PDA

Prikaži potpunu verziju : ADSL pitanja

Strane : [1] 2 3 4

proxy
11.1.2006, 11:51
Ajmo ljudi sa vasim informacijama... Koje centrale ga u bg podrzavaju,koliko cemo jos cekati, barem ovo... Kada vec za kabl nema vajde :(

Pantelija
11.1.2006, 17:46
Telefon u Telekomu za informacije o dostupnosti ADSL-a je 011-3023-283, zovi i budi uporan koliko znam centrale: Zvezdara, Krunski Venac, Miljakovac, Centar, Dunav, Cukarica, Guberevc, Konjarnik, Tosin Bunar, Bezanija, Novi Beograd, Vozdovac, Zemun, Zarkovo, Zeleznik.

fazza
12.1.2006, 3:33
Borcha ce da cheka otprilike do polovine ove godine. Ne zna se nishta
preciznije.

Sasa011
23.1.2006, 12:41
Za uvodjenje ADSL-a na prvom mestu proverite kod PTT-a,imali mogucnosti za to.
Web adresa je www.ptt.yu,popuni formular,dobices obavestenje na mail.
Nakon toga izaberite prodavca ADSL usluge,preporucujem SezamPro,dalje uzivajte.
Srecno!

SuperG
23.1.2006, 23:03
Za uvodjenje ADSL-a na prvom mestu proverite kod PTT-a,imali mogucnosti za to.
Web adresa je www.ptt.yu,popuni formular,dobices obavestenje na mail.
Nakon toga izaberite prodavca ADSL usluge,preporucujem SezamPro,dalje uzivajte.
Srecno!

Kao prvo, zasto bi proveravali teh. mogucnosti kod PTT-a? On je samo provajder i nista vise. A vi ljudi koji zelite da uvedete ADSL(samo ako ne mozete Cable(SBB naravno)) SezamPro(past) zaobidjite u sirokom luku! Od P2P radice vam samo DC++! Jedino je kod nijh flat 256 - 2200 din. A da ne govorim o pretecim pismima.... Uglavnom... lopovska firma kao i Jugodata (U sastavu su iste "kompanije")!

mare [bre]
29.1.2006, 21:55
Ljudi da li neko zna kada ce biti moguc ADSL u Sremcici? Posto mislim da je neki brzi vid net-a moguc u samo 20% naselja(u mom delu nazalost ne, jer wireless "nedoseze"), bas bi im se isplatilo da ga puste u rad....

proxy
2.2.2006, 12:50
']Ljudi da li neko zna kada ce biti moguc ADSL u Sremcici? Posto mislim da je neki brzi vid net-a moguc u samo 20% naselja(u mom delu nazalost ne, jer wireless "nedoseze"), bas bi im se isplatilo da ga puste u rad....
I mene to zanima... Ajde ljudi dajte informacije... Znam da od justyco nema 'leba... SBB rules...

Salko Dinamitas
2.3.2006, 7:26
Telefon u Telekomu za informacije o dostupnosti ADSL-a je 011-3023-283, zovi i budi uporan koliko znam centrale: Zvezdara, Krunski Venac, Miljakovac, Centar, Dunav, Cukarica, Guberevc, Konjarnik, Tosin Bunar, Bezanija, Novi Beograd, Vozdovac, Zemun, Zarkovo, Zeleznik.

Miljakovac nema. :mad:

Cheguevara
15.12.2006, 20:44
Uzeo sam ADSL u neobee-u i nisam siguran da li sam dobro spojio sve.

Povezao sam USB modem sa kompom, ukljucio u struju i kabel od linije utakao u modem. Telefon nisam ukljucivao u modem vec sam samo na uobicajeno mesto dodao mikrofilter.

Evo nekoliko pitanja:
Da li moram kabel iz telefona da utaknem u Modem?

Da li je bolji USB modem ili onaj sto se spaja na mreznu karticu?

Sve mi radi tj. i na internetu sam i telefoniram pa me interesuje da li postoji nacin da mi se trose telefonski impulsi dok ne koristim telefon a na netu sam?

U Device manageru sam proveravao da li imam mreznu i video ovo:
VIA Compatable Fast Ethernet Adapter, za sta mislim da jeste mrezna kartica pa samo da proverim?

Hvala

nighthawk
15.12.2006, 21:08
Telefon ne mora da se utakne u modem, ali mora preko mikrofiltera. Ethernet modem je bolji od USB-a jer moze da radi i pod linuxom, tacnije za njega nisu potrebni drajveri. Ako radi pod winwowsom ne bi trebalo da ima velike razlike.
Telefonski impulsi se trose samo kad telefoniras.

Ta mrezna je integrisana u plocu, to danas ima svaki komp.

Cheguevara
15.12.2006, 21:47
Hvala puno

Cheguevara
15.12.2006, 23:14
i jos jedno pitanje:
Ovaj modem actiontec se greje i dosta je vruc a radi par sati, je li to normalno?

SuperG
16.12.2006, 1:19
i jos jedno pitanje:
Ovaj modem actiontec se greje i dosta je vruc a radi par sati, je li to normalno?

Da. :cool:

nighthawk
16.12.2006, 1:22
Modem je pod garancijom, nemoj da se brines zbog toga. Nemoj samo da stavljas nesto preko njega i neka stoji na ravnoj podlozi

zukov
1.3.2007, 21:48
Dobio sam najzad ADSL. Sam sam ga povezao sa kompjuterom (pratio sam uputsvta) preko USB. Inslairao sam drajvere i internet radi. Ali ja ne mogu da napravim konekciju (kao kod dail-up-a), takođe ne pojavljuje se ikonica u desnom delu taskbara, tako da ne mogu da vidim koja mi je brzina interneta, niti mogu da se diskunektujem. Dobro bi mi došla mala pomoć.

genius
1.3.2007, 21:54
Idu u My Network pa Network Connections i tamo ces naci ADSL konekciju (nema potrebe da se posebno konektujes, uvek su konektovan). Tamo na properties namesti da ti stoji ikonica u taskbar-u.

SuperG
1.3.2007, 22:00
A da bi se diskonektovao (iako pravog razloga za to nema :D :D ) u network connections ides desnim klikom na konekciju pa disable. Da bi se konektovao idi na enable.

Kantakuzin
2.3.2007, 13:23
Ono sto mene interesuje su oni parametri koji odredjuju kvalitet jedne ADSL veze a koje ne mozemo pronaci na web stranama nasih IPSa (cast izuzecima) kao sto su nivo agregacije, zagarantovane brzine... Korisnik sam Sezamovog ADSLa jer je u vreme kad sam se odlucivao za broadband net kod njih setup bio free (kod Verata primera radi je bio 100 evra). Interesuje me i da li neko zna sta se desilo sa uvodjenjem ADSL 2 usluge od strane YUBCa koja je onako pompezno najavljivana kao triple play mreza buducnosti pre svega par meseci! I da li neko moze da mi preporuci dobrog ISPa (ukoliko naravno imate posrednog ili neposrednog iskustva) za pravljenje male Ethernet mreze ravnopravnih racunara sa izlazom na internet preko ADSL tehnologije s obzirom da je wireless skup i jos uvek nepouzdan u tom delu grada a kablovski iz samo meni nepoznatih razloga nisam ni razmotrio.

Marti Misterija
2.3.2007, 17:57
Nakon dugog cekanja konacno sam prikljucen na ADSL. Podigao sam i instalirao modem na PPPOE LLC 8/35, kako mi je receno i konektovao se na net kad gotovo odmah problem! Nakon samo par minuta neaktivnosti ne mogu da otvorim niti jedan link na vec otvorenim sajtovima niti da odem na neki drugi sajt. Jednostavno blokira i ja moram da se diskonektujem i da se ponovo konektujem i tako stalno.
Zato ja deinstaliram modem i instaliram ga ponovo, ovaj put preko bridge moda kad opet problem, samo malo drugaciji. Nakon par minuta (2-3 minuta) neaktivnosti, pa cak i dok kucam post, cim probam da kliknem na neki link veza mi pukne i pojavi se poruka "link to ADSL Internet failed. Reconnect pending."
E sad ja postavljm pitanje da li je problem u nekim podesavanjima (isto se desava i na XP i na Visti na dva razlicita racunara), negde kod telekoma (port je resetovan) ili do hardwarea (spliter, modem) i kako da resim taj problem?
HLP PLS!!!

Ispravka - veza mi puca nakon nekoliko minuta sama od sebe, bez obzira da li sam aktivan na netu ili nisam za kompom.

Marshall George
4.3.2007, 17:02
Ovih dana treba da dobijem ADSL od Telekoma,paket 1(256/64kbps) i dotični modem pa me zanima par stvari...
Konekciju na net ćemo koristiti ja i ujak,ja na desktop on na laptop računaru,pa me zanima kakva je procedura spajanja 2 računara na isti modem ako je to moguće...Moja braća tj. moji su dobili pre 2 dana modem,video sam kako se povezuje sve-spajanje je prosto k'o pasulj,ali kako spojiti 2 kompa nemam pojma...

Da li je ovo preporučljivo,što sam pročitao na subotičkom forumu:

''A evo uputstvo kako da podesite ruter da bi dobili high id u eMule(i ostale stvari, npr da budete server za igricu itd, tj da je vas racunar vidljiv sa interneta):

-otici adresu na http://192.168.1.1 (to je adresa rutera Huawei MT882) , username i password je admin
-Basic->NAT , tu treba da je selektovano DMZ(demilitarized zone), idete na New i tu ukucate IP adresu vaseg racunara u mrezi (u slucaju ako ste povezani preko mrezne kartice, IP je 192.168.1.3), klik na Submit pa na Save all
-klik na Tools->Save & Reboot, i tu oznacite Reboot pa klik na Submit. Gotovo, ruter se restartuje.

Bilo bi pozeljno da imate instaliran neki softverski firewall jer vas u ovom slucaju vise ne stiti hardverski firewall rutera.''

Još sam na Ubuntu forumu čitao da modem bolje radi kada se priključi na PCI mrežnu karticu...
Imam matičnu Abit NF7-S(v 2.0)i na njoj integrisanu LAN karticu,10/100MB LAN Port gde se priključuje RJ-45 kabel,a što se ujaka tiče ima Dell Inspiron 8100 ili 8300 laptop star oko 4 godine.
Imam i pitanje u vezi isključivanja računara i modema:da li će modemu smetati kada isključim računar,a njega ostavim uključenog, ili najbolje da isključim i njega i to kako - na 'Power' dugme ili 'Disable' u Control Panel-u u Windows-u ????

Mislim da će mnogi u mom postu pronaći i rešenje za probleme sa Huawei modemom...:)

Repa88
4.3.2007, 19:52
Ovaj firewall mi zadaje velike glavobolje!! Pre mesec dana sam od telekoma uzeo adsl 512Kb/s i dosta dobro skida 54kb/s ali nemogu da skinem nikako firewall bilo na lime ware-u,utorentu,azerous ili strong dc++.Imam windows xp sa SP2 i bez drugih firewall-ova.Procitao sam sve nopike na ovu temu ali nisam uspeo da ga skinem! Sve sam pokusao: probao sam da modem povezem pomocu lan-a i USB-a ali opet ista prica,da upisem portove u firewall,da ga ugasim ali nista ne pomaze:( .
Molio bih bas ako mozete ikako da mi pomognete?!
Hvala

LebronMVP
16.3.2007, 12:48
Naime pre 11 dana sam potpisao ugovor u posti za ADSL i zvao
mesto gde treba da preuzmem modem gde su mi rekli da me jos nisu
prikljucili i da ce mi poslati mail kad to budu uradili. :boodala:
Znam da ovo moze da potraje ali neka neko napise koliko su cekali
za uvodjenje ADSL-a kod PTT-a. Ne znam da li da vec trazim drugog provajdera
ili pricekam. Ili mozda da uvedem kablovski internet.
Bojim se da cu osedeti dok me ne prikljuce:dedica:

VojaM
16.3.2007, 14:36
Malo strpljenja. To ne bi trebalo još dugo da traje.

dacha
17.3.2007, 15:40
imam jedno pitanje u vezi torrenta naima pre dva dana sam dobio ADSL i mogu vam reci da sam zadovoljan paket je 768kb/s download mi je oko 80 sto je super ali na torentima mi je oko 2 kb/s
pa me zanima ako podesim ruter kao sto sam procitao na ovom forumu da li mogu da imam nekih problema sa telekomom?

<Rio_da>
17.3.2007, 19:21
@Repa88: izgleda su ti zatvorili port za te p2p servise to jedino da ih nazoves pa da ih pitas sta i kako...

@daca: Koji program koristis? uTorent? ako je tako moras da ukljucis enkripciju i radice ti brze...

Nicolas
17.3.2007, 19:36
@daca: Koji program koristis? uTorent? ako je tako moras da ukljucis enkripciju i radice ti brze...
Jeste enkripcija itekako pomaze ali mora i router da se podesi. Ja moj nazalost jos nisam jer ne mogu da provalim kako...
Evo zasto, znas kada ih ima u zagradi po 100 pa i vise, meni se desava ako natrpam dosta trackera da ih ima i po 900 a aktivnih nijedan ili maximum 2. E to je sve zbog routera, ne omogucuje vezu, s tim sto meni nema navodno zabrane i sto mi se konekcija poprilicno popravila otkad sam vas poslusao u vezi onih saveta (including stikliranje Enable encryption) i podesio firewall da mi ne blkira moj port ali fali jos dorade da bi se iskoristile sve slobodne veze u p2p-u.
@Daca
Idi na portforward.com i "nadji se" tamo na spisku, ima i podesavanja za firewall itd. Korisnih saveta ima.

dacha
17.3.2007, 20:30
@Daca
Idi na portforward.com i "nadji se" tamo na spisku, ima i podesavanja za firewall itd. Korisnih saveta ima.[/QUOTE]

isao sam i pronasao sam sve ali me brine da li cu imati problema sa telekomom ako to ukljucim dakle da li oni mogu da me sankcionisu na neki nacin?

Nicolas
18.3.2007, 1:08
Ne vidim sto bi to uradili, to je konfigurisanje nije hakovanje baze BIA-e, mada ja ne mogu da ti garantujem nista povodom toga, ali verujem da nece. Proveri u ugovoru!

VojaM
18.3.2007, 1:56
Ne možeš imati problema sa Telekomom samo zato što si uključio porto forwarding. To radiš isključivo zato što imaš ruter i zbog toga se vrši NAT (Network Address Translation), tj. tvoja interna mreža ima jedan opseg adresa, a prilikom veza sa Internetom sve se one "od spolja" vide kao jedna adresa i to iz potpuno drugog opsega. Da imaš ADSL modem umesto rutera, to ne bi morao da radiš.

Port forwarding je, dakle, potpuno regularna stvar koju moraš da uradiš i za neke druge servise, recimo automatsko ažuriranje vremena na računaru.

Druga je stvar ako budeš imao problema zbog sadržaja koji skidaš, ali to je već druga tema ;)

Nicolas
18.3.2007, 3:23
The router username is always
admin

The default password is
password
or
1234

Edit: Moram da pitam: Ako krenem da podesavam port forwarding za neku drugu karticu, ne indenticnu mojoj ali istog proizvodjaca (Asus WL-138G V2 moja a nema je pa reko da probam s podesavanjima za Asus WL-500G) jel mogu nesto da za*ebem?

Necrorectumonomicon
19.3.2007, 1:08
Konacno sam shvatio da nema potrebe da placam Eunet-u 2000 dinara za 256kbs ADSL kad za iste pare mogu da uzmem 512kbs kod drugih provajdera. Zanima me kakva su iskustva korisnika PTT ADSL-a posto se razmisljam izmedju njih i Telekoma

Robotomi
19.3.2007, 3:17
Nego ljudi sta ako se vas router ne nalazi na listi podrzanis na portforward-u kao naprimer moj sagem(f@st) 1241s.

I sta ako bih vam rekao da i pored doplacene opcije za gameing kod eunet-a dok ping-ujem gogle ima timeout i 3400ms medju 80-98ms a tehnicka podrska mi kaze: "pa ne znamo sto je to tako pozovite u 9h".

LebronMVP
19.3.2007, 18:26
Konacno sam shvatio da nema potrebe da placam Eunet-u 2000 dinara za 256kbs ADSL kad za iste pare mogu da uzmem 512kbs kod drugih provajdera. Zanima me kakva su iskustva korisnika PTT ADSL-a posto se razmisljam izmedju njih i Telekoma

Samo znam da ja cekam 14 dana da me prikljuce na slobodan port.
I pitam se dokle............

VojaM
19.3.2007, 19:48
The router username is always
admin

The default password is
password
or
1234

Edit: Moram da pitam: Ako krenem da podesavam port forwarding za neku drugu karticu, ne indenticnu mojoj ali istog proizvodjaca (Asus WL-138G V2 moja a nema je pa reko da probam s podesavanjima za Asus WL-500G) jel mogu nesto da za*ebem?
Vidi, kad shvatiš princip podešavanja Port Forwardinga, videćeš da je to sve u osnovi isto. Kažeš mu koji port i koji protokol (TCP, UDP, oba... itd.), u kom smeru (ka "napolje", ka "unutra", dvosmerno) - i to je sve. Ostalo je samo pitanje kako je napravljen interfejs kojim te podatke unosiš. Da li port i protokol biraš iz neke liste ili kucaš sam i slično. I naravno, dobro prouči kako se sve to snima!

Predrag Stankovic
26.3.2007, 15:23
Da pitam nestho ako se pretplatim na Telekomov ADSL paket 256/64 to bi trebalo da znachi da mi brzina downloada bude 32Kb/s a uploada 8kb/s, zato sto je 256 kbits /8 = 32 kbytes, e sad me interesuje koliko tu ima varijacija u brzini prilikom klasicnog ftp download-a mislim ne desava li se da se brzina protoka spusta ispod 16kbps, i koliko ce biti efektivni protok.

SMarko
28.3.2007, 8:10
Evo problema...

Uplatio sam kod telekoma adsl (router thomson speed touch),i sve je u pocetku islo super,i onda se javio problem sa torentima...Zvao sam tehnicku podrsku,i rekli su mi da napravim bridge konekciju,sto sam i uradio.Koristim bit comet,u u donjem desnom uglu mi se vidi zuti kruzic,gde pise blocked pa ip adresa koju je blokirao(moja eksterna ip adresa).

Nemam firewallove...

Zanima me da li na portforwordu.com mogu da koristim uputstvo za moju bridge konekciju kao i za rootere(za sta je napisano uputstvo)?

I jel postoji jos neko resenje?

Proxima
29.3.2007, 10:26
Konacno sam shvatio da nema potrebe da placam Eunet-u 2000 dinara za 256kbs ADSL kad za iste pare mogu da uzmem 512kbs kod drugih provajdera.

Meni se čini da je kod EuNeta 1390 dinara 256 kbs FLAT.

Ja imam pitanje u vezi ADSL:

skoro mi je ubeden ADSL, ali ja na nesreću nisam tada bio kući, tako da nisma video proceduru kreiranja konekcije. Može li neko da objasni kako se pravi konekcija, šta je važno podesiti i da li postoji neki parametri za svakog provajdera posebno.

Hvala unapred!

VojaM
29.3.2007, 12:34
Uglavnom ti to sve piše na sajtu provajdera.
Ako je ADSL modem povezan USB kablom onda se podešavaju dve stvari: drajver za modem sa parametrima ADSL signala i napravi se nova konekcija (kao da je dial-up).

Za prvo podešavanje najbitnija su ti dva parametra koja zavise od provajdera, VPI i VCI, čije se vrednosti daju kao VPI/VCI. Za većinu provajdera je to 8/35, ali kod EUneta je 8/64.

Takođe je važno izabrati protokol PPoE (ili PPP over ATM). Ako postoji izbor, treba izabrati tzv. ADSL Anex B (za obične telefonske linije, a ne za ISDN) i takozvanu LLC enkapsulaciju.

Kod podešavanja konekcije unosi se korisničko ime i to ovako.
Ako je ime, recimo pera, onda username za ADSL glasi
adsl.pera@eunet
Lozinka - standardno.
DNS serveri sledeći: 194.247.192.33 i 194.247.192.1

I to bi bilo sve.

Sve ovo možeš pročitati na EUnetovoj web stranici podrške korisnicima:
https://my.eunet.yu/support/adslparametrizapristup

Hokamh
19.4.2007, 14:20
NE MOGU DA UDJEM NA ADRESU http://192.168.1.1 (http://192.168.1.1/) STA JE OD OVOG USERNAME A STA PASSWORD admin
-Basic->NAT-TAKO SI NAPISAO.HVALA U NAPREDOvih dana treba da dobijem ADSL od Telekoma,paket 1(256/64kbps) i dotični modem pa me zanima par stvari...
Konekciju na net ćemo koristiti ja i ujak,ja na desktop on na laptop računaru,pa me zanima kakva je procedura spajanja 2 računara na isti modem ako je to moguće...Moja braća tj. moji su dobili pre 2 dana modem,video sam kako se povezuje sve-spajanje je prosto k'o pasulj,ali kako spojiti 2 kompa nemam pojma...

Da li je ovo preporučljivo,što sam pročitao na subotičkom forumu:

''A evo uputstvo kako da podesite ruter da bi dobili high id u eMule(i ostale stvari, npr da budete server za igricu itd, tj da je vas racunar vidljiv sa interneta):

-otici adresu na http://192.168.1.1 (to je adresa rutera Huawei MT882) , username i password je admin
-Basic->NAT , tu treba da je selektovano DMZ(demilitarized zone), idete na New i tu ukucate IP adresu vaseg racunara u mrezi (u slucaju ako ste povezani preko mrezne kartice, IP je 192.168.1.3), klik na Submit pa na Save all
-klik na Tools->Save & Reboot, i tu oznacite Reboot pa klik na Submit. Gotovo, ruter se restartuje.

Bilo bi pozeljno da imate instaliran neki softverski firewall jer vas u ovom slucaju vise ne stiti hardverski firewall rutera.''

Još sam na Ubuntu forumu čitao da modem bolje radi kada se priključi na PCI mrežnu karticu...
Imam matičnu Abit NF7-S(v 2.0)i na njoj integrisanu LAN karticu,10/100MB LAN Port gde se priključuje RJ-45 kabel,a što se ujaka tiče ima Dell Inspiron 8100 ili 8300 laptop star oko 4 godine.
Imam i pitanje u vezi isključivanja računara i modema:da li će modemu smetati kada isključim računar,a njega ostavim uključenog, ili najbolje da isključim i njega i to kako - na 'Power' dugme ili 'Disable' u Control Panel-u u Windows-u ????

Mislim da će mnogi u mom postu pronaći i rešenje za probleme sa Huawei modemom...:)

VojaM
19.4.2007, 15:26
NE MOGU DA UDJEM NA ADRESU http://192.168.1.1 (http://192.168.1.1/) STA JE OD OVOG USERNAME A STA PASSWORD admin
-Basic->NAT-TAKO SI NAPISAO.HVALA U NAPRED
Username i password su isti i glase admin (sve malim slovima), a tačno to ti je i on napisao. Ono što si ti video je početak sledećeg reda koji počinje crticom i odnosi se na opcije iz menija u koje treba da uđeš.;)

-otici adresu na http://192.168.1.1 (http://192.168.1.1/) (to je adresa rutera Huawei MT882) , username i password je admin

kamper
19.4.2007, 17:29
Uspelo, hvala lepo Marshall George. Sto se rutera tice, neka radi tu godinu dok je u garanciji i obavezuje nas ugovor, a nadam se da umedjuvremenu dolazi i do nas novija tehnologija:ciao:

ivan79
1.5.2007, 21:48
kako da ukljucim enkripcoju????? (imam adsl 256/64 beocity) i torenti me zezaju kao sansku kozu treba mi za 1 film 2 do 3 dana da li je to normalno?????

next
2.5.2007, 1:00
kako da ukljucim enkripcoju????? (imam adsl 256/64 beocity) i torenti me zezaju kao sansku kozu treba mi za 1 film 2 do 3 dana da li je to normalno?????

Pa moguce je da ti oni ogranicavaju p2p,pa bi trebalo onda da uradish forwardovanje portova...A opet je moguce da si naleteo na neki torrent koji se ne seeduje stalno,ili koji ima vise "peers" nego "seeds",pa ti zbog toga ide sporo...

Ulmawen
2.5.2007, 10:50
Ja imam sličan problem sa torentima, a i inače protok često odlazi u aut (od kako i Telekom ima u ponudi ADSL sve češće, čudne li koincidencije) i nikako da nađem logično objašnjenje za to (seed/peer opcija isključena). Then again, možda ni ne postoji logično objašnjenje :confused:

daco kralj
2.5.2007, 12:53
imam jedan problem sa ADSL -om ,kad god se konektujem posle odredjenog vremena ,odjedanput taskbra promjeni boju u sivu,i internet vise ne radi,OPERA I EPLORER prikazuju kao da nisam konektovan a jesam,kliknem na ikonicu u toolbaru ali nista ne mogu da se diskonektujem,probao sam sa reinstaliranjem drajvera ali nista nije pomoglo :confused:

next
2.5.2007, 13:00
Ja sam od skoro kod telekoma i stvarno nemamm nikakvih problema...Neki put se desi da kad radi p2p uopste nece da otvori neke stranice,ali to nije nista...
A sto se tice p2p podesavanja,samo sam sto se tice emule poslusao ovo:
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=12653&highlight=eMule
(post Marshall George-a)
koga mrzi da ide na link:
--------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------
Sto se tice torrenta,nisam nista podesavao,a ide punom brzinom(dobro brzina zavisi i od seeds/peers,pa mi je nekad 26KB/s a nekad 10KB/s),inace koristim utorrent...

Marshall George
2.5.2007, 18:35
Uspelo, hvala lepo Marshall George. Sto se rutera tice, neka radi tu godinu dok je u garanciji i obavezuje nas ugovor, a nadam se da umedjuvremenu dolazi i do nas novija tehnologija:ciao:
Nema na čemu drago mi je što sam mnogima pomogao :) Što se ADSL rutera tiče kod njih je na svakom isto(bar kod Sagem i Huawei) - ako si preko USB veze povezan adresa rutera je 192.168.1.1,a ako si preko LAN/Ethernet porta onda je uvek 192.168.1.3..Što se brzine downloada tiče meni se kreće oko 25-26KB/s u Windowsu i oko 26-27,2 u Linux Ubuntuu na paketu 256/64 na Sagem Fast 1201 modelu(i nema zaglupljivanja rutera), dok se mom mlađem bratu brzina pri downloadu kreće oko 28-29KB/s na Huawei MT882 modelu..I za jedan i za drugi modem su podešavanja slična sem što se kod Sagemovog modela pod opcijom NAT u DMZ u polje ukuca 192.168.1.2 i gotovo,save/reboot i rešen posao(što se rutera tiče)..E sada za određene P2P programe,moraju se u njima samima izvršiti dodatna podešavanja da bi sve radilo kako valja...Što se tiče samo skidanja nemojte misliti ma koji paket da ste uzeli, da ćete sada skidati baš sve u svako doba onako 'turbo' bez problema, jer recimo kod torenta caka je u tome koliko imaš 'peer'-ova i koliko imaš 'seed'-ova i što ih više ima imaćete više šanse da skinete recimo jedan film u toku jednog dana,ako je izvor 'mrtav' ništa od downloada...Kod Shareaze recimo bitno je imati što više stvari za deljenje tj. 'share' i imati isključen firewall na ruteru i na računaru i tada ćete uvek imati HighID.HighID omogućava onome ko želi nešto skidati uvek prioritet i nema mnogo čekanja ponekad se malo čeka, a često se skida odmah ono što se želi..A i kada imate taj prioritet da prvi skidate,brzina skidanja zavisi od više faktora a to su - brzina koju ima 'izvor' sa koga skidate,koliko ljudi skidaju od njega(nešto drugo) i koliko je on i da li je ograničio brzinu kojom vi skidate od njega...Tako da ono,iako imamo ADSL nemojmo očekivati da ćemo sve onako 'SVUUUUŠŠŠŠ' skinuti sa neta :D Jeste, surfovanje netom,učitavanje stranica,slanje 20-tak i više MB slika preko e-maila,chat sa web kamerom preko MSN/Skype programa,sve je to dosta brzo kao i skidanje recimo pojedinačnih pesama..ali skidanje nekoliko stotina MB i nekoliko GB to još nije onako kako bi mi želeli da bude.Za to ćemo još trebati sačekati povoljne cene ADSL-a brzina od po 'nekoliko' Mbita u sekundi:kreza:

ivan79
3.5.2007, 23:53
imam adsl 256/64 beocity i pitanje je sledece posto sam vise puta procitao gore navedena pitanja i odgovore moje pitanje je sledece: sto se tice forwardovanja portova ili kako se vec zove kako se to radi??? posto kad probam da odem na gore navedenu adresu servera (192.68.1 itd) posle nekog vremena kaze mi da je time out operation u prevodu ne mogu da odem na adresu u stvari ne znam ni sta treba da radim posto imam usb modem sagemov koji sam dobio od provajdera....
kako da enkripujem ono sto skidam ili sta treba da radim da bi sve to islo brze (mislim na download, torrente itd....) u napred zahvalan Ivan

Slavko90
14.5.2007, 16:51
Uzeo sam pre nekih 7 dana ADSL od poste (za dzabe).U sustni je dobar ali imam problem sa igranjem WoW-a.Stalno me disconectuje.Ako neko zna resenje nek pomaze.

vladale
14.5.2007, 18:06
Uzeo sam pre nekih 7 dana ADSL od poste (za dzabe).U sustni je dobar ali imam problem sa igranjem WoW-a.Stalno me disconectuje.Ako neko zna resenje nek pomaze.

Pogledaj da li imaš viruse, spyware, pogledaj koliki ti je ping i iskopiraj ovde log koji ti daje Command Prompt. Ping ćeš pogledati tako što ćeš u "Run" otkucati cmd, i u Command Promptu otkucati ping google.com -t.

Sharpshooter
14.5.2007, 22:26
Nadam se da nisam promasio temu :a_whistli . Zna li iko kad ce ADSL uvesti u Zrenjanin , SBB poceo da siri korenje pa dolazim u iskusenje da se prikljucim mracnoj strni sile :D , ne zaista vec mi oko igra kad vidim ovaj opaki download rate od 3 Kbps :n-cc2: .

Boris Zegarac
14.5.2007, 22:57
Moja preoruka ti je da uzmes kablovski, ja iskreno taj ADSL ne ocekujem uskoro, i dalje nastavljam da se mucim sa jadnim DIAL-UP-om.

darac_kv
15.5.2007, 7:31

Diskonekt se javlja samo ako si ADSL spojio sa kompom preko USB-a...povezi ga preko gigabitnog(onog plavog) kabla i sve ce biti u redu:dedica:

nesonjacc
15.5.2007, 14:52
A i i bez toga uvek je preporucljivije da ga povezujewsh preko LANa.

choi
16.5.2007, 10:14
Da li neko ima iskustva sa podesavanjem portova na modemu USR 9001? Na portforward.com nema za ovaj model. Modem se kaci na ethernet i nije ruter.

VojaM
16.5.2007, 12:05
Da li neko ima iskustva sa podesavanjem portova na modemu USR 9001? Na portforward.com nema za ovaj model. Modem se kaci na ethernet i nije ruter.
Ako nije ruter, ne treba ti ni port forwarding.

choi
17.5.2007, 20:51
Uh, ja sam citajuci druge teme zakljucio da treba (a i gledajuci kako mi download za torente varira izmedju 1-5 kb/s, na ADSL 256) da se podesi za svaki adsl modem :boodala: .

MR.BIG
18.5.2007, 0:15
Danas dobih konacno ADSL, instalirao i sretan sam : ) ...... elem, necu da sam non-stop konektovan i lepo desni klik "disable" kad ono nece

Hocu da se konektujem kad ja zelim, lepo dvoklik na ikonicu : )

Evo poruke koja se javi, i kako da resim ovaj problemcic

Da napomenem da sam ADSL spojio preko USB-a a na mreznoj imam wireless ,..... naravno sada mi je wireless nedostupan jer ne mogu da disejblujem ADSL konekciju

Hvala najlepse

Sasa90
18.5.2007, 10:21
ADSL je najbolja stvar a ako je prikljucen preko LAN-a jos je bolje. Licno nevolim kada moram da se konektujem na ADSL kao da imam dial up.

Mario Pavićević
18.5.2007, 11:43
ADSL je najbolja stvar a ako je prikljucen preko LAN-a jos je bolje. Licno nevolim kada moram da se konektujem na ADSL kao da imam dial up.
Selektivni pristup ima prednosti sto se tice privatnosti...

VojaM
18.5.2007, 12:10
Danas dobih konacno ADSL, instalirao i sretan sam : ) ...... elem, necu da sam non-stop konektovan i lepo desni klik "disable" kad ono nece

Da napomenem da sam ADSL spojio preko USB-a a na mreznoj imam wireless ,..... naravno sada mi je wireless nedostupan jer ne mogu da disejblujem ADSL konekciju

Hvala najlepse
A kako stoji stvar sa onom ikonicom "Disconnect" u systrayu?

MR.BIG
18.5.2007, 14:13
A kako stoji stvar sa onom ikonicom "Disconnect" u systrayu?

