Prikaži potpunu verziju : Blitz ddr - preporuka za uparivanje
stojanovic
15.4.2006, 22:39
Posedujem Blitz, PC 3200, 256 MB DDR-RAM 400 MHz - zelim da dodam jos jedan ddr-ram od 256 MB, 400MHz, pa, me interesuje sa kojom poznatijom memorijom bi bilo najbolje za uparivanje. Ne zelim da uzimam poseban ddr od 512 MB, vec, stari da prosirim. Ploca je Asus A7N8X-X, procesor Barton 2600. Hvala unapred!
pa naravno da je najbolje upariti sa identicnim modulomn sve ostalo moze biti nestabilno (cuo sam ko je stavio razlicite module da mu se win srushio i sl. stvari)
Staronsky
15.4.2006, 22:51
Ako uspes da nadjes indenticni modul to bi bilo najbolje ili mozes probati sa nekim drugim modulom koji ima iste latencije,oznake i cipove,ali ti ovde niko pouzdano ne moze reci da li ce raditi ili ne!Vidi sa prodavcem da ti pozajmi modul na probu ili da ti njemu odneses vec postojeci i das mu kao polovnu robu,a da uzmes dva nova indenticna i doplatis
Ма однеси комп код неког продавца, реци да ти уграде још 256MB RAM-a и нема проблема јер ће се онда они мучити са проналажењем модула који одговара :a_whistli
@Atila, Jes pa da mu komp sedi mesec dana ili jos bolje da ga nosi skoro svaki dan i da se nervira.
@stojanovic ako ne nadjes slicnu memoriju najbolje da tu prodas i lepo kupis dve iste, ili jednostavno rizikuj
@Atila, Jes pa da mu komp sedi mesec dana ili jos bolje da ga nosi skoro svaki dan i da se nervira.
У нормалној фирми то неће да се догоди.
@stojanovic ako ne nadjes slicnu memoriju najbolje da tu prodas i lepo kupis dve iste, ili jednostavno rizikuj
Ne zelim da uzimam poseban ddr od 512 MB, vec, stari da prosirim
pA vidi da nađeš identičan, tada možeš da uključiš dual channel, brže radi memorija. Ako ti nije bitna brzina, stavi bilo koj modul.
Ako ti nije bitna brzina, stavi bilo koji modul.
To sa bilo kojim modulom nema veze sa brzinom, vec sa stabilnoscu sistema!Ako se ne stave dva indenticna modula mogu da se pojave neobjasnjivi problemi,ali nema pravila!Jedan moj drugar je skoro kupio Kingstone 1Gb!Kasnije je iz iste firme narucio jos 1Gb Kingstone(koji je trebao biti indentican prvom) i kada je taj drugi modul ubacio u kompjuter sistem je postao veoma nestabilan!Probali smo razne varijante i kombinacije,ali nista nije pomoglo!Kasnije smo utvrdili da je u pitanju bila samo razlicita revizija modula i vratio je nazad i uzeo dva potpuno indenticna i sada nema problema.
RED CROSS
16.4.2006, 13:30
@Oliver - na toj ploci nema DualChanell
A i ja ti prporucujem da prodas taj modul i kupis dva ista!!!
Mada, meni su jedno vreme na MSI K7N2 Delta-L radili u DualChanellu ACE 256MB (PC266) i PQI 256MB(PC333) bez problema!!!
Tesko je naci takav modul te memorije, inace ako bih mogao nekako da se dogovoris sa prodavcem da uzmes memoriju na probu pa da testiras GoldMemory-rijem,a ako sve radi slobodno kupi. JEr kompaktibilnost memorijsih modula ne zavisi samo od memorije nego i do ploce.
Ili prodaj taj pa doplati i kupi dva ista od po 256 MB ili jedan od 512 MB. A možeš i da tražiš identični modul, ali ne verujem da ćeš u tome uspeti, tako da to je bolje ovo prvo.:)
stojanovic
16.4.2006, 17:59
Hvala svima na savetima. Iskombinovacu Vase predloge, pa cemo videti. Buduci da je tesko naci odgovarajuci modul, ako neko sazna gde ima isti da se kupi, molim javite. Interesuje me da li je neko isprobavao kombinaciju jeftinijih memorija (tipa moj Blitz, itd.) sa, recimo, Kingston, Kingmax... i kakva je kompatibilnost? Inace, ploca ne podrzava dual chanell, a i brzina mi je bitna.
Jos jednom hvala svima, a, ako se jos necega setite - javite se!
Ako ne podrzava dual chanel boli te onda. STavi bilo koju memoriju, koja ima bolji timing i da je DDR 400 i velike su sanse da ti rade. Naravno radit ce pod setovanjima slabijeg modula.
Interesuje me da li je neko isprobavao kombinaciju jeftinijih memorija (tipa moj Blitz, itd.) sa, recimo, Kingston, Kingmax... i kakva je kompatibilnost?
