PDA

Prikaži potpunu verziju : DFI za i protiv!

Eddie
8.5.2006, 7:55
Interesuju me utisci korisnika DFI ploca.Bacio sam oko na DFI LanParty nf4 Ultra-D pa posto nisam do sada ni cuo za tu marku da cujem vase utiske!

Dusan Despotovic
8.5.2006, 8:06
Uzimaj to i ne razmisljaj mnogo.Ako volis da klokujes ta ploca je prava stvar.Neces pogresiti ako si se odlucio za DFI:kreza:

Eddie
9.5.2006, 18:18
Sta je sad ovo?Svi su tu da preporuce ali je niko u stvari nema!Odakle onda toliko iskustvo u vezi o.c.?:p

Eddie
9.5.2006, 22:57
Okey,to je u redu.Mislio sam uopste o DFI plocama.Da li su u klasi jednog ASUSA I ABITA po stabilnosti i tako to.Da ne uzmem plocu koja dobro klokuje procesor a ostalo truba!

dex1
9.5.2006, 23:58
Da ne bih otvarao novu temu, iskreno o DFIju i ASRocku nisam ni ja cuo, pa bi po neko vase iskustvo dobro doslo, u stvari cuo sam za neki ASRock sa ATI RADEON XPRESS 200 chipsesom pa me zanima da li je ovaj chipset u klasi nForce chipseta:rolleyes: . Izvinite sto sam se umesao:ciao:

bokiar
10.5.2006, 11:47
DFI je firma koja trenutno proizvodi najbolje ploce na trzistu i one su prevashodno namenjene entuzijastama i overklokerima. Kvalitet izrade njihovih ploca je na najvisem nivou. Sto se tice poredjenja sa Abitom, uglavnom svi najbolji strucnjaci su upravo iz Abita presli u DFI na celu sa Oskar Vu-om, koji je inace idejni tvorac sjajne DFI Ultra-D ploce. A inace najbolji svetski overklok rezultati su postignuti bas na DFI m.plocama. Ja trenutno posedujem DFI nF4 Ultra-D plocu i izuzetno sam zadovoljan.

Eddie
10.5.2006, 22:03
DFI je firma koja trenutno proizvodi najbolje ploce na trzistu i one su prevashodno namenjene entuzijastama i overklokerima. Kvalitet izrade njihovih ploca je na najvisem nivou. Sto se tice poredjenja sa Abitom, uglavnom svi najbolji strucnjaci su upravo iz Abita presli u DFI na celu sa Oskar Vu-om, koji je inace idejni tvorac sjajne DFI Ultra-D ploce. A inace najbolji svetski overklok rezultati su postignuti bas na DFI m.plocama. Ja trenutno posedujem DFI nF4 Ultra-D plocu i izuzetno sam zadovoljan.
Ja planiram tu plocu sa Venisom 3000 s939 + 2x512 Kingston VR na 400MHz + MSI 7600gt + brand napajanje 400-450W.
Sta mislis o ovoj konfiguraciji?Kako ce se upariti ploca sa memorijama?Sta ti konkretno imas?Uh.. ala davim!:D

Eddie
10.5.2006, 22:23
To je memorija iz sadasnjeg kompa.Nadao sam se da bar to ne menjam.Iskreno ranije nisam klokovao procesor,maticna (MSI Neo2-V )i Intel 2.4 mi nisu dali puno prostora za egzibicije.Ma sr*nje jedno,restartuje se kada stavim DOT ploce na Comandera a kamoli da mu menjam napon ili FSB,mnozioce i ne mogu jer ih nema.Bar ih ja nisam nasao.:icon_scra
Nego braticu jel imas na umu neki konkretan model memorije,sa konkretnim latencijama i konkretnom cenom?Izvini sto davim al kad vec caskamo da pitam!:ciao:

