisu oni prodavali robu, da delili pare, nego odma davali Predragu. Zato preko pola dobivenih automobila jos nije prodato.

toxic
17.2.2011, 18:25
Nisam siguran, ali mislim da su nagrade ostajale u njihovom vlasnistvu (bar na papiru), a morali su i kasnije da budu tu prilikom prodaje. Naravno, on im je platio za to, po 300 evra.

player1
17.2.2011, 18:28
Sve u svemu, tu je proces, pa cemo vise cuti o tome.

ristanovic
8.5.2011, 14:47
Konačno na slobodi...

http://www.alo.rs/vesti/37953/Pusten_iz_pritvora_organizator_sms_mafije

player1
8.5.2011, 14:56
Pod "slobodi", brani se sa slobode. ;)

Sass Drake
8.5.2011, 19:07
SMS mafija. :facepalm

Nikola16789
8.5.2011, 23:07
madija... :facepalm

Kako onda nazvati pravu mafiju?

ravagerns
28.11.2012, 14:13
Zna li neko kako stoji ovaj slučaj? Zadnja vest koju sam pronašao je iz oktobra 2011. i objavio ju je samo Blic.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/286128/Lutriju-do-sada-niko-nije-tuzio-za-nadoknadu-stete

nexexcalibur
28.11.2012, 14:44
lololo secam se kad se ortak iz srednje pojavio na rts-u da podigne auto, cini mi se crni punto...bilo mi je cudno sto je izbegavao da prica kako i sta kad smo ga pitali, jednom je rekao, da nije smao on dobio, da je i ortak neki njegov...hahahah, sigurno je odradio muvacinu

todos
28.11.2012, 16:02
On je bio malo dete za ove nove prevarante. Ali za mene nisu oni krivi, krivi su oni koji pristaju da budu izmanipulisani.

DragonSlayer
28.11.2012, 17:32
Ko je izmanipulisan ... ?

todos
28.11.2012, 18:18
Ko je izmanipulisan ... ?
Ma nepismeni i naivni ljudi koga je Srbija pun #####!

lijenština
28.11.2012, 19:04
Jes' vala Srbija je unikum. :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Madoff

NjegovaWisost
29.11.2012, 0:31
Eh, sjećam se ove rasprave. I koliko su svi oduševljeni njegovom idejom... Šteta što će završiti u zatvoru. Nažalost, ljudi koji su igrali su i dalje ostali kratkih rukava. Ali dobro, ova likuša prijateljica mog ex cimera, uzela je 150 evra jer se pretvarala da je dobitnik Punta :D