Prikaži potpunu verziju : AMD Phenom X4 vs Intel Yorkfield tested in Crysis
mad_skillz
30.10.2007, 12:40
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3882&Itemid=1
Rubribreza
10.1.2008, 12:14
Ja sam malo :icon_scra. Na testu su tri razlicita Intelova procesora (od toga jedan dual core) pokazala razlike brzini od < 1 fps, a Phenom je bio 3 fps-a sporiji? WTF?
Sada je graficka usko grlo u sistemu ili sta?
vasiljevic
12.1.2008, 19:27
Sad, da se bas ne preganjam po sajtovima, ali sam jednom naleteo na jedan uporedni test gomile procesora od jednoprocesorskih do najjacih dualcore, sto Intel sto AMD, u situaciji kada se koristi ista graficka kartica na svima. Interesantan podatak je da je razlika izmedju najslabijeg dualcore i najjaceg dualcore bila dosta mala. Zakljucak je bio vrlo jasan, danas je u igricama mnogo bitnija graficka kartica nego snaga procesora.
Uglavnom je tako, ali nisu sve igre iste. FPS igre koriste procesorsku snagu mnogo manje nego recimo RTS. Probaj Supreme Commander na nekom Pentiumu D i posle, recimo, na E6750 pa ćeš videti da ima velike razlike.
vasiljevic
13.1.2008, 8:44
Pretpostavljam da je tako, mada iskreno i nisam neki igrac RTS igara. Mada je cinjenica da danas da procesor poconje da ima sve manju ulogu u sistemu i da svaki dualcore procesor odradjuje posao dobro. Ono sto je meni bilo interesanto je da procesor od 50 evra se dobro drzi protiv nekih procesora od 200 i kusur evra, da je razlilka bila stvarno mala i da nisam nasao bas neke velike argumente za trosenje toliko para zarad dobitka par FPS. Danas je mnogo pametnije uzeti procesor manje cene i dati razlikku para na graficku karticu.
Nietzsche
13.1.2008, 10:19
tacno ukoliko kupujes racunar da bi igrao igrice...a za skoro sve ostalo, itekako je bitno da li imas E2160 ili 6750...
vasiljevic
14.1.2008, 0:01
Zasta? Rad u Office ne trazi neku preveliku snagu, surf preko neta isto tako, pustanje filmova i muzike isto, obrada slika nije nesto prezahtevno kod obicnih korisnika... Jednostavno receno, obicnom korisniku je sasvim dovoljan i E2160. Iskreno, nemogu da se stim nijednog posla koji mi trazi jaci procesor od pomenutog.
Zasta? Rad u Office ne trazi neku preveliku snagu, surf preko neta isto tako, pustanje filmova i muzike isto, obrada slika nije nesto prezahtevno kod obicnih korisnika... Jednostavno receno, obicnom korisniku je sasvim dovoljan i E2160. Iskreno, nemogu da se stim nijednog posla koji mi trazi jaci procesor od pomenutog.
jesi li ti ikada igrao Supreme Commandera. procesor je bitniji u rts-ima kao što je već naglašeno
vasiljevic
14.1.2008, 23:34
Ako si pogledao post malo iznad mene pise:
a za skoro sve ostalo, itekako je bitno da li imas E2160 ili 6750
na to je bio moj odgovor. Kao sto sam napisao nisam bas ljubitelj RTS igrica, pa nisam ni igrao Suprime Commandera. I kao sto sam napisao u postu malo pre, pretpostavljam da u RTS igricama tipa Suprime Commander procesor je bitan. Mada on nema bas mnogo veze sa ovom temom, ovde je pitanje oko Crysisa, dakle FPS igre.
I u RPG-ovima je bitan procesor. Ne naravno u svina npr. u Witcheru u III chapteru ima toliko NPC-ova, tj. toliko skripti u pozadini da smanjivanje detalja i uber graficka ne pomazu. Usko grlo je procesor, a i u svakim iole zahtevnijim aplikacijama (3ds Max itd...) i te kako je vazna procesorska snaga... :dedica:
Witcheru je lose optimizovan za PC i nema tog cpu na kome dobro radi jednostavno je bagovit, i sem Suprime Commander (koji je krs sto se mene tice) bilo koji drugi rts ce 2xxx malo OC-van da tera:boxing: najnormalnije , naravno sa jakim gpu-om.
Mozda je i Suprime Commander mogao bolje da bude napravljen.
Videcete kada izadje Star Craft 2:alealeee: od bllizarda kako ce doro da radi jer ljudi znaju da programiraju.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.