Wiko novosti sa MWC-a

Francuska kompanija Wiko predstavila je čak osam novih telefona na ovogodišnjem sajmu. Cenovni opseg predstavljenih aparata kreće se od 79, koliko košta majušni Jerry 3 do 299 Evra koliko se traži za View 2 Pro.

Zanimljiv trend kod Wikoa, ali i kod nekoliko drugih kompanija, jeste implementacija “notcha” na vrhu uređaja, odnosno, zasecanja ekrana da bi se ostavio prostor za kameru i senzore i istovremeno ostvario dizajn od “ivice do ivice”. Ni Asus nije ostao imun na to, a u slučaju Wikoa, “notch”, odnosno, “džvonj” kako je taj zasek popularno nazvan u narodu, rezervisan je za flegšip seriju, modele View 2 i View 2 Pro.

Wiko View 2 Pro

Wiko View 2 Pro

Mora se priznati da Wikova top serija izgleda zaista impresivno. Dizajn “od ivice do ivice”, dual kamera (druga je širokougaona), 16 Mpx selfi kamera, 4 GB RAM, 64 GB interne memorije, micro SD slot i druge fine stvari stale su u budžet od 299 evra. Kompromis sa cenom i karakteristikama leži u čipsetu – Snapdragonu 450, koji nije brzinski šampion kakav Wiko View2 i View2 Pro zaslužuju.

Ostatak predstavljenih modela (View lite, View Go, View Max, tommy 3, lenny 5) sledi već uspostavljene trendove u smislu gađanja publike koja ne želi da potroši više od 200 evra za mobilni telefon. U narednim brojevima trudićemo se da testiramo sve predstavljene modele.