Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Najbolji horror film ikad napravljen?

Strane : [1] 2 3

FRIghTMaN
1.1.2006, 20:52
Posto sam veliki ljubitelj horora voleo bih da cujem koji je vama omiljeni.Tema je postavljena tokodje da bi se caskalo o reziserima horora,hororima uopsteno kao zanru itd.
Zato ako ste ljubitelj pomenutog zanra filmova ovo je pravo mesto za vas.

Toliko... stay:icon_twis

Pantelija
1.1.2006, 20:56
Da nebude totalni off forum, jer ovo nije u pozeljnim temama za ovu sobicu dodajem pitanje koji je najbolji horor u kome su koriscenji kompjuterski efekti po vama?

Ja ne gledam horore, jer se bojim.:mrgreensa

FRIghTMaN
1.1.2006, 21:04
Film kao film,bio horor ili komedija,akcija itd... Ne MOZE da prodje bez kompjuterskih efekata...plus sto u sve i jednoj sceni nekog ubistva koriste se pomenuti.

Night Hawk
1.1.2006, 21:54
Resident Evil ( po meni najbolji akcioni horor )

Cortex
1.1.2006, 22:15
Vec rekoh u sopstvenoj temi koju mi izbrisase, stvarno ne znam zasto, da je za mene naj horror Kjubrikov "The Shining". Mnogo je bolji nego sto se to laiku moze na prvi pogled uciniti(ne zelim da zvucim arogantno, nisam ja nikakav strucnjak za horror, a pored toga sta je nekome strasno i koliko je nekome nesto interesantno, sasvim je diskutabilno...).

Poz!:icon_mrgr

101st Airborne
1.1.2006, 22:57
Ne volim narocito horore. Ja kad gledam film hocu da mi bude zabavno, a ne da mi nesto ometa rad srca, ali dobro sad.

No svejedno, gledao sam ih poprilicno, i ovo su moja iskustva:

Haloween serijal - klasik, ali mene smara poprilicno.
Scream serijal - gimme a break, ako oni nekog uplase onda ne znam stvarno.
The Ring - ceo film je zlokoban, to mu priznajem. A ozbiljno sam se presekao samo kada ona mala spoboda krece da izlazi iz televizora...
Emily Rose - skoro sam ga gledao, nije nesto strasan, ali citava ta stvar sa istinitoscu price je prilicno uznemirujuca. Presekao sam se samo kad joj se prvi put prividja od lica obicnog coveka da je demon...a i to zato sto sam sedeo u prvom redu...

OStalo se u principu svodi na pricu da ima mnogo krvi, i da nije u sustini strasno, samo na momente kada dignu tenziju pa cekas da nesto iskoci iza coska.

urke
1.1.2006, 23:59
Paa recimo klasici - Hellraiser prvi deo, Groblje kućnih ljubimaca prvi deo, Deca kukuruza prva dva dela. To je od horrora tipa "strava i užas" :) Drugi nivo mu dođu bolesni horrori tipa Teksaški masakr motornom testerom (onaj iz '73). Treći stepen - bizarni horrori, gde bih izdvojio Nekromantik.
P.S. Obožavam da gledam horrore jer mi to uliva ljubav u život :D

[Imzadi]
2.1.2006, 0:35
Emily Rose - skoro sam ga gledao, nije nesto strasan, ali citava ta stvar sa istinitoscu price je prilicno uznemirujuca. Presekao sam se samo kad joj se prvi put prividja od lica obicnog coveka da je demon...

Sa ovim se u potpunosti slažem.
Ali, najmorbidnije filmsko delo za mene je Twin Peaks...
(i serija i film)... I ne samo taj, svi filmovi Dejvida Linča
su poprilično bolesni, ali to je njegov prepoznatljivi fazon.
Jedino mi je ovaj film uterao strah u kosti.

A što se ostalih tiče, možda bih izdvojila par dobrih horora
(po mom ukusu):
Poltergejst I (kućni duh),
Predskazanje (svi delovi),
Teksaški masakr motornom testerom (odvratan).:icon_mrgr

Kad smo već kod ovoga, seća li se neko našeg domaćeg
filma "Sveto mesto"??? E, to je horor!:icon_evil

diablo_
2.1.2006, 0:46
The Ring - ceo film je zlokoban, to mu priznajem. A ozbiljno sam se presekao samo kada ona mala spoboda krece da izlazi iz televizora...

Stvarno, ovo je jedini horor koji me je zakovao za monitor a da sam se cimao!Mnogo mi se dopada sto nije na foru iskoci nesto i onda se cuje ostar zvuk zbog koga se cimnes a izleti macka :icon_eek:

101st Airborne
2.1.2006, 1:22
[QUOTE=A što se ostalih tiče, možda bih izdvojila par dobrih horora
(po mom ukusu):
Poltergejst I (kućni duh),
Predskazanje (svi delovi),
Teksaški masakr motornom testerom (odvratan).:icon_mrgr

filma "Sveto mesto"??? E, to je horor!:icon_evil[/QUOTE]

E da, Poltergeist nije los, vise je zanimljiv nego strasan, ali je san snova za neka danasnja ostvarenja...tipa Saw:icon_roll

REDisLAW
2.1.2006, 18:03
A šta kažete na ,,Leptirica,,? A najbolji akcioni horor mi je Van Helsing...:eek:

Shlaymara
2.1.2006, 18:48
noc zivih mrtvaca(crno bela varijanta iz 6o i neke) i mozda groblje kucnih ljubimaca(ramonsi :worshippy )

FRIghTMaN
2.1.2006, 21:26
Steta je velika sto vecina ljudi ne razlikuje pojama komercijalnih americkih *****a i horror filmova.Stvarno se divim ljudima koji misle da su filmovi tipa Vrisak serijala i Van Helsing(itd..)najbolji ikad napravljeni horor filmovi.:worshippy
Da bi upoznali pravu lepotu horora odvojite jednu nedelju pa odgledajte filmove tipa : Hellraiser,Helloween,Madman,Fog,Grudge,Shining(koj i bi vam licno preporucio) zatim Wrong Turn(mnogo lepih krika i originalnih scena masakra) i naravno da ne preskocimo coveka po imenu Rod Zombie i njegove filmske poslastice.Za kraj Saw I,II i TTCM(ukoliko nabavite prva 3 dela ali i zadnji nije los)
Kad budem imao nesto vise vremena napisacu vam listu horora koje sam odgledao,bice to duga lista.

STaY :icon_twis

MilanSM
3.1.2006, 0:08
u mom gradu su letos i jesenas bili festivali horor filma u pozoristu - ulaz za dz. Neki metalci organizovali. prvo je bio festival trash horora a posle gothic. Uglavnom nisam isao ni na jedan :mrgreensa tu su uglavnom bili crno beli filmovi. inace najbolja (najstrasnija) scena iz nekog horora je iz Nosferatu-a kad se vidi samo njegova senka dok se on krece uz stepenice.
Inace na art-u imate emisiju Sok koridor koja se emituje u sitne sate, a bavi se tematikom horora. Neki lik dovodi goste i onda diskutuju i dizu u nebesa filmove za koje i njihovi reziseri kazu da su sranije. Ni to ne gledam :mrgreensa
a moj omiljne horor je Resident Evil! jedva cekam da izdje treci deo pa da sva tri odgledam u jednom danu, prethodno ih narezavsi na dvd.
A za emili rouz sam cuo da je zesce jeziv i strasan tako da cu i to preskociti.

PsyDuck
3.1.2006, 0:24
:: emili rouz je po meni k`o i svaki drugi arerichki horor,koga shatro treba da se uplashish...-nishta posebno...
:: helrejzer je intresantan,meni se jedino nesvidja zato shto ima taj prizvuk matorosti,mislim da bi mogli da urade bar jedan rimejk...
:: po meni jedini paranoja film koji sam gledao je prijekat "veshtica iz blera",prvi deo,drugi je zhivi tresh....

FRIghTMaN
3.1.2006, 0:30
Pa Hellraiser nije bas mator jer su ove godine tj.05 izasla 2 dela - sedmi i osmi.Pa ko voli pravac DVD teka.

urke
3.1.2006, 0:44
Evo da malo ispravim :) Gled'o sve, peti, šesti i sedmi su psihologije (nije klasičan horror), osmi deo je fancy šit A La MilleniuM, (sad unazad) četvrti je u rangu sa trećim delom, ni dobar ni loš, drugi je bolji od noovijih ali je prvi neprevaziđen, što bi rekli evergreen :) Evo ovako ide "diskografija" Pinhead & Co.

Hellraiser I - 1987
Hellraiser II: Hellbound - 1988
Hellraiser III: Hell on Earth - 1992
Hellraiser IV: Bloodline - 1996
Hellraiser V: Inferno - 2000
Hellraiser VI: Hellseeker - 2001
Hellraiser VII: Deader - 2005
Hellraiser VIII: Hellworld - 2005

F@n@T!c_KV®
3.1.2006, 0:54
Definitivno

The Ring (1 i 2 mada prvi deo umnogome odskace od 2.)
i Isterivanje Djavola iz Emili Rouz!

Nikola Grbic
3.1.2006, 13:35
Exorcist-the beggining....................brrrjeza prolzi kroz mene kad god ga se setim....

Jim Bravura
4.1.2006, 23:34
Evo recimo "Stvor" iz 1987. sa Kurt Raselom u glavnoj ulozi. Od novijih me je odusevio "Podzemni svet" sa predivnom Kejt Bekinsejl. Perfektna gluma,a na spec.efekte ne treba trositi reci.

Covenant
5.1.2006, 1:03
Paa recimo klasici - Hellraiser prvi deo, Groblje kućnih ljubimaca prvi deo, Deca kukuruza prva dva dela. To je od horrora tipa "strava i užas" :) Drugi nivo mu dođu bolesni horrori tipa Teksaški masakr motornom testerom (onaj iz '73). Treći stepen - bizarni horrori, gde bih izdvojio Nekromantik.

Dobar izbor moram da priznam....
Sta ono bese Nekromantik?

filma "Sveto mesto"??? E, to je horor!

Kao mali sam se puno puno plasio toga i Leptirice,ali kada sam malo odrastao shvatio sam koliko su mi jadni i smesni:)

Inace,obozavam horore-narocito one radjene po delima Clive Barkera i Stivena Kinga....
Omiljeni Kingovi su mi-Pet Cemetary 1,Shining,Cunjo,Rose Red,Misery.....
Od Barkera-Master Of Illusion,Candyman(e ovo morate da pogledate),Hellraiser,
Svaku preporuku zasluzuju i Re-animator(2.dela)i Dagon(inace radjeni po Lofkraftovim pricama)-obavezno-pogledati....
Nije los recimo ni Carpenter-pomenuli ste odlicni Thing(muzika Enio Morikone!),serijal Helloween-samo prva dva dela-ostali su njesra...
Ni Ves Craven nije za bacanje-Nightmare In Elm Street,a i Scream i Znam sta ste radili proslog leta nisu losi....
Pomenuli ste i Ring-e onda pogledajte japansku orginalnu verziju(3. dela) koja je daleko bolja nego rimejk...

Gale
5.1.2006, 1:13
Najbolji holivudski horori (japanskim sam tek počeo da se trujem), u koje ne ubrajam "plašilice" tipa Ulice brestova, su uglavnom zasnovani na klaustrofobiji, a moji favoriti iz grupe psiholoških horora su:

The Shining - mora da se odgleda nekoliko puta da bi se skontao lik koga tumači Nikolson, kao i da bi se doživela realnost potpune i dugotrajne izolacije (svaki kadar je važan). Maestralna gluma+jeziva priča=film za pamćenje.

Alien - iz današnje perpektive naivan, u svoje vreme revolucionaran. Eksploatiše izolovanost, nemoć i bezizlaznost, sve najjače strahove. Realizacija nije na nivou scenarija.

The Thing - potencijal priče nije iskorišćen do kraja, ali i pored toga - obavezno štivo (jaka paranoja, egzistencijalni strah od nepoznatog).

Misery - neko će reći da ovaj film nije horor, ali ja se ne bih složio. Ludilo u punom sjaju i životna uloga Keti Bejts!

