TEST OF TIME<>
052009<><>

KGB

Dobri politički trileri oduvek su privlačili publiku, te je Cryo pokušao da atmosferu jednog takvog filma prenese i u video igru. KGB (1992) je avantura u kojoj ćete se naći u cokulama kapetana Rukova, novopridošlice u elitno odeljenje sovjetske obaveštajne službe. Kao prvi slučaj dobijate ubistvo bivšeg kolege, agenta koji se odmetnuo u privatne detektive. Ubrzo otkrivate da se iza ovog naizgled bezazlenog zadatka krije zavera koja seže do najviših krugova vlasti.

Veći deo ekrana rezervisan je za statične scene, dok se u njegovom donjem delu nalaze ikonice za pozivanje inventara, kretanje između lokacija, snimanje i učitavanje pozicija i slično. Kontrole su vrlo jednostavne i sve se obavlja pomoću „pametnog” kursora, koji će vam sam ponuditi odgovarajuću akciju kada njime pređete preko nekog predmeta ili osobe.

Dobar deo vremena u igri provešćete razgovarajući sa likovima koje srećete. Upravo u tim dijalozima leži težina igre, jer je potrebno pogoditi tačan niz pitanja da bi se od sagovornika izvukla neka informacija koja je od važnosti za dalji napredak. Pošto opcija u dijalozima ima dosta i teško je razlučiti bitno od nebitnog, pohvalno je to što postoji i mogućnost vraćanja razgovora nekoliko koraka unazad.

Pored disketne verzije igre, postoji i proširena CD verzija pod nazivom Conspiracy sa ubačenim FMV sekvencama, u kojima će vam holivudski veteran Donald Saterlend davati dodatne savete.

Darko MIHOKOVIĆ

 
KGB
Šta mislite o ovom tekstu?
F-zero X
Hungry Dinosaurs
Moon Shuttle
Super Dodge Ball
Sin and Punishment

Platforma:
PC
Adresa:
www .oldgames .sk /en /game /kgb
Veličina:
2,85 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera