CeDeTEKA<>
112002<><>

Music Ace

Kada se govori o multimedijalnom softveru namenjenom muzičkom obrazovanju najmlađih, nikako ne treba preskočiti program Music Ace kompanije „Harmonic Vision”. U pitanju je višestruko nagrađivana interaktivna škola klavira, jedinstvena po strukturi lekcija i načinu prezentovanja gradiva i različita od svega što smo do sada imali prilike da vidimo.

Kurs se sastoji iz 24 lekcije kroz koje dete prolazi uz pomoć virtuelnog vodiča, lucidnog dirigenta Maestra Maxa koji na neobičan i krajnje zabavan način upoznaje korisnika s notnim sistemom i osnovama harmonije. Umesto klasičnog sistema lekcija, zasnovanom na tekstualnim informacijama i statičnim ilustracijama, Music Ace koristi karakterističan grafički orijentisan interfejs i animirane sekvence koje služe da ilustruju sve osnovne zakonitosti muzičkog izražavanja. Svaka lekcija sastoji se iz nekoliko kratkih oblasti, bolje reći zadataka rastuće težine, čijim ispunjenjem korisnik u isto vreme stiče i proverava nova znanja. Korak po korak, dete će naučiti da raspoznaje tonove različite visine i dužine, da imenuje dirke klavira, prepoznaje notnu interpunkciju, tonalitete i još mnogo toga. Na kraju svake lekcije postoje zabavne igre za rekapitulaciju gradiva.

Muzički opismenjenim korisnicima najinteresantniji deo programa biće opcija za komponovanje sopstvenih melodija. Zapisivanje notnog teksta vrši se po jednostavnom drag & drop principu, pri čemu program automatski reprodukuje tonove, a postoji i mogućnost jednostavnog editovanja nekoliko desetina gotovih kompozicija. Na taj način dete će brzo shvatiti kakav uticaj na melodiju imaju promene visine nota, njihovog trajanja i instrumenta koji ih reprodukuje. Interfejs je inteligentno koncipiran, jer nije opterećen suvišnim opcijama i komandama, a opet omogućava širok izbor raznovrsnih mogućnosti koje ovaj program čine tako posebnim.

Da se kroz upoznavanje s muzikom kod deteta razvijaju kritičko mišljenje i matematičke sposobnosti, poznata je činjenica, kao što je osvedočena široka mogućnost upotrebe računara kao alata koji taj proces znatno olakšava. U tom smislu Music Ace će pružiti sjajnu softversku podršku i omogućiti da najmlađi, sedeći uz računar, vreme utroše na kvalitetan način stičući znanja koja će im koristiti tokom čitavog života.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Fish and Seafood
Music Ace
Šta mislite o ovom tekstu?
English for Kids
Virtual Reality Bird
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera