PDA

Prikaži potpunu verziju : Hearts of Iron 3

Strane : [1] 2 3

masteri
20.8.2008, 15:21
Hearts of Iron 3 announcement

Paradox Interactive keeps the Grand Strategy genre in its iron grip with the much awaited announcement of Hearts of Iron 3

New York, USA (August 20, 2008) – Amidst a backdrop of fevered online speculation, Paradox Interactive has today finally revealed the true identity of “Project Mayhem” at the Games Convention in Leipzig. The next Grand Strategy title to be released from the Paradox Interactive development team is the third instalment in the critically acclaimed Hearts of Iron series.

The Hearts of Iron series has become renowned for being the biggest, most detailed and complete strategic game series on World War 2 ever made. Hearts of Iron 3 will follow that tradition closely while focusing on satisfying veteran players through a multitude of brand new features and systems, including a huge map with more than 10,000 provinces.

“It’s clear this is a game that fans of our titles have been eagerly anticipating”, commented Johan Andersson, Head of Development at Paradox Interactive. “Before revealing the project, our upcoming announcement online forum received more than 14,000 page views in less than 24 hours with a third installment of Hearts of Iron seemingly being at the top of everyone’s wish list.”

Hearts of Iron 3 is scheduled for release in Q3, 2009. For any enquiries on this or other Paradox Interactive titles, please e-mail pr [@] paradoxplaza.com.

Meet Paradox Interactive in Exhibition Hall 3 – A02 to find out more about this game.

About Paradox development

The experienced development team has released more than 20 titles, including multiple award winning titles like Hearts of Iron II, Europa Universalis II, Europa Universalis III. The next project, Hearts of Iron III is said to be the teams biggest production to date.

About Paradox Interactive

Since 1999, Paradox Interactive has been a leading developer and publisher of PC-based strategy games. World-renowned for its strategy stable, the company holds a particularly strong presence in the United States and Europe. Its steadily growing portfolio includes original titles such as the critically acclaimed Europa Universalis and Hearts of Iron franchises, as well as the best-published titles like Penumbra: Black Plague, Supreme Ruler 2020, and the greatly-anticipated Majesty 2 – The Fantasy Kingdom Sim.

Visit http://www.paradoxplaza.com for more information.

IZVOR (http://www.paradoxplaza.com/index.php?option=com_content&task=view&id=406&Itemid=129)

:tapsh::aplauz::aplauz::alealeee:

Isko
20.8.2008, 17:02
Prvi :D

Eh odlicno. A danas sam bas pisao o HOI3. Samo da ga ne upropaste ko S2020...

Znaci igra izlazi Q3 2009 a radnja ce se desavati 70-80 godina. Steta nije moderna. Moracemo cekato expanziju ili cak HOI4....Do tada :ciao:

DeCoy
20.8.2008, 21:02
Bljak...sigurno će da ubace ono šatro 3D okruženje kao u EU3:mad:
Iskreno, meni je i HoI2 savršen, koliko vidim za sada je jedino sa čime se hvale preko 10.000 provincija....

Sarmatian
20.8.2008, 21:23
Bah, nadao sam se da ce biti Victoria 2. Za neupucene Paradoxova strategija koja pokriva vremenski period 1836-1936, za mene najbolja Paradoxova igra...
Cak bi mi i Crusader Kings 2 vise odgovarao. HOI je jedina njihova igra koje mi je losa...

DeCoy
20.8.2008, 21:42
HOI je jedina njihova igra koje mi je losa...

Pa kad si stuck in middle age:p;)

Interesuje me, baš me interesuje šta novo može da se ubaci u HoI:icon_scra

Isko
20.8.2008, 21:45
Pa kad si stuck in middle age:p;)

Interesuje me, baš me interesuje šta novo može da se ubaci u HoI:icon_scra

Pa kada bi pitali nas mogli bi da ubace jos 10 000 lepih stvarcica.

Ghost
20.8.2008, 22:26
Hell yeah!

Samo da ga ne upropaste ko S2020...
То није радио парадокс, они су само били издавач.

Isko
20.8.2008, 23:48
Hell yeah!

То није радио парадокс, они су само били издавач.

Onda ocekujmo nesto sasvim novo sto ne lici starim serijalima.....HOI3:nov_explo

Isko
21.8.2008, 12:36
http://www.paradoxplaza.com/images/PRbilder/HoI3/temp%20hoi3%20logo_small.jpg

Trailer se pojavio (http://www.gamer.no/videoer/6056)

Divac
31.8.2008, 14:46
HOI 4 EVER!!!
HOI bi trebao da se zove ACE ili VANISH!!! Sto:confused:
Zato sto sam toliko pobeleo i izbledeo igrajuci HOI!!! :kreza:
U jednom mahu sam igrao od 1936 do 1944 i tu sam morao da odmorim oci...:p

Auror
31.8.2008, 17:04
Znaci kad odgledate ovaj trejler sve vam je jasno.samo je mapa drugacija a drugo nista nisu pokazali.Cak na you tube ima nekoliko klipova sa nekog dogadjaja dje su ga kao prikazali publici a stvari nidje nista.

Geronimo
1.9.2008, 9:56
Voleo bih kada bi svaka jedinica imala svoj sprajt. Tako da se razlikuju jedinice opremljene recimo FW190 i BF109. Isto i za pesadiju, da svaka drzava ima svoje uniforme. To bi bio korak napred u vizuelnom smislu posto u gameplay-u ne mogu mnogo da napreduju, HOI 2 je savrsen.

Divac
1.9.2008, 12:19
eh..da... nikako neko da pitam: Mene non-stop izbacuje HOI,posle 2 nedelje zestokog igranja. Da li se to i vama desava?
Da te izbaci na desktop?

Nikola95
1.9.2008, 12:24
Glavni problem svih HoI-a,instaliraj najnoviji patch.

4th Dimension
1.9.2008, 16:05
Voleo bih kada bi svaka jedinica imala svoj sprajt. Tako da se razlikuju jedinice opremljene recimo FW190 i BF109. Isto i za pesadiju, da svaka drzava ima svoje uniforme. To bi bio korak napred u vizuelnom smislu posto u gameplay-u ne mogu mnogo da napreduju, HOI 2 je savrsen.
Heh, to ti i strari endžin može. Jedini problem bi bio da se sve te silne jedinice modeluju. Doduše miuslim da i ima nekih graphic improvmenta u tom pravcu.

Doduše, to sa tih 1000 provincija može predstavljati problem, front nacija koje se više oslanjaju na kvalitet će biti manje gust. Takođe to će uveliko da poveća mikromenadžment. Dok si ranije samo natjerao 15 div da napadnu neku provinciju, sada moraš da ih uskladiš da napadnu tri.

Izgleda da fali špijunaža.

Auror
1.9.2008, 20:26
Spijunaza i partizani koji moraju da budu agresivniji.

Divac
1.9.2008, 21:05
Spijunaza i partizani koji moraju da budu agresivniji.

da, ali partizani toliko smaraju..... :a_whistli
bio bi zafon da mozes,a to se stvarno desavalo, da sravnis sve sa zemljom! da sravnis celu provinciju,da ostane samo inf. a nestane i odbrana i radna snaga i fabrike.... sve osim puteva, a i to mozes.. . :kreza:
a spijunaza da bude uspesnija, i neke jedinice,kao na primer neki avioni izvidjackim, ili spijuni kao jedinice...:icon_stud
Nego ja zameram sporo gradjenje aerodoroma,industrije,infrastrukture,SVEGA... :icon_evil

Auror
1.9.2008, 22:04
Ma dobro je sporo gradjenje.cak je realno po mom misljenju,ali mene nervira brzo oporavljanje od bombardovanja.kad bi bilo malo sporije.:paranoia:

Divac
1.9.2008, 22:14
nije.... glupi aerodrom se gradi citavu vecnost, a tad su aerodromi bili poljana i to je to! nisu kao danasnji. jedan od glavnih aerodroma u Srbiji je bio od zemlje! i kad su Rusi dosli NJemci nisu mogli da polete i pobegnu jer je par dana pre toga toliko lilo iz oblaka da se pista pretvorila u svinjac-njivu-najgore blato!
a Rusi sto su na brzinu izgradili toliko fabrika?
a NJemci sto su gradi podzemne fabrike?
i to je sve na brzinu islo....

4th Dimension
5.9.2008, 17:28
Što se tiče Aerodroma, to se slažem. Skoro svaka ne mountain provincija bi trebalo da ima neku vrstu lvl0.5 aerodroma. Mogu avioni da slete, ali slabo se refueluju i obnavljaju. Za išta ozbiljnije trebao bi ti pravi aerodrom.

Isko
6.9.2008, 9:35
A sta je previse, previse je. Opet drugi svecki rat. 1936-1948 :boodala:

http://media.ign.com/thumb/252/2526491/hearts-of-iron-iii-20080820115904650_thumb_ign.jpg (http://pc.ign.com/dor/objects/14275415/hearts-of-iron-3/images/hearts-of-iron-iii-20080820115904650.html) http://media.ign.com/thumb/252/2526493/hearts-of-iron-iii-20080820115908384_thumb_ign.jpg (http://pc.ign.com/dor/objects/14275415/hearts-of-iron-3/images/hearts-of-iron-iii-20080820115908384.html) http://media.ign.com/thumb/252/2526495/hearts-of-iron-iii-20080820115921775_thumb_ign.jpg (http://pc.ign.com/dor/objects/14275415/hearts-of-iron-3/images/hearts-of-iron-iii-20080820115921775.html) http://media.ign.com/thumb/252/2526496/hearts-of-iron-iii-20080820115924337_thumb_ign.jpg (http://pc.ign.com/dor/objects/14275415/hearts-of-iron-3/images/hearts-of-iron-iii-20080820115924337.html) http://media.ign.com/thumb/252/2526497/hearts-of-iron-iii-20080820115927150_thumb_ign.jpg (http://pc.ign.com/dor/objects/14275415/hearts-of-iron-3/images/hearts-of-iron-iii-20080820115927150.html)

Ghost
6.9.2008, 10:32
Ја сам мислио да ће ићи у хладни рат кад они опет други. За то ми довољан Doomsday.

4th Dimension
6.9.2008, 12:05
Pa šta bi ste vi. Do sada Paradox NIKADA nije promjenio timeline neke od njihovih igara. EU nikada nije prešao u XI vijek itd. Doduše možda osposobe endžin da reprodukuje politiku hladnog rata, naime proxy ratove (recimo Kinezi vs Ameri u Koreji bez objave rata.)

Divac
6.9.2008, 13:53
jedva cekam da opletem HOI3... :aplauz::kreza::aplauz::kreza:

Ghost
6.9.2008, 22:03
Do sada Paradox NIKADA nije promjenio timeline neke od njihovih igara. EU nikada nije prešao u XI vijek itd.
Па, EU Rome је био у време Римске републике.

Auror
11.9.2008, 10:13
od 36-48.vjerovatno zele da jos zakomplikuju stvari jer ce da ubace 102128731248324 novih provincija da bi simulirali realnu borbu i realne okvire rata.nece vise da davaju od 36-64 da osvojite citav svijet i da se izivljavate.

Sad ce tek taktika da dodje do izrazaja.Samo kad bi jos redizajnirali artiljeriju i mornaricu(u stvari kad bi mogli realnije da kontrolisemo sve brigade i proizvodnju istih).

4th Dimension
13.9.2008, 10:46
Da ali t5o je više stand alone expanzija. I svejedno su izdaliu Europa Universalis u njenom timelineu. I takođe EU Rome se nije zvao EU3 već EU Rome.
Tako da da su nazvali iggru možda HOI Modern DAy ili tako nešto, mogao bi očekivati drugi timeline, ali ako je samo nazovu HOI3, neznam šta se razočaravaš.

Ghost
13.9.2008, 20:46
Da ali t5o je više stand alone expanzija. I svejedno su izdaliu Europa Universalis u njenom timelineu. I takođe EU Rome se nije zvao EU3 već EU Rome.
Tako da da su nazvali iggru možda HOI Modern DAy ili tako nešto, mogao bi očekivati drugi timeline, ali ako je samo nazovu HOI3, neznam šta se razočaravaš.

Нисам разочаран, него сам очекивао друго. :)

4th Dimension
13.9.2008, 21:00
Pa neznam kako si mogao očekivat, ali nebrini se. Sigurno će izaći kakav fini mod, koji će Cold War još bolje odraditi, sa još više eventova. Ali za Cold War threbaju proxy ratovi, koje je nemoguće izvesti u trenutnom endžinu (bez petlajvine sa savegameom).

Ja bih htio da uvedu weapons market. Jer većina armija svijeta nema para za fabrike tnekova i aviona te kupuje stranu opremu. Nemoraš da razviješ pješadiju sa AK ako možeš da je kupiš, ili još bolje da ti je daju saveznici.

Ghost
13.9.2008, 22:54
Ja bih htio da uvedu weapons market. Jer većina armija svijeta nema para za fabrike tnekova i aviona te kupuje stranu opremu. Nemoraš da razviješ pješadiju sa AK ako možeš da je kupiš, ili još bolje da ti je daju saveznici.

Да то би олакшало неке ствари, а и било реалистичније.

Auror
13.9.2008, 23:18
Tek onda bi ratovanje sa francuskom,italijom i ostalima imalo smisla.nemate pojma sta bi juga sve mogla da napravi :dedica:

4th Dimension
14.9.2008, 0:30
Eh, koliko smo ono imali različitih fabrika aviona? 3-4? Poprilično za jednu malo slabije razvijenu zemlju. A ni dizajni nam nisu bili lošiji.

Ali uvjek je jeftinije (kratkoročno) kupiti opremu od nekoga nego ulagati u istraživanje (istraživanje bi trebalo malo preraditi, ne valja što sve zemlje dobijaju takoreći iste jedinice), koje bi moglo da se završi ćorsokakom (nešto što u HOI nepostoji. Nemožeš očekivati od Tibetanske vojne akademije da razvija krstarice, iako seto u nekim AAR-ovima dešava).
Naravno obrnut problem je u tome što si onda zavisan u opremi od tvog dobavljača. nemožeš očekivati od Jemena da pravi bombe za avione.

Auror
14.9.2008, 12:44
Da.Geopolitika bi bila izrazenija.Ne bi svaka drzava dozvoljavala prevoz ratne opreme preko svoje teritorije.Itd.........

4th Dimension
14.9.2008, 13:45
Pa dobro, ima to sa dozvolama i u HOI. Ako nemaš more, moreš da trguješ samo sa zemljama koje su do tebe mislim.

Auror
14.9.2008, 14:27
Nema to.NPR sa jugom trguje tanu tuva.

4th Dimension
14.9.2008, 15:38
Ne znam. Izgleda da ima još koje pravilo, jer recimo nemožeš trgovati sa Etiopijom (0% efektivna trgovina), ikao imaju Engleze da preko njih trguju. MOžda je u pitanju to što Englezi nisu na istom kont.

Auror
14.9.2008, 16:00
Pa eto sam si sve rekao.efektivna trgovina.jeste da ne moraju da prave menije i propratne tekstove nego im je lakse da stave koliko je efektivna trgovina.Ali meni se to ne svidja bolje da je 100 posto ili da je nema.

4th Dimension
14.9.2008, 16:18
Zašto? kako bi ti simulirao da ti njemci potapaju negdje oko 50% trgovine?

Auror
14.9.2008, 22:25
A i to sto kazes.

Isko
2.10.2008, 20:52
I prve slike su stigle....

http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/alpha_okt1-08-03.jpg

http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/alpha_okt1-08-01.jpg

Pa dobro ljudi da li vi umijete da napravite nesto da valja? Cio zivot losa grafika....:n-cc2:

DeCoy
2.10.2008, 21:33
A šta bi ti? Crysis-like grafiku u poteznoj strategiji? Ovakve igre se i ne igraju zbog grafike.

Kao što sam se i "plašio" EU3 endžin:( Moje lično mišljenje je da je sve lepše izgledalo u 2D, ali vremena se menjaju...

Auror
3.10.2008, 14:35
Nije lose ovo,meni nije tako strasno.koja je zahtjevnost?jer i ovako ne mogu da igram HOI2 na ovoj masini a kamoli ovaj novi endzin da pokrenem.

Ghost
3.10.2008, 14:46
Mени је једино важно да је све прегледно, а графика што се мене тиче сасвим уреду.

DeCoy
3.10.2008, 15:31
Nije lose ovo,meni nije tako strasno.koja je zahtjevnost?jer i ovako ne mogu da igram HOI2 na ovoj masini a kamoli ovaj novi endzin da pokrenem.

Verovatno u rangu Europe Universalis 3...

Minimum:
512 MB System RAM
1.9 GHz Processor
128 MB DirectX 9.0c compatible video card

I apsolutno odbija da se pokrene ako imaš manje od 128MB video memorije :(

Geronimo
3.10.2008, 16:37
Pa fino izgleda, mada i ja vise volim 2D...
Nego jel smo to mi osvojili austriju vec drugog dana? :D

4th Dimension
3.10.2008, 17:38
Ne već su loše boje odabrali. I fali rijeka Sava.
Doduše sada igra još više liči na one hexa potezne igre (HOI nije potezan).
Mene više brine što će biti komplikovanije vođenje rata (posebno na istočnom frontu) sa još više provincija. Kad se rastegne ima da bude rupa ako obje strane nemaju po 200+ divizija.
Ja bih najviše želio da ubace neki način da grupišem korpuse u odvojenim provincijama u armije i da se oni koordinirano kreću.

Ghost
3.10.2008, 20:35
Све је то још алфа фаза и вероватно ће бити исправки.

Auror
4.10.2008, 12:23
Mene više brine što će biti komplikovanije vođenje rata (posebno na istočnom frontu) sa još više provincija. Kad se rastegne ima da bude rupa ako obje strane nemaju po 200+ divizija.
Ja bih najviše želio da ubace neki način da grupišem korpuse u odvojenim provincijama u armije i da se oni koordinirano kreću.

E brate moras onda da budes skolovani oficir a to svakako nisu potencijalni igraci ove igre.Zatupljeni ameri. Da se razumijemo ja bih bio odusevljen kad bi napravili ovo sto si spomenuo.:to_care:

masteri
28.11.2008, 0:09
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=379311

Link ka Dev Diary.

4th Dimension
28.11.2008, 23:36
Hmmm, ima simpatičnih novih stvari:

-ograničeno je koliko se divizija bori u određenom trenutku u nekoj provinciji
-potpuno novi način istraživanja i gradnje
-divizije se sastoje od brigada (sada su brigade najniže jedinice), ali i dalje divizije grupišeš i pomjeraš na mapi
-potpuno reworkovana politika

Divac
29.11.2008, 19:41
evo sad igram HOI2 i primetio sam jos par stvari koje me zanimaju dal su resili u HOI3.
npr. kad zauzmes neku provinciju odma' se smanjuje broj fabika i resursa koje je imala dok je ta provincija bila pod kontrolom 'svojih'.(kad kao yuga osvojim albaniju tirana ima duplo vise fabrika i resursa koje ja dobijam, a imam 18 divizija koje rade protiv partizana)
kad zauzmes drzavu sto ne dobijes njihove istrazivace, kao i kad te osvoje i potpises neki mir i izgubis vaznije provincije trebalo bi da izgubis neke istrazivace....(opet kao yuga izgubim celo primorije-prihvatim italijanski zahtev za primorijem, trebao bi da izgubim sve istrazivace)
diplomatija. na vecem nivou treba da bude, da ti mozes da trazis od neke drzave provincije i ako oni u par navrata odbiju dobijes opravdanje da ih napadnes...(kao yuga da mogu da trazim debrecin od madjara ili trst od italijana....)
mada imam cudan osecaj da je trojka *****E..............:kreza::kreza::kreza::kreza:

4th Dimension
29.11.2008, 21:43
evo sad igram HOI2 i primetio sam jos par stvari koje me zanimaju dal su resili u HOI3.
Većina ovoga već ima u nekom obliku u Armagedonu, ili nema nikakve logike, ali ajmo redom.

npr. kad zauzmes neku provinciju odma' se smanjuje broj fabika i resursa koje je imala dok je ta provincija bila pod kontrolom 'svojih'.(kad kao yuga osvojim albaniju tirana ima duplo vise fabrika i resursa koje ja dobijam, a imam 18 divizija koje rade protiv partizana)
Misliš li na to što se fabrike sruše tokom borbi, što je potpuno normalno. Neće da daju da padnu neprijatelju u ruke.
Ili misliš na to što koristiš samo 1/10 IC sa okupiranih teritorija, što je jopet normalno. Šta bi ti, da neki kinez radi 100% za tebe Jugoslovena, samo što si mu okupirao domovinu i sada mu izrabljuješ resurse. Full IC se dobija samo od core provincija.
Doduše u Armagedonu ima opcija Full IC takeover, kojom dobijaš pun IC (Kada sa sovjetima osvojiš Evropu, imaš 1000IC-a :D).
Znaši to netreba uopšte da se mjenja. Partizani i ne utišu na IC, sem možda preko dissenta, koji jopet nije vezan za partizane ali može na njih da utiče. Partizani jedino utiču na TC. I bre jesi li normalan, što držiš tolike divizije tamo, napravi jedan GAR+Pol i stavi ga u Tiranu na Partisan Supresion (ili već kako se ono naređenje zove) vidiš kako ima da Albanci budu mirni ko bele lale.

kad zauzmes drzavu sto ne dobijes njihove istrazivace, kao i kad te osvoje i potpises neki mir i izgubis vaznije provincije trebalo bi da izgubis neke istrazivace....(opet kao yuga izgubim celo primorije-prihvatim italijanski zahtev za primorijem, trebao bi da izgubim sve istrazivace)
Opet kao i kod IC-a. Što bi Manštajn, poslije što si ga umečio na bojnom polju radio za Staljina. I jopet ta opcija je postojala u Armagedonu. Zvala se Full Tech Team Takeover. Doduše ta ideja sa gubljenjem Tech Teama zavisno od teritorije, je OK, ALI u HOI 3 više NEMA Tech Teamova. Sada koliko brzo nešto istražuješ određujuz razni modifikatori. A te modifikatore pojačavaš istraživanjem i gradnjom u tim klasama (recimo, nema više da Sovjetski savez tek tako istraži najnoviji Nosač, bez da je jedan jedini izgradio, sad ćeš morati izgraditi par njih da bi dobio bonuse na Research. Takođe, ako se baviš masivnom produkcijom tenkova, ima da ti i istraživanje tu ide lako.

diplomatija. na vecem nivou treba da bude, da ti mozes da trazis od neke drzave provincije i ako oni u par navrata odbiju dobijes opravdanje da ih napadnes...(kao yuga da mogu da trazim debrecin od madjara ili trst od italijana....)
To nebi moglo. Mogli bi jedino ONI da dobiju Casius Belli na tebe jer im prijetiš ako nemaš core na te provincije. Ovako već IMA načina da tražiš svoje CORE provincije. Recimo Irci non stop traže od Britanaca Sjevernu Irsku, naravno kada sakupe dovoljno para.
Doduše Diplomatija i Politika unutar tvoje države će biti dosta unapređena.

mada imam cudan osecaj da je trojka *****E..............:kreza::kreza::kreza::kreza:
Pu pu pu. U snu ne dolazilo.

Divac
1.12.2008, 15:35
cekja,stani,pazi,vide,evo gledaj!!! :D
Armagedon nisam igrao, skinuo sam ga ali ga nisam igrao...:kreza:

Misliš li na to što se fabrike sruše tokom borbi, što je potpuno normalno. Neće da daju da padnu neprijatelju u ruke.
Ili misliš na to što koristiš samo 1/10 IC sa okupiranih teritorija, što je jopet normalno. Šta bi ti, da neki kinez radi 100% za tebe Jugoslovena, samo što si mu okupirao domovinu i sada mu izrabljuješ resurse. Full IC se dobija samo od core provincija.

posto si ti tako realan, moram i ja da udarim na cinjenice i da pobijem tvoje argumente, mada ipak zelim da ovo jos uvek bude samo igrica...
NJemci su razvijali gde god su stigli(osim CCCP-a,CCCP su citav spalili)
u poljskoj su nemci prvi put u svetu izgradili citav niz kompleksa-fabrika, koje su bile zakopane u zemlju-podzemne fabrike i RAF i USAF su bombardovali ali to nisu srusili!!!
cak su i u yugu investirali i ulagali, razvijali su sve fabrike koje su im trebale: Mikron,Utva,mislim cak da su i Zastavu modernizovali!!! e to je to za fabrike, a za resurse bi stvarno trebao sve da dobijam,kao da nije pod okupacijom.
onda...

Opet kao i kod IC-a. Što bi Manštajn, poslije što si ga umečio na bojnom polju radio za Staljina. I jopet ta opcija je postojala u Armagedonu. Zvala se Full Tech Team Takeover. Doduše ta ideja sa gubljenjem Tech Teama zavisno od teritorije, je OK, ALI u HOI 3 više NEMA Tech Teamova. Sada koliko brzo nešto istražuješ određujuz razni modifikatori. A te modifikatore pojačavaš istraživanjem i gradnjom u tim klasama (recimo, nema više da Sovjetski savez tek tako istraži najnoviji Nosač, bez da je jedan jedini izgradio, sad ćeš morati izgraditi par njih da bi dobio bonuse na Research. Takođe, ako se baviš masivnom produkcijom tenkova, ima da ti i istraživanje tu ide lako.

kod nas su njemci iskoristili sva tehnicka resenja koja oni nisu sredili a bilo je vezano za naseg lovca IK-3! zato npr. kad osvojis nekog trebao bi da dobijes blueprint i to sve zavisi koliko su oni istrazili i koliko su napredniji od tebe...
a za diplomatiju... tu si u pravu, mada bi mogli nesta da ubace, neke zanimljivosti..........
i opet kazem zelim samo da ovo bude igrica a ne ulazenje u sitna crevca ko je kome sta i ovo ono.. :kreza:

DeCoy
1.12.2008, 16:22
@Divac

Zamolio bih te da ubuduće koristiš ovo dugme http://www.sk.rs/forum/images/buttons-serbian-1/quote.gif kada hoćeš da citiraš poruku.

Auror
1.12.2008, 20:47
Citao sam malo(ne sve) sa onoga linka iznad.Bice dobro.ujedno i veliki plus ali i minus igri-bice mnogo dobra pa se necu micati sa kompjutera!-:to_care:

4th Dimension
5.12.2008, 19:45
cekja,stani,pazi,vide,evo gledaj!!! :D
Armagedon nisam igrao, skinuo sam ga ali ga nisam igrao...:kreza:
Nema razloga da igraš HOI2 original ako imaš Armagedon. U stvari ima. Avijacija je u ARMA oslabljena, doduše sakupljanje exp je poboljšano.

posto si ti tako realan, moram i ja da udarim na cinjenice i da pobijem tvoje argumente, mada ipak zelim da ovo jos uvek bude samo igrica...
NJemci su razvijali gde god su stigli(osim CCCP-a,CCCP su citav spalili)
u poljskoj su nemci prvi put u svetu izgradili citav niz kompleksa-fabrika, koje su bile zakopane u zemlju-podzemne fabrike i RAF i USAF su bombardovali ali to nisu srusili!!!
cak su i u yugu investirali i ulagali, razvijali su sve fabrike koje su im trebale: Mikron,Utva,mislim cak da su i Zastavu modernizovali!!! e to je to za fabrike, a za resurse bi stvarno trebao sve da dobijam,kao da nije pod okupacijom.
onda...
Što se tiče Poljske, to je najvjerovatnije bilo u "Njemačkom" sijelu Poljske (kada su je anektirali odcijepili su jedan dio nje i stavili je pod direktnu upravu Berlina, ostatak je bio pod "nominalnom" Poljskom upravom), a i to je bilo iz posebnih razloga da fabrika bude što dalje od Engleske i bombardera. I na tu teritoriju mislim da dobijaš core poslije aneksacije.
Ali čak i da je tačno ovo za Jugu (neznam, nemam pristup infou), čisto sumnjam da su te fabrike radile na 100% efikasnosti.

kod nas su njemci iskoristili sva tehnicka resenja koja oni nisu sredili a bilo je vezano za naseg lovca IK-3! zato npr. kad osvojis nekog trebao bi da dobijes blueprint i to sve zavisi koliko su oni istrazili i koliko su napredniji od tebe...
Za to se slažem, aneksacijom bi trebali da dobijete blueprintove, ili recimo ako mu osvojiš Rocket site, Nuclear reactor, trebao bi takođe BP dobit, ili u ovom slučaju popriličan boost na modifikatore.

i opet kazem zelim samo da ovo bude igrica a ne ulazenje u sitna crevca ko je kome sta i ovo ono.. :kreza:
Pa nije ni ovo do sada bilo u sitna crevca, divizije su imale iste kake, itd, ali ovo nije kava Total War igra gdje se mindless osvaja.

4th Dimension
5.12.2008, 21:40
HOI 3 uvodi stvaran lanac komande:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=384225

Divac
7.12.2008, 17:55
4h dimension.....
ok. bar smo se nasli negde... :kreza:
nego da te pitajem nesta....
u ccemu je poenta rocket test site-a???

DeCoy
7.12.2008, 18:36
za svaki nivo unapređenja rocket test site-a, tvoj istraživački tim dobija dodatne bonuse prilikom istraživanja raketnih tehnologija... barem je tako bilo u dvojci...

SFRJ-Forever [CG]
7.12.2008, 19:19
Jes vala i na kraju toliko potresenih IC-a ne dobijes nista osim jadnih raketica.

4th Dimension
11.12.2008, 0:43
Kakve jadne raketice? Rocket siteovi su ključni ako želiš mlazne avione a ne želiš da istražuješ tokom milenijuma.

Novi Developer Diary.
Kažite doviđenja TC, dobrodošao novi logistički sistem:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=385060

U osnovi novi ststem stvarno prevozi potrepštine provincijama, i sada je veoma važno kakva je infra. između tvoje divizije i mjesta odakle se snadbijeva. Čak postoji i maksimum preko kojega se nemože više potrepština kroz neku provinciju provući, tako da sada napad na infra ima smisla.

Pogledajte dobro mapu, i imajte na umu jedno. Ono što vidite i mislite da su provincije (oivičene stvari) u stvari su regioni sastavljeni od više provincija :D

Ghost
27.12.2008, 21:53
Нов Developer Diary
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=385951

Auror
27.12.2008, 23:50
OVO CE DA BUDE MASAKR OD IGRE! svidjaju mi se ove izmjene!:to_care:

4th Dimension
15.1.2009, 13:37
Novi Developer Diary - Inteligence.
U osnovi pokriva operacije obaveštajne službe u cilju otkrivanja namjera protivnika. Sada je lakše detektovati HQ-ove, a i radarske stanice (sada su to Listening staitons - slušaju i radio poruke i time detektuju položaj neprijatelja) pomažu pri detekciji, veća stanica DALJE detektuje. Ima čak i inteligece mod mape, gdje vidiš koliko info imaš o nekoj teritoriji.
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=388733

Novi Developer Diary - Diplomacy.
U osnovi skoro u potpunosti je diplomatia promjenjena. Kada sam vidio screenshot, mislim da sam svršio.
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=389655

Auror
21.1.2009, 18:16
kakve su ono ikone desno od manpower-a? ono pismo i fotoaparat i jos nekoike u desno.?

4th Dimension
21.1.2009, 19:47
Sada se špijuni, oficiri (mislim oni ispod generala, koji rade u brigadama i pospješuju efektivnost trupa lokalno), pa čak i naučno osoblje posebno računa.
Kamera su špijuni, zastavica su oficiri/komandanti (one koje nevidiš), vatra je dissent, a oni kružići su National Unity. Pročitaj DD-ove i objasnit će ti se.
Što se tiče pisma, možda ima veze sa diplomatijom.

U osnovi sve je dosta kompleksnije.

Novi DD:
Politika
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=390600

Najvažnija vijest, nema više slajdera, sada su tu zakoni radi veće efektivnosti.
Takođe sada iako si recimo demokrata, ako narod želi Fašizam, na***** si. Može doći do coupa. Ako National Unity padne pretpostavljam.

4th Dimension
31.1.2009, 22:45
Pres konferencija u Stokholmu je bila i ovo su screenshotovi odatle. Inteligence je sada još korisniji:
http://www.fz.se/bilder/album.fz?id=3223

14. Razvojni dnevnik: TEHNOLOGIJE:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=391504

Isko
1.2.2009, 0:40
Pres konferencija u Stokholmu je bila i ovo su screenshotovi odatle. Inteligence je sada još korisniji:
http://www.fz.se/bilder/album.fz?id=3223

14. Razvojni dnevnik: TEHNOLOGIJE:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=391504

Joooj bas ima mnogo tehnologija :)....:aplauz:

4th Dimension
4.2.2009, 22:06
Projektantski dnevnik #15
Govori o frakcijama i BONUSIMA koja svaka dobija.
Osovina ima mogućnost objavljivanja ograničenog rata. To je rat koji objaviš nekoj zemlji BEZ svoje frakcije, kako bi sve uzeli za sebe. Takođe trupe Osovine se bore žešće na svojim core provincijama.

Saveznici/Demokratije i dalje imaju svoje klasične kazne na IC tokom mira, koje nestaju poslije početka rata. Takođe imaju izgleda automatsku garanciju nezavisnosti od ostalih članica.

Kominterna: Mogu međusobno trgovati bez plaćanja, i dobijaju jake bonuse na špijunažu (a znajući da je špijunaža i politika pojačana, to je itekako važno (izvedeš revoluciju u nekoj zemlji)).

Takođe sve te bonuse je moguće modigikovati.

E, da i kao "poslastica" ima i screenshot Srbije i Crne gore:
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/alpha_feb3.jpg

Doduše baš i nisam impresioniran. Fali Sava od Drine do Dunava, provincije su loše postavljene, Drinom smatraju Lim+Drina itd.

Ali nadajmo se da će to da poprave. Ipak ovo je samo Alfa.

4th Dimension
11.2.2009, 17:14
Projektantski dnevnik #16: Borba II
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=393322

Još malo razjašnjenja kako će frontage funkcionisati, i uvodi novu mogućnost. Razbijanje divizije, koje se događa ukoliko divizija izgubi masu Snage i Organizacije a ima malo oficira, nasumočno može da dođe do uništenja poslije čega se ona pojavi u glavnom gradu sa tek djeljićem ljudstva i tehnike.

miticfam
11.2.2009, 21:51
Govori o frakcijama i BONUSIMA koja svaka dobija.
Osovina ima mogućnost objavljivanja ograničenog rata. To je rat koji objaviš nekoj zemlji BEZ svoje frakcije, kako bi sve uzeli za sebe. Takođe trupe Osovine se bore žešće na svojim core provincijama.

Saveznici/Demokratije i dalje imaju svoje klasične kazne na IC tokom mira, koje nestaju poslije početka rata. Takođe imaju izgleda automatsku garanciju nezavisnosti od ostalih članica.

Kominterna: Mogu međusobno trgovati bez plaćanja, i dobijaju jake bonuse na špijunažu (a znajući da je špijunaža i politika pojačana, to je itekako važno (izvedeš revoluciju u nekoj zemlji)).

Takođe sve te bonuse je moguće modigikovati.

E, da i kao "poslastica" ima i screenshot Srbije i Crne gore:
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/alpha_feb3.jpg

Doduše baš i nisam impresioniran. Fali Sava od Drine do Dunava, provincije su loše postavljene, Drinom smatraju Lim+Drina itd.

Vlasotince umesto Leskovca:confused::confused::confused:

4th Dimension
12.2.2009, 0:57
Nisu imena toliki problem koliko poyicije provincija.
Imena su lako modabilna.

4th Dimension
19.2.2009, 22:13
Projektantski dnevnik #17
Vazdušne operacije.

Najzad dobijamo novi način selektovanja nad ČIME želimo da naši avioni patroliraju. Sada možemo tačno odrediti koje provincije selektujući ih jednu po jednu, na stari način preko regiona, i na dva nova načina, krug i kupa. Kod kruga jednostavno odredimo u kojem RADIJUSU želimo da nam avioni patroliraju (dobro ako očekujemo napade iz svih pravaca), dok u slučaju kupe određujemo i ugao i širinu, čime se može selektovati pravac u kojem treba patrolirati.
Tu je naravno i mogućnost da manuelno dodajemo i oduzimamo provincije od onih selektvanih kako bi preciznije podesili.
Takođe dodat je sistem iz mornarice sa rezervama. Tako da sada možemo držati recimo jednu eskadrilu (diviziju) u bazi, dok 2-3 patroliraju. U slučaju da jedna od tih 2-3 pretrpi ozbiljna oštećenja, vratiće se u bazu i njeo mjesto će preuzeti ova razervna divizija.
Takođe sada Logistical Strike UNIŠTAVA Supplies koje idu kroz napadnutu provinciju tako da ne stižu do trupa. Runway cratering sada OŠTEĆUJE i avione, tako da možemo imati rani blitz na neprijateljske aerodrome odmah po objavljivanju rata kako bi ih oštetili na zemlji.
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=394286

http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/alpha_feb18.jpg

Ghost
19.2.2009, 22:35
Ово све боље и боље.

SFRJ-Forever [CG]
24.2.2009, 20:44
Posto sam ''pretplacen'' na newsletter evo najnovijeg maila, ukljucite se u Betu

FIGHT WITH US IN EUROPE, IN NORTH AFRICA AND ACROSS THE GLOBE!

Beta Testers wanted for Hearts of Iron 3

Paradox Interactive needs you!
The recruitment drive is now underway for Beta Testers to play Hearts of Iron III, the long awaited third installment of the World War II Strategy series set for release towards the end of 2009.

Hearts of Iron III is now approaching the critical Beta stage of development. These last few months has seen the team stabilizing the foundations of the AI, tightening up the rules and mechanics of the game, along with implementing brand new artwork and interface features.

Johan Andersson, Lead Developer on Hearts of Iron III, specifies what they are looking for in Beta Testers:
“We require keen, enthusiastic gamers who are willing to give up a few hours a week to play a Beta version of the game and to feedback to us what they think. We want people to play it and tell us what they see. We want them to try and break the game in order for us to fix it and to test out our new advanced AI system to make the computer opponent better.”

Applications to become a Beta tester on Hearts of Iron III must be received by Thursday 5th March.

Paradox Interactive is also looking for a small number of historical researchers to assist the development team in improving the databases.

To apply for Beta-testing, go to: http://www.paradoxplaza.com/beta/

The development of Hearts of Iron III has a dual focus of catering both to the veteran Hearts of Iron player as well as newcomers to the series.

Paradox Interactive have also released eight new screenshots depicting interesting aspects of the their upcoming PC title.

Hearts of Iron III is scheduled for release during the latter half of 2009.

SFRJ-Forever [CG]
24.2.2009, 20:49

Hehe, okle im luka u Podgorici??

Hehe, crnogorci skrivali mornaricu u Podgorici umjesto u Boki Kotorskoj, hehe, isli uzvodno.

masteri
24.2.2009, 22:36
http://twitter.com/heartsofiron3
We have also joined twitter.

Go to http://www.twitter.com/heartsofiron3 and start following it...

It will have posts there regularly from the development team on how things are going, or what we are doing..

With twitter you can get information also directly to your phone, so you won't have to log on your pc to read updates on hoi3.

I jos jedan quote
I guess this +1000% combat bonus when attacking the maginot line could be classified as a bug.. but it was rather fun.. :):D

Gameplay preview (http://www.n4g.com/pc/News-272229.aspx)

elcobra
25.2.2009, 14:18
Samo se nadam da Ameri nece biti toliko napumpani kao u proslom delu, gde su Ajzenhauer i kompanija imali ocene k'o da su stigli do Moskve, a ne do Minhena max tako sto su ih Nemci pustali da stignu pre Rusa... Jedina uspesna operacija im je bila u Normandiji i tu se prica zavrsava...

Tajodje i da ce staviti bolje ocene tenkovima tj realnije, prosli put su bukvalno bili izjednaceni ruski, nemacki i BRITANSKI:boodala: tenk npr cetvrti klase sto je smesno...;)

Inace ovo je igra koju svako mora da proba, ako volite WWII...:ciao:

Lokigodofirendlies
25.2.2009, 15:18
Pa ovo za tenkove je prilicno realno, nije bilo neke ogromne razlike u samim tenkovima, razlika je bila u nacinu primene. Recimo Francuzi su mogli da pariraju Nemcima u kvalitetu ali nisu imali druga Guderiana, radio, hrabrost...

elcobra
25.2.2009, 15:31
Da, ali ipak, voleo bih da ubace neke nijanse, npr Nemci su se krstili tokom pocetnih ofaniziva na SSSR, kada prosto nista nisu jedno vreme mogli ruskom tenku KV1, a npr greska kod svih igrica, pogotovo u Call of Duty serijalu je sledeca: Jedini tenk u WWII, koji je mogao da puca iz pokreta je bio T-34, znaci jedini tenk i zato je bio najbolji... Nemacki tenkovi su prvo morali da stanu, pa tek onda da pucaju...:dedica:

Voleo bih da se tu malo potrude, tipa ovome je veca brzina, ovaj ima bolji oklop, ovaj ima ubitacniji udarac itd...:ciao:

Lokigodofirendlies
25.2.2009, 17:10
Nije da samo nisu mogli nego im je bilo zabranjeno da to rade jer su sanse za pogodak bile ravne nuli. I danasnji tenkovi tesko pogadjaju u pokretu. A T-34 je pucao u pokretu jer je lepo izgledalo, dakle za propagandne svrhe.

elcobra
25.2.2009, 20:37
Apsolutno nisi u pravu...:to_care:

Osnovna prednost savremenih tenkova, koja se posle WWII stalno unapredjuje je pucanje iz pokreta, jer je to najsigurniji nacin da se izbegne protivnicki projetkil- ne bitno da li je ispaljen iz protivnickog tenka, RPG-a, bazuke i sl..Zahvaljujuci ziroskopskom stabilizatoru koji je danas povezan sa vise kompijuterskih sistema, moguce je pucati na cilj pri brzini od 40km/h do 60km/h bez obzira na konfiguraciju terena na kome se nalazis.

Ako pogledas dokumentarne snimke, od Arapskog bojista do Iraka sve tenkovskie aktivnosti i proboji vrseni su bez ikakvog zastajanja jer svako stajanje znaci dodatne sekunde za protivnickog strelca. Jedino tenkovi koji su prethodno ukopani jer brane odredjene polozaje pucaju iz mesta... Pogledaj malo literaturu o savremenim ruskim, nemackim, izraelskim i americkim tenkovima i videces da nema sansi da bilo koji od njih ima preporuku da u toku borbe u napredovanju gadja iz mesta...

Inace T-34 nije pucao iz pokreta da "zaseni prostotu" u filmskim prilozima sa fronta, nego zato sto je to jedini mogao. On nije samo poznat po tome da je prvi tenk koji je u to vreme imao top od 85mm koji je sa lakocom probijao nemacke oklope, nego i po zakosenim delovima kupole, kao i prednjeg i zadnjeg dela karoserije, cime je postignut ogroman broj rikoseta protivnickih projektila. Ovo nije bio slucaj ni sa Tigrovima i Panterima koji su imali mnogo vertikalnih ploca vece debljine, ali samim tim osetljivijih na pogotke- a pri tome jos i stoje dok pucaju. Mora se i pomenuti njegov apsolutno pouzdan dizel motor koji je posada, za razliku od nemackih benzinaca, mnogo lakse servisirala na frontu. O ovome imas filmove i sa nemacke i sa ruske strane.

Britanske i americke tenkove nisu vredni ove price- visoka silueta, benzinski motori, slab oklop, doneli su im, narocito Sermanima, laskavu titulu "zapaljivi." Oni se ni po jednoj jedinoj karakteristici ne mogu porediti ni sa ruskim ni sa nemackim tenkovima... Serman je bio uspesan samo zahvaljujuci jednoj cinjenici- ogromnom broju na zapadnom frontu tako da je njegova masovnost kompenzovala ogromne gubitke...

Zato se nadam da ce novi Hearts of Iron uvaziti neke apsolutne cinjenice iz WWII...:dedica:

Pozz...:ciao:

Lokigodofirendlies
25.2.2009, 22:28
Hm, T-34 je dobio 85 mm top pred kraj rata, pocetne verzije su imale 76.2 mm, (T-34/85 sto ovu verziju stavlja u kos sa Kromvelom, Kometom i Centurionom koji nisu losi tenkovi) , a od Moskve ('42) i Nemci su shvatili potrebu za dizelom i vrsili su remont svojih tenkova. A da je jedini mogao da puca u pokretu nije tacno gotovo svi kasniji tenkovi Cruiser klase su imali tu sposobnost.

A za moderne tenkove verujem da sam lupio glupost, nije mi to "uza" struka:opanachke

elcobra
26.2.2009, 0:20
Ostaje nam obojici da se nadamo da ce novi Hearts biti blizu onoga sto od njega ocekujemo...:ciao:

zone2403
26.2.2009, 1:31
Pa mogli bi da vrate sistem iz keca, izucavas one tehnologije koje hoces da upotrebis (npr, 75 mm top i med. frame + oklop debljine po zelji), spojis to, izucis prototip za zeljeni model i dobijes tenk sa topom i oklopom po zelji ( i naravno statistikama :))

dkdnt
26.2.2009, 7:51
Prijavih se za betu. Prvi put u životu. Ali ovo će izgleda biti prejako.

Prijavio sam se za istorijski deo :D Nadam se najboljem!

batakpudla
26.2.2009, 11:24
Пошто брдо људи ишчекује ову игру, код нас конкретно, сви који учествују у бети би могли пре свега да укажу на недостатке везане за бившу Југу. Пре свега лош распоред општина.

4th Dimension
26.2.2009, 12:05
Čitate li vi ove DD? Pošto vidim da ljudi pričaju o nečemu što je već potvrđeno.

BIĆE razlike u tenkovima. Pošto nema techteamova, već se sve svodi na ponuse za istraživanje (koji se povećavaju štro više proizvodiš/istražuješ neku granu) itekako će Njemački i Ruski tenkovi biti u prednosti jer bre oni nisu stajali da ih prave čitavog rata.

Razvojni Dnevnik #18 http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=395136
Za sve koji vole pomorske bitke, ovaj će dnevnika da ih VEOMA zanima.
U osnovi u HOI3 pomorske bitke su umnogome detaljnije urađene. Sada svaki brod odvojeno ima svoj sopstveni positioning i razdaljinu, tako da u klasičnoj BB/DD/CL bitci razarači neće tek tako stojati u floti već će aktivno pokušavati da unište druge razarače.
Takođe nema više trenutnog povlačenja u pomorskim bitkama. Povlačenje koliko će trajati zavisi od toga kakvi su trenutni uslovi, i može da u potpunosti neuspije. Takođe može se desiti da same flote izgube svoje protivnike, posebno po noći i lošem vremenu. Tu radar itekako pomaže.
Sada su CAG odvojena takoreći jedinica i modifikuju je nosačke tehnologije vezane za hangare i oklope (tako da sada ima razlike recimo izmeđuz različitih filozofija nosačkog ratovanja). Sami nosači kao brodovi će najvjerovatnije pokučati da pobjegnu ukoliko ih neko napadne. CAG-om se komanduje više manje kao vazdušnim jedinicama, te će druge brodove napadati ne u pomorskim bitkama već u vazdušnim napadima.
ITD:

http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/alpha_feb25.jpg

elcobra
26.2.2009, 13:07
E da bilo bi i simpaticno da urade triger event za "Barbarosu,"da li napasti ili ne, kao za Danzig i sl..;)

Primera radi, mog druga je strasno nerviralo sto ga Nemci nisu napadali u predvidjenom roku, jer je komp znao da ce da pukne, ali bukvalno, i stalno je strepeo da li ce ga napasti ili ne i to cak na very hard/furiuous(ako se tako pise), on je insistirao da ga napadnu, jer tada dobija onu pomoc sa zapada u vidu IC-a...;)

4th Dimension
26.2.2009, 15:11
E da bilo bi i simpaticno da urade triger event za "Barbarosu,"da li napasti ili ne, kao za Danzig i sl..;)

Primera radi, mog druga je strasno nerviralo sto ga Nemci nisu napadali u predvidjenom roku, jer je komp znao da ce da pukne, ali bukvalno, i stalno je strepeo da li ce ga napasti ili ne i to cak na very hard/furiuous(ako se tako pise), on je insistirao da ga napadnu, jer tada dobija onu pomoc sa zapada u vidu IC-a...;)
Ako ga nisu napali znači da je bio prekaj, te mu ta pomoć i nije bila potrebna.

elcobra
26.2.2009, 21:24
Ako ga nisu napali znači da je bio prekaj, te mu ta pomoć i nije bila potrebna.

Pa u tome i jeste bila fora, bio je stvarno prejak, ali ako te Svabe napadnu, dobijas pomoc, ovako ako ti njih napadnes postajes zlica u ocima drugih nacija i nista drugo...:to_care:

Sa ovim triger-om verovatno bi ga napali...:D

4th Dimension
26.2.2009, 23:22
Pa šta bi ti htio, da AI bude još tuplji nego što je sada?

elcobra
26.2.2009, 23:49
Naravno da ne, nego da naprave sve events-e...:ciao:

Dovoljno su oni pametni, proveo sam za ovom igrom mladost, kada treba i te kako su smaraci i inteligentni...:to_care:

Mada fali ponekad malo veca doza agresivnosti kod AI...

masteri
1.3.2009, 17:36
Igra izlazu u Avgustu.:n_klanja:

elcobra
1.3.2009, 19:13
O pa taman na leto fino za skolski raspust...:tapsh:

4th Dimension
5.3.2009, 13:36
Samo jedno pitanje. Gdje si to zvanično našao? Ne neka rekla kazala vijest sa nekog prodavačkog sajta?

Razvojni dnevnik #19 http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=396061
Još o tehnologiji i građenju. Najzad je uveden sistem licenciranja tehnologija. Tako da možete da kupite licencu recimo za Šermane i preko nje ih proizvodite, i time stičete praktično iskustvo koje će vam kasnije dobro koristiti kada budete istraživali za sebe tenkove.
Kao što možemo customizovati divizije različitim grupama brigada (sada su divizije grupe brigada. kada praviš diviziju, odabereš od kojih brigada će ona da se sastoji), kod brodova možete promjeniti nivoe tehnologija za određene komponente. Recimo trebaju vam samo ASW jeftini razarači, stavite im topove, oklop i te fore na neku nižu tehnologiju da ASW na max, i dobijete jeftine spec. razarače.
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/alpha_mar4.jpg

Auror
5.3.2009, 13:54
Ko ce pamtit ovolike cifre:icon_scra jedva sam i do sad uspjevao da izadjem na kraj saonolikim informacijama.:icon_stud

4th Dimension
5.3.2009, 13:58
Odakle ti to da se treba pamtit?!?!

Sarmatian
5.3.2009, 14:09
Ne boj se, nisu oni glupi. Ocekujem da ce postojati gomila vec gotovih varijanti, tipa Submarine Hunter. Onda samo kliknes na tu varijantu i on automatski izabere sve "delove"...

Auror
5.3.2009, 18:04
Pa nije ni da ne treba pamtiti,ipak moras igru da proucis. Da znas vrijeme pravljenja jedinica i njihove sposobnosti(koje su sve u ovim ciframa ispisane).

U HOI3 ce tek da dodje do izrazaja planiranje u pocetnim godinama rata,jer je koliko vidim igra 2x obimnija od HOI2arm.

Mada bojim se da ce kljuc pobjede biti isti kao i u HOI2,sto vise jednica na gomilu i ajmo tigrovi!

Sarmatian
5.3.2009, 18:50
Ali ja ovde ne vidim nista vise parametara nego sto ima u HOI2 Arm. To sve ima tamo samo sto je ovde preglednije...

4th Dimension
6.3.2009, 1:18
Pa jeb*** to je ključ i u modernom ratovanju. Doktrine i tehnologija su samo force modifikatori.
Ali frontage će *****ati stvari. Kao i ovi novi koncepti oficira od kojih zavisi koliko je lako shater-ovati jedinicu.

elcobra
6.3.2009, 21:27
Trojka ce biti bolja onoliko koliko je dvojka bila bolja od keca, u to ne treba sumnjati....;)

Auror
6.3.2009, 22:26
Slazem se,ali ce trebati vremena za privikavanje duplo vise nego prelaz sa jedinice na dvojku.

4th Dimension
7.3.2009, 0:26
Da ali ni izbliza koliko ti je trebalo da se navikneš prije igranja bilo kog HOI naslova.

Auror
7.3.2009, 0:41
Eh pa sad.... to je tek za pricu.... :cool:

4th Dimension
12.3.2009, 13:27
Još o novom sistemu špijunaže kao i o leadership-u

DD #20: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=396893&page=2

4th Dimension
18.3.2009, 21:01
Razvojni dnevnik 21: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=397649
O konvojima. Sada se svi resursi koji se ne prevezu na vrijeme trajno gube, takođe zajedno sa potopljenim drodovima idu i resursi na dno mora.
Sada ti trebaju konvoji i za trgovinu, a pošto gubitci tih konvoja aktivno utiču na volju zemlje da se bori, mora se aktivno boriti protiv podmornica.
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_mar18.jpg
E da, konvoji mogu sada da idu SAMO između luka. Znači da je sada prioritet br 1 poslije iskrcavanja trupa da ASAP zauzmu neku luku.

E da screen sa prošlog DD-a:
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_mar11.jpg

4th Dimension
26.3.2009, 14:54
Ove nedjelje nema razvojnog dnevnika, ali imamo sledeće:
Prezentaciju o HOI3:
http://www.n4g.com/pc/News-272229.aspx
Preporučujem da pogledate.

Sarmatian
27.3.2009, 0:23
Manje vise ono sto su rekli u dnevnicima, samo sto je sad u video formatu. Nisam mogao da pretpostavim da je onaj Johan takav geek, mada valjda je to standard u ovoj industriji.

Auror
27.3.2009, 0:33
Da je toliki geek naucio bi da kaze "ha:ts ov aj6n" ne bi govorio "arCH of ajron" :D

4th Dimension
27.3.2009, 2:30
MOgli su valjda nekog boljeg da nađu da drži pezentaciju. Mislim, ovo mi liči na branjenje mog seminarskog sve zajedno sa aaaa, mmmmm, Aha, eeee, i polusmišljenim rečenicama, doduše ja sam jendo 20dB glasniji, meni ozvučenje netreba.

Inače nema dnevnika ove sedmice jer je on morao da drži ovu prezentaciju.

SFRJ-Forever [CG]
27.3.2009, 2:34
Da je toliki geek naucio bi da kaze "ha:ts ov aj6n" ne bi govorio "arCH of ajron" :D

Potpuno se slazem, u svim intervjuima ga nekako zavrne, izgovori polovicno, a kada krene da prica onda me glava zaboli. Bolje bi bilo da imaju nekog drugog lika koji bi pricao sa fanovima.

masteri
27.3.2009, 9:23
MOgli su valjda nekog boljeg da nađu da drži pezentaciju. Mislim, ovo mi liči na branjenje mog seminarskog sve zajedno sa aaaa, mmmmm, Aha, eeee, i polusmišljenim rečenicama, doduše ja sam jendo 20dB glasniji, meni ozvučenje netreba.

Inače nema dnevnika ove sedmice jer je on morao da drži ovu prezentaciju.

Sumnjam, posto je video postavljen pre 49 dana i 14 sati.:opanachke

4th Dimension
27.3.2009, 11:18
A jeb***. Znam da je išao na neku konfer. (bar mislim) pa sam mislio da je to to.

Geronimo
27.3.2009, 12:11
Jel to onaj baja sto drzi onaj blog? Stvarno je geek majku mu.
Al u vezi igre plasi me jedna stvar: Posto ima mnogo vise provincija to znaci da ce vojska morati biti podeljena na mnogo vise delova da bi drzala front, sto bi ako je sistem isti ko u hoi2 predstavljalo velik cim za igraca.

Sarmatian
27.3.2009, 16:59
Ja bas mislim da ce to sa toliko provincija biti najbolji deo. Konacno ces moci da izvodis Blickrig i Duboke Operacije kako treba....

Auror
27.3.2009, 18:45
Ja bas mislim da ce to sa toliko provincija biti najbolji deo. Konacno ces moci da izvodis Blickrig i Duboke Operacije kako treba....

i konacno ce upotreba strategijske rezerve biti realno koristna!

4th Dimension
2.4.2009, 14:01
Ako vam nije dosadilo Johanovo zbunjeno njakanje, evo pravog clipa sa GDC.
See, koja je on vezara :D
Ooops we dont have IC for that :D
http://www.gamereactor.eu/grtv/?id=4351

U osnovi na primjeru će vam objasniti kako leadership/spys/research/diplomacy podjela resursa radi.

Novi Dnevnik #22: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=399348
Bavi se sa više stvari i novina.
1. Uvedene su Odluke (sa veliko O), koje su možda poznate igračima In Nomine (mislim da je to CK ekspanzija). U osnovi to su poboljšana verzija eventova. To su takoreći eventovi koje vi odlučujete kada da okinete. Imaju dva uslova potencijal, i dozvolu. Potencijal su osnovni uslovi (za recimo Anšlung pretpostavljam da u njemačkoj moraju na vlasti biti nacisi, i da imaju veliku podršku u Austriji), posle što se potencijal ostvari oni se pojavljuju na interfejsu. Doduše još ih nemožete opaliti dok ne dobijete dozvolu. Srećom pisaće šta trebate uraditi da bi dozvolu dobili. Tako da sada ne treba se pitati zašto ne pali GPW, ili takvi događaji.

2.Uvedeni su zakoni. Već su o njima pričali. U osnovi zakoni su zamjena za dio onih slajdera, iako preptostavljam da mogu biti uticani spolajšnjim faktorima.

3. Uvedena je stvarna mobilizacija. Sada možete sagraditi diviziju kao mobilizacionu diviziju, tako da tokom mira ona vas košta manje para, ali ima manji MP pretpostavljam i u slučaju rata kada proglasite mobilizaciju (dugme na slici) treba će joj vremena da se popuni. Sama mobilizacija i regrutacija je uslovljena zakonima (čak su uračunali i otok regruta koji završavaju službu).

4. Nacionalno jedinstvo. Što i samo ime kaže, volja naroda i osjećaj cjeline. Veoma je važno u ratu. Pobjede i porazi jako utiču na njega, i najvažnije ukoliko nacionalno jedinstvo kiksa, država se raspada i sve teritorije koje je neprijatelj pokorio kao i one povezane sa glavnim gradom padaju u njegove ruke. Takođe sa uvođenjem Strateškog Ratovanja, novog aspekta HOI-a, na jedinstvo utiču drugi faktori, kao recimo bombardovanje važnih centara, tako da sada nemora biti događaj Bombardovanje Roterdama da bi se Holanđani predali, to možete in-game izvesti. Naravno sve to overrideuju događaji.

5. U slučaju gorepomenutog raspada, ili jednostavne aneksije, vlada će pobjeći kod svog vođe saveza i u njegovom glavnom gradu oformiti vladu u egzilu i od tamo će nastaviti sa otporom (kolonije će im najvjerovatnije ostati u svakom slučaju), dok sa druge strane osvajač će moći da odluči kakvu politiku da primjeni u novoosvojenoj teritoriji, pa može recimo da direktno eksploatiše zemlju (što će razbjesnjeti partizane ali će te dobiti više resursa), ili može da postavi kvislinšku vlast čime dobija veći MP sa te teritorije (razne lokalne SS jedinice su primjer toga) i ima manje partizana. Sigurno ima još mogućnosti, ali te se smao vide.
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_apr1.jpg

Sve u svemu.
MUUUUSSSSSTTT PLAAAAAAYYY MUUUUUUSSSSST ANNNNNNNNNEEEEX POLLLLLLLAAAAAAANNNNNDDDD :D

SFRJ-Forever [CG]
2.4.2009, 14:22
Svidja mi se ovo sto se moze izabrati sta da se radi sa okupiranim drzavama. Mnogo bolje nego da im dam status pupet-a.

Bas dosta unapredjenja, ovo ce biti extra.

4th Dimension
9.4.2009, 12:37
Drugi dio predhodnog filmića. Švedsko-Norveški rat:
http://www.gamereactor.eu/grtv/?id=4351

Filmić još jedan centriran na Francuze:
http://www.gamereactor.eu/grtv/?id=4409&l=Trailer&sid=32c352a7c4e28bdde57e84e97ef29fe4

Dnevnik #23: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=400152
Priča se o vladama u egzilu. Vlada u egzilu se stvara u slučaju da je ta zemlja dio neke frakcije, i da poslije sloma odbije da se preda. Od tada joj je glavni grtad u gradu njenog vođe frakcije, a i dobije neki IC kao i MP. Može naravno i koristiti mehaniku kopovanja licence da pravi nove moderne jedinice.
Novina je takođe da ukoliko partizani se dignu na noge na teritoriji koja je pripadala vladi u egzilu, ona dobija kontrolu nad njima. Naravno takođe može da pojačava Partizane koristeći leadership na špijunske misije pojačavanja partizana.
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_apr8.jpg

masteri
15.4.2009, 9:55
http://www.youtube.com/watch?v=L6-MTvAGLgE

4th Dimension
16.4.2009, 12:40
http://www.youtube.com/watch?v=L6-MTvAGLgE
Već sam ga postavio. Pogledaj post iznad :)

Dizajnerski dnevnik #24: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=401068
U sonovi bavi se scenarijima. Biše nema onih manjih borbenih scenarija (Ardenes offensive itd.), a i dodata su dva nova scenarija.
U osnovi sada ih je 7 (1936, 1938, 1939, 1941, 1941 DEC,1943 i 1944).
Slike govore hiljadu riječi:
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_apr15_1.jpg

Sovjetski savez - Jugozapadno od Moskve:
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_apr15_2.jpg

Auror
16.4.2009, 19:41
Nekako mi ova mapa djeluje nesrazmjerno,nesto mi njemacka djeluje sitno u odnosu na veliku britaniju:icon_scra ili me oci varaju:icon_scra

4th Dimension
23.4.2009, 12:28
Dizajnerski dnevniik #25 http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=401969

Govori o rezervama, mobilizaciji i demobilizaciji.
U osnovi sada tokom mira vojska stavlja na vaš IC mnogo veći pritisak, toliki da čak i utiče na conumer goods. Fora sa rezervama je da su to jedinice koje se brže grade jer poslije proizvodnje imaju možda 20% strenght i tokom mira prije nego što se proglasi mobilizacija, to im je maksimum, tako možemo imati više divizija sa manje opterećenja. Naravno kada se spremamo za rat, fino proglasimo mobilizaciju, i ograničenje nestane i sad možemo da reinforce te divizije. Naravno akda se zaključi mir možemo da izvršimo demobilizaciju.

http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_apr22_1.jpg
Primjetiti Panzer Plišanog Medvjeda koji označava Softness :D

http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_apr22_2.jpg

4th Dimension
1.5.2009, 12:37
Develpperski dnevnik #26 http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=402821
Priča o novoj hijerarhiji jedinica na mapi. Za razliku od HOI2 gdje je najmanja jedinica divizija a najveća je bila Armija, ali se morala kretatisva zajedno, u HOI3 su stvari popriliučno zakomplikovane, što će obradovati one koji žele veću realističnost.
U HOI3 skoro svaka divizija ima Korpus kome pripada, Korpus pripada armiji, Armija pripada grupi armija, a Grupe Armija pripadaju teatrima, i SVI oni imaju svoje komandante. Znači ako iammo 3 Armije koje sačinjavaju 1 Grupu Armija. Svaka od njih sačinjena je recimo od 3 korpusa od po 3 divizije, ukupno nam treba 3*3*3(za divizije)+3*3(za korpuse)+3(Za armije)+1(Komandant grupe) komandanata. I SVAKI od njih daje određenu količinu bonusa jedinicam pod sobom.

