Prikaži potpunu verziju : Početnički 3D radovi - galerija (WIP, tutorijali)
Strane :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
Thnx, biće opasniji, danas ću da počnem i donju vilicu :Freddy:
Update:
Vilica je tu čisto da dočara stvar, iako prave glave nema :kreza:
DarkNemos
17.6.2007, 23:25
Update:
Vilica je tu čisto da dočara stvar, iako prave glave nema :kreza:
Probaj da dobiješ veću oštrinu na donjem delu očiju... znam da je teško da kontrolišeš smooth al probaj... takav trougao sa oštrim ivicama pravi dobar bad-ass look:) Takodje probaj da spustiš gornju liniju očiju da čini luk koji ide ka donjem delu očiju...
Samo mala sugestija... :alealeee:
mala sugestija------ zube menjaj ,bolje ih uradi u metalnom obliku da se stapaju sa kacigom.
@ DarkNemos
Probao sam vec, ali mesh se onda poremeti i izgleda k'o da su mu se oci zguzvale:kreza: Ali probacu opet nesto...
@ Dimke
OK, if U say so. Zubi su inace raytrace mat. sa mapom u enviroment
DarkNemos
18.6.2007, 15:35
@ DarkNemos
Probao sam vec, ali mesh se onda poremeti i izgleda k'o da su mu se oci zguzvale:kreza: Ali probacu opet nesto...
@ Dimke
OK, if U say so. Zubi su inace raytrace mat. sa mapom u enviroment
Pokušaj nekako... stavi mu više poligona na tom mestu...i champferuj mu ivicu(pretpostavljam da već jesi) takodje probaj da na obe strane ivice postaviš par linija koje su jako bliske ivici očiju... trebalo bi da pomogne...
Vec ima linija koja je blizu ociju, probao sam ali ne ispadne lepo, posto se "oko" nalazi u udubljenju koje sam napravio pre njega, tako da onda moram da chamferujem i to udubljenje a onda izgleda retardirano tako da sam se manio toga i probao malo da poradim na izgledu celokupne slike, malo sam brljao po PSP-u i uspeo da namestim neke lepe efekte sa Focus Blur-om i Contrastom:D Mislio sam i da ubacim neki fire u pozadinu.
Anyway, thanks;)
Evo neki WIP od mene.2/3 završena.
http://img224.imageshack.us/img224/5895/rendirlnj0.jpg
mmmm... I like her... eyes :D
Jako interesantan shader, mislim da može da ispadne baš cool. Daj neki render sa strane.
Oho, pa ovakav human model nije bio do sad na ovom forumu:D Kako si radio kosu? Jel pomocu spline-a ili si pravio mesh?
@Bobi >,hmm eyes &) Shader nije nishta posebno tekstura u SSS fast skin ,ali sa jakim svetlom.
@Urosh>U pitanju je poly mesh, sa teksturom i opacity mapom.Jbg animacija kose che ichi kao cloth ,maxov hair me neshto #ebe :)
Aksic Srdjan
20.6.2007, 12:42
maxov hair me neshto #ebe :)
Ouh... i mene... ali gotov je, već popušta što se mene tiče :)
Radim za opet za neki chalenge animaciju, čija je tema crna rupa.
Priča:
Dva spaceshipa patrolirajući, nailaze slučajno na neki pokvaren brodić, koji pluta svemirom. Iz zaebancije pucaju u njega i oholo se smeju. Pokvaren brodić se zatim pretvara u omalenu tačku, transformiše se u crnu rupu i jednostavno usisa ona dva broda. Na kraju se crna rupa opet pretvara u omaleni pokvareni brodić i nastavlja da pluta svemirom, čekajući ostale posetioce.
Skoro sam završio najbitniji deo, tj. deo kada crna rupa privuče ona dva brodića.
Kritikujte iz petnih žila. :)
You tube preview (http://www.youtube.com/watch?v=ddZJLGs0eQg)
Download-6MB_dvx (http://www.uploading.com/en/files/F5L4OXD5/test_divx.avi.html)
http://img263.imageshack.us/img263/796/blackholegc8.jpg
nesonjacc
21.6.2007, 12:57
Auuuuuuu........pa da raspalim :D
-Ako hoces da ne idesh napred......treba ti reverse thrust....
-Sta god da si radio za crnu rupu..... Ouch... Nekako moze to bolje..(ovo ne izgleda kao crna rupa..)
-Sredi UVW na brodovima..(u onom close up kadru bash upada u ochi..).+ Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr BUMP.:boxing:+ grrrr izliveni brodovi...:boxing:
Kamera ti je kao i uvek super....:D
Pohvale za kemeru! :)
E sad, i meni se ne dopada dizajn brodova, asocira me na neke reptile....kao da su iz jednog dela. E na kraju cu ti nacrtati neki brodic, a ti ga izmodeluj :) Sto se tice afterburnera...moglo bi kao kod aviona harijer, da uzmerivaci mlaza budu pokretni, tako da se zarotiraju za 180stepeni, pa onda pun gas...Da se oseti borba masine i crne rupe...
Mrka Kapa
21.6.2007, 13:49
Evo malo slika crnih rupa, nadam se da će biti od pomoći :)
87138714
8716
Keep up the good work :)
@nesonjacc
Znam za particles, ni meni se uopšte ne sviđaju. Evo baš sam sada hideovao sve ostalo osim njih, ispravio ih malko, i renderujem, pa ćemo da vidimo.
Što se clouse-upa tiče i strečovane teksture, mislim da je konačno došlo vreme da upotrebim jedan jak deepth of field. :D
Ne mogu sad i napred da mu modelujem thrustere... nego, poslušaću savet sa DZ-a i zadnji brod će da uspe da se okrene pre nego što bude usisan.
@kinteC
Ma stvarno me mrzi sad da modelujem nove brodove ili da ove menjam... uostalom, sačekaj da probam da malko sredim svetlo (sada su samo nekoliko omnija na brzinu nabacana) i da ga malko filmski obojim. Videćeš... biće potpuno druga priča.
@Mrka Kapa
Hvala na infu. :)
DarkNemos
21.6.2007, 17:32
Vidim da se neko sprema da pobedi nekog:dzavo:
Vidim da se neko sprema da pobedi nekog:dzavo:
Ko šta gde kako?
----------------------
Update:
Malko sam sređivao particles, malko sam neke kadrove ispravio i gomilu sistnih stvari, poput nebule i t.d. E da, i svetlo sam nešto čeprkao, mada još uvek nije to to.
Preview (http://youtube.com/watch?v=MXUUzCeZXTs)
download link (http://www.uploading.com/en/files/SDO0BI0P/test_novi_dvx.avi.html)
http://img46.imageshack.us/img46/1150/test0238pk2.jpg
DarkNemos
23.6.2007, 13:03
Evo moj prvi izmodelovani automobil. Bilo je par hiljada pokušaja od kako sam počeo da koristim max ali nijedan se nije završio ni sa školjkom. Neko će reći da je ovo totalni crap i da je loše iliti nije vredno pažnje ali za prvi put je meni odlično i veoma sam zadovoljan.
Pozdrav:alealeee:
Pa pazi ovako, za prvi auto nije lose:aplauz: Jednostavnog je dizajna, lici malo na one iz filma "Cars" ali pretpostavljam da si ovo radio iz glave. Uradi malo te farove, meni su on licno bili najveci problem kad sam pravio svoj prvi auto, ali sam nekako napravio mada nisu bili nesto.
Auto je zaj36an ali treba vezbati, sada cekam novu masinu pa da se bacim na modelovanje treceg autica koji ce, nadam se biti bolji od prethodna dva:rolleyes:
Keep it up! :D
DarkNemos
23.6.2007, 20:58
Pa pazi ovako, za prvi auto nije lose:aplauz: Jednostavnog je dizajna, lici malo na one iz filma "Cars" ali pretpostavljam da si ovo radio iz glave. Uradi malo te farove, meni su on licno bili najveci problem kad sam pravio svoj prvi auto, ali sam nekako napravio mada nisu bili nesto.
Auto je zaj36an ali treba vezbati, sada cekam novu masinu pa da se bacim na modelovanje treceg autica koji ce, nadam se biti bolji od prethodna dva:rolleyes:
Keep it up! :D
Auto je iz glave. Liči malo na audi TT. Farovi su i meni najveći problem. Nikako nemogu da kontrolišem smooth na školjci kada pokušam nešto sa farovima. Isto tako i sa branicima kojih kao što vidiš nema.
Modelovanje automobila je mnogo zaebana rabota. Negde sam pročitao da modelari koji pritom brzo rade i imaju puno iskustva u modelovanju automobila rade jedan auto od 10 do 60 sati. Ja sam zadovoljan za prvi put.
Evo update. Dodata je nova (stara) felma, stavljen joj šraf, stavljene disk kočnice, ubačena rupa za hladnjak na haubi i još nešto sitno. Ovo nije još završeno... daleko od toga...
Evo ja pravio neki mac i iznervirao se maksimalno. Mislim da bi svoju kucu napravio brze od ovog maca:boodala: Imao sam veeelikih problema sa weld-ovanjem a pogotovo sa line-om, kad sam crtao outline seciva, tako da sam morao da samo extrudujem i bevelujem mesh umesto da napravim bolji outline i primenim surface jer iz nekog razloga vertexi linea nece da se welduju:mad:
Ali opet nije ispalo lose, ostali su jos materijali:ciao:
Lep mač :)
Ja obožavam ovakve phantasy mačeve :)
U line režimu, ne možeš potpuno da welduješ 2 verteksa, u smislu da jednom klikneš i selektuješ samo jedan verteks. Uvek će tu da budu 2 verteksa.
Ali, ako selektuješ 2 verteksa, pa ideš prvo na fuse, pa zatim na weld, sa ekstrudeom nećeš da imaš problema, t.j. sa kasnijim pretvaranjem line-a u editable poly.
Ali uvek kod pomeranja verteksa pazi, jer uvek imaš 2 verteksa na tom weldovanom mestu.
Thnx;) :n_klanja:
Eeee volim i ja fantasy macheve vise no 'leba da jedem:D
Evo zavrsio sam materijale i mogu vam reci da sam veoma zadovoljan kako je ispalo, pogotovo ovaj treci sa MR-om:eek:Dodao sam jos neke sitnice na drsku poput ovih zmijica :) E kad bi imao jedan ovakav...
Obozavam fantasy maceve, ovaj je odlican! Samo kad bi taj rubin na vrhu bio crveniji, za onako fancy efekat :D
To ti je krvavo crveno:Freddy:
vrlo ti je najs ovo :) probaj da napravish bump za sechivo, kao da je malooooooo izgrebano po povrsini... cak mozda i samo da je roshavo malo.. kao svaki metal :) mada, mozda i ne... nisam strucnjak za fantasy macheve :) :D
vrlo ti je najs ovo :) probaj da napravish bump za sechivo, kao da je malooooooo izgrebano po povrsini... cak mozda i samo da je roshavo malo.. kao svaki metal :) mada, mozda i ne... nisam strucnjak za fantasy macheve :) :D
Vidi se da nisi stručnjak za phantasy. :D
Kako nešto što su kovali bogovi ili plemeniti vilenjaci može da bude rošavo? ;)
Zato sutra u biblioteku po jedan primerak Silmariliona. :)
DarkNemos
29.6.2007, 17:24
Eto ja kao i uvek se svadjam sa materialima... pa kako da uradim dobar metal za oštricu? Ovo je metal po bobi-evom tutu. Il ja neznam da postavim material i svetla kako treba...
btw ovo je GunBlade. Ko je igrao Final Fantasy VIII znaće šta je...
:D
Novi mač... Sada je to Demon Slayer Sword... a i malo sam se bavio teksturisanjem što mi je slaaaaaba strana...
^Shto ,drshka je super :tapsh: ostalo mnooogo odudara.
@DarkNemos
Nemam pojma o tim vasim materijalima itd, ali mi sve izgleda odlicno ^_^
Jedina zamerka na gunblade je... a gde je 'gun' deo? :P Koliko ja znam, metak prolazi celom duzinom maca, a kod tebe nema mesta. Doduse, ovako je kod Yazoo-a u AC, ne znam kakav je Squallov gunblade :\ (nemam dobre slike da vidim izbliza/ceo)
Fino ti je bre ovo Nemose :D
samo nisi trebao da "preklopish ova dva macha, vec da naslonish jedan preko drugog. Materijal za seciva bi mogao biti bolji, no ok, ni ovaj nije los :) :D
sto se texture za drsku tice - super je :) jesi crtao, il skinuo sa neke fotke ili sta? jako dobro izgleda, samo mozda treba jachi bump i mozda blaaaaaaaaaaga mutna refleksija, no nevrmajnd, to je nebitno...
fin rad, fin :)
da bre gde je gunbladeu cev? :)
^Shto ,drshka je super :tapsh: ostalo mnooogo odudara.
Radio sam mač po referenci. Sliku možete videti ovde (http://www.knightsedge.com/spanish-toledo-swords/demon-slayer-sword.jpg). Takodje odatle sam uzeo i teksture.
@DarkNemos
Nemam pojma o tim vasim materijalima itd, ali mi sve izgleda odlicno ^_^
Jedina zamerka na gunblade je... a gde je 'gun' deo? :P Koliko ja znam, metak prolazi celom duzinom maca, a kod tebe nema mesta. Doduse, ovako je kod Yazoo-a u AC, ne znam kakav je Squallov gunblade :\ (nemam dobre slike da vidim izbliza/ceo)
Pa u osmici ff-a nemaš mogućnost da vidiš cev koja izlazi iz mača. Logično je naravno da tu postoji cev al je nema. Baš sam gledao i ljude koji su pravili gunblade. Ima ga činimise na e-bay-u. Takodje drug koji je naručio odatle, dobio je takav kao što je na mojoj slici, pa sam se i ja odlučio da bude tako.
btw Yazoo i ostali tj Advent Children je nastavak Final Fantasy VII (7). Tačnije dve godine nakon završetka radnje iz igrice. Ovo se pojavljuje u Final Fantasy VIII (8) serialu i totalno je nepovezano sa sedmicom.
Fino ti je bre ovo Nemose :D
samo nisi trebao da "preklopish ova dva macha, vec da naslonish jedan preko drugog. Materijal za seciva bi mogao biti bolji, no ok, ni ovaj nije los :) :D
sto se texture za drsku tice - super je :) jesi crtao, il skinuo sa neke fotke ili sta? jako dobro izgleda, samo mozda treba jachi bump i mozda blaaaaaaaaaaga mutna refleksija, no nevrmajnd, to je nebitno...
fin rad, fin :)
Preklopljena sečiva sam nažalost tek kasnije video kad sam uradio final render al to je nauk za drugi put. Teksture sam uzeo sa reference, toliko znanja nemam da bi teksturu radio u PS-u.
btw šta fali oštrici? Oštrica je odlično izmodelovana al je material (ili osvetljenje) loše. Ako neko zna efikasniji način za pravljenje metala nek kaže. Ja sam ovo radio po bobi-evom tutu.
Sve u svemu ovo je moj prvi rad sa teksturama. I ja sam zadovoljan. U buduće sam odlučio da se više posvetim modelovanju mačeva. To poznajem i to ću da radim. Imam par svojih u glavi tako da očekujte uskoro... :)
Znam bre da osmica nema veze sa sedmicom, ali gunblade je gunblade. Zato sam rekla da ne znam kakv je tacno Squallov, ali znam kakv je Yazoov mac/pistolj :P
Kopala sam po Internetu i videla da Squallov zaista nema cev - ali ima mali deo za metak (kako GOD se to zvalo, nisam ekspert) koji kod tebe nema (A-HA! :D)
I jedna slika izbliza, prevelika za attachment: klik (http://i3.photobucket.com/albums/y86/laralegend/devart/Squall04.jpg).
I nema ljutis, mislim da su ti renderi odlicni ^_^
Teksture sam uzeo sa reference, toliko znanja nemam da bi teksturu radio u PS-u.
That's all about 3D.
Što bi se smarao da praviš teksturu u PS-u ako možeš da je uzmeš sa reference? Nije malo ni znati pretvoriti mač iz 2D slike u 3D objekat.
btw šta fali oštrici? Oštrica je odlično izmodelovana al je material (ili osvetljenje) loše. Ako neko zna efikasniji način za pravljenje metala nek kaže.
Osvetljenje ti je dobro, pogotovo u drugoj slici (sa onim preklopljenim mačevima :) )
U čemu si renderovao?
evo ti par tutova za metal shader (ima jedan još bolji, ali trenutno ne mogu da ga nađem).
http://www.neilblevins.com/cg_education/brushed_metal/brushed_metal.htm
http://www.neilblevins.com/cg_education/chrome/chrome.htm
http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/metal_surfaces/lotsmetal.asp
That's all about 3D.
Što bi se smarao da praviš teksturu u PS-u ako možeš da je uzmeš sa reference? Nije malo ni znati pretvoriti mač iz 2D slike u 3D objekat.
Osvetljenje ti je dobro, pogotovo u drugoj slici (sa onim preklopljenim mačevima :) )
U čemu si renderovao?
evo ti par tutova za metal shader (ima jedan još bolji, ali trenutno ne mogu da ga nađem).
http://www.neilblevins.com/cg_education/brushed_metal/brushed_metal.htm
http://www.neilblevins.com/cg_education/chrome/chrome.htm
http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/metal_surfaces/lotsmetal.asp
Hvala bobi za linkove. Ja uvek renderujem u scaline-u. Delim rendere u dve kategorije. 1 je show-off a 2 je skill. MR i VR upadaju u show-off rendere a scaline u skill rendere. Ovo je čisto moje mišljenje. A ja baš nevolim show-off rendere tako da sve radim u scaline-u.
Osvetljenje je jako prosto a meni je jaaaaako korisno za sada. Obična postavka svetla za clay render. Skylight i uključen Light Tracer u Advanced Lightning-u. Fenomenalne efekte pravi i sa ovakvim materialima. A ako je na nekom mestu tamno samo mu dodam jedan ili dva omni-a i problem je rešen.
Znam bre da osmica nema veze sa sedmicom, ali gunblade je gunblade. Zato sam rekla da ne znam kakv je tacno Squallov, ali znam kakv je Yazoov mac/pistolj :P
Kopala sam po Internetu i videla da Squallov zaista nema cev - ali ima mali deo za metak (kako GOD se to zvalo, nisam ekspert) koji kod tebe nema (A-HA! :D)
I jedna slika izbliza, prevelika za attachment: klik (http://i3.photobucket.com/albums/y86/laralegend/devart/Squall04.jpg).
I nema ljutis, mislim da su ti renderi odlicni ^_^
Sve je to ok al ovde se propušta jedna bitna stvar. Ovo uopšte nije Squall-ov gunblade. U osmici dva karaktera su koristila gunblade. To su Squall Lionheart i Seifer Almasy.
Ovo je Seiferov Gunblade i vidi se ovde (http://www.trueswords.com/images/prod/c/final_fantasy_gunblade_hyper_540.jpg) referenca koju sam koristio. A tu nema cevi za metak.
Pretpotavljam da si igrala osmicu pa samo da ti napomenem za to :)
Planirao sam da izmodelujem svaki gunblade koji se pojavljuje u osmici. Squall ima ja mislim sedam ili osam gunblade-a. Sećam se samo da se zadnji zove lionheart i da je pakleno teško za nabaviti.
A nisam siguran dal postoje i reference za to...
Slobodno komentariši. Zašto bi se ljutio?
btw šta li sam zaebo pa mi ovako ispadaju slova odjednom?
NILLAITH: Zato sto nisi zatvorio BOLD tag gde treba, pa ja moram umesto tebe :P
Osvetljenje je jako prosto a meni je jaaaaako korisno za sada. Obična postavka svetla za clay render. Skylight i uključen Light Tracer u Advanced Lightning-u. Fenomenalne efekte pravi i sa ovakvim materialima. A ako je na nekom mestu tamno samo mu dodam jedan ili dva omni-a i problem je rešen.
To nije čisti scanline.
I Light tracer i radiosity su varijante u kojima je GI uključen (otuda, recimo, u light traceru ono bounce, gde podešavaš koliko će puta fotoni da budu odbijeni).
Što ne bi uzeo da radiš sa skriptom e-light?
Dobiješ slično što i sa lightracerom, samo umesto da renderuješ 5 min. render se završi za 10-20 sek. :)
To nije čisti scanline.
I Light tracer i radiosity su varijante u kojima je GI uključen (otuda, recimo, u light traceru ono bounce, gde podešavaš koliko će puta fotoni da budu odbijeni).
Što ne bi uzeo da radiš sa skriptom e-light?
Dobiješ slično što i sa lightracerom, samo umesto da renderuješ 5 min. render se završi za 10-20 sek. :)
Ali se sve to renderuje u scalineu tako da je to scaline render. Ako bi tako gledali onda scaline nema svoju upotrebu u max-u. Naravno da nije tako. Scaline je mnogo moćan render.
e-light nisam našao još. Treba da ga iskopam negde na netu. Evo upravo kopam... :)
A kako se to instalira uopšte? Nikad nisam radio sa skriptama al planiram da počnem u dogledno vreme...
Uglavnom sa skriptom dodje i neku uputstvo ali najcesce sam pokrenes iz Maxa (meni MAXScript-> Run Script).
EDIT: DarkNemos super napredujes, samo tako nastavi ;)
Ali se sve to renderuje u scalineu tako da je to scaline render. Ako bi tako gledali onda scaline nema svoju upotrebu u max-u. Naravno da nije tako. Scaline je mnogo moćan render.
hmmm... :)
To nije scanline render.
Light tracer i radiocity nisu postojali pre maxa petice, a do tada se koristio isključivo scanline render (osim ako neko putem plugina nije nabavio neki alternativniji).
Gde god ima bounce svetala, t.j. gde god ima matematičkog računanja GI-a ja to ne smatram scanlineom.
Fake... da!... lažiranje tih bounce svetala upravo čini scanline render moćnijim zbog brzine renderinga i izazovnijim za svakoga ko bi hteo malo artističnije da osmotri svetla.
Svako može da postavi skylight i da uključi light tracer, isto kao što može da uključi vray....
Da ne dužim... nisam sreo još uvek dobrog lightning artista koji ne zna da u scanline-u napravi dobro svetlo.
Dobar primer za to je Xaver, član dizajn zone, koji kida u v-rayu, ali čovek sasvim lepo ume da radi i u scanlineu.
Mislim... da ti ne navodim druge... mnogo ekstremnije primere. :D
inache, pomenuo si da nemas dovoljno znanja da texturu celu radis u PS-u :)
samo sam hteo da te ohrabrim i kazem da se VRLO cesto texture ne rade od nule u PS-u, vec se prave iz layera fotki po kojima se brlja, i one se tako mixuju i mixuju i ako treba nesto se docrta :) tako da, vrlo cesto, mesanje fotki je skoro svo potrebno znanje za pravljenje textura :) naravno, kod pravljenje nekih specijalnih textura, oznaka i koje cega sto zahteva puno slikanja - stvar je drugacija :) no za sad - to malo PS-a ti je dovoljno :)
kip vrkin :D
Da, zato cesto imas osobu koja pravi model i osobu koja pravi/crta teksturu. timski rad i tako to ;)
Aaaa Seifer... skroz sam zaboriavila na njega. Nezanimljiva mi je licnost skroz, pa... >_>;; Sad ima smisla :)
evo malo sam drndao zbrush.
http://img.photobucket.com/albums/v653/mrmotinjo/VARNAEL.jpg
dosta bizarno, zar ne?
^moze to i bolje :aplauz:
Napravi mu ochne duplje ,i biche vrh.
Ne znam da li je slucajnost, ali cisto da znas u slovenskoj mitologiji vrhovni bog (ili mozda pak njegov sin) je izgledao ovako, tacnije tako mu je izgledala glava.:D Btw, rad je stvarno super. Mrmote jos jednom svaka cast!
Da, da, zaista nije lose!
Offtopic: Zamislite gnjavazu oko brijanja svih ovih glava :D
koji bog? perun? nisam znao, interesantno :D
Ne da "nije loš" i ne da "može i bolje", nego je ovo po meni izuzetan rad.
Mrmote Mrmote... priznaj da si prodao dušu đavolu za ovakav talenat. :D
I što si postavio sliku ovde, što nisi u galeriji?
Ne da "nije loš" i ne da "može i bolje", nego je ovo po meni izuzetan rad.
Mrmote Mrmote... priznaj da si prodao dušu đavolu za ovakav talenat. :D
I što si postavio sliku ovde, što nisi u galeriji?
Pa zato sto Mrmot voli da se smatra pocetnikom.. I da time nervira prave pocetnike:a_bleh:
Mrmote izuzetan rad..(as always)
pa, smatram da je ovo work in progress :)
uostalom, juce sam upalio zbrush po drugi put (trojku po prvi put i mnogo je dobra) :)
fala za kritike ljudovi :)
Evo danas radio neki kanjon ili šta li je ovo već... Prvi put sam napravio vodu i nešto miksao i eto šta ispalo... i dodao mu malo magle...:D
http://img102.imageshack.us/img102/8259/kanjonfinalel0.th.jpg (http://img102.imageshack.us/my.php?image=kanjonfinalel0.jpg)
:)
Svidja mi se :) Textura je bas lepo legla.
koji bog? perun? nisam znao, interesantno :D
Vrhovni bog je Svarog i on je ziveo u suncu, a njegov sin (gle cuda:D) se zvao Svarozic.
Caos svima. Ta glava (glave) je stvarno super... voleo bi i ja da znam organic modeling, ali se za sada drzhim neorganskog... Evo ga neki nov render sa nekim starijim modelima, hteo sam da vidim kako se materijali ponashaju na nekoj spoljashnjoj sceni. Ne obracajte pazhnju na ove bele tachke, to sam iskljuchio, ali ne mogu da chekam render...
evo i slike :
http://img519.imageshack.us/img519/2905/test3wipfx6.th.jpg (http://img519.imageshack.us/my.php?image=test3wipfx6.jpg)
brate kakve su ti ovo bele tacke :)
ovaj, hocu reci, ovo bas fino izgleda. i nije 'plasticno' kao recimo NFS karbon :)
evanghelion
8.7.2007, 1:03
Evo danas radio neki kanjon ili šta li je ovo već... Prvi put sam napravio vodu i nešto miksao i eto šta ispalo... i dodao mu malo magle...:D
:)
Vise lici na neku stenovitu obalu.:) Nije lose, ali mi se ne svidjaju texture stena.
@ DarkNemos
Dobro ti je ovo, samo bi ja jos malo tile-ovao texture:)
@ mix ts
Ovo izgledao veoma dobro, dobar ti je mat. za kola
o5 problem. Jel ima neko ideju zashto mi je sad slika deformisana po shirini, ista je scena kao i u prethodnom renderu, isto sve samo sam ukljuchio clamp output i sub pixel u color mapping dijalogu, stavio sam crl trash na 0.1, rezoluciju na 720 (odnos je isti) i irradiance map na low? :confused:
evo rendera:
http://img63.imageshack.us/img63/8301/test4wipio8.th.jpg (http://img63.imageshack.us/my.php?image=test4wipio8.jpg)
Hvala na komentarima
o5 problem. Jel ima neko ideju zashto mi je sad slika deformisana po shirini, ista je scena kao i u prethodnom renderu, isto sve samo sam ukljuchio clamp output i sub pixel u color mapping dijalogu, stavio sam crl trash na 0.1, rezoluciju na 720 (odnos je isti) i irradiance map na low? :confused:
evo rendera:
http://img63.imageshack.us/img63/8301/test4wipio8.th.jpg (http://img63.imageshack.us/my.php?image=test4wipio8.jpg)
Hvala na komentarima
pixel aspect ti je 0.9
prebaci na PAL ili Custom pa nek ostane 1.0 a ne NTSC
Hvala na savetu ^ ^
http://img405.imageshack.us/img405/15/test5wipeh1.th.jpg (http://img405.imageshack.us/my.php?image=test5wipeh1.jpg)
Vrhovni bog je Svarog i on je ziveo u suncu, a njegov sin (gle cuda:D) se zvao Svarozic.
Svarog i Svarožić su jedno isto Božanstvo, i Svarog je živeo u Svargi (to bi bilo nebo) gde je Veles vodio svoje zvezdano stado u njegovo ime. Ako bi se neko mogao nazvati vrhovnim Bogom Slovenskog panteona, to bi bio Svetovid (Sventovid, Svjantovid), koji potiče od drevnog boga Vida, čije sećanje Slovenski narodi i dan danas slave na Vidovdan, kada se i nebo menja. On je često prikazivan sa 4 glave, od kojih je svaka gledala na po jednu stranu sveta; biće da si tu pomešao terminologiju.
Svarog je starac duge brade, često poistovećivan sa dedom, u svakom pogledu antropomorfan. ;)
Off-topic i to težak, ali nisam mogla da prećutim. ;)
Evo i mog treceg autica, mislim ono dokle sam stigao:D Napravio sam pauzu i sad nastavljam za zavrsavanjem. Kako vam se cini?
Highlander
14.7.2007, 14:38
^Meni izgleda dobro. ;)
prijatelji, necu biti tu da moderiram narednih 9 dana, nemojte da divljate da vam Kintec, Nillaith i oluja ne seku ushi :D
Enjoy your 3d ( and 2d, ko nije spoznao chari 3d-a :D)
@uros3D - za sada je dobro, jedino mi se ne svidja materijal sadasnji. ;)
Highlander
14.7.2007, 15:37
prijatelji, necu biti tu da moderiram narednih 9 dana, nemojte da divljate da vam Kintec, Nillaith i oluja ne seku ushi :D
Enjoy your 3d ( and 2d, ko nije spoznao chari 3d-a :D)
Aj' pa da offtopicujemo kad se vratiš... :D
@galebns: Za sad mu materijal nije ni bitan, to će valjda kasnije da radi... :)
Za sad mu materijal nije ni bitan, to će valjda kasnije da radi... :)
heh, valjda.... :)
Sta nije u redu? U pitanju je standardni materijal za kola (shellac - raytrace/standard mat) samo sto za sada nema belog plane-a koji ce da reflektuje pa sam mu u env. stavio HDR mapu pa mu mozda to daje taj plasticni izgled.
edit:
Evo nekih novih rendera. Skylight, MR, FG, beli plane i nekoliko box-ova razbacanih unaokolo:D
Stvarno, šta hvali ovom materijalu, meni je baš cool?
Jesi li probao uroše da se igraš malo sa širokouganim kadrovima, i da probaš da renderuješ sliku u nešto što nije 4:3.
Bobi na koji mat mislis? Na ovaj sa ove dve poslednje slike ili na onaj iz prvog posta sa HDRom? Ne znam koji da iskoristim u dilemi sam:( A skoro sam sve zavrsio.
Nisam probao nista osim 4:3, a mislis nesto u widesreen fazonu?
Novi materijal nije los, mada bi mozda trebalo staviti da bude Falloff refleksija :)
Izvni' te ako sam cepidlaka :D
Pardon za off-topic ali: moze li neko da mi posalje onaj html help za 3dmax9, ono kada ides u help pa tutorials. Posto sam 3dmax "kupio" preko torenta poprilicno je osakacen. Nego brobao sam da guglam ali izbacuje samo tutoriale koje vec imam. Ako se dobro secam taj fajl je oko 55 kb.
Onda uzmi i "kupi" html help sa autodeskovog sajta. besplatan je ...:)
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=5659551
pozz.....
Evo ga popravljen materijal. Mislim da ce ovo biti i finalni. Samo malo da povecam index of refl. i jos neke sitnice i eto ga u Galeriji:D
Evo ga moj novi pocetnicki Maya WIP. Codename: Roflkopter:D Trenutno je bez obe elise:kreza:
Molim savete, predloge, i td.
Highlander
17.7.2007, 22:36
Evo ga popravljen materijal. Mislim da ce ovo biti i finalni. Samo malo da povecam index of refl. i jos neke sitnice i eto ga u Galeriji:D
Dobar je. Stavi ga u neko drugo okruženje da vidiš kako će se ponašati materijal. Stavi veliku poluloptu sa normal i greeble modifierom a unutra kola... :D
Evo ga moj novi pocetnicki Maya WIP. Codename: Roflkopter:D Trenutno je bez obe elise:kreza:
Molim savete, poredoge, i td.
Ima tendenciju da postane normalan helikopter... Nešto mi je čudna treća slika, tj. tu se najbolje vidi koliko ne valja zadnji deo. Sredi to. I uzmi neku referencu helikoptera pa odatle gledaj... ;)
wtf is that?
:ciao:
O da... evo novog problema:boodala: Kada sam povecao rezoluciju rendera (1024x768) desilo se ovo:
9373
Ja mislim da ovo ima neke veze sa reflection-om. Kako da se resim ovoga?
U materijalima imaš da uključiš neki supersampler.
Stavi ga na max 2.5 ili tako nešto se zove... to bi trebalo da reši problem, iako će taj deo da se renderuje mnogo sporije.
Thnx na brzom odgovoru, probacu to:n_klanja:
Lightning chalenge na CG Talku ovde
(http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=185&t=520987)
Moj Entry...
http://img213.imageshack.us/img213/2251/brandxso0.jpg
igrao sam se u blenderu i zbrushu... spoj ova dva je vrhunski, mnogo mi se svidja i lako je za rad :)
http://img.photobucket.com/albums/v653/mrmotinjo/pauk.jpg
jos da provalim kako u zbr-u da stavim teksture i puna kapa :)
DarkNemos
24.7.2007, 20:34
Lightning chalenge na CG Talku ovde
(http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=185&t=520987)
Moj Entry...
Lep rad... doduše po meni malo čudan al ko sam ja da komentarišem... nego najgora fora je što nemože da se skinu fajlovi sa cg-a... ajd ako ti nije frka da ih okačiš....
heh... već me lik sa zone pitao da okačim...
evo :)
http://rapidshare.com/files/44719059/BrandX_OBJ.rar.html
mrmote, ubico! :D
svaka cast za pauka :D
Bobi, lighting ti je odlican :D
materijali su ti isto super kolko vidim :)
bobi, odlicno svetlo :) E sad da li si potrefio to sto je trebalo postici nisam siguran, posto mi nekako vise u oci upada Brand X but what do i know... Htedoh i ja skinuti fajlove tako da fala za linak. Nego jel se smeju dodavati modeli u scenu posto vidim da si dodao one figure itd.?
@Mrmor - odlicno "vajanje" :D
Nego jel se smeju dodavati modeli u scenu posto vidim da si dodao one figure itd.?
Smeju.
Možeš da dodaješ šta god hoćeš sve dok ostanu dve bočice sa nalepnicama. Možeš i sa materijalima da se igraš kako hoćeš, samo ne smeš nalepnice da diraš.
Highlander
25.7.2007, 23:24
@bobi: Odakle mi je ovo osvetljenje poznato... :rolleyes: Ne izgleda realistično zbog one teksture tkanine... baš je bljak.
@mrmot: Fina ti ova spodoba. Hoću ovakvog ljubimca!!! :D
btw, pauk ima više zglobova na nogama... ;)
@bobi: Odakle mi je ovo osvetljenje poznato... :rolleyes: Ne izgleda realistično zbog one teksture tkanine... baš je bljak.
hehe... :)
To ti je kao fora sa devojkama. Od svake pokupiš po nešto što se seksa tiče :)
Ipak, ovo je scena koju sam radio od nule i još uvek provaljujem taj način rasvete sa jakim kontrastom... :)
Za sada me u par navrata pohvalio Jeremy Birn, autor najpopularnije knjige o svetlu, i čovek koji radi u pixaru (radio je osvetljenje za finding Nemo recimo).
A još čovek ne zna da radim u scanlineu, t.j. da ne koristim GI.
Eeeeee... Malo li je? :D
Još jedna varijanta za isti lightning chalenge. :)
Udrite u kritike. :)
http://img443.imageshack.us/img443/9985/69577932hy8.jpg
Highlander
28.7.2007, 1:57
hehe... :)
To ti je kao fora sa devojkama. Od svake pokupiš po nešto što se seksa tiče :)
Ipak, ovo je scena koju sam radio od nule i još uvek provaljujem taj način rasvete sa jakim kontrastom... :)
Za sada me u par navrata pohvalio Jeremy Birn, autor najpopularnije knjige o svetlu, i čovek koji radi u pixaru (radio je osvetljenje za finding Nemo recimo).
A još čovek ne zna da radim u scanlineu, t.j. da ne koristim GI.
Eeeeee... Malo li je? :D
Stvarno, malo li je... :D Zaposliće te u Pixaru garant. :D
Još jedna varijanta za isti lightning chalenge. :)
Udrite u kritike. :)
Svidja mi se, mada mi se čini da si malčice omašio izvor svetla.:opanachke
@bobi
Previse zamucenih delova, oko nema na sta da se fokusira. Pokusaj da makar deo ovog prvog Leet-a ostavis cistim.
Nije omasio izvor svetla, ali stvarno deluje cudno... :\
Hvala na komentarima...
Što se svetla tiče... hmmm... zamućeno je... nije zamućeno... jeste pomalo... ne, u stvari nije, ali je čudno...
Dajte malo konkretnije, pošto ništa ovako ne mogu da zaključim. :)
'vako, da pojasnim: Izvor svetla je sasvim ok, ali ovo iza gde je drvece itd je mnogo svetlije/osvetljenije nego ovo zamuceno sto leti napred, pa se stvara nekakav cudan osecaj da to napred uopste nije osvetljen i deluje nekako... ravno... ne znam, fali ta treca dimenzija.
Highlander
29.7.2007, 2:16
Terate me da crtam... Prema senkama, ovo je izvor svetlosti, a u stvari, gledajući oblake, Sunce je mnogo više desno.
@Highlander
Pa naravno da treba da crtaš kad te mrzi da objašnjavaš. :P
Elem, taman sam hteo da ti pokažem da nisi u pravu, kad ono videh svetlo je stvarno tu gde si ga nacrtao. :) Sada je sve sređeno oko položaja.
@Nillaith
U pravu si za fokusiranje. Najviše sam na to sada obraćao pažnju.
Thanks a bunch :)
Valjda je sad malo bolje? A?
http://img69.imageshack.us/img69/4254/brandx0201zaposlatist5.jpg
Aksic Srdjan
30.7.2007, 21:19
heh... već me lik sa zone pitao da okačim...
evo :)
http://rapidshare.com/files/44719059/BrandX_OBJ.rar.html
Ček, ček, jel ovi radovi?
http://www.3drender.com/challenges/
Ček, ček, jel ovi radovi?
http://www.3drender.com/challenges/
Jeste... to je to... nije neko vreme bilo dostupno, pa sam okačio ljudima. :)
Oćeš da se i ti priljkučiš?
Highlander
31.7.2007, 2:04
Tek kad sam otišao na CGtalk shvatio sam zašto ti je boca razbijena...:a_whistli :D
Sad je bolje, osvetljenje je odlično kao i do sad, mada mi se nekako još uvek ne slaže sa pozadinom...:icon_scra
EDIT: Zašto ne mogu da otvorim ovaj 3ds fajl u sedmici? :icon_scra
EDIT2: Evo jednog test rendera. Koliko je ovo realistično? (ako izuzmemo neke neteksturisane delove, naravno. :) )
http://img413.imageshack.us/img413/4317/tunnelprevfa4.jpg
P.S. Nemam pojma zašto je tekstura ne levoj strani mutna... :confused:
Koji je ovo render... super izgleda.
Stavi mu samo mnogo mekše senke (area), pošto pretpostavljamo da je iza ćoška neka neonka, a ne ogromna bateriska lampa usmerena na zid.
Što se tiče blura, ako koristiš scanline promeni mu u render opcijama tamo gde su filteri, sa area na catmull rom filter.
I da... kamo krv po zidovima? :D
@bobi
Odlicno je sada :B
@Highlander
Jedino mi smeta to sto zid desno deluje nekako plasticno... svetlost mi je nekako prejaka, previse bela. To je valjda ono sto je bobi gore napisao, ne razumem se u 3D :kreza:
pokusavao sam da napravim realisticnu vatru, pa mi sad kazite da li se ponasa i izgleda realisticno
evo linka za video http://rapidshare.com/files/46112710/fire.avi ~700KB
ovo sam radio prema jednom tutu pomocu Particle sistema
nedavno sam nabavio Afterburn plugin, pa ako znate neki tut za njega kazite
CEKAM KRITIKE!
DarkNemos
31.7.2007, 16:41
pokusavao sam da napravim realisticnu vatru, pa mi sad kazite da li se ponasa i izgleda realisticno
evo linka za video http://rapidshare.com/files/46112710/fire.avi ~700KB
ovo sam radio prema jednom tutu pomocu Particle sistema
nedavno sam nabavio Afterburn plugin, pa ako znate neki tut za njega kazite
CEKAM KRITIKE!
Nažalost nemogu da skidam sa rs-a.
Imaš FumeFX za izradu vatre a plugin je radila ista firma kao i AfterBurn (Sitni Sati). I AfterBurn u sebi ima 10 tutoriala sa kojima možeš da počneš. Ideš na help/ aditional help i izabereš AfterBurn.
evo screenshota
9814
evo drugog linka za video
http://files-upload.com/408006/fire.avi.html
DarkNemos
31.7.2007, 18:12
evo screenshota
9814
evo drugog linka za video
http://files-upload.com/408006/fire.avi.html
Probaj da mu dodaš motion blur. To čini mi se uvek uspeva kod vatre:)
Super je vatra...
Mogao bi samo da je ubrzaš jedno 5 puta, i da izanimiraš phase unutar noisa na materijalu koji si koristio. I da staviš jedan dramitočno crveno-žuti omni u vatru. Inače, svaka čast... mogao bi da podeliš sa nama podešavanja, ili da nam daš link za taj tut. :)
Što se tiče tutoriala za afterburn, probaj negde da nađeš video tutoriale 3ds max Turbo Training Advanced Visual Effects... mislim da ima na torentima ili negde da se nađe na rapidu.
Znači, tutoriali su fantastični, a radili su ih ljudi koji rade na filmovima A klase.
http://www.phoenixbit.com/site/tutorials.asp?view=R3JhcGhpY3MvM0QgU3R1ZGlvIE1heC9 maXJl
link tutorijala, hvala na savetima:)
Nova varijanta... :)
http://img236.imageshack.us/img236/6020/brandkupatilo02zr3.jpg
Ovo 'Why' nikako ne ide, a ako bas mora da bude tamo, bar neka bude ispravno... uvek se prvo pise upitnik pa uzvicnik, nikada obrnuto :kreza: Znaci, "Why?!"
Ono belo svetlo na plocicama malo odvlaci paznju... ostatak je super :B
Meni je ovo mnogo bolje od onog kad je razbijeno:kreza: Samo bi sklonio to "Why!???" :D
Highlander
1.8.2007, 21:16
Odličan render! :) Kako si uradio peškir? Reactor?
Koji je ovo render... super izgleda.
Scanline, drugi ne koristim... :D
Odličan render! :) Kako si uradio peškir? Reactor?
Scanline, drugi ne koristim... :D
Pre bih rekao da je peškir garment/cloth objekat sa shellom. Ispravi me ako nisam upravu.
To je verovatno nešto novo u 9-ki? Malopre sam je instalirao i nešto neće lepo da radi, pa se za sad još uvek držim sedmice... :)
To je verovatno nešto novo u 9-ki? Malopre sam je instalirao i nešto neće lepo da radi, pa se za sad još uvek držim sedmice... :)
Nemam pojma dal je novo. Nisam koristio ranije verzije. Jako prosto komplikovana stvarcica:D
U pitanju je reactor (u dva poteza :D ) i naravno posle njega shell i turbosmooth modifikator.
U pitanju je reactor (u dva poteza :D ) i naravno posle njega shell i turbosmooth modifikator.
Znao sam... :)
Prokleti Autodesk, sad kaže da mi ne valja licenca za sedmicu!!!:n-cc2: Moram ponovo da krckam!:dedica:
Drago mi je da je ova tema ovako zivnula :)
Evo ja sam uspeo da izvucem kopletan model Lare Kroft iz TR Legend-a sa sve texturama pomocu odlicnog 3D Rippera-a. Mesh iz igrice je poprilicno dobro izdetaljisan, ima dosta poligona sto moze da se vidi na wire-u. Zbog toga je meshsmooth dobro "legao" na model, naravno prvo malo sredjivanja, weldovanja, namestanja frizure:D Ova poslednja slika, hmm nisam je ja obukao tako, takva je u igri, doduse jesam nesto skratio jer je bilo visak;)
evo sta mislite...9882
znam da nije nista posebno, tek pocinjem da ucim:)
samo nikako da uspem da mi se HDRI reflektuje na obodu case, ubacio sam HDRI u enviroment ali nece
takodje nisam bas dobar u osvetljenju, to mozete da vidite i u ovom primeru
@uros@3d
znam za program, super je, izvlaci i modele i teksture
Ih bre sto ti je ovo malo, daj nesto vece:D
Sto se tice HDRI-ja probaj da stavis fallof za reflection a onda tamo gde ti je color 1 (crna boja) stavi HDRI ili tako nesto to mi je prvo palo na pamet.
pozz :ciao:
Ih bre sto ti je ovo malo, daj nesto vece:D
Sto se tice HDRI-ja probaj da stavis fallof za reflection a onda tamo gde ti je color 1 (crna boja) stavi HDRI ili tako nesto to mi je prvo palo na pamet.
stavio sam, u tecnosti se HDRI reflektuje ali na casi ne
probrckacu nesto u vezi materijala pa cemo da vidimo
texsturisao sam pauka, yay :)
http://img.photobucket.com/albums/v653/mrmotinjo/pauk-1.jpg
Mrmote, fino to izgleda. Zar mu ne fali "krzno"? Ja vec duze vreme kontam da izmodelujem neku tarantulu pa da nabacim Fur, samo ne znam kade :D
Mrmote ova textura ti je super. Kad bi ja znao tako :rolleyes:
Inace ovde bi ti neki fur plugin legao k'o budali samar :D
Ja se mucio sinoc sa causticom, posto na starom kompu nisam mogao ni da pomislim ovako nesto jer bi uglavnom zakucao tako da sam tek sad poceo malo da se uhodavam. Pored reflection tu je i refraction caustic ispod vode bazena na dnu samo sto se ne vidi, bacicu neki render i ispod vode :)
http://img184.imageshack.us/img184/483/pooltestwt3.th.jpg (http://img184.imageshack.us/my.php?image=pooltestwt3.jpg)
he, ja u zbru znam samo za fiber brush koji bas i ne odgovara za paukovo krzno... inace texsturu sam crtkao pola sata i ludo se zabavljao :D
Aksic Srdjan
4.8.2007, 21:40
Jeste... to je to... nije neko vreme bilo dostupno, pa sam okačio ljudima. :)
Oćeš da se i ti priljkučiš?
Jao sorry za kasni reply... da se priključim izazovu? Ne bih... Phew bre... ja i ti iz Niša a niš nema ni jedan game dev tim... c,c,c...:(
evo pokusah da izmodeliram glavu. pa sam mu dodao rogove. i isteksturisao ga manje vise.
http://img.photobucket.com/albums/v653/mrmotinjo/beliel.jpg
Wow... svaka chast na vugli :tapsh: :aplauz: :tapsh:. Jel ima nekih dobrih tutoriala za zbrush, i kako se zovu ako ih ima, voleo bi i ja da ga nauchim...
Sad jedno pitanje... kako da iskljuchim vray svetlo u refleksijama, i kakva je ovo magla na povrshini?!? :confused:
http://img413.imageshack.us/img413/8307/sijalica2ut0.th.jpg (http://img413.imageshack.us/my.php?image=sijalica2ut0.jpg)
U osobinama VRay svetla (tamo gde namestas jacinu, da je vidljivo ili ne) odcekiraj "Affect specular". Sto se tice "male", ako nisi koristio caustics onda verovatno treba da se poveca broj semplova za svetlo tj. subdiv (po defaultu je 8). To se nalazi ispod "Affect specular". AKo imas novu verziju VRay-a 1.5 RC5 onda ces videti da je dodata opcija "Affect reflections" pa to iskljuci umesto specular.
E moram i ja da probam taj zbrush nema sta...
A jel' lakse u njemu da se napravi ovakva vugla nego u maxu?
Neki brodic sto sam upravo zavrsio, video ga u Smallville-u pa mi se svideo dizajn. Jos samo da ga izanimiram kako pada u polje kukuruza k'o sto su oni i milina :D
Highlander
12.8.2007, 22:04
Prilično jednostavno, vidi da mu dodaš malo više detalja... ;)
:offtopic:
I šta se sad ono desilo u Smallville-u? Još jedan Supermen? Us*ase seriju s ovim vešticama i stuff... :(
DarkNemos
13.8.2007, 22:13
Evo ja nesto kao modelovao danas :D
Jos uvek je WIP samo sam hteo da vidim komentare so far...:)
Helikopter jedino nisam modelovao danas...
Tenk (bolje reci borbeno vozilo) josuvek nije zavrseno... treba tu da se sredjuju detalji itd...
Pa komentari dobrodosli
http://i196.photobucket.com/albums/aa214/DarkNemos/Hangar-WIP.jpg
http://i196.photobucket.com/albums/aa214/DarkNemos/Borbeno-Vozilo-WIP.jpg
Sorry za velicinu slika... nesto se ne snalazim sa ovim photobucket-om :D
Zanimljivo ti ovo, mada bi je ovom tenkicu stavio gusenice. I stavi 2sided na desni Hangar providan je :rolleyes: :D
Ja sam danas uradio neki test preview. Planiram da uradim animaciju udara meteora u neku poljanu, koju cu prethodno da snimim kamerom mada ne verujem da ce mi to uspeti ali cu da probam. Ako ne, onda ce biti sa pozadinom kao ovom ili cu da napravim neku svoju scenu.
Highlander
14.8.2007, 0:08
Nije loše Nemose, samo malo smanji ove čepove na oklopnom vozilu... ;) Onaj hangar ti je stvarno providan, udari mu shell modifier... :cool:
Urose, držimo ti palčeve. :)
Nije loše Nemose, samo malo smanji ove čepove na oklopnom vozilu... ;) Onaj hangar ti je stvarno providan, udari mu shell modifier... :cool:
Urose, držimo ti palčeve. :)
Cepovi su takvi kakvi hocu da budu :) a unutrasnjost hangara mi nije bila bitna za ovaj test render i nabacane modele na njemu...
@Uros
Ovo izgleda ko vatra koja pada a ne meteor... nema oblik lopte na vrhu vec samo zamazani izgled vatre... eh taj afterburn :D
Highlander
15.8.2007, 1:35
Zna li neko neki dobar tutorial za human modeling, a da nije Joan of Arc? Mislim na realistične modele, ne cartoon-like.:)
Zna li neko neki dobar tutorial za human modeling, a da nije Joan of Arc? Mislim na realistične modele, ne cartoon-like.:)
Probaj ovaj http://www.3dm3.com/tutorials/organic_modeling/
@Uros
Ovo izgleda ko vatra koja pada a ne meteor... nema oblik lopte na vrhu vec samo zamazani izgled vatre... eh taj afterburn :D
Ma nije bre ovo afterburn, ovo je hand-made materijal onaj sto sam koristio za nuklearku. A sto se tice istaknutog vrha, na meshu je istaknut ali ga je displace deformisao pa se ne vidi :kreza:
DarkNemos
15.8.2007, 19:56
Evo ja danas jos malo modelovao... na borbenom vozilu sam dobio opet neke cudne detalje al to cu srediti u finalnom renderu... ah da i modelovao sam tenk pa komentari dobrodosli... :D
http://i196.photobucket.com/albums/aa214/DarkNemos/Borbeno-Vozilo_01.jpg
http://i196.photobucket.com/albums/aa214/DarkNemos/Tenk_01.jpg
BTW razmisljam se da uklonim ove cepove na borbenom vozilu...
Odlicno, divno, super...mislim...sta reci?
Veri veri gud Nemose :D jesi li koristio Greeble na tenku i vozilu? super izgleda, jos sa dodatim detaljima rucno :D
super :D
DarkNemos
16.8.2007, 11:56
Jes greeble je u pitanju.... skratio mi hiljadu muka... tenk ima jos da detaljisem..
Pozz
Odlican je Greeble, nisam imao pojma za njega dok mi Highlander nije pomenuo kad sam pravio auto.
btw Odlicni su ti tenkici :) Bice jos bolji kad ih shade-ujes ;)
Moze se reci da sam pri kraju sto se tice one animacije sa meteorom sto sam rekao da cu uraditi. Snimanje kamerom je otpalo iz prostog razloga sto se slika tj. moja ruka isuvise trese + u pitanju je miniDV pa je snimak nizeg kvaliteta kad se prebaci na komp. Probao sam da radim sa Camera Match-om, ali je max uvek prijavljivao neke greske i crash-ovao se:( Tako da sam uzeo digitalac i slikao lokaciju unistenja (obliznja livada slikana sa nadvoznjaka) i opet je ispalo kako treba:D Ovaj klip je samo onaj momenat kad meteor udara, a planiram i neku intro scenu i iz svemira.
http://img128.imageshack.us/img128/808/bscap003km3.jpg
http://ukipictures.sitesled.com/test/meteor%20test1.avi
fino fino :)
posle cu malo pazljivije da pogledam, no prvo sto bih ovako malo izmenio, je sto ti se kamera trese kao da je poceo zemljotres pri udaru, al onako ravnomerno.. posto verovatno oces shake kamere zbog udarnog talasa, onda bi bilo dobra da kad udari pocne polakooo da se trese i onda se onako sve jace trese kako prilazi talas.
idem sad rucam pa cu nastavim :D iam jos savet-dva :D:D (koji sam smarach, a? :D)
.
. (rucak)
.
E evo me nazad :D
Dakle, sam sjaj od explosije (lens flare) bi po meni trebao da traje samo u trenutku udara, kad zasvetli... posle bi trebalo da se ili shiri dim, ili explozija (logichnije dim, osim ako meteor nije punjen nitroglicerinom :D)
Mislim i da bi trag ovaj crni od dima trebao brze da se razveje i nestane, tim pre sto ga odbaci i sama explozija..
nije lose, sve u svemu, al mislim da bi tako neke stvari mogle da se srede :) mozda gresim za nesto od ovoga, jer to sve ja onako odoka procenjujem kako bi bilo, nisam strucnjak za udare meteora :D:D
nesonjacc
21.8.2007, 18:50
Haha.....napravio si meteor kosilicu..........:rofl:
Shaly na stranu....Prilicno loshe
Rule NO 1.... COMPOSITE NE RADI U MAXU :D. Jednostavno ne mozesh da sve ukomponujesh kako treba.....(+ trebace ti dosta slojeva)
Renderyj elemente pa -> Aftereffects(combustion....)
Sve moje glavne zamerke recice ti...
http://tysonibele.com/Main/Animations/Earth/earth_anim2.mov
Lik je radio ono sto ti hoces( varijaciju dodushe..) .
- Makni taj lensflare (skroz)
-Terren treba da posle shockwavea trebalo da izgleda prilicno nagorelo...( i kraterasto). Znachi operishes za 2 slike( before and after)
- Debree, prashina...ne samo trava...
- Shake jachi
Mozesh ti ovo bolje...Nemo da si lenj :)
Moze, moze pa uvek moze bolje! :D
Jesam malo lenj jer mi nekako ta inspiracija za pravljenjem necega nestane cim naidjem na neku gresku a da ne pricam o tome sto samo gledam kako da mi render traje krace :kreza: Sad cete reci: "Ko o cemu, ovaj samo o Smallville-u!" ali meni se svidjaju njihove scene sa udarima meteora, takodje i neke na emisijama na National Geo. jednostavno su simpaticne i po njima sam i pravio ovo :o Ali dobro, ukusi su razliciti :) Hteo sam da uradim neku "dimovitu" exploziju ali neznam lepo, tj. uopste. Ako neko zna neki dobar tut. bilo bi lepo a takodje bi bilo lepo da nadjem neke audio semplove za klip:boodala:
@ nesonjacc
Hvala ma klipu, ovo je odlicno samo ovo nije udar meteora vec neko przenje laserom :) A i ja ne zivim u pustinju da se tlo ovako rasprsne. Uradio sam before i after slike, pa zar se ne vidi razlika? E sta sam ja onda radio...
edit: E da i to sa layer-im nece nikako ici, jer nemam pojma o tome. Imam aftereffects ali jednostavno ne planiram sad to da radim.
edit2: Pored ovg klipa mi sad sve drugo izgleda uzasno... ali ovo je verovatno radio neko profi.
