Prikaži potpunu verziju : Epic Game Store
Do 7.maja besplatni Amnesia: The Dark Descent i Crashlands.
https://ibb.co/CvbYjZ7
Death Coming FREE. A sledece nedelje...
https://pbs.twimg.com/media/EXbGnWYU4AIYYl0?format=png&name=small
Misetriozna igra zbog koje ćemo svi da omogućimo 2-step verifikaciju :D
Traži i za Smrt 2-step...
Ja sam omogućio, šta mi fali, svakako je mail na auto loginu i u dva klika dobijem kod. Sad treba da daju free igre šakom i kapom da se iskupe za sav haos sa Just Cause-om. Piratska verzija igre radi na Win7 a original ne, pirati su bolji developeri od originalnih :)
Piratska verzija igre radi na Win7 a original ne, pirati su bolji developeri od originalnih :)
Radi zato što nema zadnji patch koji je ukinuo podršku za Win7.
Navodno GTA V je sledeca free igra. Da vidimo...
As we've learned from an anonymous, but very well-informed source, we will be able to download Grand Theft Auto V for free on the EGS from tomorrow (May 14) through May 21.
The free edition of GTA V will release as Premium Edition. In addition to the game itself and access to Grand Theft Auto Online, it will also offer a lot of additional content.
.....
Between May 2019 and February this year alone 10 million copies of GTA V were sold. In total, the game has already sold over 120 million copies worldwide.
E ******, kad su vec resili da daju nesto veliko nisu morali najprodavaniju igru ikada koju vecina vec i ima. Ali ok, prosli put sam pokupio Arkham serijal pa se ne zalim.
GTA V sutra daju besplatno? Odlično :)
https://i.imgur.com/TXZPScP.jpg
Izgleda da će stvarno da bude, nisam očekivao da budem iskren. Šteta što se znalo unapred, spao hype. :D
Normalno da nema kada su ga izbrisali, kao i svi drugi leakovi.
Epic sajt trenutno pao, pa vi sad vidite.
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
GTA V Premium Edition besplatan do sledeceg cetvrtka.
https://twitter.com/VG247/status/1260948492014497795
Sledece nedelje opet "mystery game", moguce je da je u pitanju The Witcher 3.
Prvi "stress test" za prodavnicu.
504 gateway timeout na launcheru kod mene, može li neko okačiti direktan link? Hvala. P.S. Izgleda da je i sajt "oboren", ne odgovara.
water wizard
14.5.2020, 17:26
ja naručih evo sad stigao i email, strpite se ima nedelju dana, i meni je na kraju krašovao sajt..
Imaju i sale, opet daju 10$ kupon kad se preuzme besplatna igra.
Ja vec imam standard edition. Pokupuo sam i ovo na epicu, neka ga na nalogu, ali me zanima koja je razlika izmedju ove dve verzije? I da li moze nekako da se apgrejduje, poveze, lupam sad, nadam se da kapirate sta zelim da kazem.
Za sve koji uzmu na Epic-u igru I ovo im je prvi put da igraju original izbjegavajte Online. Pun je cheater-a, a nakon ovoga ce te da bude problema jer ce mnogi da hoard-uju naloge da imaju rezervne u slucaju ban-a.
Упознат сам са тим. Не може да се уђе на сајт. Сигурно је сад навала.
Ja vec imam standard edition. Pokupuo sam i ovo na epicu, neka ga na nalogu, ali me zanima koja je razlika izmedju ove dve verzije? I da li moze nekako da se apgrejduje, poveze, lupam sad, nadam se da kapirate sta zelim da kazem.
Moraćeš da napraviš novi RS nalog da bi igrao "EGS verziju" GTA V.
A razlika u odnosu na običnu verziju je ovo...
You’ll also get the Criminal Enterprise Starter Pack, the fastest way for new GTA Online players to jumpstart their criminal empires with the most exciting and popular content plus $1,000,000 bonus cash to spend in GTA Online - over GTA$10,000,000 in value.
Nista onda, nema potrebe da se cimam sa ovim. Hvala na pojasnjenju.
perablenta
14.5.2020, 19:07
Šta mislite o ovom poslednjem potezu?
Pokušaj očajnika ili likovanje pobednika?
The Witcher 3 sledeća igra?
Sve isto kao i do sad, samo što je veća igra u pitanju. Nije Witcher 3 zato što je trenutno na popustu.
Dil od pre par meseci kad je RDR2 izašao mesec dana ranije na EGS.
Teško da će CDPR da deli svoju igru a na de bude DRM-Free verzija, eventualno ako je najava neke buduće saradnje uz povezivanje GOG i EGS naloga...
darkowozzd
14.5.2020, 20:21
Sledece nedelje opet "mystery game", moguce je da je u pitanju The Witcher 3.
ne igraj se sa mojim srcem tako, nije lepo :kreza:
TW3 je manje od 9 evra na Gamivu, može li srce to da izdrži? :D
^Pa nisu ljudi valjda glupi da daju pare na igrice kad ima džabana kod Epica!!1
nameless1
14.5.2020, 21:57
GTA V Premium Edition besplatan do sledeceg cetvrtka.
https://uploads.disquscdn.com/images/34c0c7320f74ef369290ac303dfc3f06c4266261aa0cd3ae17 e7b094ca7ef616.gif?w=600&h=200
water wizard
14.5.2020, 22:12
za 9e neko radi ceo dan..;)
TW3 je manje od 9 evra na Gamivu, može li srce to da izdrži? :D
5€ na Epicu trenutno. ;)
Cracked But Whole
14.5.2020, 22:35
Jbt, šta je s vama. Ili igrajte piratskog Witchera ili kupite preko Goga, ta kupovina preko Gamiva, pa čak i Epica, ne znači ništa ako vam je cilj da "podržite" developere
Ko je uopšte spominjao podržavanje developera? Kada uvedu regionalne cene i za nas onda može da se razmišlja i u tom smeru, do tada podržavanje svog novčanika i uzimanje gde je jeftinije.
pa čak i Epica, ne znači ništa ako vam je cilj da "podržite" developere
Kako to sad, Epic ne podržava developere?
Cracked But Whole
15.5.2020, 0:49
Witcher 3 GOTY je na GoGu bio ultra jeftin, mislim definitivno 15e. Kad daš kintu Gogu, sav profit ide developerima, dok kad daš steamu ili epicu uvek ide manje, tkd ljudi spominju Witchera na epicu - definitivno nije bolje da njima platiš.
Pored toga, epic nema neke stvari kao što su achievements, koje nisu toliko bitne ali su kul za imati, plus DRM free
Roronoa Zoro
15.5.2020, 0:59
ako već imate igru, a ne premium dodatak:
1. Claim your copy of the game on the Epic Store
2. Start the download for the game and immediately pause and cancel the download once it begins.
3. Navigate to either your steam or Rockstar games install folder from your existing copy and select all of the files within the folder.
4. Copy these to your epic games "GTAV" Install folder.
5. Resume the Epic Games download and wait for it to verify the existing files and download the remaining ≈350mb.
6. Launch the game and login to the rockstar launcher with you existing RockStar account and play GTA Online. Once you load in you will see the notifications that you have access to the Criminal Enterprise pack and you can redeem all of the content
Sledece 3 igre su: Civilization 6, Borderlands: The Handsome Collection i Ark: Survival Evolved.
Kako li će Civ 6 multiplejer raditi preko EPIC-a?
Zar njihovi mp serveri i hostovanje partija ne radi preko Steam servera?
Sledece 3 igre su: Civilization 6, Borderlands: The Handsome Collection i Ark: Survival Evolved.
https://i.redd.it/085t1srw8uy41.jpg
Kako li će Civ 6 multiplejer raditi preko EPIC-a?
Zar njihovi mp serveri i hostovanje partija ne radi preko Steam servera?
Steam backend mozes koristiti gdje hoces koliko znam samo moras igru izbaciti na Steam.
Witcher ce da postane Epic ekskluziva onog dana kada se bude Fortnite igrao preko GOG launcher-a. :kreza:
Red Dragon
15.5.2020, 21:14
:(
Your account is unable to download any more free games at this time...
Jbg rade ograničenje protoka sa jedne IP adrese, nema EGS infrastrukturu da podrži desetina hiljada ljudi koji skidaju 70-80GB.
batakpudla
15.5.2020, 22:58
Једно питање, пошто нисам до сад користио Epic games store. Потврдио сам ,,куповину" GTA V, добио ,,рачун" на мејл итд. Мене занима, да ли ја морам игру да скинем и инсталирам до 21. или ми је она доступна за бесплатно играње и након овог датума?. Хвала.
Можеш да је инсталираш кад год хоћеш. Битно да си је преузео пре 21. маја.
bitno samo da si je aktivirao na svom nalogu, mislim da ne moraš ni da preuzimaš.
Preuzeo danas GTAV, aktivirao putem Rockstar naloga, čekao aktivaciju dobrih 2 sata ali je ipak uspjelo. Online igranje se nešto duže čeka, ovih dana će se poigrati i s prijateljima pa sve u svemu veliko hvala Epicu na ovom naslovu i drago mi je što imam punu verziju ove odlične igre kojoj ni danas popularnost ne opada.
Witcher 3 GOTY je na GoGu bio ultra jeftin, mislim definitivno 15e. Kad daš kintu Gogu, sav profit ide developerima, dok kad daš steamu ili epicu uvek ide manje, tkd ljudi spominju Witchera na epicu - definitivno nije bolje da njima platiš.
Pored toga, epic nema neke stvari kao što su achievements, koje nisu toliko bitne ali su kul za imati, plus DRM free
Ne mozes tako širiti dezinformacije. Najveci procentat od prodaje dveloperima ide sa Epic storea. Tako se Epic i poceo promovisati prije ekskluziva + Epic daje svoje alate, engine, asete i dosta toga developerima besplatno.
GOG uzima sebi 30% od prodaje.
Steam uzima 30% od prodaje.
Epic 12%.
GOG = CDPR = sve pare idu njima, na to je mislio.
My bad, ako misli samo na W3. Da, GOG je u vlasništvu CDPR.
Poland power :D
nexexcalibur
16.5.2020, 19:40
Preuzeo danas GTAV, aktivirao putem Rockstar naloga, čekao aktivaciju dobrih 2 sata ali je ipak uspjelo. Online igranje se nešto duže čeka, ovih dana će se poigrati i s prijateljima pa sve u svemu veliko hvala Epicu na ovom naslovu i drago mi je što imam punu verziju ove odlične igre kojoj ni danas popularnost ne opada.
Nisam ti prijatelj, ali mozes da me dodas pa da opikamo.
Inace ne igram vise, ali mogu da pomognem sa svojim arsenalom ako treba da grajndujes lovu :D
Kakva je situacija, jel gori sad u Los Santosu online? :kreza:
Ima li hakera, punih servera i predugih loadinga i dropova iz partija? :D
Online se može normalno igrati samo u private, kao i uvek...
nexexcalibur
17.5.2020, 2:29
U private ne mozes nista da radis konkretno (da pravis lovu).
A da ima cheatera, definitivno ima. Usao sam posle dugo vremena, u roku od 5 minuta me je moder izbacio iz auta...
Hahaha, spustili cenu Witcher 3 za jedan cent kako ne bi više mogao da se iskoristi kupon. :kreza:
E sad je pitanje ko je "spustio" cenu...
Nije bitno ko je spustio. Problem je sto je to jedini nacin da se iskljuci prozivod iz promocije. CDPR je mogao da ttrazi da W3 bude iskljucen a Epic ode i samo spusti cijenu. Kako god okrenes CDPR ce gore proci jer ni krivi ni duzi zbog Epic-a ce da budu razapeti od strane igraca.
E sad je pitanje ko je "spustio" cenu...
Ja mislim da je CDPR, mada briga o obezvređivanju igre nakon 5 god. je malo nepotrebna. Sigurno se i dalje prodaje odlično tako da su mislili da bi više izgubili na duže staze od ljudi koji bi odbili da kupuju igru za 15 i opet čekali da spadne na 5.
Ja mislim da je CDPR, mada briga o obezvređivanju igre nakon 5 god. je malo nepotrebna. Sigurno se i dalje prodaje odlično tako da su mislili da bi više izgubili na duže staze od ljudi koji bi odbili da kupuju igru za 15 i opet čekali da spadne na 5.
Zaboravljas da CDPR ima GOG I ako ce negdje spustati cijenu onda je to GOG. Sto bi privlacili kupce na Epic Store umjesto na GOG?
Da, nije toliki problem u obezvređivanju W3 nego u obezvređivanju GOG prodavnice i DRM-Free politike. I ja mislim da je ovo urađeno na zahtev CDPR-a. Iz istog razloga sam rekao da nema šanse da dele W3 za džabe na EGS kad imaju GOG. Bukvalno kao kad bi Amazon besplatno delio Kindle u Wallmart prodavnicama.
Da ali je igra na GOG-u 50$. Opet ce je neko kupiti na Epicu.
Ovo je CDPR sigurno uradio jer ima sroza brend. Mislim da W3 nije nikada bio 5€ ni na GOG-u. GOTY bude oko 20$ najjeftinije kada su popusti.
Zašto su se uopšte pojavljivali na Epic platformi? Steam je defacto standard, a na GOG uzimaju 100% zarade plus korisnici dobijaju drm-free verziju. Šta Epic može njima da ponudi kao bilo kakvu prednost u odnosu na već postojeće platforme? Ovo je odgovor, a i ne dešava se prvi put, znali su šta je bilo za prošlu rasprodaju. Dovoljno su i veliki da mogu da postave neke svoje uslove i utanače sve pre nego što stvar krene.
Da ali je igra na GOG-u 50$. Opet ce je neko kupiti na Epicu.
Ovo je CDPR sigurno uradio jer ima sroza brend. Mislim da W3 nije nikada bio 5€ ni na GOG-u. GOTY bude oko 20$ najjeftinije kada su popusti.
Nećemo sad da upoređujemo cenu sa popustom i bez, a igra je non-stop na popustima i cena je uvek ista - 15€ za GOTY izdanje.
Više je nego jasno da je CDPR dobio dodatni finansijski incentiv da svoje igre prodaje na EGS (npr. 100% od prodaje igara plus a little extra), ali očigledno da nisu uradili domaći zadatak kad su dozvolili da se igra prodaje na granici za upotrebu vaučera. Epicu se firca za zaradu, njima je trenutno bitno da ostvaruju što veći saobraćaj.
Ja sam sinoc preuzeo gta i dobio neki vaucer od 10 dolara... jel taj vaucer mogu da iskoristim za rdr2? Ako se ne varam 36 dolara je sada preko egs-a? Sa tim vaucerom, pa i da ga kupim...
Можеш га искористити за било коју игру која је тренутно 14.99 долара или више.
Nisam ti prijatelj, ali mozes da me dodas pa da opikamo.
Inace ne igram vise, ali mogu da pomognem sa svojim arsenalom ako treba da grajndujes lovu :D
Serveri su bukvalno mrtvi
Ja danas ne mogu ni RDR2 da pokrenem. Od kada su dali GTAV za dz krenuo je pravi shitshow.
Isti slucaj sa GTA, neki error izbaci samo :D
Zašto su se uopšte pojavljivali na Epic platformi? Steam je defacto standard, a na GOG uzimaju 100% zarade plus korisnici dobijaju drm-free verziju. Šta Epic može njima da ponudi kao bilo kakvu prednost u odnosu na već postojeće platforme? Ovo je odgovor, a i ne dešava se prvi put, znali su šta je bilo za prošlu rasprodaju. Dovoljno su i veliki da mogu da postave neke svoje uslove i utanače sve pre nego što stvar krene.
Nećemo sad da upoređujemo cenu sa popustom i bez, a igra je non-stop na popustima i cena je uvek ista - 15€ za GOTY izdanje.
Pa poenta je da igra nije sada na popustu:
https://www.gog.com/game/the_witcher_3_wild_hunt_game_of_the_year_edition
Ta prica zasto kupiti na Epicu. Zato sto je jeftinije. A igra se prodaje na 4 platforme, ne znam odakle upitnik zasto je na Epicu a ne samo na GOG-u. Zasto je na switchu. Mislim..
Kakve sad Switch ima veze, pričamo o platformama za distribuciju PC igara i W3 je prisutan na 3 platforme: GOG, Steam i od sada i EGS.
Ima iste veze koliko kupovina sa Epica ili Steama. Kao prvo, mali broj ljudi zna da sa GOG-a ide sve CDPR-u. Kao drugo, jos manji broj ljudi vodi brigu o tome. Ne razumijem moral u biznisu gdje se milioni okrecu. Volim CDPR i njihove igre. Cak sam malo subjektivan jer mi je rodjak u "Blood and Wine " kao lik. Ali gdje je njima bio moral kada je igra downgradeovana. Kakav crni moral u ovom biznisu.
Kupi igri igru gdje ti se kupuje i ta prica kako "ZAŠTO NA EPICU?".. mislim, wtf. Who cares. Jeftinije je za 35$. Eto zašto. EPIC launcher je popularniji s toga i veci komjuniti kao social hub, kao sto je steam itd itd. Ja cu jos malo vise igara imati na Epicu. Popusti sa kuponima, kupovina preko ukraine, 3$ D2 itd itd. Jako su povolji na kraju krajeva i ako su to kinezi. Jbg.
Popusti sa kuponima za praznike su bili odlicni. Onda kupon ukinu prvog Maja i onda eto sad, ponude drugi.
Zato ljudi kupuju na Epicu. Igra je bila 5$.
Poenta je ta da CDPR nece da se Witcher 3 prodaje za 5$. I sto se tice CDPR igara ljudi dobro znaju sta je GOG I nakon Steam-a najvise ljudi kupuje CDPR igre na GOG-u. Ako ce negdje da prodaju Witcher 3 to ce biti GOG. Jer ponavljam zasto bi CDPR radio promociju Epic-a pored svoje vlastite radnje?
To sam isto rekao, da je CDPR reagova da igra ne ide za 5 kinti: "Ovo je CDPR sigurno uradio jer im sroza brend. Mislim da W3 nije nikada bio 5€ ni na GOG-u."
Ali je u ovom trenutku opet igra jeftinija na Epicu jer na GOG-u nema trenutno popusta na nju.
Što se promocija tice; Kada stavljas proizvod na store bilo Epic, Steam ili negdje deseto. Pita te da li zelis da ucestvujes u promocijama. Mozes manuelno odrediti koji proizvodi idu na promociju. CDPR je odobrio popust na svakoj igri manuelno. Ako vidis na Epicu da igra ide za 14,98, znaj da je to CDPR uradio.
CDPR je odobrio tih 70% popusta (14.99) jer im je to standardna cijena W3 GOTY na popustu u bilo kojoj radnji. Ali ocigledno nisu odobrili upotrebu kupona. I nije bitno sto trenutno nije na popustu na GOG, kada jednom spustis cijenu na bilo kojoj radnji ti si porucio kupcima da igra vrijedi toliko, I dosta ljudi ce ponovo cekati tu cijenu.
Sass Drake
18.5.2020, 18:10
Kakve sad Switch ima veze, pričamo o platformama za distribuciju PC igara i W3 je prisutan na 3 platforme: GOG, Steam i od sada i EGS.
4 tačnije. GOG, Steam, Origin, a sad i EGS.
Evo počela Witcher rasprodaja i na GOG sajtu, u evrima jeftinije nego na EGS.
Lično, u ovom EPIC vs Steam ratu navijam za GOG :kreza:
Inače odavno se već razmišljam da u buduće podržim GOG kad god je to moguće, da prvo proverim da li tamo ima igra koja mi se kupuje pre ostalih. Da malo podržimo "braću" poljake i ovaj naš "istočni" blok.
Dosta su se parili Steam, Epic i ostala zapadnjačka kapitalistička balavurdija :dzavo:
Evo dve novosti pa sami vidite šta mislite ja samo prenosim:
1.
"Keyless Integration
Today we announced partnerships with third-party digital sales platforms; Fanatical, Green Man Gaming, and Genba Digital to offer keyless purchases for Epic Games Store titles. These partnerships make it easier for players to purchse games from third-party sites, by allowing them to link their Epic Games Store accounts to their retailer of choice.
Players will no longer need to take additional steps to redeem a key which often includes exchanging 20-digit redemption codes. Instead, this provides more confidence knowing a purchase is coming from a legitimate source and that it is directly attributed to your linked Epic Games account."
2.
Ne znam da li je još neko imao sličan problem i da li je pisano ranije - Download ide brže i stabilnije kada se postavi ograničenje brzine sa nekom vrednošću, makar je tako kod mene. Kada pokušam da skinem nešto bez ograničenja brzine, ista varira 500KB - 1MB, a kada mu stavim ograničenje od npr. 2MB/s, tada ide punom brzinom.
Meni ide full speed, 16MB/s ali zna da bude poruka u smislu: "Preopterecenje u regionu" pa je spusti na 10MB/s.
Civilization VI besplatna:https://www.epicgames.com/store/en-US/product/sid-meiers-civilization-vi/home
Ipak civ VI, izgleda da nije fake onaj leak.
Jel to samo osnovna verzija?
Ona je i onako manje vise besmislena i zastarela bez ekspanzija.
A na istom Epicu, obe ekspanzije i postojeci DLC-ovi zajeno kostaju $40, i to sa "popustom" (ne racunajuci sta dolazi ove godine, sto je jos $40).
Danas je izašao taj New Frontier Pass, 32€ je na GMG (Steam verzija ofc).
Jel to samo osnovna verzija?
Ona je i onako manje vise besmislena i zastarela bez ekspanzija.
A na istom Epicu, obe ekspanzije i postojeci DLC-ovi zajeno kostaju $40, i to sa "popustom" (ne racunajuci sta dolazi ove godine, sto je jos $40).
Dobije se sa igrom i neki Aztec DLC
Da, Aztec DLC je besplatan sa svakom igrom.
To je bio preorder bonus koji je skima posao dostupan posle 3 meseca, ako se ne secam.
Da da Civ VI je praktično sada nekompletna bez propratnih dlc-ova, tako da mora se plati :) Ni kod babe, nema za džabe, pa ni kod Epica :D
MARE GSX R
22.5.2020, 19:59
Bez da zapocinjem one nepotrebne rasprave ali i na steamu isto dobijes osnovne igre bez dlc-ova...
Sent from my SAMSUNG-S6 edge + using Tapatalk
Steam, tj. Valve, nikada ne deli besplatne igre. Doduše, bio je Portal za dž jedno vreme čini mi se...
MARE GSX R
22.5.2020, 21:18
Steam, tj. Valve, nikada ne deli besplatne igre. Doduše, bio je Portal za dž jedno vreme čini mi se...Da li me zezas ili? A kako se onda zovu one igre sto su free narednih 48h itd tipa f1 2015 sto su delili i tako dalje da ne nabrajam sada na steamu..?
Sent from my SAMSUNG-S6 edge + using Tapatalk
MitraljezaC
22.5.2020, 21:40
Sam Valve ne deli igre za dzabe. To igre deli ili publisher ili developer posredstvom Steam-a.
^^
Ovo. Valve ne sponzoriše besplatne igre na platformi za razliku od Epica.
Valve ima uslov da ako neki izdavač deli Steam ključeve kao vid promocije na nekoj prodavnici, mora to isto da uradi i direktno na Steamu u narednih x meseci.
Steam, tj. Valve, nikada ne deli besplatne igre. Doduše, bio je Portal za dž jedno vreme čini mi se...
Portal je razlog zasto sam i napravio Steam nalog pre toliko mnogo godina. Kada je deljen dzabe od samog Valva, jel je jelte to njihova igra, a zeleli su da guraju da ljudi naprave Steam nalog, kao sto danas to zeli Epic.
Damas su "institucija", pa ne moraju da to rade vise sa svojim igrama.
Steam sam napravio da bih kupio Doom 3 jer je HeXen: Edge of Chaos mod zahtevao oridjidji kopiju. Prva digitalna igra Doom 3, bem ti zivot.
Epic game store ili ti po naški "Što je džaba i Bogu je drago":)
U slučaju ESG, "i sirće je slatko".
čak i moja steam karijera je počela kupovinom Orange Box-a fizičke disk kutije, uz čiju instalaciju je išao i steam...
THE ORANGE BOX (https://store.steampowered.com/sub/469/)
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51tm%2BmFCYzL.jpg
Steam prvi put instalirao 2012 kada je izasao besplatni Half Life rimejk Black Mesa.
Na njemu pokupio poprilicno dosta igara koje su se odredjen vremenski period delile besplatno.
Medjutim Epic skoro uvek deli igre vredne pomena, pokupio sam ih dosta iako nijednu nisam instalirao.
GTA 5 je znak da im i dalje super ide ili potez iz ocaja, moje misljenje je da je pre ovo drugo. Nema sumnje da ih je ta igra bas debelo kostala, ali isto tako nema sumnje i da ce zadrzati i privuci gomilu korisnika.
Sto vise konkurencija to nama obicnim korisnicima bolje :)
Epic skoro uvek deli igre vredne pomena, pokupio sam ih dosta iako nijednu nisam instalirao.
+1 za ovo.
water wizard
24.5.2020, 16:14
i ja samo zbiram na account
Samurai Shodown NEOGEO Collection will be free-to-keep on the Epic Games Store at launch
SNK has just announced the Samurai Shodown NEOGEO Collection, and as the name implies, it collects six games in the fighter series, as well as a mysterious seventh. Best of all, we don't have long to wait: it releases June 11. Even better, you won't have to pay for it, because it'll be free-to-keep on the Epic Games Store from June 11 to 18.
Izvor (https://www.pcgamer.com/samurai-shodown-neogeo-collection-will-be-free-to-keep-on-the-epic-games-store-at-launch/?utm_content=buffer65d40&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=buffer_pcgamerfb&fbclid=IwAR3I0LhvvgWg4fzDLHdJRr9rqj5OQGgfCumJ31kHU XmtDCbSfR2jqzcffc8)
Borderlands: The Handsome collection (https://www.epicgames.com/store/en-US/bundles/borderlands-the-handsome-collection) free
Bog te mazo, ovi dele kao Little Siniša :kreza:
Samo da posle ne uzmu, kao Little Siniša :D
Sludge Life (https://www.epicgames.com/store/en-US/product/sludge-life/home) takođe besplatan, kakva je ovo diskriminacija. :D
Samo da posle ne uzmu, kao Little Siniša :D
https://i.imgur.com/H4X6rZl.jpg
Samo im fali da izbace RDR2 free i da izdominiraju na duze vreme :D
Microsoft je ubacio RDR2 u Game Pass za Xbox
Epic daje free pre-purchase Trackmania 2020 hahahaha presli su igricu.
Ovo je bolesna kombinacija - prepurchase F2P igre. :kreza:
...dakle, i borderlands handsome collection sad na epicu je moguće igrati u mp-u sa nekim ko poseduje steam verziju?
https://imgflip.com/s/meme/Good-Guy-Greg.jpg
Tim Sweeney says Epic Games Store giveaways help boost sales on other platforms (https://www.pcgamer.com/tim-sweeney-says-epic-games-store-giveaways-help-boost-sales-on-other-platforms)
https://i.imgur.com/l9WBVwU.png
Moraću ovo da ostavim ovde
https://imgur.com/a/aF8ybqk
https://imgur.com/a/aF8ybqk
oglas sa ps4 grupe na fejsu.
U inat svim hejterima jer ne znaju koliko vredan nalog zapravo imaju!
Ne znam da li sam normalan ali u poslednje vreme obozavam da citam prepucavanja Steam vs Epic, toliko sam se ismejao zadnjih dana, kakve crne komedije.Ovo je prava stvar.:rofl:
ARK: Survival Evolved
&
Samurai Shodown NeoGeo Collection
free
https://www.epicgames.com/store/en-US/free-games
Fortnite Event poceo
https://i.imgur.com/HZDOn1f.png
Njihov level nesposobnosti je i dalje zapanjujuci
Njihov level nesposobnosti je i dalje zapanjujuci
Ajd sad da ne preterujemo, ja sam na steamu sad će evo 11 godina, nijednu sezonsku rasprodaju nisam propustio, i do dana današnjeg svaka obori prodavnicu barem na nekoliko sati, a dešavalo se ranijih godina da ni 2. dan ne može ništa da se uradi/kupi. Da kod Epica je nešto drugačiji problem, ali tehnički gledano svodi se na skaliranje, a to nije lako odraditi.
Ako si previše optimističan i zakupiš resurse (i steam i epic koriste CDN poput amazon, akamai i slične druge provajdere) pa se ne iskoriste, bacio si milione dolara. Ako zakupiš malo, redovno ili čak "osrednje više od uobičajenog" pa ne bude dovoljno i servis negde pukne, ljudi te pljuju kao da si udario vrata gareže vozeći unatrag.
Ovo je malo ozbiljnija poslovna odluka od toga i ne treba zaboraviti ni da je njima, steamu i epicu, neka vrsta reklame kad padne servis, jer onda kažu "jao koliko ljudi je navalilo mi povećali kapacitet a opet nije bilo dovoljno" pa se o tome piše, ime im se provlači kroz novine, sajtove, blogove, tv vesti čak...
Epic samo treba da odvoji servere za verifikaciju vlasnistva nad igrom od radnje I Fortnite-a. I generalno citav client I login, a ne da cim padne jedan dio servisa da padnu I ostali.
Neverovatno je da u 2020. nemaju skalabilnu arhitekturu razbijenu na mikroservise. Plus, sad je lakše nego ikada sve to uraditi u cloudu u hodu.
Major Gašpar
10.7.2020, 15:15
Killing Floor 2, Lifeless Planet i The Escapists 2 besplatni na Epic Games Store. A naredne nedelje Torchlight 2 besplatan! :tapsh:
gorgilije
16.7.2020, 19:18
Torchlight II besplatan na Epicu.
https://www.epicgames.com/store/en-US/product/torchlight-2/home
Tim juce
https://i.imgur.com/KLzI9tQ.png
Tim danas
Rocket League will become Free to play on all platforms this summer. Going to EGS. Steam version will be removed but still receive updates (https://venturebeat.com/2020/07/21/rocket-league-is-going-free-to-play-alongside-a-major-new-update/)
perablenta
21.7.2020, 22:00
Rocket League will become Free to play on all platforms this summer. Going to EGS. Steam version will be removed but still receive updates (https://venturebeat.com/2020/07/21/rocket-league-is-going-free-to-play-alongside-a-major-new-update/)
Čoveče... ranije sam govorio da kupujem a ne stižem da igram.
Ovim tempom, biće: "Dobijam besplatno, a ne stižem da igram."
pa nije da nisu interesantna razmišljanja gospodina, videćemo šta biti na kraju.
lako je sarađivati sa gog-om relativno "malim" prodavcem, dok gledaš sve vreme kako da otkineš parče kolača steamu.
Čoveče... ranije sam govorio da kupujem a ne stižem da igram.
Ovim tempom, biće: "Dobijam besplatno, a ne stižem da igram."
Its funny, cause its true! :kreza:
perablenta
23.7.2020, 23:27
Akcija, akcija, još malo pa nestalo! :D
https://www.epicgames.com/store/en-US/?lang=en-US
Sale na Epic Storu, važi još uvek kupon od -$10 ako ga niste upotrebili.
Sad se lomim žestoko! Anno 1800 kompletan za $40 ili Surviving The Aftermath za $10? Uh... odoh da spavam bolje ću sutra razmišljati.
20XX, Barony i Superbrothers: Sword and Sorcery (https://www.epicgames.com/store/en-US/) free
Wilmot's Warehouse free. Sledece nedelje The Alto Collection i Remnant: From the Ashes.
Total War Saga Troy takodje free 13 Avgusta na 24 sata samo.
perablenta
6.8.2020, 18:38
...Remnant: From the Ashes...
Mmmm odlično! Ovo mi je jako interesantno!
TW Troja stiže do mene sutra, pa ću da sastavim neki gameplay preview do ponedeljka. Nikad mi neće biti jasno zašto ovi Britanci iz CA puštaju igru četvrtkom a najave ponedeljkom... čudan neki narod.
Takodje free 3 out of 10 ep1 Welcome to Shaovelworks (https://www.epicgames.com/store/en-US/product/3-out-of-10-ep-1/home)
(https://www.epicgames.com/store/en-US/product/3-out-of-10-ep-1/home)
Forum se opet raspada i ne mogu da otvorim novu temu, LM, ...
---
Slika u prilogu.
Naime, američki mr. president Tramp je potpisao izvršnu naredbu kojom se ograničava rad ByteDance (TikTok) i WeChat aplikacija u USA i više-manje predlažu sankcije svim firmama koje im omogućavaju finansijsku dobit od američkih građana... što pogađa ne samo npr. Tencent, nego i njihove bebe RiotGames (LoL, Vanguard), Funcom (Age of Conan, Anarchy Online), Grinding Gears (Path of Exile)... te one firme gde drže manjisnki udeo tipa EpicGames, jelte, pa i Ubisoft...
Verovatno neće biti osetnih efekata, ali ako bude, to znači da će i Steam verovatno da odustane od strogo regulisanog "Steam China" pre nego što se otvori do kraja... itd.
Moglo bi biti posledica za gaming industriju ogromnih, a ne mora, u svakom slučaju kome deluje interesantno neka prati dalje.
Ne odnosi se na video igre...
https://twitter.com/SamAugustDean/status/1291576813685108736
Total War Saga: TROY free na 24 sata:
https://www.epicgames.com/store/en-US/product/a-total-war-saga-troy/home
wow, that was smooth. kliknuo, iskočio popup, dobio igru.
Iskreno, očekivao sam da neće 24h moći da se pristupi prodavnici. :paranoia:
Remnant: From the Ashes
&
The Alto Collection
free
https://www.epicgames.com/store/en-US/free-games
https://www.theverge.com/2020/8/13/21367923/fortnite-apple-app-store-epic-games-need-to-know
Hahaha, Epic uveo direktan payment sistem za Fortnite kako bi zaobišao fees koje uzima Apple i dobio nogu u roku od par sati. Koji sat nakon toga igra izbačena i sa Play Store. U roku od odmah podignute tužbe protiv obe kompanije jer su naravno ovavak rezultat i očekivali.
Zna se ko je sve to naredio...Politicke igre kroz igre i igre :rolleyes:
nexexcalibur
15.8.2020, 0:45
https://www.theverge.com/2020/8/13/21367923/fortnite-apple-app-store-epic-games-need-to-know
Hahaha, Epic uveo direktan payment sistem za Fortnite kako bi zaobišao fees koje uzima Apple i dobio nogu u roku od par sati. Koji sat nakon toga igra izbačena i sa Play Store. U roku od odmah podignute tužbe protiv obe kompanije jer su naravno ovavak rezultat i očekivali.
Sa Epicom nemam problema, a apple bas ne mirisem, tako da su ovo dobre vesti u mojoj knjizi:ciao:
Sa Epicom nemam problema, a apple bas ne mirisem, tako da su ovo dobre vesti u mojoj knjizi:ciao:
Stvari su mnogo komplikovanije nego us vs. them.
Epic ovo radi samo za svoju ličnu korist ali Google, a pogotovo Apple, su odavno prešli u klasičan bullying i ponašanje tipične zle mega-korporacije.
Imaju previše moći da sude i kroje sudbinu manjih kompanija kako im se prohte, valjaljo bi im malo očukati rogove. Ako Epic ima dovoljno zaleta i kinte da ovo iznese u fokus javnosti biće dobro. Da se razumemo, briga me za Epic koji ni sami nisu bolji već mi je slučaj zanimljiv kao potencijalni presedan za sve digitalne markete.
Mislim da se Google i Apple ne pitaju ovde mnogo...Ali se slazem za opis ove dve kompanije...
water wizard
15.8.2020, 21:33
njihov store njihova pravila
Mislim da se Google i Apple ne pitaju ovde mnogo...Ali se slazem za opis ove dve kompanije...
Kako se ne pitaju? Front stores za Android i iOS valjaju free-2-play igru sa mikrotransakcijama od koje imaju nula dobiti. Pa nisu Apple i Google sisali vesla...
Over 7.5 million people got A Total War Saga: Troy for free
.....
Od toga ce 10.000 uopste da pokrene igru.
Kako se ne pitaju? Front stores za Android i iOS valjaju free-2-play igru sa mikrotransakcijama od koje imaju nula dobiti. Pa nisu Apple i Google sisali vesla...
Ocigledno ne pratis svetsku politiku i ko je izdao naredjenje! I to nije nikakva tajna, procitaj malo... A Gugl je posisao ogromna vesla kako posluju, njihov partner sam 7 godina. Tako da bolje o Guglu ne raspravljamo, mada bih se rado raspravio sa nekim iz top 10 vrha kompanije... Samo sto Gugl vidi Srbiju kao ...bananu :) Nema boljeg opisa ..realno...
Hajde prosvetli me, vidim da imaš doktorat iz facebook geopolitike.
PS Srbija i jeste banana... realno...
water wizard
16.8.2020, 16:19
pa čekaj povod je izbegavanje plaćanja provizije za uklanjanje iz storea a ne naređenje velikog brata da se igra ukloni.. niko ih nije bio po uši da to rade, a što se tiče bistrnja svecke politike ispred prodavnice uz pivo po tome smo prvaci u svetu..
Hajde prosvetli me, vidim da imaš doktorat iz facebook geopolitike.
PS Srbija i jeste banana... realno...
Prvo kakav sad FB, pricamo o Guglu, ok? Razumemo se, 'vidimo se' ili se gubimo malo?! :D
Drugo nemam nikakav doktorat, vec saradjujem sa njima...
Trece mozes i da upalis samo TV i vidis jednog predsednika kako trazi od Gugla da uradi sto je i uradio...
Pun si neke sujete brate, batali ti posao moderatora... Opusti se malo...Mozda neko i zna nesto bolje od tebe..Desi se jbg..Prihvati to :P
water wizard
16.8.2020, 16:39
ne sarađuješ ti sa njima nego koristiš njihovu platformu da objaviš svoje applikacije, po njihovim terms and conditions..
ne sarađuješ ti sa njima nego koristiš njihovu platformu da objaviš svoje applikacije, po njihovim terms and conditions..
E ti meni javi brate cime se bavim (za svaki slucaj) i sta moja firma radi 7 godina...Mozda sam u zabludi :a_whistli
Ja i dalje čekam to objašnjenje...
water wizard
16.8.2020, 16:48
Iskreno ni ja nisam ljubitelj googla i njegovog uvaljivanja njihovih aplikacija uz svaki android, ali tako je, ako ti ne diktiraš uslove nego možeš samo da uzmeš ili poljubiš i ostaviš, inače ne bi ovde kukao na google kako su nepravedni...
Ja i dalje čekam to objašnjenje...
Ja bih, ali sta? :) Trazio si da ti pricam o FB geopolitici koju niko nije pomenuo?! Ti kao da si janpi...
Iskreno ni ja nisam ljubitelj googla i njegovog uvaljivanja njihovih aplikacija uz svaki android, ali tako je, ako ti ne diktiraš uslove nego možeš samo da uzmeš ili poljubiš i ostaviš, inače ne bi ovde kukao na google kako su nepravedni...
E tebra iskuliraj...naravno da radim pod njihovim uslovima, i naravno da kukam jer su trenutno pali na dno...
Da ne gubimo vreme, vi imate jedno misljenje ...ja drugo... A ovaj moderator prica o trecoj stvari..haha.. Pozdrav za obojicu...lepo vreme napolju!
water wizard
16.8.2020, 17:06
slažem se, nije ovde ni mesto za bistrenje kafanske politike i teorija zavere, ovi su podneli tužbu i to će sud da reši, dobro i sud koji je nadležan po terms and conditions.. :D
Do kraja mjeseca Apple ce da zatvori sve Epic Games developer naloge i ukine podrsku za iOS i Mac alate za razvoj.
https://twitter.com/EpicNewsroom/status/1295430127455596544
Ne samo to, sudeći po ovom zahtevu za obustavu (https://cdn2.unrealengine.com/epic-v-apple-8-17-20-768927327.pdf) dok suđenje traje, Apple je zapretio da će da zabrani UnrealEngine na OSX, što bi pogodilo i 3rd party developere ozbiljno.
Apple ce da se svim silama da se bori da ocuva svoj monopol.
Bilo sta sto bi nateralo Epic Game da odustane.
A kad se serim da je MS izgubio spor u Evropi zato sto je imao Internet Explorer preinstaliran na Windows masinama.
Samo je razlika što Apple nema monopol nad smart telefonima kao što MS ima nad PC računarima. Dok god postoji Android - iOS dualitet, u svom dvorištu mogu da rade šta 'oće.
Babe i zabe.
MS samo proizvodi operativni sistem, i uopste ne kontrolise hardver.
Digitalnih prodavnica ima koliko oces, i nisi zakljucan samo njih da koristis.
Cak te niko ne tera ni da koristis Windows ako neces.
Dok ako imas iPhone, iPad ili iMac ti si osudjen na Applovu politiku prisutpa.
Tako da ako imas Applov urejdaj ti si oudjen kao "koristik" da gutas sta ti serivraju.
water wizard
18.8.2020, 0:28
da komp možeš da kupiš i bez OS, pa da instaliraš šta god želiš, windows, dos, linux, IOS, a mobilni svi dolaze sa preinstaliranim softwerom čak gubiš garanciju ako ga rootuješ.. ali kad se kupci ne bune..
ja iskreno nisam ni znao da na IOS može da se igraju igrice :D
A M$ je izgubio spor za browser jer je verovatno google gurao svoj chrome ..
A developeri razvijaju ili portuju za određeni sistem, windows, linux, IOS, SONY, XBOX..
U suštini svi gubimo i apple korisnike, i Epic, i mi ako ne možemo da igramo, meni je samo najbitnije da ne propadne epic pošto imam gomilu igrica što sam zbirao... Mogli su lepo da povećaju cene par centi za te mikrotransakcije i svi bi bili mirni..:D
A M$ je izgubio spor za browser jer je verovatno google gurao svoj chrome ..
Kad je taj spor bio aktuelan, Google Chrome nije jos ni postojao, a IE-u je glavna konkurencija bio Netscape.
Dugo je trajao taj spoj, pa je do presude mozda vec izasao Firefox.
Babe i zabe.
MS samo proizvodi operativni sistem, i uopste ne kontrolise hardver.
Digitalnih prodavnica ima koliko oces, i nisi zakljucan samo njih da koristis.
Cak te niko ne tera ni da koristis Windows ako neces.
Dok ako imas iPhone, iPad ili iMac ti si osudjen na Applovu politiku prisutpa.
Tako da ako imas Applov urejdaj ti si oudjen kao "koristik" da gutas sta ti serivraju.
Apple uredjaje vecina ljudi kupuje upravo zbog zatvorenog sustema izmedju ostalog. Nivo povezanosti hardware-a I software-a koji je Apple postigao je upravo zahvaljujuci zatvorenom sistemu gdje mogu da kontrolisu vecinu stvari. Zato imas iPhone koji je po specifikacijama I duplo slabiji od Android flagship-a, a radi jedno 5 puta bolje i fluidnije od Android-a.
Takodje iPhone jeste mnogo sigurniji sistem zbog the zatvorenosti. Iskreno iako sam citav zivot cackao po telefonima I koristim samo Android, iPhone bi preporucio barem 90% prijatelja I poznanika zbog njihove sigurnosti (ako prodje sedmica da neko iz porodice nije trazio pomoc oko nekog smeca koje su zakacili na telefonu dobro je). A posto telefon danas prakticno sadrzi citav zivot korisnika bezbjednost uredjaja je jako bitna.
Takodje je bitno razlikovati cilj Epic-a sa ovom tuzbom. Epic trazi da hostuje svoju F2P igru u Apple radnji I da koristi svoj sistem placanja cime koristi milionsku bazu korisnika Apple-a bez da plate centa Apple-u. Drugi cilj je otvaranje sopstvene radnje na uredjajima gdje bi Epic uzimao novac. A u slucaju da dobiju spor to otvara vrata da bilo koji izdavac danasnjice (narocito one koji vec imaju svoje radnje poput Ubisoft-a) traze da otvore radnje na mobilnim uradjajima I konzolama. Sto dalje vodi do frakturisanja trzista I mnogih potencijalnih problema.
Zatvoran sistem kao I otvoren ima svoje prednosti I mane. Traziti da postoje samo otvoreni sistemi je po meni nebulozno. Takodje Apple nije monopol, Apple je tek treci brend u svijetu iza Samsunga I Huaweia (koji od prosle godine ima svoj HarmonyOS I radnju na svojim uredjajima), tako da korisnik ima izbora. I kao sto rekoh korisnici biraju Apple uredjaje upravo zbog Apple ekosistema.
A u slucaju da dobiju spor to otvara vrata da bilo koji izdavac danasnjice (narocito one koji vec imaju svoje radnje poput Ubisoft-a) traze da otvore radnje na mobilnim uradjajima I konzolama. Sto dalje vodi do frakturisanja trzista I mnogih potencijalnih problema.
Ovo moze samo da bude plus.
Ako si vec razvio sistem placanja za svoje korisnike, sto je itekako investicija, i treba da budes u mogucnosti da ga koristis, umesto da te neko ucenjuje da koristis njihovu uslugu, zato sto eto oni kontrolisu ekosistem.
Ne kazem da Apple ne treba da dobije ni centa, ali ako kompanije vec imaju svoj sistem placanja i nije im neohpodno da koriste Applov sistem, ne vidim razlog za istu proviziju od 30%, kao neko ko mora da koristi Apple transakcije jel svoj sistem nije nikad ni razvio. To je bukvalno ucenjivanje jedne usluge drugom.
I ovde ne govorimo o 3rd party prodavnici, nego o in-game transakcijama.
Uz sve to, maltretiranje developera koji postavljaju besplatne, ubogaljene, verzije aplikacija da ne mogu ni na koji nacin da zucnu kako da plate za te aplikacije (na web sajtu i slicno), jel u tom slucaju lete za Apple prodavnice. Plus dug proces samog approvala gde nece ni da ti kazu konkretno sta ne valja, nego gde sam moras da pogajdas sta im smeta.
God's Trigger i Enter the Gungeon (https://www.epicgames.com/store/en-US/) free, sledece nedelje Hitman (2016) i Shadowrun Collection
water wizard
20.8.2020, 18:21
Ovo moze samo da bude plus.
Ako si vec razvio sistem placanja za svoje korisnike, sto je itekako investicija, i treba da budes u mogucnosti da ga koristis, umesto da te neko ucenjuje da koristis njihovu uslugu, zato sto eto oni kontrolisu ekosistem.
Ne kazem da Apple ne treba da dobije ni centa, ali ako kompanije vec imaju svoj sistem placanja i nije im neohpodno da koriste Applov sistem, ne vidim razlog za istu proviziju od 30%, kao neko ko mora da koristi Apple transakcije jel svoj sistem nije nikad ni razvio. To je bukvalno ucenjivanje jedne usluge drugom.
I ovde ne govorimo o 3rd party prodavnici, nego o in-game transakcijama.
Uz sve to, maltretiranje developera koji postavljaju besplatne, ubogaljene, verzije aplikacija da ne mogu ni na koji nacin da zucnu kako da plate za te aplikacije (na web sajtu i slicno), jel u tom slucaju lete za Apple prodavnice. Plus dug proces samog approvala gde nece ni da ti kazu konkretno sta ne valja, nego gde sam moras da pogajdas sta im smeta.
Kao što kaže kolega zatvoren sistem koji korisnici vole zbog toga, zamisli da svako pravi aplikacije sa svojom naplaćivanjem otvara se prostor za zloupotrebe tj krađe, ni ja ne volim da svugde na svakom sajtu ostavljam svoje podatke za plaćanje nego mi je bolje na jednom mestu tj preko Paypal-a plaćam, a ti bajo ako si toliko nezavistan (mislim na epic) pa bi sve sam šta će ti onda i prodavnica reklamiraj se sam na svojem sajtu a ne da koristiš milionski auditorijum prodavnice koja je izgradila poverenje u prodavnicu.. šta ako bude zloupotreba a apple nema način da iskontroliše i onda apple kriv..
Pa niko ko ima prodavnicu ne koristi svoju napratu, nego vec postojece komercijalne sisteme koje integrises u svoj store i to je to.
water wizard
20.8.2020, 21:40
pa nek naprave onda i oni svoj store zašto mora baš na apple storeu ako im ne odgovaraju uslovi..
Apple ne dozvoljava drugi store sem svoj na svojim uredjajima.
water wizard
20.8.2020, 21:54
nije to od juče, kad odlučiš da radiš sa nekom firmom prvo proučiš uslove poslovanja, ako tek kasnije kad uložiš novac i vreme shvatiš da ti ne odgovara poslovanje sa njima to je promašena investicija...
stvar je političke prirode, kina vs amerika koja traje već neko vreme, pa tako i epic koji je od skoro u nekom valjda većinskom vlasništvu tenscenta ili kako se već zovu.
kinezi sada na mala vrata kecaju okolo apple store i google američke firme koje su to provalile i odmah burno reagovale,
ovo izlazi van konteksta game store fronta i igranja igara.
znao je epic vrlo dobro šta radi, nisu oni naivni :cool:
stvar je političke prirode, kina vs amerika koja traje već neko vreme, pa tako i epic koji je od skoro u nekom valjda većinskom vlasništvu tenscenta ili kako se već zovu.
Nije u većinskom vlasništvu, Tencent ima 40% stake u Epicu, tako da se TikTok/WeChat uredba ne odnosi na njih.
Plus, ne odnosi se ni na Riot koji je 100% u vlasništvu Tencenta, već sam postovao koju stranu pre (lik je novinar LA Timesa)
https://twitter.com/SamAugustDean/status/1291576813685108736
Apple responded to Epic Games’ lawsuit accusing it of anticompetitive behavior in how it controls the App Store, telling the court that the Fortnite maker violated Apple’s rules and shouldn’t be placed back into the store temporarily while the legal battle rages.
In its filing, Apple alleges that Epic Games asked for an individual arrangement with Apple, producing three emails from Epic CEO Tim Sweeney that bolster its claim.
Sweeney said earlier this month that Epic is not seeking a “special deal” with Apple that other iOS app makers don’t get.
But in Friday’s filing, Apple disputed that point.
“On June 30, 2020, Epic’s CEO Tim Sweeney wrote my colleagues and me an email asking for a ‘side letter’ from Apple that would create a special deal for only Epic that would fundamentally change the way in which Epic offers apps on Apple’s iOS platform,” former Apple Senior Vice President Phil Schiller wrote in a declaration. Schiller, whose title is now Fellow, runs Apple’s App Store.
Apple said Sweeney was asking permission for Epic to bypass in-app purchases and allow Fortnite players to pay it directly. Schiller said that Sweeney emailed him the morning that Forntite changed its payment mechanism saying that it “will not longer adhere to Apple’s payment processing restrictions.”
https://www.cnbc.com/2020/08/21/apple-says-epic-games-ceo-wanted-a-side-deal-for-fortnite.html?__source=sharebar%7Ctwitter&par=sharebar
Hitman 2016 i Shadowrun Collection (https://www.epicgames.com/store/en-US/) free
nexexcalibur
9.9.2020, 14:39
Remnant sam downloadovao 3 dana :rofl: Neutralan sam prema Epicu sto se tice njihovog storefronta, ali nadam se da ce to srediti, jako su im slabi serveri.
Football Manager 2020 je free na Epicu (i Watchdogs 2 i Stick it to the Man).
Booyah!
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-09-17/tencent-s-game-investments-draw-u-s-national-security-scrutiny
RollerCoaster Tycoon 3 free i Rocket League.
Rocket League je prešao na trajni F2P model, BTW ako pokupite RL dobijate i onaj 10$ vaučer za Epic Store (važi do novembra).
Pikuniku free (https://www.epicgames.com/store/en-US/product/pikuniku/home), sledece Rising Storm 2: Vietnam i ponovo ABZU
Drugari,
da li je problem ako jedan nalog koriste dva drugara u dva razlicita grada?
Nije, ali ne možete istovremeno da ga koristite.
Nije, ali ne možete istovremeno da ga koristite.
Ma nije problem za istovremeno samo da nam ne banuj nalog :) znaci sigurno je?
Space Beer
15.10.2020, 6:54
Konačno sam instalirao Launcher :d Lakše mi da pokupim besplatne igre tu nego iz browser-a. Mada nema najave da ću instalirati bilo koju igru u bliskoj budućnosti
Sad su koji sat još Abzu i Rising Storm 2 a od večeras Amnezia 2 Machine for pigs.
Major Gašpar
15.10.2020, 17:28
Kingdom: New Lands je besplatan na Epic Store! :)
Costume Quest 2 i Layers of Fear 2 FREE.
Sledece nedelje Blair Witch i Ghostbusters: The Video Game Remastered.
Takođe je krenuo Halloween Sale uz one kupone od -10$
Sta preporucujete od igara sa rasprodaje (uz kupon) ?
Mortal Shell deluje zanimljivo, Controll Ultimate Edition..
Shlaymara
23.10.2020, 18:36
Dead Cells, 5€ sa kuponom.
Fantasticna igra, mana joj sto i na Steamu nije za 5€ :P
Mortal Shell je bezveze, nisam izdrzao duze od par sati da igram.
Žexonije
29.10.2020, 17:19
Ghostbusters i Blair Witch (https://www.epicgames.com/store/en-US/)freesledece je Wargame: Red Dragon
Metro Exodus za 6$, uzeo sam bez razmišljanja.
To je ta konkurencija
https://i.imgur.com/iBGQKQX.png
Šta hoćeš, dobio si toliko igara za džabe...
Немојте тако, добијали су се и 10 долара купони. :alealeee:
AC :facepalm
Ubisoft :facepalm :facepalm
Roronoa Zoro
1.11.2020, 13:36
sad je i ona standardna zapadnjačka cena od 60E istorisjki najniža
Promenili su, Wargame: Red Dragon je trenutno odlozen, umesto njega ce ici Dungeons 3, a kasnije ce pustiti i ovu...