Oliver
11.5.2006, 2:53
Svi na netu hvale lanParty, a trebalo bi i da sija u mraku.
Pogledaj malo, pa ćeš videti da li ti odgovara.
Svaka dobra, BRZA, memorija je dobra, uzmi par modula da radi u dual channelu. Što brža, to bolja. Najbolje su PC 4xxx memorije

bokiar
11.5.2006, 9:37
Ja planiram tu plocu sa Venisom 3000 s939 + 2x512 Kingston VR na 400MHz + MSI 7600gt + brand napajanje 400-450W.
Sta mislis o ovoj konfiguraciji?Kako ce se upariti ploca sa memorijama?Sta ti konkretno imas?Uh.. ala davim!:D
Ostatak konfiguracije: AMD64 Athlon 3000+(Winchester)@2.4GHz, Cooler Master Hyper6, 2x512MB TwinMos Speed Premium(2-2-2-5, 1T, 245MHz, 3.1V), Asus EAX 600XT (uskoro menjam za 7600GT), HDD 80GB, Cooler Master Real Power 550W... E, sad ja bi ti preporucio da tog Kingstona VR zamenis za neku bolju memoriju, tipa Kingmax Hardcore ili neki model Corsair-a,OCZ... Mada sve preporuke za ovu TwinMos Speed Premium koju ja koristim jer je sa Winbond BH-5 cipovima a oni su bas raspolozeni za overklok i trpe lepe voltaze sto DFI itekako moze da pruzi. Mislim greota je na toj ploci drzati memoriju koja nije za overklok kao sto je to slucaj sa Kingston VR.

Eddie
11.5.2006, 20:28
Danas ili sutra bi trebao zet da naruci.On je u Americi,tamo je normalno da narucis to preko neta a da ti to isto i stigne neodpakovano.Cene su naravno dosta nize.Videcu ako nije kasno i za neku brzu memoriju.
Hvala ljudi,dosta ste mi pomogli!:qliranje:

Oliver
11.5.2006, 21:17
Ostatak konfiguracije: AMD64 Athlon 3000+(Winchester)@2.4GHz, Cooler Master Hyper6, 2x512MB TwinMos Speed Premium(2-2-2-5, 1T, 245MHz, 3.1V), Asus EAX 600XT (uskoro menjam za 7600GT), HDD 80GB, Cooler Master Real Power 550W... E, sad ja bi ti preporucio da tog Kingstona VR zamenis za neku bolju memoriju, tipa Kingmax Hardcore ili neki model Corsair-a,OCZ... Mada sve preporuke za ovu TwinMos Speed Premium koju ja koristim jer je sa Winbond BH-5 cipovima a oni su bas raspolozeni za overklok i trpe lepe voltaze sto DFI itekako moze da pruzi. Mislim greota je na toj ploci drzati memoriju koja nije za overklok kao sto je to slucaj sa Kingston VR.
Da ti ne bude malo 80 gb Hard disk? Već posle 3 meseca!
Uzmi brate 200 - 300 GB Hadr disk !!!

Eddie
21.5.2006, 18:03
Ako uzimash u Americi onda uzmi obavezno neku DDR500 OCZ ili Corsair memoriju.
Upravo gledam memorije na NEWEGG sajtu i ne mogu da se odlucim:
1.http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820231021
2.http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820231047
3.http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820145575
Da li je bolje da uzmem DDR500 sa Cas Latency 3 ili DDR400 sa Cas Latency 2!
Koliko su vazne voltaze?Da li DFI podrzava opseg voltaze 2.6-2.8?

Eddie
21.5.2006, 18:37
Znaci nema veze sto je G.Skill ddr500 ima latenciju na 3?kad ga nasviram radice bolje nego takodje klokovan Corsair ddr400 sa latencijom na 2?

Eddie
21.5.2006, 20:15
Znaci ipak da uzmem neku na DDR500 bez obzira na malo vece latencije?Nisam te bas najbolje razumeo.

Flavio
22.5.2006, 14:11
Otprilike tako.Da ne tupim mnogo,taj DDR400 CL2 bi se mnogo bolje klokovao na K7 platformi dok je ovaj drugi vise za o/c na K8 platformi.

Eddie
22.5.2006, 16:02
Na Corsairovom sajtu ima zgodna opcija:ukucas brand i model ploce (u mom slucaju malopre kupljenu DFI LP NF4 Ultra(kod nas kupljenu)) i lepo ti izbace spisak kompatibilnih memorija (valjda su sve testirane na zadatoj ploci?) a ti samo odaberes jednu od njih;prema ukusu a narocito prema dzepu:kreza:
Mada se ozbiljno razmisljam da uzmem onj G.Skill!Ipak je osetno jeftiniji a ima i bolje preporuke od Corsaira XMS na stranim forumima.

Eddie
30.5.2006, 3:07
Danas sam konacno sklopio komp.Nije kofiguracija koju sam zeleo na pocetku ali ni ova nije losa:
1.DFI LP NF4Ultra-D
2.AMD64 3000 Venice
3.MSI 6600gt HPIPE 256MB ram
4.Codegen 400W.
Imali smo mnogo muke da nateramo sistem da krene!Posle 2 sata cupanja za kosu provalio covek da moje memorije 2x512 Kingston VR CL3 nece da rade jer su dvoslojne,sa obe strane imaju memorijske cipove a ploca hoce samo one koje imaju na jednoj strani!?Mada cova kaze nista novo mada su trebali da napisu negde,pozajmio mi 256MB na 333MHz dok ne kupim (kod njega naravno) one pajserske sa jednom stranom:n-cc2:

Oliver
30.5.2006, 4:00
A toliko su hvalili DFI-jev rad sa memorijom :mad:
CAS 1.5 čak 1
Ipak, bolje su jednoslojne, proveri koje su kompatibilne na njihovom sajtu.
A sa dvoslojnim, možda bi malo čačkanja po biosu pomoglo, ja imam na Asusu

BD512TEC500 dvoslojna
Corsair CMX256A-3500C2 jednoslojna
Nanya M2U25664DSH8B3G-75 dvoslojna

I radi, zadovoljavajuće :)

Eddie
31.5.2006, 0:40
Neshto drugo tu nije u redu, nF 4 nema problema sa dva dvostrana modula.Ti problemi su cesti na nF3 250.Jeste li probali da module stavite u single channel?
Ma jesmo ...al nece!doslo mi je da je bacim na pod:mad:

Eddie
31.5.2006, 1:13
Evo i prvih utisaka,posle jednog dana drndanja:D
U sobi je temperatura oko 28C a Venice 3000box je vruc samo 30C:confused:Naravno kad nista ne radi.
Ovo je moj prvi AMD,ne znam da li se 64 manje greju od 32:icon_scra Pod punim opterecenjem T raste do 56C i sve radi ko svajcarac!Uz plocu je dosao programcic SMARTGUARDIAN koji je prosto fenomenalan!Ranije sam koristio PCAlert koji je apsolutna nula za ovo.Upravo pokazuje da na 0 obrataja Box kulera T CPU-a svega 26-27C!Pa tu T nije imao ni Intel Nortwood na 2,4 koga sam sutnuo pre par dana.
Izgleda da BOX kuler u kombinaciji sa kulerom Codegena i jednim kulerom na kucistu rade posao kako treba!
Ali ima i jedna manje dobra stvar u vezi hladjenja ploce.Kuler na cipsetu radi non-stop,4300-7000 obrtaja a T se krece od 45-55C.A nije bogami ni tih!
Nisam ni gledao opcije za klok,necu da se nerviram.Navikao sam se na 1GB ram pa mi sad ova sirotica od 256MB na 333 bas nervira:boxing:

Eddie
31.5.2006, 22:03
Hmm..Ne znam kakav je tvoj bios?kod mene je feniksov,imas lepo da podesis parametre:na kojoj T da se pokrene kuler na procesoru,na kojoj T da krene sa max brojem obrta,na kojoj da se ugasi.Isto imas i za kuler na cip-setu.
A uporedjivao sam T procesora,cipa,ambijenta i graficke(riva tuner) u biosu,smartgardianu i riva tjuneru i svuda su potpuno iste!!!Ne znam koji smartgardian imas ali ovaj moj kao sto vidis je preslikan bios po vrednostima T,ima i opcije kao u biosu.ITE Smart Guardian Verzion 1.00:)
Za memorije stvarno ne znam sta da kazem,rade obadve i u dual chanel i u single chanel modu na drugim plocama.Na LP sam danas stavljao 2x256(333)Kingston u dual i rade super.Onda sam ubacio jednu istu takvu samo PQI i NECE!Probao sam sve kombinacije sa ove tri memorije i PQI radi samo kada je sam.Sve 3 su naravno jednoslojne.Zakljucak je dakle da ova ploca nece dva sloja:(
Kakve li su one GSkill sto smo komentarisali?Taman sam resio da ih narucim preko bare..sad naravno ne smem:paranoia: