PDA

Prikaži potpunu verziju : O kompjuterskoj animaciji na filmu, zaradi i eksploataciji...

Iris
25.2.2017, 13:40
Interesantan film koji objašnjava probleme VFX umetnika u Holivudu koji rade za minimalac a zahvaljujući njihovom radu filmski studiji obrću milione.
Ceo film traje nekih 25 minuta a u celini ga možete pogledati ovde (http://www.fresnobee.com/news/nation-world/national/article128729769.html) (i pročitati prateći tekst sa detaljima i ciframa).

O problemima VFX umetnika u Srbiji čitajte ovde: https://vfxserbia.com/2016/12/14/problemi-vfx-u-srbiji-vfx-iz-mog-ugla/

LoneWolf
25.2.2017, 13:50
Frilenserski hljeb sa 7 kora

water wizard
26.2.2017, 0:14
to ti je ono nećeš da radiš za 200e, ima ko hoće. Rešenje je prosto, hoćeš kvalitet plati, hoćeš da uštediš daj perici iz komšiluka 20e da ti uradi, ali nemoj da očekuješ spektakularne rezultate. Žališ se da te kompanija iskorištava, osnuj svoju kompaniju i prodaj je za milijardu dolara. Tako sam i ja mislio nekad programiranje je super naučiš da kuckaš programčiće, kad ono eto me danas učim o copyrightu i kako se čisti dvd player :) (nije piraterija dve odvojene stvari sam danas naučio)
A što se tiče školovanja daleko smo mi od toga autor kaže treba uvesti u osnovne škole animaciju mi ni informatiku nemamo kao obavezni predmet ali zato imamo veronauku od prvog do kraja školovanja izgleda da će svi da budu popovi kad završe škole.

LoneWolf
26.2.2017, 0:34
Da popovi ne j**u djecu sve bi bilo super, a ovako eno ih voze džipove sa zatamnjenim staklima umjesto da žive skromno, i da budu primjer. Uz sve to, vjeronauka je mainstream = živimo u srednjem vijeku = informatika se poistovjećuje sa blejanjem po internetu, Windowsom i MS Officeom = zato nam i jeste 'vako kako jeste.

dex3108
26.2.2017, 15:06
Ubjedljivo mi je najbolje kada na kraju filma velikim slovima ispisu kako je na filmu radilo desetine hiljada ljudi i kako nije uredu da se filmovi piratizuju :D

Dimo
26.2.2017, 19:52
mi ni informatiku nemamo kao obavezni predmet ali zato imamo veronauku od prvog do kraja školovanja izgleda da će svi da budu popovi kad završe škole.
Neće, ali neće svi ni programeri. Ako tako rezonuješ, jednako je legitimno imati vjeronauku i informatiku.