Samsungova kuća budućnosti uz AI i IoT, IFA 2018

IFA 2018 - Samsung

Samsung je na ovogodišnjem sajmu IFA u Berlinu prikazao kako zamišlja domove bliske budućnosti. Okosnica povezane, pametne kuće predstavljaju 5G bežični internet, veštačka inteligencija i internet stvari. Da bi takav koncept imao smisla, potrebni su pametni uređaji u njemu koji umeju da iskoriste tu infrastrukturu.

Samsung Family Hub Refrigerator

Samsung Family Hub Refrigerator (klik za uvećanje)

Family Hub frižider na vratima ima veliki ekran osetljiv na dodir. Putem njega možete da ostavljate poruke ukućanima (umesto da lepite post-it papiriće), ali se te poruke i automatski sinhronizuju sa mobilnim uređajima. Reč hub u imenu frižider opravdava time što može da kontroliše druge povezane uređaje, pa čak i one nezavisnih proizvođača. Frižideru inteligenciju daje Bixby, Samsungov asistent koji je u stanju da prepoznaje glasove ukućana, tako da svako dobija prilagođene informacije.

Dual Cook Flex je dupla rerna koja omogućava istovremeno pravljenje dva potpuno različita jela, uz fleksibilna (po funkciji, ne po čvrstini) vrata. „Pametno“ u ovoj rerni je što daljinski može da se upali, kao i da se nadzire i kontroliše proces pečenja iz aplikacije.

Quick Drive veš mašina je prepolovila vreme pranja, bez kompromisa po pitanju temeljnosti tog pranja. Veštačka inteligencija vam na osnovu ubačenog veša preporučuje ciklus pranja (Q-rator sistem), a Laundry Planner pravi raspored programa na osnovu vaših ostalih obaveza.