Komandant divizije daje 100% svojih bonusa koje ima.
Komandant korpusa daje 50% svojih bonusa svojim divizijama pod sobom, i poboljšava šansu da će jedna od njegovih divizija ući u borbu (one frontage fore), naravno što je komandant vještiji veći su bonusi. Oni takođe zavise od udaljenosti divizije od Štaba korpusa, kao i od trenutnog nivoa radio tehnologije (naravno što je radio jači lakše će neprijateljska Radio Obaveštajna da primjeti štab).
KOmandant Armije poboljšava organizaciju, a daje i bonuse vezane za vještinu i traitove kao i komandant korpusa sa time da je domet radio opreme armijskog štaba veći, ali su trait i skill bonusi upola manji, to znači 25%.
Komandant armijeke grupe daje bonuse na logistiku, a daje i bonuse preko skill-a i traitova ali oni su opet upola manji -> 12.5% Naravno njegova radio oprema je još jača i ima veći domet.
Na kraju komandant teatra smanjuje negativne bonuse kooperacije na velike divizije sa dosta brigada. Isto daje bonuse ali opet upola manje od proišlog nivoa->6.25% ali NEMA domet, domet je NEOGRANIČEN (normalno jer recimo komandant teatra bi trebao da komandije svim jedinicama recimo na PACIFIKU).

http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_apr29_1.jpg

Moguće je praviti divizije koje se sastoje od smao jedne brigade. Doduše takve divizije ne mogu imati komandanta.
Doduše brigade se mogu razmjenjivati između divizija.

Naravno ovo znači da ćemo sada morati praviti grdilo HQ-ova (korpuski, armijski, G armijski, teatarski), koji su sada doduše jeftiniji ali to je relativno ralno jer vojske sa sobom vuku grdilo pomoćnog osoblja.

http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_apr29_2.jpg

Takođe reklo se da se i traiti daju masivno modovati (kao i sve ostalo u HOI3), dodavajući čak NOVE.

Sarmatian
1.5.2009, 23:20
Ovaj deo sa komandnom organizacijom mi se jako svidja... Fantastico...

4th Dimension
6.5.2009, 22:08
Projektantski dnevnik #27 http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=403620
Pošto je uslijed povećanja broja provincija, veće organizacije, mogućnosti 1brigade divizija dosta toga zakomplikovano, uvedena je mogućnost da igrač koristi AI da bikomandovao jedinicama. Tj. možete zadati bilo kojem HQ na bilo kom nivou zadatak (Prepare, Defend, Attack, Blitzkrieg), i AI će proučiti koliko će mu snaga trebati za to uzimjući u obzir koliko je jedinica ispod njega u komandnoj strukturi, i zatražiće ako mu treba još.
Od zadavanja naređenja AI kontroliše jedinice ispod HQ kome je naređenje dato.
Naravno ako u bilo kojem trenutku damo naređenje nekoj od jedinica pod AI-em, čitav sistem se raspada i AI u čitavoj AI grupi se gasi.
Takođe izgleda da je moguće da se teatarskom HQ-AI dodaju pomorske snage što je korisno kada treba kombinovati rodove (Pacifik). Takođe teatarski AI je specifičan jer je zasnovan na tome koje područje AI smatra teatrom. Samo unutar njega će on operisati.

http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_may_6.jpg
Kao što se vidi iako je cilj napada zadat, AI najvjerovatnije neće napasti jer mu fali snaga. 7 pješadijskih brigada.

Auror
12.5.2009, 15:33
Na youtube ima zanimljivih klipova,na kojima me odusevljava muzika. Sto posto sam siguran da ce biti bolja nego u Hoi2

4th Dimension
13.5.2009, 22:35
Na youtube ima zanimljivih klipova,na kojima me odusevljava muzika. Sto posto sam siguran da ce biti bolja nego u Hoi2
Ima li koji da ga nisam objavio?

Developerski dnevnik #28 http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=404448
Okupacija.
Sistem okupacije terotirija je radikalno izmjenjen u HOI3. Sada se za svaku okupiranu zemlju može podesiti odvojeni nivo (trenutno ih ima 4, ali se njihovi efekti, kao i sam njihov broj daje modovati, HOI3 je totoaslno modifikabilna igra) okupacije koji ide od Kolaboracione vlasti (malo iskorišćenje resursa (25%IC-a) ali mala šansa partizana, ali zato je narod zadovoljan i može vam se pridružiti) do potpune eksploatacije (ogromno iskorišćenje resursa, ali vas narod mrzi kao otrov).
Tako da kada anektirate neku zemlju vi je ne posjedujete već samo kontrolišete teritoije za koje treba podesiti Occupation nivo.

Takođe to je korisno i za reformiranje poslijeratne evrope jer igra prati ko posjeduje šta.
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_may_13.jpg

4th Dimension
20.5.2009, 15:56
Developerski dnevnik #29
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=405217

Fokusira se na sitnice koje život znače:

Ubačeno je ono prozorše iz ugla ekrana koje drži spiskove jedinica i interesantnih dokađaja koji je bio u EU3:
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_may20_1.jpg
Jedinice su u njemu grupisane po komandnoj liniji kao što se može vidjeti.

U HOI2 u counter modu sitne strijelice su pokazivali gdje se neka jedinica zaputila. Sada su one mnogo veće i vidljivije:
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_may20_2.jpg

I naše strijelice kretanja se razlikuu na osnovu toga koji je to tip. Zelene su obično kretanje, Crvene su napad, i ciklama su Strateško premještanje.
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_may20_3.jpg

Ubačena je i vizuelna pomoć da odmah na mapi vidite gdje pobjeđujete a gdje gubite. Zeleni kvadrati su napadi, a crveni odbrana. Broj govori da li dobijate ili gubite.
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_may20_4.jpg

Uzbune iz viktorije, najvjerovatnije zamjenjuju pojavljivanje poruka u "konzoli":
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_may20_5.jpg

Dodati su i indikacije na samoj mapi kada se nešto dogodi:
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_may20_6.jpg

Sada nemoramo da se petljamo toliko sa slajderima non stop ih podešavajuči, umjesto smotane automatike AI-a, samo kliknemo na need i IC se alocira tmao gdje smo kliknuli:
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_may20_7.jpg

Ukupan put ka pobjedi.
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_may20_8.jpg

Kompleksnije poruke sa više informacija (doduše sama imena divizija nam baš i nisu potrebna).
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_may20_9.jpg

4th Dimension
27.5.2009, 22:48
Dnevnik #30 http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=406068
Ponovo se vrćemo na avijaciju. Postoje dvije važne novosti. Prva je da sada doktrine služe da bi iskalibrilari šta su nam najvažnije mete avijacije. Za sada znamo za 4 linije doktrine. Dvije određuju da li nam je važnije obaranje lovaca ili bombardera (služi za slučajeve kada napadate mrešanu grupu aviona), a druge dvije služe za određivanje da li nam je važnije napasti rezerve tokom neke bitke ili jedinice koje se stvarno bore (prisjetite se da sada sa uvođenjem frontage skoro da nema šanse da možete napasti sa neograničeno jedinica neku provinciju, već su brojevi jedinica koji mogu učestvovati u napadu/odbrani određeni samim statistikama provincije i doktrinama, tako da jedinice koje ne mogu da napadnu stoje u rezervi).
Druga novina je mogućnost da prikačimo avijaciju na komandnu strukturu kopnenih jedinica. Avijacija se može prikačiti sve dolje do nivoa korpusa. Ovo itekako pomaže AI kontrolisanim vašim jedinicama jer nemorate da se gnjavite da pretpostavljate šta će AI da uradi, već mu fino date avijaciju, i nek se on zabavlja.
Takođe ako ne znate islijed novog načina zadavanja naređenja avijaciji sada je MOGUĆE odabrati jednu provinciju za napad.

http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_may_27_a.jpg

http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_may_27_b.jpg

SFRJ-Forever [CG]
28.5.2009, 0:09
Ovo je sada postalo toliko komplikovano da se covjek uplasi.

Ovo dodeljivanje avijacije jedinicama....da li to znaci da ako ja dam nekoj armiji nekoliko CAS aviona, oni kada budu napali neku provinciju ce automatski koristiti avione u akciji?

Grimm_SBL
28.5.2009, 1:45
;789417']Ovo je sada postalo toliko komplikovano da se covjek uplasi.Meni ovo deluje suprotno od toga, tj, izgleda da se sve svodi na početnu organizaciju armija koje kad se podese same rade svoj posao, tj napadaju, brane, opkoljavaju... npr, izdaš naređenje armiji da napadne određen region i onda ona sama polako ide, napreduje, verovatno se dešavaju combat events tipa kontranapad, zaseda, noć kako koja jedinica dođe u kontakt sa neprijateljem dok god ta regija nije pod vašom kontrolom. Sad ispadne da sa dodatkom avijacije koja se može prikačiti neće se morati ni na nju obratiti pažnju već će biti automatizovana i koordinisana sa armijama.

Bilo bi lepo kad bi dodali i rečnu mornaricu, kad je bal nek je i maskenbal. :opanachke

4th Dimension
28.5.2009, 11:01
Pretpostavljam da će automatski napasti ako ih vodi AI. Ako ih ti vodiš, najvjerovatnije neće, moraćeš da zadaš naređenje, doduše logično bi bilo da kada avioni uzlete imaju prioritet bitke te grupe na koju su prikačeni.

Spomenuo sam da ukoliko sami pomjerite/izdate direktno naređenje ijednoj jedinici unutar hijerarhije koju kontroliše AI, kontrola AI-a čitavoj hijerarhiji se raspada, jer AI jednostavno nemože da zna šta mi planiramo sa njom da uradimo.

Ovo sa AI-em je dodato pošto sa ovolikim grdilom provincija bilo bi itekakko zakomplikovano sve to pratiti, zamisli Istočni fron širok jedno 100-tinjak provincija, već ostavite AI-u većinu standardnih zadataka, a vi se koncentrišete na ključne operacije, recimo pravljenje proboja u ključnom dijelu fronta. Pošto sadžgat eneprijatelja tamo, prepustite dalje napredovanje AI-u, davši mu zadatke. Takođe ovo omogućava da se automatizuju manje važni frontovi, kao recimo Zapadni front, Afrika itd, dok se mi koncentrišemo na važne stvari. Fino im na zapadu daš jendo 20-tak inf, par tenkova i avijaciju, i zadaš im da brane Atljantski zid, i nebrineš. U svakom slučaju tvoj AI neće biti nekompetentniji od smotanog neprijateljskog AI-a.

Takođe najvjerovatnije će neki da uvode domaća pravila kako bi pomogli neprijatejskom AI kao što su "Nikada ne koristiti direktno jedinice, sve delegirati AI-u", jer to je pravi pokazatelj jačine strana, i koliko ste dobro isplanirali strategiju. Takođe to je odlično da se uživite u ulogu oficira SAVKA-e ili OKW koji nisu imali direktnu kontrolu nad svakom brigadom već bi davali široke okosnece šta treba raditi.

Pa sad bi ti rječnu mornaricu. Šta će ti ona? Ionako nie iamla baš nikakvu ulogu u WWII.

4th Dimension
7.6.2009, 0:19
Kasnim sa objavljivanjem izvještaja ovog DD jer nisam u zemlji.

Dizajnerski dnevnik #31 http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=406926
Bavi se vremenom/klimom. Model klime i vremena je masivno proširen tako da bi sada trebali iamti logične klimatske formacije, tako da se da predvidjeti donekle vrijeme.

Oluja dolazi sa mora.
http://forum.paradoxplaza.com/forum/attachment.php?attachmentid=16013&stc=1&d=1244026062
I prolama se nad Škotskom
http://forum.paradoxplaza.com/forum/attachment.php?attachmentid=16014&stc=1&d=1244026104

Takođe objavljeno je grdilo slika HOI3 na IGN, sa E3: http://media.pc.ign.com/media/142/14275415/imgs_1.html

Ghost
7.6.2009, 1:02
Просто неверованто шта све овде има.

acaf
7.6.2009, 8:15
Igleda da ce da bude: 3h u Hoi2=24h u HoI3. Znaci za osvajanje cele Evrope i invazije na Ameriku bice potrebno mesec-dva igranja po 5 sati dnevno :) (j/k)

4th Dimension
10.6.2009, 18:53
Dizajnerski dnevnik #32 http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=407844
I ovaj put pokriva detalje.
Kao to što sada tvoji saveznici ne plaćaju supply i oil za tvoje trupe na njihovoj teritoriji, već im ti šalješ tvom savezniku potrebne zalihe, a on onda snadbijeva tvoje jedinice, i od njega zavisi snadbijevanje. Marionete sa druge strane nemaju logističku mrežu, već njihovu mrežu koristi njihov gazda.

Već smo rekli da avionima na nosačima možemo davati naređenja kao i običnim eskadrilama (doduše same CAG eskadrile su multifunkcionalne, te nisu predobre u ničemo, ali mogu sve), pa pored uobičajenih misija imaju i CAG dužnost misiju, tokom koje čekaju parkirani na nosačima da neko napadne nosač, sa mora ili iz vazduha, da uzlete i brane nosač, napadnu napadača.

Redizajnirano je ono vrijeme čekanja poslije izvršene misije/napada (sat u slučaju land napada u HOI2), na to vrijeme sada utiču i doktrine.
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/beta_jun_10.jpg

Sarmatian
10.6.2009, 19:45
Ovo stvarno izgleda neverovatno...

Kad ono bese ovo izlazi? Tokom leta, jel tako nesto bilo?

Auror
10.6.2009, 22:16
U poslednja 4 mjeseca godine.

4th Dimension
10.6.2009, 22:18
Званично је и даље, трећи квартал. Нешто су људи причали, као јул, или август, али ја тај цитат још не нађох.

Psycho13
19.6.2009, 14:16
Novi trailer!
http://www.gamershell.com/download_47432.shtml

4th Dimension
24.6.2009, 21:01
Developerski dnevnik 34:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=409547

Fina poslastica. Prvi HOI 3 AAR. Tip igra sa Italijom protiv Juge:

4th Dimension
1.7.2009, 16:51
Developerski dnevnik #35
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=411090

O AI-u.
AI u HOI3 je u potpunosti napravljen ispočetka tako da se nemoramo brinuti da će imati probleme starog, (doduše naravno da će morati imati neke sopstvene probleme, savršen AI je nemoguć) i razjašnjeno je da teatarski HQovi, pod sobom mogu da imaju vazdušne i pomorske snage. Tako da ako ste Njemačka i snagama u Zapadnom theathre zadate kao zadatak London, on će vas izvjestiti o potrebnim snagama, i poslije dobijanja njih izvesti kombinovanu invaziju Engleske, sam.
http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/invasion.jpg

Da i u posledenje vrijeme bilo je dosta preview-a, od strane ljudi koji su igrali betu. Evo jednog od strane Paradox foruma:
Prvi dio: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=406747#I12
Drugi dio: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=406747#I13

Isko
1.7.2009, 23:21
Developerski dnevnik #35
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=411090

O AI-u.
AI u HOI3 je u potpunosti napravljen ispočetka tako da se nemoramo brinuti da će imati probleme starog, (doduše naravno da će morati imati neke sopstvene probleme, savršen AI je nemoguć) i razjašnjeno je da teatarski HQovi, pod sobom mogu da imaju vazdušne i pomorske snage. Tako da ako ste Njemačka i snagama u Zapadnom theathre zadate kao zadatak London, on će vas izvjestiti o potrebnim snagama, i poslije dobijanja njih izvesti kombinovanu invaziju Engleske, sam.

Da i u posledenje vrijeme bilo je dosta preview-a, od strane ljudi koji su igrali betu. Evo jednog od strane Paradox foruma:
Prvi dio: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=406747#I12
Drugi dio: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=406747#I13

Znaci on ce da mi kaze koliko mi je vojske potrebno za napad? i koja thnologija?

4th Dimension
2.7.2009, 11:28
Nećeš ti izvršiti napad u tom slučaju. On ti kaže koliko NJEMU vojske treba pri TRENUTNIM tehnologijama, uzimajući u obzir ono što se zna o snagama između njega i mete.

E da evo sva tri dijela previewa:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=411188

Uključuje dosta novih screenova.

Auror
22.7.2009, 11:28
Sad dobih mail od PAradoxa i na jednom od linkova sam nasao da ce biti igra u prodaji od 7 avgusta.

Vujasss
22.7.2009, 17:30
a kad će kod nas u CG?

Auror
22.7.2009, 22:19
mislim da je 7avgust samo za sjevernoamericko trziste. a u evropi ce biti malo kasnije. ali uvjek postoji torrent za one nestrpljive. :D

Sarmatian
28.7.2009, 14:02
Evo sta se dogodilo kad je Hitler cuo za HOI3 :rofl:

video (http://www.youtube.com/watch?v=O3UcdONzp1k)

Dimo
28.7.2009, 18:51
Evo sta se dogodilo kad je Hitler cuo za HOI3 :rofl:

video (http://www.youtube.com/watch?v=O3UcdONzp1k)
Ovih nekoliko minuta iz Der Untergang-a su već postali tradicionalna podloga za efektno ismijavanje i prozivanje na račun svih događaja u današem društvu koji su podložni tome :)

Sarmatian
28.7.2009, 21:24
Znam, ali ovo me je jako slatko nasmejalo. Pogotovo zato sto sam ja veliki fan Viktorije i nadao sam se da je HOI3 u stvari Viki 2...

4th Dimension
4.8.2009, 12:02
Objavili su zvanični MANUAL HOI3, taman da vidimo šta sve ima novo :D
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=415533

Takođe izgleda da bi danas trebao izaći demo :tapsh:

svarog84
4.8.2009, 20:29
izasao demo
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=415797

Isko
5.8.2009, 22:54
iGRAM mtw2, RA3 I OSTALE IGRE ALI OVO BRATE KOCIIIIII

Auror
5.8.2009, 23:16
RA3 je djecija igra u odnosu na HOI. nema sta da se cudis.:dedica:

Jkovla
5.8.2009, 23:16
Ja imam 1 frejm u 2 sekunde ... kada je vreme pauzirano naravno.

Lich_king2
6.8.2009, 9:00
Naravno da koci sa 256mb rama.

Auror
6.8.2009, 11:58
Ako mi vjerujete ja sam sa tezim podesavanjima AI-a uspjevao da dovedem HOI2 do toga da je pocelo da mi koci na mom laptopu sa 3GB ram i C2D 2.0GHz....... tako da ce ovaj HOI3 da bude masakr za bilo koju masinu. Ili bolje receno, nadam se da nece, nadam se da su unaprijedili engine.

Barni
6.8.2009, 15:17
- odvrnuo sam sve na max i u rez 10x7 zna da padne fps na 24-25, prosto neverovatno za ovaj tip igre, da je tako zahtevna, eto im sada višestruko uvećan broj provincija i usitnjavanja divizija na nivo brigada, a tek proizvodnja divizija što je zakomplikovana :paranoia: o užasa sada sami možemo izabrati od kojih 4 ili manje brigada će se sastojati naša div. pa čemu onda brig. attachment koji i sada postoji, kada je moguće napraviti omj sastavljenu od npr 3 meh. + 1 ten brigada, preterana raznovrnost, uz to pravljenje čisto ten div sada košta 35 IC, odnosno duplo više nego do sada, naravno moguće je napraviti ten div od samo 2 tenk. brigade ali zamislite samo papazjaniju koju može osmisliti ai u kreiranju vojske i sa čime ćete startovati u 1936 god da ne pričam tek o nekom kasnijem scenariju
- još gore od proizvodnje su napravili tehnološka istraživanja, ih koliko sada tek preduslova i istraženih tehnologija je potrebno da dođete u mogućnost istraživanja jedino vredne brig att tj sp art. pa ono je smešno mora se čak istražiti do nekog nivoa i att koju ja lično nikada nisam ni pomišljao da razvijam u prethodnim delovima itd

- zbog ranije navedenog povećanog broja provincija i šarolikosti brigada tek je komandovanje haotično al ostavili su mogućnost da se to prepusti ai-u e morao sam da to vidim na delu pa sam tako grupi armija zapad dao zadatak odbranu zapadnog fronta protiv francuza a istočna gr. armija je dobila zadatak pokoravanje poljske
- dakle ai je odlučio da avijaciju koja mu je priključena koristi umesto za interdiction, od koje i ima neke koristi, za groun att. koji ničemu ne služi dok je armija na zemlji ukopana već tek kada je u povlačenju
- ai nije padalo na pamet okruživanje delova poljske armije i uništenje tako opkoljenih div. već ih je samo frontalno mleo, teško da će ta taktika upaliti na zapadnom frontu o istočnom da i ne govorim, tu ostaju 2 mogućnosti ili će igrač na sebe preuzeti komandovanje do nivoa korpusa ili će morati da se odrekne kvalitetnih div (ten, mec inf) u korist kvantiteta inf
- barem su okupirali poljsku posle 2 meseca krvavih bitaka (u prevodu skupa cena u IC utrošenom za popunu gubitaka)
- na zapadnom frotu francuzi su napali već posle nedelju dana i na to je ai odreagovao slanjem pojačanja u napadnutu oblast od ukupno 3 div, očekivao sam da će nastaviti sa slanjem pojačanja jer su francuzi napali sa gomilom div (eto nešto se nije promenilo u odnosu na prethodno izdanje) ali do toga nije došlo iako je imao na raspolaganju dovoljno div u rezervi i u okolnim provincijama, ne ai je mirno čekao da mu francuzi zauzmu oblast pa je tek tada odlučio da pošalje pojačanje da ih vrati nazad, sad koliko su veći gubici (koje vi morate nadohnaditi kroz IC) kada treba napasti nego kada se brani ai uopšte ne ferma...

- ali valjda će biti bolje kada izađe finalna verzija i mogućnost staa od 1936 god
- da i load vreme je jezivo dugo mogu misliti kako se tek vuče na single core cpu i 1GB RAM, igra u startu zauzme oko 850MB, a što je duže igrate potrošnja RAM raste, sa završetkom ovog demo-a je kod mene skočila gotovo na 1GB i to samo posle 4 meseca igranja, kakva će tek biti situacija kada u jednom danu obrnete 2 godine :confused:

Auror
6.8.2009, 15:58
***** im oca znao sam da ce tako da je naprave. Posebno sa ovim nepotrebnim grafickim dodacima. Ovo vec u startu znaci da ce nastaviti sa starom dobrom praksom izbacivanja patcheva.

Psycho13
6.8.2009, 16:01
***** im oca
A im ***** mamu stvarno bezobrazno ako je ovaj igrao sa 4850 na 27-26 pa kako cu crni ja da je igram,kolki je to bezobrazluk neverovatno,pa jel postoji zahtevnija strateska igra od ove...GTA 4 imas konkurenciju(po (ne)optimizovanosti)! :(

Auror
6.8.2009, 16:53
hahaha ma nece znaciti mnogo graficka kartica,nije ovo GTA ili Crysis, ne brini se. I koliko vidim ti imas 4GB rama. Ti si obezbjedjen.

Lich_king2
6.8.2009, 17:02
Ako nesto u igrama mrzim to je neoptimizovanost. Mnoge igre imaju jaku grafiku a slab hardware requirement. Nije da to oni ne mogu da naprave nego nece.

Barni
6.8.2009, 18:16
- update oko zahtevnosti:
- najveća brzina i zumirano max (sprites) dan uz 10-tak bitaka traje 12-13 s
2009-08-06 17:53:44 - hoi3
Frames: 353 - Time: 32908ms - Avg: 10.726 - Min: 3 - Max: 17

- najveća brzina i srednje zumirano (counters)
2009-08-06 17:55:51 - hoi3
Frames: 806 - Time: 29643ms - Avg: 27.190 - Min: 3 - Max: 44

- normalna (najniža) brzina max zumirano (sprites) dan uz 10-tak bitaka traje 2 min:kreza:
2009-08-06 17:59:37 - hoi3
Frames: 3165 - Time: 82486ms - Avg: 38.370 - Min: 6 - Max: 55

- srednja brzina i srednje zumirano (counters) dan uz 10-tak bitaka traje 25 s
2009-08-06 18:13:57 - hoi3
Frames: 2524 - Time: 82060ms - Avg: 30.757 - Min: 3 - Max: 49

- 40s je potrebno od pokretanja igre do dolaska do glavnog menija i još dodatnih 20 za pokretanje scenarija sa izabranom zemljom

- temp nakon ovih 20-tak min testiranja su dostizale 65-66 C za oba jezgra cpu i samo 60 za gpu (znači 15-tak stepeni manje nego u nekoj pucačini) što će reći da je izuzetno zahtevna igra za cpu i verovatno ram ili pak neoptimizovana, što bi se valjda dalo ispraviti nekim patch-om, ako ostane ovako šta reći max izbegavati pomeranje miša po mapi jer to uzrokuje jezivo seckanje...

Isko
6.8.2009, 18:35
- temp nakon ovih 20-tak min testiranja su dostizale 65-66 C za oba jezgra cpu i samo 60 za gpu (znači 15-tak stepeni manje nego u nekoj pucačini) što će reći da je izuzetno zahtevna igra za cpu i verovatno ram ili pak neoptimizovana, što bi se valjda dalo ispraviti nekim patch-om, ako ostane ovako šta reći max izbegavati pomeranje miša po mapi jer to uzrokuje jezivo seckanje...

mmmmm pa znaci nije problem do mog pc nego i vi to imate....ok

4th Dimension
6.8.2009, 23:16
A da smanjite Multisample u meniju Video. On je meni dosta igru ubrzao (Sada vrtim na najvećoj rezoluciji). Sada je jedino problem poruke. Neke grupe su spojili a neke su razbili, tako da sada ako podesiš da te igra obavjesti kada tvoje jedinice stignu na krajnju destinaciju ( da bih znao da im zadam daljnja naređenja), ovaj me počne obavještavati svaki put kada prokleti avioni slete na aerodrom.

Jeste li vidjeli ko vam "pomaže" u tutorijalu :D

Ghost
7.8.2009, 0:33
Jeste li vidjeli ko vam "pomaže" u tutorijalu
Ко?
Нисам играо демо.

Auror
7.8.2009, 1:16
ni ja nisam igrao. skinuo sam neki demo i posle instalacije kaze da mi fali hoi3.exe. imate li direktan link za neki download koji valja a da nije jedan od onih sajtova dje moram da se registrujem?

4th Dimension
7.8.2009, 18:05
Odavdje sam ja skinuo preko torenta: http://www.fz.se/filer/?id=9086

Nikola95
7.8.2009, 18:33
Igra je izasla i za sire mase.
Trebalo bi da nije fake.

Barni
7.8.2009, 19:17
Igra je izasla i za sire mase.
Trebalo bi da nije fake.
- nije fake;)
- uz uključeni patch v1.1 navodno su poboljšane performanse iz demo-a (čak za 50%, tako kažu na njihovom forumu), ok sada nema laga, na najvećoj brzini dan traje 4-5 s ali tek sam na početku 1936 god. videćemo na šta će to ličiti kada počnu ratovi :D

Isko
7.8.2009, 21:01
ok znaci da cekamo pach za demo i igra ce ici brze?

NjegovaWisost
7.8.2009, 21:04
Pa šta bi ste vi. Do sada Paradox NIKADA nije promjenio timeline neke od njihovih igara. EU nikada nije prešao u XI vijek itd. Doduše možda osposobe endžin da reprodukuje politiku hladnog rata, naime proxy ratove (recimo Kinezi vs Ameri u Koreji bez objave rata.)

Zato sam ja stigao u 2600. godinu sa EU :D

Joj, vidim baš su je zakomplikovali :( Neću je ni igrati, ne volim toliko ižviljavanje, nadam se da će novi EU 4 biti skoro isti kao stari, eventualno da dodaju provincije koje su zatamnjene...

Grimm_SBL
8.8.2009, 11:01
Joj, vidim baš su je zakomplikovali :( Neću je ni igrati, ne volim toliko ižviljavanje, nadam se da će novi EU 4 biti skoro isti kao stari, eventualno da dodaju provincije koje su zatamnjene...Pa i nije nešto preterano zakomplikovana, samo ima više opcija.

Neke stvari promenjene u odnosu na prethodnu igru, ali malo eksperimentisanja i sve ide bez problema.

Corwin
8.8.2009, 21:01
Meni izgleda OK, radi bez problema, malo jeste komplikovanija, ali nije strašno.
Zna li neko kako da udesim trade agreements kao u HOI2, da mijenjam, recimo metal za naftu? Zasad mi dozvoljava samo trgovinu za pare i kaže da obje zemlje moraju da imaju neki sporazum o bogzna čemu ako želim da mijenjam jedno za drugo. Zato sam trade agreements prepustio AI-ju, mada se izgleda ne snalazi dobro, jer ne znam kako da mu objasnim da će mi trebati svaka kap nafte koja se može prikupiti.

Ghost
8.8.2009, 21:11
Jeste li vidjeli ko vam "pomaže" u tutorijalu
Виђех. :)

Lich_king2
8.8.2009, 21:16
Ko pomaze? Dajte bacite u spoiler tag.

Barni
8.8.2009, 21:32
- igra je potpuno neigriva ako izaberete saveznike, francuska npr nema dovoljno ic 1936 god da prehrani stanovništvo i postojeću armiju a kamoli da proizvodi nešto, reč je o bug-u koji će valjda uskoro biti ispravljen, jer ovako nema ni smisla igrati, ako krenete kao ger ovo vas neće pogoditi ali će zato osakatiti vaše protivnike pa će 39 biti totalno osakaćeni, italijani će se prošetati do pariza, maginout liniju brane smešne izgladnele snage pa se nećete morati zamajavati sa invazijom preko bel, rusi će usled tih problema izgubiti pola vojske sa kojom startuju, kapirate problem
- detaljnije o tome News about the CG-bug (http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=417974)

Nikola95
8.8.2009, 22:27
Nema ni sa Japanom igre. Sa svim mogucim fasistickim zakonima i ministrima koji mi povecavaju IC, i smanjuju Consumer Goods, imam max 30 IC koji mi ostaje za proizvodnju! Mnogo resursa mi fali, energija i nafta najvise. Dok i energiju mogu da uvezem od Nijemacke po povoljnoj cijeni, naftu mogu jedino od Amera i Rusa, sa kojima cu za par godina zaratiti.
Da ne spominjem cinjenicu da mi i dalje FPS nije uvijek udoban.

Igri treba par ozbiljnih patcheva.

Ko pomaze? Dajte bacite u spoiler tag.
Jedan cika sa brcicima :
http://i314.photobucket.com/albums/ll417/Saruman9/th_hitler.jpg (http://s314.photobucket.com/albums/ll417/Saruman9/?action=view&current=hitler.jpg)

Corwin
8.8.2009, 23:35
Batalio sam scenario 1936 pošto sam vidio da je stvarno neigriva i počeo opet 1938. Još nisam izgradio ni pola vojske koja mi treba za ofanzivu 1940, a igra već opasno štuca. Koristim XP i imam maksimum RAM-a, tako da ovo zaista nema smisla. Dok se ne pojave ozbiljni pečevi neće se niko naigrati.

Grimm_SBL
9.8.2009, 1:16
Igra je haos. AI je totalno pukao. Mađari mi bili objavili embargo, a onda ušli u savez sa Poljacima. :kreza: Do 1940. skoro cela Evropa je bila saveznička, Portugal, Švedska, Finska i sl...

Isko
9.8.2009, 9:36
Download from http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/hoi3_1.1.exe

Changes for 1.1 below. (http://www.heartsofiron.eu/forum/viewtopic.php?f=398&t=12876&start=0)

Nadam se da ce sad brze da ide...

Barni
9.8.2009, 12:12
- ipak je bolje sačekati do sutra popodne kada će pored ispravke za nenormalnu potrošnju consumer goods u patch-u biti još nekih fixeva koji će je dodatno ubrzati u odnosu na v 1.1

Isko
9.8.2009, 12:28
- ipak je bolje sačekati do sutra popodne kada će pored ispravke za nenormalnu potrošnju consumer goods u patch-u biti još nekih fixeva koji će je dodatno ubrzati u odnosu na v 1.1

znaci mocice da se ubrza igra?

Corwin
9.8.2009, 13:05
Download from http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/hoi3_1.1.exe

Changes for 1.1 below. (http://www.heartsofiron.eu/forum/viewtopic.php?f=398&t=12876&start=0)

Nadam se da ce sad brze da ide...

Već igram na 1.1 i opet koči.

Barni
9.8.2009, 13:32
znaci mocice da se ubrza igra?
- tako barem kažu autori, verovatno su našli način da je učine manje zahtevnom, ipak nemamo svi i7 oc na 3,5 GHz i 6 GB RAM-a ili već ko zna na kakvom su oni hardware-u pravili i testirali igru...

Grimm_SBL
9.8.2009, 16:03
Pojavio se na trekerima Sprite pack add on za HOI3 sa novim spriteovima za SAD i Nemačku.

Hearts Of Iron III: Sprite Pack is a content add-on and
Ű Ű requires the original Hearts Of Iron III in order to play.
Ű Ű
Ű Ű Hearts Of Iron III: Sprite Pack. Includes a total of 32 unique
Ű Ű sprites for USA and Germany!
Ű Ű
Ű Ű Features:
Ű Ű
Ű Ű The German Sprite Pack
Ű Ű
Ű Ű 6 new ships
Ű Ű - BB: Bismarck
Ű Ű - BC: Scharnhorst
Ű Ű - HC: Graf Spey
Ű Ű - LC: K-Class
Ű Ű - Destroyer: Z1 class
Ű Ű - Submarine: Type VII
Ű Ű
Ű Ű 4 new airplanes
Ű Ű - Multi-Role: Focke-Wulf FW 109D
Ű Ű - Tactical-Bomber: Heinkel HE-111
Ű Ű - Multi-role: Messerchmitt ME-262
Ű Ű - Interceptor: Messerchmitt BF109K
Ű Ű
Ű Ű 6 new tanks
Ű Ű - Light Tank: Panzer I
Ű Ű - Light Tank: Panzer II
Ű Ű - Medium Tank: Panzer III
Ű Ű - Medium Tank: Panzer IV
Ű Ű - Medium Tank: Panzer V Panther
Ű Ű - Heavy Tank: Panzer VIb King Tiger
Ű Ű
Ű Ű The American Sprite Pack
Ű Ű
Ű Ű 8 new ships
Ű Ű - BB: Iowa Class
Ű Ű - CV: Essex Class
Ű Ű - BB: North Carolina Class
Ű Ű - CV: Lexington class
Ű Ű - SS: Gato Class Submarine
Ű Ű - CL: Brooklyn Class
Ű Ű - CA: Baltimore Class
Ű Ű - DD: Fletcher Class
Ű Ű
Ű Ű 4 new airplanes
Ű Ű - Interceptor: North American F-86 Sabre
Ű Ű - Strategic Bomber: B-29 Super Fortress
Ű Ű - Interceptor: Grumman F6F Hellcat
Ű Ű - Tactical Bomber: Martin B-26 Marauder
Ű Ű
Ű Ű 4 new tanks
Ű Ű - Light Amour: M-5 Stuart
Ű Ű - Medium Armour M-3 Lee
Ű Ű - Medium Armour: M4/E8 Sherman
Ű Ű - Heavy Armour: M-26 Pershing

Corwin
10.8.2009, 21:34
Izgleda da je hotfix izasao, ali ja ne mogu da dodjem do njega. Da nema neko link?

Geronimo
10.8.2009, 22:38
E ako neko nabavi nek javlja, bez ovoga ne moz' se igra.

Isko
11.8.2009, 0:10
E ako neko nabavi nek javlja, bez ovoga ne moz' se igra.

E moderator kaze ovako:
In the Tech Support Subforum.
Register your game and you can get it.

director
12.8.2009, 12:50
Jel to već i patch 1.2 izašao ?

Geronimo
12.8.2009, 15:00
Izasao je hotfix za Consumer Goods, sto je glavni bag. Nisam primetio nijedan drugi veci bag. Patch izlazi za oko nedelju dana.

Barni
12.8.2009, 19:49
- možda su i ispravili CG bug, ali kada pročitam ovako nešto jednostavno izgubim apetit za neko ozbiljnije igranje, valjda će neki novi patch ispraviti neke očigledno debilne stvari u gameplay-u

So here I am, in early 1941 as Germany, fighting a one province battle for about one entire year in northern western Germany. Shortly after taking out France, the US landed over 100 brigades in one province, and because all my troops were so close they were instantly stopped there. EVERY unit (220 brigades + 100 US brigades) involved has 100 experience and I've been hovering around 20% victory for a few months now.

In the meantime, Italy launched a really sweet naval invasion of Finland and Slovakia is finishing off Norway and Sweden for me. Spain and Portugal were both taken over by UK, but have since been freed by Italy and then went on to save the western coast of France from a pretty serious invasion from Canada involving several light tank divisons. Canada nearly took Paris, twice, before Spain and Romanian forces attacked the Canadian's from the south. USSR loves me for some reason, 185 relation. Japan, who was invaded by Finland in Korea, has crushed them and started to slowly take Manchuko territory from China.

Auror
12.8.2009, 19:58
barni, HAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAH!!!!!!!!! zato ja nemam namjeru tamo nedje do novembra da igram igru. :to_care:

Flash91
13.8.2009, 1:10
- možda su i ispravili CG bug, ali kada pročitam ovako nešto jednostavno izgubim apetit za neko ozbiljnije igranje, valjda će neki novi patch ispraviti neke očigledno debilne stvari u gameplay-u

Hearts of Iron pocinje polako da mi lici na eRepublik. Jos samo fali da Indonezija izvrsi invaziju na Ameriku zajedno sa Madjarskom i Rusijom :D:D:eek:...

Bice da cemo se nacekati pre nego sto pocnemo da iole ozbiljnije igramo HOI3..

Corwin
13.8.2009, 8:10
Vjerovatno će se čekati neki Stony Road ili Total Realism mod. HoI je simulacija WWII, a ne neka fentazi dženeral igra u kojoj ratuju svi protiv svih od 1939.

4th Dimension
13.8.2009, 12:25
To se dešava jer je umjesto "AI-a" iz HOI2 (u osnovi to je bio spisak šta uraditi, bez obzira na stanje u svijetu) u HOI3 ima pravi AI. Možda ne baš bistar, ali AI koji misli na sebe, i razmišlja u threat smislu napadajući one koji imaju najveći threat.

director
13.8.2009, 12:52
ja skinuh uz pomoc onog loadera patch i igra radi ok. trenutno mi je verzija 1.1c . Jel mi treba jos nešto ili da zapocinjem pravu kampanju ?

Corwin
13.8.2009, 18:07
To se dešava jer je umjesto "AI-a" iz HOI2 (u osnovi to je bio spisak šta uraditi, bez obzira na stanje u svijetu) u HOI3 ima pravi AI. Možda ne baš bistar, ali AI koji misli na sebe, i razmišlja u threat smislu napadajući one koji imaju najveći threat.

Sve je to pohvalno, ali situacija u kojoj se Švedska, Norveška i USA priključe saveznicima 1939 malo remeti igru. Inače, iako još nisam probao, rekao bih da je invazija Njemačke na Britaniju 1940 praktično neizvodljiva.

director
17.8.2009, 18:28
Jel zna neko odakle može da se skine onaj slider mod ? Odlazak u production screen svaki dan me smara polako.

Auror
17.8.2009, 20:34
momci,moze li ko od vas da nam pokaze neki screen da vidimo kako ratujete,kakav je odnos snaga i kakvi su frontovi???

Corwin
26.8.2009, 17:04
Nema potrebe, definitivno je neigriva dok je dobro ne izpečuju. Invazija Engleske je smiješno laka, napad na Rusiju gotov za tri mjeseca, Japan se priključuje saveznicima koji umjesto da grade vojsku prave hiljade konvoja. AI je toliko loš da zaista nema smisla igrati dok ne dođu neke ozbiljne ispravke.

Geronimo
26.8.2009, 20:22
Kako vi ratujete? jel koristite theatre AI ili manuelno kontrolisete vojske? Meni igra dosta laguje (a komp mi je prilicno jak) pa cekam patch da to regulise...

Corwin
26.8.2009, 20:53
Sa ovakvim AI-jem, ne smijem ni da zamislim šta bi se desilo da ga pustim da kontroliše vojske. AI je savršeno u stanju da pošalje jedinicu sa obale Atlantika prema srcu Rusije da uguši pobunu u nekoj beznačajnoj provinciji.
BTW, jeste li primjetili da je iznad svake morske površine oblačnost 100%? Čisto ako se zapitate kako da bombarderi baš nikad ne pronađu nijedan brod na pučini.
Pratim šta se dešava na Paradox forumu, trebalo bi da sljedeći peč 1.2 ispravi nekoliko gluposti, ali za ozbiljnije igranje ćemo morati da čekamo kasnije pečeve i modove. Pretpostavljam da će trebati bar godinu dana da se ova igra dovede u kakav-takav red.

4th Dimension
26.8.2009, 21:26
Ovo su je izgleda dobro *******. Nebih rekao da je HOI2 ibučni bio ovoliko bagovit (sa druge strane ja sam počeo sa DD). Najveći problem po meni su CG koji su napravljeni kako bi onemogućili da one sitne američke državice do kraja rata naprave pogoleme armije, ali to ubija Rusiju jer tamo bez da makneš pola armije nemožeš raditi industrijalizaciju, a onda kada najzad napraviš tu rezervističku vojsku i kreneš sa mobilizacijom '41 odmah skače CG što ti onemogućava da ulažeš u Pojačanja, te nemreš mobilizovat vojsku. Dodaj na to novi sistem sa snadbjevanjem gdje provincije sa malom infrastrukturom jedu supply, dođe na to da nemožeš vršiti krštene operacije dalje od Moskve.

Auror
26.8.2009, 23:47
ovo izgleda kao HOI1. bio je super detaljan i obecavao je dosta,ali je bilo dosta bagova i smetnji. a onda je sve to ispravio HOI2. izgleda da ce se ova igra igrati da valja tek kad bude neki nastavak u stilu doomsday ili armageddon ili cak HOI4........:(

Sarmatian
27.8.2009, 1:29
Sa ovakvim AI-jem, ne smijem ni da zamislim šta bi se desilo da ga pustim da kontroliše vojske. AI je savršeno u stanju da pošalje jedinicu sa obale Atlantika prema srcu Rusije da uguši pobunu u nekoj beznačajnoj provinciji.
BTW, jeste li primjetili da je iznad svake morske površine oblačnost 100%? Čisto ako se zapitate kako da bombarderi baš nikad ne pronađu nijedan brod na pučini.
Pratim šta se dešava na Paradox forumu, trebalo bi da sljedeći peč 1.2 ispravi nekoliko gluposti, ali za ozbiljnije igranje ćemo morati da čekamo kasnije pečeve i modove. Pretpostavljam da će trebati bar godinu dana da se ova igra dovede u kakav-takav red.

A jesi ti siguran da si dobro podesio AI?

director
27.8.2009, 12:03
Meni nikad nije slao jedinice iz jedne komandne oblasti u drugu. Možda su ti te jedinice na atlantiku još uvek pod komandom vojne oblasti koja je zadužena za Rusiju.

Igra je igriva samo ako igrate kao japan i nemacka i koristite spijune da sprece da svi odu u saveznike. Sa ostalim nacijama nemacka se slisti vec do 1940. Medutim ako ste u stanju da sami sebi odredtie house rules i ispostujete ih onda je i ovakva igra zanimljiva. U svakom slucaju ovo je beta verzija koju ja igram da bi ovladao tehnikom. Meni gomile detalja nisu bitne. Ako urade sve sto su najavili za 1.2 igra je spremna za igru. Ostale stvari su želje igraca a ne stvarni problemi igre. Samo se nadam da avione ne vrate na staro pa da sa 8 CAS uništitie celu rusku armiju za par meseci.

Barni
27.8.2009, 12:48
- ha ha
ja sam se u prvoj partiji kao ger opekao i svi su već 38-39 ušli u saveznike pa sam morao da ratujem čak i sa ch
- ali popiz... sam kada je ai korpus koji sam ostavi da brani luke wilhelmshafen i kiel sa po 1 div uz još 1 u rez naređenje koje je imao (defence) protumačio kao moju želju da odgovori na invaziju strašnih holanđana i ladno je napustio luke i otišao u hol i naravno širom otvorio put britanskoj invaziji koju potom nisam mogao zaustaviti usled nedostatka trupa koje su ratovale na zapadnom frontu od ch do hol.
- ni na istoku nije bilo puno bolje, par dana po početku rata irska :opanachke je odlučila da izvrši desant na memel ai je naravno trupe preko potrebne za zaustavljanje poljske u istočnoj pruskoj poslao na irce ali kako su oni imali tamo već 4-5 div :confused: kontranapad nije uspeo oslabljene div u istočnoj pruskoj su bile opkoljene i uništene nekoliko sati pre mog proboja do njih klasično favorizovanje ai-a od strane same igre ali dobro već sam navikao i u prethodnim delovima da mi je potrebno barem 50% jača vojska da postignem isto što može i ai...
- teatarski ai naravno nije znao šta bi sa poljskom očigledno je čekao dodatne div. ni pojedinačne armije nisu bile poslušnije i teškom mukom bi uspevao da ih nateram u napad, ali valjda će ispraviti zicerašku politiku ai da kreće u napad samo kada je izračunao da ima značajnu prednost ili ću morati da potpuno batalim mornaricu i kvalitetne napredne tenkiće i da idem na kvantitet da bih mogao da prepustim vođenje rata ai feldmaršalu:kreza:

Bracko
27.8.2009, 19:27
Moj problem je sto na mom racunaru ja igru ne mogu ni da pokrenem,dok na slabijim racunarima radi bez problema.Problem nastaje kada se igra ocitava jos pre ulaska u glavni meni,kada se redjaju slike na pocetku i kada dodje do nemackog vojnika ekran mi pobeli i nestane mi igrica.Pokusavao sam nekoliko razlicitih instalacija ali nikako ne ide.Inace imam peocesor intelov 3000,ati 9600 graficku,1g memorije,win xp sp2...

Da li neko zna u cemu je problem i kako da ga resim???

Doolio
1.9.2009, 10:32
izbagovan je mnogo, ali dobro, popravice se to pathcevima, bitno je da oni s vremena na vreme uvode bitnije stvari, kao sto je pomenuti AI. prvi macici se u vodu bacaju:) gledajte na to ovako, hoi3 je zbagovan zbog novina, tako da, kad ne bi bio zbagovan, docekali bismo hoi10 koji se rukovodi skriptama:)

Corwin
1.9.2009, 22:27
Pročitao sam Kuzmanovićev tekst o igri danas. Loš tekst, promašio je 100 i jednu stvar, žali se na manje bitne probleme, a one koje je trebao da pomene je preskočio. Ocjena je veća bar za 20 poena nego štro bi trebala da bude za igru u stanju u kakvom je. Peč 1.2 izlazi u petak ili subotu, trenutno je igru nemoguće završiti. Kako igra koju je nemoguće završiti može da dobije ocjenu 83???

Sarmatian
4.9.2009, 22:40
Patch 1.2 je izasao.

Zna li neko kako doci do njega ako nemas registrovanu verziju igre?

JosJedanKorisnik
4.9.2009, 23:08
ja sam bez problema updatovao narodnu verziju koristeci update link na splash screenu igre. I radi normalno, mada nisu bas sve bagove ispravili.

Corwin
5.9.2009, 20:59
Isto.
Ispravljeno je dosta gluposti, čini mi se da diplomatija bolje radi, Švajcarska mi još nije objavila rat (Njemačkoj). :)
Ostaju još dva problema. Prvi je AI koji se i dalje ne snalazi sa istraživanjem tehnologija, pa ga je prelako pregaziti. Japan i dalje dobija po njušci od Kineza, a SSSR ne istražuje tehnologije za pješadiju. Nisam još došao tog trenutka, ali čini mi se da će opet biti šetnja do Moskve.
Drugi problem, koji mene lično veoma nervira je 100% oblačnost iznad svih mora. To znači da na Naval Bombere zaboravite, osim za gađanje luka. Takođe, ako neprijatelj vrši pomorski desant na neku vašu teritoriju, ne možete uništiti transporte ni avionima ni brodovima. Na paradox forumu se pojavio user fix kojim se oblačnost uklanja na svjetskom nivou, a od Paradoxa ni riječi kada će da porade na ovome, iako je bag prijavljen odmah po izlasku igre.
Izgleda da će zaista proći mjeseci prije nego što igra počne da liči na WW2 strategiju. Dobra vijest je da su moderi započeli sa radom, tako da se očekuju C.O.R.E i TSR za HOI3. Istina, za ozbiljniji rad je potrebno da prvo izdavač ispegla neke od najgorih bagova i poradi na AI-ju.

4th Dimension
6.9.2009, 11:26
Jeli još neko ispizdio kada je vidio na što se fokusira Sovjetska doktrina? Na jeb*** militia :mad:

SFRJ-Forever [CG]
6.9.2009, 13:33
Igram sa Germany nego onaj AI sistem diplomatije ne zna da mi nabavi dovoljno nafte, a ja ne kapiram kako da nabavim naftu posto nema tradinga nafta-nafta ili nafta-metal itd. ????

director
6.9.2009, 17:26
AI trade ne radi kako treba. AI vrlo retko kupi sve što vam treba. Zato to treba raditi manuelno.

Kako trgovati. Pa lepo. Odeš na trgovinu i tamo odrediš koliko oces da kupis. Trgovina je sada samo za novac. Sve prodajes i kupujes za novac. Nema vise srednjevekovne razmene dobara :) .

@Corwin

Kod mene je sa Japanom krenulo klasično. Šanksi kapitulirao. Komunisti onda povratiše Šanksi i tu ja kontam "ah ovo sve isto. Vratim se na moju zemlju i posle pola godine setim se da je odavno trebalo da komunisti pupetuju Mandžuriju a poruke nema. Odem tamo kad imam sta videti. Japan zaustavio komuniste na granici Mandžurije i Šanksija i desantovao na Šangaj i osvojio preko 50% Kine. Stvari sada idu na bolje jel Japan sada vrši invazije.

Corwin
6.9.2009, 23:25
;852385']Igram sa Germany nego onaj AI sistem diplomatije ne zna da mi nabavi dovoljno nafte, a ja ne kapiram kako da nabavim naftu posto nema tradinga nafta-nafta ili nafta-metal itd. ????

Nema više zamjene resursi za resurse, sve se mijenja za pare.

Sarmatian
6.9.2009, 23:35
Jel smeta jos nekom ona prilicno nejasna politicka mapa?

4th Dimension
7.9.2009, 11:24
Misliš na to da boje izgledaju nako isprano?

Sarmatian
7.9.2009, 15:38
bas na to

4th Dimension
8.9.2009, 11:58
Da i meni to smeta. Dopduše makar su 1.2 dodali još jedan mod male za teren tako da sada makar mogu vizuelno da razlikujem planine od brda, i šume od šumaraka i polja.

Sarmatian
8.9.2009, 13:14
Ja sve Paradoxove igre igram na politickoj mapi, jedino sam u HOI-u prebacivao na fizicku (terrain) kada bih planirao vece ofanzive...

Ovo mi prilicno smeta... Ima li neki mod koji to otklanja?

EDIT: Cini mi se da sam nesto (http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=416991) nasao

director
8.9.2009, 14:21
meni taj link ne radi. O cemu se radi ?

bruno
8.9.2009, 16:50
Ne razumem u cemu je fora.
Igrao sam nekih 6h na najvecoj brzini sa Yugoslavijom, i jos uvek nisam uspeo da izgradim ni jednu fabriku.
Niko jos ne ratuje u evropi, (doduse tek je 1938 god), ali se za ovo vreme ama bas nista nije desilo.
Ocekivao sam da ce vremenom postati zanimljivije,ali dinamika ne postoji, i kako da igram kad Yugoslaviji ne mogu da izgradim fabrike,niti vojsku, iako mi istrazivanje dobro napreduje...
Da li neko ima predlog kako da igram a da mi bude zanimljivije? xD

Sarmatian
8.9.2009, 17:21
meni taj link ne radi. O cemu se radi ?

Moras biti registrovan na Paradox forumu. Daje jasnije boje na politickoj mapi. Ovako nesto (http://www.jamisongeibel.com/smep/progress2.jpg)

Mnogo olaksava igranje, bar meni...

Igrao sam nekih 6h na najvecoj brzini sa Yugoslavijom, i jos uvek nisam uspeo da izgradim ni jednu fabriku.
Niko jos ne ratuje u evropi, (doduse tek je 1938 god), ali se za ovo vreme ama bas nista nije desilo.
Ocekivao sam da ce vremenom postati zanimljivije,ali dinamika ne postoji, i kako da igram kad Yugoslaviji ne mogu da izgradim fabrike,niti vojsku, iako mi istrazivanje dobro napreduje...

Rat najcesce pocinje oko 1939. Da bi gradio fabrike (IC) moras imati odredjenu tehnologiju iz industry grane istrazenu, Advanced Construction nesto. Drzi kursor na tehnologiji pa ce ti ispisati Can build IC ili tako nesto. Kad to istrazis, onda pali po fabrikama...

bruno
8.9.2009, 17:31
ma,da izucio sam vec tu tehnologiju,vec me nervira sto sam stavio 2 fabrike samo da se grade, i treba im 2 godine da se izgrade.
Jel postoji neki nacin da se ubrza proizvodnja ili sl?
Jbga od 1936 bi po tome mogao da do rata izgradim 4 fabrike, bez vojske, i sta onda da radim, kada kapiram da ce svi da napadnu Yugoslaviju?

director
8.9.2009, 17:57

Ako niko ne ratuje u evropi onda imas unikat od partije. Obicno Spanski gradanski rat imas vec u 36-oj.

4th Dimension
8.9.2009, 22:05
Nema Juga mislim dovoljno IC-a kako bi bilo korisno da vršiš industrijalizaciju, znajući da ti prosječno treba 5IC i godina da na za jendu fabriku, tako da to nije ekonomično. Bar nije bilo u HOI 2. Takođe u HOI3 brzina izgradnje zavisi od practical, koji pretpostavljam nije dovoljno veliki kod Juge. Ja preporučujem buildup kopnenih snaga, i ekspanziju po Balkanu, za početak.

ćelavi
8.9.2009, 23:15
Sve je ovo lepo.Te patch 1.2 ovo-ono.Ali matori,ovima treba pegla.I to ne obična pegla,nego PEGLA SA PAROM(Rowenta ili Moulinex:)),da ispeglaju da ovo valja.Pa meni ceo dan u igri traje oko 10s,a kada počne krljanje (oko 40-41) zna da zaglavi i po 30s!Znam i ja da mi je komp slab,ali me ovo ubi soft u pojam

bruno
9.9.2009, 12:49
Nema Juga mislim dovoljno IC-a kako bi bilo korisno da vršiš industrijalizaciju, znajući da ti prosječno treba 5IC i godina da na za jendu fabriku, tako da to nije ekonomično. Bar nije bilo u HOI 2. Takođe u HOI3 brzina izgradnje zavisi od practical, koji pretpostavljam nije dovoljno veliki kod Juge. Ja preporučujem buildup kopnenih snaga, i ekspanziju po Balkanu, za početak.

Pa da,ali ako ne izvrsim indutrijalizaciju, necu moci efektivno da gradim vojsku, i cim pocne drugi svetski rat sravnice me skoro bez otpora...

director
9.9.2009, 18:42
Kada izgradis prvi set fabrika dobijes practiacal koji smanjuje cenu i vreme trajanja za sledeci set fabrika. No ako mislis na partije tipa svetska dominacija sa YU to je sada znatno teže, tenutno i nemoguće dok se ne nađu loše strane AI-a koje bi se iskoristile. S obzirom da AI i nije neki u odnosu na prethodnike verovatno ce se pronaci neka fora da se pobedi sa YU protiv velikih sila. Probaj razne strategije i cuvaj se ekspanzije jel partizani sada znaju dobro da uzdrmaju zemlju ako se okupirane zemlje ne posednu.

Corwin
9.9.2009, 20:00
Sve je ovo lepo.Te patch 1.2 ovo-ono.Ali matori,ovima treba pegla.I to ne obična pegla,nego PEGLA SA PAROM(Rowenta ili Moulinex:)),da ispeglaju da ovo valja.Pa meni ceo dan u igri traje oko 10s,a kada počne krljanje (oko 40-41) zna da zaglavi i po 30s!Znam i ja da mi je komp slab,ali me ovo ubi soft u pojam

Ne znam kakva ti je mašina, ja recimo sa mojom više nemam problema, a prilično je zastarela.

director
9.9.2009, 20:28
meni kada pocne rat dan traje minimum minut. Ali to je zato sto ja tako hocu.

Inace igra ide brzo na 1.2 patch-u. Problem nastaje posle sat-dva igranja kada ona pocinje da usporava. To se resi jednostavnim restartom. S obzirom da meni brzina i ne treba kada pocen rat ja i ne restartujem.

4th Dimension
9.9.2009, 20:49
Evo sad pokušah sa jugom, i najgora je stvar što nam sa onom neutralnošću upropastiše stvar. Nemogu nikome rat da objavim. Ni bugarima. Pa skime da se džapam ako ne sa Bugarima. A da ne pominjem da nemamo izgleda core na one "Italijanske" provincije u Dalmaciji. Bez varanja čisto sumnjam da ćeš moi ikoga napasti prije nego što te Švabe 41 sravne.

Inače da sam im mogao rat objaviti sravnio bih ih, jer sam do kraja Marta izvršio mobilizaciju, i njabolje sa onim zakonima o obrazovanju imam grdilo exp.

Corwin
10.9.2009, 9:58
MOžeš da narediš svojim špijunima "lower neutrality".

4th Dimension
10.9.2009, 11:12
MOžeš da narediš svojim špijunima "lower neutrality".
Znam za to, ali pošto mi je neutrality 75%, da bi ga smanjio na 0 samo špijunima koji ga smanjuju negdje oko 0.03 dnevno trebaće mi 75/0.03=2500 dana iliti oko 7 godina.

Corwin
10.9.2009, 11:18
Nema nikakve potrebe da ga smanjuješ na nulu, nikome neutrality nije nula. Nisam siguran sa koliko ćeš moći da objaviš rat susjedima, to zavisi i od threat-a, ali mi se čini da bi sa oko 60% da bi mogao da objavljuješ ratove, sklapaš saveze i sl. Pogledaj takođe imaš li kojeg ministra koji spušta neutrality.

SFRJ-Forever [CG]
10.9.2009, 12:00
Znam za to, ali pošto mi je neutrality 75%, da bi ga smanjio na 0 samo špijunima koji ga smanjuju negdje oko 0.03 dnevno trebaće mi 75/0.03=2500 dana iliti oko 7 godina.

Ovaj neutraliti je veliki promasaj, u HOI 2 je bilo mnogo bolje, zna li se da li je neko napravio neki mod za ovo?

@Corwin
Pa ne mozes nikome objaviti rat ako ti neutraliti nije 0 (u slucaju YU), a ako hoces da napadnes Bugarsku, Albaniju i Grcku to neces stici jer ce te Hitler pregaziti.

bruno
10.9.2009, 12:09
e to da neutrality je skroz zeznuta stvar, jer dok ti smanjis neutrality do dovoljne mere da nekog napadnes, do tada ce te vec nemci napasti, a naravno od njih neces uspeti da se odbranis, jer ti je industrija zakrzljala, i da svo vreme samo gradis vojsku, neces uspeti da stvoris dovoljno veliku da se odupres nemackoj i italiji...:S

Nazalost izgleda su napravili HOI3, da bude igrivo samo sa glavnim nacijama...

director
10.9.2009, 12:52
ili da kažemo da su ga napravili da bude realniji.

Zašto se ne pridružiš Nemačkoj pa sa njom zajedno ideš u ekspanziju ?

bruno
10.9.2009, 13:33
nemoguce je pridruziti se bilo kojoj strani dok neutrality ne spadne dovoljno, odnosno dok razlika izmedju pretnje i neutralnosti ne bude manja od 60, a to se nece desiti do objave rata, a naravno kad nas vec napadnu,ne mozemo da im se pridruzimo;)

director
10.9.2009, 17:08
Samo ti obaraj trait sa ministrima i spijunima. Mislim da ima i neki event koji takode obara neutralnost.

Syndree
11.9.2009, 1:44
Da li je moguce da ratom/diplomatijom kupim ili osvojim pojedine teritorije a ne celu zemlju? Tipa, ratujem protiv Rumunije sa SSSR i hocu samo neke provincije a ne sve. Koliko sam primetio osim ako nije neki event ne moze da se oduzme pojedinacna provincija.

ćelavi
11.9.2009, 2:56
Ne znam kakva ti je mašina, ja recimo sa mojom više nemam problema, a prilično je zastarela.
Igram na laptop-u.Intel duo na 2,2 i 2 giga rama i naravno neka krš integrisana grafička koja "vadi stvar" da sve bolje teče.

Sarmatian
11.9.2009, 6:11
;855225']Ovaj neutraliti je veliki promasaj, u HOI 2 je bilo mnogo bolje, zna li se da li je neko napravio neki mod za ovo?

@Corwin
Pa ne mozes nikome objaviti rat ako ti neutraliti nije 0 (u slucaju YU), a ako hoces da napadnes Bugarsku, Albaniju i Grcku to neces stici jer ce te Hitler pregaziti.

A zasto? Mnogo je bolje nego slider... I realnije...

Da bi objavio rat sto pre, skidaj sebi neutrality i posalji spijune da povecavaju threat toj naciji. Ja sam 1939 osvojio Persiju sa SSSR-om...

Corwin
11.9.2009, 11:22
Ja sa Njemačkom ratujem sa pola svijeta, a neutrality mi je i dalje 60. Čisto da znate.