PDA

Prikaži potpunu verziju : Vaša omiljena serija, vol. 2

Strane : [1] 2 3 4 5 6

aerochivija
14.10.2007, 2:02
Na RTS je počela repriza "Crime Story", http://www.imdb.com/title/tt0090410/ serije koju sam pre dvadesetak godina odgledao sa uživanjem, a čini mi se da će i ovoga puta biti tako. Rađena po istinitoj priči, sa fenomenalnom ekipom glumaca, kojom "komanduje" Denis Farina (inače bivši poručnik policije). Ako volite ambijent i muziku ranih šezdesetih prošlog veka, uz dobar, klasično klasičan krimi zaplet, a možda i da vidite koliko je danas veoma poznatih glumaca počelo u ovoj seriji, preporučujem da ne propustite obračun Majk Torelo - Rej Luka.

GaleOm
23.10.2007, 22:26
Ovo poboljsanje internet usluga dovelo je do toga da mozemo da pogledamo i neke serije koje se nisu ili nikad i nebi prikazivale kod nas. Jedna od najboljih serija koje sam u poslednjih godinu dana gledao je Six Feet Under (http://www.imdb.com/title/tt0248654/), davali su jedan deo na Pinku ali u nekim varijabilnim terminima pa mi je novi pristup gledanju sa po 1-4 epizode dnevno bio pravo zadovoljstvo. Jos jedna serija koja zasluzuje apsolutnu preporuku svakako je Office (http://www.imdb.com/title/tt0290978/), postoji i US verzija koja nije losa ali ipak je malo slabija od UK. Uz Office ide i Extras (http://www.imdb.com/title/tt0445114/) koju sam video skoro da se daje na b92. Od serija koje su zavrsile svoj vek jos bi preporucio i FireFly (http://www.imdb.com/title/tt0303461/).
Medju novima jedino sto me interesuje je Dexter (http://www.imdb.com/title/tt0773262/) i koliko mogu da vidim druga sezona se krece u dobrom pravcu.
Heroes (http://www.imdb.com/title/tt0813715/) pokusavam da gledam ali nikako ne mogu da se oslobodim nekog komercijalno-ljigavog osecaja koji svaka epizoda budi u meni, pocev od previse uocljive X-Man ideje pa do pateticno predvidljivih razvoja situacija.

nikola87
23.10.2007, 22:43
1. vesele 70-te
2. south park
3 will & grace

-(Diablo)-
23.10.2007, 23:08
Sasvim sigurno Lost!:alealeee:
imam sve do sad snimljene epizode(22gb kvalitetne slike).

Srlandand
24.10.2007, 12:35
Ko ima IKOM kablovsku, sigurno ima i HBO Comedy(besplatan je). Tu se prikazuje serija War at home. Nije losa, ima dobrih fora, sve u svemu pola sata smeha.

shrafko
24.10.2007, 12:57
Na RTS je počela repriza "Crime Story", http://www.imdb.com/title/tt0090410/ serije koju sam pre dvadesetak godina odgledao sa uživanjem, a čini mi se da će i ovoga puta biti tako. Rađena po istinitoj priči, sa fenomenalnom ekipom glumaca, kojom "komanduje" Denis Farina (inače bivši poručnik policije). Ako volite ambijent i muziku ranih šezdesetih prošlog veka, uz dobar, klasično klasičan krimi zaplet, a možda i da vidite koliko je danas veoma poznatih glumaca počelo u ovoj seriji, preporučujem da ne propustite obračun Majk Torelo - Rej Luka.

Da da.. "Runaway" Dela Shannona koja ide tokom uvodne špice je zakon :alealeee:Sećam se da sam gledao seriju kao klinja i da mi je se jako svidela, bar one epizode pre nego što Poli i Luka završe u pustinji na kojoj se ispituju nuklearke (?!) ako se dobro sećam. Posle toga epizode u najblažu ruku postaju ekstremno uvrnute.

Highlander
24.10.2007, 14:38

Ja ne gledam iz protesta, zato što su budale opet prekinule Dead Zone kad je najzanimljivije. :mad: Šta im znači da puštaju po prvu sezonu od zilion serija, a nijednu celu? Vidim da najavljuju i Prison Break, što neću da gledam jer će isto pustiti možda sezonu ili dve i tu će biti kraj...:mad:

zoran845
24.10.2007, 14:52
Ja ne gledam iz protesta, ...
Ja ne gledam "Crime Story" zato što su je slepački i bez neke naročite najave počeli usred nedelje (mimo dobrog starog običaja da se takve stvari pokreću ponedeljkom), a i termin (ponoć :mad:) mi ne odgovara. RTSu ovakvi biseri služe za začepljivanje rupa...:mad::(
A serija je bila fantastična, morao sam svakog petka da ostajem kod kuće da je gledam.:) Tad se davala u ljudsko vreme - 8 uveče.
Shrafko je sjajno primetio da se serija kasnije izrodila u nešto uvrnuto. Tako je i serija "Twin Peaks" obećavajuće počela, da bi se pretvorila u neku vrstu traljave prethodnice serije "The X-Files":mad:.

Belfegor
24.10.2007, 22:04
hajde da vise ne pljujem po RTS-u, jer konacno je kupio pravo za prikazivanje neke nove serije i to sve tri sezone koje su dosad snimljene. naravno govorim o prison escape!!!

Tihi
24.10.2007, 22:17
Nije Prison Escape vec Prison Break (http://www.imdb.com/title/tt0455275/):D

ForceWare
25.10.2007, 1:27
Trenutno.

The Shield.

Jes' malo preteruju, but, what the hell... :D

Iris
25.10.2007, 11:58
Obzirom da je prethodna tema bila zapravo glasanje a ono je posle nekog vremena zatvoreno, te su takođe mnoge navedene serije u međuvremenu prestale da se prikazuju na TV-u izgledalo mi je smisleno da se otvori nova (istoimena) tema...

Predlažem da nastavite da preporučujete različite serije, navedite ime i kanal na kojoj se trenutno prikazuju (može i imdb link), kritike...

Svi spoileri, serije koje su navedene u prethodnoj temi i off-topic poruke biće obrisani. Hvala! :ciao:

Covenant
25.10.2007, 12:10
Ne znam da li ste imali prilike da gledate sjajnu seriju Boston Legals aka Bostonski Advokti
Prikazivala se na RTS-u pre podne u 1h-termin nije bio bas najsrecniji :opanachke
Odlicna glumacka ekipa-Dzejms Spajder i Vilijam Setner(aka kapetan Kirk iz Zvezdanih Staza)
Pa recimo isto tako sjajne serije-BBC-jeva Spooks(o MI5 operativcima)te Evil That Lurks(odeljenje za serijska ubistva pri Skotland Jardu)
Generalno-engleske serije su sjajne
Ko ce nabrojati sve ostale-X Files,Millenium,Surface,The Shield a ne znam da li je iko gledao odlicnu seriju Sharp koja se vrtela na par domacih televizija,u kojoj glumi Sean Bean i koja se desava u vreme Napoleonovih ratova :aplauz:

Iris
25.10.2007, 12:25
Sve serije koje si pomenuo su komentarisane u prethodnoj temi! Hajde da se zadržimo na sada (serije koje se trenutno daju na TV-u, a mogu da se pogledaju na našim/kablovskim kanalima)...

caine
25.10.2007, 18:47
Tako je i serija "Twin Peaks" obećavajuće počela, da bi se pretvorila u neku vrstu traljave prethodnice serije "The X-Files":mad:.
Pre će biti da je obećavajuće počela, da bi se pretvorila u prethodnicu Esmeralde.:D

zone2403
25.10.2007, 23:46
Pocetak Prison Break-a je najavljen za 04.11. i emitovace se svake nedelje u 23.00, RTS je navodno otkupio sve dosad snimljene epizode i prava na planiranu 4-tu sezonu! Seriju, inace preporucujem svima, prilicno je zarazna i mislim da ce se svako ko bude pogledao bar 2-3 epizode potpuno navuci. Ono sto mene strasno zanima je sta se desava sa takodje najavljenim Dr. House-om i posebno BS Galacticom? Jer ako opet bude neki izgovor tipa necemo da pustamo jer mislimo da nece biti gledano, ima da padne:boxing::boxing::boxing:

Carl Jonson CJ
26.10.2007, 15:37
Досије Икс, увек био и остаће.
Волео сам и Струја у крви, ишла је једно време на РТС2 прошле године, о психологу који помаже полицији да разреши запетљана убиства, и увек се толико уживи да почне да прича као убица :) Серија је енглеска, значи класично добар крими заплет.
Од ових што се сада емитује... Лост, само што некада почне у 23:30 а некад у 00:00 -_- И наравно - Др. Фрејжер Крејн :d

Covenant
26.10.2007, 15:39
Pre će biti da je obećavajuće počela, da bi se pretvorila u prethodnicu Esmeralde.:D

Ne mogu da se slozim uopste sa vama za Twin Peaks :opanachke
Serija je odlicna/sjajna od pocetka do kraja full :Freddy:
Ipak je jedan David Lynch ;)

zoran845
26.10.2007, 15:53
Serija je odlicna/sjajna od pocetka do kraja full
Ako se nekom sviđa Linčov opus - taj sam.:) Moraš da priznaš da serija ima jedan pad posle (recimo, ne znam baš tačno) dvedesetak epizoda, da bi se pred kraj opet zalaufala, pa su poslednje epizode po napetosti i usredsređenosti na glavnu temu ravne početnima.
A između je bilo podosta (nepotrebnog) glupiranja, ubacivanja sporednih zapleta i sličnih diverzija. Dobre su i one, ali nije to Dejvidov "vrh" (što bi rek'o onaj kreten).;)

A da je Linč jedan - jedan je.

Dyca
26.10.2007, 20:00
1.Friends
2.That 70's show(vesele 70-e)

To su mi omiljene seije jer sam prosto zavisan od komedija...Pored njih uvek gledam nesto sto se daje na tv-u,a da je tog tipa...pozz

Highlander
29.10.2007, 19:39
Ja mogu da preporučim serije Touching Evil (http://www.imdb.com/title/tt0118497/) i Wire in the blood (http://www.imdb.com/title/tt0337792/) sa Robsonom Grinom (http://www.imdb.com/name/nm0338292/). U prvoj je policajac a u drugoj psihijatar koji pomaže policiji u hvatanju serijskih ubica.
Najbolje serije koje sam gledao u poslednje vreme.:tapsh:

Se7en_
3.11.2007, 16:32
Jedna od najboljih serija (ako ne i najbolja) koju sam gledao jeste 24, zaista jedna od retkih originalnih naslova. Jeste da ima dosta stereotipskih misljenja o njoj (narocito medju nasim zivljem) ali ipak je fenomenalna, iz sezone u sezonu sve je napetija i interesantnija. Druga serija koju bih svima (narocito zaljubljenicima u The X-Files) preporucio je Millennium, mada ne verujem da ima neko ko nije cuo ili odgledao istu. Posebno obratite paznju na 14 epizodu u prvoj sezoni koja prema mom misljenju spada u jednu od meni najomiljenijih i najboljih ikada. Sto se tice Twin Peaks-a, to kao i Dune su Davidova remek dela i po tome je on i dobio sadasnju prokockanu slavu. Licno mi se ne svidja njegov nacin reziranja kao i vecina filmova koje je snimio, ali ipak gorepomenuta dva naslova su fantasticni. Takodje bih svima toplo preporucio i Battlestar Galactica (koja ce se uskoro prikazivati i na RTS-u), Star Gate : Atlantis i naravno Nightmares and Dreamscrapers, seriju koja je radjena po kratkim pricama Stephena Kinga (Onako bas u njegovom fazonu).

[Imzadi]
5.11.2007, 20:23
"Medijum", ide na b92 od februara ove godine. Nije za svačiji ukus (ona je vidovita i pomoću tog dara pomaže FBI da reše teške slučajeve), ali je sasvim ok, sa dobrim zapletom, dinamična, zanimljiva... Patricia Arquette je u glavnoj ulozi. Ja se trudim da ne propuštam epizode, a koga zanima neka baci pogled na b92, radnim danima u ponoć...

ForceWare
5.11.2007, 20:32
Zamenjuju Shield ovim? Ma daj...

Mada si u pravu da nije za svačiji ukus.

Da preporučim "That 70's Show" na B92 u 1h posle dotične nazovi serije.

che daboli guz
5.11.2007, 20:36
Trenutno mi je naj omiljenija LosT!:love:
Obozavam tu seriju ali bih isto tako i Ru `Ufusa kao i druge pisce scenarija spalio na `omacu zbog nesvakodasnjeg nacina snimanja-mrvica po mrvica.
A u sustini gledalac ne moze da da ama bas nikakav zakljucak.
Sto bi u sustini trebalo da znaci da pijem tablete za smirenje do 2010 kada ce biti poslednji serijal-DaJ BozE:dedica:(evo pretvorio sam se u djedicu od sloma zivaca:kreza::opanachke):rofl:

Mr.Bean vs. Black Ader

Married with Childeren-e ovo su fanatici na s.a.d.(tuzan)nacin!!!:rofl:

Maverick78
6.11.2007, 19:46
Shield mi je omiljena serija,ako ne i jedna od boljih koje sam uospte gledao. nego ljudi,gledao sam komplet seriju i pred sam kraj serije nisam bio tu i propustim zadnje 4 epizode:boodala: jel mi moze neko na pm sta se desilo sa sejnom i vikom,kako se sve zavrsilo? i dal ce da bude jos neka sezona?
south park mi je takodjer legendarna serija! carevi su!:aplauz:
OZ mi je bio dobar :)
Simpsoni su takodjer legende:D

Carl Jonson CJ
6.11.2007, 19:58
Trenutno mi je naj omiljenija LosT!:love:
Obozavam tu seriju ali bih isto tako i Ru `Ufusa kao i druge pisce scenarija spalio na `omacu zbog nesvakodasnjeg nacina snimanja-mrvica po mrvica.
A u sustini gledalac ne moze da da ama bas nikakav zakljucak.
Sto bi u sustini trebalo da znaci da pijem tablete za smirenje do 2010 kada ce biti poslednji serijal-DaJ BozE:dedica:(evo pretvorio sam se u djedicu od sloma zivaca:kreza::opanachke):rofl:

Mr.Bean vs. Black Ader

Married with Childeren-e ovo su fanatici na s.a.d.(tuzan)nacin!!!:rofl:

Па добро, ми још гледамо на Пинку сваког четвртка и то у времену негде од 23:20 до 12:45 :kreza: зависи све од реклама наравно :kreza: Чуо сам пар теорија да су они сви мртви, и да су у чистилишту, да уопште нису на планети Земљи итд...

che daboli guz
6.11.2007, 23:47
Ma serija je slijepo crijevo bez pocetka i kraja :tapsh::rofl:!!!!!
Prvo krenes da kazes da je moguce ovo kad posle koju epizodu oni izvrnu i od tog nista:rofl:.
Kod mene je bilo da sam mislio da je u pitanju Atlantida ili tako nesto.Ali kako se epizode tekle nisam bas nesto puno i odmakao od te teorije:).

P.S.Gledao sam reklamu na tveu za LosT(jedna od mnogih tokom sedmice)
u kojoj se srecu dva lika(jedan od njih je onaj wobit narko rocker)i jedan od njih kaze zar se ne poznaju i da su ucestvovali u experimentu vezanom za vrijeme.Moze biti svasta ,za sad se to samo naslucuje.
A i planiram da kupim prve 3 sezone ili barem jednu od njih),
samo skupooooo(50€ po sezoni)....brrrrrr!!!!!
:ciao:

Carl Jonson CJ
7.11.2007, 0:03
Путовање кроз време? Све боље и боље... :mrgreensa

Позз :)

Highlander
7.11.2007, 18:52
Eto, ja sam već propustio dve poslednje epizode koje su emitovane na pinkidinkisu nedotakisu... Šta se izdešavalo?
I zašto su toliko skupe te serije? Mislim, 50e je baš mnogo za jednu sezonu...:icon_scra

pentraksil
7.11.2007, 20:08
Grim news for TV series lovers......

http://tv.ign.com/articles/832/832730p1.html

VojaM
7.11.2007, 20:54
Ja ne gledam "Crime Story" zato što su je slepački i bez neke naročite najave počeli usred nedelje (mimo dobrog starog običaja da se takve stvari pokreću ponedeljkom), a i termin (ponoć :mad:) mi ne odgovara. RTSu ovakvi biseri služe za začepljivanje rupa...:mad::(
A serija je bila fantastična, morao sam svakog petka da ostajem kod kuće da je gledam.:) Tad se davala u ljudsko vreme - 8 uveče.
Shrafko je sjajno primetio da se serija kasnije izrodila u nešto uvrnuto. Tako je i serija "Twin Peaks" obećavajuće počela, da bi se pretvorila u neku vrstu traljave prethodnice serije "The X-Files":mad:.
Izgleda da sa puštanjem dobrih serija oko ponoći nije problem u RTS-u, nego u novim pravilima koja diktora RRA. Sve što ima "previše nasilja" mora se emitovati posle ponoći.

Naravno, to nije razlog u svim slučajevima. Pretpotstavljam da ima nešto i u tome da se u "prime time" tj. udarnim terminima daju emisije na kojima može najviše da se zaradi. A to, ni uz sve one reklame kojima se seku, nikako nisu serije već emisije uživo o aktuelnostima sa mnogo gostiju i telefonskim glasanjem. Tužno, ali istinito.

Pelagijska Argosija
7.11.2007, 21:06
Izgleda da sa puštanjem dobrih serija oko ponoći nije problem u RTS-u, nego u novim pravilima koja diktora RRA. Sve što ima "previše nasilja" mora se emitovati posle ponoći.

Heh, izgleda da će onda morati i Otpisane i manje više sve partizanske serije i filmove da puštaju posle ponoći... Ili se barem ja tako nadam:D

che daboli guz
8.11.2007, 18:49
Eto, ja sam već propustio dve poslednje epizode koje su emitovane na pinkidinkisu nedotakisu... Šta se izdešavalo?
I zašto su toliko skupe te serije? Mislim, 50e je baš mnogo za jednu sezonu...:icon_scra

Paaa stvar je u tome sto se serija mora pazljivo gledati jer u nekim scenama stoje cake za rijesavanje zagonetki(ili ja barem tako mislim),kako bi otprilike mogao prepostaviti sta ce se dalje izdogadjati.Ili pogledas koju epizodu olako ili ti nesto promakne pa se kasnije pitas sta je uzrok tome bio.

NPR. u prvoj sezoni ili to bijese druga any way ona plavokosa trudnica kad je bila zarobljena od strane drugih/ostalih u onom bunkeru ,pricala je sa onim tipom po drogom kako se dobrovoljno prijavila za ovaj experiment.....
koji crni experiment...LOST?! Kao sto znas u seriji se javljaju mnoge nelogicnosti ,pa stoga nebi bilo lose opet pogledati epizode.

A sto se cijene tice i ja bi volio da je jeftinije,u americi i jeste jeftinije ali se plasim ako narucim iz usa da ce na carini(NL)nabaciti toliku taxu da me dodje kao u holandiji.Platio za seriju a da odbijam od postara i ne ide bas??!!!
A jedan od razloga zasto je skupo ... jedna medju najgledanijim serijama!!!

Iris
8.11.2007, 19:06
Još jednom molim da ne ponavljamo jedne te iste serije koje su se davale na TV-u kod nas i reprizirale x,y puta, ograničite se na trenutna ostvarenja...

player1
9.11.2007, 20:50
Dexter na Fox Crime-u (prva sezona).
Dugo nisam video nesto ovako originalno. A tek uvodna spica.
Najbolji su monolozi glavnog lika (inace serijski ubica koji radi kao forenzicar).

P.S.
Na zapadu pocela druga sezona.

.

Svidja mi se i Regenesis na Fox Crime (virusi, zaraze, biolosko ratovanje...). Sada daju drugu sezonu jednom nedeljno.

Srlandand
10.11.2007, 19:52
Ko je na kablovskoj, sad vec ima FoxLife. Ima mnogo sjajnih serija poput Desperate Housewifes, 8 simple rules, Darma & Greg,...

[Imzadi]
10.11.2007, 21:16
Vratiće se rode - počela je od juče da se emituje na b92, domaća serija, ali za razliku od dosadašnjih porodičnih veštačkih serija, ovo je nešto sasvim drugačije. Pravo osveženje :)

Carl Jonson CJ
10.11.2007, 21:24
Ko je na IKOM kablovskoj, sad vec ima FoxLife. Ima mnogo sjajnih serija poput Desperate Housewifes, 8 simple rules, Darma & Greg,...

Како је хваташ? Пробао сам преко ТВ-а (18 година стар :) ) и преко ТВ картице, али ништа... На ТВ-у хватам обичан Фокс, али не и Crime, док на ТВ картици немам обичан Фокс, а имам FoxCrime. :icon_scra

aerochivija
11.11.2007, 3:59
Како је хваташ? Пробао сам преко ТВ-а (18 година стар :) ) и преко ТВ картице, али ништа... На ТВ-у хватам обичан Фокс, али не и Crime, док на ТВ картици немам обичан Фокс, а имам FoxCrime. :icon_scra

Možda na TV kartici imaš razdvojene opsege zvane "Antena" i "Cable". Odskeniraj oba opsega, možda ćeš rešiti problem.

crazy_chicken
11.11.2007, 13:53
Definitivno omiljena (a i svima bih je preporucio) je "Heroes". Serija je dobila pregrsht nagrada proshle godine (medju kojima su i za najinovativniju seriju, i najbolju seriju godine) i zaista predstavlja pravo otkrovenje. Emituje se na cnbc-u hd pa ju je, jelte, lako nabaviti preko narodnih izvora ;). Serija govori o ljudskoj evoluciji, i napretku gena koji dozvoljava da ljudi dobijaju specijalne sposobnosti (nesto poput x-men, samo dosta drugachije, prvenstveno zato sto su zaplet i likovi stavljeni u prvi plan, a specijalni efekti u drugi). Pricha je zamrshena i zaista tera choveka da plache od muke dok ne izadje nova epizoda, a onda kad nju izgleda ajmo Jovo nanovo, samo u gorem obimu. Preporuchio bih je svima od srca, sto ljubiteljima Avangardnih tema, sto ljubiteljima dobre drame, sto ljubiteljima naucne fantastike. O glumackoj ekipi koja je sjajna necu ni trositi reci. Cak su se i novajlije snashle

P.S. Sto se tiche kometnara nekog od chlanova koji je komentarisao na samom pochetku, serija nema toliko veliku komercijalnu notu, jedino sto su morali da nadju nekog jakog sponzora pa su sva kola u seriji Nissan, sto je potpuno nebitno meni, iskreno...
linkovi:
http://www.imdb.com/title/tt0813715/
http://www.nbc.com/Heroes/

Carl Jonson CJ
11.11.2007, 14:14
Možda na TV kartici imaš razdvojene opsege zvane "Antena" i "Cable". Odskeniraj oba opsega, možda ćeš rešiti problem.

На Антена нема ништа, имам још и CATV и TV, ни тамо ништа, једина разлика је између тражења по броју канала и фреквенцијама - на фреквенцијама успем да ухватим СОС кога нема на претраживању по каналима, али од Фокса и ФоксЛафа - ниш' :)

donator99
11.11.2007, 14:57
I ja imam taj problem.Naime, imam 2 televizora.Jedan kupljen 2003. i na njemu imam sve kanale.Drugi je neki stari Philipsov i na njemu nemam kanale mislim 16. kanala do 30. ili tako nesto...Valjda ne moze da nadje tu frekvenciju, ne znam, ne razumem se u to :)

Ocelot
11.11.2007, 15:27
Nego... jel odosmo mi u off il' se meni čini? :)

gagi_ns
8.12.2007, 2:14
;385920']Vratiće se rode - počela je od juče da se emituje na b92, domaća serija, ali za razliku od dosadašnjih porodičnih veštačkih serija, ovo je nešto sasvim drugačije. Pravo osveženje :)

Jel moguce da nema ni jedan komentar na ovu seriju,a ja mislio da ova serija po svemu novom sto je donela u tehnoloskom smislu mozda zasluzuje i posebnu temu,al ok je i ovako da se spomene...danas sam odgledao i petu epizodu,kao i sve prethodne,i zaista sam odusevljen,kod retko koje mi se ikad desavalo da sa velikom zeljom cekam sledecu,i onu posle i...ne znam kako bih to rekao ili opisao,al pokusacu...prvi put mi se desilo da u domacoj seriji,tj domacoj produkciji pocinjem da obracam dosta paznje na kameru,kadrove-uglove snimanja,muziku-koja mi je zaista extra,nacin na koji je odradjena najava za sledecu epizodu,i jos neke stvari kojim do sada u domacoj kinematografiji nisam pridavao paznju,verovatno zato sto toga i nije bilo u velikoj meri...naravno ja nisam neki strucnjak,niti strucni kriticar,vec sve ovo govorim kao laik,koji ipak ume da prepozna neku razliku...tek sam skoro saznao da je ovo prva serija koja se radi sa HDCAM,zvuk i muzika sjajno ukomponovani,GLUMACKA EKIPA (http://www.b92.net/tv/vraticeserode/glumci.php)(neverovatno velika i kvalitetna)..mislim da ne treba trositi reci!A sto se tice radnje i same teme...mislim da je u pitanju prava drama,iliti po naski tragikomedija...neko ce verovatno reci,ima previse psovki,vulgarnih scena,domaceg-crnog humora...ja bih rekao da je to realnost,da jednostavno takve price,teme,poistovecivanje sa sadasnjicom i nekim likovima(gde velike sudbine zadese malog coveka),i ne preveliko odstupanje od realnosti u kojoj zivimo,prolazi kod ovdasnje publike,i recept su za dobar i dugotrajan uspeh,bilo serije,bilo filma...sve u svemu,mislim da je ova serija donela nesto novo,da zasluzuje da se pomene,pa i da se diskutuje i razmenjuju misljenja,bilo sa onima kojima se serija dopada,il onima koji imaju potpuno drugacija misljenja!
Ovo je i zvanican LINK (http://www.b92.net/tv/vraticeserode/naslovna.php),sa b92,ako nekog jos ponesto zanima!:ciao:

masteri
8.12.2007, 9:28
Meni je najbolja Prison Breake (http://www.fox.com/prisonbreak/).
Izuzetno dobra prica i zanimljiva.Vec sam nabavio osam epizoda serije:D.

MG-RAY
8.12.2007, 9:39
La Femme Nikita , OBN, Sreda, 15:00

GaleOm
8.12.2007, 13:04
Ovih dana su(namerno ili slucajno ?) procurele zandnje dve epizode drugog serijala Dextera. Malo mi je zao sto neke likove necemo vise da gledamo ali ovaj drugi serijal mi se svideo vise nego prvi. Radnja je bila razgranatija, likovi su evoluirali(na svu srecu bez patetike) i do samog kraja nisu pravili kompromise.

Angelchild
8.12.2007, 13:05
Desperate Housewives, Prison Break ali nazalost odgledala sve epizode prikazane do sada a za PB 9. epizoda izlazi tek 14. januara :(

player1
8.12.2007, 13:34
Ovih dana su(namerno ili slucajno ?) procurele zandnje dve epizode drugog serijala Dextera. Malo mi je zao sto neke likove necemo vise da gledamo ali ovaj drugi serijal mi se svideo vise nego prvi. Radnja je bila razgranatija, likovi su evoluirali(na svu srecu bez patetike) i do samog kraja nisu pravili kompromise.

Drago mi je da cujem.
Ja sam gledao samo prvi serijal (davan na Fox Crime-u), a cuo da za razliku od prvog, drugi nije baziran ni na kakvoj knjizi. Dobro je znati da nista nisu upropastili. :D

GaleOm
8.12.2007, 15:11
@player1
I prvi serijal se u nekim delovima razlikuje od knjige, ovde mozes da procitas koje su razlikekoje su razlike( nema spoilera druge sezone :) )
http://en.wikipedia.org/wiki/Dexter_(TV_series)

player1
8.12.2007, 19:07
Da upoznat sa time. Bas mi se i svidja to sto su preradili, a ne drzali se knjige ko pijan plota.

branko999999999
8.12.2007, 21:05
Od ovih danasnjih 'Lost', 'Desp. Housewives', 'Battlestar Galactica' - od ove 3 jedva cekam 4 sezonu, mada su 'Galacticu' malo oduzili tako da se nadam da ce 4 sez. biti poslednja. 'Masters of Horror' mi je OK, vidim da je pocelo i 'Masters of Science Fiction' a i 'Terminator -The Sarah Connor Chronicles' - jedva cekam... 'Grey's Anatomy' sam ranije gledao svaku epizodu ali sad su je sje**li pa kako stignem; 'CSI Miami' isto (New York mi je bezveze plus najurili su Vanese Ferlito :mad: a Las Vegas mislim da vise niko ne gleda) :) Od 'Sopranos' gledam zadnju sezonu ali i to su upropastili. 'Dead like me' mi je bilo super ali trajalo je samo 2 sezone ??? 'Prison Break jos nisam gledao...

Od domacih serija najbolja mi je 'Srecni Ljudi' pa 'Bolji Zivot' a 'Porodicno Blago' mi je tako-tako...Pa mislim da je ovo dosta...:)

zone2403
8.12.2007, 21:21
4. ce biti poslednja sezona BSG, ali postoje najave da ce mozda ipak raditi i spinoff serije pod naslovom Caprica. Inace ovih dana me drze Prison Break i MASH, nedavno sam nabavio prve dve sezone i (ponovo) se odusevio serijom!:alealeee:

player1
8.12.2007, 22:31
Dok ne dodje cetvrta sezona BSG-a, ima dugometrazni film Razor.

Obavezno odgledati Unrated Extended Edition, ako nadjete (extra 15 minuta).

Carl Jonson CJ
8.12.2007, 22:37
'Masters of Horror' mi je OK, vidim da je pocelo i 'Masters of Science Fiction' a i 'Terminator -The Sarah Connor Chronicles' - jedva cekam... '

Јел можеш да напишеш нешто мало више о овим серијама, на коjим кaнaлимa се прикaзуjу, кaд... :)

CSI Miami' isto (New York mi je bezveze plus najurili su Vanese Ferlito :mad: a Las Vegas mislim da vise niko ne gleda) :) Od 'Sopranos' gledam zadnju sezonu ali i to su upropastili. 'Dead like me' mi je bilo super ali trajalo je samo 2 sezone ??? 'Prison Break jos nisam gledao...

Грешиш :D

Што се тиче Бекства из затвора, серија ме је изненадила. Представља нешто сасвим ново и другачије, отприлике исто као и Изгубљени када су се појавили. Апсолутна препорука :) BTW, сутра у 23:00, РТС1 :)

branko999999999
9.12.2007, 1:47
Za player1 :
Nasao sam 'BSG Razor' ali mislim da traje 1h 30 min. Jel su te 15 min. extra stvarno extra? :)
Za Carl Jonson CJ :
'Masters of science fiction' - 1 ep. se u Americi emitovala na 4.8. na ABC; za sada ima 6 ep. ali 2 su povucene - ne znam zasto, za download se mogu naci te 4 :a_whistli a ovo dole 1 ep. (pilot) bice emitovana na FOX-u na 13.1.2008 i desavace se posle 'T2:The Judgment Day' a ignorirace 'T3' (pilot se isto moze naci za download) :a_whistli

Iris
9.12.2007, 2:00
Rekli smo da ćemo u ovoj temi govoriti o aktuelnim serijama kod nas, a ne u svetu! :a_whistli

Master Neo
9.12.2007, 2:54
Ne mogu da verujem da niko ne gleda los serranos (Porodica Serano), spanska serija(nije sapunica), koja se emituje na studiju B. Termin emitovanja je 22:30 od utorka do petka. Reprize su 04:00 ujutru, i 17:00h popodne. Maximalna preporuka za ovu seriju. To je najpopularnija serija u Spaniji, i tamo se emituje vec 8-9 serijal koliko sam obavesten. Kod nas su krenuli sa ponovnim emitovanjem, vec je bila ranije emitovana, ja je nisam gledao ali od skora sam poceo.
http://www.imdb.com/title/tt0362372/

player1
9.12.2007, 10:16
Za player1 :
Nasao sam 'BSG Razor' ali mislim da traje 1h 30 min. Jel su te 15 min. extra stvarno extra? :)

Da. Narocto scene iz prvog Cylonskog rata.

Isko
9.12.2007, 11:52
Ubedljivo na naj naj serija:Prison Break http://tbn0.google.com/images?q=tbn:LjcFYu2IrFBrjM:http://www.tvblanket.com/image/prison_break_tv_show.JPG

Carl Jonson CJ
9.12.2007, 13:52
Ne mogu da verujem da niko ne gleda los serranos (Porodica Serano), spanska serija(nije sapunica), koja se emituje na studiju B. Termin emitovanja je 22:30 od utorka do petka. Reprize su 04:00 ujutru, i 17:00h popodne. Maximalna preporuka za ovu seriju. To je najpopularnija serija u Spaniji, i tamo se emituje vec 8-9 serijal koliko sam obavesten. Kod nas su krenuli sa ponovnim emitovanjem, vec je bila ranije emitovana, ja je nisam gledao ali od skora sam poceo.
http://www.imdb.com/title/tt0362372/

Гледам понекад пре Фрејжера, добра серија :) Сценарио је другачији од свега што сте до сада видели :kreza: Углавном је смешна, мада... Препорука.

King James
21.12.2007, 16:38
Ubedljivo najomiljeni - Lost :alealeee: Bila mi je jos bolja dok je Mr. Eko bio ziv...Pored toga gotivne su mi Smallville,One Tree Hill....

Skocko
21.12.2007, 19:17
Ja bas gotivim,Vesele 70-te,Simpsonovi,Mesto zlocina,...Mislim da su to serije u kojima mogu da se uvide razne vazne zanimljive stvari potrebne u zivotu i da ne sluze samo za puko smejanje i cistu zabavu.

zoran845
21.12.2007, 20:35
Jedna od mojih omiljenih serija (pored mnogih već pobrojanih) je i "Darma i Greg (http://www.imdb.com/title/tt0118303/)" (ili sukob "reganovske" i "hipi" Amerike - nisu samo dve Srbije:D).:)
Izvanredna ekipa (Džena Elfman, pre svih) i sjajni tekstovi Doti Dartland i Čaka Lora. Obavezno gledajte, ako već niste. A i ako jeste.

Dreamfall
21.12.2007, 21:00
Ja bas gotivim,Vesele 70-te,Simpsonovi,Mesto zlocina,...Mislim da su to serije u kojima mogu da se uvide razne vazne zanimljive stvari potrebne u zivotu i da ne sluze samo za puko smejanje i cistu zabavu.

Well ja sam se gledajuci vesele 70-te kidao od smeha i od Simpsonovih a mesto zlocina je serija za buduce detektive i pravi life prirucnik za buduce ubice koje bi da beze od ruke zakona:kreza::kreza: Dobro salu na stranu to su OK serije ali ako hoces seriju gde se vide stvari potrebne u zivotu gledaj Tree hill:kreza::kreza: dobro ne One Tree hill ali mozda John Doe :alealeee:

caine
22.12.2007, 2:47
Dobro, The Simpsons je satira, ali Vesele sedamdesete... obican sitkom, koji sluzi bas za smejanje i cistu zabavu (inace, odlicna je, kao i 3. kamen od Sunca (pravili isti ljudi)).:dedica:

branko999999999
28.12.2007, 22:23
Sada sam pogledao novogodisnju specijalnu epizodu 'Srecni ljudi' na RTS-u. Nisam ni znao da postoji :o a to mi je jedna od najboljih serija. Sada mi je drug rekao da i 'Bolji zivot' ima takvu ep...

FiresnakE
29.12.2007, 11:54
Trenutno, Mesto Zlocina koji se emituje na Javnom Medijskom Servisu, Medijum na B92 ako uspem da uhvatim, Prison Break takodje na JMS, samo sto su izabrali termin da to nije normalno, Vesele Sedamdesete na B92 i naravno 24 Casa na Pinku :to_care:

Braveheart
2.1.2008, 3:53
Definitivno Rome (http://www.imdb.com/title/tt0384766/)....
Sta reci, nemam reci:kreza:(mislim sve pozitivno)...
Serija je odlicna, neverovatno dobra ima zaista dosta nasilja i sexa tj. totalno je necenzurisana :a_bleh:
Obavezno pogledati!:dedica:

Da dodam seriju sam odgledao bukvalno za dva dana tj. 10 epizoda za jedan dan, kakva droga...
Kakva steta sto su prekinuli sa snimanjem trece sezone.

Sasa90
3.1.2008, 10:50
Ja trenutno gledam Stargate Atlantis, pre koji dan sam pogledao svih 6 sezona "24" a nadam se da ce i 7ma sezona brzo da stigne.

Srlandand
9.1.2008, 22:04
Konacno neka sjajna domaca serija. U moru kica i shunda "Vratice se rode" je Mesija. Ni jedna jedina domaca sprdnja joj nije ni prineti. Prikazuje realan zivot, glumci su sjajni, kamera odlicna, prica i dijalozi savrseni,...

nebojsa986
10.1.2008, 21:28
Trenutno Dexter, a i sumnjam da ce nesto skoro da izadje sto moze vise da mi se svidi od ove serije.

Highlander
8.2.2008, 1:40
Jao, znao sam! Pink je prekinuo prikazivanje Lost-a!!!:n-cc2:

Inače, mislim da je Lost najgenijalnija serija ikada snimljena. :) Odmah posle je Prison Break. Što me podseti, idem da pogledam desetu epizodu... :ciao:

K'R' HooD
8.2.2008, 2:07
Naravno Prison Break. :)

caine
8.2.2008, 2:11
Što me podseti, idem da pogledam desetu epizodu... :ciao:
Pojavila se i 11.;)

Šteta što nisu prekinuli emitovanje posle 1. sezone... money, money, money!:a_whistli

Highlander
8.2.2008, 2:55
Pojavila se i 11.;)

Šteta što nisu prekinuli emitovanje posle 1. sezone... money, money, money!:a_whistli

Do sada možda čak i 12. ;)
Treća sezona je najgora, još ne mogu da im oprostim što su ubili Saru...:(

NjegovaWisost
8.2.2008, 4:23
prison break, da se je završio u prvoj sezoni, ili u drugoj pet minuta prije kraja, a 3. nikada gledati neću upravo zbog onoga što je Highlander rekao. A možda se desi čudo, znate po serijama šta se dešava :(

Vesele 70te su trebali prekinuti kad su završili srednju, a ovo bez erika je glupost... money money money

Koja sreća i da su Prijatelje prekinuli sa srećnim završetkom i svim članovima. SIGRUNO su mi ostali broj 1.

A i Mućke volim da gledam :D po sto puta...

Eh, kada imaš vezu u nekoj od TV stanica, pa ti režu sve što ti padne na pamet :D

player1
8.2.2008, 4:27
Koliko sam ja razumeo, originalni plan je bio serija od 2 sezone (bekstvo iz zatvora + bekstvo "van zatvora").

Ali zbog popularnosti 1. sezone, odlucili su da "produze" seriju.

NjegovaWisost
8.2.2008, 4:48
Koliko sam ja razumeo, originalni plan je bio serija od 2 sezone (bekstvo iz zatvora + bekstvo "van zatvora").

Eh, to ti je današnji truli kapitalizam :(

tiho86
8.2.2008, 5:45
Vidim da niko ne pominje Hobotnicu (La Piovra) po meni jedna od najboljih serija.

Ocelot
8.2.2008, 14:53
To je zato što se trenutno ne prikazuje ni na jednoj našoj televiziji, a mi govorimo samo o onima koje su aktuelne. ;)

caine
9.2.2008, 1:11
A spremaju i spin-off:

In the midst of the show's third season, Fox ordered a script of a possible spin-off of the show, which is tentatively titled Prison Break: Cherry Hill. It is being written by Prison Break's executive producer Matt Olmstead and co-executive producer Zack Estrin. The series will be set at a women's prison and focuses on a character named Molly, who will be introduced in the third season of Prison Break.[38]
Do sada možda čak i 12. ;)

Nije.:to_care:

Meni se ne sviđa što su izbacili dva najinteresantnija lika - Abruzzija i onog ludaka.

zoran845
11.2.2008, 19:32
;385920']Vratiće se rode - počela je od juče da se emituje na b92, domaća serija, ali za razliku od dosadašnjih porodičnih veštačkih serija, ovo je nešto sasvim drugačije. Pravo osveženje :)

Konacno neka sjajna domaca serija. U moru kica i shunda "Vratice se rode" je Mesija. Ni jedna jedina domaca sprdnja joj nije ni prineti. Prikazuje realan zivot, glumci su sjajni, kamera odlicna, prica i dijalozi savrseni,...Priznajem da nisam gledao ni minut ove sjajne serije, ali kad se neko ostvarenje (na matičnoj televiziji, nisu izvukli konkurenti, dušmani, da delu naude) danima reklamira vikanjem neke histerične žene koja doslovce kaže:

"Komšije, dobro selo moje, čuvajte mi decu, jer oca nemaju, već lažova, prevaranta, kurvara i pijanicu."

teško mi je da poverujem da zaslužuje moju pažnju.

Mislim se nešto: ako su kao jedan od nasjajnijih i najupečatljivijih trenutaka serije (a za reklame se, normalno, obično takvi biraju) izvukli ovakvo nešto, kakav li je ostatak?

Možda nam je realan život stvarno takav i gori, ali ne moram to još i na televiziji da gledam.

gagi_ns
11.2.2008, 21:12
Priznajem da nisam gledao ni minut ove sjajne serije, ali kad se neko ostvarenje (na matičnoj televiziji, nisu izvukli konkurenti, dušmani, da delu naude) danima reklamira vikanjem neke histerične žene koja doslovce kaže:

"Komšije, dobro selo moje, čuvajte mi decu, jer oca nemaju, već lažova, prevaranta, kurvara i pijanicu."

teško mi je da poverujem da zaslužuje moju pažnju.

Mislim se nešto: ako su kao jedan od nasjajnijih i najupečatljivijih trenutaka serije (a za reklame se, normalno, obično takvi biraju) izvukli ovakvo nešto, kakav li je ostatak?

Možda nam je realan život stvarno takav i gori, ali ne moram to još i na televiziji da gledam.

Uhvatio si se mozda lose reklame,tj mozda jednog od losijih citata sa Vesnom Trivalic(aka ''histericnom zenom''),iako joj je takva uloga namenjena,i odlicno ju je odradila...ali jedna lasta ne cini prolece...
a veruj mi ima puno boljih scena i dijaloga...i verujem kad bi odgledao par serija,ili cak u cugu svih 12 il 13 koliko ih je do sad izaslo,da bi promenio misljenje!

zoran845
11.2.2008, 22:52
Ima još jedna stvar, koja me je i konačno odgurnula od ove serije: kad sam prvi i zadnji put bacio pogled na jednu epizodu, izvesni gospodin u majici na tregere je jurio neku ženu po dvorištu sa očiglednom namerom da je (pre)bije. :mad:

gagi_ns
11.2.2008, 23:35
Ima još jedna stvar, koja me je i konačno odgurnula od ove serije: kad sam prvi i zadnji put bacio pogled na jednu epizodu, izvesni gospodin u majici na tregere je jurio neku ženu po dvorištu sa očiglednom namerom da je (pre)bije. :mad:

Ovo cu reci poslednji put,i da ne bude vise offtopic....gresis,jako gresis...jer sustinu i glavne dogadjaje i glumce neces videti u par sekundi najave...al ko smo mi da te ubedjujemo u suprotno! A uostalom postenije bi bilo,kad si vec hteo da ocrnis ili das kritiku za ovu ili neku drugu seriju,da si odgledao bar neku epizodu,od pocetka do kraja,upoznao radnju i vecinu likova,pa onda izneo svoje misljenje,pa i ako je kriticno...ovako ti je poruka samo spam,i nista vise!

steve89
12.2.2008, 0:49

To je kao poslednji govor, pa će kao da se obesi...
...pa je onda Ratko aka lažov, prevarant, kurvar i pijanica, jurio da bije. :D
Posle on hteo da se obesi (''Ubiše me k*rve'' :rofl:). :D

I ja ću da ti kažem isto što i gagi, da grešiš. Sigurno jedna od najboljih ako ne i najbolja domaća serija.

[Imzadi]
12.2.2008, 3:43
Evo ja da dodam da zoran nije naleteo ni na loše izdvojenu reklamu, niti je nešto izvučeno iz konteksta, već naprotiv - 90% serije je u tom fazonu :)
ALI, to ne znači da je serija loša, daleko od toga, jer kao što rekoh, pravo je osveženje jedan pravi, pravcati prikaz realnosti kod nas, a da to nije plastika i neprirodnost kao u domaćim porodičnim serijama koje se repriziraju:rolleyes:
Serija nije ni bedak niti samo puki prikaz socijale, ima nekako prijatnu atmosferu i opet je bar 70% serije prošaran dobrim humorom :)
Pa eto, ko voli - neka gleda. Glupo je stvarati predrasude na osnovu reklame :)

Da pomenem još jednu seriju koja sada ide na b92 radnim danima, "Nip/Tuck" (reži me)... Takođe prikaz jedne realnosti na malo drugačiji način, malo šokira i tera malo na razmišljanje, jako interesatno, preporučujem ;)

luka borovic
13.2.2008, 15:04
Moje omiljene serije su Mućke i Seranovi.

Kum22
13.2.2008, 15:39
Ne znam jeli iko vec spomenuo to ovdje, ali mnogi koji su gledali Oz, slozice se da je to jedna od najjacih zatvorskih serija ikada. Ustvari meni licno najjaca serija ikad. Preporucam svima da je pogledaju, a upravo se bacam na opetovano gledanje svih sezona, 8 put :D. A ima i jedna serija The Shield, licno je nikad nisam vidio, ali sam cuo da je cijela Britanija poludila za tom serijom. Ako iko zna o cemu se radi, neka napise nesto o njoj

Iris
13.2.2008, 16:03
A ima i jedna serija The Shield, licno je nikad nisam vidio, ali sam cuo da je cijela Britanija poludila za tom serijom. Ako iko zna o cemu se radi, neka napise nesto o njoj

Do pre par meseci se davala na televiziji B92 pod nazivom "Prljava znacka"... http://www.imdb.com/title/tt0286486/

oluja
13.2.2008, 16:03
Lost
House MD
Galactica
TopGear

Iris
13.2.2008, 16:05
A šta se od svega toga prikazuje na domaćim televizijama? :)

NjegovaWisost
13.2.2008, 16:35
A šta se od svega toga prikazuje na domaćim televizijama? :)

Ne budi stroga, masa nas gleda serije preko DVDova.... Eh kada čovjek ima vezu u TV stanici...

BTW, idem na neku tribinu British Councila, o DNK otkrivanju kriminalaca, na foru CSI :D

Iris
13.2.2008, 16:43
Ja sam ipak za varijantu da govorimo o serijama koje se trenutno prikazuju kod nas! To je jedini način da stvorimo neku vrstu diskusije, komentara i preporuka, jer ćemo inače svi izverglati ono što trenutno gledamo, dobar deo neće znati ko o čemu govori (posebno ako se ne dodaju adekvatni linkovi) - i ode tema u mrtvi ugao ;)

player1
13.2.2008, 17:30
Lost

Do skora Pink.

House MD

Fox Life, HRT2.

Galactica
Bilo na HRT2.
RTS ima prava ali ni naznake kad ce emitovati.

TopGear

Nemam pojma.

P.S.
HRT nije domace, al je pristupacno svim kablovskim korisnicima.
Isto i za FoxLife (kablovski kanal za ex-YU podrucije).

Evil_crack
13.2.2008, 19:08
Trenutno omiljena serija je "South park" (u stvari uvek je omiljena :kreza:), ali sve se vise interesujem za "rezi me". Nije losa, gledao sam na RTL-u nekoliko puta a koliko vidim ide sada i na B92... Eh, umalo da zaboravim, "CSI" :) U stvari koga ja lazem. Ne ustajem iz kreveta po ceo dan, osim kad priroda natera :) a ne jedem vec danima :kreza: Po ceo dan gledam serije, razne serije gledam. A vi kako 'te? :boodala:

Kum22
13.2.2008, 19:17
Taj Rezi me nije losa serija, bila je na RTL-u, ispocetka nije mi se bas svidjela previse ali sto sam vise pratio vise mi se svidala. Prilicno sam se razocaro kad su stali na kraju prve sezone, bas sam se uvozo u seriju kad ono kraj :(. Steta. Nadam se da ce da otkupe jos sezona :rolleyes:

LebronMVP
13.2.2008, 20:14
Ja sam se zadnje vreme navukao na Nip/tuck i Deadwood.
Nije los ni Prison Break ali nish' posebno
Ko nije pogledao Deadwood cim vidi ima da se navuce ozbiljno
http://www.kikim.com/xml/images/deadwood250.jpg
http://www.hotmoviesale.com/dvds/63819/1/Nip-Tuck-The-Complete-Fourth-Season.jpg

oluja
15.2.2008, 23:24
Ja sam ipak za varijantu da govorimo o serijama koje se trenutno prikazuju kod nas! To je jedini način da stvorimo neku vrstu diskusije, komentara i preporuka, jer ćemo inače svi izverglati ono što trenutno gledamo, dobar deo neće znati ko o čemu govori (posebno ako se ne dodaju adekvatni linkovi) - i ode tema u mrtvi ugao ;)

Sorry, olaksavajuca okolnost je sto sve moze da se prati u kablovskim kanalima.
BTW. TopGear se emituje na BBC Prime.

Quercusmaster
15.2.2008, 23:55
Evo i ja da kažem nešto! Meni su dobre CSI: Miami i Bekstvo iz zatvora (ne znam kako se kaže na eng. ali znam da se sad emituje na RTS.

wee man
15.2.2008, 23:59
Evo i ja da kažem nešto! Meni su dobre CSI: Miami i Bekstvo iz zatvora (ne znam kako se kaže na eng. ali znam da se sad emituje na RTS.

Prison Break:)-najbolja serija ikada :D

kligero
22.2.2008, 19:53
Californication...glavna uloga David Duhovny aka Molder...trenutno je zavrsen prvi serijal u americi tj.12 epizoda..sve sam ih odgledao i osusevljen sam...steta sto nema jos epizoda ali bice valjda uskoro..

PS serija nije za mladje od 16 ili cak 18 god....

branko999999999
22.2.2008, 21:33
Jel gledao neko 'Day Break'?
http://www.imdb.com/title/tt0801425/
Serija je neki mix '24' i 'Groundhog Day'; ima samo 1 sez. (13 ep.).

Iris
22.2.2008, 22:43
A na kom kanalu se serija emituje?

DobroslaV
22.2.2008, 23:02
Meni su omiljene serije CSI:Miami i Simpsons.

branko999999999
23.2.2008, 2:11
A na kom kanalu se serija emituje?
Na Nova (kablovski kanal).

LebronMVP
26.3.2008, 23:27
Ja sam totally hooked on Heroes (http://www.imdb.com/title/tt0813715/). Ko nije pogledao nek pogleda, nece zazaliti

shrafko
24.4.2008, 19:55
Ne znam da li ste primetili, ali na moju veliku žalost, B92 je odnedavno prekinuo emitovanje South Parka i umesto njega emituje britansku humorističku seriju Statisti. Naravno, samim tim što će tamo neka emisija/šouprogram zameniti nezamenljivi South Park, dovoljno je da je istinski zamrzim. Međutim, glavni razlog treba potražiti u daljem tekstu posta..

Elem, kolko sam ukapirao iz 5ominutnog gledanja serije (posle toga mi je bilo mučno i digao sam ruke) tamo neka grupa statista putuje širom sveta i
(je li) statira na raznoraznim snimanjima. Ono što je meni privuklo pažnju bili su uvodni kadrovi serije, gde protagonisti nose uniforme srpske vojske tokom ratnih zbivanja u bivšim jugoslovenskim republikama. Ispostavlja se da Ben Stiler (da.. i koristi se njegovo pravo ime ?!) snima neki film o ratom rastrzanoj Jugi, angažujući nekog srpskog scenaristu/konsultanta (mislim da se zove Goran u seriji, ali to je posve nebitno) da ga savetuje oko snimanja.

E sad, uskoro sledi dijalog između Gorana i Rikija Džarvejsa koji glumi statistu (poznati britanski komičar, igra mahom neke ljigavce, ostao zapamćen kao pokvareni menadžer u seriji The Office), gde mu Goran pokazuje slike svoje porodice i priča teče otprilike ovako:

G: Ovo je moja žena.
RDž: Auh, baš je dobra mačka.
G: Mrtva je. Ubili su je u ratu.
RDž: *ebi ga, izvini.
G: Evo još jedne njene slike (pružajući mu fotografiju).
RDž: Oooo... baš fino.. slikao si je dok se sunča.
G: Ne, slikao sam kako mrtva leži u lokvi svoje krvi.
RDž: Ahaaaa... pa zašto je onda na ovoj slici bez odeće i ovako fino potamnela?
G: To su modrice.. slikano u mrtvačnici.. naravno da neće imati odeću na sebi.
RDž: Aha.. žao mi je.. baš je bila zgodna.. gledam samo njeno lepo golo lice bez ostatka lepog golog tela.
G: Ovo mi je slika sina (pružajući mu još jednu fotku)
RDž: Sladak mali
G: I on je mrtav.
RDŽ: E *ebi ga, pretpostavljam da sada baš i nije najbolji trenutak da te ubedim da zamoliš Bena da mi da neku veću ulogu.
(ovo pišem po sećanju tako da ne mora biti 100% tačno, ali trudim se da prenesem suštinu i naglasim da je ovo sve trebalo ispasti komično).

Ej ljudi, ne znam jesam li ja lud, ali *ebeni BBC snima komediju (uzgred, serija je rađena u njihovoj produkciji) u kojoj se za*ebava sa žrtvama rata i to skorašnjeg rata. Kakav neukus !!! Nisam neki zagriženi nacionalista ali ovim sam stvarno bio lično pogođen i tu sam ugasio TV, skuvao kafu (loša ideja u 2 ujutru) i zapalio cigaru da malo isqliram. Pa čini mi se da su ovako nešto uradili sa žrtvama holokausta, sva ona jevrejska udruženja bi ih tužila i tražila (i dobila) takvu odštetu dok im samo gaće ne bi ostale (i to one koje već nose na sebi.. čiste bi im pokupili).

Možda preterujem (i izvinjavam se ako mašim temu), ali ovakvo s*anje da ide na našoj televiziji.... :eek: Nemam reči, ybg.

Ocelot
24.4.2008, 21:03
A sad da se vratimo na temu. :)

Iris
24.4.2008, 21:56
... Koja, ako niste primetili dosad glasi "Vaša omiljena serija".

Ionako previše ima loših serija kao i onih koje se repriziraju po n-ti put na domaćim kanalima,
pa je bolje da se fokusiramo na kvalitetna ostvarenja, ok? ;)

Leeroy Jenkins
25.4.2008, 0:09
Odgledao 3 1/2 serijala serije "Lost" za manje od mesec dana :D
Odusevila me je serija, bas volim misterije...
Ako nekoga zanima znacenje brojeva 4 8 15 16 23 42 neka pogleda ovo
http://www.youtube.com/watch?v=_PPCCcXarkc

zokocx
25.4.2008, 1:04
Za sada Terminator: The Sarah Connor Chronicles a znate zasto zato sto ima samo 9 epizoda za sada ali po mojoj predpostavci nemoze da ih bude puno ... (strajkuju producenti)...

A od ovih komercijalno dugackih CSI : NY ...

branko999999999
25.4.2008, 1:44
Sto se tice CSI (NY/Miami/L.Vegas), prestao sam da gledam. Toliko ep. je proslo, vise nemaju sta novo da ponude u zapletima; likovi su tako lose kreirani tako da me uopste ne interesira sta rade u slobodno vreme; uvek kad privode nekoga na ispitivanje, on/ona nose neki dokaz sa sobom ili im kazu teoriju pa ovi puku i sve priznaju; itd. Hocu da kazem da je serija postala dosta predvidljiva i da glumci mnogo loso glume. Na pocetku mi je bila dosta zanimljiva ali sad posle 500 ep. sve je to jedno-te-isto...
Ovo je samo moje misljenje i necu nikome da kvarim seriju. Meni mi se jednostavno zdosadila...

Troll
27.4.2008, 1:21
Sto se mene tice Heroes, Lost i Battlestar Galactica

Highlander
17.5.2008, 2:11
Sad vidim da su najavili novu epizodu Prison Break-a. Zvaće se Scylla i pustiće je tek 25. avgusta. Što je najvažnije, neće biti spin-offa!:aplauz:

Sara se vraća!:D

HaveBreak
18.5.2008, 11:58
Sta zasice joj glavu nazad i reanimirati je.
Serija je najbolja,nesto najbolje sto se emituje na RTS-u,a bice jos 4th season

Highlander
18.5.2008, 12:09
Sta zasice joj glavu nazad i reanimirati je.Serija je najbolja,nesto najbolje sto se emituje na RTS-u,a bice jos 4th season
Ma jok, ona glava kao nije bila uopšte njena, već od neke druge, bla bla bla, ali to ne znači da je sasvim ok i nepovređena... Ja sam baš mislio da će Majkl da se sveti, bilo bi zanimljivo gledati kako ih lovi. :D

fingerprint
6.6.2008, 12:00
Ma kakav Michael :)
Mahone je zakon. Sta je taj covek sve uradio da bi preziveo i spasio zenu i dete... A snalazljiv je i prilagodljiv maximalno.

Nego, sad gledam Stargate SG1. Serija je ODLICNA, ako ignorisem par falinki :
skoro svi pricaju engleski (cak i stari mongoli :P )
Smeta mi sto Goa'uld-ovska tehnologija nije bas razjasnjena.

To je ono sto fali skoro svim SF serijama, sto poseduje Star Trek : koliko god nerealno bilo, bice objasnjeno kako funkcionise sve, od fotonskih topova, do warp engine-a...

player1
6.6.2008, 14:04
skoro svi pricaju engleski (cak i stari mongoli :P )

Mislim da su to jednom objasnili tvorci serije pre par godina.

Stvar je bila valjda u tome da bi se izgubilo bar trecina vremena svake epizode, ako bi trebao da se uci jezik svakog "plemena" ljudi na koje naidju.

Iris
1.7.2008, 22:17
Sjajna BBC-jeva serija Obaveštajci (http://www.hrt.hr/index.php?id=94&tx_ttnews[tt_news]=6445&tx_ttnews[backPid]=93&cHash=fbc48775d6) daje se radnim danima na HRT2, pa svi koji koriste blagodeti kablovske televizije mogu da je prate :)

Beagle
1.7.2008, 22:27
Sjajna BBC-jeva serija Obaveštajci (http://www.hrt.hr/index.php?id=94&tx_ttnews[tt_news]=6445&tx_ttnews[backPid]=93&cHash=fbc48775d6) daje se radnim danima na HRT2, pa svi koji koriste blagodeti kablovske televizije mogu da je prate :)

Iliti Spooks. Davali su je i na nashoj nacionalnoj televiziji. Odlichna serija u svakom sluchaju.

Wolverine
21.7.2008, 22:02
Bones, Bostonski Advokati sa fenomenalnim Spaderom u glavnoj ulozi... Numb3rs je takodje odlican. Nego ako se neko razume u matish, ima li tacnosti u onoj seriji?

mad_skillz
21.7.2008, 22:24
Numb3rs je takodje odlican. Nego ako se neko razume u matish, ima li tacnosti u onoj seriji?
U velikoj vecini sluchajeva ne. Skoro sam gledao epizodu kada je neki profa prodao svojim uchenicima foru da mogu da provale kod mashine za deljenje karata, tj. algoritam po kome radi i to je jedna od retkih epizoda koja bi mogla da ima neke istine u sebi.

zone2403
21.7.2008, 23:02
U velikoj vecini sluchajeva ne. Skoro sam gledao epizodu kada je neki profa prodao svojim uchenicima foru da mogu da provale kod mashine za deljenje karata, tj. algoritam po kome radi i to je jedna od retkih epizoda koja bi mogla da ima neke istine u sebi.
Neke epizode imaju, a neke bash i nemaju veze sa istinom, vise mi smeta u samoj seriji sto ispada da profa moze da pronadje resenje za svaku situaciju primenom odgovarajucih formula. Mada ako izuzmem ovu cinjenicu koja me (doduse veoma blago) nervira, serija je stvarno zanimljiva.

fingerprint
21.7.2008, 23:33
Pa ni u CSI-u nema puno realnosti (u originalnom i ima, a Miami i NY su cista glupost) pa je serija odlicna :)

steve89
22.7.2008, 13:30
Kakva je druga sezona Heroes? Prvu sam odgledao za 3, 4 dana... :D
Cuo sam i za seriju Weeds, jel gleda neko? Kakva je? :)

iMa_NeKo_PljUgU
22.7.2008, 14:36
Kakva je druga sezona Heroes? Prvu sam odgledao za 3, 4 dana... :D

Druga sezona Heroes-a je smornija barem meni. Ubaciše i neke mexikance sa onim o ...Presvetla Marije... pomozi mi... Samo kukaju... :boodala:

[QUOTE=steve89;573831]
Cuo sam i za seriju Weeds, jel gleda neko? Kakva je? :)

Odgledao sam prve dve sezone Weeds-a i nije loša serija moram da priznam... Jbg žena sa dvoje dece i bez muža mora malo da zaradi :D

Borowatz
22.7.2008, 15:23
Apsolutno najbolje serije koje sam gledao su Dexter i Scrubs.
2go mesto dele Lost i Heroes, a 3će mesto je Masters of horror.
Ni 4400 nije loša serija, iako je niskobudžetna (barem u odnosu na heroes i lost).
Još jedna kultna serija (i zbog toga van plasmana) je Homicide: life on the street!
Gledao sam prvu epizodu Weeds-a i uopšte mi se nije svidela, prvenstveno zbog glumaca.
A da, gledao sam i jednu epizodu Prison break-a i dao sebi obećanje da tu seriju nikada neću odgledati (mislim da je najgora koju sam ikad pogledao :dzavo:, i najgore odglumljena).
Slažem se sa gore navedenim zaključkom da je CSI Las Vegas jedini dobar iz te franšize. Bones je takođe vrlo loš (to je pokušaj da se zaradi na popularnosti CSI-ja).
Solidna je bila i Law & order special victim unit (Law & order criminal intent je jedno veliko smeće, mislim na onaj sa D'Onofriom).
Odrastao sam uz M*A*S*H, po sećanju to mi je jedna od omiljenih serija, ali mislim da kad bih je ponovo gledao ne bih bio toliko oduševljen.
House nije loša serija, mada previše predvidiva.
Moram da pogledam i taj Jericho.
Španske i meksičke serije neću ni da komentarišem!

Ocelot
22.7.2008, 15:38
A kad ćete već jednom da se naučite da se prvo informišete u kakvoj temi učestvujete? Milion puta je ponovljeno da se ovde komentariše samo o serijama koje se trenutno prikazuju na televiziji!!!

fingerprint
22.7.2008, 15:43
@ Borowatz :
Slazem se potpuno :)
Prison break mi je doduse bio super u prvoj sezoni, delom i u drugoj. A ondaje pocelo da smara

Lost je fenomenalna serija (gledao sam dosta) ali necu da gledam dok se ne zavrsi (a onda cu odgledati sve).

Ali ipak, najbolja serija svih vremena (bila, i ostace, po mom misljenju) je definitivno :
The Adventures Of Sherlock Holmes
I najbolji Holmes u istoriji Holmes-a : Jeremy Brett

@Ocelot : Holmes se cini mi se prikazuje na TV MAG-u, iz obrenovca trenutno :D

steve89
22.7.2008, 17:30
@moderator(i)
Pa verovatnoca da se trenutno prikazuju negde je veoma velika... :D Za sve ove serije tipa dexter, pbreak i sl.?Da otvorimo temu dnevnik gledanja serija ili nesto slicno pa tamo da pisemo...? Realno gledano u poslednje vreme ima mnogo dobrih serija... A ko ovde gleda serije na tv-u pa je bitno da se trenutno prikazuju? Gleda veoma mali broj ljudi koji nema brzi net... :o

Borowatz
22.7.2008, 18:02
A kad ćete već jednom da se naučite da se prvo informišete u kakvoj temi učestvujete? Milion puta je ponovljeno da se ovde komentariše samo o serijama koje se trenutno prikazuju na televiziji!!!

Dude,
Nema potrebe za takvim tonom! Procitao sam zadnje 2 strane i tu niko nije pomenuo da treba da se pise on trenutnim serijama.
Uostalom sve serije koje sam pomenuo, osim heroja, dextera i masters of horror se prikazuju ili su skoro prekinute.
Poz

Ocelot
22.7.2008, 18:06
@moderator(i)
Pa verovatnoca da se trenutno prikazuju negde je veoma velika... :D Za sve ove serije tipa dexter, pbreak i sl.?Da otvorimo temu dnevnik gledanja serija ili nesto slicno pa tamo da pisemo...? Realno gledano u poslednje vreme ima mnogo dobrih serija... A ko ovde gleda serije na tv-u pa je bitno da se trenutno prikazuju? Gleda veoma mali broj ljudi koji nema brzi net... :o
Da ste se potrudili bar malo, videli bi da tek 2-3 reda ispod postoji baš takva tema. (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=7115). Nikog nije briga što neko ne može da skine ono što mu se sviđa.
Dude,
Nema potrebe za takvim tonom! Procitao sam zadnje 2 strane i tu niko nije pomenuo da treba da se pise on trenutnim serijama.
Uostalom sve serije koje sam pomenuo, osim heroja, dextera i masters of horror se prikazuju ili su skoro prekinute.
Poz

Pročitaj onda prvu stranu, tamo je sve čitko napisano. Ne mora svakom članu posebno da se napominje.
Svaki dalji offtopic će biti brisan, a po potrebi, i kažnjavan.

tomas
22.7.2008, 18:24
pa evo odgledah 6-tu sezonu Scrubs i baš je kul serija a sedma sezona je na 34% jedava čekam:)

Anaxander
22.7.2008, 18:30
Ali ipak, najbolja serija svih vremena (bila, i ostace, po mom misljenju) je definitivno :
The Adventures Of Sherlock Holmes
I najbolji Holmes u istoriji Holmes-a : Jeremy Brett

@Ocelot : Holmes se cini mi se prikazuje na TV MAG-u, iz obrenovca trenutno :D

Za Holmsa :tapsh:, ne prođe dan da ne odgledam neku epizodu.

Od serija koje se trenutno emituju pratim Bouns, po meni ima mnogo zanimljivije likove od CSI-a. Pratio sam i Numbers jedno vreme ali mi je dosadila.

Wolverine
22.7.2008, 18:32
Od serija koje se trenutno emituju pratim Bouns, po meni ima mnogo zanimljivije likove od CSI-a.

Pa sad od Miamia i NYa, da! A samo Temperans i But se isticu mnogo!

Iris
22.7.2008, 20:03
@moderator(i)

Anforčntli for ju:

"Ovaj deo foruma se zove "Kompjuteri i film", i u njemu govorimo o uticaju kompjutera na film i primenu kompjutera na filmu!" (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=12309)...

Ako želite mesto gde ćete diskutovati o sjajnim novim serijama, možete to učiniti i otvoriti novu temu jedino ako iste imaju kvalitetan CG aspekt o kome će se dalje diskutovati!
Za ostale teme tog tipa koje tebe/vas interesuju izvolite, postoji podforum Brbljaonica...

I da podsetim, piraterija se ne toleriše na forumu! Ako ne pričate o serijama koje se trenutno mogu gledati na domaćim i regionalnim TV kanalima via satelit ili kabl, podrazumeva se da ih skidate sa Neta - a to je off limits, žalim slučaj, plus niko drugi ne može da vas prati (nećemo da pravimo SerbianChat od foruma)...

Dimo
22.7.2008, 21:02
Još jedna kultna serija (i zbog toga van plasmana) je Homicide: life on the street!
Potpuno se slazem. Malo ce koja serija ponoviti takvu pricu, radnju i unutrasnju snagu likova kao Odjeljenje za ubistva. Snimljen je i film nakon zavrsetka serije, opet se na jednom slucaju okupljaju svi detektivi koji su prosli kroz seriju. Nazalost, koliko se sjecam, u sred filma na TV-u nestalo je struje, i kasnije kada je dosla, vec sam bio propustio najveci dio, tako da nisam uspio da skopcam kraj (niti bilo sta izmedju) :(

mr.marvin
22.7.2008, 21:28
Teško pitanje. Farscape je za sada na #1. U posljednje vrijeme "Dr. House" mi je bez premca.

player1
23.7.2008, 8:15
Farscape sam stalno davao sansu da ga "privolim", ali nekako "ludi element" mi je bio odbojan. A to sto je bio u terminu u stred noci nimalo nije pomoglo. Et sam pospan pa pratim sa pola mozga, et mi radnja izgeda bez smisla (ili mi se samo spavalo).

fingerprint
23.7.2008, 12:06
Et
et :icon_scra ?
I ja imam zelju da pogledam farscape, ali potpuno isti problem kao ti.
Nekad 'sci-fi' ide previse u 'fi' i zaboravlja na 'sci', pa slusas gluposti za koje znas da su nemoguce. A nekad jednostavno nemaju ni najmanju dozu humora. A nekad su im svi vanzemaljci humanoliki, pa je dosadno.

dzonihsv
23.7.2008, 15:36
Et = i jos ... ;)
Farscape je super serija. Al kao sto kaze player1 mnogo je kasno. Ujutru moram u skolu a ja gledam seriju do 2h. Nema veze sto su im poneki vanzemaljci covekoliki, svejedno je zanimljivo. Jeste da malo smara Krajton sa onim vanzemaljcem u glavi. Ne znam ni koliko ima sezona. Gledao sam samo ono na Studiu B.

Ice-Man
23.7.2008, 22:02
Na HRT-u pratim "House" i "Star Trek: Generations" i moram da priznam da su obe serije u samom vrh meni najdrazih serija. Svaka cast na odabiru zabavnog programa. :tapsh:

zone2403
23.7.2008, 23:10
Et = i jos ... ;)
Farscape je super serija. Al kao sto kaze player1 mnogo je kasno. Ujutru moram u skolu a ja gledam seriju do 2h. Nema veze sto su im poneki vanzemaljci covekoliki, svejedno je zanimljivo. Jeste da malo smara Krajton sa onim vanzemaljcem u glavi. Ne znam ni koliko ima sezona. Gledao sam samo ono na Studiu B.
Ima 4 sezone plus fim Pecekeeper wars.

player1
23.7.2008, 23:23
Mislim da ih je sve prikazao Studio B, ukljucujuci film.

dzonihsv
23.7.2008, 23:48
A najgore je sto ne znam koliko sam gledao tj dokle sam stigao. Poslednje sto se secam je kad je su sa nekim likom podelili brodove. Onaj mali sa tamo nekim likom a ovaj veliki (keva ;) ) sa ostatkom posade (Krajton i kompanija).

Wolverine
7.8.2008, 9:43
Gleda li neko Supernautral? Ima na TV Avali.

KiB0rG3000xII
7.8.2008, 10:29
Meni je stari,dobri star trek jedan od najboljih serija

player1
7.8.2008, 10:34

definisi "stari dobi"
Onaj iz 60tih ili onaj iz 80tih?

fingerprint
7.8.2008, 13:05

Da znas da jeste.

Greko Darstiva
7.8.2008, 13:09
Definitivno najbolja serija ,bar po meni je, :n_klanja:Prison Break:n_klanja:.
Ne mogu da docekam cetvrtu sezonu.:D

PeTkO
21.8.2008, 17:48
Meni je bila intersantna u pocetku...Prva sezona je stvarno bila dobra, druga je do polovine bila ok, posle su ga otegliiiii u pm.Znaci, oni likovi beze, beze, beze i nikako da pobegnu i evo koliko znam u cetvrtoj ga opet hapse...dosadili su i bogu i ljudima

aerochivija
21.8.2008, 18:33
Meni je bila intersantna u pocetku...Prva sezona je stvarno bila dobra, druga je do polovine bila ok, posle su ga otegliiiii u pm.Znaci, oni likovi beze, beze, beze i nikako da pobegnu i evo koliko znam u cetvrtoj ga opet hapse...dosadili su i bogu i ljudima

U petoj sezoni dogodiće se neočekivani obrt: Glavni lik će da ćorkira sve ostale. Onda će u svakoj epizodi neko od njih da pobegne, i taman kad ga naš baja sa'vata, pobegne sledeći, i tako redom...:boodala:

Packy
22.8.2008, 0:06
Evo ima Malcolm u sredini.Poshto zivim Novosadjanin,a nisam poreklom iz Vojvodine imam privilegiju da gledam na hrvatskom RTL-je Malcolm u Sredini(ranije je bilo na BK,ako se neko seca)jedna od najboljih sitkom serija koje sam gledao u poslednje vreme.Ne zna se ko ce prvi da pochne,ko da zavrshi,veoma brutalna i jaka serija,neochekivani zapleti(utom smeshni)i josh bolji raspleti.Mislim da mogu da se gledaju neke epizode preko you tube(nisam siguran)

La.Prestige
25.8.2008, 19:47
Meni je jedna serija na Avali,ima radnim danima u 20.00 i repriza nocu od 00.00,neznam kako se zove samo znam da glume 2 mladica koja ubijaju djavole i razna cudovista;)

Wolverine
25.8.2008, 19:52
/\/\

Supernatural. Serija je vrh. A na IMDbu je 9.1 valjda!:n_klanja:

fingerprint
27.8.2008, 23:45
Po mom misljenju najbolji je CSI:Crime Scene Investigation (original)
NY je teska glupost.
Miami je takodje glupost. Jedno odeljenje ne moze biti CSI unit, a onda jurcati za teroristama sa puskama i bazukama. Jedan istrazitelj trazi dokaze, pa ih analizira, tesko da juri narkice po ulici...

caine
29.8.2008, 17:30
Daju se:

Prijatelji - 15:50 - HRT2
Zovem se Erl - odmah posle Prijatelja :D - HRT2
The Black Adder - 17:30 (23:30) - B92
Svi vole Rejmonda - 23:10 - Avala
Svi mrze Krisa - 00:10 - Foks

Prikazuju se i Princ sa Bel Era i Vesele sedamdesete na OBNu, i američki The Office na HRT2, ali nisam još provalio tačno u koliko sati...

Zovem se Erl, Svi mrze Krisa i Office se kod nas prvi put prikazuju, pa nemoj posle da kukate da se našim kanalima emituju samo reprize. :) Mada bi meni super legla repriza Trećeg kamena od Sunca...

Wolverine
29.8.2008, 17:52
I meni bi legla repriza Treceg Kamena...

Dio37
29.8.2008, 17:53
...i američki The Office na HRT2, ali nisam još provalio tačno u koliko sati...

U 19:55, ali izgleda ne svakim radnim danom. Trenutno prikazuju drugu sezonu.

Packy
29.8.2008, 17:56
Daju se:

Prikazuju se i Princ sa Bel Era i Vesele sedamdesete na OBNu, i američki The Office na HRT2, ali nisam još provalio tačno u koliko sati...

.
Vesele sedamdesete se prenose na OBN-u petkom uveche u 20:30 ,a repriza ponedeljkom u 2 popodne,ako me pamcenje dobro sluzi

dzonihsv
2.9.2008, 5:03
Za one koji gledaju Prison Break samo bi da ih obavestim da je krenula sezona 4 i da vec mogu da se nabave prve dve epizode. ;)

dzambo
3.9.2008, 23:03
Ljudi ne znam gde da pitam pa da pitam ovde.
Jel ima na imdb-u top najbolje ocenjenih serija? Ne filmova nego serija?

crazy_LG
4.9.2008, 22:32
Prison break je bash extra serija, II sezoni nishta ne fali, osim malo glupog kraja kad Scofield opet ode u zatvor. III sezona je bila losha, jer je serija krenula da se raspada, ali celokupno gledano bila je dobra(a nadam se da ce i ostati). Oni Ameri su stvarno idioti, vecina njih ni ne prati tu seriju. Loze se samo na likove koji su kao Bond 007, kao neki shmekeri koji u serijama pobiju 500000000,... likov i spasu svet.

Jel' neko gleda seriju Criminal Minds? 20x mnje popularna od CSI-a, a 20x zanimljivija(vecina kriminalistickih serija je na isti kalup):)

dzambo
4.9.2008, 23:32
Meni se jako svideo kraj 2 sezone. Bas jezivo izgleda kada ulazi unutra... 3 je isto dobra... 4ta za sada je interesatno...

crazy_LG
5.9.2008, 12:58
Jeste kul taj ulazak, ali je loshe ispala cetvrta sezona koja je dalje pratila prichu:kreza:

LebronMVP
5.9.2008, 13:28
Everybody hates Chris (http://www.imdb.com/title/tt0460637/)
Svaki radni dan posle ponoci na FOx-u. Repriza oko 5 i 20 popodne. Prikazuju trecu sezonu a cetvrta krece sa emitovanjem u Americi u oktobru
Totalna preporuka od mene

Packy
5.9.2008, 13:52
Svaki radni dan posle ponoci na FOx-u. Repriza oko 5 i 20 popodne. Prikazuju trecu sezonu a cetvrta krece sa emitovanjem u Americi u oktobru
Moj je brat gleda.Slabo je gledam od kada sam se vratio u NS(u toku raspusta,taman se vratim iz grada i taman pogledam epizodu).Ima puno situacija koje su me poterale da puknem od smeha.Ja ne mogu da je gledam jer pochinje kad se zavrshava Malkolm u Sredini.Ono shto je zajednichko za obe porodice otkachene(s tim shto je Malkolmova mnogo ludja i nijedna epizoda mi nije smarajuca,dok se kod Krisa javljaju neke smarajuce).

steve89
9.9.2008, 22:28

Odlična serija, kad kad u'vatim da pogledam neku epizodu... Pa sam lepo rešio da nabavim sve i pogledam... :)

Prison Break ove dve nove epizode nisu loše...

Prison Break S04E03 :D emitovana juče...

Dobra je. :)

Carl Jonson CJ
9.9.2008, 22:46
Prison Break S04E03 :D emitovana juče...

Dobra je. :)

Ма та серија се распала на половини друге сезоне... :(

toxic
10.9.2008, 19:26
Za one kojima se serija Terminator dopala (meni jeste), krenula je druga sezona.

http://www.fox.com/terminator/recaps/season2.htm

tomas
10.9.2008, 19:35
ja samo počeeo da pratim pored prison break-a se04,true blood i samurai girl, nije lose za sad...

http://www.hbo.com/trueblood/
http://abcfamily.go.com/abcfamily/path/section_Specials+Samurai-Girl/page_Detail

crazy_LG
10.9.2008, 21:10
I ja sam gledao nove dve epizode...:) Nije loshe, ali prva sezona je stvarno bila exxtra i best!!! Najjache mi je shto su oziveli Saru, likusa pobije u prve dve sezone xxx likova samo da bi prezivela:tapsh: a u trecoj je navodno ubiju:confused:

Red Dragon
11.9.2008, 11:13
Ja se najzad dokopah Stargatea. Ocu vala da odgledam lepo sve natanane. Onda Prison Break, Lost....uglavnom, odgledacu sve do 2042. godine
Jev valja ista to Samurai Girl?

Iris
11.9.2008, 11:20
ja samo počeeo da pratim pored prison break-a i samurai girl, nije lose za sad...

http://abcfamily.go.com/abcfamily/path/section_Specials+Samurai-Girl/page_Detail

Jel' valja ista to Samurai Girl?

Na kom kanalu se serija prikazuje i kada?

Red Dragon
11.9.2008, 11:27
Na kom kanalu se serija prikazuje i kada?
Pojma nemam, sigurno ne ni na jednom domacem.;)
Jesam li ja ovo dobro procitao, ili ova serija ima samo sest epizoda? Ili ce pre biti da je ovo samo prva sezona.

player1
11.9.2008, 11:54
Mislim da ona spada vise u kategoriju miniserije.

Iris
11.9.2008, 14:04
Pojma nemam, sigurno ne ni na jednom domacem.;)

Onda nema poente da se uopšte pominje u ovoj temi:

http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=370987&postcount=12 :icon_stud

Apprentice
11.9.2008, 22:31
X Files... svima najbolja verovatno :). Pored bekstva iz zatvora nabasao sam na Invaziju. SF serija na Avali u 22. Preporuka za sve da pogledaju.

dzonihsv
16.9.2008, 3:32
Od ponedeljka 15. septembra na Prvom programu RTS u posleponoćnom terminu (01.15) počinje emitovanje SF serije "Eureka". Reč je o TV ostvarenju koje je u Americi postiglo neočekivano dobar prijem kod gledalaca (prvu sezonu u proseku je pratilo 4,5 miliona ljudi) ali i kod kritičara.

Extra. Sad sam pogledao prvu epizodu i ne mogu da docekam drugu i zato sam krenuo u ofanzivu i krenuo da je "nabavljam" :). Serija je stvarno super ali je ubi termin. Mnogo kasno, ima ljudi koji ujutru rade :(.

Wolverine
16.9.2008, 9:44
Od sinoc opet na RTS 1 u 23h, legendarni CSI (Las Vegas)...Sinoc je emitovana prva epizoda pete sezone pod nazivom Viva Las Vegas.

steve89
19.9.2008, 19:39
House M.D. (http://www.imdb.com/title/tt0412142/) - jedna od najjačih serija trenutno... :) Glavni glumac je kralj! :)

A glumi i Jennifer Morrison :D

http://www.agdesktop.com/wallpapers/telefilm/dr_house/dr_house-allison_cameron-0004.jpg
(emituje se na Atlasu :p :D)

Btw. na istoj televiziji uskoro počinje emitovanje serije Weeds (http://www.imdb.com/title/tt0439100/), koja je takođe dobra... :)

Mario Pavićević
22.9.2008, 15:02
Za sve ljubitelje knjige "Mač istine" ("Sword of the Truth") i epske fantastike uopšte vest da 1. novembra u Americi počinje emitovanje serije koja je snimljena po prvom delu serijala.

Jamiroquai
22.9.2008, 15:36
House M.D. :)

Scrubs je takođe fina serijica, kao i Grey's Anatomy :)

Pandemonium
21.10.2008, 23:13
House MD je CAR! Sa sve Hju Lerijem!

Galacticu bih smestio na 2. mesto.

zoran845
22.10.2008, 9:20
... Sa sve Hju Lerijem! ...!, indeed!
Ne prekrštavaj čoveka, mnogo je mator za to :D.

Hugh Laurie se čita/izgovara "Hju Lori".
BTW, kaže se "sa Hjuom" (instrumental), ne "sa Hju" (nominativ).

Pandemonium
22.10.2008, 11:54
OK, izvinjavam se...

Pisano u žurbi, al' opet me sramota, keva mi profesor srpskog... (zapravo, hteo sam ime da mu napišem na engleskom, ali nisam bio siguran kako se speluje ono "Lori")

:o :boodala: :o

GaleOm
22.10.2008, 18:27
Nisam primetio da se nesto spominje It's Always Sunny in Philadelphia (http://www.imdb.com/title/tt0472954/), mada vredi se potruditi i naci je. Mozda bi najadekvatnije bilo opisati je kao simbiozu Seinfelda i South Parka, ali na jedan potpuno unikatan i slobodan nacin. Ako je budete gledali videcete da je ocena na IMDBu skroz korektna.

steve89
22.10.2008, 19:33
3. sezona Heroes-a je mnooogo dobra.... :)
I ova nova serija, Fringe, je ok... ;)

Srlandand
23.10.2008, 21:30
Ne mogu da verujem da ovi debili sa Pinka Smallville pustaju u onako retardiranom terminu. Mislim, ko normalan ce da nabada seriju koja pocinje u random vreme izmedju 00:00 i u 02:00? Cak nema ni reprize... :(

Dimo
23.10.2008, 22:10
Ne mogu da verujem da ovi debili sa Pinka Smallville pustaju u onako retardiranom terminu. Mislim, ko normalan ce da nabada seriju koja pocinje u random vreme izmedju 00:00 i u 02:00? Cak nema ni reprize... :(
Eh, kod nas je još gore. Program na Pinku M nema blage veze sa programskom šemom u novinama. Nezvanično, to je zbog toga što djelom pustaju Pink M, a djelom se kače preko srpskog Pinka. Nemam pojma šta je, ali znam da je ludački.

zone2403
24.10.2008, 9:56
Nazalost nisu jedini. U poslednje vreme sam poceo da pratim ''Jedinicu'' koja se daje na RTS1 u ''sjajnom'' terminu izmedju 00.30 h i pitaj Boga kad nekim danima. I naravno nema reprizu.

player1
24.10.2008, 10:21
Isto bilo za prvu sezonu Eureke, na istom programu.
Srecom, vec odgledao na HRTu u normalnom terminu.

Packy
24.10.2008, 20:17
Bilo bi sve OK,da imaju reprizu u dnevnom terminu,a ono nema josh reprize.:mad:

Srky93
24.10.2008, 21:27
prison break(bekstvo iz zatvora,zakon brace).najmocnija serija na svetu.najbolje osmisljena.dobri glumci dobra prica.svaka cast Paul Scheuring.alal vera.kod nas je tek zavrsena 2 sezona.ja sam 3 odgledao pre vise od pola godine.na rtl su davno poceli da prikazuju.sad se ceka 4 sezona.dobijam je druga cim se zavrsi u americi.

Theodeor Bagwell rules!!!!

masteri
30.10.2008, 19:37
Preporucio bi svima The Big Bang Theory (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Big_Bang_Theory)

Pandemonium
30.10.2008, 20:10
prison break(bekstvo iz zatvora,zakon brace).najmocnija serija na svetu.najbolje osmisljena.dobri glumci dobra prica.svaka cast Paul Scheuring.alal vera.kod nas je tek zavrsena 2 sezona.ja sam 3 odgledao pre vise od pola godine.na rtl su davno poceli da prikazuju.sad se ceka 4 sezona.dobijam je druga cim se zavrsi u americi.

Theodeor Bagwell rules!!!!

Šta znam, meni je treća sezona katastrofa... tolika katastrofa, da mi je cimanje i da potražim ovih 7-8 što se izemitovalo od četvrte :(

Ali, prve dve su vr'!

Packy
31.10.2008, 0:03
Ko ovde sve gleda Malkolm u Sredini?Interesuje me koja vam je sezona najbolja.:D

crazy_LG
31.10.2008, 1:00
Šta znam, meni je treća sezona katastrofa... tolika katastrofa, da mi je cimanje i da potražim ovih 7-8 što se izemitovalo od četvrte :(

Ali, prve dve su vr'!

Pazi, cetvrta nije losa, sredili su je koliko su mogli, ali ipak nije na tom nivou prve dve. Ipak, ima par zanimljivih zapleta i to ne samo sa Scofieldom nego recimo i sa Mahoneom i jos nekim likovima da ne nabrajam ako slucajno odlucis da pogledas seriju.:)

oluja
31.10.2008, 1:25
Preporucio bi svima The Big Bang Theory (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Big_Bang_Theory)

Preporuka takodje :ciao:

zone2403
31.10.2008, 3:02
Veceras sam uhvatio prvu epizodu ''Jericho'' na B92. Emituje se od 00.15h radnim danima i naravno ne repriziraju je (ko smislja ove termine da mi je znati!).
Za one koji ne znaju radnja pocinje sa
nuklearnom eksplozijom nedaleko od malog grada koji se zove Jericho, mestani ostaju potpuno odseceni od sveta i pokusavaju da se izbore sa novonastalom situacijom

LebronMVP
31.10.2008, 11:00
^
U hronicnom nedostatku dobrih novih serija na TV-u dobro ce doci Jericho:)

Pandemonium
31.10.2008, 21:10
Pazi, cetvrta nije losa, sredili su je koliko su mogli, ali ipak nije na tom nivou prve dve. Ipak, ima par zanimljivih zapleta i to ne samo sa Scofieldom nego recimo i sa Mahoneom i jos nekim likovima da ne nabrajam ako slucajno odlucis da pogledas seriju.:)

Da, čuo sam nešto o tome od ortaka... odgledao sam prve dve epizode 4. sezone negde tamo, početkom septembra, ali kad sam video Saru, bio sam ovaj rad: :odoK:

Nemam pojma, sve me nekako nervira - zašto haker u američkim serijama mora uvek da bude neki Azijat? Onaj inspektor, plavušan, nekako mi je previše naivan, Skofild i dalje ima onaj pogled prosvetljene ovce, a više hemije ima između šifonjera i razdrkanog kulera, nego između njega i Sare...

Da, da dodam još jednu seriju: Firefly (http://www.imdb.com/title/tt0303461/). Šteta što su je ukinuli posle jedne sezone. Inače, reč je o ošinutom konceptu - miks SF-a i vesterna...

player1
31.10.2008, 21:38
Steta, ali su bar uspeli da "zakljuce" seriju filmom Serenity.

Kad samo pomislim na silne serije koje su imale 13-20 epizode total, a prekinute bez ikakvog kraja. Grrr...

Srky93
4.12.2008, 18:18
Ko ovde sve gleda Malkolm u Sredini?Interesuje me koja vam je sezona najbolja.:D
Gledam ja,ali na rtl-u tako da ne znam podelu po sezonama.Inace serija je zanimljiva.

Packy
4.12.2008, 19:39
Uvek je tu wikipedia,trenutno pushtaju drugu sezonu.:D
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Malcolm_in_the_Middle_episodes#Season_1:_2 000

LoneWolf
9.12.2008, 0:20
Married with children (Bracne vode)

Al Bundy (Ed O'Neill) je prosto nenad*ebiv.:alealeee:

LINK (http://en.wikipedia.org/wiki/Fox_televizija)

Gordon Freeman
9.12.2008, 21:12
Eh ,evo ovije dana gledam Heroje ((1. serijal) posto sam nesrecnim slucajem prvo odgledao drugi serijal..) ,mogu reci da je serija pun pogodak ,daleko mi se vise svidja od prison break-a , lost-a , i slicnih serija....

Odlicna ideja sa pracenjem vise likova koji se susrecu ,bore i tako to ... :D

mada ja licno smatram da se ideja vise likova ukradena od Georga Martina...no drago mi je da je to ovako ispalo :) , spec efekti nisu nametljivi ali su zaista ,pa mozda cak isavrseni :)

crazy_LG
9.12.2008, 21:33
III sezona Heroes-a me je oduševila zbog stvarno dobrih zapleta i novih likova, iako nije prva sa idejom o ljudima sa supermoćima, a i glumci su OK i definitivno je zabavnije nego PB koji je postao malo stereotipan, tipa jedan lik izda, drugi lik, zatim onaj Azijat, nit' je prvi nit' je poslednji kompjuterski zaluđenik u filmovima, mislim znam za loode Japance, ali ovo je već stvarno postalo popularno:D
Heroes me je u prvoj sezoni malo smarao, ali kako odmiču szon sve je bolji i bolji, i u pogledu priče i u pogledu zapleta (puno više obrađenih novih likova i sudbinskih zapleta), jedino što su neki likovi iz ranijih sezona malo zapostavljeni (nema više Micah, mogli su malo i da obrade njegov život sa porodicom sa tatine strane i ona devojčica Moli što može da vidi gde je ko se pojavljuje samo u jednoj epizodi kada Parkman radi ''spiritwalking'' i gleda budućnost

Belfegor
10.12.2008, 21:38
nije bas najjaca sto odgedas, ali bas sam se zalepio za bekstvo iz zatvora:cool:
a omiljena, definitivno zdruzena braca, braca po oruzju ili kako su je vec neki preveli...

crazy_LG
10.12.2008, 22:55
Kod nas je prevedna kao i ''Zakon braće'';)

Shadowfax
11.12.2008, 0:20
Mislim da Belfegor misli na Brothers in Arms? :)

zone2403
11.12.2008, 2:05
''Band of brothers'', zapravo, ''Brothers in arms'' je takticki FPS. :)

Shadowfax
11.12.2008, 16:19
Haha, e vala sam lupio :)

Aj' da nisam gledao, nego je i meni bas super serija.:paranoia:

crazy_LG
11.12.2008, 16:33

Znam, nego ja mislim na ovu prvu rečenicu u postu;)

nije bas najjaca sto odgedas, ali bas sam se zalepio za bekstvo iz zatvora:cool:
a omiljena, definitivno zdruzena braca, braca po oruzju ili kako su je vec neki preveli...

Belfegor
11.12.2008, 23:00
''Band of brothers'', zapravo, ''Brothers in arms'' je takticki FPS. :)

upravo band of brothers...razbija:boxing:

dzonihsv
16.12.2008, 8:43
Zna li ko koja se sezona Las Vegasa (http://www.imdb.com/title/tt0364828/) emituje na Pinku?
A tek kad bi znali koja se epizoda trenutno emituje... :)

player1
16.12.2008, 11:02
^ Nemam pojma. Pratio bi, al mi ne odgovara termin u 2 ujutru.

Packy
16.12.2008, 18:37
Zna li ko koja se sezona Las Vegasa (http://www.imdb.com/title/tt0364828/) emituje na Pinku?
A tek kad bi znali koja se epizoda trenutno emituje... :)
Pa shto lepo ne idesh na wikipediu kao normalan svet vidish koju si epizodu gledao i pronadjesh sezonu.:D

Mario Pavićević
18.12.2008, 20:11
Kao sto sam ranije pominjao,snima se serija po knjizi Sword of Truth,epska fantastika mu dodje zanr,a izasle su prve dve epizode(u formi spojenog pilota) i mogu se vec skinuti pa ko voli EF neka baci pogled.
EDIT: Zaboravih link:
http://www.legendoftheseeker.com/

Mali Mrav
20.12.2008, 16:05
Kao sto sam ranije pominjao,snima se serija po knjizi Sword of Truth,epska fantastika mu dodje zanr,a izasle su prve dve epizode(u formi spojenog pilota) i mogu se vec skinuti pa ko voli EF neka baci pogled.
EDIT: Zaboravih link:
http://www.legendoftheseeker.com/

Sad pogledah prve dve epizode....
Smesno, glupo, naivno! Nisam citao knjigu/e, ali je serija prepuna klisea koje smo svi vec po 100x videli. Mali seljacic koji zivi negde u 3pm odjednom postaje super mega mocni baja, ludi deda koji kulira u selu je pretpostavljate- super mega mocni carobnjak koji se pravio da je lud, pojavljuje se riba koja daje seljacicu mac, knjigu i jos neke gluposti da bi ovaj pobedio svog nemesisa, prateci super mega originalno prorocanstvo..... A DAAAAAAJ to moze da smisli retardirana voluharica!! A da ne spominjem neke totalne nebuloze, tipa: neki zloca mu ukrade knijgu, i ako uspe da je preda svom zlom gospodaru ovaj ce vladati celim svetom, a ovi odluce da kuliraju u nekoj kafani celu noc a satro zure da ga stignu OMFG!

Mario Pavićević
20.12.2008, 21:39
Da upravo tako.Nazalost,serija je ocajna u odnosu na knjigu.Knjiga nema uopste takav zaplet,serija je toliko banalizovana i promenjena(u originalu glavni lik nije seljacic i uposteno nisu svi tako smesni kao u seriji).Steta sto su ovo upropastili,a jos gore je sto mozda odbiju potencalne citaoce knjige koja je stvarno odlicna.
PS inace i knjigu su kod nas izdavaci za*****i,pa su preveli 7.(i slovima SEDMI) deo knjige bez prevodjenja predhodnih:boodala:

Mali Mrav
20.12.2008, 22:16
Sva sreca da nisam procitao knjigu, onda bih se tek smorio!:kreza:
Samo da HBO ne zezne Pesmu leda i vatre i bice savrseno...:alealeee:

Mario Pavićević
21.12.2008, 8:31
Sva sreca da nisam procitao knjigu, onda bih se tek smorio!:kreza:
Jel su poceli snimanje jel se znaju neki rokovi kada bi to trebalo da se pojavi?

Gordon Freeman
21.12.2008, 11:02

ja sam reko ,ako dostigne nivo Heroja ,bitje super :) ,ionako su heroji "pokrali" razne Martinove ideje....
Doduse citao sam knjigu(e) pa je pitanje koliko ce mi se uopste svideti ,mada za Gospodara prstenova i dan danas tvrdim da su filmovi bolji od knjiga....

steve89
21.12.2008, 11:37
ja sam reko ,ako dostigne nivo Heroja ,bitje super :) ,ionako su heroji "pokrali" razne Martinove ideje....
Doduse citao sam knjigu(e) pa je pitanje koliko ce mi se uopste svideti ,mada za Gospodara prstenova i dan danas tvrdim da su filmovi bolji od knjiga....

Još jedan odličan primer je Dexter, i knjige i serija su mnoooogo dobri. :)

btw.

ŠTA JE OVO MODERATORI, LJUDI PRIČAJU O SERIJAMA KOJE SE NE EMITUJU KOD NAS?!?!?111!!?! BAN! BAN!! BAN!!11!!!

Geronimo
21.12.2008, 13:05
Prison break mi je bio odlican prvi serijal, drugi nije los, treci se vidi da je forsiranje, a cetvrtim ga preterase. Al sta cu moram da ih odgledam :)
BTW jel zna neko neku seriju slicnu Band of brothers? Mislim ratna al sa dosta scena borbe?

player1
21.12.2008, 14:14
ŠTA JE OVO MODERATORI, LJUDI PRIČAJU O SERIJAMA KOJE SE NE EMITUJU KOD NAS?!?!?111!!?! BAN! BAN!! BAN!!11!!!

Znas onu... Ne izazivaj lava dok spava.

Prison break mi je bio odlican prvi serijal, drugi nije los, treci se vidi da je forsiranje, a cetvrtim ga preterase. Al sta cu moram da ih odgledam :)
BTW jel zna neko neku seriju slicnu Band of brothers? Mislim ratna al sa dosta scena borbe?

Odlicna ratna mini-serija. Davala se i kod nas na Pinku, ranije.

Dimo
21.12.2008, 15:22
mada za Gospodara prstenova i dan danas tvrdim da su filmovi bolji od knjiga....
Ja se uvijek držim mišljenja da filmovi nikada ne mogu da budu bolji od književnog uzora. Za Gospodara prstenova sam posebno siguran, iako imam visoko mišljenje o filmu :)

Iris
21.12.2008, 15:34
Steve89 je u pravu, najava serija koje se verovatno nikada neće prikazivati na našim kanalima, i koje će mali broj ljudi uopšte i gledati nije za ovaj, već za neki drugi, specijalizovan forum (npr. Filmofili).

Therefore, vratimo se na temu - prežvakavanje repriza jednih te istih serija u krug :)
Ko nam je kriv kada živimo u Srbiji.

dzonihsv
21.12.2008, 17:06
Ne brinite, ostace nam sapunice (toga makar ima na sate i sate)... Pa ko voli nek' izvoli :rolleyes:.

Mali Mrav
21.12.2008, 17:41
Therefore, vratimo se na temu - prežvakavanje repriza jednih te istih serija u krug :)
Ko nam je kriv kada živimo u Srbiji.

Mislim da je glupo drzati se ovog stava, tj. ne razumem zasto nije dozvoljeno pricati o serijama koje se ne prikazuju na tv-u?
Razumem da je logicnije da se drzimo teme o kojoj mozemo svi da diskutujemo, ali meni npr. mnogo vise znace informacije o serijama koje se ne prikazuju na ovim prostorima. Drugim recima zar nije bolje davati linkove&informacije ka novim serijama koje smo tek otkrili i koje bismo zeleli da podelimo sa svima, nego po 56. put analizirati svih xyz epizoda Porodicnog blaga? Ako si vec odgovorila nekome na slicno pitanje izvini, iskreno mrzelo me da pretrazujem temu video sam samo prvu i poslednju stranicu:cool:

Iris
21.12.2008, 18:43
Mislim da je glupo drzati se ovog stava, tj. ne razumem zasto nije dozvoljeno pricati o serijama koje se ne prikazuju na tv-u?
Razumem da je logicnije da se drzimo teme o kojoj mozemo svi da diskutujemo, ali meni npr. mnogo vise znace informacije o serijama koje se ne prikazuju na ovim prostorima. Drugim recima zar nije bolje davati linkove&informacije ka novim serijama koje smo tek otkrili i koje bismo zeleli da podelimo sa svima, nego po 56. put analizirati svih xyz epizoda Porodicnog blaga? Ako si vec odgovorila nekome na slicno pitanje izvini, iskreno mrzelo me da pretrazujem temu video sam samo prvu i poslednju stranicu:cool:

Ako si pogledao prvu stranicu teme, pročitao si i ovaj post (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=370987&postcount=12), gde je sve objašnjeno. O belosvetskim serijama ionako sve možeš da saznaš na Internetu, logičnije je, kao što i sam kažeš, držati se nečega o čemu svi možemo da diskutujemo.

Ne moram da napominjem da je podforum prevashodno namenjen upotrebi kompjutera u savremenoj filmskoj i TV produkciji - za takve teme će se uvek naći mesta!

Mali Mrav
21.12.2008, 20:42
Procitao sam taj post, ali mi i dalje nije jasno!
Mislim da bi, bas zato sto zivimo u Srbiji (ili blizoj okolini), trebalo da pricamo o serijama koje nismo u mogucnosti da gledamo na nasim kanalima zbog, jelte, sirenja vidika:)
Zamisli da u hardware delu moderatori kazu e ne mozete da pricate o, sta-ja-znam, nekom specijalnom quad core-u koji se jos nije pojavio kod nas i verovatno nikad nece zbog x razloga...shvatas sta hocu da kazem?

Bez bana molim:a_whistli

Srky93
21.12.2008, 21:22
Meni je mocna serija(dokumentarna)Preziveti divljinu.Ima na Foxu.Znaci lik nadje destinaciju skoci iz avioni i sam trazi put do civilizacije.Sam,bez savremenih pomagala.Lik jede sve sto mu se ponudi.Ali pametan covek.

player1
21.12.2008, 21:30
^ Dobar dokumentarac. Originalni engleski naziv je Man vs Wild.

steve89
21.12.2008, 21:39

Da se nadovežem na ovo još jednim pitanjem...

U čemu se razlikuje ova tema, od teme ''dnevnik gledanja filmova''?
Šta, svi opisani filmovi su gledani u bioskopima?

Znači tamo mogu da opišem film čija premijera je bila juče u Americi i ja sam skinuo sa neta CAM verziju... I sa tim nema problema, ali zato ovde ima?

Iris
22.12.2008, 0:14
Zamisli da u hardware delu moderatori kazu e ne mozete da pricate o, sta-ja-znam, nekom specijalnom quad core-u koji se jos nije pojavio kod nas i verovatno nikad nece zbog x razloga...shvatas sta hocu da kazem?

Obzirom da je ovo forum časopisa Sveta kompjutera, svakako da više smisla ima pričati o hardveru, čak i nedostupnom kod nas, nego o nekim tamo serijama koje većina nas nikada neće ni gledati. Zato su ti okviri i postavljeni - trudimo se da preporučujemo serije koje ćemo, makar usput, ponekad i pogledati na TV-u.

U čemu se razlikuje ova tema, od teme ''dnevnik gledanja filmova''?
Šta, svi opisani filmovi su gledani u bioskopima?

Znači tamo mogu da opišem film čija premijera je bila juče u Americi i ja sam skinuo sa neta CAM verziju... I sa tim nema problema, ali zato ovde ima?

Filmskom umetnošću se bavimo i u časopisu, i logično je da tema o filmovima ima veće okvire nego ova. Idealno bi bilo da opisujemo samo filmove koji na neki način prate inicijalnu ideju podforuma - da se baziraju na CG-u i upotrebi modernih tehnologija - ali je to teško održivo.

OK, sad kada smo sve objasnili, možemo li se vratiti na temu? :)

Wolverine
22.12.2008, 21:47
Gleda li neko How I Met Your Mother...ono nije krsteno kako je ludo :) Ima na RTS1 nedeljom valjda oko 18h...

dzonihsv
23.12.2008, 1:00
Gledam ja kada uspem da je uhvatim. Nije losa serija, cak je i prilicno zabavna :).

Belfegor
23.12.2008, 22:56
...nesto mi bas sad pade na mozak (pamet)...
gleda li neko nesto od domacih serija, naravno novijih...ima ih u zadnje vreme ko robe kod kineza????

Crni021
29.12.2008, 0:36
Vecinom obicne gluposti.
Jedino "Gorki Plodovi" zavredjuje moju paznju.Serija ide petkom oko 20h na RTS1.Dobra glumacka ekipa,solidan scenario,surova realnost zivota u Srbiji,pokvareni politicari,problemi sa drogom...jedino mi smeta jedna fora
ukradena iz spanskih sapunica...

slepi progledaju

crazy_LG
29.12.2008, 0:50
Aha, slažem se, solidna serija.:) Inače, glumačka postava je prepoznatljiva iz još nekih aktuelnih domaćih serija. Ipak, naše serije, pa i on bolje obično imaju neke stereotipe (kao taj u spoileru;)). And speaking about spoiler: tag :)"] malo me je smorila epizoda kad se upoznaje sa svetom posle progledavanja, mislim nije loše, ali cela jedna epizoda se bavi samo njime:opanachke

Highlander
31.12.2008, 3:32
Je l' gledao neko seriju Killer Instinct? Išla je na prvom kanalu RTS-a u nekom šuntavom terminu, ne znam da li je još uvek puštaju...
Ja sam pogledao par epizoda i mogu preporučiti negledanje. Pogotovu ako imate malo poštovanja prema ovom žanru. Prva epizoda koju sam gledao bila je Die Like an Egyptian (http://www.tv.com/killer-instinct/die-like-an-egyptian/episode/494746/summary.html?tag=ep_guide;ep_title;0). Primer za glupost br. 1: Ubica je nagurao Kraljevsku kobru u stomak svoje žrtve koja izleće odatle u sred mrtvačnice nakon samo jednog malog reza skalpelom, i to na grudima! WTF?! Zar nije trebala da bude u želedcu? Glupost br. 2: Ubica navodno ostavlja tela na određenim mestima i to na osnovu neke Ozirisove mape. E sad, pametni policajci kupe u knjižari knjigu koja u sebi ima tu mapu i onda je u stanici preklope sa planom grada i razmera se poklopi u milimetar. A onda se na kraju ispostavi da su je okrenuli naopako! :boodala:

U stvari, ako možete da razmišljate u pola dva noću, pogledajte ovo, barem ćete se smejati... ;)

Što se tiče domaćih serija, jedino mi se pomalo sviđa "Selo gori..." i to zbog Milašina, sina Dragana i Dragojla. :D Radoš Bajić mnogo tupi onom kvazi-filozofskom pričom kroz pola serije koja možda izgleda duboko seljacima (ljudi sa sela) a u stvari je prilično prazna.

Da pitam nešto. Ona serija "Gorki plodovi", je l' ima neke veze sa filmom "Maša" koji se prikazivao na Filmskim susretima u Nišu? Pošto sam film samo nešto malo gledao i čini mi se da je ista priča, samo razvučena u seriji.
Vidim da je hvalite, ali meni se uopšte ne sviđa. Mogla je da bude dobra, ali nekako mi sve deluje prazno... Doduše, pogledao sam možda dve epizode, pa ne mogu baš da sudim, ali jedino mi je zanimljiva priča onog što je neki lopov, or smthng...

Red Dragon
31.12.2008, 12:02
Ja slabo gledam serije u poslednje vreme, cak ni ove domace.
Jedino se drzim Stargate-a kad nadjem vremena, ni posle cetiri sezone mi nije dosadio.

Wolverine
31.12.2008, 12:12
Što se tiče domaćih serija, jedino mi se pomalo sviđa "Selo gori..." i to zbog Milašina, sina Dragana i Dragojla. :D Radoš Bajić mnogo tupi onom kvazi-filozofskom pričom kroz pola serije koja možda izgleda duboko seljacima (ljudi sa sela) a u stvari je prilično prazna.

Pa sad ima malo smisla ta cela prica, ali ovo je prva serija koja pokazuje kakvo je selo zapravo. Iz tog sam kraja, iz mnogo pominjanog (u seriji) Trstenika...i mogu reci da stvarno postoje onakvi ljudi....

Mislim, nemo' se ljutite...:to_care:

Equilibrium
31.12.2008, 15:27
"Prison Break" je objasnjavao prve dve sezone, onda su se malo spetljali i unistili radnju ali je i dalje dinamican i pun obrata, glumac koji glumi T-Baga treba da dobije Oscara, kako je dobro docarao lik.

Zao mi je sto su Joey-a snimili samo dve sezone

La.Prestige
31.12.2008, 15:32
Ponekad gledam Selo Gori... kad stignem,a i Majami Heats,ili kako već s onim Američkim istražiteljima koji tragaju za ubistvima. ;)