TEST DRIVE<>
092011<><>

Sennheiser Communications PC36USB, PC100 i PC156USB

Devalvacija brenda

Sennheiser Communications je brend koji je poznata audio kompanija Sennheiser napravila sa (nama manje poznatom) firmom koja se bavi proizvodnjom slušnih pomagala pod imenom William Demant. Pod ovim brendom proizvode se uglavnom slušalice sa mikrofonom predviđene za poslovnu komunikaciju, mada postoje i linije za igrače, kao i obične slušalice za reprodukciju muzike. Mi smo ovog puta imali prilike da testiramo tri modela slušalica sa mikrofonom, od kojih je jedan par predviđen za igrače, dok su druga dva višenamenska.

Sennheiser Communications PC36USB
Sennheiser Communications PC36USB 
Multifunkcijske slušalice sa mikrofonom oznake PC 36 USB predviđene su za internet telefoniju, slušanje muzike i igre, mada se mogu upotrebiti i u druge svrhe. U pakovanju se dobijaju samo slušalice sa USB priključkom.

Ovaj model ceo je izrađen od kvalitetne plastike mat crne boje, izuzev ukrasnog kruga na naušnicama koji je od sjajne plastike crne boje. Na zvučnoj karti ugrađenoj na kraju kabla znak firme svetli plavo kada su slušalice priključene u USB port, što je vrlo lep detalj. Na kablu se, između slušalica i zvučne karte, nalazi i daljinski sa regulatorom nivoa i Mute preklopnikom za mikrofon. Mikrofon sa poništavanjem šuma može se rotiratu oko 120 stepeni, što je dobro za pronalaženje pravog mesta za najbolje razumevanje sagovornika u igri ili pri razgovoru.

Što se udobnosti tiče, dosta dobro stoje na glavi zbog kvaliteta izrade okvira, a s obzirom na to da su vrlo lagane, ne smetaju pri dužem korišćenju. Jedina mana koju smo mi primetili kod ovog modela je kabl koji je povezan sa obe naušnice, pa zbog toga pomalo smeta pri pomeranju glave.

Ove slušalice na testu su se pokazale solidno s obzirom na svoju specifikaciju. Pri visokim i srednjim frekvencijama reprodukcija je bila čista, dok su niske frekvencije bile blago prisutne.

Sennheiser Communications PC100
Sennheiser Communications PC100 
Model PC 100 takođe je višenamenski i primenjuje se kod internet telefonije, slušanja muzike i igranja igara, ali za razliku od prethodnog modela, radi se o In Ear slušalicama. U pakovanju ovog modela stižu slušalice sa mikrofonom i navlake za deo slušalica koje idu u uho radi udobnosti.

Telo slušalica modernog je dizajna i izrađeno je u kombinaciji mat i sjajne, čvrste, kvalitetne plastike.

Nošenje ovih slušalica je udobno tačno onoliko koliko ovaj tip In Ear slušalica može da bude udoban – vrlo malo. Doduše, s obzirom na to da su ultralagane, ušne školjke se ne zamaraju mnogo pri dužem korišćenju.

Na testu reprodukcije ove slušalice pokazale su se solidno. Kao i kod svakih „bubica”, i njima nedostaju niske frekvencije pri reprodukciji, ali ostatak spektra reprodukuju potpuno čisto, što je retkost kod sličnih modela.

Sennheiser Communications PC156USB
Sennheiser Communications PC156USB 
Model PC 156 USB, koji je prema rečima proizvođača predviđen za igrače, u pakovanju, pored slušalica sa mikrofonom, ima i USB zvučnu kartu, motalicu za kabl i navlaku za zaštitu mikrofona od spoljnih uticaja.

