NET PLAY<>
112006<><>

WCG finale u Monci

WCG finale u Monci ostaće zapamćeno kao najveći uspeh srpskog gejminga. Nažalost, to ne znači da smo uzeli neku od medalja, već da su dva naša predstavnika izborila plasman u drugi krug takmičenja. Najveće iznenađenje je priredio KGB.Glory koji je zauzeo drugo mesto u svojoj grupi. Favoriti su bili predstavnici Kanade i Engleske, mada ni Kazahstan nije trebalo potcenjivati. KGB.Glory se takmičio na nekoliko velikih turnira u inostranstvu i igrači su stekli poprilično iskustvo. To im je sigurno koristilo kada su dobili prvi meč protiv Engleza sa 16:6. Usledio je tesan poraz od EG-a, 16:13, a zatim još dve pobede protiv Kazahstana i Tajlanda. Gruzija, koja je bila 6. zemlja u grupi, nije se ni pojavila. U single eliminacijama su se sastail sa NoA, jednim od trenutno najačih klanova u svetu. Nažalost, NoA je rutinski savladala našeg predstavnika, ali čuli smo i nepotvrđene informacije da je bilo određenih problema sa mašinama što je sigurno izbacilo Glorijance iz ravnoteže. Da nam je žreb bio malo naklonjeniji, možda smo mogli napredovati još jedan krug, ali na tom nivou takmičenja nema slabih ekipa.

Drugi takmičar koji je uspeo da prođe grupni deo takmičenja jeste Gost (Warcraft III). On se nalazio u jednoj od težih grupa na WCG-u i svi smo pretpostavljali da može da osvoji treće, eventualno drugo mesto. Briljantnom igrom Gost je pobedio sve protivnike i uspeo da zauzme prvu poziciju u G grupi. Nažalost, ni njemu žreb nije bio naklonjen pa je single eliminacije igrao protiv mađarskog predstavnika i izgubio 2-0 u mečevima. Ostali takmičari nisu uspeli da prođu grupna takmičenja. Najbliži je bio Vanilica koji je imao isti broj pobeda sa još dva takmičara u grupi. Odlučeno je da njih trojica igraju majstorice, a naš predstavnik je izgubio obe partije i tako napustio takmičenje. Naši FIFA i NFS predstavnici su bili treći u svojim grupama, što nažalost nije bilo dovoljno da prođu dalje.

WCG 2006 je obilovao iznenađenjima, kao i svako veliko takmičenje. Prvo je Virtus.Pro bio poražen u grupama od ukrajinskog tima (cs 1.6). Onda je NoA ispala od Pentagrama, što nije bilo očekivano. Takođe, NiP je uspeo na mišiće da prođe dalje nakon dva vrlo tesna meča protiv Team3D i Hoorai. U svakom slučaju, Pentagram je još jednom pokazao da je kvalitetna ekipa i da osvajanje prvog ECG-a nije bila slučajnost. Nama ostaje da sačekamo novi krug kvalifikacija za WCG koji počinje sledećeg leta i da se nadamo da će nam scena do tada živnuti. Bilo bi lepo kada nam glavne vesti ne bi bile da su naši takmičari prošli grupe, već da su valjda i uzeli neku medalju.

Aleksandar AŠKOVIĆ

 
WCG finale u Monci
Šta mislite o ovom tekstu?
BenQ turnir
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera