Ubisoft Beograd nastavlja da raste!

Kompanija Ubisoft je već decenijama jedan od najvećih svetskih izdavača igara. Od pre dve godine francuski gigant je prisutan i kod nas u vidu studija Ubisoft Beograd koji je u međuvremenu radio na velikim AAA igrama kao što su PC verzija Ghost Recon Wildlands (i PvP mod Ghost War) i sarađivao na igrama Steep: Road to the Olympics i The Crew 2. Od osnivanja 2016. godine Ubisoft Beograd je od petnaest na početku narastao na današnjih šezdeset zaposlenih. To nikako nije kraj jer ovaj studio aktivno traži nove ljude, pre svega programere, ali i dizajnere, likovne umetnike i razvojne testere.

Neprestani rast studija Ubisoft Beograd uslovio je i nedavno preseljenje u nove prostorije. U zgradi u Balkanskoj ulici se na pet spratova i više od 2000 kvadratnih metara nalazi sve što zamišljate da postoji u jednom studiju za razvoj igara. Pored neizbežnih klasičnih kancelarija i konferencijskih sala najveći deo zgrade čini radni prostor za programere, ali tu su i zone za opuštanje pa čak i teretana u suterenu.

Okupljenima se obratio Sebastian Delen, generalni direktor studija Ubisoft Beograd, Ubisoft Bukurešt i Ubisoft Kijev. „Cilj studija Ubisoft Beograd je da postane važna tačka na mapi istočnoevropskih tržišta zahvaljujući velikom broju profesionalaca iz različitih oblasti tehnologija čija nam stručnost omogućava da napredujemo u industriji. Ovim preseljenjem želeli smo da obezbedimo neophodne uslove za budući rast, a cilj nam je da beogradski studio transformišemo u važnog igrača lokalne IT industrije i jednog od lidera u segmentu AAA igara u Srbiji”, naglasio je Delen.

Nenad Tešović, Grigoriada Stroe i Ioan Manea pričali su o evoluciji Ubisoft Beograda, kao i o Ubisoftovim programima za razvoj mladih studija koji se zasniva na razmeni iskustava između hiljada zaposlenih širom cele planete i saradnji velikog broja ljudi na AAA igrama.

Ubisoft Beograd već radi na nekoliko novih naslova, ali ne smeju da pričaju o njima do zvanične najave tih igara.