Klip je radio..
http://tysonibele.com/Main/main.htm :)
Inache vidi se da si - Potamneo pocetnu sliku..... Tako da tvoj meteor nije ni 1cm zemlje iskopao....:D, Pa izgleda kao da je samo pokosio travu...
Slika 2 treba da ima drasticne promene terena....
Svejedno da li ti zivish u pustinji ili ne.... Tlo mora da se rasprsne( odnosno zesce od toga).....
- Sto se layera tiche.. Baci se na uchenje... :alealeee: Jer u suprotnom nece ni ovaj , a ni slicni pokushaji biti mnogo produktivni...
Awards
I've won several awards for my work so far, and they include:
-Marion Drysdale Awards 2001 (video/animation) 1st place regional level
-Marion Drysdale Awards 2001 (video/animation) 1st place provincial level
-Skills Canada 2002 (character animation) 2nd place regional level
-Skills Canada 2003 (character animation) 2nd place regional level
-the3dstudio.com contest (X-Ray) 3rd place
-31st Annual Charlie Awards Film Festival 1st place overall, with awards for Directing, Special Effects and Editing
-Marion Drysdale Awards 2004 (video/animation) 1st place regional level
-Skills Canada 2004 (character animation) 1st place regional level
-Skills Canada 2004 (character animation) 1st place provincial level
-Skills Canada 2004 (character animation) 1st place national level
E pa sad... :D
Ok, znaci layeri...Ovo cu pokusati da zavrsim da bude malo bolje, hvala na savetima :ciao:
nesonjacc
22.8.2007, 17:09
Josh dodaj...samo 20 godina starosti.....:D. Sta reci..
Aksic Srdjan
25.8.2007, 12:34
Pozdrav drugari, šta kažete na ovo:
http://i22.servimg.com/u/f22/11/25/87/65/street10.jpg
http://i22.servimg.com/u/f22/11/25/87/65/street11.jpg
http://i22.servimg.com/u/f22/11/25/87/65/th/street12.jpg (http://www.servimg.com/image_preview.php?i=83&u=11258765) http://i22.servimg.com/u/f22/11/25/87/65/th/street13.jpg (http://www.servimg.com/image_preview.php?i=84&u=11258765) http://i22.servimg.com/u/f22/11/25/87/65/th/street14.jpg (http://www.servimg.com/image_preview.php?i=85&u=11258765)
Modeling nije loš, ali materijali i render treba još mnogo da se sređuju.
Koji je ovo render? Vray?
Aksic Srdjan
25.8.2007, 14:22
Pa.. to mi je jedan od prvih rendera... inace radim modeling za games... hmm material je nista.. tj samo bela boja.. nema texture.. nije v ray, tako izgleda zbog area shadows.
Čini mi se da ti objekat ima previše poligona ako je već namenjen za igre (osim ukoliko ne misliš da samo njega imaš unutar nivoa)
Inače, zabluruj tu senku unutar opcija za area shadows da ne bude ovoliki noise, i smanji intenzitet svetla.
Aksic Srdjan
25.8.2007, 14:42
A ne, ovaj nije za igre ;) ovaj je cisto radi igranja sa renderom... poly count nisam ni gledao.. nisam ni stedeo, tako da... nema sanse da ide u neku igru.
Hvala na savetima.
Highlander
27.8.2007, 0:44
Pravih nešto pre nekoliko dana. Nisam koristio nikakve reference i slično, direkt je iz glave. Model mi nije toliko bitan, već animacija koju sam mislio da uradim. Naime, hoću da ga razbucam sačmaricom. Treba mi pomoć oko fizike, pa ako znate neki tut za reactor ili za ručno animiranje, bio bih vam zahvalan ako ga ostavite ovde. :)
http://img165.imageshack.us/img165/4906/taperecorderpreviewhg3.jpg
Mislim da ti ovde ne treba reactor.
Dovoljno će biti da iskoristiš parray particles sa deflektorom i gravity, da bi dobio cool rezultate, plus dodaš smoke (sa particlesima naravno) a možeš da dodaš neke sitne komadiće - mrvice, prašinu da bi bilo još realnije (sa particles, naravno :D ).
Ako treba, objasniću detaljnije.
Možeš i da iskombinuješ reactor i parray, ali to je previše komplikovano i treba ti skripta za detachovanje mesha i nestabilno bi bilo i 300 čuda i pitanje je kako bi izašlo.
E ovo ce da bude cool :) Nadam se da ces da ubacis neku pesmu pa onako kad je sachma raznese bude zavijanje i krchanje :kreza:
E ovo ce da bude cool :) Nadam se da ces da ubacis neku pesmu pa onako kad je sachma raznese bude zavijanje i krchanje :kreza:
Rasturi neki narodnjak :D
^Word :D:D (ja sam mod, dozvoljen mi je jedan spam post nedeljno :to_care: :p :D )
E i ja sam hteo da kazem "neki narodnjak" ali odkud znam, jos ce neko da se naljuti.
Ja opet resio da animiram malo, pa evo kako sam zamislio. Scena krece, sve je crno samo je tu neki poluosvetljeni plane kao podloga. Prolece katana (rotira se brzo) pored kamere i kamera se malo uzdrma. Prebacuje se na drugu katana koja snima kako kamera u slowmotion-u preseca neki cloth koji pada. Perbacuje se na trecu kameru,koja je kao na zemlji i katana se zabada tik ispred kamere i ona se opet malo uzdrmusa. Depth of field se prebacuje sa katanu na preseceni cloth koji pada u pozadini :kreza::opanachke
Evo katanice, upravo sam je zavrsio mozda jos nesto malo doradim, necu da je nesto preterano napucavam:
11085
11086
E i pre nego sto pocnem samo par pitanja:
Kako da (nemojte sad da se smejete :) ).... kako da uradim da se katana konstantno rotira, koji controller da koristim?
I kako da uradim da se cloth razdvaja na dva dela dok pada?:D
Hvala, pozzz:ciao:
Nemoj da se ljutis ali sto lepo nisi napisao da ces da animiras mac a ne katanu... jer to sto si izmodelovao ne lici na katanu i nema njene karakteristike i nije katana... tako da je pravilniji izraz mac nego katana... :)
:confused: A koje su to, pa karakteristike katane??!! Mozda jos da se zakrivi drska i da bude malo pljosnatija i to je to. Nema bre tu neke filozofije... Ako je bas toliko lose, napravicu ponovo ali stvarno ne razumem...
http://www.shirepost.com/Katana01.jpg
DarkNemos
29.8.2007, 11:12
:confused: A koje su to, pa karakteristike katane??!! Mozda jos da se zakrivi drska i da bude malo pljosnatija i to je to. Nema bre tu neke filozofije...
http://www.shirepost.com/Katana01.jpg
Da nema filozofije nebih ti ni pisao :) evo ti samo ostrica od cega se sastoji
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/Katana_diagram.png
A to je samo ostrica ;)
A i po proporciji drske i ostrice pre bih rekao da je to wakizashi nego da je katana :)
Koliko god tu cudnih reci pisalo, ostrica je opet laka za pravljenje, jer nema neki nenormalan oblik. A sto se tice proporcije, od oka ovako mogu da kazem da je 3:1, i to cu i da uradim :) A neka pomoc oko animacije?
A neka pomoc oko animacije?
Aj ako nije problem objasni malko bolje oko scenarija. Konfuzne su mi druga i treća rečenica, pogotovu treća gde kažeš da kamera preseca(?) tkaninu.
Ili objasni, ili izanimiraj neke primitive, pa okači animaciju.
Za sada mogu da ti kažem da je super to što planiraš i da ti dam predlog da prvo izabereš muziku, pa da onda zamišljaš kadrove u svojoj glavi, kao što rekoh već jednom, na drugom forumu:
Muzika je iz igrice Unreal tournament 2004 (ima sjajnih kompozicija za animacije) i kada ovo bude gotovo, potpisaću igru.
Kako sam je uklopio? Pa ja vrlo često vučem iz muzike inspiraciju za animacije, tačnije, dok slušam muziku, zamislim otprilike šta treba da se dešava i odmah pokušavam da ga u glavi izrežiram u skladu sa taktom.
Evo konkretno u ovom slučaju.
Postavio sam prvo ovaj helix sa particlesima i uradio neki mali test render. Kad sam malko izanimirao taj helix, posegnuo sam za folderom muzika i tražio nešto što bi mene asociralo na neku rupu koja vuče svom snagom. Tražio sam jedno sat vremena i onda izabrao ovu. Malko sam sredio keyframeove da se još bolje uklope u taj brzi deo numere.
E sad... dok sam slušao ovu numeru na pamet mi je pao mali brodić koji pluta svemirom, jer ima baš takvog dela u muzici, zatim sam pronašao deo gde se pojavljuju ova dva broda (baš je onako, dinamički i vojnički) i onda sam polako sklopio priču koju sam napisao gore u prvom postu.
Sada, iako imam završen samo ovaj deo, u glavi već znam otprilike gde će da budu kamere i šta će tačno da se dešava.
Tako je slično i sa svim mojim ostalim animacijama.
Možda je pomalo smešno, ali tako ja funkcionišem, šta da se radi... :)
Ma nisam mislio da kamera preseca tkaninu vec "katana" ispravio sam to samo neznam zasto je ostalo ovako :confused: Sto se tice rotiranja to sam sredio, sad samo treba da uradim kako se tkanina razdvaja na dva dela dok je mac preseca ali nista mi ne pada na pamet.
Sto se tice muz. vec sam nesto imao u glavi. A da li mora da se instalira UT ili ima samo muzika negde da se nadje? :)
Ma nisam mislio da kamera preseca tkaninu vec "katana" ispravio sam to samo neznam zasto je ostalo ovako :confused: Sto se tice rotiranja to sam sredio, sad samo treba da uradim kako se tkanina razdvaja na dva dela dok je mac preseca ali nista mi ne pada na pamet.
Vi'š ni meni ništa ne pada na pamet. Stvarno, kako iseći bre najobičniju tkaninu. :kreza:
Možda morfing? Ono... ionako će da ima isti broj faceova, ali kako bi to radilo sa reactorom, nemam pojma.
Sto se tice muz. vec sam nesto imao u glavi. A da li mora da se instalira UT ili ima samo muzika negde da se nadje? :)
Ma ja sam pomenuo UT2004, zato što sam u tom konkretnom primeru uzeo muziku iz te igrice. Ti uzmi odakle hoćeš, t.j. uzmi neku melodiju za koju misliš da najviše odgovarala tvojem scenariju. Napisao sam ti to, zato što mislim da je to najlakši način da se nešto dobro uklopi. Odnosno, da prvo nađeš muziku i preslušaš je jedno 20 puta najmanje za početak. :D
Heh, pa ja tako uvek radim. Meni je Winamp uvek na repeat :kreza:
Sto se tice presecanja ja sam to ovako. Nisam koristio cloth uopste na sceni nego sam animirao kako plane(tkanina) pada dok se displace (noise) animira dakle izgleda opet kao cloth i mnogo mi je lakse (a i meni lepse izgleda) za rad. Posto je taj momenat isecanja u slowmo i tkanina se ne pomera nesto mnogo uradio sam ovako. Uzeo sam tu liniju gde ce je kao mac preseci i cut-ovao je po meshu onda sam malo chamferovao i te poligone duz linije obojio istim mat. kao i tkaninu ali trik je u tome sto oni fade-uju kako mac sece pa izgleda kao da se rascepilo :D:kreza::)
Evo nesto sto bi bilo ta animacija...
http://www.sendspace.com/file/w6ut72
Evo nesto sto bi bilo ta animacija...
http://www.sendspace.com/file/w6ut72
Odlično, biće od tebe dobar režiser. :)
Mudro si u animaciji sakrio ono što ne želiš da pokažeš.
Sugestije...
- Platno treba da ima neku debljinu (shell modifier?). To se toliko ne vidi u početku, koliko na kraju animacije kad platno pada.
- Početna dva brza kadra, treba da ti budu dosta brži, t.j. iste brzine kao zadnji. Time će slow motion da dođe više do izražaja.
- Okruženje (kojeg i nema) i rasveta može mnogo bolje da se odradi sa malo truda. Svetlo si OK odradio da ne može da se nazove noobovskim, ali to nije dovoljno.
Moj ti je predlog da za okruženje napraviš nešto tipa amfiteatra. Nešto poput ovog (http://www.srichinmoycentre.org/cs/centri/ni/image.2006-05-11.4163575255), samo mnogo manji i da bude u unutrašnjosti, a ne napolju, i da preko stepenica i poda staviš neki bordo tepih. Osvetliš ga podjednako, ali slabašno sa E-light skriptom ili mental rayem ili light tracerom, šta god da koristiš (znaj samo da će e-light da bude jedno 5000 puta brži za render), znači osvetliš ga podjednako, ali slabašno sa svih strana. I onda ubaciš na stepeništu nekoliko moćnih crvenih lampiona, ili nešto poput sveća, ili kako god već hoćeš. To bi sceni dalo još upečatljiviji izgled sa jakim kontrastom, još ako bi podesio da se dok leti oštrica u pozadini vidi neki lampion, i kako ista preseca svetlost dok prelazi ispred kamere... uhhh :) ... i dobar Deepth of filed... ma neću bre da se palim više :D
- Upotrebi reactor makar kada padaju ova dva parčeta tkanine, mada bi najbolje bilo da ga kroz celu animaciju koristiš.
P.S. Za ime Boga stavljajte image motion blur kad animirate stvari. :) To je dva klika, a izgleda mnogo bolje. :)
^ WORD :)
ovo je jakooo dobar savet, ja sam to izvalio pre 3-4 meseca, skroz tacno sto bobi kaze :) MNOGO bolje izgleda :)
Pardon, ode zahvalnica kad sam spojila postove. Koristi ediiiiiiit :P
I slazem se, motion blur bi ovde sjajno izgledao.
Hvala na savetima!
Hteo sam da stavim motion blur ali onda odose detalji na u p.m. ali stvrano izgleda bolje :D
Eee bobi, bobi sta naprica... Depth of field me zeza a i usporava mi render 10x a cloth nece uopste da radi sam tim mesh-om sto sam napravio, krene da simulira i prekine posle 1 frejma :n-cc2:
bolje nemoj reactor, nego maxov sloth. MNOGO je bolji... reactor je jako nestabilan, i koliko god sam se baktao oko toga - slab je.
Evo neki wip od mene:D. Ko sto se vidi u pitanju je snajper:D jelte:D...
Comments are welcome...
http://img158.imageshack.us/img158/3444/sniperrifleau4.th.jpg (http://img158.imageshack.us/my.php?image=sniperrifleau4.jpg)
Ima delova koji mi se ne svidjaju... al sto volim kad primetim gresku tek kad zavrsim clay od pola sata:boodala:... onda me mrzi da radim nov :)
Pozz:)
mislis pola sata render? pa radi test render nizeg kvaliteta skylighta, ako ti je bitno da test renderi budu u ovoj rezoluciji.
mislis pola sata render? pa radi test render nizeg kvaliteta skylighta, ako ti je bitno da test renderi budu u ovoj rezoluciji.
Ma znam... nego ova kanta od masine radi sve gore iz dana u dan... ne pomaze ni reinstalacija sistema :)
Mislim da ti ovde ne treba reactor.
Dovoljno će biti da iskoristiš parray particles sa deflektorom i gravity, da bi dobio cool rezultate, plus dodaš smoke (sa particlesima naravno) a možeš da dodaš neke sitne komadiće - mrvice, prašinu da bi bilo još realnije (sa particles, naravno :D ).
Ako treba, objasniću detaljnije.
Možeš i da iskombinuješ reactor i parray, ali to je previše komplikovano i treba ti skripta za detachovanje mesha i nestabilno bi bilo i 300 čuda i pitanje je kako bi izašlo.
Hmm, OK probaću ručno. Hteo sam da raznesem samo jedan deo kasetofona, ne ceo. Ima da vire žice i kola, parčići stakla na sve strane... :D Ako zapnem negde, svi ste tu. :)
P.S. Biće narodnjak! :D
GOKSIMASTER
3.9.2007, 13:03
Jedan tip za katanu , ako hoces te zute delove da budu od zlata onda kod materijal da bi simulirao zlato stavish da boja bude tamnija zuta pomalo narandjasta a da boja speculara bude bas zuta:dedica: , i igras se sa opcijama
GOKSIMASTER
3.9.2007, 13:12
AJde evo i ja da okacim neshto, znaci ovo su neki testovi stariji za materijale.
materijali su tipa blin phong i phong e a render je Maya softver ili vam ko scanline u maxu.:)
http://i40.photobucket.com/albums/e217/goksimaster/shaderifinal.jpg
http://i40.photobucket.com/albums/e217/goksimaster/saten.jpg
Dobrodosao nazad :alealeee::D
Pozdrav Goksi:ciao: Jesi li se upisao u Chiron?
Dobri su ti materijali, a za sta ih koristis? Za ovaj render dole si samo mogao da povecas malo AA ili sta vec da ne bude ovako reckavo.
edit: Sto se tice katane nisam hteo da ono bude zlato nego nesto... neznam ni ja sta ali ne zlato :) Malo sam je modifikovao, sad trenutno pravim neki still MR render sa njom na nekom postolju u obliku zmaja.
GOKSIMASTER
3.9.2007, 15:46
Vozdra ljudi materijlai su bili vezba u chironu:D
PA pretpostavio sam da nisi hteo ali ono ako zatreba zlato da kazem.
Evo josh neshto shto sam radio pre mesec , dva kao tutorijal. uradio sam za jedan dan tako da nisam puno detaljisao a textura je crtana rucno u ps-u sem ove prljavstine od vode koju sam dobio iz total texturesa ;).
IMam od textur u sceni : color, diffuse ( ne nije ko u maxu boja nego neshto kod materijala u mayi) , zatim specular
reflectivity i bump.
http://i40.photobucket.com/albums/e217/goksimaster/kolor.jpg
http://i40.photobucket.com/albums/e217/goksimaster/tutorijalfin.jpg
http://i40.photobucket.com/albums/e217/goksimaster/06tutorijalfin2.jpg
Pa nije ni u max-u samo boja difuze nego ima slot gde u difuze stavljas texturu :).
btw sto ne probas da mu opicis minus bump i plus displace? Mozda i malo levels u ps-u da bi izgledao ostrije u maya:)
Sve u svemu lici na 3d total texture.... pomalo:a_bleh::D
GOKSIMASTER
4.9.2007, 0:19
Neshto mi se cini da nisi bash iskusan sa tim shto predlazes ?
Ajde obrazlozi to mozda te budem bolje razumeo
Neshto mi se cini da nisi bash iskusan sa tim shto predlazes ?
Ajde obrazlozi to mozda te budem bolje razumeo
Pa samo procitaj sta sam napisao i samo ce ti se reci :)... batali to sto me znas i probaj.... jbt necu vise da pijem pivo :D:D:D
GOKSIMASTER
4.9.2007, 14:24
PA pazi ovako displacment cu da stavim samo ako cu da koljem komp, a ako bas treba da bude blizu kamer mnogo ce bolje da izgleda ako to izmodelujem i bit ce lakse i brze i efikasnije a ne treba. A to koliko sam skapirao o levelsima u ps-u nema logike jer se oshtrina / blur textura definishe filterom i njegovim uticajem na texturu. Shto naravno nekad treba nameshtati ( shto ja nisam radio) Ali ne treba totalno iskljucivati uticaj filtera jer to daje nerealnu sliku. DA da Luka mislim na tebe:)
Hteo sam da stavim motion blur ali onda odose detalji na u p.m. ali stvrano izgleda bolje :D
Kakvi detalji odoše?
Motion blur se stavlja da bi kamera bila što sličnija filmskoj. Pusti da kad gledaš neki film i ukoči u nekom frejmu gde se neki objekat ili kamera brzo kreće i videćeš da je sve što je brzo blurovano.
Taj motion blur se vidi samo kada gledaš jedan frejm, ali kada gledaš animaciju, on je neprimetan i bez njega animacija može da bude skokovita - neprijatna za gledanje.
Eee bobi, bobi sta naprica... Depth of field me zeza a i usporava mi render 10x a cloth nece uopste da radi sam tim mesh-om sto sam napravio, krene da simulira i prekine posle 1 frejma :n-cc2:
Koji max koristiš? Ja imam sjajan plugin x-dof za max 7 (neće da radi u drugim verzijama). Daje izvanredan dof.
Dof može lako i da se fejkuje. Izrenderuješ posebno pozadinu, a posebno katanu, i onda ga vrlo prosto kompozituješ u Afteru ili combustionu i zabluruješ pozadinu (nadam se da nesonjacc ovo ne čita :D)
Što se tiče clotha, pogledaj prvo neke tutorijale za reactor ili cloth fx
bolje nemoj reactor, nego maxov sloth. MNOGO je bolji... reactor je jako nestabilan, i koliko god sam se baktao oko toga - slab je.
Ne mogu da se složim sa ovim.
Nije reactor nestabilan, nego mora da se pazi na neke stvari i da se zna koju tačno "težinu" imaju neke njegove opcije.
Evo jedne demonstracije reactora (i scanline rendera :D)...
http://www.tysonibele.com/Main/Animations/ChainReaction/chain_reaction.mov
Evo demonstracije kako razlupati kola koristeći reactorov soft body (i scanline render :D).
http://www.tysonibele.com/Main/Animations/Crash/ivan_crash.mov
Jedna animacija govori više od 1000 na 64 reči :)
----------------------------
Overi ovaj video tut (200 i nešto MB). Tu je samo bazična upotreba reactora.
http://www.tysonibele.com/Main/Tutorials/Reactor_Pflow/wall_hit.avi
Kako izgleda animacija posle završetka tuta.
http://www.tysonibele.com/Main/Tutorials/Reactor_Pflow/wall_hit.mov
Imam max 8 tako da nece to da radi kod mene ali potrazicu na netu. I MR-ov Motion blur je mnogo spor bre, ukljucio sam i fast rasterizer ali opet je spor, sve vise i vise volim scanline :D Inace kad renderujem still ja ponekad ubacim sliku u paint shop i uzmem blur tool i lepo blurujem rucno pozadinu i izgleda podjednako lepo ako ne i lepse nego sa dof-om:)
edit:
Pitanjce jedno. Sta mislite kako je bolje da bude, u koloru kao na levoj ili ovako kao na desnoj? Naravno svaki komentar je welcome :)
Super ti je zmajče, i mnogo toga mi se sviđa.
Render si otkinuo, svetlo je odlično i cela slika ima super atmosferu. I zmajče ti je super :)
Ipak, ne sviđa mi se kadar. Mač se ovde najmanje vidi.
Probaj da kameru okreneš sa druge strane, malo je više iskosiš i možeš da upotrebiš neki jači field of view na kameri, da bi dobio širokougaoni kadar.
Obe varijante mi se sviđaju i ova u boji i ova siromašnija bojom :)
Ako već hoćeš verziju "bez boje", možeš da probaš da odradiš neki kao stari papir - pergament, da bude malko koloritnije nego ova tvoja verzija i zaprljana nekim brushevima.
Evo ja probah sad nešto u PS-u, da vidiš na šta sam otprilike mislio oko kamere i oko te prljavštine.
Nije nešto ispalo, ali čisto da pokaže na šta sam mislio.
^ bobi, nisam ja bio precizan, izvinjavam se. reactor odlicno radi rigid bodyje, i soft body isto radi vrlo ok, no rope simulacija i cloth simulacija su krsh prilichni... probaj da uradis neku komplikovanu rope simulaciju pa ces videti (tip 3-4 cilindra povezes kanapima, da imaju cilindri razlicite mase, pa pusti da to padne. ako ti uspe - onda bas javi kako si uspeo. mada mislim da nece nikako moci da radi kako valja).
A animacija je DO JAJA :) :)
Super ti je zmajče, i mnogo toga mi se sviđa.
Render si otkinuo, svetlo je odlično i cela slika ima super atmosferu. I zmajče ti je super :)
Ipak, ne sviđa mi se kadar. Mač se ovde najmanje vidi.
Probaj da kameru okreneš sa druge strane, malo je više iskosiš i možeš da upotrebiš neki jači field of view na kameri, da bi dobio širokougaoni kadar.
Obe varijante mi se sviđaju i ova u boji i ova siromašnija bojom :)
Ako već hoćeš verziju "bez boje", možeš da probaš da odradiš neki kao stari papir - pergament, da bude malko koloritnije nego ova tvoja verzija i zaprljana nekim brushevima.
Evo ja probah sad nešto u PS-u, da vidiš na šta sam otprilike mislio oko kamere i oko te prljavštine.
Nije nešto ispalo, ali čisto da pokaže na šta sam mislio.
Hvala sto si se potrudio da uradis ovo a i na komentarima. Cak bi mogao da uradim normalan render doduse malo blizi sa vecim fow-om kao sto si predlozio i flip-ujem ga kao ti izgleda bolje sa te strane, da ne prevrcem modele na sceni :)
Evo i jedne zanimljivosti posto se ne vidi lepo na onim slikama, na kraju repa ovo prosirenje je max izmapirao (znaci bez UVW-a) i ispade kao neki smajli sa rogovima:D
11403
Hahaha.... genijalno :D:)
OMG pa to lici na Satanu :p
Highlander
6.9.2007, 18:47
Djavolski dobar program ovaj 3ds!:dzavo:
Djavolski dobar program ovaj 3ds!:dzavo::rofl::rofl::rofl: :tapsh:
GOKSIMASTER
6.9.2007, 20:25
U ime Oca ( maye ) i sina ( mene:to_care::a_bleh:) i svetoga duha( internet tutorijala) proterujem ovaj program da bude vecno izbacen iz dusha ovih mladih zavedenih bludnika...:dedica: Shala mala:D:a_whistli
E lepo ti ovo osvetljenje (atmosfera) mozda doista bude neshto dobro od ovoga ali daj covece pa nisi pocetnik edit poly u ruke i kreni da nabijas detalje. A onda daj neke djavloske texture i materijale. Nego wtf je ono gore :paranoia: Ustvari mogu i sad te djavolske texture ali ja bi josh na modelu poradio
Evo pokusao sam da uradim neku sliku sa ovim snajperom sto sam modelovao... i posle 6 sati probijanja glave i trucenja evo sta ispalo...
http://img63.imageshack.us/img63/4782/sniperrifle1lu3.th.jpg (http://img63.imageshack.us/my.php?image=sniperrifle1lu3.jpg)
Posto nemam pojma nista o materijalima, svetlu i renderu moram da pocnem da ucim i te stvari... nema svrhe samo modelovati....
Evo podesavanja...
Render: Scaline
Materijali: Neki standard, textura u difuze i sa malo korekcije specular i glossiness, na snajperu je obicna crna boja sa noise u bump slotu,
Svetla: Jedan target spotlight, shadows: adv.ray traced (sve ostalo po difoltu), jedan omni (nista nisam menjao, samo ga stavio)
Vreme rendera: 20 sekundi:)
E sad neka neko da neki savet ako hoce...
Ala ce goksi ovo da komentarise samo tako:) (samo udri :kreza:)
Ej model je skroz dobar... nauci da pravis dobre materijale i texture i model ce biti potpun, tako da zagrej stolicu :)
Ej model je skroz dobar... nauci da pravis dobre materijale i texture i model ce biti potpun, tako da zagrej stolicu :)
Znam da treba zagrejati stolicu... to i radim od marta:)... promenio sam dve stolice od tad:D... ne znam gde da pocnem... sta prvo da ucim... dal materijale bez svetla ili svetlo bez rendera... nekako mi se cini da ne ide jedno bez drugog...
Neki savet odakle da pocnem? Mozda neki link ka video tutovima? Ipak se sa njih najbrze uci...
Prvo materijale, pa svetlo, a animaciju onako usput :D
GOKSIMASTER
7.9.2007, 1:30
za pocetak uzmi prvo materijale , a posle materijala uzmi osvetljenje. U osnovi bi trebalo da znas da kreirs one gore materijale koje sam ja kreirao i resto je shala-komika. Zatim normalno dodje osvetljenje. SHto se toga tice postoji samo jedna osoba na forumu koja moze da ti temeljno pomogne oko toga. osoba ima najvecu reputaciju koju sam u zivotu video ali njega nisam nigde video vec 5 dana, ko da je u zmelju propao iako ga trazim. E a izmedju te dve oblasti treba da uguras malo vishe informacija o samom renderu TAkodje poshto si modelovanje fino savlado:tapsh:. Preostaje unwarp od koga kosa otpada. I na kraju ili na pocetku je naj gori nepritaelj vecine a to su texture u ps-u. Ako hoces mogu da ti posaljem jedan pdf o osvetljenju ( knjiga sa amazona posvecena tome)
Hvala ljudi:)
@Goksi
Ko je taj lik sa najvecom reputacijom :confused:. Kolko sam video bobi tu otkida...:D
Potrudicu se da radim malo na materijalima... to ce mi verovatno biti prioritet od sad pa na dalje... :D Ujedno se bacam na organsko modelovanje posto tu nemam blage veze:D...
@bobi
Ih sotono kakva crna animacija :D:D:D :alealeee:
Pa recimo da nije ni PRIBLIZNO kako je trebalo da izadje :(
Pochastvovani ste da vidite moj PRVI RENDER (prvi susret sa 3ds Max 7:D)
A redjen je po ovom tutorijalu:
http://www.cg-links.com/fari-cell-3ds-max1.php
Shta je otishlo naopako?! Sve?! :n-cc2::n-cc2::n-cc2:
Ovako bi trebalo da izgleda :D:D:D
http://www.cg-links.com/my-links-images/3d-studio-max-tutorials/Karamendos-cell-tutorial/Zavrsno.jpg
A ovako izgleda :D:D:D:
KO bude htio bilo shto da objasni neka bude narochito prost jer trenutno ne da nemam pojma, nego sam jedva shvatio kako se "lijepi" materijal za model :D:D:D
I?
Zašto ne radi link ka tvom radu?
I?
To i ja htedoh da pitam danas :(
@rudar
Bolje pocni sa max-ovim tutovima a tek kad zavrsis njih pocni da trazis tutove na netu... Ovaj tut ne mozes ni da razumes ako ne znas osnovu max-a a max-ovi tutovi te bas tome i uce.....
I?
Mislim da je sada dobro...
To i ja htedoh da pitam danas :(
@rudar
Bolje pocni sa max-ovim tutovima a tek kad zavrsis njih pocni da trazis tutove na netu... Ovaj tut ne mozes ni da razumes ako ne znas osnovu max-a a max-ovi tutovi te bas tome i uce.....
I ja sam htio, ali imam neku zbrljf verziju u koju nemaju tutoriali :mad:
Udjem u max-a, kliknem na help, pa na tutorials... , pojavi se pjeshchanik na sekundu i nishta se ne deshava :(:(:(:(
Evo ja zacas uradio tut i eto sta sam dobio...
Ajde najbolje okaci .max file pa ce neko od nas da pogleda i da ti kaze sta misli da je lose...
edit: Evo i verzije sa photoshopom :)
Evo ja zacas uradio tut i eto sta sam dobio...
Ajde najbolje okaci .max file pa ce neko od nas da pogleda i da ti kaze sta misli da je lose...
edit: Evo i verzije sa photoshopom :)
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA necju! Ocju i ja tako! :D
Evo samo da ga nadjem dje je :D ...
Aha... evo ga! :opanachke
http://d.turboupload.com/d/2021297/bakterija.rar.html
Samo me nemojte pitati kako ima ovoliko poligona (ili kako se vecj ove linije zovu...) jer sam ih (nekako:eek:) udvostruchio ili utrostruchio :to_care:
DarkNemos
11.9.2007, 19:28
Danas ja uzeo da se zaebavam nesto u max-u i dodao sferi noise modifikator i video da ta sfera lici na glavu sa nosom:) i onda poceo da se zaebavam, al bukvanlo:D. Eto sta je ispalo posle sat vremena zezanja....
Jel neko ikada u svom zivotu video ista cudnije? Ja vala nisam...
No mozda od ovog i ispadne nesto... vrag ce ga znati... :D
http://img63.imageshack.us/img63/7504/wtfxl4.th.jpg (http://img63.imageshack.us/my.php?image=wtfxl4.jpg)
http://img409.imageshack.us/img409/3560/wtf1ik1.th.jpg (http://img409.imageshack.us/my.php?image=wtf1ik1.jpg)
http://img409.imageshack.us/img409/5999/wtf2fj9.th.jpg (http://img409.imageshack.us/my.php?image=wtf2fj9.jpg)
Pozz:D
Lici na rezultat neuspelog ljudskog kloniranja, neki hibrid ili tako nesto. Jos samo da ga zatvoris u neko jaje i stavis neke kablove da vise :D
Heh meni lici na one glave iz Lepenskog Vira :D
Evo da ne ispadne da ništa ne radim :)
WIP za špicu za jednu metal emisiju. Na dizajn zoni sam objasnio o čemu se tačno radi.
http://img112.imageshack.us/img112/3014/suma01kk1.th.jpg (http://img112.imageshack.us/my.php?image=suma01kk1.jpg) http://img131.imageshack.us/img131/1465/suma02wn5.th.jpg (http://img131.imageshack.us/my.php?image=suma02wn5.jpg) http://img62.imageshack.us/img62/5976/suma03ke0.th.jpg (http://img62.imageshack.us/my.php?image=suma03ke0.jpg)
Heh meni lici na one glave iz Lepenskog Vira :D
To je isto i nesonjacc rekao:p. No sam sam rekao da je bolestan rad i da je slucajno dobijena ideja za ovo...
E sad dal da ga pravim more human like ili more cartoon like ili more creature like nemam pojma... nek neko predlozi nesto...
@bobi
Pa sta ovde ima da se komentarise? Ostavi neku gresku brate pa da te kritikujemo :D
@bobi - sta reci osim da ces jednog dana biti tata-mata za VFX :tapsh:
Hvala ljudi, ali ipak preterujete, ovo je još uvek rani WIP sa puno nedostataka.
Mrka Kapa
12.9.2007, 13:39
Uh, super atmosfera, posebno mi se sviđa plavičasto-zelenkasta boja svetla.:)
Nisam od velike pomoći što se tiče cloth-a i modelovanja, pa ću pokušati samo da dam par sugestija oko scene...
(pretpostavljam da ti je bitnija atmosfera od nekog detaljisanja, ali možda nađeš nešto korisno na linkovima koje sam našla)
1. Što se tiče drveća, ova tekstura me jako podseća na koru platana (kora bukve je svetlo sivkaste boje), koja je svetlija, mislim da se tu fino uklapa i da bi tamnija tekstura (npr. hrapava kora hrasta) bila previše mračna, ali opet - sam znaš kakvu scenu želiš da dobiješ.
Spoj drveća sa zemljom - pa ovako i nije baš najsrećnije rešenje, cilindrična debla "uronjena" u tlo nećeš videti ni u jednoj šumi. :kreza: Predlog:
- možeš da pokušaš da pri bazi postepeno proširiš deblo, jer samo mlađa drveta rastu ovako kako si ti trenutno postavio, a tvoja imaju cenim, bar po stotinjak godina. :) Možda nešto ovako:
http://www.pennoaks.net/about/oak_tree_trunk.JPG
http://www.terragalleria.com/images/np-hardwoods/cosw37790.jpeg
- ako hoćeš da ideš sa varijantom "maskiranja" tog spoja, možeš to, kao što si i sam rekao na DZ, da odradiš kamenjem, žbunjem ili naslagama lišća (trava mislim da ne bi uspevala na tom tlu). Možda možeš da izmodeluješ neku granu koja je položena na zemlju i koja bi ti u kadru "sakrila" deo tla gde bi se video koren drveta. Maskiranje na primer ovako:
http://www.californiapictures.com/images/kynt2c.jpg
Ili ovako (http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.desktopscenes.com/Autumn%2520Scenes%2520from%2520Southern%2520Vermon t%2520(2003)/Rocky%2520Forest%2520Path.jpg&imgrefurl=http://www.desktopscenes.com/Autumn%2520Scenes%2520from%2520Southern%2520Vermon t%2520(2003)/slides/Rocky%2520Forest%2520Path.html&h=600&w=800&sz=275&hl=en&start=4&um=1&tbnid=XTLoy0j5kgpsCM:&tbnh=107&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dforest%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3De n%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DG), mislim da će par ovakvih kamenova dobro doći iz još jednog, više kovačkog razloga...
- takođe mislim da možeš da makneš onu mladicu, ili makar da je "utanjiš", da bude kržljavija, jer za nju nema dovoljno svetla među svim ovim divovima, staviš joj malo lišća i praviće ona dovoljnu gužvu
2. Što se tiče vatre i goriva:
- moraćeš da napraviš ognjište, tj. pod vatrom samo kamenje, nikako šumsko tlo od lišća. Ognjište mora da bude ograđeno takođe kamenjem. U kovačnicama je ono obično izdignuto od tla, ali mislim da tebi ovde to nije bitno.
- daj malo krupnije cepanke, ove grančice su kao čačkalice tanke, treba ti ozbiljna vatra :kreza:
- u stvari, vatra ti i ne treba toliko, treba ti žar i ugljevlje, i to po mogućstvu dovedeno do belog usijanja. Ti vidi šta ti više leži uz atmosferu scene, možeš ostaviti i vatru ali gvožđe se greje na žaru, vatre skoro i da nema.
Mrka Kapa
12.9.2007, 13:40
Dalje, kovanluk...
- evo nekih nakovanja iz starine (pretpostavljam da si neke već video tražeći slike po netu):
http://www.metalsmith.org/pub/mtlsmith/V05.3/mousanvl.gif
http://photos.si.edu/material/anvil.gif
http://www.deutsches-museum.de/uploads/pics/35_67238_300.jpg
Kažeš da hoćeš malo "vilovnjačkiji" nakovanj - pa, čini mi se da je taj stari oblik manje-više konstantan, možeš mu dati elvish šmek teksturom ili nekim detaljem koji bi bio utisnut u njega (pazi ovaj (http://www.myerscough.ac.uk/gallery%5CSubjects%5Cmetalwork%5Cblacksmith-prospectus-119.jpg))
- alatke i ostalo ne znam koliko ti se isplati da modeluješ, u svakom slučaju trebaće ti kovački meh, mašice i čekić (pored nakovnja) kao npr. ovde (http://www.harrington.com/images/Blacksmith.jpg).
- nakovanj možeš da odigneš od zemlje, mislim da je to pravilno, a i niko ne kuje sedeći
- mislim da možeš da dodaš par buradi na scenu, opet kažem, vidi koliko ti se uklapa, jer se u njima drže voda i ulje u koje se gvožđe uranja tokom celog procesa kovanja,
- ovde (http://www.co.el-dorado.ca.us/PhotoAlbum/LargePhotos/L_BlacksmithDocent.jpg) imaš sliku jednog majstora kovača; svi kovači nose kožne kecelje, ali mislim da se to neće uklapati uz karakter koji si imao na umu uz ovu scenu, trebalo bi da to bude neko od koga se očekuju magične moći, ako se ne varam, i da mu malo varnica neće potpaliti garderobu. :)
E sad... Nije mi baš najjasniji deo scene gde završavaju iskovana slova, je l' ono tkanina neka? Da se to ne zapali? :D Palo mi je na pamet da karakter slova baci u vodu, samo će tu biti mnogo šištanja i pare pa nema smisla, neće se ništa videti...:icon_scra Uglavnom mislim da bi tu mogla doći u najmanju ruku neka druga tekstura, ako mi nešto pametno padne na pamet javiću.
Font... hm, mislim da može da prođe, samo da slova ne budu tako uglačana, već malo robustnija, ali to su več fini detalji, ima vremena, videćeš i sam.
Eto, nadam se da će ti ponešto od ovog biti od pomoći.:)
Odoh sad da potkivam Zelenka. 'Ajd u zdravlje. :kreza:
DarkNemos
12.9.2007, 21:36
Bobi, brate, definitivno ces morati da napravis The Making Of da ne bi ja dolazio za nis :D:a_whistli
Pa recimo da nije ni PRIBLIZNO kako je trebalo da izadje :(
Pochastvovani ste da vidite moj PRVI RENDER (prvi susret sa 3ds Max 7:D)
A redjen je po ovom tutorijalu:
http://www.cg-links.com/fari-cell-3ds-max1.php
Shta je otishlo naopako?! Sve?! :n-cc2::n-cc2::n-cc2:
Ovako bi trebalo da izgleda :D:D:D
http://www.cg-links.com/my-links-images/3d-studio-max-tutorials/Karamendos-cell-tutorial/Zavrsno.jpg
A ovako izgleda :D:D:D:
KO bude htio bilo shto da objasni neka bude narochito prost jer trenutno ne da nemam pojma, nego sam jedva shvatio kako se "lijepi" materijal za model :D:D:D
Pozdrav drustvo. Slucajno sam guglao i naletao na ovaj link.
Drago mi je da i nasi ljudi koriste moj tutorijal koji je odavno napravljen. Ja sam vlasnik www.cg-links.com i moram jos jednom da kazem da mi je drago da i nasi ljudi posecuju moj sajt.
Ne znam stvarno gde si mogao da pogresis, mislim da je tutorijal vrlo detaljno napisan, a mozda je i razlog mog loseg engleskog. Kao sto sam rekao, tutorijal je napisan pre pre godinu i po dana. Mozda je tutorijal malo izmenjen posto sam ga uzeo sa takodje mog sajta www.cg-files.com.
Pogledaj na http://www.cg-files.com/3dmaxtutorials.html, mozda ces naci jos neki tut koji ce ti se svidjati.
Nadam se da cu cesce posecivati ovaj forum i da cemo imati lepo druzenje.
Pozdrav!
Pozdrav drustvo. Slucajno sam guglao i naletao na ovaj link.
Drago mi je da i nasi ljudi koriste moj tutorijal koji je odavno napravljen. Ja sam vlasnik www.cg-links.com (http://www.cg-links.com) i moram jos jednom da kazem da mi je drago da i nasi ljudi posecuju moj sajt.
Ne znam stvarno gde si mogao da pogresis, mislim da je tutorijal vrlo detaljno napisan, a mozda je i razlog mog loseg engleskog. Kao sto sam rekao, tutorijal je napisan pre pre godinu i po dana. Mozda je tutorijal malo izmenjen posto sam ga uzeo sa takodje mog sajta www.cg-files.com (http://www.cg-files.com).
Pogledaj na http://www.cg-files.com/3dmaxtutorials.html, mozda ces naci jos neki tut koji ce ti se svidjati.
Nadam se da cu cesce posecivati ovaj forum i da cemo imati lepo druzenje.
Pozdrav!
Pazi ladno nas covek drzi taj sajt... Veliki pozdrav... Pogresio je zato sto je totalni pocetnik u max-u... Ne zna osnove i naravno da se buni:).
- DarkNemos:
Ček prvo da završim, lako ćemo za makeing off :)
- Mrka Kapa
Wow :) E to ja zovem kritikom :) Hvala puno što si izdvojila vremena.
- Drveće kao drveće će biti mnogo gušće na kraju nego sada. Ali, ispustila si jednu stvar. Ne mogu puno da se igram sa detaljima na njima, jer moram da pazim na broj poligona koja scena zauzima. Dodao bih ja lako i celu šumu i korenje i kamenčiće i cveće i pečurke pored korenja, ali scena jednostavno neće izdržati toliko poligona. Dodaj tome da će i ono biti još više u izmaglici nego sada, da ću se fokusirati na kovača, te će drveće i svo okruženja da bude samo propratna stvar (neretko jako mutno zbog fokusa).
Moram prvo da napravim neke bitnije stvari... postavim kamere, pa tek kad vidim koja šta snima da dodajem detalje, onoliko koliko max i moj komp može da izdrži.
- Za vatru si potpuno u pravu... biće velika količina žara, ali će i vatrica, makar po obodima da tinja, i biće više grančica debelih i skroz tankih... opet... onoliko koliko mi poligoni dopuštaju.
- Što se tiče nakovnja, video sam ove slike koje si okačila i nisam mislio na takve nakovnje... pretpostavljam da može da se nešto dizajnerski izvuče da osnovni središnji oblik podseća na nakovanj, sa recimo dva moćna roga pored ili tako nešto. :) Nakovanj će naravno biti dovoljno visok da karakter stoji i kuje. Što se tiče buradi, vidiš to mi nije padalo na pamet, možda i njih ubacim, videću... mada ako uzmemo u obzir da je magija umešana u sve, onda pretpostavljam i ne moraju da se imaju svi sastojci.
- Tkanina ko tkanina, ako ne nađem bolje rešenje, ostaje ova. Što se slova tiče, ona su promenjena, pa se sad baš zamajavam sa novima, pa ćemo videti već...
Hvala još jednom na obimnoj i iscrpnoj kritici :)
Mrka Kapa
13.9.2007, 13:21
Nema na čemu. :)
Potpuno si u pravu što se kompleksnosti scene tiče, to mi je promaklo dok sam pisala post. Mislim da ti možda i neće trebati toliko gusta šuma, jer će magla, koju ćeš ubaciti, da zamaskira i objekte u daljini a i šumsko tlo, tako da možeš da uštediš na poligonima.
Ako ognjište rešiš tako da bude užareno i sa malo vatre po obodu mislim da ti neće trebati cepanice i grane, jer se podrazumeva da su sve završile u vatri, tu takođe možeš da uštediš na poligonima. Jedino ako želiš možeš da dodaš par njih, ne više, negde pored.
Ne mogu da zamislim sliku nakovnja kakav želiš da dobiješ, ali sam juče videla jednu sliku kamenog nakovnja, neku vrstu prirodnog fenomena u Škotskoj čini mi se; otprilike se radi o kamenu koji su vetar i kiše oblikovali tako da izgleda kao nakovanj: http://ionic.demon.co.uk/deafmountaineering/ajm11.jpg. Sam oblik tog kamena samo podseća na nakovanj, a tebi je potrebno i par "rogova", ali možda bi ti varijanta nakovnja od kamena odgovarala, pošto je scena "magična"... S' tim u vezi, burad i ne moraju da se stavljaju, ona su za one obične kovače. :)
Pade mi na pamet: jesi li razmišljao da užarena slova padnu na, recimo, drvenu dasku i utisnu se donekle u nju? Neobična mi je ova kombincija sa tkaninom, mada, što kažeš, zbog teksture više deluje kao metalno tkanje nego neko platno...
Anyway, srećan rad, javljaj kako ti ide, pa se možda i nađe neko rešenje za taj nakovanj. :)
Evo kratka test animacija slovceta kojeg treba da baci karakter na kraju preko ramena. :)
animacija_test_02 (http://www.hoopsandballs.com/holodoc/bobi/test/suma_test_02.mov) 1.2 MB
Hmm, dobro izgleda ali nekako mi remeti ritam to naglo kotrljanje posle slow-motion dela, mozda da slow-motion deo krene kasnije pa se zavrsi taman pre nego Y padne gde treba tj. ubrza trenutak pre pada, mada je to mozda i otrcan fazon... dunno :)
Evo kratka test animacija slovceta kojeg treba da baci karakter na kraju preko ramena. :)
Hej... fino izgleda, samo moram da se složim sa galebom - malo je taj prelaz slow/fast nezgodan. Mislim fast je too fast. :)
Drugo: palo mi je na pamet nešto u vezi sa tim finalnim pokretom koji karakter treba da odradi - možda možeš da izvedeš nešto nalik na "odletanje" slova pod udarcem čekića, nešto na principu poluge. Nadam se da možeš da razumeš na šta mislim - da karakter poslednjim (možda i naglašeno najjačim) udarcem "odbaci" slovo sa nakovnja (kao da ga je malo nezgodno držao među mašicama, pa mu je ono "pobeglo") - mislim da tako možeš da izbegneš kreiranje novog pokreta prebacivanja preko ramena, osim ako insistiraš na njemu.:)
Treće: slova mi izgledaju malo nerealno, nekako... previše su uglačana, mislim da bi trebala da izgledaju hrapavije, za dlaku nedovršeno. Sem toga, slova deluju istopljeno tu i tamo, a to mi je ustvari nerealno. :o Metal se ne ponaša tako prilikom kovanja, čini mi se... Pokušaću da nađem neku sliku da ti pokažem na šta mislim. Otprilike bi trebalo da cela površina slova bude usijana, manje-više ravnomerno. Imam neku ideju, ali trenutno ne mogu da je baš najbolje objasnim bez slika. Čim je uobličim, javiću. :)
Evo za sada jedne slike užarenog i obrađenog komada gvožđa: http://www.troll-werks.com/photogallery/photo25565/billet%20being%20twisted.jpg
Sir Spamalot
15.9.2007, 2:17
Ja sam pocetnik u 3d maxu,radim par dana :(
Ali evo necega sto sam uradio...
Za pocetak nije lose(valjda)... :boodala:
http://img168.imageshack.us/img168/6925/mach2xf8.jpg (http://imageshack.us)
Zanimljivo je shta se danas nauchi za par dana :D
Ok,ovo ne lichi ni na shta >jbg< ali ne znachi da je loshe za pochetnika.
poz i samo guraj napred.
Sir Spamalot
15.9.2007, 14:07
Hvala na iskrenosti :(
Bice bolje.... :(
Sir Spamalot
15.9.2007, 14:13
A jel bolje ovako? :)
http://img81.imageshack.us/img81/4476/mach4bx0.jpg (http://imageshack.us)
Kapice... videćemo još za ta slova... ja sam koristio ovo kao referencu... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a9/Hot_metalwork.jpg/800px-Hot_metalwork.jpg
Nego... drugo me nešto sad muči... evo copy-paste posta sa dizajn zone, da ne kucam dva puta...
jutros, kad sam pogledao anim, baš mi se učinio bezveze sav taj narandžasti žar, a bio sam siguran da moj žar vuče na crvenkasto i onda sam upalio max i dobio totalno drugačiji render. Izgleda da je kompresija u quicktime, skroz zeznula boje.
Pogledajte i sami...
nekompresovano...
http://img126.imageshack.us/img126/8463/varnicesj9.jpg
kompresovano...
http://img210.imageshack.us/img210/8967/varnicequicktime0093mx6.jpg
Pa tako je to kad se kompresuje:) Probaj neki drugi output file, meni se na primer desilo nesto obrnuto (u avi divx formatu) umesto narandzaste mi bude crvena itd.
btw Odlicno ti je ovo, nisam stigao da lupim komentar na onu sliku :n_klanja:
Sir Spamalot
15.9.2007, 20:33
How do you like this? :)
Malo uglasto,ali...
Metal RULES!!!!!!!!!!!!!!!
http://img405.imageshack.us/img405/1948/gitara1oc0.jpg (http://imageshack.us)
http://img405.imageshack.us/img405/1890/gitara2oo4.jpg (http://imageshack.us)
Pozdrav ljudi!
DarkNemos
15.9.2007, 20:36
Metal Rullez :D
Modeling Sucks:(
Ajde Nemose nemoj da si takav;)
Covek je lepo uradio gitaru samo mu treba jedno 10k vise poligona. Igore kad pravis gledaj da bude sa sto vise poligona tj. vise detalja tako da kad mu stavis neki smooth izgleda lepo, a ne ovako. Ovakav low-poly nema ni u igricama vise :D
DarkNemos
15.9.2007, 20:43
Covek je lepo uradio gitaru samo mu treba jedno 10k vise poligona. Igore kad pravis gledaj da bude sa sto vise poligona tj. vise detalja tako da kad mu stavis neki smooth izgleda lepo.
:a_bleh:
Bolje da je odradio Extrude iz Spline-a pa da dobije lepsi oblik gitare.... smooth ce na ovom modelu samo nezeljeno deformisati mesh... mada, sa malo chamfera moze da se sredi sve i bez smooth-a ;)
Ne mora sve sa 10k poligona da se uradi:opanachke
Sve u svemu lep rad... nastavi da ga poboljsavas:)
Sir Spamalot
15.9.2007, 20:46
Covek je lepo uradio gitaru samo mu treba jedno 10k vise poligona. Igore kad pravis gledaj da bude sa sto vise poligona tj. vise detalja tako da kad mu stavis neki smooth izgleda lepo.
Hvala na sugestiji brate,iako sam toga svestan. :)
Ja radim nekih desetak dana u Maxu,tako da je za (apsolutnog) pocetnika,po mom misljenju lepo.Hvala jos jednom.
Nemose,mislim da je naslov foruma "POCETNICKI 3d radovi" :dzavo:
DarkNemos
15.9.2007, 20:46
No, ako se iko ikada zapitao iz nekog razloga kako izgleda unutrasnjost nekog aliena ima jedinstvenu priliku da vidi :D:D:D
Test osvetljenja i procedurala ;)
http://img440.imageshack.us/img440/980/debelocrevovs4.th.jpg (http://img440.imageshack.us/my.php?image=debelocrevovs4.jpg)
Ne mora sve sa 10k poligona da se uradi:opanachke
Od viska glava ne boli :D (ali komp......)
Sir Spamalot
15.9.2007, 21:03
Covek je lepo uradio gitaru samo mu treba jedno 10k vise poligona. Igore kad pravis gledaj da bude sa sto vise poligona tj. vise detalja tako da kad mu stavis neki smooth izgleda lepo, a ne ovako. Ovakav low-poly nema ni u igricama vise :D
Jbga....Ovo sam uradio za nekih 2-3 sata...Ne moze bolje za to vreme...
Jos uvek "provaljujem" program,jos se mucim oko onih prokletih splineova :n-cc2::n-cc2::n-cc2:
DarkNemos
15.9.2007, 21:06
Jbga....Ovo sam uradio za nekih 2-3 sata...Ne moze bolje za to vreme...
Jos uvek "provaljujem" program,jos se mucim oko onih prokletih splineova :n-cc2::n-cc2::n-cc2:
Samo citaj help i uzivaj... One sahovske figure se rade iz splineova pa to uci:). Ajd ako mi ne crashuje max napravicu ti tut za spline modelovanje :)
Evo pobrisano :) fala za respect kolege ;)
Sir Spamalot
16.9.2007, 18:01
Evo malo sam je doradio...
Sta kazete sad ;) A,Nemose? :)
http://img241.imageshack.us/img241/5333/gitaricaez9.jpg
mnogo, mnogo, mnogo bolje... svaka čast! ;)
Šta si koristio... line?
Sir Spamalot
16.9.2007, 19:41
mnogo, mnogo, mnogo bolje... svaka čast! ;)
Šta si koristio... line?
Da,koristio sam line,hvala na pohvali!
Posto sam pocetnik,pretpostavljam(?) da to moze da se uradi pomocu
onih NURBS-a,ali ne mogu (ne znam),da ih extrudujem,kada to uradim ispadne
kao neki genetski poremecaj :)
Pozdrav :ciao:
Odmah zaboravi na nurbsove u maxu, nemoj da gubiš vreme.
Oni su tu bili do verzije 3 donekle upotrebljivi i od tada se nisu usavršavali. Ako već hoćeš sa nurbsovima, onda uzmi neki program koji radi samo sa njima (rhinoceurus) i odatle učitavaj modele u max.
Mada, savetovao bih ti da maniš skroz nurbsove i lepo kreneš sa tutorijalima koji dolaze uz max i učiš da modeluješ edit poly tehnikom.
Sir Spamalot
16.9.2007, 20:03
Odmah zaboravi na nurbsove u maxu, nemoj da gubiš vreme.
Oni su tu bili do verzije 3 donekle upotrebljivi i od tada se nisu usavršavali. Ako već hoćeš sa nurbsovima, onda uzmi neki program koji radi samo sa njima (rhinoceurus) i odatle učitavaj modele u max.
Mada, savetovao bih ti da maniš skroz nurbsove i lepo kreneš sa tutorijalima koji dolaze uz max i učiš da modeluješ edit poly tehnikom.
Da,upravu si.Hvala na savetu.
Pusticu jos nesto kada me ne bude mrzelo da uradim.
Bas sam se umorio od ove gitare :)
Sir Spamalot
16.9.2007, 20:12
Da,hteo sam da ti kazem,tj. da ti dam mali,mali,mali savet :)
Kada modelujes nesto,nije lose da taj predmet ili sta vec,posmatras.
Ja sam tako radio,ovo je ustvari moja gitara.Nisam uopste koristio umetnutu
sliku u top,pa pratio linijama!
DarkNemos
16.9.2007, 20:29
Evo malo sam je doradio...
Sta kazete sad ;) A,Nemose? :)
Lepo, fino, i mnogo bolje... Drago mi je sto si me poslusao i radio iz linija :D
Edit poly savladas i skoro sve mozes da modelujes u njemu :D
Samo guraj napred... Sve pohvale
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.