Ultra serija monitora iz LG-a

Kompanija LG Electronics predstavila je danas u Beogradu novu seriju „Ultra˜” monitora najnovije generacije sa poboljšanim performansama, među kojima se ističu modeli sa sufiksima Wide, Fine i Gear.

Najnoviji UltraWide monitor dijagonale 49 inča odlikuje veliki zakrivljen ekran formata 32:9 koji pruža izuzetan kvalitet slike. Zahvaljujući svojoj bioskopskoj veličini, LG 49WL95C predstavlja visokokvalitetno rešenje idalno za multitasking, pošto uspešno zamenjuje nezgrapnu postavku više ekrana. Impresivan broj piksela od 5120 × 1440 (ekvivalentan broju piksela na dva Quad High Definition monitora od 27 inča koji stoje jedan pored drugog) i 108 piksela po inču (PPI) obezbeđuje optimalnu jasnoću slike, omogućava lakše čitanje dokumenata i lakše editovanje fotografija i video zapisa.

Nova serija obuhvata i manje dijagonale ekrana, koji zadržavaju premium karakteristike. Tako modeli 34WL850 i 34WL85C koriste LG-jevu Nano IPS tehnologiju koja je najbolja u klasi, zahvaljujući kojoj pružaju zadivljujuće preciznu reprodukciju boja koja pokriva 99 procenata prostora boja. Sa podrškom za HDR10, ovi monitori bez problema prikazuje video igre i snimke koje koriste HDR. Tehnologija VESA DisplayHDR 400 prikazuje široki spektar boja do 400 nita, ujedno pružajući dinamičniji i dramatičniji doživljaj.

Dual Controller Software omogućava vezu sa više uređaja koji svi mogu da se kontrolišu putem jedne tastature i miša, radeći nesmetano sa PBP u cilju unapređenja toka posla i povećanja efikasnosti. Kako bi u najvećoj meri iskoristio neverovatan prostor koji pruža ekran, UltraWide monitori poseduju Picture-by-Picture mod za uporedno prikazivanje sadržaja iz više izvora i istovremeni rad sa više aplikacija.

Koristeći Thunderbolt 3 tehnologiju, svi LG UltraWide monitori omogućuju veću produktivnost i efikasnost. Jedan jedini Thunderbolt 3 kabl prenosi 4K sadržaj i zvuk, istovremeno pružajući napajanje baterije laptop računara jačine od 60 vati, pojednostavljujući svaki radni proces. Prisustni su i USB Type-C portovi, pa korisnici mogu istovremeno da prenose i pune uređaje – čak i laptope.

UltraFine serija monitora namenjena je kreativnim profesionalcima koji cene detalje koji su u ovom slučaju četiri puta istaknutiji nego kod Full HD modela zahvaljujući UHD 4K rezoluciji. Među monitorima iz ove serije koje je LG predstavio je i model 32UL950 koji takođe poseduje Nano IPS tehnologiju. Nešto manji 27UL850 poseduje Black Stabilizer koji uspešno osvetljava i najtamnije oblasti, dok Dynamic Action Sync karakteristika omogućava gejmerima da bez problema zapaze neprijatelje tokom igranja.

LG je predstavio i svoj novi Nano IPS UltraGear monitor za gejmere, sa podrškom za Nvidia G-Sync i frekvencijom osvežavanja slike od 144Hz u cilju brzog i glatkog gejminga bez cepanja slike. Živopisne slike sa neverovatnom bojom su standardne na rezoluciji monitora od 3840 × 1600, pokrića od 98 odsto lestvice boja DCI-P3. UltraGear monitor je dizajniran kako bi gejmeri uronili u format prikaza slike formata 21:9, uz zakrivljeni ekran i dizajn koji je praktično bez ivica. Sferno osvetljenje, osmišljeno radi stvaranja najboljeg mogućeg iskustva igre, pruža do šest različitih podešavanja boja koje potiču iz poleđine monitora i mogu da se prilagode raspoloženju gejmera, istovremeno smanjujući zamor očiju.

„Danas smo predstavili širok izbor modela koji se fokusiraju na produktivnost, kvalitet slike i vrhunski gejming”, izjavio je Branislav Jordanov, marketing menadžer kompanije LG Electronics u Srbiji. „Imajući u vidu da je fokus kompanije da zadovolji zahteve različitih segmenata potrošača, raduje nas što sve više njih vidi kao lidera u inovacijama kada je reč o monitorima”.