PDA

Prikaži potpunu verziju : Arkadna igra i simulacija!!!

krle1987
6.3.2008, 16:24
Nisam bas najbolje upucen,moze li neko da mi objasni kakva je razlika izmedju arkade i simulacije!Hvala unapred!

Patton
6.3.2008, 16:30
Simulacija je igra koja je bliza realnosti, pa je stoga i znatno teza. Najbolje da ti dam primere nekih igara... Recimo uzmi Need For Speed serijal. Dok vozis, samo u nekim extremnim slucajevima moras da zakocis. Sve krivine mogu se proci sa minimalnim kocenjem ili samo sa pustenim gasom. Tako da u NFS-u mozes sa 200km/h da prodjes krivinu od 90 stepeni, sto je u stvarnom zivotu nemoguce. Mozes da se zakucas sa istom tom brzinom u zid i komotno da nastavis da vozis dalje. Dok recimo u Colin McRae-u takav udarac u zid bio bi fatalan po auto i ne bi mogao da nastavis trku. Takodje ne mozes sa velikom brzinom da uletis u krivinu vec moras dosta da koristis kocnicu, a ponekad i rucnu. Zato je CMR simulacija, a NFS arkada.

Loodi
6.3.2008, 17:39
Naravno, kao i razlika izmedju Ace Combata i slicnih arkada i Microsoft Flight Simulatora gde je razlika jos veca izmedju dva navedena.

Patton
6.3.2008, 20:33
Naravno, kao i razlika izmedju Ace Combata i slicnih arkada i Microsoft Flight Simulatora gde je razlika jos veca izmedju dva navedena.
Tolika razlika da se M$ Flight Simulator koristi i za obucavanje pravih pilota :)

krle1987
6.3.2008, 21:20
Tako sam i predpostavljao,a moze li mi neko preporuciti neku simulaciju voznje sem CMR-a?Recimo imam Tocu 3 i cini mi se da je simulacija,dosta je realna!

Stojadin
6.3.2008, 22:01
Nisam bas najbolje upucen,moze li neko da mi objasni kakva je razlika izmedju arkade i simulacije!Hvala unapred!
Pa tu je odlicni rFactor , Live for speed , GTR2 , Race WTCC... a za reli tu je Richard Burns relly.

Loodi
7.3.2008, 0:24
Tolika razlika da se M$ Flight Simulator koristi i za obucavanje pravih pilota :)

Naravno a pogotovo sto je Flight1 ATR72-500 koji je uradjen perfektno za FS2004 a i FSX zvanicno odobren kao softver za trening od ATR-ove fabrike u Tuluzu. Pa vi vidite.

Nadam se da cete moci da vidite ovaj link gde se skoro povela rasprava da tako kazem o razlici izmedju FS(Fight Simulator) i RL(Real life) letenja.

http://www.scgvacc.net/forum/index.php?showtopic=2819

Pelagijska Argosija
7.3.2008, 12:28
Pa tu je odlicni rFactor , Live for speed , GTR2 , Race WTCC... a za reli tu je Richard Burns relly.

Dodao bih još i Squadra Course Alfa Romeo (SCAR). Osim ako mu ne smeta što ima malo rpg elemenata prilično je realna simulacija.