Nece ni da cuje za Disconnect :(

Jim Bravura
18.5.2007, 14:18
Uh, ja sam citajuci druge teme zakljucio da treba (a i gledajuci kako mi download za torente varira izmedju 1-5 kb/s, na ADSL 256) da se podesi za svaki adsl modem :boodala: .То је заиста катастрофално споро, нешто друго онда није подешено како треба. Вероватно Firewall или програм за торентовање или је сам торент фајл стар и неактиван.

nesonjacc
18.5.2007, 14:59
Vrlo je verovatno da je ovo zadnje( please obratite paznju na odnos Seed-Leach)-- ako malo ljudi seeduje a mnogo vuche, naravno da ce biti sporo( srecni ste ako uopste radi)

..............:)

holodoc
18.5.2007, 16:08

Hvala najlepse
Obzirom da kažeš da si ADSL spojio preko USB-a polazim od pretpostavke da si od opreme za instalaciju dobio ADSL modem a ne router, pošto nisi bio konkretan. Takođe, nisi bio precizan po pitanju modela i konkretnog provajdera ADSL usluga. Isto tako nisi napomenuo da li si instalaciju radio sam ili je to uradilo stručno lice sa provajderske strane.

U svakom slučaju činjenica da imaš instaliran i wireless u isto vreme dodatno komplikuje stvar ali sve se da rešiti pravilnom konfiguracijom sistema. Kao prvo, probaj da u "Network connections" panelu uradiš "Disable" na wireless konekciju ako je imaš a ako ne jednostavno isključi antenu ili AP ako je prikačen na tvoj računar. Pokušaj nakon toga da uradiš klasičan "Disconnect". Često se naime dešava da korisnici prilikom instalacije drajvera za modem izaberu pogrešne drajvere koji rade svoj posao po pitanju konekcije i hvatanja linka ali prave probleme samom sistemu. Dakle, ako se sada uspešno diskonektuješ sa neta u tom slučaju znaš da wireless pravi neki konflikt sa ADSL-om. Ako se problem i dalje bude javljao u tom slučaju ne bi bilo zgoreg da pozoveš tehničku podršku tvog provajdera i pokušaš sa njiam da se objasniš. To bi trebalo da bude opcija :)

nesonjacc
18.5.2007, 16:47
Ocigledno da je greshka u tome da se vidi da on pokushava da disconectuje vezu racunara sa modemom(local area network 4)
-a modem ce mu tako i dalje biti na netu.

@MR big

Jedno od resenja je :

Napravi bridged konekciju -Pricali smo vec na ovom forumu o tome( search)

Pa onda ces bez prekidanja veze sa modemom da se disconektujesh sa neta( jer nece tvoj modem da bude conectovan vec tvoj PC)

A to da li si na USB ili ne sa ovim ne bi trebalo da ima veze :) .

Pozz

VojaM
18.5.2007, 16:47
Nece ni da cuje za Disconnect :(
Kao prvo, treba da znaš da ADSL vezu nema nikakve potrebe prekidati. Ako se plašiš virusa i trojanaca, jednostavno instaliraj neki firewall program. Ali dobro, neki ipak vole da se isključuju trebalo - ne trebalo...

Pre nego što nastavimo s daljom pričom, napiši kako se uređaj zove i koji je provajder. Ako je u pitanju Telekom, onda je to najverovatnije Huwai ruter pa je i normalno što nemaš mogućnosti diskonekta, ali ništa neće smetati ako mu izvučeš kabl iz USB utičnice - nije to hard disk pa da se pokvare podaci.

Ako sprava ima ispravljač, prosto ga izvuci iz struje. Time ništa ne možeš da pokvariš. Ako nema ispravljač (kao neki Sagemovi modeli), moraćeš onako kako sam ti rekao - da izvučeš USB kabl. Ne bi ni u tom slučaju trebalo da se išta ošteti.

Ako je modem, to već nije normalno stanje, ali potpostavljam da nije modem jer bi inače imao ikonicu istovetnu onoj za dial-up vezu.

MR.BIG
18.5.2007, 23:15
Hvala veliko svima na savetima ..... elem, problem je resen tako sto sam ubacio jos jednu mreznu karticu i sada sve radi kao sat :)

Ono sto je bilo interesantno je da i kada izvadim USB kabel (od Sagem rutera) wireless konekcija ni tada nije htela da fercera ..... mozda sam nesto pogresno uradio mada sumnjam.

Druga mrezna (600 dinara ) i sada radi sve : ) Mozda nepotrebno ali me je izludjivala nemogucnost diskonektovanja. A ima hiljadu razloga da se ne bude stalno konektovan,.... kada na primer zelimo legalno da registrujemo Photoshop
:D ili tako nesto .......

Pozdrav i hvala jos jednom

Child_of_Bodom
19.5.2007, 16:14
Imam Telekom ADSL 256/64 i skroz sam zadovoljan.

E, mene zanima da li ja mogu, recimo jednog meseca kad skupim pare, da se nekako prebacim na veci (brzi) paket (samo za taj 1 mesec)?

aputic
25.5.2007, 14:40
Na www.telekom.nadlanu.com/adsl imaš link "PROMENA BRZINE"
Možeš jednom mesečno da menjaš brzinu
treba ti korisnički broj (imaš ga na računu za ADSL, na telefonskom računu, a i u ugovoru za ADSL)

holodoc
25.5.2007, 15:24
Znam da ovo veoma lako može da se pretvori u pljuvačinu tipa ovaj provajder nudi ovo onaj provajder nudi ono ali primera radi EUnet nudi opciju aktiviranja tzv. Download paketa po recimo poprilično pristupačnoj ceni. Preko dana kada je saobraćaj relativno zagušen link prelazi na 128/64 kbps mod a u toku noći (kada je saobraćaj rasterećen) prelaziš na brzinu 768/192 kbps :)

rogehpelb
27.5.2007, 0:54
Ja sam kod Telekoma dobio adsl 256/64 i interesuje me kakva je razlika izmedju ethernet i usb prilkljucenja modema (SmartAX MT882 ADSL Ruter) odnosno ruterai jos vaznije kako se podesavaju oni parametri? Posto stranica http://192.168.1.1/ ne radi za mene. Prijavljuje gresku da ne moze da joj pristupi.

Da li je normalno da se ne pojavljuje ikonica povezivanja na mrezu?

next
27.5.2007, 1:59
Ta ikonica za konekciju se pojavljuje samo ako je modem prikljucen na usb,a cini mi se da i ta stranica nije radila kod mog druga kad se prikljucio na usb...U svakom slucaju mislim da je bolje da se prikacis mreznim prikljuckom...Jer sam cuo da hoce taj usb ponekad da pravi probleme,eto sa tim linkom 192.168.1.1 ili kao stalno se diskonektuje pri igranju na mrezi...

holodoc
27.5.2007, 2:44
Da bi mogao da pristupiš ruteru moraš da konfigurišeš mrežu prema mrežnom opsegu tvoje LAN mreže. To bukvalno znači da ako ti je mreža tako konfigurisana da koristiš mrešni opseg 0.x (u prevodu adrese računara u mreži su tipa 192.168.0.x) u tom slučaju moraš i ruter da "nateraš" da radi u tom opsegu. E sad da bi sve to radilo kako treba trebaš da poštuješ određeni redosled konfigurisanja.

Kao prvo, ruter prikači direktno na jedan od računara i u TCP/IP podešavanjima podesi recimo da ti IP adresa bude 192.168.1.2 a stavi da ti default gateway bude 192.168.1.1 mada njega i ne moraš da podešavaš. Subnet mask mora da ostane na 255.255.255.0. Sačekaš par sekundi i ukucaš u browser 192.168.1.1. Kucaš parametre (obično su username -> admin / password -> admin) i ako su parametri samog ADSL-a već podešeni potražiš stavku za podešavanje LAN IP adrese koju će ruter da zauzme u mreŽi. Postavi je da bude bilo koji IP koji nije zauzet od strane nekog računara u LAN-u. Sačuvaj podešavanja i uradi reboot rutera.

Kad se ruter podigne, otkači ga sa računara i ubaci direktno u switch. Sada na svim računarima podesi da ti default gateway bude adresa koju si podesio u ruteru. Posle toga ako tvoj provajder zahteva da uneseš ručno DNS-ove (nisam siguran da li Telekom to zaheteva) ukucaš ih i uradiš jedan klasičan "Repair" mreže.

Trebalo bi da ti internet funkcioniše. Dakle, važna stvaka je da moraš da budeš u istom mrežnom opsegu sa LAN-om kad nameravaš da pristupiš ruteru ;)

holodoc
27.5.2007, 2:50
A što se tiče opcije modem ili ruter apsolutno je ista stvar šta će se koristiti od ta dva uređaja. Naravno razlika je u tome šta je gde potrebno i da li računari koji se povetuju u mrežu (ako ih ima više) trebaju da imaju apsolutnu autonomiju po pitanju izlaska na net.

Jedina stvar koja se recimo može desiti kod nekih modema je npr. da se onaj USB priključak koji dolazi sa zadnje strane uređaja malo nategne i da jednostavno se na trenutak prekine veza nakon čega modem mora ponovo da prođe fazu "hvatanja linka" što se vidi po karakterističnom treperenju lampice za ADSL.

Što se tiče igara treba obratiti pažnju na jednu stvar. ADSL u 256 kbps download varijanti ima upload od samo 64 kbps što je otplike apsolutno identično sa običnim dialup pristupom netu. Dakle ako imate nameru da igrate nešto zahtevnije na netu manite se tog najjeftinijeg paketa i uzmite bar 512/128 kbps :)

rogehpelb
27.5.2007, 11:47
Da bi mogao da pristupiš ruteru moraš da konfigurišeš mrežu prema mrežnom opsegu tvoje LAN mreže. To bukvalno znači da ako ti je mreža tako konfigurisana da koristiš mrešni opseg 0.x (u prevodu adrese računara u mreži su tipa 192.168.0.x) u tom slučaju moraš i ruter da "nateraš" da radi u tom opsegu. E sad da bi sve to uspelo kako treba trebaš da poštuješ određeni redosled konfigurisanja.

Kao prvo, ruter prikači direktno na jedan od računara i u TCP/IP podešavanjima podesi recimo da ti IP adresa bude 192.168.1.2 a stavi da ti default gateway bude 192.168.1.1 mada njega i ne moraš da podešavaš. Subnet mask mora da ostane na 255.255.255.0. Sačekaš par sekundi i ukucaš u browser 192.168.1.1. Kucaš parametre (obično su "admin"/"admin") i ako su parametri samog ADSL-a već podešeni potražiš stavku za podešavanje LAN IP adrese koju će ruter da zauzme. Postavi je da bude bilo koji IP koji nije zauzet. Sačuvaj podešavanja i uradi reboot rutera.

Kad se ruter podigne, otkači ga sa računara i ubaci direktno u switch. Sada na svim računarima podesi da ti degault gateway bude adresa koju si podesio u ruteru. Posle toga ako tvov provajder zahteva da uneseš ručno DNS-ove (nisam siguran da li Telekom to zaheteva) ukucaš ih i uradiš posle toga jedan "Repair" mreže.

Trebalo bi da ti internet funkcioniše super. Dakle, važna stvaka je da moraš da budeš u istom mrežnom opsegu sa LAN-om kad nameravaš da pristupiš ruteru ;)

Ej izvini ali ja nemam vise kompjutera. Preko etherneta je pristupio onom sajtu, ali me nesto interesuje... gde se podesavajaju TCP/IP i subnet maske?

Ne brini se za GW i warcraft 3 je sasvim dovoljno, mada sam razmisljao da predjem...

holodoc
27.5.2007, 15:36
Podešavanje parametara koje sam naveo se vrši u slučaju da imaš formiranu LAN mrežu i samo u tom slučaju važi sve ovo što sam do sada naveo. U slučaju da si direktno povezao ruter na računar ruter bi trebao da se odazove na 192.168.1.1 mada ponekad ovo nije adresa koja je konfigurisana u ruteru od strane provajdera internet usluga :dzavo: Drugim rečima pošto je ruter prikačen direktno na računar apsolutno nije važno koju adresu ili mrežni opseg on imati. Ova stavka je važna kada se koristi kombinacija rutera i switcheva.

Ako si baš zapeo da pristupiš ruteru kontaktiraj tehničku službu tvog provajdera i zatraži da ti daju tehničke parametre za podešavnje (ako ih nisi dobio recimo uz paket sa ruterom). Može se lako desiti da su ruteri setovani da imaju adresu tipa 192.168.0.200 :) Mada postoji i jedno dugme za resetovanje rutera sa zadnje strane koje služi za vraćanje setovananja rutera na početne vrednosti ali ti ovo ne bih savetovao da radiš ukoliko nemaš sve podatke koje su ti potrebni za pravilno "kačenje" na tvog provajdera :dzavo:

Belfegor
31.5.2007, 23:55
zanima me da li neko zna posto ovi iz poste ne salju odgovor! hocu da uvedem ADSL ali na postinom sajtu uopste ne postoji podrucje 015 sto je Sabac,odakle sam ja! pa me zanima ima li neko ovde iz Sapca da ima ADSL da mi veli preko koga i kako su uveli! Hvala!

vuxpfc
12.6.2007, 14:22
kad smo vec kod adsl-a,moj problem je sledeci:

-veza 256 kb/s
-provajder telekom
-modem Huawei MT882
-splitter FUN-JIn

e sad net radi odlicno,ali tad telefon NEMA signal.Napominjem da sa probao i sa drugim telefonom i drugim splitterom ali i dalje nema signala.
telefon je bezicni i to Panasonic(jedini u stanu) sa bazom.

:confused::confused::confused:

Sasa90
12.6.2007, 21:18
kad smo vec kod adsl-a,moj problem je sledeci:

-veza 256 kb/s
-provajder telekom
-modem Huawei MT882
-splitter FUN-JIn

e sad net radi odlicno,ali tad telefon NEMA signal.Napominjem da sa probao i sa drugim telefonom i drugim splitterom ali i dalje nema signala.
telefon je bezicni i to Panasonic(jedini u stanu) sa bazom.

:confused::confused::confused:

Dobro si povezao pliter. Pazi jer ima jedno gde ide kabel za ADSL i jedno mesto za telefonski kabel. Makar su mu isti ulazi moras paziti da to ne pomesas ili u protivnom jedan ti nece raditi kako treba. Ako ti to ne pomogne pozovi servisere nek ti rese problem.

Sasa90
12.6.2007, 21:19
zanima me da li neko zna posto ovi iz poste ne salju odgovor! hocu da uvedem ADSL ali na postinom sajtu uopste ne postoji podrucje 015 sto je Sabac,odakle sam ja! pa me zanima ima li neko ovde iz Sapca da ima ADSL da mi veli preko koga i kako su uveli! Hvala!
U Sabcu jos uvek ne postoji mogucnos uvodjenja ADSL-a.

Rinswind
12.6.2007, 21:46
Imam JEDAN računar i ADSL konekciju 256/64 EUnet i sve mi radi normalno.
SEM utorrenta. brzine se kreću do 4 kbps(što je stvarno smešno).

Što činiti, kako mogu OZBILJNIJE da ubrzam utorrent

Ima li to neke veze sa podešavanjima modema(SAGEM) i kako da ga podesim (gde) ako ima.

Pošto nisam vešt molim vas da mi detaljnije objasnite!

hvala!:n_klanja:

Iris
12.6.2007, 21:54
Postoji x,y tema o torentima, pretraži malo podforum!

Stvarno, ako neko ponovo počne da priča istu priču o torentima... :Freddy:

Belfegor
12.6.2007, 23:30
U Sabcu jos uvek ne postoji mogucnos uvodjenja ADSL-a.
ako si uporan postoji, nasao sam provajdera! ju-hu!!!:ciao:

Belfegor
14.6.2007, 23:44
ovo je porazavajuce, provajder postoji, u Sapcu je moguce uvesti ADSL, ali samo u krugu od dva kilometra od glavne poste, tacnije jednu milju (sto je 1600 metara), kazu mozda za jedno godinu dana stigne i do tvog sela!

holodoc
15.6.2007, 0:36
ovo je porazavajuce, provajder postoji, u Sapcu je moguce uvesti ADSL, ali samo u krugu od dva kilometra od glavne poste, tacnije jednu milju (sto je 1600 metara), kazu mozda za jedno godinu dana stigne i do tvog sela!
Da nije u pitanju ADSL 2? :D

vuxpfc
15.6.2007, 15:32
Dobro si povezao pliter. Pazi jer ima jedno gde ide kabel za ADSL i jedno mesto za telefonski kabel. Makar su mu isti ulazi moras paziti da to ne pomesas ili u protivnom jedan ti nece raditi kako treba. Ako ti to ne pomogne pozovi servisere nek ti rese problem.
Hvala,problem je reshen sa serviserom i totalno je chudan,tj.posle dosta mozganja smo obadvojica odustali,te radi lakshe organizacije po stanu,promenili mesta kablovima,tj,onaj shto je povezivao spliter i modem zamenio je mesto sa onim kablom koji je povezivao ulaz u zid i spliter i GLE CHUDA! proradi telefon!!!!????

Francesko
15.6.2007, 18:05
Da izjavim da je u Negotin dosao ADSL!!!!!!!!
Ja sam uzeo paket 256/64 i sve sljaka super!!!! :n_klanja:

VojaM
15.6.2007, 18:26
Ja sam kod Telekoma dobio adsl 256/64 i interesuje me kakva je razlika izmedju ethernet i usb prilkljucenja modema (SmartAX MT882 ADSL Ruter) odnosno ruterai jos vaznije kako se podesavaju oni parametri? Posto stranica http://192.168.1.1/ ne radi za mene. Prijavljuje gresku da ne moze da joj pristupi.

Da li je normalno da se ne pojavljuje ikonica povezivanja na mrezu?
Podešavanjima za tvoj ruter pristupa se preko 192.168.1.1 preko mrežnog kabla, a preko 192.168.1.2 ako je povezan preko USB-a. Možda je u tome tvoj problem.

Francesko
16.6.2007, 2:00
Potrebna mi je pomoc.
Naime uzeo sam Telekomov Paket ADSL 256/64 kb/s.
Intalirao sam ga i lepo radi.
Ali sada imam neka pitanja, kada sam probao da skinem neki program d-load mi je bio oko 7,5 kb/s tako da ne znam da li je to dobro (program je bio Flash Get)
Eh sada, ponesto sam namesti sto sam mogao da pokupim ovde, kao na primer da mi se ikonica javlja u taskbar-u i podesio sam ona podesavalja, reboot valjda.
Eh sada imam 2 pitanja:
1) Da li mogu nekako povecati brzinu interneta, citao sam ovde o nekim portovima.
2) Kako da namestim da mi ikonica za ADSL prikljucak bude ista kao sto je nekada bila za modem. tj. primer kada hocu u Flash Getu da nesto skinem ja trebam da stavim preko cega cu skidati, ali kompijuter mi ne daje konekciju sa ADSL-om nego mi samo daje sa predjasnjim dial-up om
Pa ako moze mala pomoc :n-cc2:

Francesko
16.6.2007, 2:01
Potrebna mi je pomoc.
Naime uzeo sam Telekomov Paket ADSL 256/64 kb/s.
Intalirao sam ga i lepo radi.
Ali sada imam neka pitanja, kada sam probao da skinem neki program d-load mi je bio oko 7,5 kb/s tako da ne znam da li je to dobro (program je bio Flash Get)
Eh sada, ponesto sam namesti sto sam mogao da pokupim ovde, kao na primer da mi se ikonica javlja u taskbar-u i podesio sam ona podesavalja, reboot valjda.
Eh sada imam 2 pitanja:
1) Da li mogu nekako povecati brzinu interneta, citao sam ovde o nekim portovima.
2) Kako da namestim da mi ikonica za ADSL prikljucak bude ista kao sto je nekada bila za modem. tj. primer kada hocu u Flash Getu da nesto skinem ja trebam da stavim preko cega cu skidati, ali kompijuter mi ne daje konekciju sa ADSL-om nego mi samo daje sa predjasnjim dial-up om
Pa ako moze mala pomoc :n-cc2:

Da napomenem da je modem onaj HUAWEI

holodoc
16.6.2007, 9:19
Što se tiče brzine downloada nemoj da si potpuno isključiv da je problem na tvojoj strani. Drugim rečima, neki serveri jednostavno imaju ili mali protok ili su prenatrpani zahtevima za download pa se protok deli na "ravne časti" :) Probaj da skineš nešto drugo sa nekog drugog servera (ne moraš do kraja) čisto da vidiš da li ti se brzina tada povećava. Zapamti. Praktično sa 256/64 kbps paketom možeš da imaš download do 25KB/s. E sad. Tu postoji još jedna caka. Agregacija. Za Telekom ne znam ali kod EUneta recimo imaš tri standardna paketa agregacije, Standard, Silver i Gold pa ti možeš da biraš. Korisnici koji za sebe uzimaju Surf pakete (sa ograničenim downloadom) automatski dobijaju Gold performanse jer, jelte, ne bi bilo baš pošteno nuditi istu uslugu mass-downloaderima i onima kojima net treba za poslovne primene. Standard agregacija (99% mass-downlaodera je uzima) podrazumeva da se u trenucima jakog ADSL saobraćaja dešava da ipak dođe do određenog pada performansi ali opet ne nešto strašno.

Što se tiče povećanja brzine downloada kod modema ne postoji mogućnost otvaranja portova. Ona postoji kod rutera gde je za korišćenje određenih programčića (recimo torrenta i sl.) potrebno u NAT podešavanjima podesiti prosleđivanje ovih portova. Kod modema takva opcija niti postoji niti je potrebna jer je modem diektno izložen netu.

Ovo za Flash Get nemam pojma ali iskreno ne sećam se negde da u njemu postoji opcija da biraš kojom ćeš konekcijom da neki fajl skida sa neta. Proveri da li si ispravno instalirao modem. Ako nisi siguran da li si sve odradio kako treba pozoveš tehničku službu što ti je mnogo manje cimanje od "istraživanja" veruj mi :)

I na kraju. Proveri svoj firewall. Neki firewalli (ko je to pomenuo Zone Alarm :D) imaju običaj da "kilave" saobraćaj nepotrebnim sasecanjem saobraćaja ili odbijanjem nekih konekcija ka netu. Probaj da na trenutak prilikom downloada isključiš firewall mada je to kod ZA-a skoro pa nemoguće :)

holodoc
16.6.2007, 9:25
Podešavanjima za tvoj ruter pristupa se preko 192.168.1.1 preko mrežnog kabla, a preko 192.168.1.2 ako je povezan preko USB-a. Možda je u tome tvoj problem.
Da bi se pristupilo ruteru i sam računar na koji se kači ruter mora da bude deo mrežnog opsega u kome se nalazi ruter. Drugim rečima, po defaultu IP rutera je 192.168.1.1 tako da adresa računara na koji se kači mora biti tipa 192.168.1.x. U suprotnom ne može da se pristupi njegovim podešavanjima.

Francesko
16.6.2007, 13:00
Što se tiče brzine downloada nemoj da si potpuno isključiv da je problem na tvojoj strani. Drugim rečima, neki serveri jednostavno imaju ili mali protok ili su prenatrpani zahtevima za download pa se protok deli na "ravne časti" :) Probaj da skineš nešto drugo sa nekog drugog servera (ne moraš do kraja) čisto da vidiš da li ti se brzina tada povećava. Zapamti. Praktično sa 256/64 kbps paketom možeš da imaš download do 25KB/s. E sad. Tu postoji još jedna caka. Agregacija. Za Telekom ne znam ali kod EUneta recimo imaš tri standardna paketa agregacije, Standard, Silver i Gold pa ti možeš da biraš. Korisnici koji za sebe uzimaju Surf pakete (sa ograničenim downloadom) automatski dobijaju Gold performanse jer, jelte, ne bi bilo baš pošteno nuditi istu uslugu mass-downloaderima i onima kojima net treba za poslovne primene. Standard agregacija (99% mass-downlaodera je uzima) podrazumeva da se u trenucima jakog ADSL saobraćaja dešava da ipak dođe do određenog pada performansi ali opet ne nešto strašno.

Što se tiče povećanja brzine downloada kod modema ne postoji mogućnost otvaranja portova. Ona postoji kod rutera gde je za korišćenje određenih programčića (recimo torrenta i sl.) potrebno u NAT podešavanjima podesiti prosleđivanje ovih portova. Kod modema takva opcija niti postoji niti je potrebna jer je modem diektno izložen netu.

Ovo za Flash Get nemam pojma ali iskreno ne sećam se negde da u njemu postoji opcija da biraš kojom ćeš konekcijom da neki fajl skida sa neta. Proveri da li si ispravno instalirao modem. Ako nisi siguran da li si sve odradio kako treba pozoveš tehničku službu što ti je mnogo manje cimanje od "istraživanja" veruj mi :)

I na kraju. Proveri svoj firewall. Neki firewalli (ko je to pomenuo Zone Alarm :D) imaju običaj da "kilave" saobraćaj nepotrebnim sasecanjem saobraćaja ili odbijanjem nekih konekcija ka netu. Probaj da na trenutak prilikom downloada isključiš firewall mada je to kod ZA-a skoro pa nemoguće :)

Hvala na odgovoru, sto se tice brzine d-loada ne zalim se, u pocetku je 3-4 ali sto kasnije pocne da skida sve je brzina veca, pa stize cak i do 26/27 kb/s

Eh sada ta podesavanja oko firewall-a ne bih da diram, samo me to zanima
kako da napravim konekciju koa nekada za modem 56 kb/s. Ima onaj kao read me file i namestio sam kako su oni rekli ali o5 nesto nije u redu...

PAIN
16.6.2007, 15:52
Samo jedna stvar, bio kod mene buraz iz Maribora i tu povukli razne price i naravno Srbija je u mnogo losijem polozaju sto se tice tehnike.

Ali sad ono vaznije, 1MB ADSL kosta.....ajmo sad.....spremite se.....30e!!!Ja toliko placam 384.Eto koliko mi zaostajemo za svetom.

Kilobitica
2.7.2007, 19:14
Ja bih lično pohvalila EuNetov ADSL....256k je zaista 256k....a podrška....vrlo brza i ljubazna,..... :)

gagi_ns
3.7.2007, 14:51
@Kilobitica Ja isto imam eunet adsl flat 256,jesam zadovoljan naravno posle mrtvog dial up-a,al nema sanse da bude punih 256, tacnije u najboljem slucaju ide do 26kB,preko toga ni da ga tri puta lepo zamolis!

Francesko
7.7.2007, 18:36
@Kilobitica Ja isto imam eunet adsl flat 256,jesam zadovoljan naravno posle mrtvog dial up-a,al nema sanse da bude punih 256, tacnije u najboljem slucaju ide do 26kB,preko toga ni da ga tri puta lepo zamolis!

Hehe meni je sa Telecomovim 256/64 skidao do 40 kb/s AVG update... :kreza:
Mozda treba da rebootojes modem za vecu brzinu ;)

vladavina
10.7.2007, 13:57
Ja bih lično pohvalila EuNetov ADSL....256k je zaista 256k....a podrška....vrlo brza i ljubazna,..... :)

u [ravu si podrska je veoma ljubazna otkako sam uveo Eunetov adsl sve sljaka bez problema i mogu vam reci da nekad ide i do 30...

Mario Pavićević
10.7.2007, 15:39
Teoretski maksimum za 256Kb protok je 32KB u sekundi i o tome je vec pricano tako da su brzine od 25-30kB sasvim dobre a 40KB u sekundi je laz download programa koji se korisiti.

Leviathan
11.7.2007, 13:55
Ako neko zna u cemu je problem neka kaze, ja ne znam sta da radim...

u zadnja dva-tri dana na modemu su mi pocele da se gase one dve lampice za ADSL( link i act) i nema sanse da se upale dok se ne ugasi, komp, kada ga izgasim on ostane ugasen jedno 5-10 sekundi, i one se upale, onda upalim komp radi nekoliko minuta i opet isto...

ako neko zna u cemu je problem neka napise molim vas...

Mario Pavićević
11.7.2007, 13:59

u zadnja dva-tri dana na modemu su mi pocele da se gase one dve lampice za ADSL( link i act) i nema sanse da se upale dok se ne ugasi, komp, kada ga izgasim on ostane ugasen jedno 5-10 sekundi, i one se upale, onda upalim komp radi nekoliko minuta i opet isto...

Za takve stvari je uvek najbolje kontaktirati tehnicku podrsku provajdera koja je duzna da ti problem otkloni.

holodoc
11.7.2007, 14:16

Proveri da ti kojim slučajem onaj USB priključak na modemu nije nategnut ili da kojim slučajem nije labavo "uboden" u modem. Često se dešava da se modem izgasi ili ne može da se uhvati lepo link kada je ovaj kabal labav. Ako to nije slučaj kontaktiraj tehničku podršku u svakom slučaju.

Leviathan
11.7.2007, 22:23
Proveri da ti kojim slučajem onaj USB priključak na modemu nije nategnut ili da kojim slučajem nije labavo "uboden" u modem. Često se dešava da se modem izgasi ili ne može da se uhvati lepo link kada je ovaj kabal labav. Ako to nije slučaj kontaktiraj tehničku podršku u svakom slučaju.

nije USB, kao da ga nesto blokira, jer kad izgasim komp on se upali, mislim te dve lampice, kao da ga nesto na kompu blokira:(

PinociO
12.7.2007, 10:17
mene zanima koja je procedura najbolja kad je u pitanju startovanje modema i kompjutera,npr. jel bolje prvo ukljuciti modem,pa komp ili ukljuciti modem kad je komp vec ukljucen.....??? Pitam,jer imam malih problema svako jutro prilikom pokretanja masinerije

zoran845
12.7.2007, 11:15
E, ovo je pravo pitanje. I sam sam se isto to pitao, ali sam otišao malo dalje od tebe i nazvao Telekomovu podršku na (besplatni) telefon 0800-100-100.
Razgovarao sam sa jednim izuzetno ljubaznim čovekom (još jedan plus za Telekom, grrr...:mad:).

Dakle, evo obaveštenja "iz prve ruke" ("from the horse's mouth" :D):

Prvo: Telekom NE PREPORUČUJE da se modem uopšte gasi. Pošto se preko njega uspostavlja komunikacija sa Internetom, svaki put kad se uključi mora da se obavi procedura uspostavljanja veze, pri kojoj može da dođe do odredenih poteškoća. Nisam tražio da mi objasni o čemu je tačno reč, ali mislim da to nije ni važno - svako od nas je primetio da ponekad uspostavljanje veze ide sporije i komplikovanije, i to je za nas korisnike bitno.
Osim toga, kao i kod bilo kog drugog električnog uređaja, do "riknjavanja" najčešće dolazi pri paljenju, pa što više puta to radiš, veće su i šanse da nešto krene nizbrdo.
Kazao mi je da oni imaju u pošti modeme koji nisu isključeni i po 6 (šest) meseci.

Drugo: Ako se modem gasi, sasvim je svejedno kojim će se redosledom on i PC uključivati (mislim, ako gasiš i komp). Dakle, može i prvo modem, pa PC (ja koristim tu varijantu jer je moje lično iskustvo od dvadesetak uključivanja pokazalo da je bolja, ali opet - ne mora da bude tako kod svakog), a može i obrnuto (PC, pa modem).

Treće: Možeš ti i da isključiš samo PC ako se (kao ja:paranoia:) brineš da te neko preko noći ne uhakuje, a da modem ostane stalno uključen.
Ako ideš negde na duže vreme, isključićeš ga, naravno.

Pitao sam i da li usled toga što je modem non-stop uključen u struju neće doći do pregrevanja adaptera (primetio sam da se dosta greje) i rečeno mi je da neće.

Još nešto, što nema veze sa uključivanjem ali može nekom biti od koristi.
Čovek mi je rekao da je ispravno što modem držim uspravno (na onom stalku koji se uz njega dobija), a ne položeno (da leži na široj strani, gde se nalaze ventilacioni prorezi).
Kad je postavljen vertikalno, bolja je (naravno) ventilacija i hlađenje modema.

Eto toliko. Hvala ti što si me svojim pitanjem naterao da nađem odgovor na nešto sto me je i samog kopkalo.:)

P.S. Vidim sad i holodocov post (pozdrav za Kostolac, Serbia:D), pa me podseti da naglasim da sam ja ADSL modem Huawei povezao sa PCjem preko LAN/ethernet kabla. Tu ne trebaju nikakvi drajveri, a i zgodno je (jedino rešenje, u stvari) za one koji (kao ja) nemaju USB priključak.:o Stara kanta.

holodoc
12.7.2007, 11:41
Pošto se modem kači na USB priključak na računaru apsolutno je svejedno kakav je redosled uključivanja. Važno je samo prilikom instalacije voditi računa da uređaj ne bude priključen na USB sve dok se drajveri ne instaliraju. Problemi ponekad umeju da nastanu i u kombinaciji sa drugim USB uređajima. Kod jednog klijenta mi se recimo dešavalo da modem jednostavno pobrljavi kada ovaj uključi neki Geniusov džojstik u računar. Isto je dokazano i za Mustekove UPS-ove sa USB priključkom.

