PDA

Prikaži potpunu verziju : proizvodjaci lap-topova rangirani po kvalitetu

sunmoon
21.11.2007, 1:33
osnovno pravilo koje sam uvideo iz premisljanja oko kupovine lap-topa je
da je bolje kupiti losiju konfiguraciju boljeg proizvodjaca-nego obrnuto.
kako bi vi iz svog licnog iskustva poslagali proizvodjace po ukupnom kvalitetu..

Shang Tsung
21.11.2007, 1:57
A koliko si lap topova pazario, pa si uspeo da skrpis takav zakljucak?

qwerty
21.11.2007, 5:00
kako bi vi iz svog licnog iskustva poslagali proizvodjace po ukupnom kvalitetu..

Ne, gresis. Osnovno pravilo za kupovinu nekog proizvoda je otprilike:
Koliko para, toliko i muzike.( ovde se ne racunaju extremne kupovine tipa ferari i sl.)

Nenad Zivic
21.11.2007, 9:14

I nije bas da se slazem... Treba naci kompromis, i po meni ne ici na extremno skupe prizvodjace poput sony ili hp. Toshiba i Acer, cini mi se trenutno daju najbolji odnos cena/(kvalitet+konfiguracija)

Bryan Fury
21.11.2007, 9:16
Jeste i nije, sve zavisi od konkretnog slučaja. Recimo, daleko je bolje za 600€ kupiti neki HP nego FS.

sunmoon
21.11.2007, 9:45
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/ParalelniPrikaz.aspx?sif1=9003671&sif2=9007754&podkat=59

konkretno,dvoumim se izmedju ova dva modela...u sustini mi treba lap-top za rad u officu i internet..ali nebi hteo da mi posle 2 godine otpadne tipka sa tastature ili se slomi bravica...verujem da su skupi modeli okej od bilo kog proizvodjaca,ali kad kupujes jeftin lap-top...

Bryan Fury
21.11.2007, 9:55
U tvom slučaju bih odabrao HP, mnogo bolji (i noviji) nego taj FS.

qwerty
21.11.2007, 10:02
Ja bih se licno opredelio za ovaj drugi (Cel530 1.73GHz/ 15.4" XGA BV/ 512MB/ 80GB) da mi treba za to sto si naveo. Razlike su vise manje, zanemarljive, sem velicine displeja i kapaciteta HD-a.
Tako da, definitivno ovaj desno.

Dyca
21.11.2007, 10:42
Definitivno HP..FSC ima losijikvalitet izrade od HP,barem u tom nizem rangu..A ova konfa ti je sasvim dovoljna za osnovne potrebe..

Nenad Zivic
21.11.2007, 16:18
U entry-level klasi... Definitivno HP!

LoneWolf
21.11.2007, 16:43
Toshibu kopiraju Rumuni.
HP "stancaju" Slovenci.
Kad vidim da na laptopu nema deklaracije sa "made in",batalim ga automatski.
Ili kad vidim "Made in Slovenia".:rolleyes:

Dimo
21.11.2007, 17:38
Toshibu kopiraju Rumuni.
HP "stancaju" Slovenci.
Kad vidim da na laptopu nema deklaracije sa "made in",batalim ga automatski.
Ili kad vidim "Made in Slovenia".:rolleyes:
Dokazi, argumenti, prilozi? Ne mozes tek tako da bacis ovakve tvrdnje i da 'ladno kuliras.
To sto Toshibu stancuju Slovenci ne mora nista da znaci ako Toshiba ima fabriku u Sloveniji, hipoteticki pricam. Druga je stvar ako neko prodaje falsh i polufabrikate pod tim imenom.

Dyca
21.11.2007, 18:55
Nebuloze..pa sta i da imaju fabriku u Sloveniji..to je toshiba svejedno..Mislim,ajd sada da ne kupujemo nista sto je proizvedeno u Kini jer je Kinesko..gluposti...

Apostol
22.11.2007, 3:23
Nebuloze..pa sta i da imaju fabriku u Sloveniji..to je toshiba svejedno..Mislim,ajd sada da ne kupujemo nista sto je proizvedeno u Kini jer je Kinesko..gluposti...

Hehehehehehhehehe...

Tako nesto... Bitno je da je to radjeno po Toshiba licenci i da oni kontrolisu kvalitet proizvodnje. Iz Kine dolazi svakakva roba, i to raznog kvaliteta, i sve zavisi da li proizvode za nekoga ili oni kopiraju pa prodaju pod markom Dzang-Li. U prvom slucaju, nema sta da brines. U drugom slucaju, brini mnogo.
I naravno, zavisi od toga koja klasa uredjaja dolazi kod nas. Ako uspes da nadjes B klasu, dobro je, ali je to obicno neka C klasa ili jos gore ( ne govorim o Mercedesu ).

bojanss
22.11.2007, 19:16
pa zar mozes sumljati da bi ovi iz toshiba predstavnistva dozvolili da im opadne kvalitet robe u fabrici u drugoj zemlji.pa nisu to nase pivare pa da je svaki mesec sve losije pivo:).ljudi brinu i o kvalitetu tako da mi je glupost izbegavati markirane racunare ne proizvedene u maticnoj zemlji

LoneWolf
22.11.2007, 23:40
Dokazi, argumenti, prilozi? Ne mozes tek tako da bacis ovakve tvrdnje i da 'ladno kuliras.
To sto Toshibu stancuju Slovenci ne mora nista da znaci ako Toshiba ima fabriku u Sloveniji, hipoteticki pricam. Druga je stvar ako neko prodaje falsh i polufabrikate pod tim imenom.

U kompletnoj BiH (dakle KOMPLETNOJ),koju sam prosao uzduz i poprijeko trazeci laptope za firmu,nasao sam samo i iskljucivo samo laptope pod imenom Toshibe,HP-a i ostalih poznatih brendova koje su ocigledno sastavljale polu-pismene osobe.
Imas recimo HP Pavilion tx1000z series (http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_can_series.do?storeName=computer_store&category=notebooks&a1=Brand&v1=HP+Pavilion&series_name=tx1000z_series) ciju konfiguraciju su 'ladno osakatili.
Onda sam,logicno,po***dio i potpisao ugovor sa legalnim dobavljacem iz Hrvatske koji je ovlasteni zastupnik za HP (ne bih da reklamiram ni ovaj shop ni shopove koji "preoravaju" konfiguracije,mogu da ti dam detalje na PM ako zelis)

Bryan Fury
23.11.2007, 0:51
Kako uopšte izgleda polupismeno sastavljen laptop? :D I kako su osakatili konfiguraciju?

Dimo
23.11.2007, 12:26
U kompletnoj BiH (dakle KOMPLETNOJ),koju sam prosao uzduz i poprijeko trazeci laptope za firmu,nasao sam samo i iskljucivo samo laptope pod imenom Toshibe,HP-a i ostalih poznatih brendova koje su ocigledno sastavljale polu-pismene osobe.
To je realnost naseg trzista. Kod nas stizu iskljucivo modeli vecih brendova u ovoj bransi, i to cak pojedine extra serije istih tih proizvodjaca uopste se i ne isporucuju ovamo (kao sto su recimo jaci modeli iz Pavilion HP serije, ili iz Vostro serije Della). Firmi poput Sagera, Compala, Alienwarea uopste i nema kod nas.
Imas recimo
HP Pavilion tx1000z series (http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_can_series.do?storeName=computer_store&category=notebooks&a1=Brand&v1=HP+Pavilion&series_name=tx1000z_series) ciju konfiguraciju su 'ladno osakatili.
Onda sam,logicno,po***dio i potpisao ugovor sa legalnim dobavljacem iz Hrvatske koji je ovlasteni zastupnik za HP (ne bih da reklamiram ni ovaj shop ni shopove koji "preoravaju" konfiguracije,mogu da ti dam detalje na PM ako zelis)
Kao sto vidis iz linka, ovaj model je customizable, sto znaci da mozes djelimicno da izmjenis njegovu konfiguraciju prema svojim potrebama. To podrazumjeva u praksi da recimo uvoznik XXX firme naruci 20 modela tx1000z , sa konfiguracijom koju on hoce, a da se ona kompletno razlikuje od one defaultne koje stoji na sajtu maticnog proizvodjaca. Takvih primjera je masu kod nas, istina, vise puta sam ovdje pominjao model Dell Inspiron 6400 koji je primjer.
Inace, mogucnost da izaberes neke komponente u svom buducem laptopu koje tebi odgovaraju je odlicna, jer imas uvid u cijenu, a biras ono sto tebi treba.
To sto si potpisao ugovor sa legalnim zastupnikom HP-a za Hrvatsku nije losa stvar, siguran si da ces dobiti ono sto trazis (u suprotnopm znaju da mozes da ih tuzis, jer imas ugovor i zakon je na tvojoj strani). Eventualno losa stvar je ako ugovor nije mnogo povoljan po tebe sa stane cijene ili odplate laptopa, ali to je vec hipoteticka prica.

LoneWolf
23.11.2007, 13:07
Kako uopšte izgleda polupismeno sastavljen laptop? :D I kako su osakatili konfiguraciju?

Polu-pismeno sastavljena konfiguracija izgleda ovako (zivi primjer DESKTOP kompjutera iz jednog od shopova) :

AMD 3000+ 64bit sock 939
ASUS K8V-X
RAM 2 GB
VGA ATi RADEON 9550
HDD Maxtor 120 GB
Monitor SAMSUNG SyncMaster 793 DF

Obrati paznju na podebljane komponente.
Sto je najgore,naziv konfiguracije je,zaplakali mi ili ne,PC GAMER.:boodala:
Konfiguracija je ovogodisnja.
A ovi $@%#^& iz laptop-shopa su osakatili primarnu konfiguraciju manjim hard diskom i kradjom memorijskih modula (upola su smanjili ram).

Uzeo sam laptope u Hrvatskoj,treba da stignu za par dana u firmu.

Bryan Fury
23.11.2007, 13:55
Kakve veze može da ima obična desktop konfiguracija iz neke leve prodavnice sa laptopovima?

LoneWolf
24.11.2007, 1:57
Kakve veze može da ima obična desktop konfiguracija iz neke leve prodavnice sa laptopovima?

Tako su isto pokusali da osakate i laptope koje sam mislio kupiti.
Ubacili su im zesci ocaj od grafike + smanjili RAM upola + skinuli 'ladno hard diskove i "napakovali" manje.:boodala:
Tada sam rekao "***ite se gospodo",okrenuo telefon i dolaze iz Hrvatske max do ponedeljka,kako mi rekose ovlasteni zastupnici.

Bryan Fury
24.11.2007, 2:10
Jesi li siguran da znaš šta tvrdiš? ;) Znaš li koliko laptopova uopšte ima mogućnost izmene grafike? Jako, jako mali. A čak i da su bili u pitanju modeli koji imaju to mogućnost, zašto bi neko vadio grafiku iz njih, tj. šta da radi s njom? Može samo da je baci u kantu, pošto nikom to neće moći da preproda. Tako da bih ja rekao da si ti nešto tu pobrkao s desktop konfiguracijama ili nešto slično.

Marti Misterija
25.11.2007, 21:07
Tako su isto pokusali da osakate i laptope koje sam mislio kupiti.
Ubacili su im zesci ocaj od grafike + smanjili RAM upola + skinuli 'ladno hard diskove i "napakovali" manje.:boodala:
Tada sam rekao "***ite se gospodo",okrenuo telefon i dolaze iz Hrvatske max do ponedeljka,kako mi rekose ovlasteni zastupnici.

Ne bih da nagadjam ali smatram da je Bryan u pravu i da se zaista radi o nekoj sasvim levoj prodavnici.
Nijedan od iole ozbiljnijih prodavnica racunarske opreme (pa radilo se i o zemlji Srbiji) nece da dozvoli sebi da zarad par desetina evrica iskompromituje sebe sakacenjem konfiguracije i samim time izgubi potencijalne musterije a time i profit.
Ja sam trazio i desktop i laptop i komponente kada sam ih kupovao iskljucivo u ozbiljnim firmama i nijednom nisam naleteo na neki takav primer - tj. sta sam trazio to sam i dobijao.
Da sam hteo da kupujem jeftinije u nekoj firmi smestenoj u jednostobnom stanu, petog sprata neke zabacene zgrade moguce je da bih naleteo i na takve primerke, ovako...