CeDeTEKA<>
112006<><>

Voulez-vouz parler Francais avec moi?

Novo izdanje niške izdavačke kuće Shine Co. zamišljeno je kao pomoćno nastavno sredstvo u u prvim fazama učenja stranog jezika. Koncipirano je kao multimedijalni kurs u formi bukvara, koji korisnike predškolskog i ranog školskog uzrasta upoznaje sa prvim pojmovima iz francuskog jezika.

Po ugledu na program slične tematike – My First English (SK 5/2006) – Voulez-vouz parler Francais avec moi? odlikuje se svedenim, simboličkim interfejsom s malim brojem grafičkih elemenata na ekranu, jednoznačnim i lako uočljivim simbolima i dopadljivim ilustracijama koje obezbeđuju prijemčiv interfejs i ležeran ambijent za učenje. Zahvaljujući dobro koncipiranim menijima i opcijama, deca disk mogu da koriste bez ikakve pomoći roditelja ili nastavnika.

Kompletan sadržaj programa prezentovan je uz bogatu audio-vizuelnu podlogu koja pored crteža obuhvata i muzičku podlogu, kao i naraciju koja korisniku pomaže da lakše uvežba pravilno izgovaranje fraza i izraza na francuskom jeziku. Program je podeljen na dve osnovne celine koje obrađuju francuski alfabet i brojeve. U okviru svake od ovih celina nalaze se po četiri interaktivne igre sa četiri stepena složenosti koje korisnika upoznaju s osnovnim jezičkim elementima, od značenja najčešće korišćenih pojmova do pravila za pisanje i izgovor francuskih reči.

Vokabular programa tematski je usredsređen na termine kojima se označavaju boje, oblici, biljke, životinje i stvari odnosno predmeti iz neposrednog okruženja. Pored ovoga, na ovom disku se nalazi i rečnik sa najčešćim pojmovima s kojima se dete ovog uzrasta može susresti. U delu pod nazivom Exercice stečeno znanje se može provežbati kroz igre memorije i dve dopadljive pesmice o alfabetu i Parizu.

Voulez-vouz parler Francais avec moi? je jednostavan ali koristan program koji detetu može da olakša prvi susret s verovatno najlepšim, ali i jednim od najtežih svetskih jezika.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Voulez-vouz parler Francais avec moi?
Šta mislite o ovom tekstu?
Carević Boris
Voxel-Man 3D Navigator: Brain and Skull 2.0

Potrebno:
Windows, Pentium 3 750 MHz, 64 MB RAM
Veličina:
1 CD, 0 MB na HD
Cena:
299 dinara
Kontakt:
Shine Co.
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera