Prikaži potpunu verziju : Filosofija foruma!
Na ovom forumu ima toliko ljudi koji ma siva masa ima boju MANGOA!!!Ne kazem da su LUDI (ne daj BOZE) nego da imaju SPECIFICAN nacin RAZMISLJANJA!!! Mislim ovde ce neki da se svadjaju zbog toga sto neko naprabi(:)) gresku u cukanju a u svojim postovima ima takvih gresaka (pored gramatickih razume se) ima malo milonce!!!!
WORLD IS GoNE CRAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:eek: :dedica:
To ti je sinak na svim forumima, ne samo na ovom...
Jack Sparrow
13.2.2006, 0:32
ehehehheheeee sta vise reci nego ""GNE" "CRAZY"" :)))))))
Kum Ruzvelt
13.2.2006, 3:42
Ma da je samo to... Generalno je plitak pristup temi u brbljaonici. Sve je super, nasmejes se, prodje ti vreme i... nista! Pa u cemu je razlika onda izmedju ovog i toliko pljuvanih spanskih serija? Voleo bih da cujem zasto je film/band/knjiga/etc dobra/nije dobra, 'ocu brate da znam zasto da je gledam/citam/slusam. I ta "diskriminacija", kao svi su protiv toga, a napljuvase lika sto reklamira svoj bend. A sta da reklamira? Sve ostale bendove pa to onda nece biti reklama? Ajde ljudi, malo konstruktivnosti, ankete mogu da citam i dnevnim novinama. Konkursi? Ajd' ko napravi najbolji promo spot za deciju kliniku. Daj da cujem ideje kako bi mogao da se organizuje muzicki festival, da kontriramo toliko potezanom grandu... Ajd' nesto, bilo sta! Koliko mozgova na jednom mestu, a prica viceve. Par sati je zanimljivo, ali... Ako se ovako nastavi Kum Ruzvelt je Over And Out. Mada cisto sumnjam da cu nekom nedostajati.
Da počnem sa zadnjom rečenicom, reči koju si napisao u svojoj poruci:
Mada cisto sumnjam da cu nekom nedostajati.
Nedostajati...
Pa hoćeš, nedostajaćeš forumu sudeći po ovoj tvojoj poruci a i po onim porukama koje si od sada slao.
Što se tiče dubokoumnosti, ozbiljnijeg pristupa temama, kvalitetnijim porukama i sličnom ... pa vidi na tome se treba raditi, graditi i ka tome težiti... sve to se vremenom stvara. Evo samo jedan primer, pokrenuo sam temu o modovanju računara računajući na mladost, kreativnost, energiju... i šta se desilo, ništa... sve je završeno porukama o lepljenju sličica po računarskim kućištima.
Ima ovde više od nekoliko dobrih tema ali je odziv slabiji.
Ja ponekad radije otkucam vic, šalu ili neku kraću poruku... pomalo umoran od ozbiljnijih računarskih problema... ali volim da vidim šta se čita, koji su filmovi dobri i aktuelni, kakvih kvalitetnih predstava ima po pozorištima, ponešto o muzici, umetnosti...
u stvari sve zavisi od nas samih... pokreni neku temu i istraj sa njom, probaj...
što se mene tiče imaš podršku a verujem i još nekolicine korisnika, videćeš.
ps
smeh je zdrav i veoma potreban, jednako kao hrana...
inače će nam sve ovo jednog dana biti smešno - kako reče jedan pesnik.
Kum Ruzvelt
13.2.2006, 15:13
Simke, bravo! Ne znam sta drugo da kazem. To sto si napisao je upravo ono sto meni nedostaje na ovom mestu. Malo KONSTRUKTIVNE kritike. Bacam se na smisljanje drustveno korisne akcije.
Skidam kapu i hvala.
Drago mi je zbog ovakve tvoje odluke,
prijavljuj ideje pa ako šta može da se pomogne...
tu smo, zar ne.
Kum Ruzvelt
14.2.2006, 0:47
:boodala:
Bizent, ovakve poruke zaista ne pomazu.
Evo za pocetak: Cim se prolepsa vreme, pokrenucu peticiju za uvodjenje poreza na SHUND. Molim za konstruktivne predloge, sugestije, a narocito od ljudi koji su imali nekakvog iskustva sa slicnim stvarima.
Bilo bi lepo da drug...ahm...gospoda moderatori otvore jednu sobicu samo za
ovakve akcije, da se ne jurimo po brbljaonici.
Npr: "stranka pirata, hackera i uzivalaca tehnologije" - bilo je zezanja na ovaj racun, ali kad razmislite vise od 30 sekundi o tome, shvatite da u toj ideji lezi ogroman potencijal.
Hvala.
A gde nesta poruka od bizenta? Sad je bila tu.
taximetar
14.2.2006, 11:49
Evo za pocetak: Cim se prolepsa vreme, pokrenucu peticiju za uvodjenje poreza na SHUND. Molim za konstruktivne predloge, sugestije, a narocito od ljudi koji su imali nekakvog iskustva sa slicnim stvarima.
Drustvo propagira shund+drzava oporezuje shund=jos veci shund
Riba smrdi od glave. To ti je kume sizifov posao, daj za pocetak nesto lakse
Npr: "stranka pirata, hackera i uzivalaca tehnologije" - bilo je zezanja na ovaj racun, ali kad razmislite vise od 30 sekundi o tome, shvatite da u toj ideji lezi ogroman potencijal.
Hvala.
Potencijal ? Za šta ? Molim te... a šta ćemo sledeće da organizujemo, stranku serijskih ubica, stranku pljačkaša supermarketa (hehheehee SPS,kakva koincidencija :)), stranku kradljivaca skupih automobila ?
Mislim, kako može stranka zasnovana na kriminalnoj aktivnosti da bude nešto dobro i da ima potencijal ? To i može da služi samo za zezanje.
Kada si pričao o pokretanju konstruktivnih i korisnih tema...mislio sam da zaista misliš na konstruktivne i korisne teme :) Oporezivanje šunda ? Šta je šund ?
aaaa DISKRIMINACIJA...!!!!!!!!!..svako ima pravo a kaze shta hoce o nekoj temi!!!a ako ja stavim":boodala: "to je moje mishljenje i zato ovi napaljeni moderatori ne moraju da brishu takve stvari.....stani malo zar je ovo'':boodala: ''uvredilo nekog?!?!?da li sam povredio prava nege manjine?!da li sam povredio nechije seksualno opredeljenje...!??!?.. NE..!!!zato NE BRISHITE POSTOVE(...ovo je za moderatore..)........
aaaa DISKRIMINACIJA...!!!!!!!!!..svako ima pravo a kaze shta hoce o nekoj temi!!!a ako ja stavim":boodala: "to je moje mishljenje i zato ovi napaljeni moderatori ne moraju da brishu takve stvari.....stani malo zar je ovo'':boodala: ''uvredilo nekog?!?!?da li sam povredio prava nege manjine?!da li sam povredio nechije seksualno opredeljenje...!??!?.. NE..!!!zato NE BRISHITE POSTOVE(...ovo je za moderatore..)........
Ali uvek postoji ono "poruka sa besmislenim sadržajem".
Mozda je ovde problem zato sto se previse insistira samo na temama o komjuterima.Mnoge teme su zakljucane samo zato sto nemaju veze sa kompovima.Ali bi opet dobro dosle kao opustenicija.Jeste da je ovo forum Sveta Kompjutera ali ovde mi sve lici na kinesku diktaturu.Kao imate tamo topic o muzici ovamo o vicevima i dosta vam bilo.A brate i one teme o Kuzmi su prevrsile svaku granicu.Ono treba da se zove Pljuvaonica.Neverovatno je koliko ima ljudi koji :icon_evil Kuzmu.Da li zbog kompleksa ili zbog cega vec ali tamo samo sam jednaput procitao kako "Kuzma nema **** da se pojavi na forumu nego se krije iza WOW lika"????
:boodala:
Sad, ne poltronisem se moderatorima.
Ali prema meni su za sada imali fer odnos, za sada mi ni jedan post nisu nepravedno obrisali, inace bi prvi digao dreku.
U principu, mnogo je lakse kada imas nekog ko cisti stvari iza tebe. :)
Tako ti ja gledam na to.
Kum Ruzvelt
15.2.2006, 16:40
Potencijal ? Za šta ? Molim te... a šta ćemo sledeće da organizujemo, stranku serijskih ubica, stranku pljačkaša supermarketa (hehheehee SPS,kakva koincidencija :)), stranku kradljivaca skupih automobila ?
Mislim, kako može stranka zasnovana na kriminalnoj aktivnosti da bude nešto dobro i da ima potencijal ? To i može da služi samo za zezanje.
Kada si pričao o pokretanju konstruktivnih i korisnih tema...mislio sam da zaista misliš na konstruktivne i korisne teme :) Oporezivanje šunda ? Šta je šund ?
E znao sam sta ce da se desi.
1. Ne budi bukvalista. Pomenuo sam zezanje na tu temu, a ne osnivanje takve stranke, ne pada mi na pamet da se bavim politikom, ni u jednoj varijanti. Ono sto mi je palo na pamet je organizovanje mladih, inteligentnih ljudi oko korisne ideje. Npr: sta ja mogu sam da uradim kad mi prodavac uvaljuje djubrave komponente? Da idem da mu kukam dok mu ne dosadim? Ili je bolja varijanta da ga "Udruzenje Tehnoloski Pismenih" okaci na listu prevaranata na svom sajtu? Pedeset ljudi ce vise uraditi od jednog u bilo kojoj varijanti.
A sund; e pa to je ono sto te ceo dan nervira, pa umesto da nesto uradis po tom pitanju, dodjes u brbljaonicu pa kukas kako te to ceo dan nervira.
Nije bitan ni sund ni zakon protiv njega, bitno je da se bilo kakva korisna ideja procuje. Ako 20 mladih ljudi shvati da to ne valja, ja zadovoljan.
Kum Ruzvelt
15.2.2006, 17:13
Drustvo propagira shund+drzava oporezuje shund=jos veci shund
Riba smrdi od glave. To ti je kume sizifov posao, daj za pocetak nesto lakse
Znam da nije lako, al' nije nije ni za Sizifa. Pre par godina moja drugarica je pokrenula emisiju koja se bavi RNR i metal muzikom. Svi su govorili da publike za to nema, i da je to uzaludna rabota. Al' kad smo poceli da predstavljamo lokalne bendove, u gradu je broj bendova porastao sa 2 na 14 (za nepunih godinu dana). Klincima je trebao samo podsticaj. Mislim da se to moze primeniti na gomilu stvari.
p.s. a to sto vise nemamo pecenog vola na trgu za srpsku novu, to mi je bonus zadovoljstvo.
ps.2 kad vec pomenuste Kuzmu, sta mislite, dal' bi on bio glavna tema na forumu da se ne bavi
ANGAZOVANIM pisanjem. Lako je zabiti se u sobu i smrdeti. Tesko je izaci i uraditi nesto.
taximetar
15.2.2006, 17:13
Kum kaze:"Npr: sta ja mogu sam da uradim kad mi prodavac uvaljuje djubrave komponente? Da idem da mu kukam dok mu ne dosadim? Ili je bolja varijanta da ga "Udruzenje Tehnoloski Pismenih" okaci na listu prevaranata na svom sajtu?"
Antireklama u slabašnim rukama može da postane jako sredstvo u reklamnoj bitci, to verovatno znaju moderatori pa izbegavaju takve teme.
Mozda je ovde problem zato sto se previse insistira samo na temama o komjuterima.Mnoge teme su zakljucane samo zato sto nemaju veze sa kompovima.Ali bi opet dobro dosle kao opustenicija.Jeste da je ovo forum Sveta Kompjutera ali ovde mi sve lici na kinesku diktaturu.Kao imate tamo topic o muzici ovamo o vicevima i dosta vam bilo.
U časopisu vam smeta što se posvećuje mali deo nečemu što nije direktno vezano za računare, a ovde bi da raspredate polemiku o tome koliko je dobra domaća sarma kao jelo(!?). Šta biste onda rekli da se takav levi sadržaj pojavi na stranicama SK? Dozvoljava se sve što je u granicama pristojnosti za jedan forum renomiranog IT časopisa. Da, forum je osnovan po jednom IT časopisu, a ne po nekoj svaštari gde se piše po principu "kome šta tresne o pamet". Svaki forum ima svoju orijentaciju, ovde je to IT scena, pre svega, i to treba da se poštuje - to bar nije mnogo težak zadatak.
Što se tiče obrisanih poruka, po ko zna koji put ponavljam da se po čuvenom pitanju "zašto je nešto obrisano" ne raspravlja javno. Ako imate takvu primedbu pošaljite privatnu poruku nekom od moderatora/admina. Konkretno poruka sa jednim smajlom, znakom, tačkom, slovom itd. je čist spem. Zar je postalo toliko teško da sastavite bar jednu prosto proširenu rečenicu.
taximetar
15.2.2006, 17:27
Znam da nije lako, al' nije nije ni za Sizifa. Pre par godina moja drugarica je pokrenula emisiju koja se bavi RNR i metal muzikom. Svi su govorili da publike za to nema, i da je to uzaludna rabota. Al' kad smo poceli da predstavljamo lokalne bendove, u gradu je broj bendova porastao sa 2 na 14 (za nepunih godinu dana). Klincima je trebao samo podsticaj. Mislim da se to moze primeniti na gomilu stvari.
p.s. a to sto vise nemamo pecenog vola na trgu za srpsku novu, to mi je bonus zadovoljstvo.
ps.2 kad vec pomenuste Kuzmu, sta mislite, dal' bi on bio glavna tema na forumu da se ne bavi
ANGAZOVANIM pisanjem. Lako je zabiti se u sobu i smrdeti. Tesko je izaci i uraditi nesto.
Svaka čast, u potpunosti se slažem, najgori izgovor je nema za to interesovanja??!!!??? pa nema jer nema izbora i ponude, lako je kritikovati a kad treba nešto ponuditi onda mrka kapa, inače ne treba se truditi oko prdekanja starijih od 18, treba nešto ponuditi "sundjerima", koji vape za bilo kakvim nadražajima i uticajem.
U suštini se slažem sa smislom ove poruke...#19, od komšije odgore...
treba klincima ponuditi razne sadržaje, postaviti im ciljeve koje treba da dostignu, da se dokazuju i da smisaono troše i svoje i procesorsko vreme...
ta neka bitka nije ni malo naivna jer na drugoj strani je protivnik koji je mnogo jači a to su igre i neki negativni sadržaji u društvu, na ulici i ... (nisam protiv igranja, da se ne shvati pogrešno)
znači potrebno je smišljati stalno nove i interesantne akcije, takmičenja, konkurse ...
neke na oko bezvezne i beskorisne teme se mogu kanalisati u vrlo korisne i zabavne... to je podjednako zadatak i starijih članova i moderatora ... nekad je lakše ispričati i podučiti mlađe o mnogim ozbiljnim stvarima u životu kroz opuštene, lagane pričice... koje nepažljivom čitaču mogu delovati plitko i neozbiljno... to je jedan od razloga zašto sam protiv prepotentnih, osornih, oštrih i nevaspitanih poruka koje ponekad dolaze iz pravca iz koga ne bi trebale (nadam se da se ovaj put niko neće prepoznati, iako mi je mindeđ tj svejedno)
ja uvek osetim po odgovoru koliko je ko dugo i ozbiljno pročitao moju poruku pre nego što je odgovorio, osete se nervozni likovi koji nemaju vremena ni živaca ni za sebe ni za druge...
isto tako se trudim da kroz neka razmišljanja prenesem mlađima neke univerzalne istine o raznim stvarima... ne izmišljam, samo prepričavam ono što sam davno prihvatio od nekih mnogo pametnijih ljudi, pametnijih od svih nas...
ponekad možda izgleda besmisleno i kao da nema efekta iako treba biti zadovoljan ako samo jedan broj mladih recimo posle mojih citiranja čika duška radovića, mike antića, ive andrića, matije bećkovića, prevera, bodlera i sl. poželi da pročita neku knjigu... ako neko posle spominjanja direra, boša, kandinskog, rubensa... poželi da prokrstari u potrazi za njihovim delima...
da ne gušim više, od nas pomalo zavisi kako će se neke stvari kretati...
ps
moj utisak recimo za tebe je da si čitao bećkovića ili da si onaj pomalo originalni izraz doneo iz brdskoplaninskih predela naše drage zemljice...
kao da si ga pozajmio od mog drugara mk pisca đekne... :)
@Magneto
Apsolutno se slažem sa ovim što si napisao,
tu nema nikakvih dilema...
ali meni je recimo IT scena osam sati na poslu svaki radni dan a ponekad i neradni kad nešto zabrljače pa me zovu da dođem... IT scena mi je i po podne kući, ponekad do ranih jutarnjih sati, trka za lovom da se ne foliram (pazi, ne žalim se)
znači ozbiljnog odnosa prema računarskim problemima, programima i sl. mi je ponekad preko glave tako da mi je zadovoljstvo i opuštanje kad čitam razne poruke u brbljaonici, viceve, šale, lapsuse i sl.
stoji da to mogu da činim i na raznim drugim mestima ali pošto volim računare i pregledam ostale teme prijaju mi i ove malo otkačenije i slobodnije... po meni one treba da postoje na forumu ali ne i u časopisu...
šta mi pomalo smeta? pa recimo neki pomalo nervozni odnosi ponekad, kad moram da pazim na svako slovo i kad moram da se ponašam poput stenmarka da ne bih ulazio u dublje sukobe sa nekim likovima... ponekad to zamara... jednako kao i bezvezne poruke koje iskvare neku dobru ili barem simpatičnu temu...
@Kum Ruzvelt
Važno je da imaš želju da nešto promeniš, da stvoriš...
sasvim si u pravu što tvrdiš i osećaš da ovaj forum ima jednu veliku energiju koju treba pravilno usmeriti...
treba da istraješ, pašće ti nešto napamet, ako ne tebi onda možda nekom drugom... pomalo je svejedno... možda nam i šapne neka dobra vila...
iako mi je mindeđ tj svejedno)
kako mi se ovo svidelo u celom tvom postu, kao da sam te slušao negde u kafani, koliko je različita reč mind=sve eđ=jedan, sa onim engleskim enivej
svi se nalaze u velikoj frci, "studenti bez diploma, neženje bez stana, putnici bez para", ali svi mi "odrasli" bez obzira hteli ili ne prihvatamo deo odgovornosti za ove klince, veliko je zlo oko nas, jako je teško biti mamino zlato a izgledati ovako opako, kako objasniti klincu da bunt protiv establišmenta ne znači uzeti ćomi od lokalnog dilera, i da nije frka priznati da si nevin u 16toj, da je glupo imati mobtel od 350e a ne znati šta znači Java (kamo sreće da ga pomeša sa Martijevim pomoćnikom), ........ ma otići ću u :offtopic: zato Simke nastavi
DorianGrey
16.2.2006, 2:18
Ovaj forum zaista ima ogroman potencijal, teme su odlicne, i drago mi je sto ima brbljaonica, opustajuce je ceretati sa ljudima o kojekakvim stvarima, medjutim ono sto iritira su svadje, i to uglavnom oko nekih sitnica, nervira me sto neki ljudi namecu svoje misljenje, u fazonu "tako ili nikako", i to malo kvari utisak... ali sve u svemu forum je super i rado trosim svoje vreme ovde:)
... zato Simke nastavi
dobar ti je tonalitet, nije lako nastaviti...
pa vidi zato smo mi stariji tu negde i treba da učestvujemo,
u pravu si da sadašnjost ni najmanje nije ružičasta ali mi se čini da je sada pomalo lakše objasniti klincima neke stvari nego pre neku godinu...
recimo sad je nešto lakše imati priču: zašto treba da se usavršavaju, uče i pozitivno razvijaju... zašto ne treba da se fiksaju, da mrze , da jurcaju za nemogućim, da uništavaju... nekako je malo lakše...
mi isto imamo problem treba da smo u toku i da se prilagođavamo da bi smo mogli parirati svoj toj ludnici i ujedno pomoći mlađima, svakako da nije lako... ali nije ni nemoguće...
zato me i obraduje neka ideja i želja za razvijanjem i dobrim i pozitivnim akcijama kao što se oseća iz čika ruzveltovih poruka (pretpostavljam da je mladji od nas dvojice pa je ovo čika iz poštovanja prema njegovim stremljenjima, nije ruganje!)
zato sam uvek spreman da podržim svaku takvu dobronamernu akciju...
ps
smislićemo nešto. klinci će se primiti i ići će uveren sam...
ps2
znaš madžarski? ili je onaj prevod slučajan... kafanski?
veliki ljudi su boravili u kafanama i pili
(a neki su možda i u ovom trenutku, ne vidim da je .... na vezi)
DorianGrey
16.2.2006, 2:45
dobar ti je tonalitet, nije lako nastaviti...
pa vidi zato smo mi stariji tu negde i treba da učestvujemo,
u pravu si da sadašnjost ni najmanje nije ružičasta ali mi se čini da je sada pomalo lakše objasniti klincima neke stvari nego pre neku godinu...
recimo sad je nešto lakše imati priču: zašto treba da se usavršavaju, uče i pozitivno razvijaju... zašto ne treba da se fiksaju, da mrze , da jurcaju za nemogućim, da uništavaju... nekako je malo lakše...
mi isto imamo problem treba da smo u toku i da se prilagođavamo da bi smo mogli parirati svoj toj ludnici i ujedno pomoći mlađima, svakako da nije lako... ali nije ni nemoguće...
zato me i obraduje neka ideja i želja za razvijanjem i dobrim i pozitivnim akcijama kao što se oseća iz čika ruzveltovih poruka (pretpostavljam da je mladji od nas dvojice pa je ovo čika iz poštovanja prema njegovim stremljenjima, nije ruganje!)
zato sam uvek spreman da podržim svaku takvu dobronamernu akciju...
ps
smislićemo nešto. klinci će se primiti i ići će uveren sam...
ps2
znaš madžarski? ili je onaj prevod slučajan... kafanski?
veliki ljudi su boravili u kafanama i pili
(a neki su možda i u ovom trenutku, ne vidim da je .... na vezi)
Dace Bog da to uspe... mada sa druge strane i ti klinci (jbg. ne znam do koliko godina racunate u klince, mozda sam cak i ja medj njima :D ) moraju malo da se potrude, i opravdaju sav taj trud, a ne da polete ko muve bez glave za parama
Dace Bog da to uspe... mada sa druge strane i ti klinci (jbg. ne znam do koliko godina racunate u klince, mozda sam cak i ja medj njima :D ) moraju malo da se potrude, i opravdaju sav taj trud, a ne da polete ko muve bez glave za parama
ti si već star i nepopravljiv... :)
pare nisu bitne, neke druge vrednosti su bitnije... možeš nekome uticati na životno opredeljenje, otvoriti mu neke nove vidike... pomoći mu da se izgradi, oformi... ima toga, oho-ho...
DorianGrey
16.2.2006, 3:07
ti si već star i nepopravljiv... :)
pare nisu bitne, neke druge vrednosti su bitnije... možeš nekome uticati na životno opredeljenje, otvoriti mu neke nove vidike... pomoći mu da se izgradi, oformi... ima toga, oho-ho...
U pravu si, nadam se da cete uspeti u tome :)
kad razmislim o sebi kao klincu, uvek mi je trebalo nešto više , nešto slobodnije, to se svakako i njima nameće, jbg ja sam krao spectrum iz ćaletove (zaključane fioke), ali oni danas žele mnogo više, nije dovoljno biti role model, njima bi i Kežman dojadio posle 15 minuta spike, moramo da prihvatimo da imaju puno više potencijalne energije od nas, kao i mogućnosti. Ali biti fizičar i analizirati im razliku izmedju energija je njima smor,... treba puno truda, a danas niko za to nema vremena.....
p.s. inace ne znam madjarski ali madjarice jako dobro razumem
DorianGrey
16.2.2006, 3:23
U tome i jeste problem, vecito neka glupa teorija, nista konkretno, dok sam bio u skoli naucio sam sve zivo i mrtvo, a ono sto je trebalo da znam nikad nisam...Zavrsio sam srednju elektrotehnicku, nisu nas ucili kako da napravimo pojacalo, ali smo zato znali kad je Aleksandar Makedonski isao na pisanje. Valjda ce se to vise promeniti, ako vec nije moglo u moje vreme, valjda ce sada moci, klincima treba dati ono sto ih interesuje a ne ono sto ih smara, i posle se kao cude sto deca ne uce, molim te
Pridružujem se ovoj temi i dajem joj podršku!:)
Ipak mislim da je nakon svih ovih postova tema postala opširna da bi se sve "reklo" u jednom skromnom postu...
Nisam baš dobra u uvodima, pa da krenem odmah sa svojim mišljenjem. Eto, moderatori su se već pobunili (na svoj prepoznatljivo - kulturno - neutralni način), protiv nekih tema u brbljaonici... Ne kažem da treba da stoji tema "omiljeno jelo" i sl., ali imam neki utisak da bi "gazde" najviše volele da brbljaonica uopšte ne postoji ovde... Tačno je da ovo forum "Sveta kompjutera" i zna se kojih tema treba da se držimo i za šta forum uopšte služi, ali ipak smo mi svi ljudi a ne nekakve kompjuterske mašine... Zbog toga se često može videti i "spam" i "off topic"... Na šta bi ličio forum kad toga ne bi bilo? Toliko puta sam naišla na simpatične i originalne odgovore, a forum je upravo dobar zbog tog nadovezivanja... :) Pre neko veče čitam onu temu o popularnom (novom) virusu, i jedan lik (nakon jako ozbiljne priče o virusima) dodaje: " Ma, da uskoro će virusi početi da izlaze iz kanalizacionih cevi..." a ovaj drugi odgovara: "šta se brineš, tu su nindža kornjače...":D
Da toga nema, ovo bi bio jedan stetrilan i dosadan forum.
Podržavam sve što ima veze sa smehom, sa originalnošću...
Ja sam, recimo, u brbljaonici postavila temu "Kompjuter 2046. godine" i bilo je trenutaka kada sedim ispred monitora cepajući se od smeha (sama u svojoj sobi) i dešavalo se da mi uđe mama u sobu čisto, onako, da proveri da li sam normalna...:D Toliko interesantnih postova, toliko mašte, toliko duhovitosti... Da bi tema jako brzo zamrla i postala (možda) većini članova dosadna... Što se tiče nadobudnih koji će ti ispravljati greške pri kucanju i davati besmislene ironične odgovore ispod tvog posta, ja ipak mislim da bi najpre to trebalo nazvati spam-om...
Jel mama donela bensedin, ili štrudle?
Takođe bih dodala da podržavam Simketovu temu: "17 korisnika - ranojutarnja razmišljanja", upravo zbog određene edukacije koju nosi sa sobom... Ako ništa, mlađi su bar mogli da pročitaju citate Duška Radovića kojih je bilo mnogo, i da iz toga nešto nauče.
U suštini, ovaj forum je edukativnog karaktera a većina članova je negde između, recimo, 86. i 90. godišta... Da se ne lažemo - klinci danas moraju imati "dnevnu dozu" interneta... Donekle, internet im je postao i "mama i tata". Ako već provode vreme ovde, na ovom našem forumu, zašto im ne pružiti još malo edukacije, onako usput, malo ih pokrenuti... Sistem vrednosti je na (pozitivnoj) nuli i trebalo bi se malo pozabaviti tim temama (doduše, to je posao sociologa, ministara, predsednika i ostalih (da ne kažem buzdovana)), ali nije loše iskoristiti svaku prilku za to.
I još jedna stvar: po mom mišljenju, ne može se forum u Srbiji porediti sa nekim tamo forumom u Americi ili Francuskoj. Klincu iz Francuske je danas verovatno najveći problem hoće li piti Fantu ili Koka Kolu ( pa u skladu s tim od njega se očekuje da se na nekom forumu ponaša u skladu sa "uputstvima" i nikako van toga), a u Srbiji sva deca počev od 6 godina pa naviše znaju da im mama i tata nemaju dovoljno para, znaju ko je čika Koštunica & ostala klapa...Ovde se nadovezujem na onaj problem koji je malopre spominjan u vezi droge i mobilnog telefona od 350eu... sve je to "Tamna strana Srbije"... Doduše, mene mama i tata nisu sa 15 vaspitali da ne smem da se drogiram, već mi je to nekako bilo usađeno u glavu od malih nogu... ali glupo je raspravljati o ličnom vaspitanju...
Sve u svemu, Simke & ostali, samo vi nastavite sa svojim fazonom:) ... na kraju krajeva, "neko" će već shvatiti poruku... Možda početi i da čita knjige, slika, peva, možda negde, u nečemu, da se pronađe...
Za kraj:
Ovo jeste forum Sveta Kompjutera, a sačinjavaju ga ljudi, sa mozgom i dušom, od krvi i mesa...;)
Jel mama donela bensedin, ili štrudle?
Reći ću ti kad budem primetila da pitanje nije postavljeno ironično...
DorianGrey
16.2.2006, 3:53
Slazem se, ja kad sam bio klinac prva jutarnja misao mi je bila kako da izletim napolje, kompjuter tada ni na kraj pameti... Danas klinci kako ustanu misle koju ce igru upaliti, ili na kom ce programu raditi... Jednostavno njihovo vreme je takvo, sve sama tehnika i tehnologija, ako vec hoce nesto da nauce, treba im to i omoguciti, na forumu ima sasvim dovoljno sposobnih ljudi, voljnih da pomognu u svakom trenutku
Znam da nece ovo da vam se svidi ali ne mogu da izdrzim.Ovo se odnosi na sve "matorce" koji su uticali na moje detinjstvo.
Sta vi ljudi pricate.VI pricate kako treba klinci da se obrazuju.VI,veliki i uspesni ljudi koji su proziveli lep zivot?Da niste VI isti oni koji su ***** ***** po ovoj drzavi?Da nisti VI isti oni koji su nas doterali dotle da Albanija bude ispred nas.I cekajte,sad ste VI uzor???VI cete da vaspitavate nekoga?Oni koji su imali nesto u glavi su zapalili napolje(pricam o obrazovanima) ostali su propali studenti i Otporasi.Ajte molim vas.Gradim svoj zivot.Najvece face dok sam ja bio dete su bili sportisti.One poslednje obrazovane mudonje su prozvani kao petokolonasi i neki cak posle i ubijeni!Eto sta se desilo sa mojim uzorom.I sad cete VI da pricate kako ste ziveli lep zivot a mi KLINCI nemamo pojma.To uvek pricaju matorci o klnicima ali to VAMA nije dozvoljeno.
I nemojte da nas sve zamisljate kao napaljene likove koji nose tarzanke i fazanke(one "muske" jakne sa krznom na kapuljaci).Mnogo ljudi koje sam ovde upoznao imaju mozga.I vrlo je verovatno da nece da zavrse ovde,kucajuci po 30 poruka na dan i *****juci o danasnjoj mladezi.
Wolverine
16.2.2006, 14:55
Teska filozofija bogami!!!!!!
Sad samo da rascistimo ovaj FORUM je bas FOR UM :D
Na ovom forumu sam doziveo nesto kao preobrazaj!!!!!
TOPIC je sledeci:Filozofiranje o forumu!!!
@!ACHTUNG!
Potpuno se SLAZEM na ovomforumu doista ima pametnih ljudi!:dedica:
lijenština
16.2.2006, 22:01
Eh mlados' ludos'.
Kad pogledam u nazad sa svojih dvaes' i šes' ljeta moja mlados' je bila jedno veliko sra.. Ovaj to je bilo jedno vrlo interesantno vreme...
Uostalom najgore je od svega što sadašnje vreme i nije najgore: sečam se recimo 99' ,pa 93': to su bile "lepe" godine. 93 godine je neki momak radio kao noćni čuvar svaku noć u nekom butiku preko puta stana gde sam živeo i za to primao 50 maraka mesečno, a ja se sećam samo da sam pomislio kada sam to saznao: Vau! 50 maraka! Koja lova! Tada sam održavao liniju prinudnim dijetama; Otvorim frižider a u njemu nema ništa, a na nogama koštana Vranje patike (zamenite V u S i videćete kvalitet) Šta reći, statusni simbol:D Keva jednom donela sa posla gomilu novčanica koje nisu vredele ništa Tek odštampane a već ne vrede .. Još se sećam one od 500 000 000 000 dinara. Eh to su bile pare, bre! A ne ove sadašnje stodinarke i ostala sitna boranija :)A kupovina je bila zadovoljstvo. 20 čekova za 10 jaja. :kreza: A 99' godine se sećam jedne anegdote kada sam se probudio u 4 ujutro jer se ceo soliter zatresao od eksplozija. Onako bunovao pridigao sam se iz kreveta i pogledao kroz prozor, i video ogroman plamen i stub dima na oko kilometar. Samo sam zevnuo:Ah pogodili su toplanu i legao nazad da spavam. Kada sada pomislim na to sada stvarno mi se to čini sumanutim, ali eto takvo je bilo neko glupo vreme. Pored toga čini mi se da smo ostali relativno normalni. Evo ja na pr. jesam ( neka vas ne zavaravaju dugački rukavi košulje vezani oko struka, trorogi šešir i moji uzvici : Ja sam Napoleon! Ja sam Napoleon!:to_care: )
Ja sa svojih 24 ljeta, mogu da kazem sledece:
Ne pokusavajte da obrazujete i uticete na bilo koga. Dajte dobar primer i omladinci ce da ga slede. Niko nikada nije popovanjem uspeo da promeni nekoga, vec je samo postigao suprotan efekat. Dakle ne pokusavajte da im kazete kako bi ste vi nesto uradili da ste na njihovom mestu, vec iskritikujte i pohvalite ono sto su oni uradili, cak i kada se radi o istoj stvari.
Ne moze svako da radi sa decom. Tu je potrebno da covek ima odredjenu harizmu i uticaj nad voljama drugih. Stalnom kritikom cete samo da smorite onoga ko vas slusa. Pokusajte da udjete dublje u problematiku necega sto vam omladinac saopstava. I, nikada, ali nikada se u svojim recenicama nemojte postavljati iznad njega, pa makar on imao 5 godina. On ce vas sam postaviti iznad sebe i slusati, onda kada pridobijete njegovo (ili njeno) srce.
Sad, moj post se ne odnosi ni na koji post odozgo.
To bi samo bila moja razmisljanja.
lijenština
17.2.2006, 0:13
Pedagoški pristup, samo polako s klincima sumnjivi su mi oni, sumnjivi.... Samo polako, onako strarački uz oganj da im pričamo priče starostavne dok klinci viču uglas: nemoj da njaške fosilu:dedica: ...... Mi matorci od 20 i kusur smo puni životnog iskustva kao 10 godišnja lada niva rupa od korozije. :D :kreza:
Znam da nece ovo da vam se svidi ...
možda hoće, možda neće...
svi ljudi imaju neku svoju muku, neko veću, neko manju...
meko može s njom da se izbori a neko ne...
da te ne gušim,
molio bih te za jedan odgovor:
Pošto sam učestvovao u gornjim porukama, zanima me gde si mene smestio u ovim tvojim glasnim razmišljanjima?
Mogu ti i objasniti zašto me interesuje, ako te uopšte zanima.
Imam 15 godina, i pocinjem da se usmeravam, da razmisljam shta hocu od zivota... I misljenja drugih ljudi mi sigurno pomazu u tome... Zato hvala svima koji se ne ********aju, nego govore smisleno, primereno i sa dozom humora koja je normalnim ZIVIM ljudima potrebna...
Hvala josh jednom...
Upravo.Velika vecina se ovde samo pros*rava.Imaju 25-30 godina i oni ce kao nekog da uce.Pravite decu pa njih ucite,a ne smarajte ovde ako vam je bas toliko stalo do danasnje mladezi.Svi klinci su ludi ali ce postane nesto od njih.Pa kad ste vi postali matori smaraci oni bar mogu i to.
taximetar
17.2.2006, 13:52
Znam da nece ovo da vam se svidi ali ne mogu da izdrzim.Ovo se odnosi na sve "matorce" koji su uticali na moje detinjstvo.
Sta vi ljudi pricate.VI pricate kako treba klinci da se obrazuju.VI,veliki i uspesni ljudi koji su proziveli lep zivot?Da niste VI isti oni koji su ***** ***** po ovoj drzavi?Da nisti VI isti oni koji su nas doterali dotle da Albanija bude ispred nas.I cekajte,sad ste VI uzor???VI cete da vaspitavate nekoga?Oni koji su imali nesto u glavi su zapalili napolje(pricam o obrazovanima) ostali su propali studenti i Otporasi.Ajte molim vas.Gradim svoj zivot.Najvece face dok sam ja bio dete su bili sportisti.One poslednje obrazovane mudonje su prozvani kao petokolonasi i neki cak posle i ubijeni!Eto sta se desilo sa mojim uzorom.I sad cete VI da pricate kako ste ziveli lep zivot a mi KLINCI nemamo pojma.To uvek pricaju matorci o klnicima ali to VAMA nije dozvoljeno.
I nemojte da nas sve zamisljate kao napaljene likove koji nose tarzanke i fazanke(one "muske" jakne sa krznom na kapuljaci).Mnogo ljudi koje sam ovde upoznao imaju mozga.I vrlo je verovatno da nece da zavrse ovde,kucajuci po 30 poruka na dan i *****juci o danasnjoj mladezi.
A što si se ti našao prozvan?? Pa spucao si već 20 u gu3icu!!! I čak imaš svoj cilj, projektovaćeš tenkove za četvrti rajh. Inače i ti imaš dobru kvotu od skoro 6 postova dnevno.
Dabogda vas sve stavili u Big Brother zajedno, da se pokoljete :D
@Jaguar:Genijalno.Bas ih cistio Luger za tu priliku.
@ParoPrebijacUTaxiju:
Naravno da se osecam prozvanim.Ovde kao pricaju ljudi koji su uradili nesto u zivotu.Ja sam samo pokazo sta su uradili.I da bi im bilo bolje da cure a ne da kake po danasnjim "klincima".
Ja ne smatram sebe matorcom.I ko bre moze sebe da smatra iskusnim(mislim o zivotu,naravno,a na sta ste vi pomislili...) sa 25 godina?I jos ovde da kuka kao leeeleee al smo matoriiiiii....
Meni se sve vise cini da sam sa 14-15 god. bio zreliji nego sad. :)
Sta reci sem da covek moze da bude potpuno zreo sa 14. a nezreo sa 40 god.
lijenština
17.2.2006, 15:38
Upravo.Velika vecina se ovde samo *******va.Imaju 25-30 godina i oni ce kao nekog da uce.Pravite decu pa njih ucite,a ne smarajte ovde ako vam je bas toliko stalo do danasnje mladezi.Svi klinci su ludi ali ce postane nesto od njih.Pa kad ste vi postali matori smaraci oni bar mogu i to.
A po postovima Simketa pre bih rekao da je leceni narkoman koji sluzi za primer koliko je to lose.
Ala si se ti primio! Polako bre, nem'o se vređamo!:D Mene boli briga za ceo svet neka radi šta god hoće... Niti ja hoću da promenim nikoga niti to mogu i da hoću, niti sam to ikada hteo. Uostalom ja nikad i ne gledam koliko ko ima godina sve dok ima nešto pametno da kaže, pa bio klinac od 10 godina:a_bleh: ili metuzalem od 25. :dedica: I stalno kukanje te stariji su nam sredili svet.... Uvek je bilo tako i uvek će biti tako. Tako će svi oni koji budu za jedno 20 godina bili na ovom forumu da nas pljuju kako smo im sredili život. To je tako, jer je to normalno. Svet je oduvek bio jedna velika glupost koja uništava gotovo sve naše snove neverovatnom brzinom, ali mi se ipak borimo,od nepotrebnog prozivanja po forumima do borbe za golu egzistenciju. To je ljudski, ali kukanje me smara, jer je samo gubljenje vremena. Uradi nešto, boli te briga šta drugi pričaju; odluke su samo tvoje, na tebi je da oceniš šta drugi pričaju da li je istina ili nije i da li ćeš uopšte prihvatiti stavove drugih. Od tih procena zavisi šta će biti na kraju kada se podvuče crta ne samo ispod tvog već ispod svih naših života i vidi se šta ko je hteo a šta ostvario. :qliranje:
Prosto za ne poverovati - počelo je kritikovanjem određenih tema i poruka, da bi se i ova tema pretvorilia u inkarnaciju potpuno iste stvari. Svađa i naprasni izlivi besa prestaju ovog momenta. Prekidaj(te) sa govorom mržnje i optuživanjem bez grama osnove.
Neki ljudi mi stvarno nikad neće biti jasni.
Wolverine
17.2.2006, 17:58
Prosto za ne poverovati - počelo je kritikovanjem određenih tema i poruka, da bi se i ova tema pretvorilia u inkarnaciju potpuno iste stvari. Svađa i naprasni izlivi besa prestaju ovog momenta. Prekidaj(te) sa govorom mržnje i optuživanjem bez grama osnove.
Neki ljudi mi stvarno nikad neće biti jasni.
MAGNETO TI SI CAR ali nemoj da mi gasis temu
:opanachke
Mislim da je pravi tok i smisao ovoj temi pokušao da da i donekle uspeo KumRuzvelt ako se zanemare ovi besmisleni izlivi besa i par drugih zalutalih poruka...
čovek je pokušao da nađe neki smisao i da izvuče neku korist od provedenog vremena uz računare na ovom forumu, hteo je da kanališe energiju i snagu nas članova...
prema tome, ne vidim šta je tu loše...
čak i neka neartikulisana energija je energija, samo je treba pravilno iskoristiti... plus ne verujem da oni koji je ispoljavaju osećaju neko zadovoljstvo zbog toga...možda malo, trenutačno, iako su u suštini zbog toga još više nesrećni i besni... baš zbog loše potrošene energije...
Sve je to lepo, ali ja i dalje uopšte ne razumem čemu ova tema. Ako neko ima lepu i konstruktivnu ideju, zašto lepo ne postavi temu o tome, pa ako ima interesovanja za istu, to će zaživeti. Nema potrebe da razglabamo o tome da li tako nešto treba ili ne treba da postoji.
Sve je to lepo, ali ja i dalje uopšte ne razumem čemu ova tema. Ako neko ima lepu i konstruktivnu ideju, zašto lepo ne postavi temu o tome, pa ako ima interesovanja za istu, to će zaživeti. Nema potrebe da razglabamo o tome da li tako nešto treba ili ne treba da postoji.
Može se i tako reći...
ali
ovde su neki ljudi iskazali želju a drugi su im pružili podršku, dali im malčice podstreka...
pa nek razmišljaju, nek se potrude, široko im polje, videće se šta će uraditi... navijam za njih...
dok su drugi pokazali samo da poseduju energiju, malo neartikulisanu i destruktivnu, buneći se i slično ali energija je evidentna...
ja verujem i u njih... možda iznenade i budu čak i bolji... videćemo, nikad se ne zna.
mislim da iz ovih razloga tema nije beskorisna... mislim da su ciljevi svima približno isti samo je sve pomalo stvar temperamenta i sl.
ps
ipak moram dodati, verujem u onu narodske: da sporija voda breg roni...
da sila valja drvlje i kamenje... (možda ovo sa drvljem i kamenjem nije najadekvatnije, ali razumemo se zar ne)
sve u svemu bila bi ovo gore jaka i prava ekipa u nekom projektu...
E vala Simke, svaka ti cast na pedagogiji! :n_klanja:
Mislim da, kad bi bilo vise ljudi punih ljudi imali strpljenja i razumijevanja kao ti (mada si ponekad i tezak, samo da znas;) ) ova zemlja ne bi otisla u ....
Nevjerovatno mi je da vidim covjeka tvojih godina koji je zadrzao optimizam, zdravo rezonovanje i ispravne, otvorene stavove... Mi mladji smo jos uvijek zadojeni inercijalnim entuzijazmom, jos uvijek ne poznajemo stvari u svoj njihovoj punoci... Ali opet, takvo je vrijeme da se isuvise brzo otrijeznimo i dobijemo pljusku od gosn Zivota. I naravno, nakon toga slijede izlivi neartikulisanog bijesa i bespomocnosti, ogorcenosti i blage paralize.Buntovnistvo sa i bez razloga, sistemi pokusaja i pogreske...
Heh... vjerujem da ti mnogo ljudi ovdje potajno zavidi na unutrasnoj snazi. I treba! :aplauz:
P.S. Sad ce da mi kazu da sam slihtara :a_bleh:
izbacio sam samo jednu reč iz tvoje poruke...
nekako mi ne ide sa tvojom povezanošću sa primorskim vilama...
a plus ovako ima više opcija kuda je ova zemlja pomalo otišla... ili ne bi otišla...
težak, možda bi tačnije bilo reći komplikovan... ponekad i previše...
ps
šta te briga šta će ko misliti iliti reći ako si mislila ono što si napisala...
...ovde su neki ljudi iskazali želju a drugi su im pružili podršku, dali im malčice podstreka...
pa nek razmišljaju, nek se potrude, široko im polje, videće se šta će uraditi... navijam za njih...
dok su drugi pokazali samo da poseduju energiju, malo neartikulisanu i destruktivnu, buneći se i slično ali energija je evidentna...
ja verujem i u njih... možda iznenade i budu čak i bolji... videćemo, nikad se ne zna.
mislim da iz ovih razloga tema nije beskorisna... mislim da su ciljevi svima približno isti samo je sve pomalo stvar temperamenta i sl.
ps
ipak moram dodati, verujem u onu narodsku: da sporija voda breg roni...
da sila valja drvlje i kamenje... (možda ovo sa drvljem i kamenjem nije najadekvatnije, ali razumemo se zar ne)
sve u svemu bila bi ovo gore jaka i prava ekipa u nekom projektu...
:alealeee:
Sada imamo tebe - našeg novog moderatora, da nas malo u stilu ove teme pokrene... pozitivno...
Neartikulisana i destruktivna energija mora svuda da postoji - ali znaš da energija mora stalno da prelazi iz jednog oblika u drugi...;)Ništa ne traje večno... (sem ljubavi, naravno:rofl: )
Navijam za tebe:aplauz:
:alealeee:
Sada imamo tebe - našeg novog moderatora, da nas malo u stilu ove teme pokrene... pozitivno...
Neartikulisana i destruktivna energija mora svuda da postoji - ali znaš da energija mora stalno da prelazi iz jednog oblika u drugi...;)Ništa ne traje večno... (sem ljubavi, naravno:rofl: )
Navijam za tebe:aplauz:
Hvala ti na podršci.
Simpatično si sročila prvu rečenicu, dopada mi se ono: sada imamo tebe - našeg novog moderatora... drago mi je što me osećaš kao deo celine, tako treba da bude... nadam se da će me teko identifikovati i većina članstva... ja sam samo član kao i svi uostalom na ovom forumu a moderator je obaveza i čast... zajedno ovaj forum možemo napraviti mnogo jačim i boljim, sigurno neće biti lako... ali ako se potrudimo i dobro saradjujemo onda ćemo uspeti, svakako...
energija + pamet + iskustvo + još par potrebnih elemenata i mogu se stvoriti čuda...
ljubav je samo riječ i ništa više
ljubav se isto čita i piše
ruka u ruci je već nešto sasvim drugo...
još jednom hvala na podršci
Daj prestanite, rasplakaću se. :)
Simke, official welcome relegated. ;)
lijenština
19.2.2006, 0:25
Love is in the air.... Again.... :nov_guita :love: :nov_guita
:D
Kum Ruzvelt
19.2.2006, 0:56
Auh! Nisam bio prisutan par dana, vidim da se ovo zahuktalo.
Prvo: Kum Ruzvelt ima 35 godina, a oseca se kao da ima 20, ne zato sto mu je tako zgodno, nego zato sto je 15 godina ispustio negde uz put, kao i mnogo njegovih vrsnjaka. Zato sam i pokrenuo pitanje nekakvih zajednickih akcija, ne za ljude koji se okupljaju ovde, nego bas za one druge, sa "kapuljacama i tarzankama" i za one koji tek treba da postanu "ovakvi" ili
"onakvi". Svaka cast svima vama koji imate stav, i ideju sta ce od vas da postane, ali to ne znaci da i svi ostali imaju tu privilegiju.
Ja bih samo voleo da i ti drugi, koji nemaju najbistriju predstavu o zivotu,
imaju neko malo mesto na koje mogu da se obrate za pomoc.
Mozda su moje zelje utopitisticke, ali JA NECU da sedim skrstenih ruku i da
posmatram decu iz komsiluka kako izrastaju u "dzibere s Pinka" ili, jos gore,
u "tehno - gej - stidim se sto sam Srbin - evropejce sa B92".
Sad sam daleko otisao.
Odoh da radim nocni sms chat, i da ne pustim ni jedan narodnjak. Pustao bi klasiku celu noc, al' od toga nema 'leba. Dace Bog da da bude i to jednog dana.
... "dzibere s Pinka" ili, jos gore,
u "tehno - gej - stidim se sto sam Srbin - evropejce sa B92".
E ovo si baš lepo "sročio" - po mom ukusu:tapsh: :aplauz:
Wolverine
19.2.2006, 22:57
Ja se ne stidim sto sam Srbin, ali se i ne ponosim...........
Ja se ne stidim sto sam Srbin, ali se i ne ponosim...........
Što se ne ponosiš?:confused::(
Ja se ponosim...
B.T.W. All ce da nas brisu... samo tako :) :) :)
Što se ne ponosiš?:confused::(
Pa, ni ja se ne ponosim time... takav sam rođen,
šta ima da se ponosim nečime što je "by default".
Ako se ponosim nečim, to su uglavnom stvari koje sam lično postigao,
mada, i tako ne vidim neku vrednost u "ponosu".
Ja se ponosim...
Svaka čast :aplauz: :ciao:
B.T.W. All ce da nas brisu... samo tako :) :) :)
Šteta :(
Mada mislim da se treba ponositi svojim poreklom, bilo kom narodu da pripadaš.:tapsh:
Ima da nas obrisu, momentalno, ali ne mogu da izdrzim... :)
Covek se ne ponosi zbog sebe sto je Srbin, vec zbog svojih predaka.
Da pojasnim.
Kada ponosni otac vidi svoga sina kako napreduje, on nije ponosan zbog sebe vec zbog sina. Takav jedan ponos moze da rodi samo pozitivnu energiju.
E sad, ja se ne ponosim zato sto sam ja Srbin, vec zato sto su moji preci to bili.
To mi ujedno daje neku vrstu amaneta, da tu cast ne pokvarim: da ne kradem, da ne lazem, da volim da pomognem, da ne pijem... ups, preterah ga :)
Dakle, takav jedan ponos moze da rodi zamo pozitivnu energiju, pre svega stvaralacku i eticku.
Sta je tu lose?
Sta je tu lose?
Ništa
Mada mislim da se treba ponositi svojim poreklom, bilo kom narodu da pripadaš.:tapsh:
Dakle, takav jedan ponos moze da rodi zamo pozitivnu energiju, pre svega stvaralacku i eticku.
Sta je tu lose?
Ništa tu nema loše kod normalnih individua,
ali zato imaš ogroman broj ljudi koji svoje komplekse leče tim "ponosom",
i iz takvih pobuda, mašući zastavom svoje nacije, počine dela koja su strana, glupa i užasna svakom normalnom čoveku.
Tako je sa mnogim individuama, jednostavno, život ih ne miluje, pa traže
odušak i ponos na nekim poljima gde nikakav rad i zalaganje nisu potrebni.
Pametan svet gleda da radi, zaradi i uživa u plodovima svog rada,
budale to ne razumeju.
Zato i imaš ljude koji će to što ne umeju da smuvaju devojku, što nemaju pare, nemaju prijatelje, pokušati da reše tako što će posle neke utakmice ubiti boga u nekom jadniku koga opkole, ili će na ratištu nekoga silovati, zaklati,
a sve to usput mašući zastavom svog naroda.
Da, ali to je stavka svih naroda...
Tako da opet stoji, ono sto sam rekao...
Da ne bude zabune, imam jako dobrog druga koji je polu-hrvat, polu-srbin, i to mi uopste ne smeta.
Ali smetaju mi nastojanja ljudi koji, posto-poto hoce da nas degradiraju.
Sad, rekao bih ti i vise, posto znam dosta o glupostima naroda ovde na Balkanu, ali ovo nije mesto za to...
Zar ne?
Da se vratimo temi.
101st Airborne
19.2.2006, 23:59
Nema razloga da se bude ponosan samo zato sto si rodio u nekom narodu, jer tu nista nisi birao.
Razlog za ponos je, upravo sto bobi kaze, tradicija predaka. To sto mozes da kazes - da, moji preci su ucinili to i to - borili se za svoju zemlju, hriscanstvo, slobodu. Imali velike ljude. Razvili kulturu, koja ima mnoge elemente svetske kulturne bastine. E onda mozes da se ponosis, ali i tada samo ako znas za dela svojih predaka, postujes ih i ne koristis ih za izgovore za klanja/prebijanja i sve ostalo nedostojno tog istog ponosa.
101st Airborne
20.2.2006, 0:03
Sad malo i o temi. Po mom misljenju, filosofija foruma treba da bude "zivi i pusti druge da zive". Raspravljanje do zakrvljenosti nema apsolutno nikakve svrhe jer su sanse da neko promeni misljenje ravne sansama da Srbija ekipno bude najbolja na zimskim OI. Jos je gluplje dokazivati pamet i znanje na forumu, jer svaki idiot moze da ima u vrhu ekrana Google Toolbar i u roku od 15 sekundi sazna svaku informaciju na kugli zemaljskoj.
Nazalost, primecujem da na om forumu cesto nastaju nekakve gadne svadje i nazivanje prilicno ostrim imenima - zbog igre (?), izdavaca igara (!?) i slicno...ali pretpostavljam da je to posledica opste nadrdanosti koja vlada u nasem drustvu.
Over and out.
Nema razloga da se bude ponosan samo zato sto si rodio u nekom narodu, jer tu nista nisi birao.
Razlog za ponos je, upravo sto bobi kaze, tradicija predaka. To sto mozes da kazes - da, moji preci su ucinili to i to - borili se za svoju zemlju, hriscanstvo, slobodu. Imali velike ljude. Razvili kulturu, koja ima mnoge elemente svetske kulturne bastine. E onda mozes da se ponosis, ali i tada samo ako znas za dela svojih predaka, postujes ih i ne koristis ih za izgovore za klanja/prebijanja i sve ostalo nedostojno tog istog ponosa.
I dalje ne razumem zašto bi se neko ponosio npr. time što je napravio Tesla,
ili Car Dušan. Nisam im ja pomagao dok su radili to što su radili.
Tesla je čak morao da ode odavde, da bi nešto uspeo da uradi,
jer bi ovde verovatno stradao u nekom ratu, ili bi postao pop itd.
Nije ga niko odavde ni podržao, ni razumeo, kao što i sada naši ljudi obično
vole da "unize" nekoga ko se ističe talentom, da ugaze onoga ko zna i ume,
a da potpomognu svoje rođake.
Da se rodio u modernoj Srbiji, Tesla bi opet morao da ode u inostranstvo,
da nešto postigne, dok bi ga ovde svi komšije gledale kao najgoru budalu i čudaka.
Ako ima išta od istorije i prošlosti, onda je to neki nauk za budućnost,
a, koliko vidim, retko ko to ume da shvati.
Svi bi radije da se džabe pretplate na ponos koji donose vitezovi od pre 600 godina i drugi znameniti ljudi. Pa, izvin'te, ali ONI su imali zašto da se ponose, jer su nešto konkretno radili, MI možemo samo da se UGLEDAMO na njih, pa tek kad postignemo nešto slično, možda da osećamo ponos.
Znate i sami bolje nego da verujete u besplatne stvari. :)
Nazalost, primecujem da na om forumu cesto nastaju nekakve gadne svadje i nazivanje prilicno ostrim imenima - zbog igre (?), izdavaca igara (!?) i slicno...ali pretpostavljam da je to posledica opste nadrdanosti koja vlada u nasem drustvu.
Over and out.
To je posledica činjenice da na kugli zemaljskoj imaš mnogo nedoraslih ljudi.
Takve nadrndane svađe imaš na svim mogućim forumima u svetu.
I na Američkim forumima, možeš da vidiš Amerikance kako se kolju oko konzola vs. PC diskusija, na Nemačkim auto-forumima imaš ljude koji ratuju oko BMW vs. Mercedes diskusija, na Francuskim forumima imaš Muslimane vs. Hrišćane,
na Skandinavskim forumima se prepucavaju Danci sa Šveđanima i Norvežanima.
Over and out.
Kao i svugde u zivotu...
Imas ovakve i onakve ljude, ali pazi...
Ja i one koji su "nadrndani", pokusavam da shvatim, jer nije lako bivstvovati na ovome svetu.
Ko zna zasto je neko "nadrndan", i tu uvek treba da se pokaze malo dobre volje i razumevanja. Lako je karakterisati ljude po sistemu: "Vecina je pokvarena i luda, a ja pripadam casnoj manjini". To je stvar na koju su ukazivali mnogi pisci.
Nema potpuno dobrog ili potpuno zlog coveka (sem u Spanskim serijama), tako da je sud o svakom coveku prilicno irevalantan.
To bi bilo neko moje misljenje
101st Airborne
20.2.2006, 0:26
I dalje ne razumem zašto bi se neko ponosio npr. time što je napravio Tesla,
ili Car Dušan. Nisam im ja pomagao dok su radili to što su radili.
Tesla je čak morao da ode odavde, da bi nešto uspeo da uradi,
jer bi ovde verovatno stradao u nekom ratu, ili bi postao pop itd.
Nije ga niko odavde ni podržao, ni razumeo, kao što i sada naši ljudi obično
vole da "unize" nekoga ko se ističe talentom, da ugaze onoga ko zna i ume,
a da potpomognu svoje rođake.
Da se rodio u modernoj Srbiji, Tesla bi opet morao da ode u inostranstvo,
da nešto postigne, dok bi ga ovde svi komšije gledale kao najgoru budalu i čudaka.
Ako ima išta od istorije i prošlosti, onda je to neki nauk za budućnost,
a, koliko vidim, retko ko to ume da shvati.
Svi bi radije da se džabe pretplate na ponos koji donose vitezovi od pre 600 godina i drugi znameniti ljudi. Pa, izvin'te, ali ONI su imali zašto da se ponose, jer su nešto konkretno radili, MI možemo samo da se UGLEDAMO na njih, pa tek kad postignemo nešto slično, možda da osećamo ponos.
Znate i sami bolje nego da verujete u besplatne stvari. :)
U sustini, ponos na svoj narod nije nista drugo nego ponos na svoju porodicu uvecan mnogostruko. Sa tim uvecavanjem on ponesto gubi na snazi - normalno je da se vise ponosis ako je tvoj otac napravio Ajfelovu kulu npr. nego sto je Milankovic otkrio mehanizam ledenih doba, ali ponesto od toga ostaje. Kod nekog ne - recimo kod tebe -i to je u redu. Nema niceg loseg u tome da covek bude sasvim orijentisan sadasnjosti/buducnosti.
Ima drugih kojima je taj ponos daleko iznad sopstvenog/porodicnog. To je vec potreba za pripadnoscu kolektivu i nadgradnja sopstvene nedovrsene licnosti.
Mislim da je ipak najbolje biti na sredini.
Ja cu uvek osecati ponos kad vidim npr. nase manastire, jer znam da su ih sagradili ljudi cija krv, makar u najminimalnijem promilima tece mojim venama, A i da nije tako, dovoljan je taj osecaj pripadnosti da ipak napravi vezu. To je ono sto odvaja naciju od grupe ljudi na jednoj teritoriji - veza umrlih, zivucih i jos nerodjenih. Ima jedan spartanski spev o tome, ali mi je u momentu iscileo tacno iz glave pa necu da lupam, ali ukratko - tri generacije boraca pevaju svoju pesmu o junastvu - jedni su bili, jedni jesu, a jedni ce biti borci. Ali ih sve veze ista nit. Sparta, Srbija, Grenland, nebitno.
101st Airborne
20.2.2006, 0:27
To je posledica činjenice da na kugli zemaljskoj imaš mnogo nedoraslih ljudi.
Takve nadrndane svađe imaš na svim mogućim forumima u svetu.
I na Američkim forumima, možeš da vidiš Amerikance kako se kolju oko konzola vs. PC diskusija, na Nemačkim auto-forumima imaš ljude koji ratuju oko BMW vs. Mercedes diskusija, na Francuskim forumima imaš Muslimane vs. Hrišćane,
na Skandinavskim forumima se prepucavaju Danci sa Šveđanima i Norvežanima.
Slazem se. Internet forumi pogoduju takvima. Mada mi se ipak cini da je ljudi ovde shvataju stvari mnogo licnije i da je recnik prilicno zesci, a da cesto sevaju i privatne poruke...glupost...
101st Airborne
20.2.2006, 0:29
Kao i svugde u zivotu...
Imas ovakve i onakve ljude, ali pazi...
Ja i one koji su "nadrndani", pokusavam da shvatim, jer nije lako bivstvovati na ovome svetu.
Ko zna zasto je neko "nadrndan", i tu uvek treba da se pokaze malo dobre volje i razumevanja. Lako je karakterisati ljude po sistemu: "Vecina je pokvarena i luda, a ja pripadam casnoj manjini". To je stvar na koju su ukazivali mnogi pisci.
Nema potpuno dobrog ili potpuno zlog coveka (sem u Spanskim serijama), tako da je sud o svakom coveku prilicno irevalantan.
To bi bilo neko moje misljenje
Tacno je da nema crno-belih tipova ljudi. Onda to znaci da se stvar ipak svodi na neko vaspitanje, i uopste osecaj pristojnosti. Ili se jednostavno u pogodnoj situaciji (anonimnost) razvije ono sto zapravo cuci u coveku.
Da se vratimo temi.
Tako bobi kaže i tako će pretpostavljam biti... :cool:
U slučaju da vam se sviđa tema o ponosu recite, pa da otvorimo novu temu o tome i da prebacimo ovaj deo poruka tamo?
OK?
Kum Ruzvelt
21.2.2006, 18:08
Ajoj.
A samo sam hteo da nesto napravimo zajedno.
taximetar
22.2.2006, 23:09
ja sam ti rekao kume počni sa nečim konkretnim i daj konkretan predlog, ne vredi filozofirati o Sizifu i mladim naraštajima. Zamisli da imaš prednost da neko pročita sadržaj tvog posta, recimo da je to u ovom slučaju oko 100 ljudi, kakav sadržaj možeš da im ponudiš i da njihavo mlohavo telo pokreneš na neku konkretnu akciju.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.