Slušalice su modernog dizajna i izrađene su od kvalitetne plastike mat crne boje, sa izuzetkom ukrasnih delova na naušnicama i mikrofonu, koji su od plastike sjajne srebrne i sjajne bakarne boje. Detalj koji razočarava je loš kvalitet gume na savitljivom delu mikrofona, koja celom uređaju daje jeftin izgled bez preke potrebe. Na kablu se takođe nalaze daljinski upravljač sa štipaljkom za kačenje na odeću, na kome se nalaze dugme Mute i regulator nivoa zvuka, kao i još jedna štipaljka za kačenje na odeću pri vrhu kabla. Od konektora na kraju kabla imamo dva 3,5 mm TRS-a (mala banana), od kojih je jedan za mikrofon, a drugi za slušalice ili USB ukoliko povežemo slušalice prethodno na USB karticu koja dolazi u paketu.

Udobnost pri nošenju ovog modela je relativno dobra kada se nađe prigodan položaj u odnosu na oblik glave. Jastučići od sintetičkog pliša daju čudan osećaj, ali ne menjaju činjenicu da slušalice pri dužem korišćenju ne zamaraju mnogo zahvaljujući tome što su lagane.

Na testu su se, uprkos SPL vrednosti prikazanoj u specifikaciji, pokazale kao vrlo tihe. Da stvar bude gora, pri reprodukciji je bio mutan visoki srednji deo spektra frekvencija iako je dinamika bila dobra. Moramo naglasiti to da test nismo mogli da izvršimo sa zvučnom kartom koja stiže uz slušalice, pošto je nijedan računar nije prepoznao, tako da postoji mogućnost da bi sa njom otklonili pomenute nedostatke.

Iako je kvalitet ovih modela solidan, smatramo da je cena previsoka i da je malo „prenapumpana” zbog imena, što kvari odnos cena/kvalitet. PC36USB – 6730, PC100 – 2240, PC156 USB – 13260 (u dinarima).

Petar LONČAREVIĆ

 
AMD A6-3650 Fusion APU
Intel Core i3 2105, Core i5 2310
Asus F1A75-M PRO, Biostar TA75M+, Gigabyte GA-A75M-UD2H, MSI A75MA-G55
Veliki test grafičkih kartica do 100 evra
Toshiba Satellite P750-10E
HP Elitebook 8460p (LG744EA)
Dell ST2220T Multi-Touch
Asus B53S
Kingston HyperX SSD 240 GB
Epson Acculaser CX16NF
Logitech Z906
Logitech HD Webcam C525 i C270 Limited Edition
D-Link DIR-457
Panasonic Lumix DMC-TZ20
Thermaltake DH202 Touch
Kanvus Office 53, Life 106 i Artist 127
Speedlink Atmos, Alterno i Dark Metal
Logitech M325 Wireless Mouse i Speedlink RF Formula Laser Mouse
Verbatim Store’n’Go USB 3.0 Drive, Transcend JetFlash 700, Kingston DataTraveler Ultimate
Sennheiser Communications PC36USB, PC100 i PC156USB
Šta mislite o ovom tekstu?

PC 36 USB
Standard:
stereo
Slušalice:
frekvencijski odziv 40 Hz – 18 kHz, impedansa 32 oma, SPL (na 1kHz i 1 VRMS) 109 dB
Mikrofon:
frekvencijski odziv 80 Hz – 15 kHz, unidirekcioni, impedansa 2 oma, osetljivost –38 dBv/Pa

PC100
Standard:
stereo
Slušalice:
frekvencijski odziv 22 Hz – 20 kHz, impedansa 32 oma, SPL (na 1kHz i 1 VRMS) 109 dB
Mikrofon:
frekvencijski odziv 80 Hz – 15 kHz, unidirekcioni, impedansa oko 2 oma, osetljivost –32 dBv na 94 dB SPL

PC156USB
Standard:
stereo
Slušalice:
frekvencijski odziv 18 Hz – 20 kHz, impedansa 32 oma, SPL (na 1 kHz i 1 VRMS) 118 dB
Mikrofon:
frekvencijski odziv 80 Hz – 15 kHz, unidirekcioni, impedansa 2 oma, osetljivost –38 dBv/Pa
Proizvođač:
Sennheiser Communications
Kontakt:
4audio
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera