Prikaži potpunu verziju : disk read error occured
Drugaru se odjednom restartovao komp i nakon paljenja dobija poruku Disk read error occured. Tako stoji, a win se ne dize. Zna li neko u cemu je problem i kako ga resiti? Hvala i pozdrav.
nebojsa986
27.1.2008, 19:56
Problem je verovatno u hddu (ili ako si neverovatno srecan mozda u magistrali). Skeniraj hdd, promeni mu poziciju pa javi koji su rezultati. Da li ti to pise odmah posle boota na crnom ekranu, ili pocne da se bootuje pa iskoci bsod ?
koliko sam skapirao pojavljuje se odma' na crnom ekranu...ono sto sam ja video, da je komp pre nego sto se to desilo gadno usporio, prebacivao je jedan film 20 min...Ne znam da li je hard riknuo ili ima spasa...
nebojsa986
28.1.2008, 12:43
Odradi scan pa ces znat vise, mada je problem vrlo verovatno do hdda, najbolje bi bilo da izvadi taj hdd ,stavi kod tebe ,prebaci bitne stvari pa format i sveza instalacija ako uopste bude hteo da zapocne instalaciju i ako bude citljiv kod tebe. Kako god ispalo, novi hdd ce morati da nabavi.
ok, hvala...pokusacu sta se moze...:)
prebacio sam hard kod mene i kad pokrenem komp dodje do --Detecting IDE--... i nema dalje...bice da mu nema spasa, riknuo definitivno...
Jesi li ispravno podesio/postavio džamper na hard disku pre nego što si ga instalirao kod sebe u računar? To će ti možda pomoći da prevaziđeš taj "detecting IDE" problem...
prebacio sam hard kod mene i kad pokrenem komp dodje do --Detecting IDE--... i nema dalje...bice da mu nema spasa, riknuo definitivno...
Jel ga vidi iz biosa.Probaj da ga stavis da bude sam na grani jer tad nema veze u kom je polozaju dzamper.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.