Jos jednom hvala svima, a, ako se jos necega setite - javite se!
Hm, ili ti nisi shvato, ili ja nisam tebe shvatio?:) :) :) Ne možeš da uparuješ module različitih proizvođača (mislim možeš, ali ne verujem da ćeš moći da podigneš sistem:) )Moduli moraju da budu identični (znači isti proizvođač, ista serija), tj. najbolje je da čak budu kupljeni u istom pakovanju.:ciao:
Ako ne podrzava dual chanel boli te onda. STavi bilo koju memoriju, koja ima bolji timing i da je DDR 400 i velike su sanse da ti rade. Naravno radit ce pod setovanjima slabijeg modula.Ali ce mu komp opet biti nestabilan, tj restartovace se i sl.
ali ne verujem da ćeš moći da podigneš sistemMa dicice se sistem a kako ce da radi to ce samo on da zna, Ja sam se igrao pre dve godine tako i ubacim neki drugi modul, digne se windows ali kako kliknem na neku ikonu odma padne restart.
Interesuje me da li je neko isprobavao kombinaciju jeftinijih memorija (tipa moj Blitz, itd.) sa, recimo, Kingston, Kingmax... i kakva je kompatibilnost? Retko ko se igrao sa takvim stvarima, tako da ti preporucujem da odes u neki servis i pitas tamo nekog ko je verovatno isprobavao razne kombinacije. Inace najbolje da odneses svoj kom u servis i das im da ti oni ugrade modul. Za sve ostalo su oni krivi.
stojanovic
16.4.2006, 22:15
Hm, ili ti nisi shvato, ili ja nisam tebe shvatio?:) :) :) Ne možeš da uparuješ module različitih proizvođača (mislim možeš, ali ne verujem da ćeš moći da podigneš sistem:) )
Samo sam pitao kao mogucnost, znam da je pozeljno da moduli budu istovetni!
U svakom slucaju, ako ne prodam negde memoriju, radice naknadna kupovina.
Retko ko se igrao sa takvim stvarima, tako da ti preporucujem da odes u neki servis i pitas tamo nekog ko je verovatno isprobavao razne kombinacije. Inace najbolje da odneses svoj kom u servis i das im da ti oni ugrade modul. Za sve ostalo su oni krivi.
Ja sam se i nadao da je neko bar pokusavao da se igra sa uparivanjem modula. Postavicu istovetno pitanje i po servisima, pa kom obojci, kom moduli.
Ja sam se i nadao da je neko bar pokusavao da se igra sa uparivanjem modula. Postavicu istovetno pitanje i po servisima, pa kom obojci, kom moduli.jbg tako stoje stavri, ako neces da se vuces po servisima svaki dan ja ti preprucujem da prodas taj modul i uzmes neki brend 256x2. Znam da si napomenuo da neces to da radis, al kad nemas izlaza nemas.
Evo tek sad sam procitao o tvojim dilemama kako upariti memoriju. Mozda ce ti pomoci ako ti kazem da ja imam slicnu plocu i dve razlicite DDR memorije 400 Mhz . Jedna je PQI a druga Kingston moja ploca je A7V8x-x. Ove dve memorije kad bih imao plocu koja radi u dualu nebi mogle da se upare. A ovako rade savrseno . Postoje situacije kao sto su predhodnici rekli kad se dva modula nikako ne uklapaju. Imas i opciju u BIOS-u gde treba prebaciti frekvenciju na Auto onda se mogu (cesto) upariti memorije i razlicitih Herca.
Kao sto sam vec rekao, menu su radili u Dual PQI i ACE!!!
stojanovic
20.4.2006, 23:17
Evo tek sad sam procitao o tvojim dilemama kako upariti memoriju. Mozda ce ti pomoci ako ti kazem da ja imam slicnu plocu i dve razlicite DDR memorije 400 Mhz . Jedna je PQI a druga Kingston moja ploca je A7V8x-x. Ove dve memorije kad bih imao plocu koja radi u dualu nebi mogle da se upare. A ovako rade savrseno . .
OK, isprobacu u narednih par dana, verovatno Kingston od 256MB, na 400Mhz, pa, cemo videti sta ce biti. Buduci da ploca A7N8x-x nije dual, verovatno da nece doci do nekih problema! Ako kod tebe sve sljaka na 400Mhz, nema razloga da i kod mene ne prodje. Hvala na savetu!
Imam jedno pitanje vezano za ovu temu. Imam 512 kingston DDR 400MHZ, ako kupim isto, ali neku drugu seriju, oće to da radi kako treba ili neće?
Imam jedno pitanje vezano za ovu temu. Imam 512 kingston DDR 400MHZ, ako kupim isto, ali neku drugu seriju, oće to da radi kako treba ili neće?
Милион пута помињано: За стабилан рад је потребна иста серија. Међутим, може да се деси и да различите серије раде стабилно. Овако идеш на несигурно, јер не знаш како ће се понашати.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.