Prikaži potpunu verziju : Najbolji nacin za povezivanje
Ja i moj najbolji prijatelj zelimo da uvežemo comp.
Udaljenost je nekih 150 m mozda malo manje ili vise.
Koji je najbolji (najjeftiniji nacin:D) da to uradimo.
Nema fizickih prepreka izmedju soba.Razmisljali smo o wirellesu ali nam je to malo skupo a i EUFOR(NATO) baza nam je 100 m od kuca pa se bojimo smetnji posto imaju puno vojnih antena:icon_evil a i upada ko zna sta oni mogu pomisliti (ameri su to:kreza:).
A neznamo da li ima da se kupi dovoljno kabla(komsije bi vec nekako zamolili) i koliko to sve kosta.
Ne treba nam nista specijalno,razmjenimo koju pjesmu razbacimo malo CS i tako.
UNAPRIJED HVALA
Kabl je uvek najbolji nacin ako ima mogucnosti i volje da se protura... e sad, standard kaze da moze da se razvuce kabl do 100m, ja mislim da se moze razvuci i na 150m kabl ali se onda ne garantuje protok i sta ti ja znam, a i ovo je najjednostavnije umrezavanje (ispravite me ako znate da ne radi u praksi)...
E sad ako ne moze da radi mreza preko 150m kabla... onda vam treba neki repetitor, hub ili stagod, neki mrezni uredjaj na sredini koji ce da vas povezuje i 2 kabla od po 80m :)
da cujemo dalje misljenja...
Rio_da je u pravu sto se kabla tice, na duzini od 150m najverovatnije mrezne kartice nebi uopste registrovale kabli il bi imao par minuta mrezu pa ponovo ne i sve tako u krug. Ako imate mogucnosti vi stavite na pola puta jedan switch i resen problem ali njemu treba obezbediti napajanje. Ne verujem da si ti ameri bas toliko strasni:kreza:, sibnite po jednu wireless karticu u komp, neku kantenu na prozoru i to ima da radi samo tako:)
A i kozna sta moze pa mrezama tih amera da se napipa:kreza::kreza::D:kreza:
Ovo zadnje je naravno shala nemojte to da radite!!!!
Nemamo gdje staviti taj switch cista livada i poneko drvo:mad: a za wireless karticu i neku kantenu to bi vec moglo ali nas brine udaljenost:confused:.
Momak u jednoj prodavnici gdje smo gledali kartice kaze da nije siguran da li ce kartica na 2.4 Ghz 50 KM (nisam siguran za frekvenciju) moci "dobaciti" a ona od 5,nesto Ghz nam je preskupa 150KM.Ako nam mozete dati neki link za te kantene (za to smo potpuni laici).
Baksuzi smo mi,mi bi slucajno upali u njihovu mrezu pa belaj.:boodala:
Hvala na pomoci.
Ma na 150m ako nema nikakvih prepreka nece biti problema.
Evo ovde (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34534) imas link kako da napravite kantene
Acko_1980
18.6.2008, 10:47
jeli kolko se razumes u skidanje torrenta i njihovo podesavanje
jeli kolko se razumes u skidanje torrenta i njihovo podesavanje
Znam osnovne stvari to nije problem.
Vjerovatno mislis da tako razmjenjujemo fajlove,lako ce mo mi razmjenjivati samo da se povezemo.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.