Mortal Shell je odlican ako volis igre tipa Dark souls. Ima mracnu atmosferu, dosta je kraci i nema neki izbor oruzja ali atmosfera, grafika i donekle borba su odlicni.
Cracked But Whole
4.11.2020, 18:09
Ubisoft retko kad i pravi neke ozbiljne popuste, pogledajte gde god njihove igre, od cdkeys pa do shady resellera, niko ne nudi drastično jeftinije naslove.
Mislim da čak ni za regione nisu jeftiniji, u odnosu na konkurente. Oni su ti koji određuju cenu, nema ovde Epic šta da se pita - jedino što je tu povoljnije za one koji imaju kupon
@Filpan :
Hvala, pazario sam MS i Hades, obe za po 3-4e.
Ali krenuo sam Horizon Zero Dawn, pa ce sve ostalo sacekati :)
Može Valhalla da se nađe za 40ak dolara, deli se igra uz nove Ryzen procesore, mada je i to previše za jedan copy-paste AC po meni.
Dungeons III (https://www.epicgames.com/store/en-US/product/dungeons-3/home) free, sledece nedelje je za sada The Textorcist
Žexonije
12.11.2020, 18:03
The Textorcist (https://www.epicgames.com/store/en-US/product/the-textorcist/home) free, sledece nedelje Elite Dangerous i the World Next Door
Žexonije
20.11.2020, 10:24
Elite Dangerous i The World Next Door (https://www.epicgames.com/store/en-US/) free, sledeca je MudRunner
Žexonije
26.11.2020, 18:03
MudRunner (https://www.epicgames.com/store/en-US/product/mudrunner/home) free, sledeca je Cave Story +
Cave Story + free, sledece Pillars of Eternity: Definitive Edition i Tyranny: Gold Edition
i CRSED: F.O.A.D. je free
Pillars of Eternity Definitive Edition i Tyranny Gold Edition FREE.
Od sledece nedelje, tokom rasprodaje 15 igara free, svakih 24h po jedna igra.
Upalim Epic launcher prvi put posle nekoliko meseci, i onda on ne vidi vec instaliranu igru da je instalirana.
I onda sam bukvalno morao da je obrisem i redownloadujem.
Kakva propast od sistema.
Breshkovac
15.12.2020, 15:56
https://i.ibb.co/bdTR9fn/131449230-3807843932594721-7031149721215731006-n.jpg
How yes no :opanachke
Biće par teškaša sigurno, ali ovo je neko nabacao random malo starije AAA igre koje mu se igraju. Po tome da nema nijedan indie naslov vidi se da je lažnjak...
Meni ovo izgleda neverovatno.
Ako bude istina, kapa dole i duboki naklon.
MARE GSX R
15.12.2020, 16:12
Neka bude pola od ovoga plus sve ono sto su vec podelili pa odlicno...
Послато са SM-A315G помоћу Тапатока
Cak i ako je tacna lista, apsolutno nista od toga mi ne treba.
Meni je jedino logicno da daju neku igru koja nije razbijena do sad, ali naravno, njih zanimaju ljudi koji uzimaju originale, ne pirati.
Inace, veca je char kad ne znas listu, pa se svaki dan iznenadis, a ne ovakav spojler.
nexexcalibur
15.12.2020, 17:37
Sve sve, ali po jednoj igri se vidi da je fan made, a to je Horizon
Da, pise Down umesto Dawn :)
Bilo bi lepo.
I ko uzme sve igre, kao achivment što je sve pokupio, dobije na poklon grafičku po izboru, isporuka u roku tri dana. Ponuđene 3060 ti, 2080s i Radeon 6800. Nije nešto, al' dobro...
Ima ljudi koji i dalje neće instalirati Epic.
Sa ove liste moguć je (po meni možda i siguran) Hitman 2 i možda još jedan naslov.
Mada desavalo im se vec ranije da im procuri lista igra koje ce biti poklonjene...
Da li se kupljene igre mogu igrati bez Epic launchera?
Zanimaju me igre tipa Hitman, ali me Epic ne zanima.
MARE GSX R
16.12.2020, 21:47
Moze kupis ih preko steam-a ili neke druge platforme i igras ili narodnjak...
Mislio sam, preko Epica ako kupim... :kreza:
Može. Ako kupiš Ubisoft igre na Epicu onda ih pokrećeš iz Ubisoft Connecta :kreza:
Zanimaju me igre tipa Hitman, ali me Epic ne zanima.Koliko si se pluseva nadao da ćeš dobiti kada si ovo stavio?
Sta sve necu procitati...
Major Gašpar
17.12.2020, 14:12
Zanimaju me igre tipa Hitman, ali me Epic ne zanima.
Zasto, u cemu je problem? Ne vidim nijedan razlog zasto bi to radio..
To ti je ono "Jel mogu da se j.... a da mi ne udje?"
Ili ono "ne bih da mi radi kineski coin miner u pozadini dok pokrećem zahtevnije igre"?
MARE GSX R
17.12.2020, 14:43
Radi ti miner koji god laucher da instaliras...
razbijac89
17.12.2020, 14:46
Daju ti dve igre besplatno jednom nedeljno. Šta je tu loše? :D
Cities Skylines besplatna danas.
Nešto ne vidim tu igru na onoj listi :confused:
Elem, opet imate 10$ off vaučere za igre preko 14.99$.
Ne znam ko je mogao da poveruje u onu listu sa 15 AAA naslova. Svakako ce biti par odlicnih naslova sigurno.
Leaks koji je rekao za Cities: Skylines, naveo je i sledece:
23rd dec. - Tropico 5
24th dec. - Inside
31st dec. - Jurassic World Evolution
Ili ono "ne bih da mi radi kineski coin miner u pozadini dok pokrećem zahtevnije igre"?Može neki link koji dolazuje da je Epic ikada bio coin miner?
Može slika i sa tvog kompa sa task menagera gde se vidi da Epic Launcher dok igraš uzima pd resursa bilo šta osim malo rama (potpuno zanemarljivu za svaku mašinu koja ima 4GB i više RAM-a).
PS. Ako si bio sarkastičan, izvini :)
Prošle godine sam instalirao launcher čisto iz radoznalosti. Kao prvo, po defaultu je bio namešten da se ne gasi na X nego da ide u tray, što nisam ni primetio. Tad sam još bio na kompu sa 8GB RAMa i i3 4gen i tokom dana sam primetio da sistem sve sporije reaguje čak i za neke banalne stvari poput otvaranja windows explorera. Pokrenem Task Manager kad ono epiclauncher.exe cepa CPU zauzeće od preko 50% u idle.
Ne kažem da je launcher miner, samo kažem da je tada bio očajno optimizovan.
Mnogo je popravljeno od tada, ne zauzima skoro nikakve resurse.
Ne znam tada, sada se "oseća" kao i svi launcheri. A i tvoj, jedini launcher koji treba da postoji, Steam, oduvek, kao i dan danas, kada se instalira po defaultu se pali sa kompjuterom. Što je najgore (ja kao što ti zbog Steama mrziš Epic, mrzim EA zbog mnogih studija i serijala koje su uništili) sada jedino za Origin mogu da se setim da prilikom instalacije ima opciju da se odčekira paljenje launchera prilikom paljenja kompa. Mada, pošto većina korisnika samo ide next, next, next... ni to u praksi kod većine korisnika ne znači ništa. Tek kad prenapune RAM i opterete startup operativnog sistema raznim smećem koje su sve instalirali zovu nekog ko se malo više razume u kompjutere da im to sve očisti i isključi nepotrebne startup programe :)
Danas Oddworld, znači ova lista je definitivno tačna...
http://i.imgur.com/ejjMIDEm.jpg (https://imgur.com/ejjMIDE)
Vrlo dobra lista, malo AAA, malo indie, nešto između i dosta različitih žanrova.
Dizastor
18.12.2020, 18:15
O ne... Darkest Dungeon... Jedva sam se skinuo sa gusarskih verzija i sad moram još jednom ispočetka...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.