PDA

Prikaži potpunu verziju : Hearts of Iron 3

Strane : 1 [2] 3

SFRJ-Forever [CG]
11.9.2009, 13:58
A zasto? Mnogo je bolje nego slider... I realnije...

Da bi objavio rat sto pre, skidaj sebi neutrality i posalji spijune da povecavaju threat toj naciji. Ja sam 1939 osvojio Persiju sa SSSR-om...

Ma covjece mi pricamo za Yugoslaviju, ne moze se nista uraditi zbog Neutrality-a, napao bi ja Bugare, Albaniju i Grcku, ali PRC, ne mogu.

Sarmatian
11.9.2009, 15:31
Pa malo je i nerealisticno da Jugoslavija napadne i osvoji Bugarsku, Albaniju, Rumuniju, Grcku itd... pre nego sto pocne WW2. Uostalom, strategija ostaje ista, lower neutrality i increase threat...

No, svako ima svoje. Generalno mi se cini da HOI3 ima znatno manje mana nego sto ljudi predstavljaju, ali se neke stvari znatno razlikuju u odnosu na dvojku. Onda neko pokusa da igra HOI3 kao sto je igrao HOI2, vidi da ne ide. i onda vice kako je igra losa.

Ima jos mnogo toga da se ispravi ali je sam koncept (i mogucnosti unapredjenja tog koncepta) mnogo bolji nego u dvojci. EU3 engine je mnogo puta modabilniji od starog, za nekoliko meseci kad pocnu da pljuste kvalitetni modovi...

Corwin
11.9.2009, 16:05
Najviše što bih mogao reći za igru u stanju u kakvom jeste je da je trenutno igriva, ukoliko se pored peča 1.2 primjene i 2-3 moda. (vrijeme, AI, mapa) Inače, isplakao sam se od muke kada sam vidio gdje se nalazi Moskva u HOI3.

bruno
11.9.2009, 19:30
Pa malo je i nerealisticno da Jugoslavija napadne i osvoji Bugarsku, Albaniju, Rumuniju, Grcku itd... pre nego sto pocne WW2. Uostalom, strategija ostaje ista, lower neutrality i increase threat...

No, svako ima svoje. Generalno mi se cini da HOI3 ima znatno manje mana nego sto ljudi predstavljaju, ali se neke stvari znatno razlikuju u odnosu na dvojku. Onda neko pokusa da igra HOI3 kao sto je igrao HOI2, vidi da ne ide. i onda vice kako je igra losa.

Ima jos mnogo toga da se ispravi ali je sam koncept (i mogucnosti unapredjenja tog koncepta) mnogo bolji nego u dvojci. EU3 engine je mnogo puta modabilniji od starog, za nekoliko meseci kad pocnu da pljuste kvalitetni modovi...

pa da nerealno je sa kraljem na celu, a sta bi bilo da je neko kao hitler na celu yugoslavije,sigurno bi imao ambicije za osvajanje suseda, a to je i poenta, a ne da naprave igru da ne mozes da menjas istoriju :)

SFRJ-Forever [CG]
11.9.2009, 22:13
pa da nerealno je sa kraljem na celu, a sta bi bilo da je neko kao hitler na celu yugoslavije,sigurno bi imao ambicije za osvajanje suseda, a to je i poenta, a ne da naprave igru da ne mozes da menjas istoriju :)

Neko kao ja :D

@Sarmatian
Ja ne rekoh da je igra losa, samo sto je velika steta sto ne mogu da izmijenim stanje moje nacije dok me Hitler ne pregazi.

Barni
12.9.2009, 12:42
- nije loš patch 1.2, prva pozitivna novina je da 1939 više nije 3/4 planete u saveznicima, druga da nisam primetio neka suluda iskrcavanja u memelu ili pak na bilo kojoj lučkoj provinciji, prepustio sam vođenje invazije na poljsku berlinskom teatru operacijakoji je obavio posao za 3,5 meseci, relativno loše uz stalna povlačenja iz osvojenih prov. radi pregrupisavanja, pa opet obzirom da sam mu dodelio nekih dodatnih 5 inf div. dok sam sa 2 ten (3 div (2 brig. med. ten + 1 spa)) korpusa lično upravljao u pokušaju da napravim proboj koji bi ai iskoristio i nije tako loše, mislim ai je standardno sa dozom opreza mrvio poljski ai i kada je zauzeo oko 50% poljska se nenadano predala, tj izašlo je ona poruka we shall never surender ali efektivno njihova vojska je nestala sa bojišta iako bi možda mogla da pruža otpor još 2-3 meseca, ali to je sigurno skriptovano da posle određenog vremena od pada varšave padne i poljska
- a sada da probam Operation Sealion, pre ovog patcha mi je to uspelo, ali sam prethodno (valjda) uništio 10-tak eng. div u wilhelmshofenu, u hoi 3 meni nije jasno šta se dešava sa div koje su opkoljene, kada tu odnesem pobedu dobijem obaveštenje da je poginulo toliko i toliko mojih i njegovih vojnika ali da li je ta div ili te div prestala/e da postoji:confused:

Sarmatian
12.9.2009, 19:46
, mislim ai je standardno sa dozom opreza mrvio poljski ai i kada je zauzeo oko 50% poljska se nenadano predala, tj izašlo je ona poruka we shall never surender ali efektivno njihova vojska je nestala sa bojišta iako bi možda mogla da pruža otpor još 2-3 meseca, ali to je sigurno skriptovano da posle određenog vremena od pada varšave padne i poljska

Nije skriptovano nego zavisi od direktno od njihovog National Unity i koliko VP im je ostalo. Ako imaju NU recimo od 50%, dosta ti je samo da zauzmes polovina ukupnih VP poena.

- a sada da probam Operation Sealion, pre ovog patcha mi je to uspelo, ali sam prethodno (valjda) uništio 10-tak eng. div u wilhelmshofenu, u hoi 3 meni nije jasno šta se dešava sa div koje su opkoljene, kada tu odnesem pobedu dobijem obaveštenje da je poginulo toliko i toliko mojih i njegovih vojnika ali da li je ta div ili te div prestala/e da postoji:confused:

Ako nemaju gde da se povuku, unistene su...

E sad jedno pitanje od mene - cini mi se da se AI povlaci iako je okruzen ako nisu tvoje jedinice u svakoj provinciji. Cini mi se da se jednom povukao tako kada sam imao jedinice na 4 od 5 provincija koje okruzuju tu teritoriju i da se AI povukao bas na tu, praznu, koja je bila pod mojom kontrolom ali nisam imao vojske u njoj. Jesam se ja to natripovao ili je tako?

Syndree
12.9.2009, 21:03
Da li mogu da anektiram par provincija od neke zemlje bez osvajanja cele doticne zemlje? Drugi put pitam, stvarno bih cenio ako bi neko znao nacin, jer koliko vidim to vise nije moguce jer u toku rata postoji samo opcija peace (sto vraca stvari na status quo).

director
12.9.2009, 21:04
Da sarmatian, to su uveli da spreče unistavanje 10 sporih divizija sa jednom brzom. A i čuvanje francuske (kao i ostalih pasivnih frontova) su time otežali jel sada moraju znatne snage da se ostave tamo posle 40-te.

Ja mislim da je poljska skriptovana. Kad uzmeš varšavu vojska se preda a vlada pobegne u london. Ja sam se iz prusije spustio dva polja i završio rat. Da sam znao ne bi tako uradio jel ionako komandanti jako sporo dobijaju exp.

@Syndree

Ne možeš jel trenutno nema mira dok se rat ne završi. Možeš da osvojiš šta ti treba pa da čekaš da tvoji saveznici uzme preostale tertitorije. Kad se ovi predaju tebi ostanu teritorije koje si osvojio. Samo pazi jel puppeti ne osvajaju tertitoriju. Samo saveznici osvajaju teritorije. Ko daje supplies jedinici koja napada ta zemlja dobije provinciju.

Syndree
13.9.2009, 1:52
Ne mogu da verujem da su toliko zakomplikovali... hvala na reply

Sarmatian
13.9.2009, 18:29
Igram drugu partiju, ovaj put sa Nemackom (prva je bila sa SSSR-om).

Koliko god sve bilo lepo, sve mi se cini da su suvise zakomplikovali. 10-15 hiljada provincija, vojna organizacija itd... sve mi je to malo previse. Takodje, nema mogucnosti (ili ja nisam provalio) da se na brz nacin organizuje vojska nego moras rucno, i to od dole ka gore, 3 brigade -> divizija, 3 divizije -> korpus, 3 korpusa -> armija, 3 armije -> grupa armija -> theater hq(koja je nasa rec za theater, kad smo vec kod toga?)

Ne mozes recimo da das komandu Theater hq da podelu vojsku na x grupa armija, da slider (kao kod IC recimo) odredis koliko vojske u koju grupu armija (isto tako za tenkove i avione recimo). Moze se tolerisati sa manjim zemljama ali sa nekom od GP-a to je preveliki micromanagement. Trebalo mi je par sati da OKH East organizujem u tri grupe armije (centar, sever i jug, jel'tem). Onda ne daj Boze sam krenuo da organizujem gde ce koji komandant da bude, trebale bi mi nedelje. Hvata me panika ako budem morao da prebacujem tenkove na zapad posle, da li cu ih uopste naci.

Provincija ima toliko da je tesko pratiti sta se desava na celom frontu. Cak i kada igra maksimalno uspori, non-stop iskacu obavestenja o dobijenoj ili izgubljenoj bici na moru ili na kopnu, potopljenim konvojima itd... Mora se igrati na veoma malim brzinama. Onda dolazimo do toga da mala brzina + 15000 provincija znaci da treba mnogo vremena i micromanagementa da se osvoji SSSR recimo. Treba da pazim koliko mi je divizija udaljena od korpusa, koliko od armije, koliko od grupe armije i koliko od theater hq. I to za svaku diviziju. Jednostavno izgubim volju da vodim 100,000 bitaka sa jednom divizijom na drugu i prepustim sve AI-u, koji nije ni tako los ali nema tu pravog Blitzkriega vec vise osvaja teritoriju nego sto unistava vojsku, iako ima gomilu tenkova i sve potrebne doktrine.

Takodje nema mogucnost da se organizuje Garrison HQ, koji bi se bavio samo zaustavljanjem partizana jer trenutno AI salje jedinice sa drugog kraja mape kada se desi uprising...

Na stranu svi bagovi i ostalo, ali cini mi se da su preterali, jednostavno ne mogu da se snadjem, vise mi se cini kao da radim a ne da se zabavljam. Kao da je predvidjeno da prepustis AI-u vodjenje vojske...

Mislim na stranu svi bagovi kojih ima, ovo se odnosi na samu sustinu igre...

Mislim da necu previse vremena provesti uz HOI3, sve vise iscekujem Arsenal of Democracy... (http://forum.paradoxplaza.com/forum/forumdisplay.php?f=462)

SFRJ-Forever [CG]
14.9.2009, 2:25
Kakve masine imate pa mozete da igrate ovo cudo, igranje sa Ger je pain in the ass, stalno koci, prebaci se iz jednog taba u drugi (proizvodnja, istrazivanje...) zna da potraje do 5 sec!!! A najace sto borba josh nije pocela.

Auror
14.9.2009, 12:48
verujte mi velicina hard diska je vazna.

vazquez
15.9.2009, 3:28
verujte mi velicina hard diska je vazna.

Je l' mozes da pojasnis ovo, please, necu da kazem (iako sam 99% siguran) da mi deluje vishe nego abnormalno, al' opet, Paradox je Paradox???

Auror
15.9.2009, 16:05
potreban je sto veci broj obrtaja hard diska za brzu pretragu. I sto veci kapacitet da bi se lakse locirali potrebni fajlovi.

SFRJ-Forever [CG]
15.9.2009, 18:30
Postoji li mogucnost da ja sam odredim theater, ovaj automatski sistem je produvao, napravio mi je teatar od Francuske preko YU, Grcke i sada i Turske.

Umjesto da napada Francusku on salje tenkove na Tursku (ne pitajte kako je to ispalo), osjecam se kao da nemam kontrolu nad sopstvenom vojskom.

Sarmatian
15.9.2009, 19:44
Ne. Mozes jedino da odes na production screen i da kliknes define theaters. Onda ce AI proceniti da li ima potrebe za novim. Ako ne, jbg, ostaje ti ovo.

No, to mozes resiti grupama armija. Iskljuci Theater AI i ukljuci AG AI. Onda jednoj grupi armiji daj zadatak da stoji u Francuskoj, drugoj na Balkanu prema Turskoj recimo ili kako ti vec odgovara...

viktorv
17.9.2009, 13:48
ETo mog pocetka...
igram od 1936 godine sa Nemackom. Krenuo sam sa sklapanjem saveznistava i odmah sam uvukao u aliansu Italiju i Japan. 1937 i madjarsku.
Medjutim japan objavio rat Kini i sad nemogu da anexujem AUSTRIJU. ??!!
Uzeo sam 1938 u januaru u aliansu Austriju i Rumuniju i osvojio Slovacku u februaru(vremenski uslovi nisu u opste ometali napad jer je i njima bio panalty za weathet)
Madjari su pocetkom 1938 objavili saveznistvo sa poljskom i cim sam objavio rat (maja 1938) Poljskoj, oni su objavili rat meni ali me nisu napali vec samo premestaju jedinice ko ludi. Cak sam dao da austrija i Rumunija zarati sa njima ali ni oni nisu nista preduzeli. Samo stoje na granici i to je to.
Cim sam osvojio poljsku krenuo sam na Belgiju i Holandiju, pa pravac pariz.
Krenuo u masovno bombardovanje engleskog kanala ali se ispostavilo da to nista nevalj i da avioni nemaju sanse protiv brodova (bar kod mene nisu nista ostvarili).
Jedan veliki bag i to vec i ptice znaju da engleska ima oko 200 transportera, nemam pojma da li su to ispravili.

Sve u svemu zamerke na vodjenje vojske jer sam sve sam radio. I ako sam dao da neki deo vojske ide na neku teritoruju automatskiu (recimo armija iz pariza na ruski fron) u opste nije odradio posao kako treba. pola vojske je otislo pola nije.
Najgluplja je stvar sto nemogu da iskljucim poruke za dolazak aviona na airodrom, tj. na iskljuci za avione a ostavim ukljuceno za vojsku ??!!
Japan u mojoj igri izgubio sve teritorije na kopnu i porazen je od kine ubedljivo. Cak sam mu poslao vojsku kao expenditari forces 1937 ali je vojska stajala kod mene u nemackoj i nista se nije desavalo???!!! BUG veliki
Nepostojanje poklanjanja saveznicima teritorije je po meni mana.
Takodje nemogucnost trgovanja sa saveznicima sa tehnologijama.
I jos da napomenem da se u opste nevidi koja teritorija ima mogucnost za iskrcavane vojske sa mora na mapi, nadam se da ce to da rese.

viktorv
17.9.2009, 13:52
igra mora ozbiljno da se doradi da bi bila igriva.

:n-cc2::n-cc2::n-cc2:

Sarmatian
17.9.2009, 20:17
Za anschluss Austrije ti lepo pise - NOT at war. Nemoj uvlaciti Japan u Osovinu prerano, ne isplati se.

Vecina bagova su vec poznati: da VB proizvodi samo transporte, da je stalno lose vreme na moru i zato avioni ne mogu nista itd... za to se ceka patch 1.3 koji bi trebao sve te probleme da resi

AI nece sucidalno napadati nikad. Madjari mogu biti u ratu s tobom ali ako su znatno slabiji nece napasti. Ako bi ostavio granicu praznu, odma' bi uleteli.

Sto se tice odlaska vojske, gledaj kome dajes zadatke. Ako das jednoj armiji naredjenje da se pomeri, pomerice se samo ta armija a ostale u grupi armija ili theateru ce ostati gde jesu. Takodje AI NIKAD nece preci iz jednog theatera u drugi. Ako zelis da prebacis vojsku sa zapada na istok recimo, moras prebaciti iz Bitburg HQ u Berlin HQ.

Ne znam o kakvim porukama za avione i vojsku pricas.

Sto se tice Japana i Kine, zbog supply baga, Japan nikad ne moze da osvoji Kinu. Ja sam probao da modujem tehnologiju, odnosno one dve sto povecavaju throughput i smanjuju transport cost. Prvu sam povecao da svaki nivo umesto 5% daje 20% a drugu sa 0,01 na 0,05 i mnogo manje sam problema imao i Japan je uspeo da osvoji Kinu i sve kineske warlorde manje-vise. Doduse, samo jednu igru sam igrao posle modovanja tako da ne znam da li je to slucajnost, ako neko proba nek' prijavi....

Mozes da iskrcas trupe na svaku teritoriju cini mi se, samo sto ti treba luka zbog logistike, ako ne zauzmes luku sve trupe ce ti biti out of supply vrlo brzo. U stvari moras vise, sto vecih luka da zauzmes da bi mogao da izdrzavas iole vecu invaziju, pogotovo motorizovane i oklopljene jedinice...

Uglavnom, igri jos treba dorade mada je igriva sa patchom 1.2. Ceka se 1.3 za ono pravo...

zukov
23.9.2009, 8:40
Jel ima negde u Beogradu da se kupi original HoI3?

Auror
27.9.2009, 18:28
Momci imam strasan problem kad ocu da pokrenem igru.

Dakle prikazuje mi ove poruke. Kaze hvali hoi3.exe
Kako je to moguce? Igra je patchovana na 1.2.

Psycho13
27.9.2009, 18:30
Momci imam strasan problem kad ocu da pokrenem igru.

Dakle prikazuje mi ove poruke. Kaze hvali hoi3.exe
Kako je to moguce? Igra je patchovana na 1.2.
Mislim da bi trebao da pokusas reinstal,pa ako nece nabavi bolji cr..k...

Auror
27.9.2009, 18:37
Ja na cd-u i nemam crack. Instalacija je ista kao i kod HOI2 bez ikakvog krekovanja. A ovoga fajla mi nema u folderu tamo u program files. Tako da ne mogu da "nabavim drugi crack".

Psycho13
27.9.2009, 18:59
Ja na cd-u i nemam crack. Instalacija je ista kao i kod HOI2 bez ikakvog krekovanja. A ovoga fajla mi nema u folderu tamo u program files. Tako da ne mogu da "nabavim drugi crack".
Pa onda probaj reinstal...

Auror
27.9.2009, 19:15
Probao 2 puta i ista situacija.

director
27.9.2009, 19:26
probaj prvo 1.1c pa onda 1.2 . Ne bi trebalo da je to ali ko zna, vredi probati. Pre toga proveri u igri koju verziju imas. Možda si već na 1.2 . Info na lancheru nije merodavan.

Auror
27.9.2009, 21:50
Ja ni ne mogu da udjem u igru da provjerim vec mi se pojavi ona poruka. Probao sam 1.1 + hotfix 1.1c pa onda 1.2 i ista stvar. Je li moj komp podrzan za ovu igru **** ih otac?

Psycho13
27.9.2009, 21:56
Ja ni ne mogu da udjem u igru da provjerim vec mi se pojavi ona poruka. Probao sam 1.1 + hotfix 1.1c pa onda 1.2 i ista stvar. Je li moj komp podrzan za ovu igru **** ih otac?
Pa ne znamo koji je tvoj komp?

Ajron Mejdn
27.9.2009, 22:14
Kad si apdejtovo na 1.2 jel si aplicirao nov "lek"?:D

Flash91
27.9.2009, 22:19
Kad si apdejtovo na 1.2 jel si aplicirao nov "lek"?:D

Za 1.2 patch ne treba novi lek, trebalo bi da sve normalno funkcionise i bez.
Tako je kod mene bar...

Auror
27.9.2009, 22:29
Nisam posle 1.2 nista "lijecio" :to_care: A moj komp pise u profilu MSI GX701 nvidia 9600gt 512. C2D T5750 2.00GHz valjda moze HOI3 na intel i nvidia da radi,ali na MSI nisam bas siguran??? Grijesim li? HOI2 radi kao sat.

Ajron Mejdn
27.9.2009, 22:32
Nisam posle 1.2 nista "lijecio" :to_care: A moj komp pise u profilu MSI GX701 nvidia 9600gt 512. C2D T5750 2.00GHz valjda moze HOI3 na intel i nvidia da radi,ali na MSI nisam bas siguran??? Grijesim li? HOI2 radi kao sat.
Ovde je greska u izvrsavanju hoi3.exe fajla.Probaj da ga zaljecis,trebalo bi da proradi(sa 1.2 lekom).Pre toga uninstaliraj igru,opet je instaliraj,instaliraj patcheve(bez ikakvih hotfixova i gluposti) i onda lek za 1.2.Pozdrav!

Sarmatian
28.9.2009, 13:12
Nema nikakvih lekova kod Paradoxovih igara, i mislim da nema potrebe da za instaliranjem prethodnih patcheva. 1.2 sve to sadrzi...

Auror
28.9.2009, 13:49
Pa sta da radim onda? I da imam para da kupim original toga odje nema :opanachke

BigBadVuk
28.9.2009, 15:30
Naruci ga preko Amazon.com-a ljudi ne veruju ali u poslednjih par meseci sve naruceno je stiglo,2 knjige i 2 igre,caka je da se navde Croatia u adresi a onda posle Srbija...cak aje da je postarina malko veca( oko 14 dolara,malo ispod)
A gde bi parice nasao?Pa opet tu kod njih,idi na mturk.com i odradi poslice i eto...ja sam bio skeptican do koske.E sad dnevno uklikcemo oko 3-5 dolara u proseku...I eto skupis lepo parice za igru...
Ja sam kupio tako knjige Silent Steel i All Hands Down (tema : hladni rat,podmornice) i igreDark MEssiah of Might and Magic i Steel Fury :Kharkov 1942.,probaj nece te kostati nista bas,osim dnemno utrosenih sat,dva..

Auror
28.9.2009, 16:39
A u crnu goru ni zito ne stize kako treba a ne HOI sa amazon sajta.... :(

BigBadVuk
28.9.2009, 20:45
Pa iskreno...neznam kako je u drugim državama,mogu da govorim samo o Srbiji..OVDE stiže sve !Tačnije nesmem da tvrdim da je sve 100% tačno ali moje iskustvo do sda je da zaista,stiže sve!

M1L0SH
3.10.2009, 23:23
Igrao sam igru ali mi je nekako dosadila nemam volje da nastavim. Igra je OK sve shto je falilo u drugom delu sad je tu ali je postalo nekako kompleksno. AI se cudno ponasha i sad shtabovi rade sav poso tako da mi postaje i dosadno na velikoj mapi. Primer Svedska i Finska udju u saveznike a kad naredim shtabu napad na Stochkolm on shalje trupe u Francusku. Trebala mi je citava godina da zavrshim sa Francuskom. O napadu na Sovjetski Savez ne smem ni da mislim. Cela igra se nekako koci i secka i to sa najnovijim patch-om .... neprijatno iskustvo. Jeste poboljshano ali kao da treba raditi josh na igri ....

Corwin
4.10.2009, 15:55
A u crnu goru ni zito ne stize kako treba a ne HOI sa amazon sajta.... :(
Šta lupaš, godinama naručujem sa amazona UK i sve stiže kako treba. Vjerovatno nikad nisi ništa ni naručio, nego ti je rekla baba da ne stiže.

director
5.10.2009, 11:22
Jel ebay salje u srbiju ? Pre par godina nisu a od tada nisam proveravao.

Emonac
5.10.2009, 14:55
@ director

evo ti ovde, jeftino

http://www.blahdvd.com/Games/Hearts-of-Iron-3-PC/ASC84012/product.htm

i sto posto šalju u Srbiju.

Q. Where do you deliver to?
A. United Kingdom this includes England, Scotland, Wales, Northern Ireland, the Isle of Wight, the Isle of Man, Channel Isles and all BFPO addresses.
We also ship to the following countries - Andorra, Australia, Austria, Belgium, Canada, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Falkland Islands, Finland, France, Germany, Gibraltar, Greece, Greenland, Iceland, Ireland, Israel, Italy, Japan, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Monaco, Montenegro, Netherlands, New Zealand, Norway, Poland, Portugal, San Marino, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, USA, Vatican City

=FI=Ghost
15.10.2009, 0:13
Pozdrav svima!

Instalirao sam ovu igru i onaj C++ koji mi je tražio ali nikako ne mogu da je pokrenem. Kada kliknem na PLAY izbaci mi neku error poruku i iako mi da opciju CONTINUE ništa se ne desi. Zna li neko u čemu bi mogao biti problem? Moj OS je XP SP3..

M1L0SH
15.10.2009, 12:28
Nemam pojma u cemu je problem. Probaj da reinstalirash igru instaliraj patch 1.2. I ja imam XP SP3 ali nisam imao nikakvih problema .... mozda je do tvog komjutera, virusa ili tako neshto ...

=FI=Ghost
15.10.2009, 13:54
Nemam pojma u cemu je problem. Probaj da reinstalirash igru instaliraj patch 1.2. I ja imam XP SP3 ali nisam imao nikakvih problema .... mozda je do tvog komjutera, virusa ili tako neshto ...

Probao sam, ista stvar. Ja mislim da ima neke veze sa tim C++. Da li ti imaš to instalirano i, ako da, koju verziju?

M1L0SH
16.10.2009, 12:58
Ne nemam to instalirano .... probaj da instalirash igru bez toga ....

_V![R]uS_
16.10.2009, 21:09
Jel igra komplikovana koliko izgleda:confused:.Koliko je komplikovanija od Total War-a?

M1L0SH
16.10.2009, 23:14
Mnogo komplikovanija od Total War mnoooogo !!!! Ako si igrao Hearts of Iron 2 e pa i od njega je komplikovanija .... :) Medjutim ako si nov imash uputstva za pocetnike, forume, mozesh ovde da pitash shta ti nije jasno, mozesh segmente igre da prepustish kompjuteru ... Ako volish hardcore strategije bice ti veoma zanimljivo kad se uigrash ...

=FI=Ghost
16.10.2009, 23:26
Sve sam probao, sa pačom, bez peča, sa instaliranim C++, bez toga, probao sam i da pokrenem UE:Rome i uvek ista stvar, izbaci mi ovu poruku:

http://img63.imageshack.us/img63/4854/63078888.th.jpg (http://img63.imageshack.us/i/63078888.jpg/)

Auror
17.10.2009, 0:15
Potpuno isti problem imam.

M1L0SH
17.10.2009, 0:17
Izvinjavam se nisam obratio paznju imam C++ u kompu. Neshto sam guglao u vezi ovog problema kaze da ti treba http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=9b2da534-3e03-4391-8a4d-074b9f2bc1bf&displaylang=en

Operating system: Windows 2000/XP/Vista

Processor: Intel® Pentium® IV 2.4 GHz or AMD 3500+ (quad core)

Memory: 2Gb RAM

Hard disk space: 2 GB Available HDD Space

Video: NVIDIA® GeForce 8800 or ATI Radeon® X1900

Sound: Direct X-compatible sound card DirectX®: Direct X 9

Ovo ti je system system requirements instaliraj directx 9.0c valjda vec imash.

http://img25.imageshack.us/img25/1433/newbitmapimageyw.png

Evo shta ja imam instalirano probaj da instalirash i ovaj net framework dosho je na cd sa igrom. Izbrishi prvo sve shto si dosad instaliraio pa ispocetka.

Ako to ne radi ja bi reinstalirao windows ako ni to ne bi uspelo stroshio bi kompjuter ....:Battered:

_V![R]uS_
17.10.2009, 7:23
Mnogo komplikovanija od Total War mnoooogo !!!! Ako si igrao Hearts of Iron 2 e pa i od njega je komplikovanija .... :) Medjutim ako si nov imash uputstva za pocetnike, forume, mozesh ovde da pitash shta ti nije jasno, mozesh segmente igre da prepustish kompjuteru ... Ako volish hardcore strategije bice ti veoma zanimljivo kad se uigrash ...
OK.tnx.Valjda ce komplikovanost biti izazovnija :opanachke

EDIT:Evo poceo sam igrat i jednostavno sam se pogubio :PpP.Tutorial ne pomaze mnogo zato moze li mi ko objasniti koje bi prve korake trebao izvesti?

EDIT:Evo poceo sam ispocetka sa Italijom i vec sam poceo osvajat Etiopiju?Istrazujem nekakvu Small Arms medju Infantry tehnologijama.
E sad kako da proizvodim nove jedinice i stvaram onaj Crude Oil?

=FI=Ghost
17.10.2009, 12:30
Ništa mi nije uspelo, i dalje ne mogu da je pokrenem. Eh...

Sarmatian
17.10.2009, 12:57
uS_;878678']OK.tnx.Valjda ce komplikovanost biti izazovnija :opanachke

EDIT:Evo poceo sam igrat i jednostavno sam se pogubio :PpP.Tutorial ne pomaze mnogo zato moze li mi ko objasniti koje bi prve korake trebao izvesti?

EDIT:Evo poceo sam ispocetka sa Italijom i vec sam poceo osvajat Etiopiju?Istrazujem nekakvu Small Arms medju Infantry tehnologijama.
E sad kako da proizvodim nove jedinice i stvaram onaj Crude Oil?

Imac IC (industrijski kapacitet), i njega trosis za pravljenje jedinica i svega ostalog. Crude Oil mozes da vadis iz zemlje ili da dobijas preradom energije.

Auror
17.10.2009, 15:00
Ja imam C++ 2005. E sad treba li da ga maknem pa da samo instaliram verziju iz 2008 ili mogu zajedno da idu. I desava mi se da kad C++ 2008 instaliram pojavi mi se gomila fajlova na D: disku. Zasto???

_V![R]uS_
17.10.2009, 15:24
Kako mogu dobit vise IC-a?Kako mogu odredit lokaciju na kojoj ocu da mi se jednince naprave?Ja sam pokusao ali onda mi pise nesto u smislu kao da na tom frontu nisu mi potrebne.

Sarmatian
17.10.2009, 16:16
uS_;878877']Kako mogu dobit vise IC-a?Kako mogu odredit lokaciju na kojoj ocu da mi se jednince naprave?Ja sam pokusao ali onda mi pise nesto u smislu kao da na tom frontu nisu mi potrebne.

Istrazis tehnologiju u industry grani (neke zemlje je vec imaju istrazenu 1936), kliknes na provinciju i na ikonu fabrike. Svaka provincija moze imati maksimalno 10 IC. Nemoj da preteras, jer tvoj IC jede resurse. Svaki IC poen kosta 1 energije, 1 metala i 0.5 retkih materijala.

Kada stavis da se jedinica izgradi u production ekranu, pisace ti kad ce biti gotova (neka laka pesadijska divizija par meseci, bojni brod 3 godine). Kada bude gotova na glavnom ekranu u gornjem levom uglu ce ti se pojaviti ikonica troops ready for deployment. Klikni na to, otvorice ti se prozor gde ces videti sve jedinice koje su gotove. Klikni na jednu i klikni na provinciju gde zelis da je stavis, to je to. Naravno avioni mogu samo u provincije sa aerodromima, brodovi samo u luke.

_V![R]uS_
17.10.2009, 17:33
Istrazis tehnologiju u industry grani (neke zemlje je vec imaju istrazenu 1936), kliknes na provinciju i na ikonu fabrike. Svaka provincija moze imati maksimalno 10 IC. Nemoj da preteras, jer tvoj IC jede resurse. Svaki IC poen kosta 1 energije, 1 metala i 0.5 retkih materijala.

Kada stavis da se jedinica izgradi u production ekranu, pisace ti kad ce biti gotova (neka laka pesadijska divizija par meseci, bojni brod 3 godine). Kada bude gotova na glavnom ekranu u gornjem levom uglu ce ti se pojaviti ikonica troops ready for deployment. Klikni na to, otvorice ti se prozor gde ces videti sve jedinice koje su gotove. Klikni na jednu i klikni na provinciju gde zelis da je stavis, to je to. Naravno avioni mogu samo u provincije sa aerodromima, brodovi samo u luke.
Tnx;).Vec pocinjem da kontam ovu igru:).S kojim vi drzavama igrate?Ja s Italijom zauzimam Etiopiju:nov_guita

Barni
17.10.2009, 18:10
uS_;878979']Tnx;).Vec pocinjem da kontam ovu igru:).S kojim vi drzavama igrate?Ja s Italijom zauzimam Etiopiju:nov_guita
- tek si na početku...

- inače rule britannia :D

31267

=FI=Ghost
17.10.2009, 18:21
Ja imam C++ 2005. E sad treba li da ga maknem pa da samo instaliram verziju iz 2008 ili mogu zajedno da idu. I desava mi se da kad C++ 2008 instaliram pojavi mi se gomila fajlova na D: disku. Zasto???

I meni se to dešava. Probao sam bez 2005 i dalje neće. Probao sam da instaliram C++ 2005 Sp1 (kako mi nudi kada instaliram igru) ali nikako ne mogu. Stalno mi izbacuje sledeću poruku:

http://img18.imageshack.us/img18/9079/xxxmt.th.jpg (http://img18.imageshack.us/i/xxxmt.jpg/)

Sarmatian
17.10.2009, 18:21
CCCP naravno. Sve ostalo nije vredno pomena. Zivela Revolucija!

M1L0SH
17.10.2009, 18:32
CCCP naravno. Sve ostalo nije vredno pomena. Zivela Revolucija!

E komunjaro jedna :) ....
Jel neko probao sa Jugoslaviom ?? Ja sam ali se ne deshava nishta zanimljivo. Visok neutrality ne mogu da napadnem ni Bugarsku a ni nemacka me nije napala Aprila 1941. Inace ovako ozbiljnu igru igram sa Nemackom ...

_V![R]uS_
17.10.2009, 20:03
Prvi put igram :o sta se moze.Jel se obicni fuel pretvara u crude fuel?Ako je tako reci te mi kako.

M1L0SH
17.10.2009, 23:40
uS_;879105']Prvi put igram :o sta se moze.Jel se obicni fuel pretvara u crude fuel?Ako je tako reci te mi kako.

Ne ... crude oil se pretvara u fuel ... istrazujesh oil refinery u industrial grani tehnologija. Crude oil je sirova nafta koja se crpi iz teritorija pa se potom kroz industrisku obradu pretvara u fuel (gorivo) koje koriste trupe ....

_V![R]uS_
18.10.2009, 19:00
Ne ... crude oil se pretvara u fuel ... istrazujesh oil refinery u industrial grani tehnologija. Crude oil je sirova nafta koja se crpi iz teritorija pa se potom kroz industrisku obradu pretvara u fuel (gorivo) koje koriste trupe ....
Ja sam primetio da crpim crude oil tokom pomicanja jedinica.Kako trosim energy?

4th Dimension
18.10.2009, 21:53
Energy troši industrija, a i mož da se pretvara u gorivo. Inače o energy razmišljaj kao o uglju. Pretvaranje u gorivo je proces gasifikacije mislim kojime se dobija gas.

_V![R]uS_
21.10.2009, 15:26
Energy troši industrija, a i mož da se pretvara u gorivo. Inače o energy razmišljaj kao o uglju. Pretvaranje u gorivo je proces gasifikacije mislim kojime se dobija gas.
Znao sam i prije da energy trosi industrija ali prebrzo mi se trosi,morao sam pocet citove koristit da mi proizvodnja ne bi stala.:nov_mad2:

4th Dimension
21.10.2009, 23:42
Da nisi možda pretjerao sa industrijalizacijom. Takođe trebao bi da možeš trgovati za energiju. Takođe u starom HOI2, nebi ti sav IC nestao kada ti ponestane resursa, jednostavno radiće samo onoliko IC-a za koliko ima energije.

I da, da li si pečovao igru. Vanila verzija ima taj problem sa resursima.

U-SERB
23.10.2009, 0:33
Treci Rajh je Treci Rajh...

Hehehe, salu na stranu, uvek igram sa Nemackom jer samo u ovoj igrici mogu da se ostvarim kao Admiral Denic i da budem komadant podmornicke flotile...
Saljem na Atlantik, pravim Wolfpackove, unapredjujem podmornice umesto povrsinskih brodova jer je po tom pitanju Britanija neprikosnovena, ali me UZASNO NERVIRA STO SE UZASNO MNOGO PUTA POGUBIM SA SVIM ONIM SILNIM BRIGADAMA, DIVIZIJAMA, KORPUSIMA, ARMIJAMA itd.... Ako od pocetka ne napravis dobru organizaciju vojske (a ja to nisam uspeo) onda grdne nevolje imas jer ne znam gde mi je koja armija i sta sam kojoj zapovedio.... :n-cc2:

Lanikor
23.10.2009, 12:41
Ne znam da li je ovo bug, ali sam primetio da kod mene i obicna pesadija trosi gorivo, pa sam imao malo vecih problema sa gorivom... btw, najzanimljivije je igrati s Jugoslavijom, udjes u Axis i izivljavas se nad susedima, samo je fora da sto pre smanjis neutrality na sta mi je otisao period od 1936-1939 kad su komsije Grci objavili rat osovini = meni a onda rampage :)

M1L0SH
23.10.2009, 13:32
Ja mislim da ne troshi peshadija gorivo nego suply lines ... ako pogledash suply map mod videcesh linije snabdevajna a na njih otpada gorivo i zalihe u zavisnsti od razdaljine koje prelaze kolicine trupa itd. ...

_V![R]uS_
23.10.2009, 17:55
:n_klanja:Ocel mi ko reci kako smanjiti potrosnju energy...zaglavio sam u citevima.Svakog minuta moram kucat cit za energy:n-cc2:.Verzija mi je 1.2.Kako smanjiti neutrality,zelio bi zaratovat s JNA:D:confused:(igram s Italijom.)Fuel-a imam na izvos sto i cinim,a crude oil gubim svake sekunde.Kako da smanjim prevod crude oil-a u fuel?:nov_mad2:

Sarmatian
23.10.2009, 18:15
Jedina svrha sirove nafte je da se pretvori u gorivo. Nema potrebe da smanjujes pretvaranje.

Ako gubis energiju, kupuj je od nekog. Nemci, Amerikanci i Rusi imaju gomilu energije i jeftino je prodaju. Neutrality smanjujes domacim spijunima a slican efekat mozes da dobijes povecavanjem threata u zemlji koju hoces da napadnes.

Lagano, uspori, nije ovo C&C.

_V![R]uS_
23.10.2009, 19:20
Jedina svrha sirove nafte je da se pretvori u gorivo. Nema potrebe da smanjujes pretvaranje.

Ako gubis energiju, kupuj je od nekog. Nemci, Amerikanci i Rusi imaju gomilu energije i jeftino je prodaju. Neutrality smanjujes domacim spijunima a slican efekat mozes da dobijes povecavanjem threata u zemlji koju hoces da napadnes.

Lagano, uspori, nije ovo C&C.
TNX:o.Jos nesto...Igram sa Italijom i anexiro sam Albaniju.U Terontu(il tako n es)imam u luci transportne brodove,a na zemlji jedinice.Kako da ih prebacim u Albaniju pitanje je sad:icon_scra:confused:msm na jedinice.

M1L0SH
23.10.2009, 21:10
uS_;882949']TNX:o.Jos nesto...Igram sa Italijom i anexiro sam Albaniju.U Terontu(il tako n es)imam u luci transportne brodove,a na zemlji jedinice.Kako da ih prebacim u Albaniju pitanje je sad:icon_scra:confused:msm na jedinice.

Shta kako ?!?!?! Stavish flotu i jedinicu na istu teritoriju i kliknehs http://img405.imageshack.us/img405/5690/35930562.png
na ovo dugme a onda posaljesh transport u albaniju. Moze i flota da bude na moru a selektujesh pesadiju i das move order na mesto gde je flota ... da ne bi i ubuduce postavljao glupa pitanja dugme odmah pored je za vazdushni transport ako imash transportne avione a pritiskom na ctrl desnim klikom mozesh da trasportujesh vojsku zeleznicom .... :)

_V![R]uS_
23.10.2009, 23:14
Sry,skontao sam ubrzo nakon post-a nego sam se zanio:D.Ubrzo sam napao Istru i CG pa je pala Jugoslavija,pa sam onda Grcku osvojio,te sam napao juznu francusku samo ubrzo je nastala neka Vichy francuska tako da nisam nista dobio od osvajanja:nov_mad2:,te sam odbranio etiopiju od UK i izveo kontaranapad osvojivsi dio istocne Afrike.Iznenadilo me kako u Njemackoj vladaju kapitalisticke stranke mada vjerovatno moji spijuni daju lose informacije.:) itd.itd.
Igra je zarazna:dedica:

U-SERB
6.11.2009, 20:35
Pozz

Imam jedan grdan problem i uzasno me nervira! Naime igram sa Italijom i osvojio sam pored Balkana i veci deo Afrike a i dalje imam dva HQ teatra. Jedan za Evropu, a drugi za Afirku i nikako ne znam i ne mogu da dobijem jos neki, jer je suludo da bude samo jedan za citavu Afriku! Kad sam krenuo kampanju sa Italijom 1941, cisto da pogledam, nasao sam da imaju 3. Jedan u Evropi, drugi u Tirani, a treci za Afriku!

Isao sam na Production i na one dugmice za definisanje teatra, ali nista ne pomaze.....:n-cc2:

Djordje Turjacanin
6.11.2009, 21:30
Ajd, i ja da se javim. Gledajući tekst i slike u SK-u vidjevši mjesto gdje živim odlčuio sam da nabavim igru. E sad pošto sam je frišak u ovim strategijama ima li ikakav obiman tutorial za ovu igru koji objašnjava sve. (dobor ne mora sve ono malo više nego u igri).

Auror
6.11.2009, 21:59
@ Djordje probaj prvo HOI2 da odigras,bice ti sve jasnije,jer HOI3 je vec teska kategorija za pocetnika.

U-SERB
6.11.2009, 22:18
probaj prvo HOI2 da odigras,bice ti sve jasnije,jer HOI3 je vec teska kategorija za pocetnika.

Ja sam veteran svih HOI-a, ali ne mogu da se snadjem sa ovim HQ teatrima?
Imas li resenje za moj problem?

Auror
6.11.2009, 23:43
Ne znam resenje,a i poruku sam napisao Djordju :p

M1L0SH
7.11.2009, 0:19
Pa novi HQ theater bi trebao da napravish postepeno, prvo korpus pa armiju itd. krenesh od najnize formacije pa na gore. Meni je mnogo gori problem kad ima previshe shtabova kao na primer crvena armija ima gomilu korpusa sa samo jendom divizijom ili armiju sa samo jednim korpusom. A cak pet HQ theater to je haos. Ima vishe shtabova nego divizija ako se igra od 1936.

Nego da li igra i kod vas igra secka ... otprilike je igriva dok su manji okrshaji u pocetku a kako igra odmice sve je sporije. Kad pocne svetski rat konkretno ruski front gde se istovremeno deshava desetine bitaka i kozna koliko bombardovanja, kao i neke pomorske bitke i to sve na stotine provincija igra nepodnoshljivo secka. Nije igriva moram da stavim pauzu za svaku komandu koju zadajem jer pod pauzom ne secka a ovako je slide show ... probao sam da iskljucim advanced water da koristim counters umesto sprites da smanjim rezoluciju ali jednostavno ne pomaze a i sumnjam da je zbog grafike. Izgleda da je igra mnogo ubagovana i loshe optimizovana. Mislite da bi patch 1.3 trebao to da sredi ????

director
7.11.2009, 9:01
Restartuj igru svaka dva sata, to ce ti smanjiti seckanje. Peč 1.3 će malo popraviti ta usporavanja ali se tek posle 1.4 očekuje da ce igra ici bez seckanja.

Barni
9.11.2009, 18:33
- izašao je 1.3 patch (http://www.gamersgate.com/eu3/hoi3/hoi3_1.3.exe)
- navodno ispravljena je gomila bug-ova, takođe znatno je ubrzana igra pa više nema zagušenja kada krene ratovanje...
- ostaje nam da se sami uverimo....

M1L0SH
11.11.2009, 17:00
Ma nije tacno instalirao sam patch 1.3 i dalje secka i gushi se kad krene rat .... za bugove samo neke sitnice su ispravljene i promenjene, neke boje na velikoj mapi (japan cini mi se) su promenjene i dalje kad se prvi put ulazi u igru ucitava sporo .... sve je isto kao i pre. Sad moram da cekam patch 1.4 :(

Geronimo
11.11.2009, 20:07
Znaci igra jos uvek ne moze da se igra kako valja?

director
12.11.2009, 0:03
Meni radi ok. Ne secka. Doduše odigrao sam tek nekih sat-dva u kontinuitetu možda na duže staze secka. Obavestići vas kasnije.

Ovaj pec je uklonio glavne presotale mane :

1. Više nije non stop kišovito na moru i u priobalnim provincijama pa sad avioni i imornarica bolje funkcionisu.

2. Supply path sistem je ispravljen tako da nema gubitka supplay bez razloga.

Sve ostalo je manje bitno ali posla za 1.4 definitivno ima. Ako mi ne bude seckalo kasnije po meni je 1.3 vanila a ove pre su bile alfa, beta ..... verzije.

Strelok
27.11.2009, 17:29
E ljudi sta kazete da napravimo mali "mod". Da skupimo pesme iz onog vremena i da se s njima igra. Npr za pocetak sovjetske i nemacke. Vec neko vreme igram sa germanima dok na youtube slusam njihove marseve i pesme. Osecaj je fantastican.

What say you?

viktorv
2.12.2009, 10:30
Eto vec par dana igram pach 1.3. Krenuo od 1936 sa nemackom :) igra je OK ali i dalje se dosta ceka kada se loaduje i usnimava. Mada cim krene borba odmah je jako spora.

Inace imam mali problem koj i nije toliko znacajan ali mi neda mira. Svi vec znaju da se austrija pripaja nemackoj, i ima sta sve trebas da ispunis da bi to uradio. Recimo mora da bude bar 1938 mart, mora da imas bar 40 popularnost tvoje stranke, ....
Sve prethodno ispunim ali mi prva zvezdica ostaje uvek crvena. Tj. pise:
(*)Austrija:
at pace. Mast be a member of fraction,.....

i ta zvezdica mi nece pozeleneti a sve znaci sam ispunio. Recimo clan je frakcije jos od 1937, nije bila u ratu sa nikim (jedino ako se embargo od kine racuna kao rat).
Cak ni ja nisam nokome objavljivao rat cisto da vidim da nije to.

Jel neko ima recept kako sto pre anexovati austriju.????

viktorv
2.12.2009, 10:40
i jedna stvar da ljudima olaksam. Ako vam vreme prolazi jako sporo a hteli bi malo ubrzati idite na gornji deo mape (ili donji) gde je granica sa plavim okvirom, neznam zasto ali brze ide vreme ako mapa nije centrirana na vojsku.

Takodje da znate da nije kljucno da sto pre dodjete na dnevni plus sa naftom jer vam automatski smanji proizvodnju fuela kada imate oko 4000-5000 jedinica nafte. Neznam zasto i da li sami mozete smanjivati i povecavati proizvodnju ali kod mene automatski sve to radi.
Recimo uspeo sam da svedem dnevni minus na 15 jedinica i kad je zaliha stigla na oko 4500 jedinica nafte zaustavio je proizvodnju fuela i od jednom sam bio u velikom plusu sto se tice nafte.

director
2.12.2009, 13:20
Sve prethodno ispunim ali mi prva zvezdica ostaje uvek crvena. Tj. pise:
(*)Austrija:
at pace. Mast be a member of fraction,.....

i ta zvezdica mi nece pozeleneti a sve znaci sam ispunio. Recimo clan je frakcije jos od 1937, nije bila u ratu sa nikim (jedino ako se embargo od kine racuna kao rat).

To je greška u kucanju. Taj svičer treba da glasi :

(*)Austrija:
at peace. Mast not be a member of any fraction,.....

Što će reći da si pogrešio kada si ih pozvao u osovinu.

M1L0SH
2.12.2009, 16:18
Shta ce vam sirova nafta ???? Ona i treba da bude na 0 i u negativnom. To znaci da se sve pretvara u fuel koji koriste armije. Shvatite to !!!! Ne treba ju vam rezerve nafte oil ... nego fuel

Corwin
6.12.2009, 1:08
Najbolje je imati i jedno i drugo.
Inače, jesu li je zakrpili konačno? Prestao sam da igram i provjeravam zahvaljujući novom King's Bounty-ju koji mi je potpuno odvukao pažnju.

Recimo clan je frakcije jos od 1937
NE smije da bude član. Makar je tako bilo ranije, ja sam batalio posle 1.2.

U-SERB
6.12.2009, 2:54
Jel ima mozda neki mod koji doprinosi realisticnijem igranju...

Ja sam HOI2 igrao sa Total Realism Project-om... Za sad vidim da tim ovog moda nistra konkretno ne radi... :((

Justinijan
11.12.2009, 22:32
Super igra.Definitivno najbolja strategija koju sam do sada igrao.:alealeee:Igram je bez i jedne zakrpe i tripuje,tripuje :(:(:(.Najsmesnije mi je bilo kada sam video Spance kako osvajaju London.Ali dobro...
Inace 2 puta sam igrao sa Jugoslavijom,jednom kao saveznik (pregazen 1943),a jednom kao Axis (osvojio Grcku,Bugarsku i isterao Turke iz Konstantinopolja).
Sad igram kao Turska i planiram da budem Axis zato sto su juxno od mene Britanske i Francuske kolonije pa ima da se naosvajam.Jos ako uspem da zaratim i sa Persijom isteracu Engleze i iz Indije...he,he,he...:to_care:
Nekako mnogo vised volim da igram sa manjim drzavama.Tada sve igram manuelno.Sa velikim silama je sve haoticno...

M1L0SH
19.12.2009, 23:12
Igra li josh neko ovo ???
Nego mislite li da kad igram sa Italijom treba da oslobodim Etiopiu. Jer ako ne Englezi mi u predstojecem ratu blokiraju sve linije snabdevanja za taj deo Afrike. Onako bi marionetska drzava pravila neshto zaliha koje bi koristile moje trupe.
Dakle ima li nekog smisla ratovati u Etiopiji ili da povucem trupe pre rata sa Englezima ???

SFRJ-Forever [CG]
7.1.2010, 12:44
Ljudi, ima li gdje da se skine hictorical flags mod? Znam da je bio za HOI2 i tu su bile sve ''prave'' zastave zemalja, ali nikako ne mogu da nadjem za HOI3.

4th Dimension
7.1.2010, 22:14
Možda još nije gotov. HOI 3 je još mlada igra, i dosta modera još nije prošlo na nju jer nisu impresionirani.

U-SERB
20.1.2010, 17:23
Možda još nije gotov. HOI 3 je još mlada igra, i dosta modera još nije prošlo na nju jer nisu impresionirani.

:( Nazalost, a nesumnjivo je da treba uneti dosta poboljsanja u igru...

JAZO
2.2.2010, 15:49
ima li neko bas dobar guide ili tutorial za igricu poshto mi je bas nejasno ili tesko ako moze
pozz...

M1L0SH
2.2.2010, 23:31
ima li neko bas dobar guide ili tutorial za igricu poshto mi je bas nejasno ili tesko ako moze
pozz...

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=414745
Ja imam ovaj quickstart i ovaj http://www.europa-universalis.com/forum/showthread.php?t=415533 poduzi manual

director
3.2.2010, 21:24
pozz...

http://www.paradoxian.org/hoi3wiki/Main_Page

JAZO
3.2.2010, 22:28
igrate li koji mod

director
4.2.2010, 1:14
ozbiljnijih modova još uvek nema. Igra još uvek nije ispolirana do kraja. Ovih dana izlazi patch 1.4 od koga svi dosta očekuju. Ako bi taj mod ispravio još par stvari koje ne rade kako treba kao na primer veliko usporavanje kada sve tri frakcije uđu u rat plus još par polubagova onda će moderi koji planiraju ozbiljne modove prionuti na posao. Za sada su najpopularniji modovi koji pomažu AI-ju i oni koji privremeno krpe neke stvari iz igre koje ne funkcionišu kako bi trebalo.

Corwin
5.2.2010, 10:27
Je li problem sa vremenom riješen sa 1.3?

director
6.2.2010, 10:18
U principu jeste. Zemlja više nije planeta gde kiša pada non stop :). Nema više monsuna u sahari :). Međutim tu i tamo na nekim delovima mape ima malo nelogičnosti po nekima no ja lično nisam to primetio. Vreme na moru je takođe normalnije i sada je upotreba CV konačno moguća, međutim sada je isplivao drugi problem koji se pre pripisivao vremenu. Naime navy tf-ovi isuviše vole da jurišaju jedni na druge a cv-ovi isuviše često počnu bitku u dometu protivničkih non-cv brodova te ako ne pobegnu iz dometa u prvih par sati vrlo često izgubite CV. Za moj ukus su navy bitke isuviše krvave. Poražena grupa izgubi bar 2/3 brodova, i nikad se ne povlače kada je očigledno da neće imati šansu ni da pogode nešto. Primera radi mojih 6 razarača koji traže podmornice nalete na jaku grupu sa BB-ovima i umesto da odma krenu u bežaniju oni se zaleću kao da će bitka biti ravnopravna. Nema potrebe da opisujem kako se to završi :)

Corwin
8.2.2010, 16:43
Hvala. Odlažem igranje za još 6 mjeseci.

OverCHAOS
8.3.2010, 21:17
Hearts of Iron 3....posle Medieval II Total War-a, najbolja strategija koju sam ja igrao.Sa Sovjetskim Savezom osvojio sam:Estoniju,Letoniju,Litvaniju,Finsku,Svedsku,Pol jsku,Nemacku,Italiju,(i u Severnoj i Istocnoj Africi),Austriju,Cehoslovacku,Madjarsku,Rumuniju,B ugarsku,Albaniju,Grcku (Jugoslaviju sam postedeo) ,Tursku,Japan,Svajcarsku,Mandzuko.... Nadam se da nisam nesto preskocio:D

4th Dimension
9.3.2010, 16:36
jesi li igrao HOI2?

OverCHAOS
9.3.2010, 19:43
jesi li igrao HOI2?

Jesam, ali HoI3 je milion puta bolji.:)

Geronimo
9.3.2010, 20:26
Jesam, ali HoI3 je milion puta bolji.:)

Jel si siguran da si igrao HoI2?

Flash91
9.3.2010, 20:41
Ja sam igrao vrlo dugo HoI2 i mogu komotno reci da sam se navukao na tu igru, ali sad kad sam skinuo HoI3 i ova tri patcha, koja zaista veoma mnogo poboljsavaju igrivost (razlika je nebo i zemlja od prve verzije), mogu reci da je trojka poprilicno bolja od dvojke.
Kazem, zaista sam bio navucen na dvojku, ali ova igra je sve to - samo na nivou vise. Ostaje nam da sacekamo sledece zakrpe, ali i 1.3 verzija je veoma igriva.

SFRJ-Forever [CG]
9.3.2010, 21:24

Sta on zna kada ima 15 godina...

JAZO
9.3.2010, 21:51
;1004627']Sta on zna kada ima 15 godina...
kakve to veze shto covjeka ima 15 godina da nije premlad za igru:ciao:

OverCHAOS
9.3.2010, 22:22
Sta on zna kada ima 15 godina...

Sta ja znam.... Za pocetak znam da razlikujem dobru igru od lose,i ne sudim ljudima samo po godinama. A ako cemo tako ti si taj koji ne bi trebalo da igra ovakve igre, jer mogu da se kladim da nemas ni osnovno predznanje iz istorije da bi objasnio tokove nacisticke ili saveznicke kampanje....

OverCHAOS
9.3.2010, 22:23

Da,jesam, igrao sam je skoro mesec dana dok nisam instalirao HoI 3 i video kolio je bolji.

M1L0SH
9.3.2010, 23:12
Pa i meni se vishe svidja HOI 3 nego dva. To je prirodan korak napred ali me odbija to shto je igra bagovita i "seckava" i posle tri patcha se natezem da oteram mapu gde treba ili da zaokruzim jedinice .... :nov_mad2:

vazquez
10.3.2010, 4:25
Sta ja znam.... Za pocetak znam da razlikujem dobru igru od lose,i ne sudim ljudima samo po godinama. A ako cemo tako ti si taj koji ne bi trebalo da igra ovakve igre, jer mogu da se kladim da nemas ni osnovno predznanje iz istorije da bi objasnio tokove nacisticke ili saveznicke kampanje....

Ehmmm, dechache, ne padaj u vatru samo na osnovu jednog jedinog posta, ma koliko te on pogodio u datom trenutku!!! 2nd, a na osnovu chega mozes da tvrdis da chlan koga si potegao za njegov (slazem se, besmislen) citat, nema osnovno predznanje iz istorije, ili sta vec??? Take it easy, amigo... ;)

Da,jesam, igrao sam je skoro mesec dana dok nisam instalirao HoI 3 i video kolio je bolji.

Siguran sam da ce se vecina pasioniranih ljubitelja HOI2 serijala sloziti sa mnom, mesec dana je apsolutno, de facto, mali milion posto, sasvim sigurno nedovoljno da se uklavire napredni koncepti igre, a bez kojih ista ne nosi takvu char & draz...

Summa summarum, AOD, chekajuci prvi patch, rulezzz!!! :alealeee:

P.S. Mozes da se ljutis koliko god hoces, ali 15 godina je (sem u sluchaju da si neki vunderkind) zaista premalo za ozbiljno igranje jedne ovakve grand strategije...

4th Dimension
10.3.2010, 9:31
Meni je HOI 3 nekako suv. Nema šmek HOI2. Takođe je problem što ja obično igram sa USSR, a u HOI 3 su ga s*****li sa novom i glupom doktrinom koja se fokusira na militia.

director
10.3.2010, 10:34
Što se tiče bagova i HOI2 je bio bagovit kad je izašao. I on je pretrpeo nekoliko pečeva i dve ekspanzije dok nije postao ono o čemu vi danas pričate.

HOI3 je po meni dublja igra a i daje vam mogućnost dva potpuno različita iskustva igranja. Prvi je klasičan iz prethodnih HOI igara (obogaćen novitetima HOI3) a drugi je da poverite AI-u komandovanje čitavim grupama armija. Za divno čudo, s obzirom na bagove, ovo solidno radi. Izuzetno je zanimljivo posmatrati kako AI ispunjava vaše komande kad mu date a igra postaje teža jel, inace slab AI, ce vam zadati vise muka a kampanja dobija na težini.

Barni
10.3.2010, 13:50
- ma koja crna zabava prepuštanje komande AI-u :facepalm, pa on neće ni mrdnuti ako po njegovoj proceni nema dovoljno snage, o iskorišćavanju slabih tačaka u protivničkoj odbrani da ne pričam, tu je naravno i iritantni bug sa povlačenjem tek osvojenih teritorija , ne njemu se može poveriti kontrola ali samo uz stalne intervencije jer kada on obavi 50% zadatih ciljeva zaglupi se ili vodi 1 ili 2 bitke na frontu, onda nema druge nego poništiti zadate ciljeve i dati mu nove i to na barem 6-7 tačaka na frontu da bi se on pokrenuo ponovo u napad

OverCHAOS
10.3.2010, 14:36
Ehmmm, dechache, ne padaj u vatru samo na osnovu jednog jedinog posta, ma koliko te on pogodio u datom trenutku!!! 2nd, a na osnovu chega mozes da tvrdis da chlan koga si potegao za njegov (slazem se, besmislen) citat, nema osnovno predznanje iz istorije, ili sta vec??? Take it easy, amigo... ;)

Siguran sam da ce se vecina pasioniranih ljubitelja HOI2 serijala sloziti sa mnom, mesec dana je apsolutno, de facto, mali milion posto, sasvim sigurno nedovoljno da se uklavire napredni koncepti igre, a bez kojih ista ne nosi takvu char & draz...

Summa summarum, AOD, chekajuci prvi patch, rulezzz!!! :alealeee:

P.S. Mozes da se ljutis koliko god hoces, ali 15 godina je (sem u sluchaju da si neki vunderkind) zaista premalo za ozbiljno igranje jedne ovakve grand strategije...

Prijatelju, da li si ti igrao HoI3? Ako nisi, kako mozes da tvrdis da HoI 2 ima napredne koncepte , a da ih HoI3 nema? Meni su napredni koncepti sjajne igre kao sto je HoI2 sasvim poznati (igra mi se veoma svidela bas zbog istih), ali zbog nekih nedostataka kao sto je odsustvo skrolovanja misem, i jako lose grafike (za godinu kada je izasla) ja preferiram HoI3.

Ova rasprava je slicna onoj kada odani fanovi serijala Fallout tvrde da je Fallout1 i 2 bolji od Fallout-a 3.....(sto naravno nije tacno:) ).

Sarmatian
10.3.2010, 15:59
HOI3 je nazalost jos uvek jedan veliki haos, sa gomilom bagova, nebalansiran i prilicno lose sredjen u globalu.

Do ekspanzije koja ce (mozda) ispraviti sve to, ne isplati se igrati ga, bar za ozbiljne HOI fanove...

M1L0SH
10.3.2010, 17:29
- ma koja crna zabava prepuštanje komande AI-u :facepalm, pa on neće ni mrdnuti ako po njegovoj proceni nema dovoljno snage, o iskorišćavanju slabih tačaka u protivničkoj odbrani da ne pričam, tu je naravno i iritantni bug sa povlačenjem tek osvojenih teritorija , ne njemu se može poveriti kontrola ali samo uz stalne intervencije jer kada on obavi 50% zadatih ciljeva zaglupi se ili vodi 1 ili 2 bitke na frontu, onda nema druge nego poništiti zadate ciljeve i dati mu nove i to na barem 6-7 tačaka na frontu da bi se on pokrenuo ponovo u napad

Ja sam to prepushtanje komande AI-u probao i poshizeo ne samo da se idiot napushta tek osvojene teritorije i ne radi nishta. Nego divizije iz jednog korpusa shalje na skroz drugi kraj fronta izvan domashaja HQ-a . Zahteva uvek neke nerealne kolicine trupa iako se posao moze obaviti sa mnogo manje. Onda vrhunac gluposti kad je trebao da izvede napad na Stockholm (blitzkrieg stance) a on pocne da transportuje trupe u Francusku ??? Zato shto Englezi drze chanel islands ??? . .... To prepushtanje AI-u je katastrofa. Najslabiji element igre. Nadao sam se da ce omuguciti ratovanje na vishe frontova ali ono uzas. Tako da sad sam kontrolishem sve trupe kako znam i umem .... Ostane mi neka rupa u frontu ali uglavnom ide bolje nego sa AI control ...

Barni
10.3.2010, 19:00
- znam kako ti je
- to prebacivanje divizija i slične budalaštine radi teatarski AI, ali ako napravite armijsku grupu i ne priključite je teatru sastav vaših korpusa će ostati onakav kakav ste sami zamislili, skoro pa upotrebljiv, još ako ostavite 10-tak brzih div ten. ili mot. peš. kojima ćete lično komandovati i koristiti priliku za brzo napredovanje u dubinu protivničkog fronta dok se AI još premišlja da li ima dovoljno snage i da li je max snabdeven u provincijama na frontu, e kroz tako napravljenje prolaze će još i krenuti kroz par dana jer će vaše pincer jedinice neminovno dobiti snabdevanje
- dakle kombinacija vaše i njegove kontrole ali opet to predugo traje a AI baš i ne pokazuje neke namere za širim opkoljavanjem neprijatelja i time bržeg dobijanja ratova, mislim opkoliće on jednu provinciju ponekad, ali čemu to kada će uništiti par div. a imao je priliku da odseče 4-5 provincija i 20-30 divizija kao što bih ja pokušao i izveo u hoi2

draske73
10.3.2010, 20:40
Da ne bih otvarao novu temu, evo ova vest ovde.
Izašla je nova Paradox Interactive igra:
Rise of Prussia (http://www.paradoxplaza.com/)

http://forum.paradoxplaza.com/forum/forumdisplay.php?f=491
http://www.gamespot.com/pc/strategy/riseofprussia/index.html?tag=result;title;0

Over 100 new leaders with individual portraits, and 300 types of units
10 Scenarios:
◦ 1 Battle Scenario, Saxony 1756, to enter the game
◦ 6 Annual Campaign Scenarios, for each year between 1757 and 1763
◦ 1 Grand Campaign Scenario 1756-1763
◦ 2 Tutorial Scenarios
Map covering all of Germany and surrounding vicinity, with over 1,000 different regions offering plenty of room for maneuvering
New events and a wide set of options for you to customize your strategy
Streamlined command system based on the hierarchy system seen in American Civil War and Napoleon’s Campaigns, allowing for historical army command, organization, and structure
Brand new system for recruiting units, allowing players to choose and purchase forces during the annual and grand campaigns
New system of historical events, allowing multiple-choice events and answers, enhancing flexibility and increasing replayability
Additional interface helpers introduced to ease player interaction with the game, like the new Army Outliner system
New functionalities to find your armies and see your supplies and assets
Advanced AI
Widely extended manual and player aid

Sarmatian
10.3.2010, 20:51
Slobodni otvori novu. To bi i trebao da uradis, ovo nema veze sa HOI-em.

draske73
10.3.2010, 20:56
Znam da nema veze sa HOI-em, ali sumnjam da će je igrati mnogo ljudi, pa reko aj bar da se provuče kao vest.

4th Dimension
10.3.2010, 21:47
Paradox je samo izdavač te igre, ne tvorac (Rise of Prussia). Odmah mi je bilo nešto sumnjivo pošto taj period u Pdox arsenalu pokriva Europa Universalis.

Zanimljiva informacija:

Koristeći se Paradox igrama neko može da igra od 1066-1964.
SKORO ČITAVIH 1000 GODINA!!!!
Crusader Kings 1066-1452
Europa Universalis 1453-1789
Victoria Revolutions 1836-1935
Hearts of Iron 2 Armagedon 1936-1964

Imaju čak i konvertori za savegameove koliko znam.

Geronimo
10.3.2010, 23:41
Jel neko probao ovo? Sta se desi kad bi uzeo na primer Zulu u EU2? Ko bi bio u tom save-u u HOI?

director
11.3.2010, 0:04
Pa YU naravno.

Šalim se. Mislim da to što pitaš jedino radi između EU i VR. Mada nisam siguran koje verzije i delovi su u pitanju.

4th Dimension
11.3.2010, 0:32
Nije samo EU-VR. Takođe radi i za CK-EU (ima nekoliko AAR-ova koji su počeli u CK i nastavili u EU) i VR-HOI2 (mislim da sa VR dolazi konverotor).

Zulu, najvjerovatnije bi postao ne afrička državica. Ali nemožeš konverotvati iz EU u HOI. Moraš da odigraš u VR prvo.

Takođe koliko ja znam samo je VR-HOI2 zvaničan konveror, ostale su fanovi pravili, tako da moguće da dođe do problema. Ali mogućnost je tu.

SFRJ-Forever [CG]
11.3.2010, 1:14

Naravno, sta ti znas o HOI2 kada si ga igrao jadnih mjesec dana, sta je to u svijetu HOI igara? To ti je druze moj kao jedan mjesec u samoj igri.
Tek kada bi probao silne modove, online igranje, itd. onda mozes da kazes sta je bolje.

Ti ne znas apsolutno nista o meni da mozes da donosis takve zakljucke, akada smo vec kod istorije, kako si ti naucio istoriju, gledao National Geographic channel i History channel :rofl:

M1L0SH
11.3.2010, 14:01
Nije samo EU-VR. Takođe radi i za CK-EU (ima nekoliko AAR-ova koji su počeli u CK i nastavili u EU) i VR-HOI2 (mislim da sa VR dolazi konverotor).

Zulu, najvjerovatnije bi postao ne afrička državica. Ali nemožeš konverotvati iz EU u HOI. Moraš da odigraš u VR prvo.

Takođe koliko ja znam samo je VR-HOI2 zvaničan konveror, ostale su fanovi pravili, tako da moguće da dođe do problema. Ali mogućnost je tu.

Pa video sam da se teritorije razlikuju kako ce to da konvertuje ??? Na primer ja sam krenuo EU III (neznam iz kog EU se to konvertuje) sa Austrijom formirao HRE i sad drzim celu evropu sem Engleske, malih Francuskih drzavica i Castile (da josh uvek je kastilja bez obzira shto je XVIII vek). Imam kolonije u Africi, Americi, Indiji itd. Josh gore Turci drze skoro celu Rusiju ..... Granicimo se negde u danashnjoj Belorusiji. Uglavnom haos ..... Na shta ce to da lici kad ga konvertuje .... Plus postoje neosvojene teritorije drzave koje ne postoje u to vreme .... Kad bi onda to otishlo u HOI onda mi ne treba ni Hitler ni nacizam ?? Ko bi vodio tu mega drzavu. Neki Habzburg car HRE ??? Kako bi racunao IC u HOI ??? Uostalom drzao bih bar pola sveta ako ne i ceo ....
Stvarno jer neko probao te stvari ???
Meni se cini da to nece funkcionisati ...... Ali ideja da vodim jednu drzavu skoro 1000 godina je prosto fantasticna .....
Mogo bi recimo da od srednjevekovnog Srpskog Carstva stvorim svetsku silu do hladnog rata .... Onda bi stvarno vazilo govori srpski da te ceo svet razume :D

Sarmatian
11.3.2010, 15:49
U 99% slucajeva ti konvertori ne uspeju ni priblizno da naprave interesantnu situaciju.

Sta meni vredi sto ja importujem svoju Kinu iz Viktorije kad ona ima 1400-1500 IC i ceo svet nema resursa da to pokrije. A plus sto u 99% slucajeva nema nikog u Axisu, jer u Viktoriji niko ne postane fasista... Zavrsis tako sto su skoro sve drzave u Saveznicima a Osovine i Kominterna prazni.

To jedino ima smisla (mozda) iz CK u EU prebaciti. Obe pokrivaju dugacki vremenski period i vise su genericke. Viktorija i HOI su dizajnirane za specificnu situaciju koja je u tom periodu vladala u svetu...

OverCHAOS
11.3.2010, 19:55
;1005753']Naravno, sta ti znas o HOI2 kada si ga igrao jadnih mjesec dana, sta je to u svijetu HOI igara? To ti je druze moj kao jedan mjesec u samoj igri.
Tek kada bi probao silne modove, online igranje, itd. onda mozes da kazes sta je bolje.

Ti ne znas apsolutno nista o meni da mozes da donosis takve zakljucke, akada smo vec kod istorije, kako si ti naucio istoriju, gledao National Geographic channel i History channel :rofl:

Za pocetak, svi elementi gameplay-a Hearts of Iron 2 igre su mi poznati, sto ponavljam po stoti put. Sto se tice onoga sta je bolje, to ni ti, ni ja ne mozemo reci.Mozemo samo reci sta mi preferiramo.Ja Hearts of Iron 3 igram vec godinu dana, i zaista mi se mnogo vise svidja nego HoI 2 (sta god vi mislili,tako je).

A sto se tice mog znanja iz istorije, sigurno ne potice sa tv emisija, a rekao bih da ovo nije mesto na kome bih se ja hvalio znanjem, ili tebi iznosio dokaze moga znanja iz gore pomenute oblasti.

Vujasss
20.3.2010, 18:17
imam nekolika pitanja
1.da li verzija 1.3 ima kakve bagove?
2.mogu li kako da kad igram da stavim da su mi divizije ono kao po tri vojnika, a ne one kockice?
3.i ima li dje kakav tutorijal za igranje na srpskom?

M1L0SH
20.3.2010, 18:36
1. Verovayno ima ... Ja sam imao nekih problema sa snabdevanjem i igra secka .... Mozda josh neshto. Kazu da 1.4 treba da popravi sve
2.Opcije, video, counters iskljuci to
3. Neznam mislim da nema osim ako sam ne napishesh

M1L0SH
5.4.2010, 13:09
Izasho je famozni patch 1.4 ima li nekih utisaka. Valja li to ??
Ja sam skinuo ali me mrzi da sad igram neshto na veliko i da probam ....

SFRJ-Forever [CG]
28.4.2010, 12:16
NEW YORK – April 6th, 2010 – Paradox Interactive unveiled Hearts of Iron 3: Semper Fi, a downloadable expansion to its World War II grand strategy game. Semper Fi gives players more control over their country’s warfare and politics, while pleasing history buffs with a variety of new features and events. Hearts of Iron 3: Semper Fi is scheduled for release during Q2 2010.

“Our vision for Semper Fi is to transport the player into World War II in a way that previous installments have not been able to do,” said Henrik Fåhraeus, Associate Producer at Paradox Interactive. “For instance, negotiating and working with the allies was a huge part of WW2 and players are now able to experience that first hand. Also, our historical buffs have long been screaming for more historical accuracy in our games, and while the game still won’t follow history to the letter, these historical events will create a stronger experience by giving you historical references and feedback alongside gameplay.”

Semper Fi Features include:

* Player-determined hidden victory conditions that will keep opponents guessing
* Greater cooperation with allies, allowing players to request troops, convince their allies to attack a specific target and more
* Hundreds of new events added to immerse players in their own version of World War II, comparing the unfolding, alternate timeline to real history
* Vastly improved AI that will defend its territories valiantly, marshal large naval taskforces and launch multi-stage invasions

link:
http://www.paradoxplaza.com/games/he...on-3-semper-fi

Features:

* Players can now define their own Theatres with a simple dragbox system. (ovo je trebalo da bude u patchu 1.4, a ne u expansion-u, ja ne mogu igrati bez ovoga.
* The new Order of Battle Browser allows quick and easy reorganization of the entire Command Hierarchy.
* The Command Hierarchy is now directly represented on the map.
* A new Air Superiority map mode makes strategic air warfare easy.
* At game start, each country now gets to choose its own hidden Victory Conditions. Can your enemies guess your secret agenda?
* HQs under AI control now have separate aggressiveness stances for Land, Air and Naval operations.
* Countries can request specific actions from their allies for unprecedented cooperation.
* Technological progress can now be shared with your allies.
* Brigades can now be upgraded to more advanced types (e.g. Infantry to Motorized, or Artillery to Self Propelled Artillery.)
* New 1940 scenario fills a gap in the game's timeline.
* Hundreds of new events added to immerse players in their own versions of World War II, comparing the unfolding alternate timeline to real history.
* Mighty warships can be designated the Pride of the Fleet, which is both an opportunity and a risk.
* The AI has been improved in all areas, at all levels. It will defend in depth, marshal big naval taskforces and launch multi-stage invasions. It will perform more historical diplomacy and pursue a strategic production strategy.
* Multiplayer for up to 32 players

Nirman
28.4.2010, 22:13
E ljudi samo da vas pitam. Da li moram mogu odmah instalirati patch 1.4 ili moram imati neki prije njega ? I ovaj Consumer Goods je nevjrovatno veliki, vuce mi pola IC-a kako da sredim to ?

U-SERB
29.4.2010, 23:05
Ljudi kakvi su rezultati sa 1.4 patchom? Da li su podmornice i dalje kao flotila ili su pojedinacni brodovi???

SFRJ i drugi recite mi da li je izasao neki mod poput TRP koji je postojao za HOI2??

Pozz

SFRJ-Forever [CG]
29.4.2010, 23:51
@Nirman
Ja sam instalirao ne treba ti ni jedan prije njega, sto se tice CG, probaj da preko ministara i drugih opcija smanjis zahtjev. Sa kojom drzavom igras?

@U-SERB
Nisam igrao 1.4 jer necu dok ne izadje ovaj dodatak, igranje bez mogucnosti definisanja teatara rata je suludo.
Trenutno nema nikakvih modova, mislim da se nista ne radi na HSR i slicnim modovima.

Nirman
30.4.2010, 14:07
Igram sa Velikom Britanijom. Samnjio sam preko politike sa 38 na 22 i izgleda ne moze vise. Inace sam probavao sa drugim zemljama i opet imaju manji CG od V.B, ali eto i ovo je dobro jer je 38 zaista bilo mnogo za Britansku indstriju :)

director
30.4.2010, 19:08
Kada izbije rat CG će ti znatno opasti. To je namerno tako odrađeno da pojedine zemlje ne bi mogle da štancuju jedinice za vreme mira.

Nirman
30.4.2010, 20:34
Da to sam sad shvatio. Pocetnik sam pa mi je trebalo vremena da ukapiram kako sve funkcionise. Kada pocne rat sta mislite da li je bolje da pustim kompu da mi upravlja sa jedinicima ili da ja ratujem. Nekako mi je zanimljivije kad ja upravljam i ako se ne moze stici na sve strane

U-SERB
30.4.2010, 23:10
SFRJ Jel imas mozda saznanja vezana za podmornice? Jesu li to pojedinacni brodovi ili i dalje kao flotila podmornica???

SFRJ-Forever [CG]
1.5.2010, 0:36
Ne znam tacno, nisam jos nista probao, necu igrati dok ne izadje ovaj expansion.
Za detalje cete morati da se obratite 4TH DIMENSION-u, ali ga nema vec duze vrijeme ovamo.

director
1.5.2010, 8:48
SFRJ Jel imas mozda saznanja vezana za podmornice? Jesu li to pojedinacni brodovi ili i dalje kao flotila podmornica???

Sudeći po OOB na početku svi konvoji, eskorti, razarači i podmornice su pretstavljeni flotilama. Ostali brodovi su pojedinačni.

4th Dimension
1.5.2010, 11:51
Moram da kažem da sam izrazito malo igrao HOI3. SWkoro nimalo, jer sam bio maksimalno razočaran nedorađenošću. Zato igram AoD.

SFRJ-Forever [CG]
1.5.2010, 12:59
Moram da kažem da sam izrazito malo igrao HOI3. SWkoro nimalo, jer sam bio maksimalno razočaran nedorađenošću. Zato igram AoD.

Isto i ja, samo sto igra cak i sa zadnjim patchem koci stravicno.

Auror
1.5.2010, 14:35
Meni nece ni da pokrene HOI3,zato igram AOD. Inace imam problema kod ostupanja od scenarija,igra puca kad joj se cefne.

4th Dimension
1.5.2010, 21:16
Ja sam više bio razočaran time koliko ti je proizvodnju ograničavali CG. Da ne pominjemo da nemožeš mobilizovati Sovjetsku vojsku, jer nemaš dovoljno IC-a.

Nirman
7.5.2010, 23:34
Mene i dalje *****ava ovi Supplies. Jednostavno se nemoguce trose. Cak u industriji pise koliko je potrebno da bi se objezbjedila pozitivna proizdovnja i ja to sve napravim, ali ono je opet u minusu i samo nestaje ...

I da li neko zna kako reorganizovati vojsku. Jer kada pravim novi jedinice one mi se prave u brigadama, e sad ja zelim da spojim 3 brigade da bih napravio jednu diviziju. Hvala unaprijed.

director
9.5.2010, 13:56
Pogledaj gde ti odlazi supplies. Miš preko supplies u industry screen i vidiš.

Diviziju praviš od brigada tako što selektuješ dve ili više brigada u istoj regiji i pojavi ti se malo dugme da napraviš diviziju.

Flash91
10.5.2010, 11:19
Ne znam za vase utiske, ali ja mislim da su poprilicno poradili na optimizovanosti u novom patchu.
Ranije je bilo skoro pa nemoguce igrati posle 1941 (kad krenu ratovi na sve strane), sad mi deluje bas bolje.

BTW evo nekoliko razvojnih dnevnika, koga zanima razvijanje Semper Fi:

Prvi (http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=470311)
Drugi (http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=471503)
Treci (http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=472532)
Cetvrti (http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=473574)
Peti (http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=474508)

Za sad deluje optimisticno, ali videcemo...

Strelok
12.5.2010, 21:46
Evo da se i ja oglasim ovde. Igram HOI3 vec jako dugo, i realno, bolji je od prethodnih igara iz serijala. Vidim da se mnogi zale na pojedine delove igre koji ih ogranicavaju i ne dopustaju im da rade sta hoce... sto je po meni sasvim ok. Da nije takvih stvari koje drze sve manje vise realnim, igru bi zavrsili za cas. Zamisli da mozes da mobilizujes sovjetsku vojsku odmah... sravnio bi Evropu sa zemljom u startu. Dobro je sto je ovako. Msm zamisli da neko sa Jugoslavijom zauzme pola Evrope... nope, ain't gonna happen!

Malo me nervira manjak istorijiskih dogadjaja. Lepo je sto su postavljeni uzlovi za njih, ali ne znam, nekako ih i dalje ima malo. Istina istorijski su tu, vecinom, ali bilo bi lepo napraviti koji izmisljeni cisto da kad neko skrene sa istorijske putanje ipak ima jos neke izbore da napravi a ne samo da ratuje.

Novi sistem proizvodnje je sasvim ok, i realan. Lepo je sto su ubacili i broj vojnika koji se nalazi po divizijama. Ono sto mi se nije mnogo svidelo je technology tree. Da, da lepo je on zamisljen... ali i dalje mu fali par stvari. Super je sto nema vise naucnih timova vec se sve bazira na prikupljenom iskustvu u odredjenoj oblasti ali kad je igra vec tako bogata istorijom zasto ne ubaciti neki kratki rezime o nekom upgrade-u? Mali minus, ne previse bitan, vise sminka za igru.

Sto se optimizovanosti tice, nisu se proslavili ni u prethodim igrama pa tako ni u ovoj. Patch popravlja stvari poprilicno, ali i na poprilicno jakoj masini tamo negde oko 1944 kada se prenamnozi vojska i kada konflikti plamte na sve strane, mada moguce, i dalje je jako neugodno igrati. Valjda ce Semper Fi jos malo da popravi taj deo igre.

Spijunaza, unutrasnja i spoljna politika su poprilicno dobro uradjeni i ne previse komlikovani a rade posao. Borbe su, bar sto se kopnenih tice, malo pojednostavljene. Ne svidja mi se sto je i dalje veliki negativan uticaj prelaska reke, ali i to je u neku ruku realno.

Na kraju krajeva, HOI3 je definitivno najbolja strategija tog tipa. Mada nikako nije za casual igrace. Lepo su ljudi rekli:

You want hard-core strategy game, HOI3 is as hard-core as they get!

Zelim svima dobru zabavu! :D

NjegovaWisost
16.5.2010, 4:44
4 Sterlok

Znam da je jedan lik (mislim da je stranac) zazeu čitav svijet sa Yugoslavijom, pa ti vidi :D Objavio je skrinštovoe kako je do toga došao... Kako je tu ludački bilo...

director
16.5.2010, 8:48
Da bi nemce tukli sa malom zemljom morate da pribegnete jednoj taktici koja iskorišćava lošu stranu engine-a igre. Naime kada se Nemci zaglibe u Rusiji, objavite im rat, i brzo prodrete do Berlina. Okružite ge ali ga ne osvojite. Posle mesec dana sve nemačke jedinice, osim onih u Berlinu, su bez org-a i posao je praktično završen. Nisam čitao kako je pomenuti to uradio ali pretpostavljam da je na taj način.

Strelok
16.5.2010, 10:15
Da, bagovi su uvek nacin za tako nesto... ali ne pravi nacin :D

Evo nasao sam ono o cemu je NjegovaWisost pricao, mada ovde je lik osvojio Balkan a ne svet, ali dobro nije ni ovo lose.

http://www.facepunch.com/showthread.php?t=788599
http://www.facepunch.com/showpost.php?p=16584568&postcount=36
http://www.facepunch.com/showpost.php?p=16645968&postcount=103
http://www.facepunch.com/showpost.php?p=16701650&postcount=145

Lik je pisao korak po korak sta je radio i to je napisao na jako interesantan nacin :D Mana je sto vecina stvari koje je radio zavise od ostatka sveta i raspodele po blokovima, a niko ne garantuje da ce svaki put biti tako :)

Kako god, svaka njemu cast :tapsh:

4th Dimension
16.5.2010, 13:04
Kako mu je uspjelo da spusti neutralnost dovoljno.

M1L0SH
16.5.2010, 13:45
Mozda chit ... ja sam u dvojci sa Jugoslavijom okupirao Nemacku i shta su oni drzali od 41 ... Jugoslavija kao svetska sila ... Nisam koristio cit samo kad odu na Ruski front ti im opkolish Berlin i gotovo ...

Eto to treba srediti ako je Berlin opkoljen a ostatak Nemacke slobodan nije li logicnije da nema zaliha u Berlinu ostatak Nemacke bi proizvodio zalihe za sebe. I ne drze se sve zalihe na jednom mestu ... Dakle kad bi stavili mogunost da igrac postavlja vishe suply centra kako se to vec zove ... Primer zashto da se sve zalihe teglje iz Berlina na Ruski front i daleki istok .. Gubljenje vremena i ratnog materijala ... Dakle recimo osvojim Staljingrad i naredim osnivanje novog centra za snabdevanje ... od 99999 suplies stavi 50000 u Staljingrad i odatle snabdevaj vojske koje napreduju ka dalekom istoku ... Tako neshto ili war theatears moze svaki front da ima svoj suplies centar ... Mozda da se suply center pravi kao infrastruktura ... To bi koristilo svm velikim zemljama ...

Strelok
16.5.2010, 13:54
Kako mu je uspjelo da spusti neutralnost dovoljno.

Veruj mi da pojma nemam :eek:

Evo ja sam malopre probao to isto sa Jugoslavijom ali nema sanse da se spusti neutralnost na vreme. Imao sam deset spijuna kod sebe da mi skidaju neutralnost i zavlacio sam nos u sve moguce stvari, ali ne vredi... pre nego sto dostignem potrebnu neutralnost Italijani okupiraju Albaniju i Grcku a Rumuni izgube ceo severni deo od Madjara :n-cc2:

Kao sto rekoh, to njegovo je ili cheat ili sreca. Ne ponasa se AI svaki put isto. Mozda kod njega Italija nije nista radila i imao je vremena da spusti neutralnost... ali koje su sanse da na balkanu sve bude mirno i tiho ;)

director
16.5.2010, 19:34
On je izmenio fajlove igre. Primera radi promenio je consumer goods na minimum što je velika pomoć. Verovatno je menjao i ostalo.

4th Dimension
16.5.2010, 20:30
A i onih 40 IC mi je malo sumnjivo.

mrki023
16.5.2010, 21:31
Hteo bih da krenem da igram ovo cudo, deluje mi mnogo bolje od 2, ali imam jedno pitanje. Da li posle svih patcheva igra i dalje bagira ili je sad sve sredjeno, posto sam cuo da je igra jako bagovita, pa nisam hteo da pocinjem dok se sve ne sredi?

FilipBg
16.5.2010, 22:17
ljudi, igrao sam EU3 i Rome i bile su do jaja, sad kad vidim ovo izgleda jos bolje...E sad, meni izgleda previse komplikovano, skrz sam izgubljen sa toliko opcija...Moze neki savet, kako ste se vi navikli kad ste pocinjali da igrate :kreza:

director
17.5.2010, 13:22
Evo kako je smanjio neutralnost. copy paste njegovog posta gde odgovara na to pitanje :

You press alt+21 on the numpad and type "noneutrality"

Because the fucking neutrality system is arbitrary bullshit made to stop the AI from fucking up, while unnecessarily limiting the player. It can suck a dick.

Ko zna šta je još on menjao.

Lich_king2
17.5.2010, 19:45
Jel moguce da se dodaju sprites u ovoj igri?(Animirani vojnici,tenkovi). Ovo trenutno me nervira i u AoD.

4th Dimension
17.5.2010, 23:23
Trebalo bi da možeš da mjenjaš izgled AOD-a. Nebi trebalo da se sistem mnogo razlikuje od onoga u HOI2.

Ivan014
18.5.2010, 18:44
Kako da premestim supplies iz Beograda u neki drugi grad?

Auror
18.5.2010, 19:31
Nikako,nema te opcije. Supplies centar je uvjek u glavnom gradu.

Ivan014
18.5.2010, 19:38
Ok,to mi je malo glupo

Auror
18.5.2010, 20:18
To dosta ljudi govori,ali ovi iz paradoxa nikako da izmisle novi sitem podjele resursa.

Flash91
18.5.2010, 20:31
Bug sa osvajanjem Berlina dok su Nemacke snage razvucene na 2 fronta (ili generalno 90% na Ruskom) je nesto sto moze da potpuno ubije ovu igru.

Pre nedelju dana sam uzeo Nemacku da vodim, od 1936 godine, polako sam razvijao sve techove po godisnjem planu, pravio mornaricu i avijaciju skoro od nule, gradio light i medium armor divizije i spremao se za blitz na istoku, na Poljsku.
Kad je dosao odlucujuci i dugo ocekivani trenutak ultimatuma za Danzig, i kad je rat poceo, Poljaci su, naravno, vec bili u saveznicima tako da sam u startu imao rat na 2 fronta.

Sve je islo kao po planu, brzo zauzimanje Danziga, koncentrisanje trupa u Konigsbergu kako ne bih izgubio glavni grad tog dzepa, proboj po sredini fronta pa posle i po krajevima, a onda sam primetio kako poljske trupe ulaze u Slovacku i zauzimaju je skoro celu. Meni ni na kraj pameti nije bilo da je jos neko usao u rat sem mene, od snaga osovine u Evropi, ali to je bio moj previd. Kako sam naleteo na znacajno usporenje pri prelazu Visle, i posto sam video da Poljaci vec polako ulaze u moju teritoriju, a znam da posle toga sledi dosadno ganjanje do poslednje jedinice, resih da pozovem Madjare u spas, nadajuci se da ce oni samo usetati u Slovacku i zastiti mi ledja.

Ali naravno da nije bilo tako. Madjari su odmah krenuli u prodor preko juga Poljske, vrlo brzo izbili na granicu sa SSSRom i krenuli severno, boreci se protiv maximalno 5 divizija poljskih. Vrlo logicno jer sam se ja tukao sa preostalih 45 Poljskih. Kad sam zauzeo vecinu VP regija, okruzio 3 strane Varsavu i krenuo u zavrsnu ofanzivu, znao sam da je kraj blizu, ali ono sto je usledilo nisam ocekivao.

http://img295.imageshack.us/img295/5488/hoi3game201005182023265.th.jpg (http://img295.imageshack.us/i/hoi3game201005182023265.jpg/)

:eek::boodala::boodala::boodala::facepalm:n-hang:

Izvinjavam se za uzasno dugacak post, ali ovakvu glupost sam zaista morao da postujem, a sad idem da se besim jer sam bacio u vodu nedelju dana po 4 sata dnevno planiranja i igranja. :)

Corwin
19.5.2010, 12:00
Zašto ne učitaš autosave i vratiš se na momenat prije nego što si Mađare pozvao u rat?

Flash91
19.5.2010, 14:15
Zato sto sam namestio autosave na mesec dana, ingame, zbog sporadicnih crashova koje sam imao.. tako da mogu samo da ucitam mesec dana pre ovog picvajza.. :mad:

Strelok
20.5.2010, 17:06
Ne znam sta da ti kazem. Mislim, potpuno je ok sto su ti uzeli teritoriju, ipak su je oni osvojili. Meni je tako Rumunuja otela isti taj deo osim jedne teritorije koja mi je bila veza izmedju nemacke i SSSR, i ja sam bio mnogo besan, al ne mari, nisi nista mnogo izgubio. Jedino sto ces morati kad krene makljaza sa boljsevicima da poredjas trupe uz celu madjarsku granicu jer oni sad imaju mnogo veci front i razredice vojsku, moraces da im pomognes... mnogo. Ja sam posle v1.4 poceo ispocetka i naravno krenuo sa Germanima, najzanimljivije je sta ces :kreza:

Na zalost, fast stone capture nece da mi uhvati screenshot da se malo hvalim :kreza:

Evo nekoliko zgodnih saveta za one koji igraju sa Nemcima. Za svaki slucaj stavicu u spojler :D

Na pocetku razvijajte industriju i to punom parom. Naravite par divizija, tri ili cetiri odmah a onda sav IC koji mozete koncentrisite na pravljenje novog IC. Od pocetka domaci spijuni neka rade na smanjivanju neutralnosti. Zauzmite rajnsku oblast kad vam se naprave jedinice. Koncetrisite po dva ili tri bataljona duz granice sa Francuskom i Holandijom a na poljsku u startu pocnite da vrsite politicki uticaj. Sto pre udjite u savez sa Italijom i Japanom. Imajte na umu da Jugoslavija, Madjarska, Rumunija, Finska i Bugarska igraju dobre saveznike kasnije. Takodje nije lose pridobiti Spaniju i Portugal, cisto da ne morate da razvlacite vojsku tako daleko :D Dakle, osigurajte granicu prema Francuskoj i Holandiji, a onu prema Poljskoj Danskoj i Cehoslovackoj slobodno ostavite necuvanu.

Ono viska trupa sto imate posaljite na Svajcarsku i sto pre joj objavite rat. Na taj nacin cete lako zaobici Mazino liniju i zajedno sa Italijanima osvojiti Francuze. Bez brige, ako Italijani i zauzmu celu francusku a vi samo deo, kad francuska kapitulira Nemacka dobija ceo severni deo i formira se Vichy France, tako da ko sljivi zabare.

Ako ste bili dovoljno brzi Holandija i Belgija jos nisu usle medj saveznike. Mozete da ih dirate a i ne morate. Sad postavite nesto vojske u francuskoj za slucaj da se pojavi pokret otpora. Sad je red da se malo sredite i postavite vojsku duz cehoslovacke granice. Srecom do sad je trebao da prodje minhenski sporazum. Presecite onaj deo koji razdvaja cesku i slovacku i unistite glavninu vojske u ceskoj. Kad kapituliraju anexirajte ih, ne treba vam slovacka kao puppet, ionako nista ne vredi. Ceo balkan osim grcke bi trebao da bude u Axis do sad.

Sda krenite na Poljsku, ona uvek pada brzo i nije frka. Ali nikako ne potpisujte Ribentrop-Molotov pakt! To poprilicno smanjuje sovjetski front, a velika kolicina vojnika na malom prostoru moze da bude problem. Posle toga krenite na skandinaviju i udjite u savez sa Finskom pre nego sto SSSR krene u Zimski rat. Ako igrate brzo i sistematicno osvajate deo po deo cela evropa moze klecati pred vama do 1939 godine. Menije uspelo. Sve osim SSSR-a.

Trenutno je kod mene 1943, SSSR je pao, 70% Afrike je pod Italijom, Portugalom i Spanijom, 75% Azije pod Japanom i njegovim puppet states, 80% Juzne Amerike, nesto malo Okeanije, severoistocna obala SAD i nesto Kanade iznad.

Sad mi je malo dosadno da nastavim, nema vise dostojnih protivnika :D

M1L0SH
21.5.2010, 1:08
I ja sam imao slicnu situaciju sa Madjarskom samo ne tako veliku .... Kod mene su nakon kaitulacije Poljske uzeli mozda cetvrtinu onoga shto je flash izgubio ... Shta cesh dehsava se ...

Sarmatian
21.5.2010, 1:45
Ne znam sta da ti kazem. Mislim, potpuno je ok sto su ti uzeli teritoriju, ipak su je oni osvojili. Meni je tako Rumunuja otela isti taj deo osim jedne teritorije koja mi je bila veza izmedju nemacke i SSSR, i ja sam bio mnogo besan, al ne mari, nisi nista mnogo izgubio. Jedino sto ces morati kad krene makljaza sa boljsevicima da poredjas trupe uz celu madjarsku granicu jer oni sad imaju mnogo veci front i razredice vojsku, moraces da im pomognes... mnogo. Ja sam posle v1.4 poceo ispocetka i naravno krenuo sa Germanima, najzanimljivije je sta ces :kreza:

Na zalost, fast stone capture nece da mi uhvati screenshot da se malo hvalim :kreza:

Evo nekoliko zgodnih saveta za one koji igraju sa Nemcima. Za svaki slucaj stavicu u spojler :D

Na pocetku razvijajte industriju i to punom parom. Naravite par divizija, tri ili cetiri odmah a onda sav IC koji mozete koncentrisite na pravljenje novog IC. Od pocetka domaci spijuni neka rade na smanjivanju neutralnosti. Zauzmite rajnsku oblast kad vam se naprave jedinice. Koncetrisite po dva ili tri bataljona duz granice sa Francuskom i Holandijom a na poljsku u startu pocnite da vrsite politicki uticaj. Sto pre udjite u savez sa Italijom i Japanom. Imajte na umu da Jugoslavija, Madjarska, Rumunija, Finska i Bugarska igraju dobre saveznike kasnije. Takodje nije lose pridobiti Spaniju i Portugal, cisto da ne morate da razvlacite vojsku tako daleko :D Dakle, osigurajte granicu prema Francuskoj i Holandiji, a onu prema Poljskoj Danskoj i Cehoslovackoj slobodno ostavite necuvanu.

Ono viska trupa sto imate posaljite na Svajcarsku i sto pre joj objavite rat. Na taj nacin cete lako zaobici Mazino liniju i zajedno sa Italijanima osvojiti Francuze. Bez brige, ako Italijani i zauzmu celu francusku a vi samo deo, kad francuska kapitulira Nemacka dobija ceo severni deo i formira se Vichy France, tako da ko sljivi zabare.

Ako ste bili dovoljno brzi Holandija i Belgija jos nisu usle medj saveznike. Mozete da ih dirate a i ne morate. Sad postavite nesto vojske u francuskoj za slucaj da se pojavi pokret otpora. Sad je red da se malo sredite i postavite vojsku duz cehoslovacke granice. Srecom do sad je trebao da prodje minhenski sporazum. Presecite onaj deo koji razdvaja cesku i slovacku i unistite glavninu vojske u ceskoj. Kad kapituliraju anexirajte ih, ne treba vam slovacka kao puppet, ionako nista ne vredi. Ceo balkan osim grcke bi trebao da bude u Axis do sad.

Sda krenite na Poljsku, ona uvek pada brzo i nije frka. Ali nikako ne potpisujte Ribentrop-Molotov pakt! To poprilicno smanjuje sovjetski front, a velika kolicina vojnika na malom prostoru moze da bude problem. Posle toga krenite na skandinaviju i udjite u savez sa Finskom pre nego sto SSSR krene u Zimski rat. Ako igrate brzo i sistematicno osvajate deo po deo cela evropa moze klecati pred vama do 1939 godine. Menije uspelo. Sve osim SSSR-a.

Trenutno je kod mene 1943, SSSR je pao, 70% Afrike je pod Italijom, Portugalom i Spanijom, 75% Azije pod Japanom i njegovim puppet states, 80% Juzne Amerike, nesto malo Okeanije, severoistocna obala SAD i nesto Kanade iznad.

Sad mi je malo dosadno da nastavim, nema vise dostojnih protivnika :D

Obzirom da je HOI (svaki) prilicno lagan, koriscene scenarija koji odstupaju od istorije je zaista nepotrebno. Igraj istorijski, napadni Francusku 1940 a USSR 1941. Ako ti je stalo do veceg izazova (sto bi pre trebalo da trazis nego exploite), onda napadnes USSR 1942 ili 1943...

Flash91
21.5.2010, 2:55
Slazem se sa Sarmatianom, nema potrebe za odstupanjem, sve moze lagano, dokle god se pridrzavas nekog plana za techove i uvek gledas da budes korak ispred ostalih.

A bilo bi lepo kad bi Paradox napravio malo tezu stratesku simulaciju :)

Strelok
21.5.2010, 9:28
Obzirom da je HOI (svaki) prilicno lagan, koriscene scenarija koji odstupaju od istorije je zaista nepotrebno. Igraj istorijski, napadni Francusku 1940 a USSR 1941. Ako ti je stalo do veceg izazova (sto bi pre trebalo da trazis nego exploite), onda napadnes USSR 1942 ili 1943...

Jesam, kad sam igrao sa v1.3 :D Ali cak i onda, nije bilo problema. Slazem se sa flash91 da treba da bude malo teze. AI je blago receno ocajan, ali rekli su da ce da se popravi u Semper Fi pa se nadajmo najboljem :)

Stvarno, igrati sa Nemackom po istorijskom scenariju, cak i na hard, nije nista tesko. Sad planiram da uzmem USSR i da s njima probam da osvojim sve. Tezi su za igranje kako mi se cini. Oni nemaju dobar Defanzivni AI tako da kad sam napadao sa nemackom pali su brzo. Ali nasuprot tome Nemacka ima dobar napadacki AI tako da ce biti zanimljivo braniti se... nadam se :D

Ja bih hteo da vidim malo veci uticaj commander skill-ova na borbu, ne primecuju se bas puno ovde, ili mi se to samo cini.

director
21.5.2010, 13:05
Jel može neko da mi objasni zašto dosta ljudi gradi IC sa nemačkom. Ja već 1942. nemam šta da gradim pa svuda gradim infrastrukturu čisto da ne propadaju IC.

Kako izgledaju vaše oružane snage u 1942. igrano istorijski ?

Strelok
21.5.2010, 23:13
Jel može neko da mi objasni zašto dosta ljudi gradi IC sa nemačkom. Ja već 1942. nemam šta da gradim pa svuda gradim infrastrukturu čisto da ne propadaju IC.

Kako izgledaju vaše oružane snage u 1942. igrano istorijski ?

Jedna stvar koja vazi za Hearts of Iron... IC-a nikad dosta :dedica:
Mada kad naguram jedno 500 IC ja pocinjem da gradim reaktore, uglavnom odradim taj Tech pre 1942 :nov_explo A sto se gradnje tice, ako igras sa Nemackom i to istorijski, pretpostavljam da ti nije na odmet da utvrdis obalu Francuske i napravis Zigfrid liniju... za svaki slucaj ;) A izgradnja infrastrukture uopste nije bezazlena, pogotovo ako posle krenes na USSR, jer ti od infrastrukture zavisi to koliko ce dobro tvoja vojska biti snabdevena na frontu :dedica:

A ne razumem sta kako izgledaju oruzane snage? Brojcano, po tehnologiji, sastavu...?

Brojcano, u 1942 imam oko 2.000.000 besnih Svaba na raspolaganju. Sto se tehnologije tice, uvek idem jednu ili dve godine ispred sto se vojske i industrije tice. Sa Nemackom razvijam samo Land doktrine, i to one koje se odnose na mobilnost, znaci prvi pravouganik, i jos po koju sa strane vezano za organizaciju i moral mehanizovanih trupa i pokoju za front i bonuse... ali to mi vec nije toliko bitno kad igram sa Nemcima jer se nedostatak te tehnologije i ne primecuje toliko. Sto se sastava vojske tice, i to u 1942, pa recimo da polovina obicne pesadije, ukljucujuci po koju planinarsku diviziju, a druga polovina mehanizovane, motorizovane i oklopne trupe koje koristim za Blitzkrieg, pesadija je tu da odrzava granicu i potpomaze gde treba. Od avijacije pravim samo Stuke i Interceptore, jer me poprilicno nerviraju Britanski bombarderi (4-5 punih divizija). Sto se pomorskih snaga tice... tri-cetiri kapitalna broda, nesto malo, mozda desetak Razaraca i podmornica i dvadesetak transportnih brodova (zatrebaju uvek :D).

Nadam se da sam pogodio na sta se tacno odnosilo "kako izgledaju oruzane snage" ... ako nisam, ti pitaj malo preciznije :D

director
22.5.2010, 9:06
U principu jesi ali ne skroz. Interesuje me otprilike koliko kojih divizija imaš oko 1942.

Ja kada krenem na rusiju imam nekih 100 tinak raznih vrsta pešadijskih divizija (nisu sve na ruskom frontu), 24 tenkovske, 24 mehanizovane i oko 10-tak motorizovanih. I za to mi ne treba nikakav dodatni IC. Pri tome avijacija je prilično izgrađena takođe a od mornarice samo jednu grupu sa 3-4 CV izgradim do tada.

Strelok
22.5.2010, 10:14
Ja koliko pesadije sakupim do 1939, toliko mi je, sto nije puno. Uglavnom posle pravim motorizovane i mehanizovane trupe. Mnogo su brze i prekopotrebne ako zelis da sve vreme igras Blitz kampanju.

A konkretno brojcano... sta znam... i ja imam tu negde izmedju 150-200 jedinica na istocnom frontu. Uglavnom vodim jako malo ossnovne pesadije, nju ostavljam na zapadu za slucaj da se neko pobuni i polako spremem napad na UK.

Imam nekih 50 ak tenkovskih divizija, mesano light i medium armor. Heavy ne pravim, spori su i ne uklapaju mi se u stil igranja. OStalo su motorizovane i mehanizovane trupe, s tim sto u mehanizovanim jedinicama uglavnom idu dva ili tri bataljona mehanizovanih i jedan tank destroyer bataljon. A u Panzer odredima sa light armor kombinujem motorizovane trupe a sa medium armor mehanizovane trupe. Kazem uglavnom, jer ima varijacija :D

Auror
22.5.2010, 15:04
A ti vjerovatno koristis ponekad sifre u konzoli?

Strelok
22.5.2010, 16:10
A ti vjerovatno koristis ponekad sifre u konzoli?

Eh, ispasce da spamujem ovaj forum, al moram da ti odgovorim :p

Ne koristim sifre jer koja poenta igranja? :D To uopsteno govoreci. Onda dolazimo do HOI 3 koji je strasno lak za igranje, i koriscenje sifri stvarno nema nikakvog smisla. Besmisao sifri kad se igra sa nekom od super sila nadam se da ne moram dalje ni da naglasavam :)

A sve se da postici mikromenadzmentom. Ko kaze da supply bar uvek mora da bude pun? Ili da proizvodnja uvek mora da ide 100%? Postoji toliko malih stvarcica i caka koje omogucavaju poprilicno stateski pristup svemu u igri. Sa malo prakse daju se pohvatati sve cake.

I cini mi se da je neko pomenuo da je IC 40 sa Yugoslavijom sumljivo. Ne vidim zasto. Postoje bonusi koje daju istrazivanja i ministri, a sto je veca popularnost stranke to ima vise ministara na raspolaganju. Kombinujte. Ja sam imao IC 47 sa Yugom pre nego sto sam napao Rumuniju kad sam uspeo da spustim neutralnost dovoljno, sto je msm bilo oko 1940-41.

Auror
23.5.2010, 2:23
AAAaa,pardon ovo je HOI3 tema, na trenutak sam pomislio da u AOD ovo radis. :D

Flash91
7.6.2010, 0:55
Najzad je izasao i Semper Fi. Zivo me zanima izgledaju ta nova poboljsanja...

BigBadVuk
9.6.2010, 19:34
Danas sam pokrenuo novu kampanju od 1936. sa SSSR-om uz instaliran Semper Fi.Drugaciji je start i svidja mise mnogo to sto su ubacili.Sad je to to..nemora recimo da se krene uvek ka istim ciljevima,stavis da ti je cilj da vladas bliskim istokom umesto da udjes u Berlin i menja se stvar iz osnova! :D :aplauz::aplauz: Jedino ogranicenje je da mora da bude 15. golova koje ces ispuniti iz liste ponudjenih.

Jedino sto nisam onako na brzinu nasao je gde je taj famozni organisation browser,preko koga se pregleda vojna organizacija jedinica i njihova hijerarhija.. :confused:

M1L0SH
10.6.2010, 0:06
Jedino sto nisam onako na brzinu nasao je gde je taj famozni organisation browser,preko koga se pregleda vojna organizacija jedinica i njihova hijerarhija.. :confused:

Ja mislim da je to levo sasvim uz kraj ekrana kad zaokrizish jedinicu ... Nisam stigo sve da pregledam ...
Mada ti ciljevi su mogli malo bolje primer:
Nemacka cilj Beograd (prosto), cilj Ploesti Rumunija (josh prostije) Cilj barbarosa plus ciljevi Moskva, Kijev, Lenigrad itd. to je sve jedno isto kad obavish barbarosu imash bar pet ciljeva gotovih ... Italija u axis pa to je po defaultu ... Ovaj ima jedan kontrolishi shvajcarsku opet lako kad pukne Francuska a ti opkolish shvajcarsku i the end Onda Shpanija i Portugal u Axis prosto ... Shvedska pod kontrolom easy Ciljeve mozesh da odaberesh i da zavrshish s tim do 42 mozda rane 43 ...
I primetio sam da Alies po startu 36 kampanje imaju vec jedan cilj obavljen ... bzv da se saveznicima daje blaga prednost ...
Onda josh jedna zamerka onaj bezvezni font za kominternu ... Vec sam ga promenio ...
Ostalo bi trebalo da je cakum pakum ... :D

BigBadVuk
10.6.2010, 21:17
PA ok ,ciljevi treba da se postignu,ali neisam ih skontao da li moraju samo da se postignu ( na primer utrcis u Moskvu i onda ako te posle 4 dana ruske snage izjure racuna se da si osvojio cilj,ili moras da svih 15 ostvaris i drzis ih se do kraja.
A ko je drugi slucaj u pitanju onda taj jedan gol saveznicima bas nista neznaci,jer moze da im se desi da francuska klekne brzo,da se nemacka preseli " i na ostrvo" itd..a cak i invazija na USA.Pod tim uslovima taj jedan postignuti goal bas nista ne znaci! :D

director
10.6.2010, 23:45
Kako AI koristi avijaciju ? ima li promena ?

isto pitanje za kopnenu vojsku.

U-SERB
11.6.2010, 2:40
Jesu li podmornice i dalje kao flotila ili kao pojedinacni brod?

BigBadVuk
11.6.2010, 2:56
Jeste podmornice su i dalje flotile ( ni ja nevolim takvu organizaciju ali ajde de..)
Nisam u ratu jos nisakim i nema sanse da primetim da se nesto bitno promenilo,mada readme fajl napominje da je AI sada razdvojen za pomorske,kopnene i vazdusne snage.Nesto se vise mrda rumun oko moje juzne granice,malo malo pa krene ad premesta trupe i da petlja nesto,Ali opet velim nisam igrao sa SSSR-om do sada pa nemogu da uporedim kako se ranije AI ponasao.
SUper je ( po meni mozda i najbolji deo) sto se sad npr,iskusna obicna pesadija moze upgrade-ovati u mehanizovanu pesadiju ili sl.Ovo je mnooogo falilo u prethodnim delovima.I mnogo je dobro sto sada recimo mozes da izaberes jedan brod i da ti on bude"ponos i dika" sa svim prednostima dok pluta i potencijalnim opasnostima ako ga potope .DAkle mozes,drugim recima ,da imas svog Bizmarka ili Huda! :D :tapsh:

Juraj
11.6.2010, 13:00
http://www.igrorama.com/2010/06/hearts-of-iron-iii-semper-fi.html

Vlado Černozemski puca u kralja Aleksandra Prvog. Kamera beleži trzaje Njegovog Kraljevskog Visočanstva. Francuski policajci otvaraju vatru, ubijaju francuskog ministra inostranih poslova Luisa Bartua. Asasin pada pokošen sabljom jednog konjičkog oficira. Vozač se pridiže, nekim čudom nepovređen i daje gas. Automobil kosi kroz masu koja se razmiče kao more pred Mojsijem.

- Kralj je živ! – odjekuju zvona svih bogomolja u prestonici.

Francuska zahlađuje odnose sa Kraljevinom Jugoslavijom, a Rumunija i Češka oprezno čekaju ishod posledica neuspelog atentata. Mala Antanta se raspada...

Ovo je samo djelić onoga što vas čeka u ovoj igri/ekspanziji...

M1L0SH
20.7.2010, 13:58
Igra li ko ovo ?
Treba mi savet kako bi trebala da izgleda flota ... Koliko bojnih brodova koliko krstarica, razaraca itd. Poshto su sad uveli one hull points i shta vec ... I kako treba voditi pomorske bitke shto vishe brodova na gomili ce da omlati neprijatelja ili i tu ima stacking penalty ...
Onda nosac aviona kako se koristi ? Poshto ima one CAG ja kontam da treba da ga drzim polje iza glavne flote i da naredim naval attack ili to treba kao u dvojci da udje u borbu ?

U-SERB
22.7.2010, 23:03
Uh... Instaliram ti ja ovaj Semper Fi, udjem sasvim slucajno u SSSR 1941 i aj sad kad sam tu, da vidim inovacije... Pogledam lovacku eskadrilu, model aviona Polikarov I-16,a slika Me-109... Esc, EXIT TO WINDOWS!!!

JA NE MOGU DA VERUJEM DA IM SE TAKVE KARDINALNE GRESKE POTKRADAJU... TO JE ILI LENJOST ILI NEMARNOST ILI VISE NE ZNAM NI SAM KAKO DA DEFINISEM TAJ DEBILIZAM!!!

POSTOJI LI MOD KOJI POPRAVLJA OVAKVE DEBILIZME???

Auror
22.7.2010, 23:53
obilan posao koji radi 10ak ljudi koji imaju kratke rokove za izdavanje igre. sigurno da ima dosta gresaka. nema potrebe za capslockom :D

M1L0SH
23.7.2010, 0:05
Izasho je novi unit pack ...
Hearts of Iron 3: Common Weapons of WWII ...
www.gamersgate.com/DD-HOI3CW/hearts-of-iron-3-common-weapons-of-wwii
Trebalo bi da popravlja to i da dodaje nove jedinice kao na primer Waffen SS Sovjetske gardijske divizije, Britansku kolonijalnu peshadiju itd.

U-SERB
25.7.2010, 23:11
Jel probao neko ovaj novi patch? Jel ima nekih poboljsanja?

SFRJ-Forever [CG]
26.7.2010, 22:46
Jel probao neko ovaj novi patch? Jel ima nekih poboljsanja?

Sto se tice brzine, ista je. Ja ovo necu igrati dok ne kupim novi komp, i to neki super jak komp jer je ovako neigrivo.

U-SERB
30.7.2010, 2:32
;1109185']Sto se tice brzine, ista je. Ja ovo necu igrati dok ne kupim novi komp, i to neki super jak komp jer je ovako neigrivo.

Izmedju ostalog i na to, ali prvenstveno sam mislio na one gluposti, tipa eskadrila I-16 lovaca, a ono slika Mesersmita Me-109 i slicni propusti vezani za kozmeticke stvari koje mi prve ubodu oci i teraju da gasim igricu iz momenta!!!

SFRJ-Forever [CG]
30.7.2010, 14:04
Izmedju ostalog i na to, ali prvenstveno sam mislio na one gluposti, tipa eskadrila I-16 lovaca, a ono slika Mesersmita Me-109 i slicni propusti vezani za kozmeticke stvari koje mi prve ubodu oci i teraju da gasim igricu iz momenta!!!

E to vec ne bih znao posto sam bio orijentisan na performanse igre.

viktorv
12.8.2010, 10:43
Ja sam opet počeo sa ovom igrom. Normalno nemačka.

Ima nekoliko novina i u glavnom opet ti preostaje da se posvetiš 24 h dnevno ili da isključiš neke poruke (koje se svaki sat igre javljaju na desetine) pa pustiš da AI vodi tvoj rat. Normalno onda ostaješ u neznanju i desi se da te neki bombarderčić konstantno razara a da ti to ni ne primetiš, ili da su ti svi lovci s*****i i pune se u bazama a francuzi sa kompanijom razaraju zapadni deo nemačke.

Ko ima vremena da se bavim mikro ratom preporučujem da spreme živce i puno slobodnog vremena. Kad konstantno dobijaš svaki sat po 10 poruka tipa počeo si bitku, završio si bitku, bombarder bombarduje, bombarder je završio sa bombardovanjem,... blago poludiš. A kada isključiš poruke tog tipa, nemaš pojma šta se dešava na ratištu.

U glavnom za ozbiljne stratege ovo je sada 92% igriva igra. A tvoj AI i nepriateljski AI je dosta solidan.
Ko oće malo težu igru stavite na hard kao ja 20% minusa u bitkama i nekim drugim stvarima je dosta da zakomplikuje stvari.

director
12.8.2010, 17:32
primećujem da su gubitke ljudstva u brigadama povećali. Konačno više nema onih višednevnih bitaka gde gubici na obe strane ne pređu 200 :) . Avijacija takođe nanosi znatno teže gubitke. Trenutno mi francuzi prilično teške gubitke nanose kada god sam u ofanzivi.

Moraću za rusiju da izgradim jedno 20 eskadrila lovaca.

M1L0SH
12.8.2010, 19:01
I ja imam onaj osecaj da me igra prosto zasipa gomilom poruka i da ne mogu da se snadjem mislim OK kad ratujem recimo u Jugoslaviji ali kad se razvuce ceo Ruski front prosto ne mogu da se snadjem ...

director
13.8.2010, 9:59
ovako ja organizujem poruke koje da mi iskaču u vidu prozorčića :

- Bitka na moru (i za mornaricu i za avijaciju) , za mornaricu sa pauzom.

- Izveštaj o svim bitkama (za bombardovanje možete da isključite u toku većih bitaka jel smara nepotrebno)

- Izveštaj o stizanju kopnene jedinice na cilj (možda nepotrebno ali krucijalno za blitzkrieg)

- obaveštenje o protivničkom kopnenom napadu (vrlo važno, ako ovo nemate na velikim frontovima ćete često gubiti jedinice zbog ne znanja da neprijatelj napada)

ostalo vrlo retko (po potrebi) ili nikad ne koristim

Isko
14.8.2010, 10:21
Poooz ljudi :)

HOI3 sam igrao samo 5minuta i to kada se pojavio. Bio je spor. Pa me sada interesuje jel izasao koji pacht koji ga ubrzaje il nesto slicno?

P.S. A masina mi je 2GB rama a on i dalje ide sporo.

DeCoy
14.8.2010, 11:06
Izašla je ekspanzija Semper Fi, a ako ti je sporo ti ubrzaj protok vremena :D

Isko
14.8.2010, 11:17
Izašla je ekspanzija Semper Fi, a ako ti je sporo ti ubrzaj protok vremena :D

AHAHAHAHAHHA :DDD, Al ko da koci. A kakva je expanzija, sta ima novo?

P.S. Jel potreban HOI3 za expanziju?

M1L0SH
15.8.2010, 23:11
Pa naravno da je potreban po meni ta expanzija je tek josh jedan patch koji prodaju umesto da daju dzabe ...
Igra je bagovita zato koci izashlo je cetri patcha plus expanzija i ako se ne varam i jedan patch za expanziju ...
http://www.paradoxplaza.com/games/hearts-of-iron-3-semper-fi
Novo vidi ovde i ceprkaj po njihovim forumima ...

U-SERB
26.8.2010, 0:45
E igra me izludjuje...

Nabavio sam Semper Fi i našao sam brdo modova za hoi3, al najbitniji mi je da zamenim one glupave slike jedinica sa istorijskim...

Tj. to je samo folder models... Povuci, potegni, sve slike zamenim sa novim, citav folder, ma ništa ne vredi... Kad uđem u igru i dalje su stare, pa to ti je...

Ovo funkcioniše kad ubacim na osnovnu verziju hoi3, al na sf neće pa neće...

E ne mogu da verujem da ce jedno ovakvo ostvarenje da doživi propast...

Bruka koliko mi je krivo....

U-SERB
26.8.2010, 0:49
http://worthplaying.com/article/2010/8/6/patch/76053/

Evo ga patch za semper fi!!!

M1L0SH
7.12.2010, 1:10
Opet sam instalirao ovo i opet izgubio zivce. Mislim da ga obrishem opet !!!

Igram sa Kinom. Sa svim ovim pathcevima je igrivo. Nema seckanja itd.

Ali problem je supply line. godine 1943 sam razbio Japance u Vijetnamu i poterao ih sve do Bankoka i Sajgona.
Onda su linije snabdevanja samo pukle. Zalihe se gomilaju u sredini Kine na teritorijama na kojima nema trupa. Bukvalno imam u sred Kine na skoro svakoj teritoriji 800 supplies i vishe a do Vijetnama iz nekog razloga ne stize nishta. Nema smisla ...

Imam Sepmer fi i najnoviji patch 2.03b ...
Reshenje ? Objashnjenje ? Shta radim pogreshno ili ova igra josh uvek nije igriva zbog bagova ?

O da i jedna glupost iako ratujem godinama protiv Japana i pokushavam da udjem u saveznike svi su me stavili pod embargo i sto puta odbili moj zahtev da im se pridruzim.
Naravno Japan nije napao Ameriku iako je ova ushla u rat protiv Nemacke, Japanskog saveznika.

director
21.12.2010, 12:05
gradi infrastrukturu

JAZO
30.12.2010, 13:28
Uzeo sa steama zajedno sa Semper Fi .Pomucio se za MP (neki portovi i cuda i checksum).I sad idem na odmor pa posle da opletem jednu kampanju sa ortacima :odoK:

Flash91
3.2.2011, 12:03
Malo vise informacija o novoj expanziji za HOI3:

tXSJQKtK4zY

Veljko Dj
23.5.2011, 20:22
imali neko da mi da neke dobre pecheve za ovu igru.....hvala...:)

Corwin
25.6.2011, 22:40
Izašla je i nova ekspanzija, a mene zanima ima li za ovu igru dobrih modova, kao što je bilo za dvojku? Nisam uspio da nađem ni total realism ni core, a ni stony road za trojku, pa me znaima prati li iko moding scenu?

Journalist
26.6.2011, 16:36
Ајде чим се неко дочепа линка за нову експанзију For The Motherland,нек шибне на ПП...Хвала унапред... :)

viktorv
10.7.2011, 16:54
Jel neko zna kako da se instalira FTM???

Instaliram HOI3, pa onda semper fi i na kraju FTM ali mi se blokira prilikom ucitavanja igre.

Pomagajte ljudi???!!!

Probao sam da instaliram i GOLD varijantu pa onda FTM ali nece.

viktorv
12.7.2011, 0:01
Uh iynervirah se eto vec 3 dana nikako da pokrenem FTM.

Ako neko ima link igre koja radi molim vas posaljite

U-SERB
13.8.2011, 17:01
Jel igrao neko ovu For The Motherland?

Nabavio sam je, al mi se nikako ne mili da je pokrenem, ako cu opet po ko zna koji put da se razocaram u moj voljeni Hearts of Iron.... :nov_mad2:

Barni
14.8.2011, 11:33
odlična zadnja expanzija, iskrcavanje i uspešno osvajanje britanije je sada biber, englezi konačno prave ozbiljnu vojsku, što u komb. njihove pomorske moći znači vaše slabo snabdevene panzere i njihovo uništavanje nakon 3-4 meseca od početka invazije :paranoia:
- dobro ja uvek prvo krenem na njih, pa kasnije iz engleske napadnem uglavnom nebranjenu zapadnu obalu francuske i tako relativno brzo i sa malim gubicima dobijam rat na zapadu, kada padne francuska, bel i hol su kesa...
- nakon neuspešne invazije na britaniju krenuo sam tradicionalnijim putem i onda se desilo ovo

http://www.sk.co.rs/forum/[img]http://www.dodaj.rs/f/3y/K0/1kBZIIk8/new-picture-1.jpghttp://www.dodaj.rs/f/3y/K0/1kBZIIk8/new-picture-1.jpg

invazija britanaca na sever nemačke u rano leto, glupi hq (bitburg) je procenio da treba pojačati osvojene teritorije i front ka belgiji (iako sam ja za to opredelio posebnu grupu armija), što je rezultovalo slabljenjem fronta ka mažino liniji i gubljenja pola austrije i jugozapadne nemačke, francuzi su stigli do minhena :facepalm te odustadoh
- ponovo sam pokrenuo igru pre početka napada na zemlje benelux-a ali sam ovog puta poslao 2 korpusa sa zadatkom da čuvaju sever i jedva se odbranih od upornih britanaca ali se priča sa hq u bitburgu ponovila opet je oslabio front ka francuskoj i izgubih tu silno vreme da povratim te teritorije i konačno uništim francusku tek u proleće 41 :facepalm
- komp očigledno krade jer je njegov ai mnogo jači od mog, njegov ai opkoljava i uništava moje divizije njegov u 90% slučajeva na vreme probija obruč i spasava sopstvene jedinice u zadnji čas

- no sve u svemu ova expanzija je daleko veći izazov od predhodne, još samo da nateram ai da "bude normalan i sluša naređenja" :kreza:

Corwin
15.8.2011, 13:33
Meni uopšte nije jasan tvoj motiv za prepuštanje komandovanja divizijama, a kamoli armijama AI-ju? Ne shvatam onda u čemu je poenta igranja? I onda se žališ da te AI krade? :D

dek55
23.9.2011, 22:43
Pozdrav svima,

Pitanje jedno- igram sa Rumunijom i okupirao sam Grčku ali je nikako ne mogu potpuno pripojiti (aneksirati), znači i dalje postoji a sve provincije sam osvojio (barem mislim da je tako, ne vidim da imaju išta više). Je li moguće da postoji neka vlada u egzilu i ako je tako, kako to mogu provjeriti. I šta uraditi ako je tako (btw vidim da su već u Saveznicima)Za razliku od nje, uspješno sam okupirao i aneksirao Bugarsku, Tursku, Perziju i Afganistan, jedino sa Grcima imam ovaj problem.

Hvala!

M1L0SH
24.9.2011, 11:10
Da imaju vladu u egzilu kad onaj surrender bar (zelena linija ispod zastave u diplomacy meniju) padne dovoljno nisko (nize od national unity) onda ti se pojavi prozor u kome kaze da li se predaju mozes da kreiras puppet government ili da ih anektiras. Ili u drugom slucaju te obavesti da Grcka odbija da se preda i nastavlja da pruza otpor iz egzila. Kao na primer ovde http://a.imagehost.org/0624/5_14.jpg I to je samo okupacija kao recimo Jugoslavija 41-ve. Posto su u saveznicima vlada je verovatno u Londnonu. U diplomatiji i dalje vidis Grcku samo sad pise government in exile. Mislim da mozes da ih anektiras ako se preda Britanija ....

dek55
24.9.2011, 16:22
Evo vidim, imaju vladu u egzilu, piše ''surrender in progress 0,00 %''.
Tih poruka se ne sjećam ali znam mi je pisalo ''enforced conquer''. Uglavnom, sad oni mene zayebavaju sa pobunjenicima koji kad se pojave u nekoj grčkoj provinciji, potpuno mi je oduzmu, čak i kad ih otjeram, pa onda dobijam upozorenje ''you have units in foreign territory''. A sve su krivi Englezi jer mi i dolazi poruka da su je oni uzeli (i predali Grcima valjda) iako s njima nisam u ratu. Niti planiram jer nisam spreman (još) :D

boskic
27.12.2011, 18:51
da li za bitter peace event vaze isti uslovi kao i u HOI2,tj dal mogu mesto vladivostoka zauzeti sverdlovsk??
problem sam napravio sto sam kliknuo samo na opciju limited war protiv sovjeta pa sad japance ne mogu da ukljucim a mrsko mi da jurim preko celog saveza...
ako je bitno igram na ispacovanoj verziji HOI3...

Auror
29.12.2011, 21:22
nabavio sma igru preko steam-a. Igra je bas bezveze. Nikakve slicnosti sa HOI2 nema. Arsenal of democracy je mnogo,mnogo bolji. Cak je i Iron Cross sa svojim bagovima bolji od ovoga. Jednostavno trgovina ne radi,a nisam poludio sam da svako sekund podesavam trade jer onaj automatski apsolutno ne radi. formiranje jedinica i njihovo popunjavanje mi se ne svidja, kao ni njihovo kreiranje. Ne znam, zasto ali ova igra mi se ne svidja. Cak bih rekao da su Victoria igre bolje od HOI3... a to je u mojoj glavi bas losa ocjena.

DeCoy
29.12.2011, 23:52
Ako si kupio bez Semper Fi ekspanzije, onda je vervoatno zbog toga jer ona pegla mnoge bagove kojih "goli" HoI 3 ima za izvoz. Bezobrazno od strane Paradoxa, ali tako je...

No, i dalje stoji da je HoI2>>HoI3!

Barni
30.12.2011, 15:12
najnovija verzija igre je for the motherland v3.05
- uželeo sam se igre pa sam je opet pokrenuo posle ovog najnovijeg patch-a, promena ima, ai je mnogo agresivniji na normalnoj težini, igrao sam kao ger i po planu vožnje napao poljsku, što je fra iskoristila i odmah napala preko mažino linije (da su to uradili 39 god rat je mogao biti gotov za manje od god. dana jer su švabe imale slabe snage na zapadnom frontu)
- dok sam ja osvajao pol, bolje rečeno berlin hq ai, fra su napredovali kroz jugo-zapadnu nemačku
- posle pada pol, prebacio sam elitne armije u nadležnost bitburg teatra i krenuo je da proganja francuze, oni su u povlačenju ostavljali rupe u mažino liniji koje je za divno čudo moj ai koristio, uglavnom tamo i gde su imali neke divizije njihova organizacija je bila umanjena zbog prethodnih borbi pa im ni utvrđenja nisu puno pomogla
- fra je pala po planu i dok sam se ja spremao na invaziju ostrva, eng su se u velikom broju iskrcali u brestu i krenuli kao skakavci da uzimaju gomilu provincija u zapadnoj fra, jedva sam se odbranio od njih i konačno u julu lansirao invaziju na eng. sve je išlo kao po loju (koliko je to moguće sa ai kontrolom) kad odjednom u avg 1940 sssr meni objavljuje rat, na istoku su mi naravno samo 3-4 korpusa i poraz je neminovan i pored pomoći hun i rom, koje će pasti za 3-4 meseca ratovanja, na istoku japan radi koliko može, ali crvena armija se može samo usporiti, zaustaviti gotovo nemoguće.

- igrica vam sada jednostavno ne dozvoljava planirano ratovanje, videću sada da ja napadnem sssr u proleće 38 npr dok oni još imaju slabu vojsku, na dva fronta je teško ratovati a još se ni ameri nisu uključili u akciju

Knnindza
19.4.2012, 10:49
Da li neko moze da mi kaze zasto mi secka HOI3?

Barni
19.4.2012, 11:46
preslaba grafička

Knnindza
19.4.2012, 14:21
preslaba grafička
tako sam i mislio ima, ima 1 gb, ali samo 128 bita, to je izgleda problem

da li bi neko mogao da mi kaze koju graficku bi trebao da kupim da bi mi radila igra ili bar koje karakteristike treba da ima?

minist@r
23.4.2012, 20:05
http://itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-6770-512mb-gddr5-11189-06/comp_comp_vga/130/3089 nesto ovako

Knnindza
23.4.2012, 22:37
hvala, vec sam imao preporuke za tu graficku,
jel mozes da mi objasnis sta je bitno da gledam kad kupujem graficku
i sta znaci to gddr3 gddr5?

DeCoy
23.4.2012, 23:36
Razgovor o grafičkim karticama nastavite ili putem ličnih poruka ili u delu foruma namenjenom za takve teme...

NjegovaWisost
29.4.2012, 18:50
preslaba grafička

Preslaba? O.o pa moj komšija ju je igrao na 7300gt, radila je ok. Ne vjerujem da šteka na 430 koja je 15 puta bolja grafička od te...

Knnindza
2.5.2012, 12:05
ovo je jedina igra koju imam u kompu i koju zelim da igram, al mi se neda... kupio sam 6790.. usporava njstrasnije kad pocne rat, razmisljam da nije procesor u pitanju, imam 2 jezgra i 4 procesora, prvi radi u fulu treci na pola, a drugi i cetvrti nesto malo. ne znam sta se desava

Boomer
2.5.2012, 12:39
ovo je jedina igra koju imam u kompu i koju zelim da igram, al mi se neda... kupio sam 6790.. usporava njstrasnije kad pocne rat, razmisljam da nije procesor u pitanju, imam 2 jezgra i 4 procesora, prvi radi u fulu treci na pola, a drugi i cetvrti nesto malo. ne znam sta se desava
Koju verziju igre igras? Prve verzije igre su bile katastrofalne sto se tice performansi. Sa ekspanzijama i patchevima sada je sve to na vec daleko boljem nivou.

Sarmatian
3.5.2012, 11:29
Moras imati For the Motherland (drugu) ekspanziju da bi igra koristila vise od jednog jezgra ali i tada poboljsanje nije bas bog zna kakvo.

Knnindza
3.5.2012, 11:47
igram osnovnu sa 1.4 pecom

Knnindza
13.5.2012, 11:06
Koja je razlika u hoi3 izmedju game mode: normal i game mode: arcade

DeCoy
13.5.2012, 12:36
U arcade modu ne moraš da se cimaš sa snabdevanjem.

polemarh
2.6.2012, 23:04
igram osnovnu sa 1.4 pecom

bez for the motherland nemoj ni da pokusavas da igras.
semper fi i gore pomenuta expanzija mogu sada da se nadju jeftino i tek onda hoi3 necemu vredi. ja generalno sam razocaran trojkom ali sa ta dva dodatka igra lici na nesto. nazalost problem je taj AI unit control. Ako ih on vodi, usled nacin na koje dobija instrukcije od igraca (vrlo oskudne mogucnosti), zeljeni ciljevi se vrlo cesto pretvore u nesto sasvim trece. ako je sve na manual e onda je to prava stvar ali prelazi u posao i uzivanje se gubi ocas posla.
jedini pravi nacin da se ovo igra je u MP ali tako sto bi recimo nemce vodila dva igraca (sve u manual) a ruse bogami i tri coveka.

Strelok
13.6.2012, 16:09
Preporučujem i DLC-ove ako možeš da nabaviš. Veći fokus na jednu od zemalja. Nije baš kao Kaiserreich, nema toliko događaja, ali ipak vredno.

Inače, čak i sa For the Motherland igra zna da da se strašno uspori. Ja igram FtM sa Dies Irae: Gotterdammerung dodatkom, početak 1942, SSSR je pao, imam nešto oko 1.5 miliona vojnika i već počinje da koči dovoljno da se ne može uživati sasvim. Iako je možda najzanimljivije igrati sa nekim od velikih sila zbog njihove snage, ipak su regionalne sile, ili pak neke manje Major nacije (tipa Italija) mnogo bolji izbor. Tu već možeš ručno da radiš sve i doživiš igru kako bi trebalo. Ručno vođenje operacije Barbarosa je gotovo nezamislivo, a AI je glup pa glup.

Istina, omakne mu se pa pobedi (pobedio je Ruse sa 1.2 miliona vojnika i jakom avijacijom bez taktiziranja) ali mnogo odugovlači i nije efikasan.

Nadam se da će se pojaviti neke kompletne modifikacije za HOI3 kao što je slučaj sa HOI2 (Darkest Hour) koje će dobro da ga ispeglaju, pa da napokon bude kompletno igriv od 1933 do 1948 :)

Corwin
14.6.2012, 11:06
"Prešao" sam igru dva puta, i nijednom mi nije palo na pamet da komandovanje trupama, niti bilo šta drugo, prepustim AI-ju.

Komandovanje trupama je jedan od najvažnijih aspekata igre koja je ratna strategija, sve ostalo se radi da bi te trupe mogle da se bore. I onda se komandovanje njima prepusti AI-ju? Znači, gradim brod dvije godine i onda prepustim AI-ju da on odluči da ga zaleti na sedam puta veću flotu? I onda kukam kako je loš AI?

Razumijem da je bilo predviđeno da se komandovanje trupama može prepustiti, ali ja za to ne vidim razlog, sve i da je AI dobar. Ovo je ratna igra, i potrebno je donositi odluke na licu mjesta, jer je to jedini način da se igra stvarno i igra. Jeste sporije, ali njena draž je upravo u tome. Kako da realizuješ strategiju, ako se spustiš na nivo taktike?

U suštini, jedina zamjerka koju ja imam na račun AI-ja, odnosi se na to što ne predstavlja izazov u single player igri. Ali dobro, biće modova koji će tweakovima to da poprave.

@Strelok
"Ručno" komandovanje Barbarosom je definitivno moguće.