The Exorcism of Emily Rose - lukavo koncipiran scenario zasnovan na stvarnom događaju (neobična iskustva i smrt nemice Anneliese Michel, sedamdesetih godina prošlog veka) - ima holivudski šmek, poneki suvišan detalj, ali ostavlja utisak (film svakako nije za top10, ali je jedan od boljih u novijoj produkciji).

Ima tu jos nekoliko "graničnih": Poltergeist, Pet Cemetery, Hellraiser, Jaws, The Fog, The Ring...

101st Airborne
5.1.2006, 1:25
Candyman se nedavno davao na TV-u, prilicno je zeznut. Ima gadan suspens na momente.
Znam sta ste radili proslog leta mi je ipak vise teenage stvar, nije nezanimljivo ali nije bas i mnogo strasno.
Strave u ulici Brestova sam se mnoooogo plasio kad sam bio klinac...

Covenant
5.1.2006, 1:49
Alien - iz današnje perpektive naivan, u svoje vreme revolucionaran

Si ti lud?U pitanju je jedan od najboljih SF/horor/akcionih filmova svih vremena-film je neprevazidjen-nikad takvo nesto nece biti napravljeno:)
I jedan od mojih omiljenih:)

Candyman se nedavno davao na TV-u, prilicno je zeznut. Ima gadan suspens na momente.

Ja sam ga gledao bas odavno,a sada sam samo obnovio gradivo:)
Odlican horor,na zalost(ili srecu:) )ne toliko i poznat....
Pereporucujem ti i Master Of Illusion...
PoZ!

FRIghTMaN
5.1.2006, 2:03
Podzemni svet je pravo remek delo ali akcionih filmova,imam poneki element horora ali isuvise ih je malo da bi film bio horor zanra.Sto se tice "Stvora",jedan od boljih klaskika osamdesetih koji i dan danas rado pogledam...

stay:icon_twis

DorianGrey
5.1.2006, 4:32
Poltergreist je prilicno gadan, naravno Strava u ulici Brestova, Noc Vestica I, Krug, ima ih jos, ali ne mogu da se setim

VojaM
5.1.2006, 12:22
Exorcist-the beggining....................brrrjeza prolzi kroz mene kad god ga se setim....
Phe, taj je jad i beda u odnosu na originalni Exorcist (prvi deo).
Ako možeš da nađeš, pogledaj.

Kemp
5.1.2006, 15:18
Da li ima neko ideju gde bi se mogle nabaviti serije Twin Piks, ili cak i film(nisam znao da ima).
Excorcism Emily Rouse je jedino ostavio pozitivan utisak na mene od poslednjih horora.

Covenant
5.1.2006, 16:40
Probaj kod SKC-a u nedelju ujutro-kompanija je opet na okupu,koliko sam cuo:)

FRIghTMaN
6.1.2006, 4:55
Odgledah danas Phenomenu,solidan film...mada posle njega sam morao da pustam neke scene iz Wrong Turn-a tek da mi se spusti secer:rolleyes:
Ko o cemu,vi o nasoj dragoj Emily...slatka Emily upropascena je na omotu DVD lici na neku sabanku koja je saznala da Karleusa ima iskustva i u drugim stvarima osim upropascavanja tehno muzike:icon_mrgr

Ali kako engleski narod kaze "She was young and she need money":D

stay :icon_twis

minkella budzella
14.1.2006, 0:34
hey, ne mogu da verujem da niko nije spomenuo Evildead, fenomenalni film koji je snimljen sa samo 50000 dolara :eek: glavna uloga je neponovljivi Bruce Campbell. ko nije pogledao neka ovo stavi pod obavezno! drugi i treci deo su isto dobri ali su vec pomalo parodije.

Marko_L
14.1.2006, 6:11
Dakle, lista filmova koje bi svaki ljubitelj ili poštovaoc horor žanra trebao da podgleda (bez nekog posebnog redosleda) :
Evil Dead
http://www.imdb.com/title/tt0083907/
The Fog (ne rimejk, već original)
http://www.imdb.com/title/tt0080749/
Hellraiser
http://www.imdb.com/title/tt0093177/
Dawn Of The Dead (original)
http://www.imdb.com/title/tt0077402/
The Lamp
http://www.imdb.com/title/tt0091707/
The Thing
http://www.imdb.com/title/tt0084787/
The Kindred
http://www.imdb.com/title/tt0091343/
House
http://www.imdb.com/title/tt0091223/
A Nightmare In Elm Street I i III
http://www.imdb.com/title/tt0087800/
http://www.imdb.com/title/tt0093629/
Link
http://www.imdb.com/title/tt0091415/

ima ih još, ali ne mogu da se setim sad...

Shang Tsung
14.1.2006, 16:15
O da, trilogija "Zla smrt".. neponovljiva.
Btw, pogledo sam pre neki dan "darkness falls", ako neko nadje neka pogleda... nisam bolji horor gledao u zadnjih godinu dana...

FRIghTMaN
15.1.2006, 4:10
Evil Dead ------ sta reci!?! Zanr komedija-horror definitivno
kralj!
Darknes Falls sam gledao ima mesec-dva i film je solidan,zaplet mi se svidja al se nisam
nesto prepao...
Preporucio bih da odgledate novi horror "Carli i Fabrika Cokolade",mene je film
bas bas istripovao,sanjam Umpalumpase da mi jedu kornjacu:eek:

Stay :icon_twis

Milan88
18.1.2006, 3:23
haill to the king baby...bruce bruce
po meni najbolji horori koje sam gleadao su
1.evildead I i II,trojka nije horor
2.IT I i II
3.Hellraiser I i III
4.SAW I,dvojku nisam gledao
5.Isterivac djavola [orginal]
6.Ring I
ima toga jos samo nemogu da se setim naslova.

Ilic Marko
18.1.2006, 5:00
Vec rekoh u sopstvenoj temi koju mi izbrisase, stvarno ne znam zasto, da je za mene naj horror Kjubrikov "The Shining". Mnogo je bolji nego sto se to laiku moze na prvi pogled uciniti(ne zelim da zvucim arogantno, nisam ja nikakav strucnjak za horror, a pored toga sta je nekome strasno i koliko je nekome nesto interesantno, sasvim je diskutabilno...).

Poz!:icon_mrgr

Isijavanje( the shining) je stvarno ekstra horor , slazem se sa tobom, ali ne zahvaljujuci Kjubriku vec piscu Stiven King-u koji je sa Clive Barker-om i Bram Stalker-om jedan od najboljih horror pisca od kad je sveta i veka... Kjubrik je samo korektno izrezirao i ubacio ok ekipu ( da Stiven King nije napisao knjigu nista od ovog ne bi bilo) -Jack Nicklson je extra odigrao i "the shining" je svrstan u legendu , videce se za 20-ak godina sta je klasika...
Stiven King ima poseban stil razlicit od drugih, ja ti preporucujem TO 1 & 2 ( 2 knjizurine od po 500-600 strana), procitaj , neces se pokajati...
Pozdrav!

pirossi
18.1.2006, 10:05
Potpisujem za IT & Shining. I da, Shining je već klasika nema šta da se čeka 20 godina. To je postalo klasika nakon I prikazivanja.

01. Jel se seća neko Angel Heart (1987), Alana Parkera sa Mikijem Rurkom, Robertom De Nirom? Kakav neverovatan spoj scenarija, glume, fotografije i nenadmašne režije.

02. Ja bih pod horore smestio i Devil's Advocate (1997), Tejlora Hakforda sa Kianu Rivsom, Al(om) Paćinom & fantastičnom Šarliz Teron.

03. Carrie (1976), Brajana De Palme. Još jedan scenario po Stivenu Kingu. J-E-Z-I-V-O.

04. Rosemary's Baby (1968), Romana Polanskog.

05. Psycho (1960), Alfreda Hitckoka.

06. Night of the Living Dead (1968), Džordža Romera. Nije moja "šolja čaja" ali je dobar horor.

07. The Omen (1976), Ričarda Donera sa fenomenalnim Gregorijem Pekom. Muzika Džerija Goldsmita mi i dan danas odzvanja u glavi i plaši me (Sanguis bebimus, corpus edimus / Ave Satani! prev. Pijemo krv, jedemo meso / Živeo Satana!).

08. Frankenstein (1931), Džejmsa Vejla sa Borisom Karlofom.

09. Invasion of the Body Snatchers (1956), Dona Zaigela.

10. Bram Stoker's Dracula (1992), Frensisa Forda Kopole. Odlmanova impersonacija Drakule u sceni odricanja od Boga (sam početak filma) je nešto što treba da se uči na Akademiji.

I uopšte, više me impresionira i plaši čisto Zlo koje ispliva na kraju filma od nekakvih monstruma i 1.000l krvi.

minkella budzella
18.1.2006, 11:21
pade mi na pamet jos jedan dobar stariji horor "An American Werewolf in London". da li je gledao neko?

FRIghTMaN
18.1.2006, 22:32
pade mi na pamet jos jedan dobar stariji horor "An American Werewolf in London". da li je gledao neko?

Solidan stari naslov koji treba odgledati,meni se licno film nije dopao ali nije
mi se ni zgadio :D
Filmovi sa Werewolf u nazivu PISS ME OFF :mad: ,ima ih
jako mnogo.Mislim ljudi,reziseri, ako napravite film o vukodlaku ne morate
staviti vukodlak u naziv,ali izgleda je to postao neki ebeni americki sablon.

stay :icon_twis

FRIghTMaN
19.1.2006, 4:14
Smorih se,pa reko' aj' da vidim da li ima neki horor koji
nisam gledao pet puta da me vrati u zivom,i tako ja svrljam po hardu...kad ono...zvoni
telefon....
Ja se javim,ono moj dobri druga Pirath:D,kaze zove da mi javi
da je nabavio neki horor "VENOM" iz 2005.Reko' nisam gledo,aj ti to caskom
nabaci na disk pa da vidimo kakvo je...
i on to uradi i ja odgledah film....
A da,zaboravih UtiSci "Film je Brutalan" i mogu vam samo reci ovo----
Ko ima ADSL "skidaj",ko nema kupi original kad izadje na DVD
:D

sTaY :icon_twis

FRIghTMaN
25.1.2006, 19:05
Film 'Tamara" naravno strane prodakcije trebe pogledati...
Scena samoubistva srednjoskolca kao i sta ce vam se desiti ako ste
na preteranoj djeti upravo vam ovaj film to moze pokazati...

:eek: Umpalumpasi mi jedu kornjacu :eek:

[RHY]
28.1.2006, 3:55
Zikina Dinastija :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Oggy
28.1.2006, 4:23
Po meni, najstrashniji su horori tipa Alien. Zato bi bio jako zahvalan svakome ko mi moze preporuciti neki film na istu foru. Ono sto sam do sada gledao su: Naravno svi alieni, Sablasni Okean (ne znam originalni naslov), Dead Space, Firestar, Stvor (onaj na zemlji, s obzirom da valjda postoji i onaj u svemiru?)... zatim neki kojih ne mogu da se setim tacno: jedan se odigrava u nekoj labaratoriji i neki cudni zeleni mali monstrum ugrize naucnika. Posle toga s eovaj pretvara polako u cudoviste koje valjda jede i za sebe lepi sve koje je do tada uhvatio.. na kraju se misli da je sve gotovo, ali onaj mali zeleni poraste i kao to je fora.. Zatim neki opet slican, monstrum je humanoidni, kao da je u nekoj gradjevini u pustinji, na kraju se monstrum ubija tak osto padne u neki ventilator i sl... Skoro je bio The Core na televiziji koji ima slican smek.. zatim tu se moze ubrojati onaj prvi Riddick.. pa se secam i nekog bezveze filma kada u jednom delu pri kraju neka beba alien pojede misa dugackim jezikom.. itd..

Alone in the dark, Mumija sa Talosa i slicne gluposti ne racunam :P

Verovatno sam gledao jos neki slican ali ne mogu da se setim. Ali ako neko zna neki poput Aliena, Dead Spacea (ne znam gde mogu da ga nadjem, kada sam ga gledao pre sto godina **ro sam se od straha)

PhAnToM_LoRd
4.2.2006, 13:27
Darknes Falls sam gledao ima mesec-dva i film je solidan,zaplet mi se svidja al se nisam nesto prepao...
FRIghTMaN-e, jesi li probao da ga odgledas u 5.1 (surround) sistemu? Ako nisi, pokusaj, skroz je drugacije. Mene je isprepadao, kao nikad. Srcka samo sto me nije lupila... :paranoia:

Ima li neko kopiju "Leptirice", ili "Svetog mesta"?

Jaguar
4.2.2006, 15:29
Nešto nisam veliki ljubitelj horora,
pa mogu samo da pomenem filmove koji su delimično horor,
a svideli su mi se:

The Thing - Carpenter
Shining - Kubrick
Alien - Scott
i naravno serijal zombi filmova Johna Romera

Nekako ne mogu da se setim nekog horora koji me je uplašio,
uglavnom su holivudski filmovi isuviše visoke produkcije, pa ti sav taj glamur
i stil jednostavno odvraća pažnju,
ili su to smešni i naivno režirani B filmovi,
ili je u pitanju neka specijalizovana horror produkcija tipa Fangoria,
ljudi koji se isuviše trude da budu ljigavi/odvratni/krvavi, pa ispadnu smešni.

Shang Tsung
4.2.2006, 16:02
Sinoc na tv-u bio "Fakultet straha". Gledo sam ga i ranije. Sasvim je solidan. A tek ona scena kada jedna profanka pocne da se raspada, joooj... gadno bre. A da, glumi i "Frodo" :D

TheProphecy
4.2.2006, 17:09
Ako je "Leptirica" onaj domaci film,onda je to bez konkurencije najbolji horor.

PhAnToM_LoRd
4.2.2006, 20:17
Ako je "Leptirica" onaj domaci film,onda je to bez konkurencije najbolji horor.
Bas sam mislio na taj. Ima li ga se gde pronaci? :aplauz:

Jaguar
4.2.2006, 20:37
Rece mi jedan poznanik da ce nabaviti "Leptiricu"
Ako ga ima, napravicu neki torrent ili tako nesto.

Corwin
5.2.2006, 1:01
Moj omiljeni žanr kad sam bio mlađi. Oni koji me i danas prepadaju su Groblje kućnih ljubimaca, Stavr i Istjerivač đavola. Jel se neko sjeća Američkog vukodlaka u Londonu? Da, i Urlikanje je bio dobar serijal.
PS
Za akcione horore mislim da su najgore smeće koje će uništiti žanr. A to je tako fin žanr.

Jaguar
5.2.2006, 1:09
E, da... groblje kucnih ljubimaca je 'uticao' na mene... ali ne znam kako bi sad
delovao, nisam ga video preko 10-tak godina.

Covenant
5.2.2006, 3:08
Je'l neko gledao horor The Dentist iliti zubar-ima dva dela...
Bolestan je-glavnu ulogu igra glumac koji je igrao Bula u seriji Hjuson(znate ona serija o spejs-satlovima,pre koju godinu se vrtelo na TV-u)i koji je reklamirao one fancy cvike preko TV-shop-a-zaboravih kako se zove.....
Po meni, najstrashniji su horori tipa Alien. Zato bi bio jako zahvalan svakome ko mi moze preporuciti neki film na istu foru.

Mogu da ti preporucim noviji film Even Horizont(Konacni ili Slepi Horizont kako su ga vec preveli)sa Sem Nilom i Lorensom Fisburnom-SF horor,noviji,ne toliko poznat ali odlican-za svaku preporuku...

Zar je moguce da niko nije gledao Reanimatora i Dagona-radjeni su prema delima jednog od klasika horora-Lofkrafta
PoZ!

Oggy
5.2.2006, 6:58
Jesam, gledao sam Event Horizon (odlican je). U to vreme negde gledao sam i Sferu, i Abyss ranije naravno.. ima onaj noviji film sa inteligentnim ajkulama na slicnu foru.. itd.

Kada pomenuste vukodlake, postoji li neki strashan horor sa njima?

danez
5.2.2006, 9:50
Leptirica domaci film je horror broj jedan
Sveto mesto ne mogu da nadjem a rado bih ga pogledao

Shang Tsung
5.2.2006, 14:29
Van Helsing:D:D:D:D

Event Horizont=konachni horizont
odlichan film

Corwin
5.2.2006, 19:15
Jesam, gledao sam Event Horizon (odlican je). U to vreme negde gledao sam i Sferu, i Abyss ranije naravno.. ima onaj noviji film sa inteligentnim ajkulama na slicnu foru.. itd.

Nađi negdje serijal Urlikanje - Howling. 7 ili 8 filmova, nepovezanih, vukodlaci centralna tema.
Ili nađi Srebrni metak (Stiven King) i, ako slučajno naletiš na njega Američki vukodlak u Londonu (najbolji film sa vukodlacima)

FRIghTMaN
6.2.2006, 2:33
Sad se setih filma The Dentist,solidno obradjivanje vilice ali steta sto
je negativac onako zavrsio...mislim to "ko drugo zdrave zube vadi - nakraju mu se ovaj
osveti i uradi isto" me iznerviralo ali sta ces
Filma Leptirica imam vec godinama i mogu vam reci (za one koji nisu gledali) "Sveto Mesto" je nekih 70 puta bolji horror dok
Leptirica ima svoje mesto jer me je plasila ko klinca...

StAy :nov_mad2:

drde
6.2.2006, 4:25
Po meni: Ponekad se vracaju, Duhovi u nama (Others), Brod duhova, Predskazanje

beatoperator
6.2.2006, 10:58
Halloween (Noc Vestica) i to prvi deo...

od novijih, THE DESCENT...

a splateri sa sikljanjem krvi i odsecanjem glava su vise komedije no horori. :)

PhAnToM_LoRd
6.2.2006, 11:01
Filma Leptirica imam vec godinama i mogu vam reci (za one koji nisu gledali) "Sveto Mesto" je nekih 70 puta bolji horror dok
Leptirica ima svoje mesto jer me je plasila ko klinca...

StAy :nov_mad2:
FRIghTMaN-e, moze li ikako da se dobije kopija "Leptirice"? :aplauz:

[Imzadi]
8.2.2006, 0:04

Ima jedan film, ali mislim da je u pitanju b produkcija... " Psi vojnici" - morbidno.

Covenant
8.2.2006, 1:59
Gledao sam,zove se Pasji vojnici-Dog Soldiers
Britanski horor,prilicno dobar.....

Oggy
8.2.2006, 2:09
Da, gledao sam Dog Soldiers. Sve je super, ali je totalno idiotski onaj deo kada jedan od vojnika lupa vukodlaka po prstima cekicem :eek: (mada nije da nije odgovaralo situaciji).

Gledao sam i silver bulet, koga je neko predlozio. Ostalo sto ste naveli cu probati negde da nadjem.

DorianGrey
8.2.2006, 2:16
Pa nije los telesna slagalica, bolje reci vise je gadan nego strasan, Evil Dead 1,2 i Armije mraka se takodje svrstavaju u horore, ali su vise smesni nego strasni...

FRIghTMaN
8.2.2006, 2:16
Ako si iz NS-a moguce samo znas da je
piraterija kaznjiva zakonom pa onda nam jedino
preostaje da ti dam moj originalni dvd Leptirice(jedini svetski primerak) pa
ti odlegaj pa mi vrati :D :ciao:

StaY :n-cc2:

[Imzadi]
8.2.2006, 2:29
@Oggy

Jesi li gledao " Ginger snaps" - bolji je 1. deo. Ne mogu da se setim više ni jednog dobrog filma sa vikodlacima... Osim ako ne voliš filmove tipa " Moja mama je vukodlak"...:)

Oggy
8.2.2006, 19:48
Nisam gledao to. Dakle jos jedan za listu (pri tom ne mislim na moja mama je vukodlak mada sam ga gledao). Izgleda da cu morati da bookmarkujem ovu stranicu jer ko zna kada cu ici u nabavku filomva :opanachke

zone2403
10.2.2006, 22:54
Evo recimo "Stvor" iz 1987. sa Kurt Raselom u glavnoj ulozi. Od novijih me je odusevio "Podzemni svet" sa predivnom Kejt Bekinsejl. Perfektna gluma,a na spec.efekte ne treba trositi reci.
Slazem se za Stvora a Podzemni Svet je super film samo vise akcija nego horor. Ja bih kao dva najbolja izdvojio Princ of Darkness (scene sa ogledalom i danas mi izazivaju zmarce) i Event Horizont.

Shang Tsung
10.2.2006, 23:22
Underworld horor? Za ovo prvi put cujem...:cool:

101st Airborne
10.2.2006, 23:28
Slazem se za Tvora a Podzemni Svet je super film samo vise akcija nego horor. Ja bih kao dva najbolja izdvojio Princ of Darkness (scene sa ogledalom i danas mi izazivaju zmarce) i Event Horizont.

Cek,cek sta tacno sa ogledalom - jer neko stvorenje izlazi iz ogledala?

zone2403
12.2.2006, 0:29
Cek,cek sta tacno sa ogledalom - jer neko stvorenje izlazi iz ogledala?
Djavo, tj. ogledalo u filmu se ponasa kao neki portal ka paklu.

Rocker
12.2.2006, 2:08
Mene oduševljava nova verzija "Dawn Of The Dead"!:dzavo: Gledao sam ga opet sinoć i uživao! Sećam se svake scene a prethodni put sam ga gledao pre više od godinu dana. U međuvremenu sam odgledao bar 300 filmova!

101st Airborne
12.2.2006, 3:08
Djavo, tj. ogledalo u filmu se ponasa kao neki portal ka paklu.

E, da to je taj. Taj film je neko izrazito pametan pustio nama, tj deci 3. razreda osnovne u TV-sali na rekreativnoj nastavi tamo neke godine...treba li reci kakav je pakao nastao kad je trebalo ici na spavanje...a u sobi veliko ogledalo...

REDisLAW
12.2.2006, 18:26
Da vam ja preporučim da vi odgledate "Others", i to sami (jer nema efekta kad gledate sa nekim), sa glasnoćom na zvučnicima negde na sredini (ali stvarno), pa mi kažite utiske. Ja sam se 712

zone2403
12.2.2006, 23:46
E, da to je taj. Taj film je neko izrazito pametan pustio nama, tj deci 3. razreda osnovne u TV-sali na rekreativnoj nastavi tamo neke godine...treba li reci kakav je pakao nastao kad je trebalo ici na spavanje...a u sobi veliko ogledalo...
Auuuuuuuu, pa ja i sad kad ga gledam zent mi je a ne mogu da zamislim kako je tek bilo vama!!!

Jack Sparrow
13.2.2006, 0:13
Hmm ovo sam cekao kekekee ^^ mada vise volim horror trillere nego ciste koljacine koje u zadje vreme zestoko zasmejavaju.....
Evo da navedem par koje volim ...
1.The Silence Of The Lambs .... kao i ostali delovi fenomenalnog Dr.Lectora ( fantastican dijalog) Hopkins zna sta radi
2.28 Days Later
3.Cabin Fever ... lep zavrsetak ^^ ... preporuka ljubiteljima krvi :)
4.The Motheman Prophecies .... ovaj film jako volim

E sad jedno malo offtopic pitanjce ^^ Da li neko zna kako se zove onaj horror sto se radi vecinom u kuci gde riba nadje nekog mrtvog starca u kadi ... kasnije ona prividja tog starca kako se seta po kuci i kuca joj na prozor ... znaci vecina filma se i radi iz prvog lica ... molim vas ako znate ime da ga postujete mnogo bi mi znacio unapred hvala :) poz

zorz
13.2.2006, 2:28
A jel hocete da znate sta je pravi trip? Gledam ja ring u dva sata nocu i odmah nakon scene gde se prikazuje sadrzaj kasete meni zvoni mobilni :eek: ... A svi znate da kad u filmu neko odgleda kasetu zvoni fon sa porukom da ce umreti za 7 dana :eek: :eek: !! Srecom, to nije bila devojcica iz bunara, vec moja devojka koja je zvala onako, da vidi sta radim :n-cc2: ! E, sad sledi jos veci trip! Taman se smirih. Legnem u krevet, kad eto ti na plafonu KRUG :eek: :eek: :eek: !!! Naravno, osedim, a onda shvatim da je to je**ni odsjaj diska sa stola!!!
I tako zivim jos ovo malo sto mi je ostalo pose skracenih 30-40 godina zivota posle te noci...

Che_
13.2.2006, 3:25
O cemu se bese radi u Event Horizont-u?

REDisLAW
13.2.2006, 16:09
A jel hocete da znate sta je pravi trip? Gledam ja ring u dva sata nocu i odmah nakon scene gde se prikazuje sadrzaj kasete meni zvoni mobilni :eek: ... A svi znate da kad u filmu neko odgleda kasetu zvoni fon sa porukom da ce umreti za 7 dana :eek: :eek: !! Srecom, to nije bila devojcica iz bunara, vec moja devojka koja je zvala onako, da vidi sta radim :n-cc2: ! E, sad sledi jos veci trip! Taman se smirih. Legnem u krevet, kad eto ti na plafonu KRUG :eek: :eek: :eek: !!! Naravno, osedim, a onda shvatim da je to je**ni odsjaj diska sa stola!!!
I tako zivim jos ovo malo sto mi je ostalo pose skracenih 30-40 godina zivota posle te noci...

Blago tebi kad te devojka zove u 2h... Da vidi šta radiš...

zorz
13.2.2006, 19:02
Blago tebi kad te devojka zove u 2h... Da vidi šta radiš...

Cuti, brate, nista me ne pitaj. Ljubav ti je to ;) .

taximetar
14.2.2006, 12:08
Po ukupnom utisku meni je Evil Dead neprevazidjen, inace bila je i dosta dobra avantura na sonyju, sa sve Ešovim sarkazmom i glasom Brusa Kembela

FRIghTMaN
14.2.2006, 22:06
Steta sto je zanr Evil Dead neponovljiv,jer bi bas bilo lepo da naprave nesto slicno tome umesto sto reziseri trose gomile novca na filmove tipa 'Underworld - Evolution" koji sam bas danas odgledao i mogu vam reci nema H od horrora.
Tipicna akcija sa par dobrih elemenata koji su toliko dobri da nisu vredni pomena.
:kreza:
Zivela americka *ranja koja su od vukodlaka i vampira napravila geyeve koji se
bore za nekakve glupavstine.
P.S. Ipak odgledajte film jer glavni "enemy" vampir ima brutalno odradjena krila...

Ocena 2/10:tapsh:

stAY :icon_evil

milann
3.3.2006, 18:32
Od Karpentera Noc Vestica, Magla, Thing, Princ Tame...
Od Daria Argenta Suspiria, Deep Red, Inferno, Phenomena...
Od Wes Cravena Strava U Ulici Brestova, prvi i sedmi deo, Deca Ispod Stepenista...
Od Georga Romera Zora Mrtvih, Creepshow, Dan Mrtvih, Dva Zla Oka...
I jos Exorcist, Omen, Dellamorte Dellamore...
Seticu se jos...

deus[awesome]
7.3.2006, 14:06
1. evil dead
2. the saw 1 i 2
3. exorcist
4. van hellsing
5. the ring 1 i 2
6. itd. ima jos dosta...

aerochivija
24.3.2006, 3:52
Jedini domaci filmski kriticar koji vredi, Ranko Munitic, rekao je jednom da se horori snimaju kako bi pokusali da nas ubede da su mrtvi opasniji od zivih.
Kako se potpuno slazem s njim, na listu horora dodajem "We Were Soldiers", "Platoon", "Kingdom of Heaven", "Ime ruze", "Ful Metal Jacket", "Ondskan - Evil", "Color Purple", dosta je za sad...

IceMan
24.3.2006, 12:39
Ja sam se posebno ****o uz film "Kad padne mrak",ili tako nesto.

Surovi
2.4.2006, 17:25
A šta kažete na ,,Leptirica,,? A najbolji akcioni horor mi je Van Helsing...:eek:

da da da leptirica je majka... xe xe xe
ja ne volim mnogo horore ali kubrickov the shining je ipak majka
trash horor serijal evil dead je opet nesto neprevazidjeno po meni:rofl: :rofl:

Boranija
14.4.2006, 10:47
noc zivih mrtvaca(crno bela varijanta iz 6o i neke) i mozda groblje kucnih ljubimaca(ramonsi :worshippy )
Pesma je do jaja, a kakav je film?
Ja sam se presek'o kad je bio krug na tv-u: naime, kada se film zavrsio zaspao sam sa ukljucenim tv-om... Probudio sam se u pola noci kad su pustali reprizu i to onu scenu kada mala izlazi iz tv-a..... Jbt celu noc nisam mogo da zaspim:paranoia:

Boranija
14.4.2006, 10:55
Zar je moguce da niko nije gledao Reanimatora i Dagona-radjeni su prema delima jednog od klasika horora-Lofkrafta
PoZ!
Joj pokusavam da nadjem Dagona vec duze vreme... nadam se da vredi truda

Grimm_SBL
14.4.2006, 11:12
Filmovi koji mene najvise plase su od Stivena Sigala, Caka Norisa i vecina od Van Dama i Svarcija...
Neko ce reci da to nisu horor filmovi, ali kad vidite kako ovi likovi glume...
Brrrrrrr!

drgonzo
14.4.2006, 11:38
Jedini domaci filmski kriticar koji vredi, Ranko Munitic, rekao je jednom da se horori snimaju kako bi pokusali da nas ubede da su mrtvi opasniji od zivih.
Kako se potpuno slazem s njim, na listu horora dodajem "We Were Soldiers", "Platoon", "Kingdom of Heaven", "Ime ruze", "Ful Metal Jacket", "Ondskan - Evil", "Color Purple", dosta je za sad...
Slazem se sa aerochivijom za "We were soldiers" :)
A od pravih horora, ovako bez razmisljanja glasam za prvi deo Karpenterovog Halloween. Ako se The thing moze uracunati u horore, mozda bi i on mogao da upadne.

Aksic Srdjan
14.4.2006, 14:09
Po meni:

1. SAW
2. Svitanje Mrtvih

Rocker
14.4.2006, 19:58
Po meni:

1. SAW
2. Svitanje Mrtvih
Misliš Zora Mrtvih?!:kreza:
Stvarno je odličan!!!:tapsh:

Bug[Su]
14.4.2006, 20:25
meni je najbolji horor.............crvenkapica :D

phoenix[illusion]
14.4.2006, 21:05
Ovaj najnoviji Hostel

ATI`
21.4.2006, 2:16
a Noc zivih mrtvaca? :D

dodo
22.4.2006, 2:42
filma "Sveto mesto"??? E, to je horor!:icon_evil

Secam ga se... Gledao ga pre par dana :D

Staronsky
22.4.2006, 3:16
A šta kažete na ,,Leptirica,,
Kazem da ovi nasi stvarno nisu normalni kakve bolestine umeju da snime!Kad sam bio klinac secam se da su taj film pustili u sred dana tako da sam slucajno naleteo na njega i dugo sam vukao traume :kreza: !Sada mi je smesno kada se toga setim :rofl:

[Imzadi]
22.4.2006, 4:30
Nakon toliko odgledanih horora, spec. efekata i stvarno jezivih priča, "Leptirica" mi sada izgleda smešno...:) Nekada me obuzimala jeza (kad sam bila mala:p ), i pri samoj pomisli... Pre par dana sam uzela taj film ponovo baš da vidim kako ću da reagujem nakon toliko godina i hoću li da se uplašim:) , i bila sam u društvu kada sam ga gledala i mogu vam reći da smo se slatko iskidali od smeha, čak više nego da smo gledali neku dobru komediju...:)
Sad sam se setila jednog neverovatno dobrog filma koji niko ovde nije pomenuo... "Predskazanje" - Demijan (priča o đavolu u njegovom pravom obliku:dzavo: )... Stvarno jezivo i prilično realno... Sva 4 dela su odlična, mada mislim da je onaj poslednji sa devojčicom najstrašniji... Priča o iskonskom zlu,pravi užas...:Freddy:

S-man
22.4.2006, 9:22
Po meni su ti najbolji horori nas domaci "Sveto Mesto" i film "Grudge".

Rocker
22.4.2006, 13:03
Nakon toliko odgledanih horora, spec. efekata i stvarno jezivih priča, "Leptirica" mi sada izgleda smešno...:) Nekada me obuzimala jeza (kad sam bila mala:p ), i pri samoj pomisli... Pre par dana sam uzela taj film ponovo baš da vidim kako ću da reagujem nakon toliko godina i hoću li da se uplašim:)
Ista priča! Kao klinac nisam mogao da spavam zbog tog filma. Pogledao sam ga opet prošle godine. Sad mi je smešan, ali nikad neću zaboraviti kako je uticao na mene kada sam imao 6-7 godina:eek:

REDisLAW
22.4.2006, 15:48
Što se tiče jeze... "Isterivanje đavola iz Emili Rouz"... Brrrrrrr...:(

iMa_NeKo_PljUgU
26.4.2006, 0:22
Svako ima svoj ukus.
Nekog plashi neko tipa Alien-a, nekog Freddy:Freddy: , a mene ona iz Ringa:paranoia: :paranoia: :paranoia: :paranoia: :paranoia: , Emili Rouz:paranoia: :paranoia: :paranoia: Pa ajde da se ne ogranichavam samo na filmove ona iz F.E.A.R.-a me ne odushevljava (iskreno- sanjao sam je jedanput i nikad vishe)

Helingen
7.5.2006, 12:52
:nov_explo Najbolji horori za mene su:
1. The Others
2. Ring 1, 2
3. The Amityville Horror
4. White Noise
5. The Descent (po IMDB najbolji horor u 2005.)
6. Hide & Seek (horor triler)
7. Egzorscist
8. Poltergajst
9. Blair Witch Project
10. Final Horizon

SV 84
7.5.2006, 16:22
SAW 1 & 2, мада је први део по мени бољи.....

Orvel
7.5.2006, 19:05
Što se mene tiče Noć Veštica (prvi deo),mada je i Psiho u igri.
Najbolji serijal je Strava u ulici Brestova.

Miloš
7.5.2006, 19:06
Ја мрзим хороре и само сам један видео до средине (чини ми се "Круг").:n-cc2:

Erdeljan Boris
10.5.2006, 18:10
1. Ring 1 i 2
2. Saw 1 i 2
3. Wrong Turn

NenadN
17.5.2006, 0:26
Definitivno Silent Hill

Lord
17.5.2006, 1:27
Wrong turn.

[Imzadi]
17.5.2006, 3:08
Ne sećam se da li sam taj film ikada pomenula u ovoj temi, ali stvarno ga vredi odgledati, ako ste od onih ljudi koji vole da odgledaju dobar, realan horor:Freddy: ... U pitanju je "Predskazanje" - ima 4 dela, od kojih su (po mom mišljenju), najbolji I i IV... Izvanredan kultni film. Prikazivaće se u petak, 19.05. u 00:15 na 1. programu Rts-a. Ko bude odgledao, neka podeli utiske sa nama ovde...:Freddy:

Jack Sparrow
17.5.2006, 8:21
Chasing Sleep , kada odlicni komicar od glumca glumi u horor-u e da vidis kako se uplasis .... film je neverovatan

Rocker
17.5.2006, 21:00
Ne sećam se da li sam taj film ikada pomenula u ovoj temi, ali stvarno ga vredi odgledati, ako ste od onih ljudi koji vole da odgledaju dobar, realan horor:Freddy: ... U pitanju je "Predskazanje" - ima 4 dela, od kojih su (po mom mišljenju), najbolji I i IV... Izvanredan kultni film. Prikazivaće se u petak, 19.05. u 00:15 na 1. programu Rts-a. Ko bude odgledao, neka podeli utiske sa nama ovde...:Freddy:
U originalu "Omen", jel' da?! Stvarno odličan serijal!!!:aplauz:

[Imzadi]
17.5.2006, 23:45
Ne znam da li je "Omen" u tačnom nazivu...Valjda mislimo na isto:) Priča je o malom Demijanu, đavolu, sa tri šestice na koži glave koje mu tu stoje od rođenja...itd. Ostatak odgledajte;)

aerochivija
18.5.2006, 4:20
"Omen" jeste "Predskazanje", prvi deo sa Gregori Pekom, ostale nisam gledao, jer kako rekoh ranije, živih se treba plašiti...
Najbolji horor svih vremena je domaći, "J..o lud zbunjenog". Gl. uloge: Političari, mediji, kvazi-intelektualci...

