NA LICU MESTA<>
112019<><>

Corporate Innovation Conference 2019

Promena klime u biznisu

Belexpo centar, Beograd, 22. X

Konferencija posvećena inovacijama u korporativnom biznisu je održana u „Belexpo centru”, a domaćin je, kao i prošle godine, bio ITC hub. Ova konferencija bila je usmerena na promenu klime u biznisu i na prilagođavanje velikih kompanija i korporacija novim uslovima i trendovima. Konferencija je bila podeljena na tri dela: prvi je podrazumevao predavanja i govornike, drugi interakciju, što kroz networking, što kroz pitanja upućena govornicima, a treći se sastojao od štandova nekih od naših poznatih startapova koji su predstavljali svoja dostignuća i ideje. Naglasak je bio upravo na networkingu koji su domaćini predvodili i ohrabrivali tokom čitave konferencije.

Govornici su bili inovatori sa značajnim iskustvom, kako u korporacijama, tako i na inovativnim projektima. Naročitu pažnju nam je privukao način na koji funkcionišu tzv. korporativni startapi, koji imaju pre svega za cilj da povećaju profit krporaciji čiji su deo, ali na potpuno nov, inovativan način i sa većom dozom autonomije u odnosu na kompanijin core biznis. Ovakvi startapi su upravo nastali kao odgovor velikih firmi na promenu klime i veliki uspeh samostalnih startapa, gde su korporacije postale svesne da današnji izazovi zahtevaju rešenja svojsvena startap rešenjima. Korporacije se ugledaju upravo na njih i način na koji oni sprovode ideje u delo.

Govornici i predstavnici startapa su zajedno kreirali pozitivno okruženje za razvijanje inovativnih ideja, uz napomenu da je ideja samo početak i da ju je neophodno uspešno sprovesti u delo.

Gordana RADOVIĆ

 
 TRŽIŠTE
Microsoft Windows Virtual Desktop

 PRIMENA
Robotski astronauti

 NA LICU MESTA
Heapcon 2019
Wonderland AI Summit (najava)
RNIDS panel diskusija
Corporate Innovation Conference 2019
Šta mislite o ovom tekstu?
Nordeus „Intro 2 Gaming”, prvi deo

 KOMPJUTERI I FILM
Frozen II
Ford v Ferrari
The Addams Family
Midway

 VREMENSKA MAŠINA
Snowdeni pre Edwarda

 PRST NA ČELO
U nevolji
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera