TEST FUN<>
022011<><>

EdgeSwap 1.1

’Alt+Tab’, ali mišem

Kao što možete da vidite iz podnaslova, EdgeSwap „napada” kombinaciju tastera ’Alt+Tab’. Čak i početnici znaju da se pritiskanjem ovih dugmića na ekranu pojavljuje prozor koji izlistava sve pokrenute programe (da ne kažemo taskove). Šaltovanje izlistanih ikonica obavljate tako što ne puštajući taster ’Alt’ pritiskate ’Tab’ sve dok ne dođete do željenog programa. Kada pustite tastere, pred vama se pojavljuje prozor traženog programa.

Istu stvar radi i EdgeSwap, s tom razlikom što je proces krajnje automatizovan. Šta to znači? Da biste pozvali program dovoljno je da miš „zabijete” u levu ivicu ekrana (bilo gde). Na ekranu će tada iskočiti radna forma, baš kao da ste pritisnuli kombinaciju tastera ’Alt+Tab’. Šaltovanje se ovde obavlja automatski, pa sve što treba da uradite jeste da sačekate da program uokviri ikonicu željenog programa i potom pomerite miš. Ništa jednostavnije.

EdgeSwap je portabilna aplikacija i samim tim ne zahteva instalaciju. Velika joj je mana to što ne sadrži ama baš nikakva podešavanja i funkcioniše po principu „sipaj i vozi”. Prvu stvar koju će korisnik želeti da uradi jeste korekcija brzine pomeranja kursora koji uokviruje ikonice (prebrzo je), drugo je korigovanje položaja (čitaj: ivice) s kog se poziva program itd. U trenutnoj verziji ništa od toga nije moguće, pa ako vam to ne smeta, samo navalite, iskustvo se ovog puta ne plaća ni prebijene pare.

Vladimir PISODOROV

 
EdgeSwap 1.1
Šta mislite o ovom tekstu?
Launcher 1.8.4
YoWindow 2.0

Potrebno:
Windows
Veličina:
243 KB, 673 KB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .aviassin .com /edgeswap
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera