Veštačka inteligencija P20 – u šest koraka

Imate priliku da se u šest koraka upoznate sa mogućnostima ove inovativne tehnologije, koja je primenjena u najnovijim modelima Huawei P20 i P20 Pro.

1. korak – Automatsko biranje scene
Portreti, cveće, dokumenta, čak i vodopad ili vatromet – ovo su samo neki od 19 različitih scena koje Huawei P20 i Huawei P20 Pro automatski prepoznaju. Sa naprednom tehnologijom veštačke inteligencije telefon ne samo da zna u koji objekat je uperen, već i optimizuje podešavanja kamere za dobijanje najboljeg kvaliteta slika, pa će i oni koji nisu baš vični u fotografisanju uspešno ovekovečiti sve što u domet sočiva dođe. Ovo prepoznavanje objekata ide i korak dalje. Gde bi Facebook ili Instagram bili da nema kućnih ljubimaca ? Huawei P20 Pro pravi razliku između mačaka i pasa, kojih prepoznaje 35 vrsta.

2. korak – Pomoć oko kompozicije slike
AI ugrađena u kameru najnovijih Huawei telefona je u stanju da prepozna grupnu fotografiju, odnosno sliku sa barem petoro ljudi. Zatim se na ekranu pojavljuje poseban okvir koji pokazuje prostor u kojem bi trebalo da se nalaze subjekti slike. Ne samo da će oni svi biti na slici, već će i mesto gde je slika nastala biti vidljivo.

3. korak – Stabilizacija video snimka
Malo šta je iritantno kao klimavi video snimak. Zato će napredna AI stabilizacija dobro doći. Rezultat je stabilan snimak bez potrebe za stativom.

4. korak – Slikanje u mraku
Vrhunska stabilizacija je takođe korisna za nastanak dobrih slika tokom noći. Telefoni P20 vam omogućavaju ekspoziciju u trajanju i do četiri sekunde dok držite telefon u ruci. Super svetla Summilux sočiva i veoma osetljivi i veliki senzori poboljšavaju kvalitet slike.

5. korak – Održavanje reda u foto galeriji
Pošto nema zbora da će kamera često škljocati, unapređena je i organizacija onoga što se škljoca.
Bez povezivanja na Cloud servis, AI automatski analizira, kategorizuje i taguje fotografije, što u mnogome olakšava pronalaženje željene fotografije u moru ostalih.

6. korak – Performanse poboljšane veštačkom inteligencijom
Performanse telefona zavise od efikasnih komponenti i dobrog upravljanja resursima. Veštačka inteligencija analizira vaše navike i ponašanje i obezbeđuje najbolje moguće funkcionisanje telefona u svakom trenutku. Procesi koji korisniku u tom trenutku nisu potrebni se okončavaju, a privremeni fajlovi se redovno uklanjaju iz memorije. To doprinosi i dužem trajanju baterije.