Dakle, redosled nije nešto preterano važan ali je usput rečeno važna jedna druga stvaka. Naime, kada je nevreme tj. grmi obavezno isključite telefonsku liniju iz modema!

Pričam ovo iz iskustva. Elektronika u ADSL modemima je očigledno mnogo osetljivija na elektrostatičko pražnjenje u kablovima i veoma lako se desi da stradaju. Zbog toga dakle svaki put kada počne da grmi (ili malo pre toga) obavezno isključiti telefonsku liniju (ne USB jer time ništa niste uradili) sa ADSL modema.

PinociO
12.7.2007, 20:56
Pošto se preko njega uspostavlja komunikacija sa Internetom, svaki put kad se uključi mora da se obavi procedura uspostavljanja veze, pri kojoj može da dođe do odredenih poteškoća.

Mislim,da je sustina odgovora u ovome.Bas mi je drago sto sam dobio tako iscrpan odgovor,i posle njega,ja svoj modem vise ne gasim.Povezan sam na LAN,modem mi stoji vertikalno,znaci svi uslovi su sad tu za komforan rad :to_care: Hvala na odgovoru jos jednom!!!!

Pastirko
13.7.2007, 16:25
Do pre 10 dana sam bio zadovljni korisnik Telekom ADSL usluge, ali sad sam vrlo nezadovoljan i veoma iznerviran...
Net koristim za online igranje[ najvise aa] i ping mi je veoma bitan. Pre 10-ak dana primetio sam da mi je se ping povecao sa nekih 78-82 na 104 do 128. Sve preko 89 da kazem ja vec osecam kao lag [ posto je igra pucacina] i to me krajnje nervira [ presao sam sa ******* sbb-a bas zbog veoma visokog pinga].
Za 10-ak dana tex.pod. sam zvao jedno 5 puta, texnicar mi je cak jednom dolazio i tvrdio da problem nije do mene vec zbog tamo necega.... Zvao sam ar drugara i svi su primetili da se ping promenio u zadnjih 10-ak dana ali oni nisu "gameri" pa ih to ne dotice toliko...Promena je mala ali lag je lag a najvise od svega nervira to sto "telekom ne garantuje ping vec samo protok uz gubitke od 10-15%..." i ne moze nista da uradi povodom mog problema.
Ne kazem da sa tex.pod nisam pokusao na razne nacine da resim problem ali na kraaju njima je kriv internet izvan granica nase zemlje a meni samo ONI, posto poznanik iz subotice ima na istom serveru ping koliki sam i ja imao pre 10-ak dana a ja za 30-40 vise. i krajnje sam se iznervirao izjavom da protok koji uzmes na adslu nema uticaja na ping...Iz licnog iskustva znam da ima a i znam jos par ljudi koji imaju pakete na 256 i uporedjivanje naseg pinga pre mog problema dolazili smo do zakljucaka da je to problem.Drugar je cak promenio paket i ping mu je se poboljsao i bio kako treba. elem na moje pitanje da li ce mi se ping vratiti na normalu ako uzmem paket 768kbs dobio sam odgovor da pricam gluposti i da ne znam kako internet funkcionise...
Kad sam pitao kome da se obratim da izlozim svoj problem posto tex podrska nije u stanju da isti resi dobio sam odgovor da to sto ja mislimn da je samo zato sto ja mislim da je to problem...
Pa ako ste iz Valjeva razmislite o nekim drugim opcijama....
Nadam se da ce me neko razumeti sta sam hteo reci:)

zoran845
13.7.2007, 16:57
Ne mogu da ti pomognem - ne igram mrežne igre - ali mogu da ti dam jedan savet: imaš na ovom podforumu temu Telekom ADSL. Možda bi pre dobio odgovor da si tamo postovao. Ovo je ipak tema o opštim ADSL pitanjima, dok ti tvrdiš (ako sam te dobro razumeo) da je Telekom nešto zabrljao.

BTW, ako ti je za utehu, nisi jedini kod Telekoma koji je ovde postavio pitanje.

Isko
21.7.2007, 14:10
Cao.
Hteo sam da uzmem ADSL, ali me muci jedna stvar.Jedan moj drug ima ADSL 512kb i kada skida neku muziku ili nesto drugo brzina mu je 60kb.Pa Vas pitam kako je tamo kod Vas u Srbiju posto sam ja iz CG.I dali je ovo greska u telekomu ili sta?ili mozda ima neki program za brzi downaload???ili vec sta je to????:confused::confused::confused:

EclipsE
21.7.2007, 14:25
malo si se zbunio... 512kbps nije 512 kilobajta po sekundi, nego 512 kilobita po sekundi... dakle, posto 1 bajt ima 8 bita, 512 / 8 = 64 kiloBAJTA po sekundi, to je maksimalna brzina koja moze da se postigne...

Isko
21.7.2007, 15:26
malo si se zbunio... 512kbps nije 512 kilobajta po sekundi, nego 512 kilobita po sekundi... dakle, posto 1 bajt ima 8 bita, 512 / 8 = 64 kiloBAJTA po sekundi, to je maksimalna brzina koja moze da se postigne...

Znaci to je to...Hvala EclipsE.e steta sto nije 512kilobajta.......

flame
23.7.2007, 14:25
Izvinjavam se ako tema vec postoji.
Stigao mi je ADSL u grad, pa me zanima da li da uzmem staticku ili dinamicku adresu, koje su prednosti i mane jedne i druge. Staticka je skuplja, ali sta ja dobijam njenim uvodjenjem. Ne bih bas platio skuplje staticku, ako se ne dobija nista posebno.
Ako vec postoji odgovor na ovom forumu, uputite me...

Bryan Fury
23.7.2007, 14:29
Ako hoćeš da imaš server (neki već) kod kuće, odnosno potrebu da se tvom računaru pristupa sa interneta (ne mora samo server, remote desktop i ostali servisi), onda ti treba statička, u suprotnom ti je dovoljna dinamička.
Mislim da ti je bitnije da li je adresa javna ili privatna, tj. vidljiva sa interneta ili ne. Ako je privatna, moraćeš da radiš port forwarding na ruteru (ako ima takvu opciju) da bi ti radili određeni programi. To je ukratko. ;)

CShost
24.7.2007, 19:34
Imam veliki problem sa ADSL-om.Uzeo sam Telekomov ADSL na 256/64 i povezao ga preko USB-a posto nemam ulaz za onaj Ethernet na kompu.Jos prvog dana su poceli problemi jer je veza neprekidno pucala.Zvao sam ih oni su pokusavali da mi pomognu ali se vremenom ja mislim sve samo normalizovalo i dobro je radio.Ali u zadnjevreme problemi su ponovo poceli i desava se da veza previse cesto puca.Najivse ga koristim za igranje Warcraf 3(DotA) i zaista me iznervira kad mi u sred parije ili jos na pocetku nje pukne veza i tako svaki put.Ako neko zna neki naci...stvarno bih mu bio zahvalan.

Stojadin
24.7.2007, 21:39
Imam veliki problem sa ADSL-om.Uzeo sam Telekomov ADSL na 256/64 i povezao ga preko USB-a posto nemam ulaz za onaj Ethernet na kompu.Jos prvog dana su poceli problemi jer je veza neprekidno pucala.Zvao sam ih oni su pokusavali da mi pomognu ali se vremenom ja mislim sve samo normalizovalo i dobro je radio.Ali u zadnjevreme problemi su ponovo poceli i desava se da veza previse cesto puca.Najivse ga koristim za igranje Warcraf 3(DotA) i zaista me iznervira kad mi u sred parije ili jos na pocetku nje pukne veza i tako svaki put.Ako neko zna neki naci...stvarno bih mu bio zahvalan.
A Sh'o ne uzmes mreznu kartu nije vise od 400 dindzi.

CShost
24.7.2007, 23:29
A Sh'o ne uzmes mreznu kartu nije vise od 400 dindzi.
A mislis da onda ne bi ise imao problema, milsim sa pucanjem veze ?

VojaM
25.7.2007, 0:40
Pa, često se dešava da to pomogne.

Aleksandar Milutinović
25.7.2007, 8:44
Početkom godine sam uzeo Telekomov ADSL , povezao ga po njihovom usmenom upustvu preko LAN-a i sve je do nedavno bilo OK.
A onda sam pre nekih mesec dana uradio reinstalaciju Windovs-a XP i otad kad sam konektovan na internet imam poprilično jak šum u telefonskoj liniji tako da je telefon praktično neupotrebljiv.Uradio sam konfiguraciju mrežne kartice ali očigledno treba još nešto što sam ja zaboravio.Ništa dakle nisam petljao sa telefonskim ili mrežnim kablom.

CShost
27.7.2007, 21:18
Pa, često se dešava da to pomogne.
Dobro a koju biste mi onda karticu preporucili ili ce raditi dobro sa bilo kojom i da li zavisi od moje konfiguracije koju karticu izabrati ?

bachi
29.7.2007, 0:57
Bilo koja će biti sasvim ok. D-Link recimo ili neka sa Realtekovim čipom.

voodoo_
31.7.2007, 15:46
Kod PTT-a ne uzimajte, firma koja im isporučuje modeme više ne postoji, samo što vam oni to kažu jedino ako naletite na službenika koji zna šta je ADSL. U protivnom, staviće vas na listu čekanja do beskonačnosti.

VojaM
31.7.2007, 17:33
Početkom godine sam uzeo Telekomov ADSL , povezao ga po njihovom usmenom upustvu preko LAN-a i sve je do nedavno bilo OK.
A onda sam pre nekih mesec dana uradio reinstalaciju Windovs-a XP i otad kad sam konektovan na internet imam poprilično jak šum u telefonskoj liniji tako da je telefon praktično neupotrebljiv.Uradio sam konfiguraciju mrežne kartice ali očigledno treba još nešto što sam ja zaboravio.Ništa dakle nisam petljao sa telefonskim ili mrežnim kablom.
To ne bi smelo da ima veze sa reinstalacijom Windowsa. Biće da si ti uz Windows čačkao nešto i kablove, pa si skinuo ili drukčije povezao onaj spliter koji si dobio uz modem. Ili je to neko drugi uradio.

Proveri kako su ti povezane linije i da li je spleter stavljen ispred prvog telefona u stanu, a takođe i da li su u njega žice ubodene kako piše (dolazni vod telefonske linije u LINE, izlaz za telefon(e) u TEL, izlaz za ADSL u ADSL).

zoran845
31.7.2007, 17:56
Proveri kako su ti povezane linije i da li je spleter stavljen ispred prvog telefona u stanu, a takođe i da li su u njega žice ubodene kako piše (dolazni vod telefonske linije u LINE, izlaz za telefon(e) u TEL, izlaz za ADSL u ADSL).

Ja sam u nedelju hteo da zovem Telekomovu tehničku podršku (srećom nisu radili) zbog nemogućnosti da izađem na Internet, da bi mi Bog na kraju dao pameti da ukapiram da sam (pri prebacivanju opreme, da bih sa drugim PCom izašao na net) na izlaz splitera za ADSL modem vezao telefon i obrnuto.:o

Sam sam se sebi smejao.:D

Extreme Player
2.8.2007, 14:55
Da li ima neko na ovom forumu ko ima ADSL i ko je iz Petrovaradina, hocu da ga pitam koliko je cekao da ga telekom prikljuci ili vec tako nesto. Kad sam uzimao ADSL rekli su da ce me prikljuciti za dva-tri dana, ali kad sam ih pozvao posle nedelju dana, neki lik mi rece da nema slobodnih portova u Pezo$u vec dva i po, i da nemoze da mi kaze kad ce ih biti jer ne zna:boodala:. E, onda sam poludeo:n-cc2:. Pa reko sebi ajd da pitam nekoga, mozda neko nesto zna:(

zidan grobar
28.8.2007, 20:06
Da li ima neko na ovom forumu ko ima ADSL i ko je iz Petrovaradina, hocu da ga pitam koliko je cekao da ga telekom prikljuci ili vec tako nesto. Kad sam uzimao ADSL rekli su da ce me prikljuciti za dva-tri dana, ali kad sam ih pozvao posle nedelju dana, neki lik mi rece da nema slobodnih portova u Pezo$u vec dva i po, i da nemoze da mi kaze kad ce ih biti jer ne zna:boodala:. E, onda sam poludeo:n-cc2:. Pa reko sebi ajd da pitam nekoga, mozda neko nesto zna:(
O znam kako je to.Ja sam iz Beograda:D i prijavio sam se za ADSL 768kb.
Na to sam čekao 1 godinu.
P.S. Ovo su lopovčine(telekom).Pokušavam ja da skinem Voyage century(1 GB),a on mi pokazuje brzinu 6,7 kb:n-cc2:.Uz ovu brzinu(6,7 kb)skinulo bi se za oko 30 sati.Razmišljam da vratim ovo čudo.

P.S Da li zna neko kako ovo da rešim.:dedica:

DobroslaV
29.8.2007, 11:52
Moja sestra ima ADSL u BG-u i nekoliko meseci neće biti u BG-u.Da ne bi plaćala džabe ADSL kad ga i ne koristi,da li je moguće da ona pozove BeoTel(kod njih ima ADSL) i da ona donese meni spliter a njima da kaže samo da prebace ADSL sa 011 na 015.Vidite odakle sam...

Mario Pavićević
29.8.2007, 12:49
Prva stvar je pitanje da li ima slobodnih ADSL priljucaka na tvojoj centrali.Ako ima onda mozes sam uvesti ADSL na par meseci ako to zelis a ona svoj ne moze prebaciti jer ugovor se vezuje za broj telefona a ne za korisnika.Recimo moj kolega se preselio dve ulice dalje od postojeceg prebivalista i morao je da raskine stari ugovor sa Beotelom i da potpise novi jer je broj telefona drugaciji.Nesto tipa pozajmica ADSL-a u smislu kao sto se ranije dial-up nalog mogao nekome pozajmiti je nemoguca.

awp_man
29.8.2007, 15:59
pOZZ swima ,

ja imam SBB net i nisam zadovoljan , zbog chestih prekida .. itd :)
Uglavnom , interesuje me , zelim da predjem na ADSL i chuo sam da su Telekom i PTT dobri . Meni je najvazniji gaming ... dal su dobri za gaming i dal neko ko ima isqstva mi moze reci neshto wishe o tome ?

PS. U pitanju je cs 1.6 :)

zzz i hvala unapred :opanachke

VojaM
29.8.2007, 16:26
Moja sestra ima ADSL u BG-u i nekoliko meseci neće biti u BG-u.Da ne bi plaćala džabe ADSL kad ga i ne koristi,da li je moguće da ona pozove BeoTel(kod njih ima ADSL) i da ona donese meni spliter a njima da kaže samo da prebace ADSL sa 011 na 015.Vidite odakle sam...
Da je samo do provajdera stvar ne bi bilo problema. Međutim, polausluge obezbeđuje Telekom od koga se zakupljuje prenosna veza koja važi samo za određeni telefonski broj. Dakle, to što hoćeš ne može :(

GordoN
29.8.2007, 22:08
Imam jedno pitanje: Da li ce se po diskonektovanju ,i ponovnom konektovanju na net promeniti moja IP adresa (posto je dinamicka) ?Ili moram da cekam neko vreme da bi se promenila ili... A ne bih da isprobavam sada ,posto sam se jedva konektovao danas!

ForceWare
29.8.2007, 22:27
Imam jedno pitanje: Da li ce se po diskonektovanju ,i ponovnom konektovanju na net promeniti moja IP adresa (posto je dinamicka
Najverovatnije hoće a može da ti se desi i da ponovo dobiješ istu (ali veoma retko).

Rocker
29.8.2007, 22:41
Najverovatnije hoće a može da ti se desi i da ponovo dobiješ istu (ali veoma retko).

Ne mora da znači, to zavisi od provajdera. Ja npr. na Neobee-ju dobijem novu adresu otprilike 1-2 mesečno.

GordoN
29.8.2007, 22:54
@Rocker

I jos nesto ,zasto kad idem preko proxy.neobee.net dobijam savrsenih konstantnih 53kb/s ,a kad je iskljucen proxy konekcija brljavi za (deve)deset.

P.S. I stvaro ume da nervira, kazu ne blokiraju P2P ,ali to ipak rade s vremena na vreme ,jer sad evo dere na 45-55kb/s. A danas nije 'teo da makne preko 20

Rocker
30.8.2007, 0:00
@Rocker

I jos nesto ,zasto kad idem preko proxy.neobee.net dobijam savrsenih konstantnih 53kb/s ,a kad je iskljucen proxy konekcija brljavi za (deve)deset.

Njihov proxy mi baš nije jasan....npr. kod mene, neki put radi savršeno (brzina ista kao i ovako) a neki put se toliko uspori da skoro i ne radi (brzina ispod 1KB). A kod tebe je obrnut slučaj.
@Rocker
P.S. I stvaro ume da nervira, kazu ne blokiraju P2P ,ali to ipak rade s vremena na vreme ,jer sad evo dere na 45-55kb/s. A danas nije 'teo da makne preko 20
Znaš i sam da torenti ne zavise samo od tvoje brzine....možda je bila gužva kod provajdera tih ljudi od kojih si ti skidao, ili pak njihovi provajderi malo filtriraju p2p. Ja sam siguran da ne čačkaju, jer meni Ares radi k'o zmaj. Skidam mahom od Amera a njima je upload veći nego najjači DL kod nas, tako da je uvek full brzina.

GordoN
30.8.2007, 0:10
Znaš i sam da torenti ne zavise samo od tvoje brzine....

To je TorrentLeech ... Samo odatle skidam torrent-e ,i kad imaju problema sa serverom to i najave... Za dve godine koriscenja tog sajta na SBB-u ,nikad ni za jedan torrent nisam imao problema. To je SBB ,dobijes sve sto si platio (bar sto se mene tice u zadnjih god. dana nisam imao nikakvih problema,ali cena je na kraju presudila) , i najveci moguci protok koji ti je garantovan paketom . Zbog toga mislim da je problem do Neobee-a. Ne bih se cudio tome da je na pr: S:50 i L:60 ,ali kad je odnos seed-leech 200:1 najmanje ...

A sto se tice Aresa, za sta koristis taj program ,ja ni jedan noviji film ne mogu da nadjem...

Rocker
30.8.2007, 0:49
A sto se tice Aresa, za sta koristis taj program ,ja ni jedan noviji film ne mogu da nadjem...

Pa Ares uglavnom za sitnije stvari, klipove i kad mi zatreba samo pojedinačna pesma i sl. da ne skidam ceo album, za ostale, "krupnije" stvari, uvek direktno sa file hosting servera, pretežno rapid, to je uvek najbrže rešenje. A jesi forwardovao portove za svoj ruter? Da nije u tome problem? Imaš temu o tome i detaljna uputstva za različite modele pa baci pogled, to je najčešće uzrok sporim torentima.

GordoN
30.8.2007, 11:40
Nemam ruter ,samo modem... ZoneAlarm je iskljucen ,takodje i windows firewall.. Sve u svemu, nije do mene. Nocas sam u 12 sati stavio 3 filma od po 700mb preko torrenta, i do pre sat vremena je radilo punom parom ,a sad ide od 0-25.

awp_man
30.8.2007, 13:15
pOZZ swima ,

Uglavnom , interesuje me , zelim da predjem na ADSL i chuo sam da su Telekom i PTT dobri . Meni je najvazniji gaming ... dal su dobri za gaming i dal neko ko ima isqstva mi moze reci neshto wishe o tome ?

Aleksa
30.8.2007, 21:11
pOZZ swima ,

Ja igram GuildWars i imam PTT-ov ADSL i sve radi lepo!
Mozda se par puta desi da se diskonektuje ali to su retki trenuci...

Jedino sto ne znam kako je kod drugih korisnika ADSLa ali kod mene je max download speed sa recimo RapidSharea 26,4 kb/s! :paranoia:

awp_man
31.8.2007, 10:48
Ja igram GuildWars i imam PTT-ov ADSL i sve radi lepo!
Mozda se par puta desi da se diskonektuje ali to su retki trenuci...

Jedino sto ne znam kako je kod drugih korisnika ADSLa ali kod mene je max download speed sa recimo RapidSharea 26,4 kb/s! :paranoia:

Aham , ok thnx na 0dg0v0ru.

A kakav je P2p ? :)

Aleksa
31.8.2007, 16:44
Koristim za te stvari LimeWire i odlicno skida, izvlaci maksimum ;)
uTorrent za torrente i tu radi bez problema :)

SuperG
6.9.2007, 18:03
Ne znam da li je neko video ovu reklamu u SK... Od sada nam je dostupan ADSL od 1.5 Gb/s :D:D Inace u pitanju je nas renomirani provajder GoNet (http://www.gonet.co.yu) :rofl:

http://img35.picoodle.com/img/img35/9/9/6/f_sleepci222m_3b45901.jpg

OMG koji slepci... :boodala:

Sun Tzu
6.9.2007, 21:54
Ma bilo je vec par puta negde...

Khm, khm... kakva je ono reklama dole?:a_whistli

Aleksa
6.9.2007, 22:35
@ SuperG

Ja sam video i nemogu da se nacuidm... kako lazu ljude :)

GordoN
11.9.2007, 14:24
Interesuje me da li je moguce nekako podesiti da mi konekcija bude ova mrezna ,a ne da kreiram novu konekciju. Posto meni prijavi "Limited od no connection" ,pa moram da se konektujem preko ove sto sam rucno napravio...Koristim Neobee.NET

Rocker
11.9.2007, 20:19
Interesuje me da li je moguce nekako podesiti da mi konekcija bude ova mrezna ,a ne da kreiram novu konekciju. Posto meni prijavi "Limited od no connection" ,pa moram da se konektujem preko ove sto sam rucno napravio...Koristim Neobee.NET

Ja te ništa nisam razumeo! :icon_scra To što piše "limited or no connection" ni najmanje ne smeta normalnom funkcionisanju ADSL-a, tako da ako radi, ne brini ništa. ;)

genius
11.9.2007, 20:46
Ne znam da li je neko video ovu reklamu u SK... Od sada nam je dostupan ADSL od 1.5 Gb/s :D:D Inace u pitanju je nas renomirani provajder GoNet (http://www.gonet.co.yu) :rofl:

OMG koji slepci... :boodala:

Pa oni misle da kada je preko 1.000 onda je GIGA :D

cyberserbia
12.9.2007, 22:49
U Lucanima nesto kao pocelo kod BeotelNeta, ali imaju slab signal i moraju da cekaju do 15 dana da se to sve sredi. A ja popizdeo jer sam kod Sezama i pitam ja njih u cemu je problem, zasto ja ne dobijem opremu, a oni mi napisu da radovi na centrali nisu gotovi i tako, ja im rekao da cu razmisliti da potrazim drugog provajdera jer sam se iznervirao, ali ipak mislim da cu ostati kod njih. Jbg, valjda cu za 15 dana i ja dobiti adsl

Marti Misterija
13.9.2007, 18:00
Vec dugo vremena sam korisnik VeratNet usluga interneta, prvo putem dial-upa a zatim tokom vise od pola godine i ADSL-a i to paketa 256/64 i sve je sasvim OK.
Dupliranjem brzina ADSL paketa Telekom je prosto naterao i ostale provajdere da i sami ucine isto tako da je Verat na svom sajtu objavio da pocevsi od 01.09.2007. godine i oni automatski dupliraju brzinu downloada za isti novac tako da bih trebao da imam 512/64 paket.
Sve je to lepo ali ja nikako ne uspevam da primetim razliku tokom surfovanja - stranice mi otvara istom brzinom, na youtube mi takodje otvara maksimalno 24-25 kb/s kao sto je otvarao i u prethodnom paketu (a smatram da bi trebao da ide bar preko 40 kb/s), a download preko utorenta mi takodje ne prelazi 24 kb/s.
Pitanje glasi - da li je kod drugih ista situacija i ne primecuje se promena brzine downloada ili je to slucaj samo kod mene. Da li treba izvrsiti neko posebno podesavanje u Browseru (koristim Operu 9.23). Ako nije ni to sta da uradim da mi se brzina stvarno duplo poveca i da imam stvarno paket 512/64 pri koriscenju torent programa i slicno.

Iris
13.9.2007, 18:26
Da li treba izvrsiti neko posebno podesavanje u Browseru (koristim Operu 9.23). Ako nije ni to sta da uradim da mi se brzina stvarno duplo poveca i da imam stvarno paket 512/64 pri koriscenju torent programa i slicno.

Odgovor je - ne! Za ostale informacije, prati sledeću temu (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=18040&page=13)...

digitalis888
17.9.2007, 23:49
od sezama sam dobio SMS sledetje sadrzine:

"Poshto je na vashoj centrali Toshin Bunar nestalo slobodnih portova, molimo Vas da dodjete po svoj novac u Kralja Petra 20."

- Poslao sam im zahtev za proveru tehnichkih mogutjnosti
- Predali su zahtev Telekomu
- Odredili su da budem na centrali toshin bunar (prikljuchak direktan)
- Poslali su mi SMS da dodjem i da potpishem ugovor
- Odlazim u Sezam u Kralja Petra 20 dajem novac (za uslugu 512 Home) potpisujem ugovor i recheno mi je da sachekam 3 dana dok me ne pozovu da preuzmem modem
- Dobijam posle 3 dana SMS gorepomunute sadrzine

jel moze neko da mi objasni u chemu je problem ???

Aleksandar1987
18.9.2007, 11:31
Evo ovako! Imam ADSL kod verata vec duze vreme a jos uvek nisam resio jedan problem! Svaki put kada se zadrzim na nekoj stranici malo duze da procitam nesto on iskoci pa moram ponovo da se konektujem! E sad da li je problem u nekim podesavanjima ili modemu SAGEM koji sam dobio od njih?
I ako neko zna u cemu je problem neka se javi sto pre!

hvala unapred!!!!!

Alexa74
2.10.2007, 22:16
od sezama sam dobio SMS sledetje sadrzine:

"Poshto je na vashoj centrali Toshin Bunar nestalo slobodnih portova, molimo Vas da dodjete po svoj novac u Kralja Petra 20."

- Poslao sam im zahtev za proveru tehnichkih mogutjnosti
- Predali su zahtev Telekomu
- Odredili su da budem na centrali toshin bunar (prikljuchak direktan)
- Poslali su mi SMS da dodjem i da potpishem ugovor
- Odlazim u Sezam u Kralja Petra 20 dajem novac (za uslugu 512 Home) potpisujem ugovor i recheno mi je da sachekam 3 dana dok me ne pozovu da preuzmem modem
- Dobijam posle 3 dana SMS gorepomunute sadrzine

jel moze neko da mi objasni u chemu je problem ???
:mad:
Dakle ovo je neverovatno. Ima li kraja bezobrazluku Telekoma.Pa zar je moguce da se tako ponasaju?!
Pa dragi nas Telekomunalni monopolisto imas li toliko stida i da krenes sa akcijom popune kapaciteta u ovoj prestonici, ili je ta tvoja bagra na tvom celu resila da popuni neke tudje budjelare?Jadni ste...
Izvini digitalis888 zbog ove moje ogorcenosti. Nisam mogao da izdrzim. Sada Mozes da zakljucis u cemu ti je problem bio, nadam se da ti je resen do sada...Izuzetna sramota drzavnog aparata i Telekomunalaca za ovaj grad i zemlju gde je u ekspaziji IT kadar...Samo tako...Srbija je ovo brale...

bocki86
11.10.2007, 9:16
pozdrav ljudi,ovo mi je prva poruka na vasem forumu zato ako sam napravio neku gresku oprostite (valjda sam postavio pitanje na pravom mestu) :) , naime najzad sam dobio adsl (512 no limit) Telekom,prethodno sam cekao godinu dana sezam pro ali nije bitno...
E sad,problem je u sledecem:
1. nisam siguran dali sam dobro instalirao modem,stalno sam konektovan ali ne moze da mi se diskonektuje?! internet je super sto se brzine tice...
2.adsl sam uzeo prvenstveno za igre preko neta i skidanje filmova,ali kad krenem da skidam film uzasno sporo skida,i po 2,5 dana zna da mi skida film od 700 mb!!?? sta da radim? Mozda neki torrent dobar da mi preporucite? u cemu je caka? :eek:
Ako neko zna molim ga da odgovori,nervira me to uzasno....
Hvala unapred!

Iris
11.10.2007, 12:06
Pregledaj teme:
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=10092
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=14899,

i pretraži forum na ključne reče adsl i torent, odnosno torrent.

Na oba tvoja pitanja je ranije već odgovoreno :ciao:

donator99
11.10.2007, 12:06
2.Torrenti su skoro uvek sporiji od downloada sa nekog site posebno ukoliko si skidao sa nekog torrenta ciji je "health" bio los.Kad trazis nesto uvek gledaj da je torrent sto zdraviji...

bocki86
11.10.2007, 16:00
Ok,hvala! pogledacu te teme detaljno....

tasko
14.11.2007, 23:14
Kako mogu da namestim da mi adsl veza bude non stop ukljucena. Da se kad restarujem komp veza ne prekida? Imam telekomov router HUAWEI MT882.

Hvala unapred!

Sun Tzu
14.11.2007, 23:26
Kako mogu da namestim da mi adsl veza bude non stop ukljucena. Da se kad restarujem komp veza ne prekida? Imam telekomov router HUAWEI MT882.
Hvala unapred!

Neznam kako mislis da se ne prekida?
Kad restartujes komp idalje si nakacen na net ako nediras modem. Veza se ne prekida.
Ako mislis da se neki download ne prekida to neverujem da moze. Premda torenti, eMule i te stvari obicno nastavljaju download...

tasko
14.11.2007, 23:39
Svaki put kad restartujem komp, ugasim upalim komp, nema veze, moram da idem na connect. pa sa to hteo da vidim ako moze da se namesti?

Sun Tzu
15.11.2007, 0:28
Svaki put kad restartujem komp, ugasim upalim komp, nema veze, moram da idem na connect. pa sa to hteo da vidim ako moze da se namesti?

Aha. E za to ti vec nemogu pomoci, radi kao i ja, ne gasi komp...:kreza:

Miluteen
15.11.2007, 1:01
Ja sa tim modemom nemam problema. Kad god upalim komp, automatski se konektuje, bilo preko USB-a, bilo preko LAN-a. Mozda ti je samo tako konfigurisan, proveri u opcijama konekcije.

tasko
17.11.2007, 15:20
Moze malo uputstvo gde to mogu naci? Moj brat ima eunetov... i on je zvao call centar i njemu su objasnili kako to da namesti. a ja kad sam zvao, javio mi se neki "lud" operater. i sledio sam njegova uputstva, i na kraju sam morao da reinstall windows, neki opasni errori su mi se pojavili. Na kraju mi operater kaze "ja vam vise nemogu pomoci" i spusti mi slusalicu! ha

EDIT>Resio sam problem!

polarnimeda
29.12.2007, 2:55
jel mogu nekako da instaliram telekomov adsl (tj huawei mt882 modem) na Visti!? :( (USB!)

MarkoZ
29.12.2007, 4:49
jel mogu nekako da instaliram telekomov adsl (tj huawei mt882 modem) na Visti!? :( (USB!)

Nisam probao preko usb-a ali sam zakacio na lan i odmah je proradio.

polarnimeda
29.12.2007, 5:08
eh, video sam po netu da to nece biti problem... nego, ja imam 2 kompa... i ako na oba stavim vistu, onda ne znam sta cu (imam jedan USB i jedan ethernet prikljucak)... da li moze nekim konektorom samo da se ethernet prikljucak razdeli na 2? internet ne mora da radi u isto vreme na oba kompa.

SirDuck
29.12.2007, 5:26
Poveži ta dva kompa u LAN i ubodi modem preko USBa na jedan, i zatim šeruj konekciju.

Edit: Ne znam da li mogu ti USB drajveri sa diska, ali verovatno je izašao negde na netu i za vistu?

polarnimeda
29.12.2007, 8:19
Poveži ta dva kompa u LAN i ubodi modem preko USBa na jedan, i zatim šeruj konekciju.

Edit: Ne znam da li mogu ti USB drajveri sa diska, ali verovatno je izašao negde na netu i za vistu?
hehee... pa o tome se i radi- ne postoji driver za usb instalaciju. usb je neupotrebljiv. imam u glavi nekoliko kombinacija, ali nisu bas elegantne :) najbolja je da povezem kompove preko lan-a, share-ujem konekciju, i uzmem dodatnu mreznu karticu koja ce sa sve netom ici u jedan komp...
pitam se da li ce bar neko skrpiti taj driver, kada telekom nije mogao da skupi koji dinar vise i podeli nam ljudske modeme...

SirDuck
29.12.2007, 13:21
E, upravo to sam hteo da ti predložim sledeće :)
Kartice, kolko shvatam, uopšte nisu skupe, tako da mi to izgleda kao najbolje rešenje.

Sa HUB-ovima nemam iskustva tako da ti tu ne mogu pomoći

enki
1.1.2008, 21:04
pozdrav ljudi uzeo sam adsl preko telekoma i imam sledeci problem,

prvo sam imao problem sa povezivanjem sve sam ok povezo ali ovaj modem je jedva uspostavio vezu i sad link lampica sija crveno dok ACT trepce sto ja mislim da je uredu ali internet tako slabo radi da je to neverovatno mislim nemogu bukvalno da otvorim google.com stali tu moze da bude dali ima nesto da moze da se podesi kako bi to bolje radilo ili je problem do mreze ?? svasta sam probavao i nece aj ako je neko imao slican problem kako je resio ?? ima li nesto da se podesava na 192.168.1.1 ??

zoran845
2.1.2008, 22:44
Kojim kablom si povezao modem i kompjuter: LAN ili USB? Ja koristim LAN/Еthernet kabl i nemam problem sa brzinom.

zidan grobar
6.1.2008, 16:01
Imam jedan problem sa ADSL-om,cesto mi se tokom rada sam resetuje(prvo blokira),to je stvarno naporno,kada nesto skidam sa interneta download mi stane,a ja posle moram ponovo da ga pokrenem.Imate li resenje.
Povezan je Ethernet kablom.

N_i_k_o_l_a
9.1.2008, 23:32
imam jedan problem, od od danas sam postao korisnik veratovog adsla 1024k, dobio sam ruter tp-link td8810, problem je u tome sto nikako ne mogu da postignem deklarisane brzine... speed testovi mi registruju kao da koristim 256k ili 512k, dok download sa servera se krece od 20kb/s do 100kb/s, sa rapidsharea je oko 90kb/s, torrenti mi poprilicno sporo rade. Da li je problem do konekcije ili neceg drugog, pridrzavao sam se upustva za konfigurisanje rutera.

Antony Kidis
10.1.2008, 13:47
Imam telekomov ADSL kada hocu nesto da skinem sa rapidshare.de pojavi se ovo:

16834

Jal se i vama to desava. :n-cc2:

next
10.1.2008, 13:56
Imam telekomov ADSL kada hocu nesto da skinem sa rapidshare.de pojavi se ovo:

16834

Jal se i vama to desava. :n-cc2:

Pa naravno da se deshava...Fajl vishe ne postoji, obrisan je sa hostinga...

Antony Kidis
10.1.2008, 14:29
Pa naravno da se deshava...Fajl vishe ne postoji, obrisan je sa hostinga...

Da ali svaki fajl koji stavim pise isto nemoguce da su pobrisali sve fajlove. :p

Iris
10.1.2008, 14:34
Ko zna, možda i jesu. U svakom slučaju ćeš morati sam da se snađeš pošto ovo ionako nije ni mesto ni tema za traženje fajlova na Rapidshare-u...

Antony Kidis
11.1.2008, 22:46
...pošto ovo ionako nije ni mesto ni tema za traženje fajlova na Rapidshare-u...

Sta ti pada na pamet, ne trazim ja nikakve fajlove nego pitam dali se to desava i drugim korisnicima.

Željko
19.1.2008, 14:38
Imam jedno pitanje u vezi Telekomovog ADSL-a.
Kako da znam dokle je stigao proces obrade mog zahteva za ADSL a da ne moram da zovem 9813 jer je stalno zauzeto tamo. Jel' mogu nekako drugačije da saznam ili ću morati da čekam?

zoran845
19.1.2008, 14:46
Kako da znam dokle je stigao proces obrade mog zahteva za ADSL a da ne moram da zovem 9813... ?Smuvaj se sa službenicom (ili službenikom :D) koja vodi obrade zahteva. :p

Ili probaj sa ovim (http://en.wikipedia.org/wiki/Telepathy).

A sad ozbiljno: pošto si zahtev podneo petnaestog, nema potrebe da se o toku njegove obrade informišeš pre dvadeset drugog, a tada to učini (kao i svi ostali) telefonom, ili lepo idi u centralu "Telekoma" (vrlo su ljubazni kad je uzimanje para u pitanju).

Željko
19.1.2008, 16:34
Smuvaj se sa službenicom (ili službenikom :D) koja vodi obrade zahteva.

Zavisi kakva je službenica u pitanju... :)

Ovaj drugi predlog mi se sviđa, pokušao sam ali mi nešto ne uspeva... :D

Po što sam razgovarao sa jednim likom kom nisu obradili zahtev zato što se posle toga nije javio telefonom jer oni kao ne znaju da li se neko dete zaye*avalo ili ne. Zato pitam... :)

Covenant
19.1.2008, 18:43
Imam jedno pitanje u vezi Telekomovog ADSL-a.
Kako da znam dokle je stigao proces obrade mog zahteva za ADSL a da ne moram da zovem 9813 jer je stalno zauzeto tamo. Jel' mogu nekako drugačije da saznam ili ću morati da čekam?

Nazovi 888-000 ili 876-321 i pitaj-tako sam i ja saznao preko prvog broja da mi je prijava obradjena i za koji dan nadam se dobijam to jer su mi rekli da ce me zvati da pokupim opremu :)

EDIT: Ovi brojevi vaze za podrucje Loznice :D
Raspitajte se koji su brojevi Telekom filijala u vasem gradu pa zovite ;)

Nikola Stankovic
24.1.2008, 12:47
Koji je najbolji ADSL provajder jer sam cuo da ptt imanaibrzi protok? Ili mozda neko drugi(Telekom)?:confused:

next
24.1.2008, 13:00
Koji je najbolji ADSL provajder jer sam cuo da ptt imanaibrzi protok? Ili mozda neko drugi(Telekom)?:confused:

Pa to ti je jedna te ista stvar...

Inache Telekom drzi kod nas monopol shto se tiche interneta, pa su svi ostali provajderi samo preprodavci usluga i prividna konkurencija...
Tako da ti je po meni najsigurniji i najpouzdaniji Telekom...
jbg. istina ponekad ume da bude strashna...;)

limneosgreen
24.1.2008, 23:23
Pozz svima... evo ja sam probao da uploadujem neki video od 5MB na rapidshare ali svaki put dodje na oko 10%-15% veza pukne....uploaduje nesto manje od 5kb/s (ADSL 512Kbps).Imam jos jedan problem, kada stisnem da otvorim bilo koji sajt cekam oko 10-15 sekundi da adsl pocne da ucitava stranicu..da li je ovo normalno?? Imam Eunet sve je namesteno...ali nisam siguran za neke DNS servere koje je trebalo da ubacim...

Monk Psycho
26.1.2008, 0:44
http://img341.imageshack.us/img341/5162/dnsam9.th.jpg (http://img341.imageshack.us/my.php?image=dnsam9.jpg)

sta cete paint bas ne radi optimizacije slike :D
nadam se da vidis sve sto treba
i sto uze kod euneta bolje da si otisao kod tate :D

McNAIR
28.1.2008, 20:14
Imam vec tri meseca ADSL 512/64 kod ITS.net provajdera i sve je bilo ok brzina preko rapidshera 52kilo bajta/s.Medjutim pre nekoliko dana brzina downloda preko ovih servisa tipa rapidshare,megaupload,file factory mi se prepolovila i iznosi izmedju 20 i 30 kilo bajta.Ispada kao da imam 256k.Zovem podrsku i izmerimo preko speedtesta brzinu 430 kilobita i covek kaze vidis sve u redu.Njegovo objasnjenje je "da mi hocemo da zavrnemo ti uopste ne bi imao".Da li oni mogu pri downloadu vecih fajlova 100mb i vise da mi prepolove brzinu a da kad recimo surfujem brzina bude 512k.Jos nesto sam primetio kad skidam fajl od 100mb sa rapida ide i upload od nekih 1kilo bajt/s.Da li je to normalno.Mislio sam da nije neki spyware ali koristim Spybot S&D i Adaware2007.

strajo
2.2.2008, 15:29
ma poslushaj ti mene, i ja imam ITS.net, prebacuj se na drugog provajdera shto pre :)
npr istiche mi ADSL za 5 dana, ja uplatim, a oni aktiviraju novi paket i ukradu mi 5 dana:n-cc2:!!! i stalno neshto "rade" malo malo, pa nema neta...

zukov
3.2.2008, 14:53
Imam jedan veliki problem. Imam Telekom ADSL 1.5Mbit i koristim ga već 11 meseci. Na net se konektujem preko konekcije na kompu (kao na dail-up) zbog toga što mi nije radio torrent. E sad u poslenjih dve nedelje, ako ne i tri, veza sa netom mi puca kad god ne radim nešto na netu (kad se ne učitava stranica, kad se dopisujem preko MSN-a, skidam nešto sa neta), mada mi se nekad desi i da pukne veza kad se nešto učitava. Ostalo je sve u redu. Šta da radim? E da zaporavih da napišem: do pucanja veze dolazi jedno minut posle zadnjeg korišćenja neta (učitavanja stranice ili skidanja sa neta).

cc13
3.2.2008, 15:07
Uzmi ruter umesto modema.

VojaM
3.2.2008, 15:52
Pošto je to slično kao kod dial-up veze, da li si podesio parametre tipa "Prekini vezu posle toliko i toliko neaktivnosti" (Idle time before hanging up) na "Never" (Nikad).

Ako je to dobro namešteno, onda je problem kod Telekoma. Možeš probati da se žališ tehničkoj podršci provajdera ili da vratiš ruter.

Serbianboss
3.2.2008, 15:54
ni to nije 100% sigurno. Ja imam ruter preko sezama i ponekad se desava da internet jednostavno ne radi na par minuta. Mislim da je to do ove bezvezne "besplatne" opreme sto dobijamo.

Thunderman
3.2.2008, 16:04
Ljudi bre!!!Isao sam na speedtest.net da izmerim brzinu interneta.i kad zavrsi 439/kb download,a upload 50/kb,a ja imam ADSL 512/kb!!!Ja mislim da oni kradu protok

Evo moje brzine
http://www.speedtest.net/result/229956278.png

i jos nesto,mislim da je ovo amatersko pitanje(naravno da jeste)ali,ako kaze da je brzina 512/kb,zar to ne znaci da skida 512 kilopbajta u sekundi.Planiram da promenim ADSL jer placam 1500 i skida 50 kb/s,a moj drug ima bezicni i placa 1200(!!!) i skida mu 150 kb u sekundi.Video sam svojim ocima to

Jenkiduduldu
3.2.2008, 16:07
Ne znam zasto ti se ovo desava. I ja koristim Telekomov modem Huawei ali od 512kb. Jedino sto se meni desavalo kao neki problem jeste da se modem mnogo zagreje posle duze skidanja ali ne sam od sebe ovome doprinosi i sobna temperatura, tada mi se nekako zablokira pa moram da ga ugasim. Ovo mi se desavalo i letos kada su temperature bile velike.

gagi_ns
3.2.2008, 16:14
Ljudi bre!!!Isao sam na speedtest.net da izmerim brzinu interneta.i kad zavrsi 439/kb download,a upload 50/kb,a ja imam ADSL 512/kb!!!Ja mislim da oni kradu protok

Evo moje brzine
http://www.speedtest.net/result/229956278.png

i jos nesto,mislim da je ovo amatersko pitanje(naravno da jeste)ali,ako kaze da je brzina 512/kb,zar to ne znaci da skida 512 kilopbajta u sekundi.Planiram da promenim ADSL jer placam 1500 i skida 50 kb/s,a moj drug ima bezicni i placa 1200(!!!) i skida mu 150 kb u sekundi.Video sam svojim ocima to

Niko ti nista ne krade...to je realno max brzina za adsl za taj paket...nikad adsl ne pruza max brzinu,vec oko 10% manje...sto znaci za 512kb ti je realno oko 52-53kB! Jedino kablavski ili wireless mogu da ti pruze max brzinu koju platis,mada ni to nije bas cest slucaj kod nas...koristi taj tvoj adsl kad ga vec imas i uzivaj!

Thunderman
3.2.2008, 16:32
da ali mi je malo cudno kako wireless ide brze od ADSLa.i ovo sam sad nasao
http://www.speedtest.net/global.php?continent=3&country=225
ADSL uopste nije ni na listi.Vise se isplati telekom nego sezam pro.Voleo(ili voleli bi ja i tata da mu vise ne zauzimam internet)da nadjem neki provajder skide 130/kbs i placa se 1200 din ili bilo koji slican ovome,samo da skida oko 100 kb i da kosta 1000-1700 dindzi

gagi_ns
3.2.2008, 16:42
da ali mi je malo cudno kako wireless ide brze od ADSLa.i ovo sam sad nasao
http://www.speedtest.net/global.php?continent=3&country=225
ADSL uopste nije ni na listi.Vise se isplati telekom nego sezam pro.Voleo(ili voleli bi ja i tata da mu vise ne zauzimam internet)da nadjem neki provajder skide 130/kbs i placa se 1200 din ili bilo koji slican ovome,samo da skida oko 100 kb i da kosta 1000-1700 dindzi

Prvo moras da razgranicis kako sta oznacavas...velike su razlike izmedju kb i kB...ti si verovatno hteo da pitas dal ima neki provajder koju nudi usluge da skidas oko 100kB za 1500din...to nece da moze...mozda i ima neki wireless da nudi neke ok cene,al bas takve sto bi ti hteo ne verujem...cene adsl-a i kablovskog su otprilike iste,za wireless ne znam,al nisu jeftiniji sigurno!

zukov
3.2.2008, 17:56
Izgleda da sam rešio problem sa pucanjem veze. Vratio sam na PPPoE (konektuje se na net kad se uključi modem). Ali mi se vratio problem sa Torentom (mada to sada nije neki problem pošto poslednjih mesec, dva dana nisam ni koristio torrente, više volim Rapidshare). E sad ne mogu da potvrdim da li veza više ne puca (pšre me je komp obaveštavao da mi je pukla veza kao kod dail-up-a).

Hvala svima za odgovore.

Željko
4.2.2008, 0:11
Ljudi pomažite... :)

Imam problem sa download-om... Imam Telekom 512 paket i dešava mi se da se UVEK prekine skidanje fajla, pre sam mislio da je to do Rapidshare-a ali nije, dešava se svugde. Pomozite ljudi ne mogu da skidam ništa... Torrenti rade odlično ali ovo me ubija.

Imam Aolynk DR814 ruter. Do čega bi moglo biti? Podešavanja rutera?

Hvala unapred... :)

Za moderatore: Već postoji deo ovog mog problema u temi RapidShare ali pošto se to ne dešava samo sa njim rešio sam temu da nastavim ovde.

vladale
4.2.2008, 0:29
Ne verujem da je do rutera, jer ti torenti rade lepo. Pinguj google komandom ping google.com -t i javi rezultate za recimo, 10 minuta. Ukoliko se pojavi "request time out", moguće je da dolazi do povremenog pucanja konekcije, ali probaj pa javi, jer mi trenutno ništa ne pada na pamet :)

Željko
4.2.2008, 1:24
Probao sam i posle nekih pola minuta se pojavilo Request Time Out.

Šta sada da radim? :)

NenadSM
4.2.2008, 20:21
Imam paket kod PTT 512/64 i neke problemcice.
Naime, download ido oko 50 do 52 kilobajta u sekundi i to je otprilike OK.
Problem je u upload-u.Nikako ne prelazi 2 do 3 kilobajta bilo da je mail, ftp ili bilo kakav drugi upload u u pitanju.
Modem pokazuje da je veza 484/34kb a testovi pokazuju 414/14 sto mi se cini malko sumnjivo.
U pitanju je Sagem 1241 s ruter povezan sa PC preko Lan-a i sve ove cifre koje sam naveo su merene i pod Windows-om i pod Linux-om.
Da bi eliminisao sumnju u op.sistem, kad ove testove uradim preko ISDN linije ( 64kb/s) testovi pokazuju 61/61 Kb/s kako bi i trebalo.
Jel neko ima resenje ili bar slican problem?

VojaM
4.2.2008, 21:29
Izgleda da sam rešio problem sa pucanjem veze. Vratio sam na PPPoE (konektuje se na net kad se uključi modem). Ali mi se vratio problem sa Torentom (mada to sada nije neki problem pošto poslednjih mesec, dva dana nisam ni koristio torrente, više volim Rapidshare). E sad ne mogu da potvrdim da li veza više ne puca (pšre me je komp obaveštavao da mi je pukla veza kao kod dail-up-a).

Hvala svima za odgovore.
Ja sam ti već rekao da je port forwarding rešenje za torente. Ako ne umeš sam to da namestiš, nađi nekog da ti pomogne.

Iris
4.2.2008, 21:41
... Ili, još bolje, pregledaj ovu temu (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=14899), u njoj su objašnjena tačna podešavanja i za port forwarding. Nema potrebe istu priču da ponavljamo u svakoj temi...

Željko
4.2.2008, 23:10
Rešio sam problem...

Zvao sam tehničku podršku i posle nekih sat vremena dobio sam vezu i uspešno smo posle 2 pokušaja ja i operateri rešili problem tj. oni su a ja sam samo kliktao mišem... :)

Ispao sam glup, trebao sam odmah da zovem tehničku podršku ali šta je tu je... :)

Iris
4.2.2008, 23:16
... trebao sam odmah da zovem tehničku podršku ali šta je tu je... :)

To je ono što ja non-stop govorim ljudima - ako redovno plaćate ADSL uslugu, onda za svaki problem i treba da cimate teh. podršku, oni za to primaju platu :)

NenadSM
5.2.2008, 7:40
Imam paket kod PTT 512/64 i neke problemcice.
Naime, download ido oko 50 do 52 kilobajta u sekundi i to je otprilike OK.
Problem je u upload-u.Nikako ne prelazi 2 do 3 kilobajta bilo da je mail, ftp ili bilo kakav drugi upload u u pitanju.
Modem pokazuje da je veza 484/34kb a testovi pokazuju 414/14 sto mi se cini malko sumnjivo.
U pitanju je Sagem 1241 s ruter povezan sa PC preko Lan-a i sve ove cifre koje sam naveo su merene i pod Windows-om i pod Linux-om.
Da bi eliminisao sumnju u op.sistem, kad ove testove uradim preko ISDN linije ( 64kb/s) testovi pokazuju 61/61 Kb/s kako bi i trebalo.
Jel neko ima resenje ili bar slican problem?
Izgleda da sam sam resio problem. Naime...
Iako mi niko nije odgovorio, izgleda da sam resenje nasao sam :):):)
Problem je kanda bio u tome sto mi je ruter stajao na ISDN modemu ili sto je kabl od splitera do modema bio umotan i ucvrscen plasticnom uzicom za kablove.
Posto sam ruter sklonio od modema i kabl od splitera do rutera razmotao i ostavio da slobodno visi i restartovao ruter, sada pokazuje brzinu od 509/61 i upload radi mnogo bolje.
Dali je razlog bio do ovoga sto sam naveo ili ne ja nisam siguran ali posto sad radi otprilike OK pretpostavljam da jeste, tj. da su mozda kabl i ISDN modem izazivali smetnje u ruteru....
Nema veze, bitno je da sada radi OK.

Dusan Spasic
5.2.2008, 20:23
Imam ADSL 512\64 problem je sledeci
download brzina kad skidam preko firefox-a oko 20KB\s:mad:
a preko IE7 oko 50KB\s sto je normalno
Da li mogu nekako da podesim firefox ili da uzmem neki download menager i koji preporucujete?

Stojadin
5.2.2008, 20:50
Imam ADSL 512\64 problem je sledeci
download brzina kad skidam preko firefox-a oko 20KB\s:mad:
a preko IE7 oko 50KB\s sto je normalno
Da li mogu nekako da podesim firefox ili da uzmem neki download menager i koji preporucujete?
Free download menager odlicno radi.

DimkeBoy
12.2.2008, 20:48
Imam Jedan problem,imam Adsl telekom 1024/128,Kada pocnem nesto da skidam sa Fire Fox stigne do pola i prekine!Zbog cega je to?:mad:

Željko
12.2.2008, 20:58
Koji modem imaš?

nebojsa986
12.2.2008, 20:59
Skidaj sa nekim download managerom.

DimkeBoy
12.2.2008, 21:28
Koji modem imaš?
Aolynk DR814

DimkeBoy
12.2.2008, 21:29
Skidaj sa nekim download managerom.

Koristio sam i to ali opet prekida!:icon_evil

Željko
12.2.2008, 21:34
Isti problem kao moj, sreća pa sam ga rešio... :)

Idi na adresu 192.168.1.1 ako je povezan preko Ethernet-a ili 192.168.1.2 ako je preko USB-a, Kucaj user admin, pass admin, naravno ako nisi menjao, uđi u WAN Setup i izbriši onu poslednju stavku, mislim da se zove DHCP Static, ustvari, to je i jedina stavka koja može da se izbriše :). Sad ideš na Save Config, pa Save i na kraju resetuješ modem, ideš na Device i klikni na restart ali nemoj da obeležiš Reset to factory default settings . I radi ti download normalno.. :)

DimkeBoy
12.2.2008, 22:25
Isti problem kao moj, sreća pa sam ga rešio... :)

Idi na adresu 192.168.1.1 ako je povezan preko Ethernet-a ili 192.168.1.2 ako je preko USB-a, Kucaj user admin, pass admin, naravno ako nisi menjao, uđi u WAN Setup i izbriši onu poslednju stavku, mislim da se zove DHCP Static, ustvari, to je i jedina stavka koja može da se izbriše :). Sad ideš na Save Config, pa Save i na kraju resetuješ modem, ideš na Device i klikni na restart ali nemoj da obeležiš Reset to factory default settings . I radi ti download normalno.. :)

Hvala ti puno,sad radi a necuje se!

Thunderman
14.2.2008, 14:42
Ljudi ne znam da li je ovo samo na mom kompu,ali ADSL download brzina mi je drasticno opala!!! ALO bre ide mi 10 KB !!!!!ako neko zna pls help
imam paket 512

GordoN
14.2.2008, 14:52
Ljudi ne znam da li je ovo samo na mom kompu,ali ADSL download brzina mi je drasticno opala!!! ALO bre ide mi 10 KB !!!!!ako neko zna pls help
imam paket 512

Ne znam na kom si ti provajderu ali meni je isto tako ako ne i gore na Neobee.net Home 1024/128. I sigurno nije do kompa jer sam pre dva dana formatirao c particiju i instalirao svezu kopiju WindowsXP!

Mario Pavićević
14.2.2008, 14:53
imam paket 512
Koji provajder,odakle skidas te fajlove,kakve rezultate imas na www.speedtest.net ?

Iris
14.2.2008, 15:04
imam paket 512

A da nazoveš tehničku podršku svog provajdera?!

Ispao sam glup, trebao sam odmah da zovem tehničku podršku ali šta je tu je... :):a_whistli

valera
14.2.2008, 16:10
Da li se nekom desilo, da youtube ne radi na ADSL-u, prekida posle nekoliko sekundi , ili na sredini, a pokazivač učitavanja pocrveni, i uvek isto ?!

Na kablovskom youtube radi normalno

Modem ili router je Aolynk DR 814 : http://www.tarad.com/hybrid/img-lib/spd_20070628194601_b.JPG

Željko
14.2.2008, 20:34
Samo da si pogledao prošlu stranu... :)
http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=464817&postcount=217

valera
15.2.2008, 13:47
Samo da si pogledao prošlu stranu... :)
http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=464817&postcount=217

Uradio sam tako, izgleda da je OK , al kad sam se vratio u WAN setup, DHCP static iz žutog polja koje sam obrisao stoji tamo kao da ga nisam obrisao ?

Željko
15.2.2008, 18:50
Ako download radi, onda si dobro uradio... Ne ulazi više u podešavanja... :)

Vedas
19.2.2008, 4:47
Ljudovi pomagajte...
Od kad su duplirali brzinu ADSl-a meni igre preko neta rade znatno gore. Tipa nekada sam igrao cs na 2 racunara bez problema sa pingom ~130 u zavisnosti od servera... Sada je ~130000000 u tom slucaju. Vise uopste nije moguce igrati bilo koje 2 online igre u isto vreme.
Ajde za 2 igre, nego sto sada imam delay na doti po 2 sec sto je previse, a kad sam ja host ljudi obicno nemaju delay, ili jako mali, zavisi odakle su i koji net imaju. Bio bi ja uvek host, ali ne mogu 5v5 sa ovim netom. Ostale igre kad igram sam rade k, mada losije nego pre.
Inace imam Beotel 512/64 i onaj netspeed, kako god, mi pokazuje normalne brzine za ovaj paket (~440, ~50).
Samo mi nemojte odgovarati tipa to ti je premalo za 2 igre u isto vreme, ili za dotu, proveri da ti nesto ne vuce internet, zato sto je pre dupliranja brzine sve radilo ko podmazano (mada nisam 100% siguran da je problem poceo bas od tada, mozda kasnije)

PS. Ja se izvinjavam ako je neko izneo vec ovakav slucaj, prelistao sam teme, ne bas detaljno, mozda mi je promaklo... :)

Mr.Deeds
21.2.2008, 16:44
Kako da saznam sifru korisnika, nemam ni jedan racun trenutno kuci(svi su placeni)????

Željko
21.2.2008, 18:09
Trebalo bi da piše na ugovoru.

Mr.Deeds
21.2.2008, 18:27
Ovaj telefon je uveden pre 20 godina tako da je tesko naci ugovor.

Željko
21.2.2008, 18:58
Onda ćeš morati da sačekaš poštara... :) I meni se isto desilo, keva pobacala sve one papire i nigde nema šifre.. :)

Iris
21.2.2008, 19:07
O kojoj šifri se konkretno radi i kako istu nalazite na računu za telefon :confused:

VojaM
21.2.2008, 19:09
Od kad su duplirali brzinu ADSl-a meni igre preko neta rade znatno gore. Tipa nekada sam igrao cs na 2 racunara bez problema sa pingom ~130 u zavisnosti od servera... Sada je ~130000000 u tom slucaju. Vise uopste nije moguce igrati bilo koje 2 online igre u isto vreme.
Kad je Beotel u pitanju, možeš da probaš da li ti bolje radi sa lokalnom ili javnom adresom. Dakle, tamo da kucaš šifru za logovanje na Net (u Network Connection, pa konekcija preko ADSL-a za Beotel) možeš da se loguješ sa
username@beotel
ili
username/ip@beotel

Probaj da ubaciš to /ip pa vidi da li se time nešto poboljšava ili ne.

Detalje pročitaj ovde (http://adsl.beotel.net/faq.php).

vaskotv
22.2.2008, 16:45
Juce mi je stigao Adsl od Telekoma, i ruter mi je D-Link za vise racunara, i sad ne konektujem se normalno na Adsl konekciju nego idem na Local Area Network pa enable, i zato mi je Ip adresa ista uvjek kada se konektujem, e sad mogu li ja da namjestim da se konektujem kao i svi sto se konktuju preko Adsl-a????

:ciao:

VojaM
22.2.2008, 18:06
Ne možeš u principu, ruter tako i radi. Ne treba da se konektuješ, to je predviđeno da radi non-stop i automatski si konektovan. Drugim rečima, na mrežu se konektuje sam ruter, automatski, a ti dobijaš Net preko njega, takođe automatski.

Ima nekih načina da se od rutera napravi modem (tzv. bridž konekcija). Neki to tako vole, ali ja to ne preporučujem. Uz sve male komplikacije sa forwardovanjem portova da bi radili torrenti itd., ovako je em bolje, em sigurnije.

Željko
22.2.2008, 20:13
O kojoj šifri se konkretno radi i kako istu nalazite na računu za telefon :confused:

Šifra korisnika. Ta šifra ti treba kada hoćeš da se prijaviš za ADSL, piše u levom ćošku onog velikog dela računa za telefon.. :)

Vedas
23.2.2008, 2:52
Kad je Beotel u pitanju, možeš da probaš da li ti bolje radi sa lokalnom ili javnom adresom. Dakle, tamo da kucaš šifru za logovanje na Net (u Network Connection, pa konekcija preko ADSL-a za Beotel) možeš da se loguješ sa
username@beotel
ili
username/ip@beotel

Probaj da ubaciš to /ip pa vidi da li se time nešto poboljšava ili ne.

Detalje pročitaj ovde (http://adsl.beotel.net/faq.php).

Jeeej, neko odgovorio! :p
Ovo mi nije palo na pamet zato sto nekad bez tog /ip nisam ni mogao da igram vecinu online igara, na vecini servera. Medjutim reko ae sad da probam, kad ono vidim sve servere... Cudno... Torenti jos uvek ne rade bez /ip, ali ako ovo popravi problem, cu se reconnect-ujem stalno. :)
Cu da probam, pa cu javim... Tnx!

Thunderman
24.2.2008, 0:31
:confused::confused:Ljudi ovo je cudan problem:to jest,juce mi je skidao 50 kb/s,a danas 15 kb/s.Pomislio sam da proverim speedtest ali tamo je sve u redi.Izbrisao sam sve cookies i temporarly internet files(pre nego sto sam izbrisao isao je 25kb/s sto znaci da je to pogorsalo)i opet mi ide sporo.Moze li neko da mi pomogne?:confused::confused:

Sun Tzu
24.2.2008, 0:48
:confused::confused:Ljudi ovo je cudan problem:to jest,juce mi je skidao 50 kb/s,a danas 15 kb/s.Pomislio sam da proverim speedtest ali tamo je sve u redi.Izbrisao sam sve cookies i temporarly internet files(pre nego sto sam izbrisao isao je 25kb/s sto znaci da je to pogorsalo)i opet mi ide sporo.Moze li neko da mi pomogne?:confused::confused:

Ako skidaš sa torenata, onda verovatno ima manje seedera, više leechera... Ako je to prilikom direktnog downloada, a speedtest ti pokazuje normalnu brzinu onda je možda do sajta sa koga skidaš.

Iris
24.2.2008, 0:54
@Thunderman: Nekoliko postova ranije... (http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=466013&postcount=222)

Borowatz
26.2.2008, 13:13
Imam jedan veliki problem.
Jutros je struja nestala na oko 2 min, i od tada mi modem ne radi. Mislim, sve diode svetle, ali ne u redosledu kojem bi trebalo.
Paljenje/gasenje nije pomoglo.
Da li se ovo jos nekom desilo?
Posle cu da probam da ga resetujem.
Ovo pisem sa mobilnog.

zoran845
26.2.2008, 13:29
Da bi bilo jasnije, napiši kako tačno svetli (koje je boje svetlo) koja dioda (Power, Link, Act, LAN, USB).

Borowatz
26.2.2008, 15:50
Evo sad je proradio. Probao sam i sa resetovanjem i sa instalacijom na usb, i nije htelo. Sad sam vratio na ethernet i hoće da radi.
Verovatno su nešto radili na mreži.

tnenamrep
26.2.2008, 18:52
i kod mene u dva puta prvi pre podne polsle nestanka struje dva sata nisam imao internet i posle podne jos jednom oko pola sata. sigurno nesto rade.

~Jandra~
27.2.2008, 1:04
Evo sad je proradio. Probao sam i sa resetovanjem i sa instalacijom na usb, i nije htelo. Sad sam vratio na ethernet i hoće da radi.
Verovatno su nešto radili na mreži.

i kod mene u dva puta prvi pre podne polsle nestanka struje dva sata nisam imao internet i posle podne jos jednom oko pola sata. sigurno nesto rade.

I kod mene isto... Sad radi normalno.... Verovatno su nesto radili u centralama

sunce86
7.3.2008, 21:26
Imam problema sa ADSL konekcijom. Puca veza svaki put kad neko nazove na fizni, tada samo zalaguje (znam posto igram dotu preko neta) a kada se neko od nas javi na telefon tada puca veza). Desava se kao da je neko resetovao modem. Tada sacekam da ponovo se modem pripremi i onda se ponovo konektujem iako jos uvek razgovaram preko fiznog. Jel to do nekih podesavanja ili sta? Modem je eunetov... :eek:
Inace sam primetio da mi se problem javio u otprilike isto vreme kada sam na eunetovom online racunu podesio da mi ip adresa bude dinamicka ali neznam da li to ima ikakve veze sa ovim...:confused:

Da dodam da se modem resetuje i kad spustim slusalicu :boodala:

dukenukeme
7.3.2008, 21:35
@sunce86
Kako je kod tebe povezano ,da li ide prvo spliter na liniju
pa onda tek posle njega telefon i modem?
moguće da su neke žice u prekidu,ako negde idu kroz
vrata da su eventualno precvikovane ili je loš kontakt

da li se čuje šuštanje u telefonu kad je podignut?
ili može da bude da je otišao spliter(posle neke grmljavine).

sunce86
7.3.2008, 21:41
E ovako idemo redom...

Da, ide prvo spliter, na spliter ide crni kabl koji se kaci na eksterni modem...
Neverujem da je los kontakt posto to stoji vec godinnu dana a da milimetar nije pomereno :rofl:
Nema sustanja, veza je slobodna kada podignem slusalicu...
Sto se tice grmljavine, nije bilo skoro nijedne...

:boodala:

sunce86
7.3.2008, 21:46
Evo jos jedan update... malopre sam bio konektovan, podignuo sam slusalicu i nazvao sebe na mobilni ali se veza nije prekinula... zatim sam sa mobilnog nazvao sebe na fizni i doslo je do reseta modema :eek:

Ludilo... :icon_evil

dukenukeme
7.3.2008, 21:47
@sunce86
pade mi nešto..
ako ne očekuješ hitne telefonske pozive, otkači fiksni
recimo sat-dva i onda vidi da li će adsl linija da se održava
(ako se održava onda nešto sa telefonom nije u redu - pokvaren je.
ako se ne održava onda sa centralom nešto nije u redu.)