Orvel
19.5.2006, 0:28
Zaboravih na Omen!To je jedan od najboljih horora.Ceo serijal je dobar,mada prvi deo odskace(mozda zbog Gregori Peka i Li Remik).Potpuno si u pravu najbolji "realan" horor:n_klanja:

B@NE
21.5.2006, 16:15
TT SINDROM:paranoia:

NenadN
21.5.2006, 17:10
TT SINDROM:paranoia:
Kad sam gledao ovaj film, prvi put sam se toliko smejao da sam mislio da je komedija a ne horor, ali se moze uzeti da je horor, ali definitivno ne najbolji.

B@NE
21.5.2006, 17:16
pa dobro koji ima bolji horor iz domace produkcije?

NenadN
21.5.2006, 17:26
pa dobro koji ima bolji horor iz domace produkcije?
Definitivno ni jedan cini mi se, ali ni ovaj

mstevan
21.5.2006, 19:52
Mozda nije bas najbolji ali vredi pogledati : Jeppers Creppers 1 i 2

VladarTame
21.5.2006, 19:58
Excorsist 1,2,3 meni su oni najbolji posebno 1 dio on je naj strasniji i ima nekoliko scena koje ne mogu bez kompjuterskih efekata kao ona kada djevojcica silazi niz stepenice naopako mislim ko je gledao zna o cemu govorim.:eek:

Dimo
21.5.2006, 20:53
"Znam sta ste radili proslog leta" svi delovi i "Vrisak 3".
Mada volim i "Od sumraka do svitanja" serijal,ali to nije cistokrvni horor.

Teva
21.5.2006, 22:15
Najbolji horor ikad napravljen je Date Movie :)
Mislim vise sam se prestravio dok je ona debela igrala na pocetku nego kad sam gledao Krug

Rocker
22.5.2006, 11:38
Kad sam gledao ovaj film, prvi put sam se toliko smejao da sam mislio da je komedija a ne horor, ali se moze uzeti da je horor, ali definitivno ne najbolji.
Zar ti je bilo smešno seckanje ljudi na komade?!:eek:

REDisLAW
22.5.2006, 21:54
Ma možete da pričate šta hoćete, Ring je tu naj:eek: !!!
A "Isterivanje đavola iz Emili Rouz", a "Duhovi u nama"... E to su ti horori!!!

Dushan
22.5.2006, 22:36
Znam da ce mozda zvuchati smeshno, ali jedini horor koji me je uplashio je "Veshtica iz Blera 1". Ali zaista, zaista uplashio, + shto sam imao 10 godina. Secam se da posle filma nisam smeo da odem do ve-cea O_o

Covenant
22.5.2006, 22:57
Znam da ce mozda zvuchati smeshno, ali jedini horor koji me je uplashio je "Veshtica iz Blera 1". Ali zaista, zaista uplashio, + shto sam imao 10 godina. Secam se da posle filma nisam smeo da odem do ve-cea O_o

Uopste ne zvucis smesno:)
Dobar je to horor,iako su ga mnogi kudili:)
A i drugi deo je poprilicno solidan(dobar)

JANISKO
23.5.2006, 13:31
Po meni je najbolji horor UPLASI SE!!!

huligan
24.5.2006, 12:07
Strava u ulici Brestova,Underworld 2,From Hell...
Odlicni filmovi,dosta krvi,da vas uvati prpa:eek:

ATI`
24.5.2006, 15:26
Ne znam da li je "Omen" u tačnom nazivu...Valjda mislimo na isto:) Priča je o malom Demijanu, đavolu, sa tri šestice na koži glave koje mu tu stoje od rođenja...itd. Ostatak odgledajte;)

Film o Demijanu je kod nas prevedan kao Predskazanje :nov_explo

NenadN
24.5.2006, 16:05
Zar ti je bilo smešno seckanje ljudi na komade?!:eek:
Da jer su oni to predstavili na totalno drugaciji nacin.

Corwin
24.5.2006, 16:06
Film o Demijanu je kod nas prevedan kao Predskazanje :nov_explo
Moguće. Imam dilemu jesu li bolji Predskazanje 1 i 2 ili Istjerivač đavola.

CYBER
5.6.2006, 12:48
Veliki sam ljubitelj horor filmova i evo nekih mojih predloga: The Shining, Saw oba dela, Dead End... jel zna neko jos neki dobar horor?

REDisLAW
6.6.2006, 13:52
Veliki sam ljubitelj horor filmova i evo nekih mojih predloga: The Shining, Saw oba dela, Dead End... jel zna neko jos neki dobar horor?
Pogrešno skretanje? :D

Flexy
6.6.2006, 15:35
Recimo The Exorcist: the begining, The Ring...
Svi ti psiholoski horori su zakon. Npr. Hostel je neprevazidjeno ?ranje, gluplji film nisam gledao, a nije ni horor (dobro, jeste za malu decu:D ). Jos gluplji je ''Boy eats Girl'':rofl: , to mu dodje neka komedija u stvari. Bre devojka traktorom (!) izgazi pola grada koji je zombifikovan, a onda decku kaze da je procitala njegovo pismo i da ga ipak posle svega voli. Nema veze sto je pola grada mrtvo:boodala: .
Mali off topic ali JBG!

Flexy
6.6.2006, 15:36
Pogrešno skretanje? :D

PLEASE!!! Gde nestade kriticki pogled na stvari!!!:dedica:

Flexy
6.6.2006, 15:40
P.S. Obožavam da gledam horrore jer mi to uliva ljubav u život :D

Ala je tebi zanimljivo u zivotu!!! A da te posaljemo u Slovacku u onaj hostel:D ?
Salim se samo, nemoj mi uzeti za zlo, i mene opustaju s vremena na vreme:dzavo: !

rogehpelb
6.6.2006, 17:29
1. Saw I (dvojka tu i tamo)
2. Angel Heart, gledao sam poslednjih par minuta i odseko sam se ziv.
3. Evil Dead (Bruuuce, sta reci)
4. Kabala (film po prici Klajva Barkera)
5. Night of the Living dead
6. Canibal Holocaust (film je strasno smesan)
7. Hell raizer (prva dva ostale ne priznajem)

Flexy
6.6.2006, 17:40
Jel neko gledao Anazaptu? Nesto za vreme kuge ili tako nesto... Jel za preporuku, da li da ga gledam?

rogehpelb
6.6.2006, 20:01
Ako traje manje oko jednog sata, manje vise sve je vredno pogledati, ako ne nista a onda zbog smejanja nesposobnosti reditelja/glumaca...

Grimm_SBL
7.6.2006, 11:22
Najveca glupost od Horora je neki... nhmmm... neznam kako se zove, ali radi se odprilike nesto kao: Neka staklena kuca, pa skupljanje nekih dusa, pa na kraju neko oko Lucifera ili tako nesto... film je toliko srnje da se cak ni ja (a, verujte mnogo sam plasljiv) nisam uplasio.

Najstrasniji film koji sam gledao je Blair Witch! Zbog cinjenice da sam, pazite sad, totalno neplanirano:

1 dan - Gledao neki dokumentarac na TV o tome (i prepao se ziv)
2 dan - dobio sva tri dela igre da odigram (i prepao se ziv)
n-ti dan - kad sam presao poslednju igru dobijem film da odgledam! (i prepao se ziv)

Kakav tajming! I dan danas sam ubedjen da to nije bilo slucajno, a vi se mozete za****vati koliko god hocete!

Highlander
7.6.2006, 12:50
Najveca glupost od Horora je neki... nhmmm... neznam kako se zove, ali radi se odprilike nesto kao: Neka staklena kuca, pa skupljanje nekih dusa, pa na kraju neko oko lucifera ili tako nesto... film je toliko srnje da se cak ni ja (a, verujte mnogo sam plasljiv) nisam uplasio.
Film se zove "13 duhova". Čova skuplja duhove (treba mu ogromna energija) da bi aktivirao "Oko svevideće". U priču se upleće njegov rodjak i spašava svet.:dedica:
Šta znam, meni se film svideo. Izgleda da su ukusi različiti.

[Imzadi]
7.6.2006, 18:29
Jel gledao neko novo "Predskazanje"... Izgleda da je dobar... Valjda je premijera bila 06.06.2006...:Freddy:

Highlander
8.6.2006, 14:07
Jel gledao neko novo "Predskazanje"... Izgleda da je dobar... Valjda je premijera bila 06.06.2006...:Freddy:
Bilo je 6.6.06 ali opet se predskazanje nije obistinilo! :dzavo:
btw, nisam gledao.

Omnio
9.6.2006, 13:32
za sva vremena:

The Omen (stari)
Pet Sematary
The Shining
Rosemary's Baby

F@n@T!c_KV®
10.6.2006, 1:00
Pa ako cemo iskreno horrori su mi omiljeni zanr... i kada pogledate n broj takvih filmova jednostavno vam nije nesto strasno! Alizato sam pre par dana gledao film Shallow Ground i film je SICK!!! Celo vece sam bio paranoican i osvrtao se po sobi :paranoia: Posle Ring-a i 28 Days Later... Sve u svemu film je BRUKA!
A i ako volite britansko/irske horore nije los ni Dead Meat... sa sve otkinutim glavama, prosutim mozgovima ali vrlo "realno" oslikano!

Rocker
10.6.2006, 1:09
I meni se svideo Shallow Ground a Dead Meat je više crna komedija nego horor, naročito ona scena kad se lik zaleće lopatom na ženu, misleći da je zombi, a ona je u stvari retardirana:rofl: :rofl: :rofl:
Jel' gledao neko R-Point?! E to je film posle koga te je strah da zaspiš:paranoia: :tapsh:

barjaktar
10.6.2006, 16:10
The Omen bez premca!!!

Mislio sam da ce ovaj novi, kao i svaki drugi rimejk, biti cisto djubre pravljeno da se izvuce jos malo para... Ali DEBELO sam se za*ebao! Film rastura, i moram da kazem, bolji je od originala (znam da ce ovo izazvati salvu kletvi, ali tako je)

markoca
10.6.2006, 18:38
Definitivno Silent HillOna ruzna kopija, jel?

Flexy
12.6.2006, 20:00
ko svrsta nasu dragu Emili Rouz medju horore? Taj ili ta je mentalno obolela osoba!!! Apsolutno nista strasno nema u tom filmu, samo neka gomila spekulacija o tome da li je bila posednuta ili ne. Mislim stvarno...:n-cc2:

Jurucina
13.6.2006, 20:36
Resident Evil ( po meni najbolji akcioni horor )
Ej, decko pogledaj prvo Aliens-e ( Alien 2) pre nego sto izjavis tako nesto.

Bokile
15.6.2006, 15:52
Po meni Brod Duhova,gledao sam ga sa drustvom,inace ne gotivim bas horore...

Rocker
16.6.2006, 1:08
Ej, decko pogledaj prvo Aliens-e ( Alien 2) pre nego sto izjavis tako nesto.
Meni je Resident Evil bolji od aliena. Valjda zato što obožavam horore sa zombijima.:Freddy:

Rocker
16.6.2006, 1:09
Po meni Brod Duhova.
Brod duhova je meni jedan od najgorih... Baš me smorio. Zanimljiviji je "Naftna platforma duhova":to_care: tj."Ghost Rig". Ima mnogo bolju priču!

DaAli
17.6.2006, 14:30
The Exorcist,The Omen... :n_klanja:
Horor produkcija novijeg datuma sve je losija i pateticnija, kliseji letecih glava i gomile iznutrica...Bezveze...Horor ne cini klanje i gomila krvi...

oklagija
17.6.2006, 15:25
Po meni Brod Duhova

ti si se bas nagledao horora...

FRIghTMaN
25.6.2006, 22:20
Evo i da ja malo nesto napisem..ipak sam ja pokrenuo ovo *ranje :dedica:

Trenutno se ubijam sa tim da pronadjem gde kupiti Horror Action Figures kod nas ili negde u susednim zemljama,posto preko neta da narucijem ne isplati se.Tako da ako neko zna nek javi.

p.s. Ispalio na *ebeni smak.. p.s.s. Film Omen 2(na nasa lepa srpska jezika "Pretskazanje" je tipican RIMEJK :kreza: starog Demijana...ali ipak solidan,mislim pogledajte ali ako ste gledali stari deo nista nije drugacije).

s.e.:dzavo:

Surovi
26.6.2006, 10:21
za sva vremena:

The Omen (stari)
Pet Sematary
The Shining
Rosemary's Baby

:tapsh: :tapsh: :tapsh:
samo 1.,4.,3.,2:)

FRIghTMaN
26.6.2006, 14:54
Jedan od ljudi koji znaju sta je pravi horror je definitivno Rob ZOmbie...cevek pravi losu muziku ali zato sto se tice horrora zna znanje.Odgledajte The Devils Rejects i Kucu od 1000 leseva :n_klanja:
p.s. izlazi novi Garfild :kreza:

Shlaymara
26.6.2006, 15:22
Jel' gledao neko R-Point?! E to je film posle koga te je strah da zaspiš

dobar film.samo su mi ti korejanci/kinezi(ili sta su vec) svi slicni(jos u uniformi i pod slemom) i nikako nisam mogao da povatam ko je ko.ali zanimljiv i dobar film.

Rocker
26.6.2006, 15:52
dobar film.samo su mi ti korejanci/kinezi(ili sta su vec) svi slicni(jos u uniformi i pod slemom) i nikako nisam mogao da povatam ko je ko.ali zanimljiv i dobar film.
Skroz tačno, ali mislim da to samo doprinosi atmosferi.Prava paranoja!!!:paranoia:

DorianGrey
26.6.2006, 16:19
Skoro sam odgledao Creepshow, i nije los...Onda, sam pre neki dan opet gledao Jeepers Creepers II, koji nije nista posebno, suvise je predvidiv, prvi deo je mnogo bolji...Da, setio sam se jednog horora Childsplay, gledao sam ga kao klinac jos, secam se da sam se ***ao od straha:eek: :Freddy:

FRIghTMaN
26.6.2006, 18:13
Skoro sam odgledao Creepshow, i nije los...Onda, sam pre neki dan opet gledao Jeepers Creepers II, koji nije nista posebno, suvise je predvidiv, prvi deo je mnogo bolji...Da, setio sam se jednog horora Childsplay, gledao sam ga kao klinac jos, secam se da sam se ***ao od straha:eek: :Freddy:
e childs play je prvi horror koji sam ja gledao...da da i jos uvek ponekad volim da odgledam kako Chucky pravi *ranja po gradu.Lutka je stvarno perfektno odradjenu + sto film ima sjajnu pricu.

stay eVil

tomas
26.6.2006, 19:04
meni je ostalo josh od malih nogu leptirica,ne znam kako je vama ali meni i dan dans kada pomoslim da sam sam kod one vodenice i gluvo doba noci,ma bezzzziii bre:odoK:

Surovi
26.6.2006, 20:19
ljudi Vampire AssaSin je ultimativni trash horor.
najbolji je zato sto je smishljen kao ozbiljan, fazon hack'n'slash vampirski film ali nacin na koji je snimljen i gluma i specijalni efekti(imaju neki efekat munje i varnica i to vrte sve vreme) su fenomenalni... samo pogledajte i plakacete od smeha... i da to jeste horor... a tek prica:rofl: :rofl:

Rocker
27.6.2006, 22:51
Vi koji volite Child's Play, obavezno pogledajte Seed Of Chucky. To je drugi deo i malo je više komedija, ali je odličan film (da vidite samo scene sexanja Chucky-ja i njegove drage :rofl: :rofl: :rofl: ).

FRIghTMaN
14.7.2006, 20:23
Seed of Chucky je bolesna parodija na horror...preporucujem N E G L E D A T I.
Ako vam treba horror za ove vrele dane prava stvar za vas je Death Tunel:dedica:

FRIghTMaN
17.7.2006, 20:21
:n_klanja: nisam odgledao ali po ceprkanju scena mogu da zakljucim da nece smoriti kao vecina remejkova ili "horora" uradjenih po nekoj igri.Sta me je na ovo navelo? Pa najverovatnije scena zlog coveka trougla koji je jednim potezom ruke ribi skinuo celokupnu kozu:tapsh:
Ako ste igrali igru svakako ce vas iznenaditi da cak i grad "S.H." izgleda kao da ponovo prelazite 2 deo...a poznata Amber je takodje solidno odglumila scene iz koje su lepa kopija cutscena.

Ukratko POGLEDATI.
sTay :dzavo:

Bond_007
17.7.2006, 20:51
Resident Evil
Event horizon

FRIghTMaN
17.7.2006, 23:45
Vidim da ljudi bas vole da pisu da im je najbolji horror IKAD napravljen Resident Evil...pa da razjasnimo zasto...
FRIghTMaN : Mislim od kad vi gledate horror filmove?
People: Pa znate ima nekih gudinu i pol
FRIghTMaN: Pa zato vam je omoljeni horror film Resident Evil. :opanachke

Zato svi koji su se pronasli u ovoj melo drami neka slobodnu uzmi i pogledaju nesto malo starije od 2004 god. pa ce uvideti da su i pre pravli dobre horrore.Ne tako dobre kao Resident Evil ali ipak dobre :rofl:

[Imzadi]
18.7.2006, 1:17
Fragile...:Freddy:

Morbidno. Duh koji deci lomi kosti... glavna uloga: Kalista Flokhart (ona mala što je glumela Ali Mek Bil). Sve u svemu, dobar film.

Freško
18.7.2006, 1:39
Po meni su super filmo radjeni po knjigama stivena kinga recimo "groblje kucnih ljubimaca I"....:Freddy:

Shlaymara
18.7.2006, 1:56
Po meni su super filmo radjeni po knjigama stivena kinga recimo "groblje kucnih ljubimaca I"....:Freddy:

Vec sam ga ranije spominjao. Odlican film i jos bolji Ramonsi:nov_guita

FRIghTMaN
18.7.2006, 2:31
Malo osvezenja topicu :

Koji ste najnoviji DOBAR horor gledali?
A koji je zadnji SHIT horror koji ste gledali?

staY:dzavo:

SirDuck
18.7.2006, 9:12
DOOM :rofl:

Phoenix
18.7.2006, 20:07
SAW :n_klanja: :n_klanja:

FRIghTMaN
20.7.2006, 19:34
Da li je neko upoznat sa delima koja se kriju iza naziva "Master Of Horror":a_whistli

nesonjacc
21.7.2006, 21:11
Pitam se kada li ce moderna kinematografija da shvati da to KOLIKO CE IZNUTRICA biti vidjeno ne cini horor. Vec samo izaziva gadjenje a od straha nema ni pomisli

Pitam se kada me je poslednji put neki Horror zaista uplasio???????
S druge strane onih koji su me zgadili apsolutnim neukusom ima zaista mnogo
( The hills have eyes,( i jedan od RIp offova -Wrong turn) The descent......)

A tu je i onih koji su me naterali da se do suza nasmejem - Npr ako ste gledali
SCARY MOVIE 4 pre filma THE GRUDGE

Doduse posle mnogo sati provedenih uz SIlent hill i Doom 3 pitam se sta sada bas i moze da me bas uplasi????

Dakle straha nema ni od korova

FRIghTMaN
27.7.2006, 23:09
B.T.K. Killer

film je solidan tj. ako se moze nazvati filmom jer je vise horror dokumentarac o seriskom ubici BTK-u. Po istinitom dogadjaju radjen pa vas zato moze privuci.
Pogledajte :odoK:

darkado
27.7.2006, 23:34
a dellamorte delamor, el gledao neko to? to je neverovatno bolesno i strasno.

FRIghTMaN
29.7.2006, 15:29
E to je masterski morbidan film...davno sam ga gledao al znam da sam se odusevio.Trenutno mi se skida pa kad skinem odgledacu ga jos jednom da se potsetim.:odoK:

dzambo
31.7.2006, 1:55
Psiho u sredu u 21h rts. Moracu da ga ponovo odgledam bas ga dugo nisam video :)

Clive
31.7.2006, 19:25
Evil death, prvi deo.:paranoia:

FRIghTMaN
1.8.2006, 20:21
Psiho u sredu u 21h rts. Moracu da ga ponovo odgledam bas ga dugo nisam video :)
:aplauz: bice odgledan po stoti put..Bravo za Dzamba sto je primetio :tapsh:

huligan
1.8.2006, 20:33
Strava u ulici Brestova-ZAKON

Rocker
1.8.2006, 22:19
Evil death, prvi deo.:paranoia:
Izvinjavam se svim fanovima serijala, ali meni je to jedan od najglupljih horora koje sam ikad gledao. Glupa mi je i priča i zombiji, ma sve! Ono ne bi uplašilo ni dete od 5 godina!

FRIghTMaN
2.8.2006, 0:26
Izvinjavam se svim fanovima serijala, ali meni je to jedan od najglupljih horora koje sam ikad gledao. Glupa mi je i priča i zombiji, ma sve! Ono ne bi uplašilo ni dete od 5 godina!

Evil DEaD je classic...horror-komedija.Jedna od prvih tog zanra,to je kao kad bi rekao da je nemi film glup jer nema zuk.Besmisleno je govoriti za Evil Dead takvve stvari.jos covek ima testeru na ruci (da li to moze biti originalnije):n_klanja: :n_klanja: :n_klanja:

Željko
2.8.2006, 1:58
Poslednja Exskurzija 2 , nisam bio u prilici da gledam prvi deo ali verujem da nije loš...

Highlander
2.8.2006, 13:04
Ovde je reč o najboljem(omiljenom) horor filmu a ne najstrašnijem. Najbolji i najstrašniji ne idu uvek zajedno. :ciao:

Dekstr
3.8.2006, 3:23
ne gledam puno horore , ali mi se jako svideo Wrong Turn jer se cela radnja odigrava po danu a svi znamo da je noc , mrak itd jedan od glavnih atributa horora , sto znaci da je veoma tesko snimiti bas scary horor at the day :tapsh:

aerochivija
3.8.2006, 4:03
"Poltergeist", detaljnije na adresi http://www.imdb.com/title/tt0084516/
U stvari, jedini razlog što sam otišao u bioskop da ga gledam je scenarista filma, ali je film, iako horor, ipak ostavio dobar utisak na mene.

FRIghTMaN
3.8.2006, 19:15
Poltergeist..stari dobar horror.Meni je dobar film ali nije me odusevio posto nisam bas fan tripova sa duhovima ali ok je.:D

WD-40
3.8.2006, 20:58
Ovi noviji horori nisu ni za sta...
npr. Hostel,koji je potencijal imao taj film samo da je ubaceno malo vise scena (zestokih,je*enih...)

Highlander
4.8.2006, 1:42
Najstrašniji horori su ove španske sapunice na Pinku.:ciao:

FRIghTMaN
4.8.2006, 19:09
The Witchs Sabbath(erotic-horror)...Ako volite da gledate Ron Jeremy-a u njegovim akcijonim filmovima pogledajte ovaj "horror".:opanachke :icon_scra

Clive
5.8.2006, 14:43
Evil DEaD je classic...horror-komedija.Jedna od prvih tog zanra,to je kao kad bi rekao da je nemi film glup jer nema zuk.Besmisleno je govoriti za Evil Dead takvve stvari.jos covek ima testeru na ruci (da li to moze biti originalnije):n_klanja: :n_klanja: :n_klanja:
:aplauz:

Clive
5.8.2006, 14:45
ne gledam puno horore , ali mi se jako svideo Wrong Turn jer se cela radnja odigrava po danu a svi znamo da je noc , mrak itd jedan od glavnih atributa horora , sto znaci da je veoma tesko snimiti bas scary horor at the day :tapsh:
Sličan fazon imaš i u Evil Dead-u. Kad skontaju da će nevolje proći kad dođe zora,sat se vrati na ponoć....:dzavo:

nex999
10.8.2006, 1:10
Da li se neko seca filma IT?Meni je bio ekstra strasan kad sam ga gledao...ali to je bilo jaaako davno...bas cu da ga potrazim...
Inace EvilDead je KoNzA...

Rocker
10.8.2006, 2:55
Da li se neko seca filma IT?Meni je bio ekstra strasan kad sam ga gledao...ali to je bilo jaaako davno...bas cu da ga potrazim...

I ja sam se plašio kao klinac! Inače, skoro sam ga gledao i opasno se smorio! Pogotovo na kraju!

aerochivija
18.8.2006, 4:08
Čini mi se da niko nije spomenuo "Devetu kapiju" (Ninth Gate) http://www.imdb.com/title/tt0142688/ gl. uloga: Džoni Dep, režija: Roman Polanski. To je skroz dobar horor.

Rocker
18.8.2006, 23:43
Čini mi se da niko nije spomenuo "Devetu kapiju" (Ninth Gate) http://www.imdb.com/title/tt0142688/ gl. uloga: Džoni Dep, režija: Roman Polanski. To je skroz dobar horor.
Svideo mi se film, mada ga ne shvatam kao neki horor, više mi je SF!

aerochivija
18.8.2006, 23:55
Svideo mi se film, mada ga ne shvatam kao neki horor, više mi je SF!

Neki đavo jeste :)

DeCoy
19.8.2006, 0:33
Nema sanse da Deveta Kapija prodje kao horor.To je obican triler sa okultnim elementima.

DukeofSerbia
19.8.2006, 11:58
Underworld i Underworld Evolution.

Nisu čisti horori već i fantazija/akcija, ali su i više nego dobri.

http://img208.imageshack.us/img208/4153/pdvd004gp7.jpg

dodgeme
19.8.2006, 16:14
Dawn of the Dead onaj matori original

leka
19.8.2006, 20:45

:dedica: Covek je u pravu. Nema nista bolje. :aplauz:
A jeli ko gledao Army Of Darkness Director's Cut?

FRIghTMaN
20.8.2006, 19:20
Half Light (2006) :kreza:
:tapsh:
:boodala:

Beagle
20.8.2006, 22:06
onaj film u kojem klinka izlazi iz Tva. valjda krug ili prsten.:n_klanja:

Covenant
20.8.2006, 22:07
Evo i mene ovde posle duze pauze:)

Pao mi je saka pun DVD sa kratkim(oko 1h svaki)horor filmovima zvanim Masters Of Horror
Neki su takve bolestine(Jeniffer)da ne pamtim kada sam zadnji put gledao nesto odvratnije....
Takodje dokopao sam se i Hellraiser-a 1-3 i sa zadovoljstvom ih gledao opet(2. deo nisam gledao dosad)-odlican horor,Clive Barker je odista majstor

Kada kaze vodja Zenobita-"Oh please without crying-it's a waste of such a good suffering!":dzavo:

Delove od 4 do 8 nisam(jos!)imao prilike da pogledam....
Je'l gledao neko Re-Animator-a-bizar horor/crnih humor?

zone2403
21.8.2006, 0:54
Vidim da se dosta ljudi setilo Event Horizon-a i starog Predskazanja, koji su moji omiljeni horori, al jel' neko pogledao Brda imaju oci? Razmisljam da ga nabavim pa cisto da znam da li vredi.

Rocker
21.8.2006, 1:05
Vidim da se dosta ljudi setilo Event Horizon-a i starog Predskazanja, koji su moji omiljeni horori, al jel' neko pogledao Brda imaju oci? Razmisljam da ga nabavim pa cisto da znam da li vredi.
Event Horizon jeste odličan!:aplauz:
Hills Have Eyes je jedno od najgorih sra@nja koje sam gledao. Glup koliko i svi tinejdžerski filmovi u kojima ekipa ode u neku vuko'ebinu i onda ih neko kolje jednog po jednog. Ista priča, samo je ovde u pitanju srećna američka porodica!:rofl: Što se mene tiče, najgori film ove godine!

FRIghTMaN
21.8.2006, 22:02
Neko gledao NOW PLAYING...posto sam video na netu da imaju horror figurice iz ovog horrora a ja ga nisam gledao pa ako neko jeste nek opise malo tematiku:kreza: :n-hang:

drgonzo
22.8.2006, 10:40
Hills Have Eyes je jedno od najgorih sra@nja koje sam gledao. Glup koliko i svi tinejdžerski filmovi u kojima ekipa ode u neku vuko'ebinu i onda ih neko kolje jednog po jednog. Ista priča, samo je ovde u pitanju srećna američka porodica!:rofl: Što se mene tiče, najgori film ove godine!
The hills have eyes je film koji pomalo podseca na igru Fallout. Jeste morbidan, ali po meni nije tako losh.

Gale84
26.8.2006, 23:47
Нисам читао све Post-ove, па не знам да ли је неко поменуо филм "У чељустима лудила" (In The mouth of Madness). Не знам коме ће се свидети, а коме не, јер се многим људима свидео, али рецимо некима се свидео Hellraiser али У чељустима лудила није... Шта знам ја сам за: Hellraiser, The Ring (она Јапанско-Америчка верзија, а не Америчка), углавном старији хорори, а не ове нове глупости као што је Врисак. Хорор уствари треба да има атмосферу хорора, а не глупе сцене од којих само може да се добије Аритмија. рецимо `Пројекат: Вештица из Блера`. Екстра хорор, иако нико не конта да је филм уствари завршен.
Али наравно, свако има свој укус. Зато и журим да нађем Hellraiser 7, 8.

sasha vukelic
27.8.2006, 0:01
gledao sam skoro SAW1 i odusevio me... mada sad da li je to pravi horor - pitanje je...

FRIghTMaN
27.8.2006, 2:38
Нисам читао све Post-ove, па не знам да ли је неко поменуо филм "У чељустима лудила" (In The mouth of Madness). Не знам коме ће се свидети, а коме не, јер се многим људима свидео, али рецимо некима се свидео Hellraiser али У чељустима лудила није... Шта знам ја сам за: Hellraiser, The Ring (она Јапанско-Америчка верзија, а не Америчка), углавном старији хорори, а не ове нове глупости као што је Врисак. Хорор уствари треба да има атмосферу хорора, а не глупе сцене од којих само може да се добије Аритмија. рецимо `Пројекат: Вештица из Блера`. Екстра хорор, иако нико не конта да је филм уствари завршен.
Али наравно, свако има свој укус. Зато и журим да нађем Hellraiser 7, 8.

only thing to do after reading this is...:tapsh: :Freddy:

dodgeme
27.8.2006, 19:53
Dawn of the Dead 76 film koji je stvorio horror zanr.
reditelj : George Romero[Project: Blair Witch,Dawn of the Dead,Day of the Dead,Night of the living Dead,City of the Dead]

Takodje i svi otali filmovi od Romera.Pogledajte neki film od njega tek kad pogledate saznacete sta usvari znaci horor

Patrick
27.8.2006, 20:05
Meni je omiljeni "The Others" :a_whistli .
Mislim da mi je neko rekao da se zove i "Duhovi u nama" ,pa ko je gledao nadam se mu se film dopao.

FRIghTMaN
30.8.2006, 2:16
Dawn of the Dead 76 film koji je stvorio horror zanr.
reditelj : George Romero[Project: Blair Witch,Dawn of the Dead,Day of the Dead,Night of the living Dead,City of the Dead]

Takodje i svi otali filmovi od Romera.Pogledajte neki film od njega tek kad pogledate saznacete sta usvari znaci horor

:dedica: Sto se tice istorije horrora...:D
U coveku je oduvek bilo nesto crno,nesto sto ga je teralo da plasi sebe i druge tj. da oseti jezu u svakoj kosti.I tako po prvi pun na platnu prikazan je horror "projekat" jednog coveka sa glumackom ekipom od njih cetvoro.Radnja je otprilike glasila ovako..nazovi radnja...znaci 1 lik sa maskom koja treba da prestavlja djavola peva nesto i skace a ostala tri lika beze i takodje pevaju.Ovo je napravljeno 1890 neke.I smatra se za jedan od prvih zacetnika ovog zanra:n_klanja: Chainsaw IS a God

FRIghTMaN
9.9.2006, 19:15
Master Of Horror...ako je neko gledao.Koji deo vam je najbolji i zasto:Freddy: :dedica:

Marko069
9.9.2006, 21:50
Za mene najbolji horori su Noc vjestica prvi dio,Isijavanje,od novijih je dobar Ring,ostali tipa vrisak su za mene vise komedije nego horori

Covenant
9.9.2006, 22:10
Master Of Horror...ako je neko gledao.Koji deo vam je najbolji i zasto:Freddy: :dedica:

Prica Jenifer-zato sto je jezivo,krvavo,bolesno i bizarno:dzavo:

FRIghTMaN
10.9.2006, 2:13
ja imam master of horror ali po brojevima...ali izgleda da nemam tu pricu Jenifer :(

Koji po vama horror ima najbolju muzicku podrsku?
Evo nekoliko ponudjenih -
1.Noc Vestica,
2.Gospodar Pakla,
3.Strava u Ulici Brestova,
3.Petak 13-i :alealeee:

psaras
17.9.2006, 1:35
Dead birds-vrlo dobar horor(noviji)

MaxC
17.9.2006, 12:50
Traume iz djetinjstva : Omen, Leptirica, Pit and the Pendulum iz 1961 (genijalni Vincent Price), Children Of The Corn ("the one who walks behind the rows"), Andaluzijski pas (Bunuel & Dali) - to je onaj nijemi film sa ziletom i okom iz 1920-i-neke, zatim Rosemary's Baby koji nije mnogo strasan ali je muzika fenomenalna - ko ne moze da nadje film neka potrazi obradu uvodne teme u izvodjenju "Fantomas"-a (Fantomas ima "alternativne" obrade mnogih filmskih klasika, by the way, i toplo ih preporucujem :) ; ima ih jos ali i ovo je dovoljno...

Od novijih horora jedini koji me je natjerao da nakon 20-tog minuta panicno trazim Esc taster da ugasim BSPlayer je japanski "Ju-On" (imaju 2 japanska dijela, na americhku sh*t verziju zaboravite), nastavak filma sam odgledao sutradan; nema nikakvih odvratnih scena tipicnih za japanske filmove ali je atmosfera.... recimo to ovako, jedan moj prijatelj koji ga je odgledao i dan danas se NAJEZI (vidno) kada mu samo spomenem naziv tog filma.

Evo par savjeta za gledanje horor filmova:

1. nadjite pristojno ozvucenje (ako imate krsh zvucnike od 5-20 Evra onda koristite slusalice)
2. pogasite SVA svjetla (najbolje je da to bude nocu) tj. potrudite se da sve sto vidite i cujete dolazi iskljucivo sa monitora/tv-a i zvucnika/slusalica
3. najbolje je da horor filmove gledate sami (ako vam je cilj da se prepadnete a ne nesto drugo :))
4. na kokice i kolu zaboravite, koncetrisite se samo na ono sto cujete i vidite
5. and for god's sake, ne korisitite bioskopske snimke filmova, to je kao da zvacete PLASTICNU zvakacu gumu... npr. ja sam cekao godinu dana da odgledam Kill Bill-a (koji nije horor) dok nije izasao original DVD na kioscima sa normalnom slikom i tonom i uopste ne zalim zbog cekanja.

FRIghTMaN
17.9.2006, 19:27
Lep odabir filmova za traume,mogu slobodno da kazem da znas o cemu pricas.Posto 70 % ljudi na ovom postu stavljaju da im je omiljeni horror Resident Evil (ako si citao ranije postove) tako da :aplauz: za tebe.Inace ako bi mogao samo da mi odgovoris na par pitanja : 1. Ju-On...da li je to film koji na japanskom trzistu izbacen pod nazivom IronMan Ju-On ili je neki drugi?
2.Saveti za gledanje horrora su ok,ali imam par zamerki jer ako si bas fan horrora tesko da ces naci DVD kvalitet Teksaskog masakra iz '78 ili da nepricam o starijim filmovima.
""na kokice i kolu zaboravite"" ...

StaY :dzavo:

Covenant
17.9.2006, 20:35
TT Sindrom-jes' da je domaci,al je bolestina..
Moram da priznam-odlican horor,pa jos i domaci;)

A sto se tice muzike u hororima...
Definitivno The Thing(odlican film)-Enio Morikone,sta drugo reci...
A tu je i Mark Show i X-files,naravno epizode sa horor temtatikom:)

leka
17.9.2006, 20:57
Ja moram da stavim Fast And Furious Tokyo Drift. Ona gluma, prica, ma ceo film kao jedan solidan horor...:D

MaxC
18.9.2006, 2:02
@ FRIghTMaN
Naziv originala iz 2000-te je "Ju-On" a nastavak iz 2003-ce je "Ju-On : The Grudge". Sada sam gledao po imdb.com-u i izgleda da su izbacivali i neke "dodatke" ali nisu u pitanju citavi filmovi.

Slazem se da je starije horore nemoguce naci u dvd kvalitetu, pogotovo one malo "ekstremnije" i filmove iz malih nezavisnih produkcijskih kompanija. Ipak, postoji velika razlika, bar po mom neskromnom misljenju, izmedju snimka sa npr originalne video kasete i snimka iz nekog bioskopa. Pored tehnicke razlike u vidu ispranih boja i generalno ocajnog tona na snimcima iz bioskopa postoji i neka "psiholoska" razlika jer vam paznju odvlace nepotrebni detalji (zvuci iz publike, drmanje kamere...:n-cc2: ) sto umanjuje utisak poistovjecivanja sa radnjom filma a to je kod horora veoma bitno ako zelite da se prepadnete :)

Dakle, nemam nista protiv losih kopija sa video kaseta ako je to jedini nacin da odgledate film ali je bioskopski snimak nesto odvratno i fuj fuj fuj i bezveze... pogotovo zato sto u bioskopima "snimaju" uglavnom nove filmove koji redovno izlaze na DVD-u... ili kao DVD rip na divx-u ali to je vec druga prica ;)

FRIghTMaN
20.9.2006, 22:53
@ FRIghTMaN
Naziv originala iz 2000-te je "Ju-On" a nastavak iz 2003-ce je "Ju-On : The Grudge". Sada sam gledao po imdb.com-u i izgleda da su izbacivali i neke "dodatke" ali nisu u pitanju citavi filmovi.

Slazem se da je starije horore nemoguce naci u dvd kvalitetu, pogotovo one malo "ekstremnije" i filmove iz malih nezavisnih produkcijskih kompanija. Ipak, postoji velika razlika, bar po mom neskromnom misljenju, izmedju snimka sa npr originalne video kasete i snimka iz nekog bioskopa. Pored tehnicke razlike u vidu ispranih boja i generalno ocajnog tona na snimcima iz bioskopa postoji i neka "psiholoska" razlika jer vam paznju odvlace nepotrebni detalji (zvuci iz publike, drmanje kamere...:n-cc2: ) sto umanjuje utisak poistovjecivanja sa radnjom filma a to je kod horora veoma bitno ako zelite da se prepadnete :)

Dakle, nemam nista protiv losih kopija sa video kaseta ako je to jedini nacin da odgledate film ali je bioskopski snimak nesto odvratno i fuj fuj fuj i bezveze... pogotovo zato sto u bioskopima "snimaju" uglavnom nove filmove koji redovno izlaze na DVD-u... ili kao DVD rip na divx-u ali to je vec druga prica ;)

slazem se u potpunsti ali i kasete je tesko pronaci, mislim malo klubova se bavi toliko dugo da ima horrore koji meni trebaju :D ...ali vredi pokusati,bolje to nego shit od bioskopkih verzija

Da bih malo osvazio ovaj davno postavljeni post s vremena na vremu cu objavljivati najnovije vesti iz sveta horrora...pa da krenem

T H E T E X A S C H A I N S A W M A S S A C R E - T H E B I G I N I N G

:n_klanja:
p.s. Izlazi u novembru ove godine..tj.premijera u Tuck-u je tada.Inace film se bavi tematikom pre svih ubistava(logicno jer ima naziv "Pocetak")tj.vraca nas u period dok se teksaski masakr nije desio.Mislim da ce biti uspeh iako ga ne rezira
Toby Huper( :n_klanja: ).

I can't wait:Battered: :D

Amaterasu
21.9.2006, 9:44
@ FRIghTMaN

Ju-On ima cetiri dela. Originalni su The Curse i The Grudge, koji su bili televizijski filmovi. Kasnije su uradjeni i The Curse 2 i The Grudge 2 koji nisu dodaci, vec su kompletni, novi filmovi. Naravno ovde govorim o japanskim originalima, a ne o americkim kopijama. I mogu se nabaviti u jako dobrom kvalitetu ( ja ih imam kao DVDRip-ove). Po mom licnom misljenju medju najboljim hororima koje sam gledao. Esencija jeze, kako ih je jedan moj prijatelj slikovito opisao.

nikolaf7
4.10.2006, 3:56
Sjeca li se ko Letecih pirana?:D

Vuckovic Veljko
15.10.2006, 15:27
Mislim da su najbolji horori Alien i Kary.

PeTkO
15.10.2006, 16:03
Noc vestica i Vrisak 1,2,3!!!Toliko su horor da sam se upi*ao od smeha :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

FRIghTMaN
15.10.2006, 19:59
Texas Chainsaw Massacre The Begining...
hmm....prva pomisao mi je bila "bice njesra jer ga ne rezira Hooper, medjutim film je za svaku pohvalu.Po prvi put u serijalu TCM-a su objasnjene neke stvari koje su me uvak mucile :D ...plus kraj koji nije komercijalan:tapsh: .
Sta reci osim svaka cast ekipi koja se jos jednom skupila posle 2003 i napravila fantastican posao.Da zakljucimo jeste da je Toby Hooper '74 napravio jedan od najboljih horrora ikad, ali ovaj remejk je vredan gledanja i definitivno je mene ubedio da ako je film remejk ne treba odmah misliti da je glupost.
Nadam se da ce i nastavak Hanibala tj. nastavak Red Dragon-a biti za pohvalu...
sta reci ceka na zima puna lepih filmova.
Za kraj bih naglasio film koji me je duboku razocarao a to je Grudge 2(Ju-On)...prvi deo je neuporedivo bolji.
toliko:opanachke

stAY :dzavo:

Renee
15.10.2006, 20:04
Noć veštica i Resident Evil. :ciao:

Srlandand
16.10.2006, 16:48
Teletabisi. Salim se. Vrisak mozda, trenutno mi samo on pada na pamet.

madhatterYU
16.10.2006, 17:50
Pogledacu ovaj Ju-on, "duhovni" horori imaju smisla, ovi novi su uglavnom budjavi, pocev od residenta pa uve the bolid filmova, cak i stiven king podbacio domacinski sa desperationom, btw vrisak je komercijalni horor, mene je vise uplasila ona glupa komedija shaun of the dead nego vrisak..

nesonjacc
16.10.2006, 21:01
Zato lepo gledajte SAW i SAW 2( a kad izadje i SAW 3) - E to stvarno ostavlja utisak na psihu - ni jedan od Horor horora ne moze da mu pridje

Freško
17.10.2006, 1:40
Tesko da mogu reci koji je najbolji horor svih vremena ali od horora koje sam gledao u poslednjih 20-tak godina tu se sigurno izdvajaju : americki vukodlak u londonu ; Ceo serial petak 13 ; takodje tu je i strava u ulici brestova ; groblje kucnih ljubimaca 1 deo ; IT ; Tu bi takodje mogao da dodam i testeru (saw) ... bilo je tu jos kvalitetnih naslova ovo su samo neki koji su mi pali na pamet ali najbolji svih vremena e to neznam mozda........

FRIghTMaN
17.10.2006, 15:26
Tesko da mogu reci koji je najbolji horor svih vremena ali od horora koje sam gledao u poslednjih 20-tak godina tu se sigurno izdvajaju : americki vukodlak u londonu ; Ceo serial petak 13 ; takodje tu je i strava u ulici brestova ; groblje kucnih ljubimaca 1 deo ; IT ; Tu bi takodje mogao da dodam i testeru (saw) ... bilo je tu jos kvalitetnih naslova ovo su samo neki koji su mi pali na pamet ali najbolji svih vremena e to neznam mozda........

Upravu si da je tesko odrediti bas koji je najbolji ali ovaj post sam kreirao upravo iz razloga da bi ti rekao koji je tebi najbolji :opanachke ...mada kad bi i mene pitali koji je najbolji horror svih vremena izdvoji bi par (stotina):kreza:
Ali sve i jedan film rezisera tipa DARIO ARGENTO...MARIO BAVA...CARPENTER...CRAVEN...CURTIS...FULCI je najbolji horror.:D
I naravno Dzej:boodala: tj.TOBE HOOPER:cool:

tosheen
17.10.2006, 21:00
evo koji horori "uskoro" izlaze:
saw 3 - 27.oktobar.2006
wrong turn 2 - ?
grudge 2 je vec izashao
resident evil 3 - 21.septembar.2007
hostel 2 - 5.janura.2007
hills have eyes 2 - 2.mart.2007
underworld 3 - ?
inache moji omiljeni horori su TCM,Saw,Wrong turn.

jel neko gledao film butcher interesuju me utisci sa filma(po meni je vishe smeshan nego shto je strashan-smeshan zato shto je jako naivan ali jako)???:D

FRIghTMaN
18.10.2006, 13:46
evo koji horori "uskoro" izlaze:
saw 3 - 27.oktobar.2006
wrong turn 2 - ?
grudge 2 je vec izashao
resident evil 3 - 21.septembar.2007
hostel 2 - 5.janura.2007
hills have eyes 2 - 2.mart.2007
underworld 3 - ?
inache moji omiljeni horori su TCM,Saw,Wrong turn.

jel neko gledao film butcher interesuju me utisci sa filma(po meni je vishe smeshan nego shto je strashan-smeshan zato shto je jako naivan ali jako)???:D
takodje je izasao novi TCM i cekamo sa nestrpljenjem nastavak Red Dragona tj. price o Dr.Hannibalu
sTAy:dzavo:

Magneto
4.11.2006, 13:30
Koleginice Iris, uporno ispravljate naziv romana (kasnije istoimeni filmski horor klasik) S. Kinga u jedan krajnje pogrešan, verovatno vođeni intuitivnim zaključcima. Naslov glasi Pet Sematary, nikakav cemetery nije u pitanju.

VojaM
4.11.2006, 16:13
Magneto, Kad si se već javio povodom toga (a pišeš takvim stilom kao da ti je 60 godina, a ne triput manje :D), što ne bi ukratko objasnio nama sa jeftinijim ulaznicama zašto je reč u naslovu "Sematary" (ne znam šta znači), a ne "Cemetery" (groblje)? Zanima me, a ne mogu da nadjem taj podatak.

Veoma kratko, molio bih.
Hvala, kolega :D:D:D:D

Teva
4.11.2006, 16:44
Magneto, Kad si se već javio povodom toga (a pišeš takvim stilom kao da ti je 60 godina, a ne tript manje :D), što ne bi ukratko objasnio nama sa jeftinijim ulaznicama zašto je reč u naslovu "Sematary" (ne znam šta znači), a ne "Cemetery" (groblje)? Zanima me, a ne mogu da nadjem taj podatak.

Veoma kratko, molio bih.
Hvala, kolega :D:D:D:D
naslov filma je "pet sematary"
pravilno bi bilo "pet cemetery"

greska je namerno napravljena,jer je dete ispisalo naziv na tarabi na ulazu u groblje kucnih ljubimaca

Nema na cemu kolega! :D ;)

Nicolas
5.11.2006, 0:05
Nema na cemu kolega! :D ;)
Sta je ovo? Jel ovo neko ima dva acounta ili je samo mali nesporazum?:a_whistli :kreza:

Magneto
5.11.2006, 0:12
Ne vidim po kom je to kriterijumu Teva odgovorio na pitanje upućeno meni, ali dobro, šta je tu je. Bitno je da je odgovor tačan. A da imam drugi nalog, sigurno ne bih pisao na nači na koji to čini Teva (no offence mate).

Teva
5.11.2006, 2:31
Ne vidim po kom je to kriterijumu Teva odgovorio na pitanje upućeno meni, ali dobro, šta je tu je. Bitno je da je odgovor tačan. A da imam drugi nalog, sigurno ne bih pisao na nači na koji to čini Teva (no offence mate).
Paaa trazio je odgovor,zar ne?Ja sam mu ga dao u istom stilu kao sto je on pitao....
Cisto infomrmativno sta fali mom stilu?